Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BUMI
TWIST
Nagyon szép eredmények!
Két új kismamink lesz a személyetekben, effelől semmi kétségem! :wink: 8)

KATA
Tényleg! Annyi baba lett egy év alatt hogy már az ember ezt nem is tudja követni!
Remélem én is lánynevek között kutakodhatok hamarosan!
Tegnap néztem hogy a lányoknál még előbb meg lehet különböztetni a nemi jelleget. A kisfiúknál kb. 12. héten lehet látni a kukacot, kislánynál már a 11-en!
Azt hiszem hamarosan menni fogok 4D-re! :oops: :lol: 8)

Még van pár hetem szugizni a punit, nem mintha ezen már nagyon tudnék változtatni! :roll: :roll: :roll:

dita75
 
 


A bébi arc kalkulátor egy nagyon cuki kislányt adott ki:))

Kép

Dituli, táplálkozással nem lehet rásegíteni a kislányra? Olvastam már efféléket.
Vendég
 


TWIST
Ez már a fogantatás pillanatában eldőlt hogy apa milyen kromószómát adott!

Nekem nem hozza fel az oldalt hiába kattintok rá, pedig megnézném milyen lenne Bogyi!

Idén is megismétlődött hogy a kölök elköltötte az összes locsolópénzét baromságra egy pénztárcát meg egy ocsmány sapkát vett belőle, úgy néz ki benne mint egy idióta, párommal totál ki voltunk akadva hogy az anyja ilyen hülye hogy megengedi hogy több tízezret ilyen baromságokra költsön! :twisted:

dita75
 
 

 
 

Vendég
 


twist

sajnos közben rájöttem hogy ezzel a szar rendszeremmel van gond,
mivel nem értek hozzá anno rámtukmáltak egy mocsok gépet amivel semmit nem tudok letölteni. Illetve maga a gép jó csak a program egy kaka!!!!!

olyan mérges vagyok a férjemre szerintem most legalább egy hónapig nem állok vele szóba. Egy hete ajánlottak egy csomó mindent (járóka, babakocsi, kiságy, etetőszék, szóval minden ami csak kellhet) potom pénzért, tényleg semmiség lett volna és rágtam a fülét hogy hozzuk el, mire ő hogy most erre se idő se pénz.
persze elvitték az orrom elől, senki nem vár a bizonytalanra.
még sírtam is miatta. olyan jó kis holmik voltak, úgy látom az én gyerekem a legutolsó ebben a családban, minden más fontosabb, soha nem lesz neki semmi holmija ha magam nem intézem el.............. :cry: :cry: :cry:

dita75
 
 


Ja és persze még ma megbeszélhettük volna reggel a csajjal hogy elmegyünk érte, és megvárt volna, de párom elment a szaros munkahelyi autó zöldkártyáját intézni amiért úgysem kap egy vasat sem hogy hétvégén intézi, aztán mióta hazajött azóta alszik, a gyereke is itt van de még nem is látta mert vagy dolgozott vagy aludt, és nem tudtam én sem erről beszélni vele, mert két horkolás közepette igen nehézkes lett volna! Annyira utálom ilyenkor!
Most legszívesebben azt csinálnám hogy nem is vennék semmit a gyereknek, párom alszik ahol akar ő is meg a hülye fia is. Bogyó itt fog aludni velem az ágyban, nem kell neki kiságy, ha már NINCS RÁ PÉNZ! Persze minden másra van!!!!!!!!
Mindjárt szétrobbanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dita75
 
 


Ditus, ez tényleg nagy szívás:( Megértem, hogy kivagy:(
Ezek után oldja meg a párod a holmik beszerzését, ha ez nem volt neki fontos! Nem?
Reméljük, hogy adódik még hasonló lehetőség, vagy a család is, barátok is adnak dolgokat Miss Bogyókának.
Vendég
 


TWIST
Ha kislány lesz ruhára nem lesz egyáltalán gondunk mert abból rengeteg van, csak egy-két újat kell venni majd.
De még ezt sem tudja értékelni, mert köti ez ebet a karóhoz hogy ha lány lesz elcseréljük, mert neki csak fiú kell. Kezdem azt hinni hogy ha lány lesz már nem is fog neki örülni, mert annyira mondogatja és nem lehet vele komolyan beszélni erről, folyton elvicceli.
Barátaink nincsenek. Egy olyan van aki kisgyerekes de nagyon csórók így ők is sokmindent kölcsön kaptak, vagy amit vettek már rég eladták.
A mostohanővéremtől lehetne ezt-azt kapni de ennek kb. 0 % az esélye mert mindig is utáltuk egymást.
Mivel tp-en vagyok már végig a szülésig igy félre sem tudunk majd tenni, örülök, hogy ha ki tudok mindent fizetni. Szóval egyenlőre úgy néz ki hogy megint anyu lesz az áldozat, neki kell majd mindent szponzorálnia, de ebből már nagyon elegem van!!!! Egy-egy holmit ha kapunk, mondjuk egy kiságyat, vagy egy babakocsit, de hogy mindent ő álljon hát ég a pofám!
Ilyen ajánlat meg még egy nem lesz. Gyakorlatilag mindent meg tudtunk volna venni 50 ropiért, a kiságytól kezdve a babakocsiig, még két etetőszék, járóka és babahinta is volt benne, meg autósülés, ágynemű, pelenkázó.
Már csak a kis apróságok kellettek volna, meg akkor ha már ilyen sok pénzt megtakarítunk akkor vehettünk volna bébiőrt légzésfigyelővel, mert eddig ahogy számolgattunk már az is luxus lett volna számunkra.
Bezzeg a hülyegyerekének már ugrott volna mert neki csak el kell köhintenie magát ha kell neki valami, én meg lassan már vitamint sem adhatok ennek a gyereknek mert az eper drága????????????????????
A cigaretta bezzeg nem az, arra havonta 25-30 ezret költ. Nagyon elegem van!

dita75
 
 


50 000 Ft-ért mindent? Az tényleg tök jó ajánlat lett volna!
Esetleg azt találtam ki, hogy pl. a Vaterán lehetne nézni olcsóbb dolgokat, persze nem tudom, hogyan szállítanák oda, ha pl. az ország másik végében árulják. Na, ez csak egy ötlet, hogy az internetes hirdetéseket meg lehetne nézni. Bár jobb ismerőstől, mert akkor legalább tudod, hogy ki feküdt a babaágyban.

Kíváncsi vagyok, mit mond majd a párod, ha felébred, hogy ő hogyan gondolja és főleg miből a baba dolgok beszerzését. Nem tudom, hogy tud ilyen édesen aludni, miközben rosszat csinált!
Vendég
 


twist: Most várakozó állásponton vagyok. Pénteken megyek vissza uh-ra és remélem, hogy a legutóbbi inszem utáni 5 cm-es cisztám elmúlt. Ha igen, akkor kezdhetjük vagy a következő inszemet, vagy az első lombikot. Grat a jólnevelt babakezdeményekhez, hogy így hallgattak az anyukájukra és növögetnek szépen. Én úgy tudom, hogy kettesével próbálják felébreszteni őket, de ha valamelyik mégsem akarna ébredezni, akkor olvasztanak még.

yadine: Én rá is szoktam kérdezni dolgokra. "Miért ezt és miért nem azt adja" vagy "ebből most miért ennyit". Zeke néha forgatja a szemét, de már megszokta és válaszolgat.

dita: És miért nem beszélitek ezt meg. Mond el neki is ezt. Ne aludjon folyton, hanem beszéljétek meg ezeket a dolgokat. Nem jó, ha ezek belülről emésztenek. Tavaly a ficskájának a karácsonyi ajándék is elég drága volt, nem? Én mondjuk a kb. 20. hétig nem tervezek majd vásárolni, de egy ilyen lehetőséget biztos nem hagytam volna ki. Most ez lett volna 50 ezer, így meg csak a kiságy lesz annyi. Egyébként tényleg nem tudom, hogy örülni fog-e Miss Bogyónak, ha cunis lesz. Nagyon fiús apuka. Lehet, hogy csak fél tőle, hogy nem tudna egy lánygyerekkel bánni. Én sokáig így voltam a fiúkkal, mert minden ismerősömnek és családtagomnak lánya született. Amióta van fiú is és nem olyan ördöngősség, azóta nem tartok tőle, hogy fiam lesz. Bocsi, ha a kelleténél jobban beleszóltam.



vicky79
 
 


TWIST
Ő arra vár hogy a kollégája légbőlkapott ötlete megvalósuljon, amit tudok hogy nem fog és nem is akarok kölcsönholmikat bevallom.
A kolléga ugyanis azt mondta még a lombik előtt hogy mindent kapunk tőlük de csak kölcsön. Amikor mondta neki a párom hogy megvan a bébi akkor közölte hogy hoppá akkor majd kell beszélnie a lányával a cuccok terén, tehát még nem is beszélt a csajjal, és azóta sem hozta fel a témát. Én nem is ismerem azt a csajt, totál vadidegen, én nem adnám senkinek a holmijaimat akit nem ismerek jól, és ő sem fogja ezt már most aláírom. Persze párom fellegekben jár!
Aztán meg a 12 éves kölkének sem lehet megmagyarázni hogy vigyázzon a cuccaira, most egy kicsinek hogy mondom meg, hogy ez-az nem a miénk és mint egy hímestojásra úgy kell rá vigyázni? Előfordulnak balesetek és égne a pofám ha úgy kéne visszaadni hogy valami tönkrement. Akkor vehetünk helyette újat.
Szóval az ilyesmi nekem gáz, mert ha rokon adja kölcsön hát akkor sűrű elnézések közepette valszeg szemet húny felette, de egy olyan valaki akit még csak nem is láttam??? Ez már eleve halott ügy, de páromnak hiába papolok!
Komolyan mondom egész nap a sírógörcs kerülgetett, annyira szomorú vagyok.
Tök elveszi a kedvemet az egész terhességtől, mert mindig történik valami ebben a tetves családban! Végre valamiben örömömet lelném és annak is annyi mint egy bambi! :cry: :cry: :cry:

dita75
 
 


VICKY
Nem szóltál bele jobban a kelleténél, ha nem akarnám hogy beszéljetek róla akkor nem írnám le, de egyszerűen muszáj kiirnom magamból mert ismerem magam, ha nem tenném felrobbannék vagy a hárshegyre kerülnék.

Én megértem, hogy egész héten hajnalban kel és sokat dolgozik, csak azt nem érti meg hogy én is amikor dolgoztam akkor ha hazajöttem én nem tehettem fel a lábamat a puffra tévézgetve. Munka után rohantam a boltba, utána főztem, mostam, takarítottam. Nekem két munkahelyem volt mindig is, és most érkezik a 3. aki ráadásul napi 24 órás munkaidővel fog együtt járni.
Megtehetném hogy du. alszom, mert itthon vagyok, de sosem teszem, pedig én is fáradt vagyok, és voltam is amikor dolgoztam lógott a nyelvem már estére.
Arról nem beszélve hogy a nappaliban fekszik a gyerek mellette vergődik, már alig várja hogy felkeljen, rossz nézni!

Amúgy elmondtam neki mindent és azt mondta hogy előbb is megbeszélhettük volna ezt, miért pont most hozakodtam elő vele.
Egész héten erről pofáztam neki úgy látszik akkor ezek szerint csak a negyedét hallja meg amiről pampogok neki a héten.
Egy csomó baja volt ezzel az egésszel, az egyik az, hogy jelenleg nincs rá zseton, a másik meg hogy pestre kellett volna menni érte.
Mindkettőt simán meg lehetett volna oldani, csak hát ugye mivel az én számlám teljesen minuszban van az övéről kellett volna levenni az A hitelből és ezt nem akarta gondolom, pedig jövő héten már megjön a tp-em és visszaadtam volna neki, a másik meg hogy akkor is simán megérte volna ha pestre kell menni érte.
De őuraságának tök mindegy minden, mert itt csak a kifogás volt a lényeg.
Nem is érdekel már, ha még egyszer ő vagy valamelyik családtagja szarozik velem olyan keményen beolvasok, hogy abban nem lesz köszönet, most már tényleg nagyon tele van a hócipőm mindennel, hogy mindig mindenki fontosabb nálam! Máshol a kismamákat a tenyerükön hordozzák én meg magasról le vagyok kakálva, legalábbis én úgy érzem.

dita75
 
 


Sziasztok, hazaértünk, megyek pakolászok, majd jelentkezem..puszi

Ditus ne szomorkodj :cry: :lol:
Vendég
 


ditus: Mi a tenyerünkön hordozunk és Miss Bogyót is, bár tudom hogy ez kevés.

Kép



vicky79
 
 


Á, Ditus, máskor a tenyerén szokott hordozni a párod. Most biztosan nem érezte a dolog súlyát, az lehetett a baj. Szerintem ő nem is érzi, hogy ez ilyen fontos lett volna. Mindig kicsit nehezen fogja fel a dolgokat, egy csomót kell beszélgetni vele, hogy megértse...Fel a fejjel Ditus, mi veled vagyunk!

Érdekesek a pasik ezzel, hogy ők csak fiút vagy csak lányt akarnak. Tisztelet a felvilágosult kivételnek! Ezt nem igazán lehet befolyásolni. Bár Czeizel Endre tud valamit erről....
Én próbálok otthon kedvet csinálni a kisfiúhoz is, mert nálunk inkább a kislány lenne a menő. Szerintem mindkettő nagyon aranyos és megvannak az előnyei:-) Én legszívesebben mindkettőt szeretnék.

Vicky, drukk, hogy eltűnjön a ciszta és indulhassatok!+++++++
Vendég
 


TWIST
Te valakivel összekeversz engem ugyan nem hordozott a tenyerén a párom soha, még a kapcsolatunk elején sem igazán! Nem az a tipus.
Igaz sokat köszönhetek neki olyan téren, hogy gyakorlatilag a rom házamat a segítsége nélkül soha nem tudtam volna ilyen széppé varázsolni, és ebben az ügyben fáradhatatlan is, mert egész nyáron épít, szépít valamit. Ma is egész délután dolgozott a házon, nemrég fejezte be.
Ezt becsülöm benne hogy még egyetlen % sincs a nevére iratva és nem is lesz, mégis megtesz mindent az otthonunkért. Van néhány becsülendő tulajdonsága de a fafejét amit az édes jó apjától örökölt azt néha úgy megagyabugyálnám!!!!!!!!

Bogyó meg kislány lesz ha törik ha szakad - MERT ÉN AZT AKAROM - és én ismerem a Titkot, és apa nem olvasta a filmet sem nézte meg nem is hisz az ilyesmiben, úgyhogy helyzeti előnyben vagyok!!!!!!! :wink: :lol:

VICKY
Szeretnéd a lombikkal folytani gondolom! Drukkolok hogy a dokid felajánlja a lehetőséget! Még ha félsz is tőle de látod már mennyi lánynak ez volt a végső megoldás! Azért ha inszem lesz nagyon drukkolok, hisz megvan az esélye még annak is! 8)

dita75
 
 


Sziasztok,

Twist,

nagyon ügyesek a babácskák, hogy ennyire szépen fejlődnek! :wink:
Citrusféléket azért nem lehet enni mert a babánál allergiás reakciót válthatnak ki.

Dita,

nem is tudom, hogy mit írjak...
A párod majd rá fog jönni, hogy mennyit spórolhattatok volna ezzel az üzlettel. Mert akkor is meg kell venni a kiságyat meg mindent, és sokkal többe fog kerülni.
Egy idegen szerintem sem fog egy csomó mindent csak úgy ismeretlenül kölcsönadni.
Én is kaptam kölcsön ruhákat, de bevallom, hogy még egyiket sem adtam Danikára, mert nagyon félek, hogy bajuk lesz és akkor ciki lesz megmondani. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Twist,

letöltöttem a programot, de nem tudom megnyitni mert a víruskereső blokkolja. KÁr, mert nagyon kíváncsi lennék, hogy Danikát kidobja-e :lol:

Dita,

párodezt érdemelné: Kép Kép

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Jó hajnalt! Itt kukorékolok már kora reggel, nagyon izgulok a holnapi beülti miatt és nem bírok aludni. Rémálmaim is voltak, arra riadtam fel: ellopták a kocsimat és benne a táskámat, lakáskulcsomat, telefonomat, mindenemet és összeomlottam az utcán, lerogytam a földre és úgy zokogtam - na, erre riadtam fel. Folyt rólam a víz.....
Szerencsére csak álom volt. De hogy lehet ekkora szemétséget álmodni?!

Dituli, és arra a nagyo naranyos dologra gondoltam, hogy mennyire örült a párod a pici babának és maga mellé tette a kismacit, amivel a tesztet adtat át neki.
Remélem, hogy belátta, hogy hülyeséget csinált. Tudtatok beszélni erről?

Monic, hű, ezt nem is tudtam, hogy citrusféléket nem lehet enni szoptatáskor. Jó ezeket tudni.

Képzeld Monic, hogy nekem az egyik baba pont olyan lett, mint a húgom kislánya, hihetetlen volt! Szóval, lehet benne valami...
Nem tudod ideiglenesen kikapcsolni azt a víruskeresőt?

Na megyek, rágom tovább a körmeimet a holnapi nagy nap miatt!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Most már nem érdekel, megmondtam neki hogy nekem kölcsön nem kell semmi, és majd összeírom a listát hogy miket kell venni és intézze el, vegye meg mit bánom én mennyiért. Én már nem töröm magam.
Anyukámnak is elpanaszoltam persze egyből lebeszélt hogy ilyen korán tényleg nem is kell semmit megvenni, hiába mondtam neki is hogy később majd vehetjük akkor többszörös áron. Azt mondta ne idegesítsem magam ilyen hülyeségen hisz tudom, hogy ő mindent megvesz majd Bogyó uncsikájának amire csak szüksége van, de ez nekem olyan ciki hogy mindig rá kell szorulnunk!

Küldött egy cikket is:

Lelki élet és párkapcsolat az első trimeszter alatt

Az édesanya már ebben az időszakban is sokat tehet azért, hogy kisbabájával egy intim, szeretetteljes kapcsolatot hozzon létre. A sok befelé figyelés, illetve a szervezet természetes jelzéseinek ösztönös követése segítenek abban, hogy már most elkezdjen kialakulni az a lelki köldökzsinór, ami a babát és a mamát egy életen keresztül össze fogja kötni.

Az első trimeszterben érdemes kihasználni minden olyan segítséget, amely teherteleníteni tudja az állapotos kismamát. Az édesapa sokat tehet párjáért, ha mellette áll minden élethelyzetben, elkíséri az orvosi vizitekre, a fizikai terhek (például a bevásárlás és a házimunka) egy részét átvállalja tőle, illetve ha lehetőséget teremt számára a pihenésre, töltődésre. Már egy finom vacsora, egy gyengéd masszázs, de akár csak egy megértő simogatás is őszinte hálát válthat ki az édesanyából. Fontos viszont, hogy mindig a kismama aktuális kedélyállapotához, kívánságaihoz igazodjon a segítség! A kölcsönös odafigyelés, a másik igényeinek elfogadása és tiszteletben tartása minden kapcsolatot előbbre visz, és jó alap egy új élet kialakításához.

Az új (esetleg váratlan) élethelyzet azonban az öröm csodás pillanatain kívül számos problémát is rejthet magában. Mivel a kismamának gyakorlatilag az egész szervezete teljesen felbolydul a várandósság miatt, sokszor nem ura a saját reakcióinak, hisz a hormonháztartás változása nagyban beleszól viselkedésébe, munkabírásába.

Az őszinteség és a türelem a legjobb megoldás

Ha nem úgy tekintünk az új problémákra, a megváltozott élethelyzetre és kapcsolatra, mint "direkt generált konfliktusokra“, hanem úgy, mint egy élettani helyzet természetes velejáróira, akkor máris könnyebb a mindennapok gondjainak kezelése. Az édesanya sokszor ténylegesen segítségre szorul, legyen az fizikai tehermentesítés vagy lelki támogatás, vigasztalás vagy megerősítés. Fontos, hogy társa tudja, érezze és átérezze, hogy a terhesség csak egy ideiglenes állapot, a vele járó gondok nem véglegesek, és ezek kezelése mindkét fél együttes feladata. Közhely, de a türelem és az őszinteség a legjobb megoldás minden problémára.

Végül érdemes megemlíteni a pár nemi életében bekövetkező változásokat is. Talán soha ilyen tudatosan nem volt még megtervezve egy páros nemi élete, mint a terhesség első (és majd az utolsó) trimeszterében. Fontos tudni, hogy egy normál lefolyású terhességnél a nemi élet semmilyen ártó hatással nincs a magzatra.

Sok kispapa és kismama fél attól, hogy a várandósság alatti nemi élettel valamiféle kárt tesznek leendő utódjukban, például megnövelik a vetélés és a különböző fertőzések kockázatát, ezek a félelmek azonban alaptalanok. Egyes kismamák a várandósság alatt kevesebb nemi vágyat éreznek partnerük iránt, mint korábban, viszont a párjuk esetleg ragaszkodik a korábban kialakított szokásokhoz. Ha bármilyen okból kifolyólag eltérő a két fél igénye ezen a területen, mindenképpen ajánlatos őszintén és nyíltan megbeszélni a problémát.

Általánosságban is elmondható, hogy a gondok, gondolatok, kételyek és érzések kölcsönös megosztása, megbeszélése már önmagában segít abban, hogy a leendő szülőpáros jobban megértse, megismerje és elfogadja egymást. Ebből a szempontból nagyon fontos ez az időszak, hisz egy új életszakasz kezdetét jelenti, mely gyökeresen különbözik a pár eddigi életétől, és ennek az új korszaknak az alapjait most kell lefektetni. Ha mindketten tudják, hogy számíthatnak egymásra, megoszthatják egymással nemcsak örömeiket és pozitív gondolataikat, hanem félelmeiket, aggodalmaikat és szorongásaikat is, akkor egy olyan közös úton indulnak el, mely egy stabil édesanya-édesapa páros kialakulásához vezet a későbbiekben. Egy olyan pároséhoz, melyre minden újszülött kisbabának szüksége van.

Páromnak majd odaadom olvasgasson csak, én meg tényleg belekakálok mindenbe majd lesz úgy ahogy lesz. Eddig is mindig volt valahogy. Nem fogom állandóan kitenni magamat az idegeskedésnek!

TWIST
Ne izgulj a holnapi nap miatt, mert pl. fájni egyáltalán nem fog, egy kicsit olyan mint az inszem. Beteszik a Bogyókat, és ők majd úszkálnak egy kicsit mire megtalálják a nekik legjobb helyet és nemsorára meg lesz szép csíkos teszted!
8)

MONIC
Nővéremtől kapott ruhákkal nem leszek gondba, baleset lesz hát baleset lesz, nem fog érte pampogni. De másvalakiét én sem szívesen adnám rá, mert ha nem lehet kiszedni a foltot az tényleg nagyon ciki.
Hogy van Danika, remélem a pocakfájás már nem kínozza!

dita75
 
 


Ditus, szép ez a leírás, amit idemásoltál. Tényleg ne idegeskedj, ha tudsz, valahogy csak lesz, reméljük a legjobbakat!:) Anyukád annyira rendes! Máris imádja bogyókát, olyan aranyos!:)

Köszönöm a megnyugtatást:)
Vendég
 


Twist,

elhiszem, hogy izgulsz, én is nagyon-nagyon izgultam a beülti előtt.Aztán a vérvétel előtt még jobban, mivel otthon nem csináltam tesztet és fogalmam sem volt, hogy mi újság. :lol: :lol:

DIta,

nagyon jó ez a cikk.
Mi a párommal az első trimeszterben sokat vitatkoztunk és veszekedtünk, szerintem a változás ezt hozta ki belőlünk. AZtán ez pár hét múlva megváltoztott. Minden jó lett.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita,

Danikának már nem fáj a hasa, de le is kopogom inkább :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok csajok,


Ditus, először is halgass "anyádra" és nyugodj le. A férfiak márcsak ilyenek, persze tisztelet a kivételnek. Nálunk hasonló volt pepitában, de hidd el változni fog minden idővel. És bármit is mond/ana a párod ő is változni fog idővel mert ez igy természetesen. Az én párom a terhességem hatodik hónapjában is azt mondogatta hogy az ő élete azzal nem változik meg mert gyermeke születik, meghogy ő nem jön le a balatoni házunkba többet stb. Hát úgy alkalmazkodik Olivérhez hogy öröm nézni. Pl. most studióban van egész éjjel ő volt vele, etette, tisztába tette, dajkálta mert rájött hogy igy teljes az élete. A balatoni házat pedig már most tervezi hogy milyen kiságyat tudnánk oda le venni Olivérnek és hogy ő miken fog ott lent változtatni. Ő, aki még soha nem nyúlt lent semmihez. Hát mi ez ha nem változás??? A párod is más ember lesz idővel hidd el, de addig bizti lesznek harcok, nálunk is töménytelen volt, de most nyugalom és béke honol nálunk. Ne idegeskedj, nem tesz jót a bébinek :roll: :wink:

Moncsi, örülök, hogy Danci hasfájása véget ért, nálunk is jó a helyzet, csak ami most bánt hogy nem tudok vele sétálni mert csak karban akar babakocsi helyett :wink:


Twist, nekem is újdonság volt az anyaszerep az elején, de nagyon hamar belejön az ember, annyira adja magát minden. :wink: Drukkolok holnap

Kép
pgsuska
 
 


Csajok, idegen tollakkal ékeskedem, ezt a képet kaptam egy kedves csajszitól, de felteszem ide, hadd mosolyogjatok ti is!:)))
Holnap megyek értük: )))))))))))))))

Kép
Vendég
 


Tényleg, 19-e van! Nagyon boldog 2 hónapos szülinapot kívánok Olivérkének!!!!!:)))
Vendég
 


Monic, légyszi adj tanácsot:
- beülti után érdemes a hátsó ülések fekve utazni (számít valamit?), vagy lehet ülni az első ülésen normálisan?
- meddig kell sokat inni és sok fehérjét enni?
- beülti utáni napokban feküdni kell, vagy már akkor is fel lehet kelni, sétálni, ügyintézni menni kocsival?
Vendég
 


Ezt találtam a beágyazódásról beülti után:

"...a megtapadás gyorsabban zajlik, már az első-második napon a beülti után. A megtapadt petesejt leveti a burkát és megkezdődik a beágyazódás. Ez eltart egy hétig. Így jön össze a 10 nap a beülti után. "
Vendég
 


Halihó, van itt még valaki?
Vendég
 


Twist, nagyon szépen köszönjük!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
pgsuska
 
 


Zsuzska, próbáld ki légyszi azt az arckészítő grafikai programot a te és a párod fotójából, hogy kihozza-e Olivér arcocskáját!!!
Kíváncsi lennék, hogy műkszik a valóságban.
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Találtam képet az 5 napos megtermékenyített petesejtről, kb. ilyen lehet:

Kép
Vendég
 


TWIST
Igen egy lány lefényképezte az 5 napos babót és kb. ilyen volt mint a képen, vigyetek ti is kamerás mobilt vagy fényképezőgépet!

Én beülti után még egy órát feküdtem az ágyikóban utána kb. 2 órát vártam a zárójelentésre a váróban lévő székeken.
Hazafelé is elég hosszú az út úgy 1,5 óra de csúcsforgalom volt így kb. 2-re módosult, én az anyósülésen ültem kicsit jobban megdöntöttem az ülést, de nem feküldtem. Aztán úgy 2 naptig feküdtem szinte folyamatosan, és utána már császkáltam lightosan! Annyira fájt a hátam a fekvéstől hogy már szinte sírtam, így nem is tudtam volna tovább nyomni az ágyat.

A dokim azt mondta hogy végig étkezzem fehérjedúsan és amikor sikerült a bébi akkor azt mondta hogy folytassak mindent úgy ahogy eddig csináltam! 8)

SUSKA
Hát már írtam többször, hogy szeretném ha olyan változásokon menne majd kereszül a párom mint a tiéd, de hamarabb mint a 6. hónap!
Türelmetlen típus vagyok ide nekem mindent de azonnal. :lol:
Szeretném mihamarabb úgy dicsérgetni mint te a férjedet.
Olcsinak pedig boldog hófordulót!
Ja és elfelejtettem hol is van nektek nyaralótok? Leugranánk ha egyszer ott lesztek, vagy fordítva! 8) Már úgy megdögönyözném Oroszlánt, és kivi vagyok a nagy változásokon végbement apcira is, kis tanfolyamot tarthatna a Zuramnak! :wink: :lol: :lol: :lol: (ha már hármasikrek tagjai voltak egy darabig! :P )

MONIC
Ez tök jó hogy már nincs pocakfájás! 8) 8) 8)
Minden éjjelt átalussza már Danci?

dita75
 
 


Köszi Dituli, hogy leírtad ezeket! :) Biztos, ott is el fogják mondani, hogy mit hogy kell, de én tőletek szeretném hallani, főleg mert sikeresek vagytok !:))

Nézem a net-et ezerrel, hogy milyenek lehetnek most a "babakezdemények". Sok blog van, meg ilyesmi, ahol ilyen fotók vannak. Na, majd a telcsimmel lefotózom, ha lehet.
Vendég
 


TWIST
Jó kutakodást!

Olyan éhes letten hirtelen, igaz délben alig hamiztam, mert nem volt kedvem magamnak külön pacsálni és a fiúk pörit akartak nokival amit én nem eszem meg, úgyhogy csak egy kis nokit ettem szafttal.
Megláttam a mélyhűtőben a szilvás gombócot és nem bírom tovább, már melegszik is a víz, úgyhogy nemsokára bevágok egy párat.
Igaz nem lesz olyan fini amit a mama gyúr a két kezével de olyan éhes vagyok hogy most mindegy milyen csak gyorsan! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Jó étvágyat Dituli és persze Miss Bogyóka!

Huh, tök jó blogok vannak a net-en és sok Kaális lombikos is van. http://pillebaba.blogspot.com Ez is pl. nagyon tetszik:)
Vendég
 


Sziasztok!

Dita,
nem is tudom mit írjak párodra...jó véleményem nincs, így inkább nem is írok semmit.
Sajnálom hogy elbuktátok a kelengyét, mert 50e nagyon jó ár lett volna ennyi mindenért.

Twist, Bumi,
nagyon ügyik vagytok!

Twist,
Holnapra egy óriási kalappal!
az én 5 naposaim ilyenek voltak:
Kép Kép

A jobb oldalinak a bal oldalán van egy kis izé, arra azt mondta a biológus (ha jól emlékszem), hogy ott bújik ki a burokból. De most ebben nem vagyok teljesen biztos, viszont abban igen, hogy arra a kibújósra mondta a doki, hogy annyira tökéletes, hogy akár tankönyvi ábra is lehetne :lol:

Én tegnap megint rászántam magam a halevésre. Hiába, Maszatkáért bármit :lol: és majdnem egyedül megettem egy hekket (Zsuzska tudod, a halsütőnél Tardoson :lol: )

i.kata
 
 


Twist,

úgy van, ahogy Dita írta. Én sem feküdtem a hátsó ülésen, hanem elöl ültem.
Utána 2 nap szigorú fekvés, aztán lehet óvatosan járkálni, ügyeket intézni, én pl vizsgázatam is.

Zsuzska,

aranyos a párod nagyon :wink: Mi nyáron Balatonfüredre szeretnnk egy hétre menni ha sikerül lefoglalni a szállodát.

DIta,

igen, minden éjjelt átalszik, ritkán van, hogy 3-kor felébred enni, én meg olyankor azt sem tudom, hogy most mi van, úgy hozzászoktam az éjszakai alváshoz :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok!

Twist,

elhiszem, hogy izgulsz, anyák napján már te is ünnepelhetsz majd!

Ditus,
A pasik álltalában nem olyan gyakorlatiasak, mint mi nők, és szerintem neki még nagyon messzinek tűnik az a hét hónap. Majd ha már érzi mozogni a kicsit, meg látja uhun, akkor meg fog változni! Alapvetően egy rendes hapsinak tűnik. :wink:

KépKép
yadine81
 
 


Twist,
én sem feküdtem el, elöl ültem én is az anyósülésen. Eleve olyan közeggel együtt ültetik vissza a bébiket, ami ragacsos, így nem tud csak úgy kicsusszanni, ne aggódjál! :lol: Feküdni se feküdj egy hétig, mert akkor nem lesz elegendő vérkeringés a méhedben. Feküdj kb 2. napot, ezalatt csak wc-re menjél, aztán feküdj kb. 2 napo úgy, hogy azért kicsit sétálgatsz a kertben vagy a lakásban, és utána már szerintm nyugodtan közlekedhetsz. Persze kerüld a hirtelen mozdulatokat, meg a nehéz tárgyak emelgetését!!!

i.kata
 
 


Köszönöm szépen a tanácsokat, megfogadom őket!!!!
Kata, nagyon szépek a picik a fotókon, köszönöm szépen, hogy feltetted őket, így jobban el tudom képzelni. De cukik!!!:)))

Kép
Vendég
 


Kata,

hogy érzed magad?
Jövő héten mész uh-ra és láthatod megint Maszatkát! :wink: Nekem egyenlőre ez nosztalgia, annyira jó visszaemlékezni, hogy mennyire vártam, hogy láthassam DAnikát.

Twist,

vérvételed lesz vagy tesztet kell majd csinálod? Hány embriót kapsz majd vissza?


Hihetetlen, de még mindig alszanak a fiúk. A párom horkol, szerintem ez a monoton zaj hat Danikára nyugtatóan és húzza a lóbőrt :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok!
Lányok, én tök ideg vagyok. Még csütörtökön este nekiütöttem a fogamnak a bögrém, és azóta is fáj. rettegek, hogy kivertem, vagy ki kell húzni mert pl megrepedt vagy valami. Nincs is időm a lombikon stresszelni.
Bvár ha jobban belegondolok, most ezzel kapcsolatban egyébként is tök nyugodt vagyok.
És tegnap még babáztam is, mert itt voltak nálunk a barátnőmék a fél éves kislányukkal. Nagyon édes baba, soha nem sír. Most azt beszélgettük a férjemmel, hogy el tudnánk képzelni, hogy egy ilyen pici babát örökbe fogadjunk. Így olyan nyugodt lettem, hisz tényleg mindenképp lesz kisbabám.

Twist!
Nem a kocsiban fekvésen múlik, még csak nem is az otthoni fekvésen. Én debreceni vagyok, így kb 15 perc múlva itthon is voltunk, majdnem végig feküdtem a két hetet, és mégse sikerült. Most tuti nem fogok csak 2 napot feküdni.
Drukk holnapra!Illetve a kövi néhány napra!

Kata!
Nektek lettek fagyibabák?

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Monic,
teljesen jól vagyok, azt leszámítva, hogy majd összeszorul a szívem, mert párom megint elutazott. Nagyon várom a szerdai uh-ot, de nem nagyon jár most ezen a fejem. Annyi sulis dolgom van, hogy most mindig azokkal vagyok elfoglalva. Ha meg nem azokat csinálom, akkor alszom.
Ma reggel is felkeltünk, megreggeliztünk, lefeküdtünk a kanapéra F1-et nézni és én el is aludtam rajta. Pedig fél órával előtte keltem :oops: :lol:
de jó, hogy danika ilyen nyugis lett! Gondolom ez most felüdülés neked is :lol: Tegnap beszélgettünk egy szomszéd kispapával és mesélte, hogy eleinte annyira fáradtak voltak a pici állandó sírása miatt, hogy a felesége pl. többször nekiment félálomban az ajtófélfának :lol:

Twist,
mostmár tudsz ezekhez a képekhez személyt is kapcsolni, nem csak egy idegen blasztó :lol:

Bumi,
ne aggódj a fogad miatt, ilyet én is szoktam. pár nap múlva elmúlik. Én most az egyik ujjamat csuktam oda egy fiókba... Na az sem kellmes :roll:
Örülök, hogy optimista vagy, de szerintem nem lesz szükségetek örökbefogadásra. :lol:
Ja, és van 2 blasztós fagyibébink :lol:

i.kata
 
 


Na megjöttünk a nagy kirándulásból. Alapvetően jó volt, csak az erdei séta nem jött be a családnak. Elég nagy volt az aljnövényzet, Lili alig tudott menni, ezért apa cipelhette, én meg a pocakkal azért nem voltam a topon. Úgyhogy inkább kirándulgattunk. Kikötöttünk a Graz-i várban :lol:
Ja, és ma reggel Lili megszerezte élete első kullancsát. Pedig este tuti nem volt benne, ketten néztük át, és a combján volt elöl, szóval pelenkázás közben tuti észrevettük volna. Reggel kiszaladt az udvarra mezitláb csak papucsban, lehet, akkor mászott bele. Még alig volt benne, símán ki tudtuk venni. Azért csütörtökön beadatjuk a 3. oltást, úgyis aktuális, már megvan a recept is pont.

Twist,
drukk a holnapi beültire :lol:

Dita,
én már tuti félúton feladtam volna a helyedben. Az én párom fele ennyire sem rémes, de azért ki tud akasztani a lustaságával meg a szenvedéseivel rendesen. Szorítok Miss Bogyónak, bár ezen az egy ponton nekem sem működött a titok. Pedig Lili is annyira mondta a Katát, hogy teljesen beleéltem magam. De most már teljesen elfogadtam, hogy kukis Pöttyöm van, de biztos kicsit fura lesz, ha megszületik.

Monic,
totál elmúlt a hasfájás???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok! Csak beköszönök indulás előtt. Izgulok, de már nagyon vártam:) Remélem, hogy olyan szépek a babók, mint Katáéi voltak, amiket feltett ide tegnap:)
Tiszta ünnepi hangulatban vagyok!
Hazafelé veszünk egy csomó túrót és tejfölt, ma reggel pedig tojást reggeliztem. Figyelek a fehérjére:)
Megyek is, felkészültem és nagyon várom a bébiket!:))
Puszi nektek! Most akkor két napig feküdni fogok. De lehet, hogy odavonszolom a net-et, hogy ne unatkozzak.
Vendég
 


Sziasztok!

Twist!

Mennek a drukkok!
Kép Kép
20150601134430
 
 


Twist nagyon szorítok!
Vendég
 


SZiasztok,

Linácska,

nem ijedtetek meg a kullancs láttán? Én eddig csak a kutyából szedtem ki de akkor is frászt kaptam. EMberből szerintem nem merném... :oops:
Igen, elmúlt a hasfájás, annakhatására, hogy mostmár csak 5-ször eszik naponta Danika 4 óránként, így van ideje kiürülni a gyomrának és a belei sincsenek annyira leterhelve.

Kata,

sajnálom, hogy párod megint távol van. Mostmár az enyém is sokat jár vidékre, ma is hajnal kettőkor már elment. És én ezeket a napokat is nehezen viselem, nehogy még többet :cry:

Twist,

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Boni mami,

nagyon aranyos Zsigi, remélem elmúlik ez a korszak és másnál is jobban megmarad :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: