Új privát üzeneted érkezett!

Marek, ezt neked :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Zsuzsu,
nekem 1 évesen volt 1 fogam :) A doki azt mondta, hogy az a jó, minél később jön ki, mert annál később romlik meg :lol:

Ildi,
hát az üveges alma-burgonyát se ette valami nagy lelkesedéssel, de legalább evett belőle valamennyit :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok!
Vagyunk, csak a nátha átcsapott családi betegségbe. Dorka szinte gyógyult keddre, Apa addigra hőemi - férfi , szóval ez totál ledöntötte a lábáról. :lol: Én mára purcantam ki picit, de nem olyan vészes, csak nem akarom visszafertőzni a lányom. Homeós bogyókkal küzdünk a betegség ellen.

Pár szösszenet - megint lemaradtam. :cry: de igyekszem visszaolvasni. Én is témákhoz - szita aggyal ez is nehéz. :lol:

Kaja: Dorka már eszik kb. 8 deka főzeléket, gyümiből kb. 5-7 dekát, aminek köszönhetően nem rögtön szopizik utána, hanem fél óra múlva, ezért a napunk:
6-kor szopi, visszaalvás
8-kor ébredés, gyümi
9-kor szopi
12-kor főzelék
1-kor szopi
3-kor szopi
6-kor gyümi
7-kor szopi
lefekvéskor szopi fél9

Szóval a Dorka inkább váltogatja, érzésre ugyanannyit szopizik, és kajálgat is. Én nem bánnám, ha az ebéd lassacskán csak főzelék lenne, és az 1 órás szopi elmaradna, de ezt majd csak ha bejön a husi is, mert így egész napunk kajálás lett a 6 szoptatás miatt. :shock:

Ivás: nálunk víz, de csak pár korty megy szopik között, pohárból (normál, kicsi pohár - tegnap már nem folyt mellé!)

Ildi! Anyatejes főzelékkel óvatosan! Én nem melegíteném újra. Én sima lefejt tejet kevertem krumplihoz másnap, és utána volt egy kis hasmenés....
Kaki büdibb és szilárdabb, ez természetes.

Én nem adok üvegeset, de én már csak ilyen vagyok. MIndenki azt ad, ami neki jól esik, csak óvatosan. :lol:

Cékla: én héjában főztem meg (előtte jól lesikáltam). Aztán meghámoztam és úgy kevertem el a főtt krumplival. Imádja Dorka!

Még kaja téma: kedden panaszkodtam a dokinak, hogy keveset eszik Dorka (szopik megmaradtak, de alig gyarapszik mostanság heti 5 dekát), ezért írt fel nekem Sinlacot (szentjánoskenyérmag liszt + rízs - ezt lehet főzelékhez adni. Tegnap a céklafőzelékhez raktam, ízlett Dorkának.
Plusz írt fel Milupa HA tejpépet, azt mondta nem allergizál, nyugodtan lehet gyümihez adni egy picit. A savanyúbb almához tettem már egy picurkát csak, és ízlett Dorkának.

Bettyna! Dumálás szuper, nálunk még nem megy ennyire, ügyi Szabi!
Talit várjuk! Viszem Apát is. Talán a pörkölt egyszerűbb lenne Nektek, de Ti tudjátok, sütés jól hangzik - csak ne utolsó pillanatban mondják le, mert akkor macerásabb, mintha pörkölt marad meg. :wink:

Marek! Nálunk még csak hát közepétől bokáig szaros gyerek volt (egyszer 6 nap kimaradt, utána volt ez), én bevittem a fürdőbe és a csap alá tartottam, a ruháit a mosógép tetején vettem le.

Próbálok visszolvasni láttam volt valami nézeteltérés, csak nem jutottam vissza az okáig. Szerintem nem kell itt mindenben egyetérteni! Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, mert az olyan lenne, mintha magunkban beszélnénk. :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 

 
 

Peva - Gratula a kajáláshoz! Hogy beindult Dorka! Örülök nagyon! Jobbulást a kis családnak! Szabi is stampás pohárból iszik, szinte bármit és barátkozunk csőrössel is. :lol:
Apuval azt beszéltük, hogy majd kalkulálunk egy összeget, amit átutalok, így nem kell hozni semmit, csak magatokat és hátha az utolsó pillanatban lemondások száma is kevesebb lesz. :roll:

Ildi - Na, majd kipróbálom az elosztós taktikát, de most még csak szólóban kóstoltatok. Ha már jól keverhetők vagy olyasmi jön, amit nem lehet kapni, vagy csak nyomit pl körte,a kkor jöhet az üveges.

Valaki kérdezte a Nestlé-t - Teát nem tudok, de van almaleve cukor nélkül. Szabinak bejött.

Képzeljétek megtörtént a csoda!
Szabi végre megfordult hátról hasra!
Úgy elfáradt benne a kis Muki,
hogy lecsúszott utána egy kis krumpli! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ma mi is bevezettük a krumplit. Bori meg akart tőle fulladni, de mivel mindennel ezt csinálja először, ezért nem dőltem be neki, úgyhogy végül egész szép mennyiséget benyomott... :lol:

Nemtom ezt a fuldoklós mutatványt honnan tanulta, de először volt ám pánik. Úgy ütöttem a gyerek hátát, mint annak a rendje, de miután Bori rámnézett és kiröhögött, rájöttem, hogy szórakoznak velem. :lol:

Bettyna
Gratula a forduláshoz. A lusták is tudnak, ha akarnak... :)

Peva
Akkor gyakorlatilag te egész nap etetsz? Nem semmi! (mondjuk én beszélek... nálunk mostanság hét szopi van naponta, plusz a ht a délelőtti szopi után) De mennyi most Dorka súlya?

Ildi
Látom Lotti is lemegy a térképről. És ő milyen módszerrel csinálja? Gurul? Vagy kúszik, vagy tolat, mint Bori?
Az üveges őszi-almából Bori is benyom egy felet kaja után... :roll:

Ma megpróbálok rizspépet szerezni, és ez lesz a következő dolog, amit kipróbálunk. Szeretném, ha a fürdés előtti szopi után még enne egy kis pépet, hátha esetleg nem kéne éjjel szoptatnom, bár lehet, hogy ez hiú ábránd.... :roll: De ha kell, az se gond. Már megszoktam.. :lol: Engem inkább ezek a hajnali kelések akasztanak ki. Nem értem ugyanis, hogy ha ötkor eszik, és utána még sikerül visszaaludnia (nem mindig), akkor mér nem alszik legalább nyolcig... :roll: Mostanában azt csinálom, hogy olyankor áthozom mellém, berakom az ágy közepére, adok neki játékot, és alszom tovább. Ha sikerül elég távol feküdni tőle, akkor tudok még egy kicsit szundizni és nem szedi szét a képem, mert ez a legújabb szokása... :lol:

marek
 
 


Apa dokihoz ment vissza, megint leszakadt a netről és ideférek, Dorka alszik.

Bettyna! Gratula a forduláshoz! Nálunk nem megy még...a láb marad rossz helyen, az egész gyerek ki van tekeredve. Ha átrakom a lábát megfordul, de egyedül nem megy még, de úgy érzem nincs messze a megoldástól, csak rájön végre (Kornélékat kihagyom).

Marek! Sinlac-ot nem próbálod ki este vagy du.?
Dorka 7300 gramm volt hétfőn. Tényleg úgy érzem, hogy állandóan eszünk, bár ma ebéd után rögtön szopizott, szóval szerencsére a főzeléket + szopizást egy evésnek vette. Bevágott egy répát+fél dl sinlacos pépet összeturmixolva.
Fuldoklás akkor is van, ha kicsit higítasz a kaján?
Este mikor eszik utoljára Bori? Nálunk is van néha 5-fél6-os ébredés, akkor egész nap koki vagyok.

Lányok! Körtével vigyázni! Ma de. ettünk, és picit csikar, pukik is vannak, nehezen jönnek ki. :cry:

Most olvastam, hogy van olyan gyerek, aki sokáig váltogatja a szopizést+evést, nem szopi előtt/után eszik.....de magától elhagyja a szopizást. Kiváncsi leszek.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Szebb napot! Esik az eső! :twisted: :cry:

Ildi! Nem szándékosan választottam el, illetve választom el Mátét, inkább így alakult, vagy még is én alakítottam így? :oops: Mindig paráztam a tej mennyiség miatt! :oops: Lehet nem is kellett volna így utólag, de már mindegy! :lol: Egyébként így is annyi tejem van, amennyit kér! :roll: Elég neki uzsira, vacsira, hajnali evésre, reggelire! Illetve most, hogy beteg volt és 2 napig 2 óránként kért cicit így is volt, nem panaszkodott! :lol:
A védőnőm egyébként azt mondta, hogy elvileg amennyit eszik, annyi termelődik is, így elégnek kell lenni! :roll:

Üveges kaja kontra saját főzés
Marhára szerencsés vagyok, de úgy látom Máté minden evő! Megette most már a saját főzésű kaját is, sőt úgy látom, hogy mindent megeszik, megiszik! Nem gond neki a víz, a gyümilé, a szirup. Remélem így is marad! Nagyon beles! Pedig én is féltem, hogy az üveges kaja után majd nem fog kelleni neki a saját főzésű kaja! De iszonyat mennyiséget fal be, még így náthásan is. Nem is csoda, hogy még most is 1 hónap alatt 500 g-ot hízott! :oops: :shock:

Kép
bettike
Eger
 
 


Ildi! Hát még milyen büdi a husitól!!! :oops: :lol:

Marek! Üdv a tök sz@ros lett a gyerek klubban! :wink: :lol:
Máté a szememet szeretné mindig naggyo közelről megtapogatni, illetve harapja az arcom a nemlétező fogacskáival! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Gratula minden féléveshez nagy fiúnak és nagy kislánynak!

Egyébként csajok, azt vegyétek ám figyelembe, hogy legalább 1, illetve 1,5 hónappal öregebbek vagyunk! Kivéve Lottika! Ezért van, hogy sokszor mást írok, mint ahol ti tartotok! :roll: :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Peva
A 7300g nem kevés!!! Vagy igen? :? :roll:
Én Sinlac helyett akarom a rizspépet kipróbálni. Hátha... Egyébként az utolsó szopi fürdés után van. Fél kilenc-kilencig. Utána alvás. Lehet, hogy ki kéne próbálnom az álometetést 11-kor, mielőtt lefekszem, akkor nem kelne éjfélkor.... :roll: Csak mindig attól félek, hogy felébresztem és nem alszik vissza... :roll:

marek
 
 


nem kevés a 7300 gramm, csak hogy most 1 hónap alatt csak 20 dekát gyarapodott.

nálunk 2 napja van esti plusz kelés (10-fél11), tegnap is 2 szívás után már aludt is. ma hagyom majd sírni - sajnos...tudom nem éhes, csak cici kell a szájba. Nálatok nem ez van?
bár volt már ilyen, hogy elhatároztam elég, hagyom majd sírni, erre nem ébredt fel :lol: beszélj Te is Borival :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Marek - Gratula a krumplievéshez! Hogy apukámat idézzem, " ez a vidéki jó levegő" hatása! Mármint a fordulás. :lol: Nem akarlak kiábrándítani, de én próbáltam mindent Szabinál. Fel nem ébresztettem, de volt, hogy evett 11-kor is, volt, hogy kapott Sinlacot 9 körül nem is keveset, volt, hogy napközben evett annyit amennyit csak akart gyümölcsből szopi után stb., mégis felébred minden éjjel egyszer olyan 1-2 között és egyszer hajnalban (4-5 között) Jó esetben csak kakilni + cicin visszaalszik, rossz esetben 5-kor neki reggel van, játszik magyaráz fél7-7-ig akkor alszik vissza. De persze én akkor már nem tudok. :cry: Próbáltuk azt is, hogy eltoljuk a fürdést és tovább ébren tartjuk. Az se jött be.
Én képtlen vagyok sírni hagyni éjjel. Napközben is csak -3-szor fordult elő.

Peva - Kornált szerintem is hagyd ki, mert beparáztat! :wink: Mi játszottnk foroglósdit, aztán szerdán már elkezdte emlni a fejét, de nem volt meg a lendület. Ma reggel, gondoltam próba, hátha összejön neki. Csalogattam a játékkal és sikerült. Délelőtt még 2szer megcsinálta, azóta nem. De legalább a technika már megvan. :D A legújabb szórakozása az, hogy az ölünkben álldigál és eltolja magát a mellkasunktól. Na ezt látná a Kornél, kihullana a haja! :wink:

Bettike - Tök, jó, hogy Máté mindenevő. Úgy tűnik Szabi is ilyen lesz, bár nála még kedv kell az evéshez. Igen, tök fura, hogy Máté már 7 hónapos elmúlt, a legkisebbek meg még csak a 6-ot töltik majd. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


sziasztok
jaj, nagyon lemaradtam, de vagy idöm nem volt, vagy nem voltunk otthon.
szombaton duna parton voltunk, vasárnap izsán /egy falu/ a leányvár romjainál piknikeztünk a sógorasszonyékkal, hétfön a környék tavait lestük le /férjemnek új horgászhelyek kinézése/ majd a keresztszülökhöz mentünk el, keddtöl pedig az elmaradt takaritás,mosás......bepótolása.

azért vissza olvastam ám :lol:
csak nem biztos, hogy mindenre, mindenkire tudok is reagálni :roll: :oops: 8)

sokan tettetek most fel képeket, mindegyik baba gyönyörü, most nem elemezek ki mindenkit, mert sok lenne :roll:

zsuzsu: nagyon sajnállak a játszótér miatt. ez egy rémálom lehet nektek. nekünk ilyen gondunk nem lesz, mert nálunk nincsen játszótér :evil: :?

ildi: örülök, hogy Lottikának nem lett semmi komoly baja az eséstöl. :lol: . jaj szegények ezt még olvasni is rossz volt :?
az én fiam kék szemü /de mi mindketten azok vagyunk, úgyhogy biztos voltam benne, hogy marad is :wink: /

peva: nagyon vagány a sörös kép. férjed büszke is lehet a virágokra, gyönyörüek :lol:

marek: én inkább a nagyobb korkülömbségre szavazok 2 gyerek között /nálunk is úgy lesz :wink: /

sensi: szerintem nyugodtan menj fel szülinapozni pestre, megérdemelsz egy kis szórakozást :lol: 8)
lányodnak jó étvágya van :lol: .választ én nem tudok adni, mert mi még mindig csak szopizunk. /[color=blue]azt hiszem már csak mi maradtunk, akiknél még mindig csak szopi van / [/color]
tücsök: sajnállom, hogy a babád fruktóz érzékeny :cry:

kata84 : ahogy elöttem már többen is leirták ne hagyd el a topicot, mindenki véleménye számit :wink:

d vitamin: minden nap kell szedni?nálunk nincs ilyen.volt valamilyen vitaminunk 3 hetessen meg 3 hónapossan meg a kanavit havonta 1x és ennyi

clau: nagyon csini vagy :lol:

szöszke: mi sima fülpucit használunk orrba /nem orrszivózunk/ és fülbe /be nem dugom,csak esetleg a szélét törlöm meg vele és azt se minden nap/

l.kata: Norbika nagyon zabálni való az unokatesós képen /az elsön/ az a nagy vigyor, egyem meg :lol:

ildi: cici harapás :? . ettöl én is tartok, bár nekünk még fogunk sincs :wink:

ébredés van, folyt.késöbb

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Köszönöm szépen a céklás ötleteket és recepteket!Ma az lesz a vacsi és a holnapi ebéd :lol:

Marek!Az én gyerekeim is detto ezt csinálják az első új dologtól meg akarnak halni utána meg a tálat is kinyalnák :D Álometetéstől én is tartottam de nekünk is bejött ha éppen nincs front vagy fogzás reggel 7-ig alvás van :!: :lol: Zsombor tegnap ilyedt fől a kaja végén én is fostam de gyönyörüen vissza aludt.Én nagyon kis fénynél etettem és nem szólók hozzá csak puszilgatom.Olyan édes az első etetésnél fel kellett puszilni most ha kiveszem az ágyból már jár a szája :wink:

Betty!Gratulálok az átforduláshoz!!!!Orr folyás alakul már?

Ildi!Nagyon édes Lotti!Dunakeszire akartok költözni?

Zsuzsu!Ábelnek,hogy megy a szobatisztaság?Zsófi már nap közben bugyiban van egyik napról a másikra lett ilyen :shock: Pedig már agódtam,hogy pelusba megy férjhez :oops:

Üveges kajcsik:Én bizom benne,hogy nem csak "szöveg",hogy minden mentes és fokozottan ellenörzött :roll: Gondolom egyik cégnek se érdeke ha valaki bepereli őket mert valami baja lett a gyereknek.Én sokat adtam neki most már én főzők de télen nem találtam rendes répát ás krumplit olyan fás izűk volt :?

Egy kép a gyerekekről: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


nézzétek,mit kaptam e-mailben:

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=906


képzeljétek,anyukámnak teljesen tropa lett már a térde,a fél napot orvosoknál töltöttük. Azt mondták meszesedés,a másik szerint ízületi sokk,de behajlítani sem tudja a lábát,most át is költözött hozzánk pár napra,hogy tudjunk neki segíteni.
A nagy kezelés: feküdjön + fájdalomcsillapító + kenőcs
délután még nem hatott a gyógyszer,de most elaludt,remélem reggelre sokkal jobban lesz.

Tomi annyira aranyos volt,egy szava nem volt ma,egy kis hős volt, hogy bírta az orvoshoz járkálást,kocsiban ücsörgést,kocsiban szopizást (mondjuk azt imádja). Mikor hazaértünk jól megmozgattam,játszottunk egy nagyot,hogy az autósülésben elgémberedett tagjait kinyújtóztassuk. Most már ő is alszik. Kimerült a csipet csapat :)

cicizés:

nálunk is ez van már egy ideje,sőt,kicsit kétségbe is estem,mert Tominak iszonyatosan bejön a kanállal evés, és úgy veszem észre sokszor nincs elég türelme a szopihoz. Azt találtam ki,hogy szoptatás közben énekelek és mondókázok neki,mivel ezeket imádja,így rá bírom venni,hogy mindig "még egy kicsit" egyen ciciből is. Most már jó pár hete ezt csináljuk és úgy tűnik beválik,bár ez sem lesz örök életű, mert már vannak uncsi mondókák is...

Timi!
A d-vitamint nálunk minden nap kell szedni + K-vitamint havonta egyszer,amíg csak anyatejes és ennyi.
mi az a kanavit?


Bettina!
Nagy nagy gratula Szabinak!


Kornél egy igazi mumus lehet :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kata!
Szépek a gyerkőceid, édes Zsófi a hatalmas fülbevalókban :)
Azt lesem,hogy Zsombi rántott husit majszol? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Én lángosra tippelek! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Szerintem sajtos stangli

Kata
Kinek van igaza? :lol:

marek
 
 


Szerintem sajtos stangli

Kata
Kinek van igaza? :lol:

Nyugtonamalac
Jó, hogy megcsináltad a webalbumot, de légyszilégyszi rakj fel képet a lánykáidról!!!!
(kicsit sok a kérés... :oops: )

marek
 
 


Hoppá! Ezt vajon hogy hoztam össze? :? :roll: :oops:

marek
 
 


Hi-hi csak sima kiflit majszol :lol: :lol: De nem tudom,hogy tudja így szét nyomni 8) Köszi a dicséreteket :wink:

A céklás krumplis pulyka úgy bejött,hogy majdnem a tányért is megette sőt Zsófi kérte neki is csináljak legközelebb :D

Marek!Megnézted a mei-tai-okat?

Borkaby!Anyudnak jobbulást!!!!Nagyon ügyes Tomi baba!

cicizés:
Nekem nagyon hiányzik pedig már lassan 3hónapja nincs. :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata
Sőt...már rendeltem is egyet nyárra..... :lol: Remélem szép lesz.... :lol: Én is hordozó halmozó lettem.... :lol: :lol: :lol: Most már csak a Babybjörnt kéne eladni... :roll:

marek
 
 


Sziasztok,

Borkaby: utoljára amikor voltunk gyerekdokinál, akkor 4 hét alatt 320g-ot hízott Balázs, erre most azt mondta, hogy ez jó. (tehát kb hozta az átlagot, ahogy eddig is hízott) Pedig már vártam, hogy biztos megint mondja , hogy nem hízott eleget :roll: , de ez most elmaradt. Egy hét múlva megyünk megint, kiváncsi vagyok, hogy mennyit hízott azóta, mert itthon már nem mérjük, visszavittük a mérleget, úgyis csak idegesített már. A vasat kell még szednünk, rákérdeztem utoljára, hogy meddig kell szednünk, mert az volt a dobozon, hogy felbontás után 2 hónapig lehet ezt használni. Mondta, hogy adjam neki, testtömegkg-ként egy cseppet. Most már 6 kg fölött van, de 5 cseppet adok neki naponta.
Anyukádnak jobbulást kívánok!!!

Fültisztítás: hihetetlen, Balázsnak 2 naponta lehetne tisztínai a fülét, olyan gyorsan lerakódik a fülzsír a füllyuk peremére. Én ilyenkor vagy ezzel a "gyerekbarát" fültisztítóval tisztítom (amit Ildi is említett) vagy fogok egy textilpelust és szépen kitörlöm.

Zsuzsu: Krisztáékról sajna nem tudok semmit, valamikor iwiwen váltottunk egy emailt, de ez még akkortájt volt, amikor kb utoljára itt is jelentkezett.

Kaki: amikor még csak anyatejes volt Balázs 2-3 naponta volt kaki, 99%-ban reggel. Amióta mást is kap, naponta 3-4x is van kaki, persze most már egybefüggő, hol kisebb, hol nagyobb, így van amikor csak popsitörlővel megfogom a kakit és kiveszem a pelusból, és visszateszem rá ezt a pelust, ha épp nemrég kapott egy tisztát.

Anyatejes főzelék újramelegítése: Na én pont ma kevertem el anyatejjel a krumpli, répa mixet és tettem el belőle holnapra, ugyanis megyünk lagziba vidékre és így előre megcsináltam egy nagyobb adagot. Ma kapott egyet belőle és a másikat holnap délután fogja kapni. Remélem, hogy megússzuk hasmenés nélkül. Bár össz-vissz 30ml körül volt és a krumpli-répa mix 3 adagos lett, tehát egy adagban 10ml lehet. A harmadik adagot valszeg már nem fogja megkapni, vasárnap csinálok már neki frisset.

A körtével tényleg óvatosan. Mi már megszívtuk egyszer.....
:evil: , azóta még nem is kapott.

Álometetés: én minden este csinálom 11-kor. Az a helyzet, hogy Balázs este 8-ra már teljesen kibukik a fáradtságtól, így szopizás közben bealszik, de nem a cicin. Szépen lecuppan róla mint aki jól lakott és kéri a cumit, ahogy beteszem a szájába elalszik. Majd kihúzom a cumit, akkor szippant még kettőt, de megint csak a cumi kell neki. Annyira lehet látni rajta, hogy azt jelzi "anyu, hagyjál már a cicivel, én aludni akarok". Pedig nap közben alig van a szájában a cumi, ha beteszem neki, mert pl kezd kicsit nyügi lenni, akkor vagy egy ppphhööö hang kiséretében kiköpi, vagy kipattintja a kezével, de legtöbbször simán kiveszi a kezével és elkezd vele játszani és minden oldalról megrágni. Na, tehát visszatérve, muszáj az álometetés, mert különben felkel éjszaka is. Így kopp-kopp, kibírja hajnali 5ig kb, akkor szopizik és alszik tovább kb 7-fél8-ig. Tehát végülis alszik este 8-tól, reggel majdnem 8-ig :D

K-vitamin: érdekes, nekünk csak 10 héten át kellett adni hetente 1x :roll:

kedden megyünk babaúszásra, már nagyon várom :D

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Borkaby, én már aláírtam a tiltakozást, de vajon miért angolul van? :shock:

Fordulás, elmászás: :D gratulálok! Nálunk faramuci a helyzet, valamikor hajlandó fordulni, valamikor nem. :) És akkor is inkább hasról hátra a kiságyban. A földön már nem. Ott inkább ordít, hogy mentsük meg. :D

Kép
szöszke
 
 


na, megvolt az álometetés és el is mosogattam.
Ja ahhoz a " Tehát végülis alszik este 8-tól, reggel majdnem 8-ig" szövegemhez annyit még kiegészítésként, hogy mostanában sajna ez az esti 8 és 11 órás evése között többször felsír picit és tekeredik, ilyenkor muszáj gyors visszadugni az azóta már kicsúszott cumit a szájából, mert egyébként nem nyugszik meg és felébred és csak nyűglődés lenne. Nem tudom, hogy mit csináljak ez ellen. Szerintem pukik, mert van, hogy a tekeredés végén kijön(nek), sajna nem mindig. Adom neki az infacolt, de így is többször van ez a cumitömködés. Ma este pl 2x kellett visszatenni neki, ill, pont amikor készültem az álometetéshez, felsírt hangosan cumival a szájában :shock: , na, ilyenkor.......Ha nem terveztem volna, hogy megetetem, akkor tuti, hogy sírás-rívás lett volna belőle.
De ezt nem értem, napközben semmi baja, mármint nincs sírás, nyűglődés puki miatt. Miért pont az esti alvására időzíti?!?! :evil: :roll:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


na, megyek aludni. Holnap meg lagzi :D , kiváncsi vagyok mennyire hagy majd bulizni Balázs. Barátnőm anyukája fog a barátnőm lányára és Balázsra felügyelni amikor már alszanak.

Jó hétvégét Mindenkinek! Állítólag szép idő lesz, mindenki használja ki!!

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Mei tai-ról később lesz kép, még nem sikerült csinálni. Eddig 1x vetettem be úgy igazánakkor elvolt benne kb 20percet, ki kell még találni, h nekünk hogy jó, mert hajtani kell rajta alul, és még nem tudom, h 1x vagy 2x lesz a jó. Az túlzás, h belejöttünk a hordozásba, majd csak most kezdjük el. :) Mi is kb 3x használtuk a kengurut, de Lilla már kinőtte…Lottinak jó még? :)
Köszi a dicséretet! :)
Harapás aúúú aúúúú aúúúú! Lilla még fog nélkül nyomja néha, az is elég gáz! :P
Látom, Lottika sem szeret a helyén maradni. :D Nagyon ari! Végül nekünk is ilyen habtapink lett.

Szöszke!
Köszi!A tieitek is aranyosak! :)
Én nagyon ritkán használok fültisztítót, nem merek belenyúlkálni a kis fülébe…a kisujjammal (és körmömmel, ha kicsit hosszabb) megoldom. Az orrához én is használtam korábban, amikor kellett.

Marek!
Jók a képek, szegény Bori jól beszorult! :D
Ez a kaki story… :D:D:D Te tényleg kidobtad a bodyt? :D:D:D
Azok az Mt-k nem tetszettek, amit én küldtem?

Borkaby!
Köszi! :)
Sajna a meningococcushoz még nem értek, mert nekünk még nem aktuális.
Nagyon jók a kajás képek! Azok a szemek!!!

Nymalac!
Jól teleírtad a fórumot, így jár, aki eltűnik… :) Köszi a fotóalbumot!

Inez!
Wow, ti már husit is esztek? :) Nagyon édesek a képek, mekkorát nőtt Julcsi?!!

LKata!
Én nem adnék kúpot addig, még nem lázas. Ez a fog egy ilyen szadi dolog…:?
Aranyosak a képek, főleg az első tök cuki! :)
Boldog fél évet! :)

Bettyna!
Örülök, h magnyugodtál. Már én is kezdek. :)
Gratula a forgáshoz! :)

Kata!
Oké, jól esett, amit írtál! :)
Köszi a tippet! A babylove-osban van egyébként cukor?
Nagyon édesek a képek! :)

Clau!
Nagyon aranyosak a képek, szépek vagytok együtt! :)

Zsuzsu!
Ábi a sztájliszt! :D
Na én pont ezért nem teszem már a kiságyra a pelenkázót, a földön van már rég. :D
Lilla már üvegből sem iszik annyi tejcsit. :?

Bettike!
Jobbulást továbbra is!
Ez a bébikaja infó nem hangzik túl jól. Én azért remélem, h tényleg lehet bízni bennük. :? Én úgy tudom, h málnásat, epreset mag nélkül, borsót héj nélkül, stb….ezért ehető már korábban, mint ha csak úgy mindenestől mi odaadnánk neki az sk kaját.

Peva!
Hű, ti aztán jó sűrűn kajcsiztok! :)

Köszi a löketet mindenkitől, holnap megyek Pestre Zp-be szülinapozni. Nincs sok kedvem hozzá, azt sem tudom már hogyan kell bulizni (bár nekem korábban is másról szólt, mint egy hagyományos értelmeben vett buli), de azért biztos jó lesz egy kicsit kimozdulni. Bár már most érzem, h nem szívesen hagyom itt Lillát, most lesz először egyedül nélkülem. Sztem meg sem fog neki kottyanni, de azért fura érzés…
Na megyek is aludni, mert hnap még hajat is kell mosnom (nem tudom hány óra lesz, mire megszárad :?), meg minden…

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a graatulációkat! Átadtam a fiatalúrnak, remélem tovább motiválja. :wink:

Ma tízóraira benyomta szopi után a tegnapról megmaradt krumplit. Épp kezdtem agyalni, hogy ok, akkor mit adjak még, mert kövezetlőzött rendesen. Ekkor ért haza anyukám és hozott neki 2 szép körtét. Így megkódtoltuk azt. Hát nagyon finom volt!!!! Remélem nem lesz belőle délután ordítás. :roll:

Clau - Jó szórakozást a lagzihoz!

Sensi - Neked is jó szülinapozást!

Kata - Nagyon cukik a gyerekek!

Én is aláírtam.
Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Ma répáztunk!!! :lol: Én megkóstoltam, nekem nem ízlett a répa, nem az a kifejezett édes répa volt, hozzátettem kb. 10 ml tejet és el sem hittem, megevett belőle 6 kanállal és még evett volna, de nem mertem többet, ugye most ízlelte először a répát! Holnap is azt kap!
Köv. kajcsi után pedig meggyes krumplit! Megpróbálkozom még egyszer a meggyel, remélem ebben már nem lesz kukac!!! :evil:

Sensi - jó bulizást, ne aggódj Lillus miatt, persze könnyű mondani, én is totál kivoltam, ha csak egy órára hagytam ott mondjuk anyóséknál a gyereket, már amikor kiléptem az ajtón kivoltam :? De meglesz, ellesz, neked pedig kell egy kis kikapcsolódás!!! Tényleg, az a nagy haj mennyi idő alatt szárad meg??? :shock:
Nem tudom, jó-e még a kenguru, azóta se próbáltuk :oops:

Clau - neked pedig jó lagzizást!!!
Én a vasnál azt csináltam, hogy előre kértem vényt, mert ugye bontástól számított 2 hónapig lehet használni, szóval nekünk a héten lejár, most bontom majd ki az újat. Meddig kell még adnod Balázsnak??? Mert nekünk a doki azt mondta, hogy lehet, hogy még 1-2 hónapig kell és hogy majd ő megnézi a nyálkahártyáját vagy valami ilyesmit, már nem emlékszem, de szerintem vérvétellel lehet igazán megmondani, hogy szükség van-e vasra, nem? Amúgy pedig megkezdtük a hozzátápit, már nem értem, miért kéne még tömnöm vassal a gyereket, nekünk még mindig a napi 5 csepp és az egy negyed tabletta folsav, hogy a vas jobban felszívódjon :?

Csajok, van még rajtam kívül valaki, akinek még nem jött meg a menszesze???

Nálunk tök fura az esti evés, mert ált. 21-kor eszik utoljára és a felénél bealszik, mégsem kel fel éjjel. Ma is negyed 7-kor kelt fel és még pelust is simán cseréltem, beadtam a D-vitamint, a gélt megcsináltam... szóval akkor biztos eszik este eleget, még ha be is alszik, nem? Csak felkelne, ha éhes lenne. Szóval én nem is panaszkodom!!! :lol:

Borkaby - anyukád térde :cry: :cry:
Nálunk dettó, Lottit minden jobban érdekli a cicinél mostanság :roll: Ált. a tévé felé fordul, úgyhogy most már csomószor azt sem nézem, de pl. nem szabad már beszélni sem amikor cicizik, párom ha szól valamit, már elengedi a cicit és néz oda! A kanalat imádja!!!

Kata - változatlanul gyönyörűek a babáid, Zsófi milyen nagylány már, cuki a fülbevalós kép!!! Én is lángosra tippeltem volna :lol:
Igen, Dunakeszire mennénk, már ki is néztük a házat, csak hát a lakásunkra nem jelentkezik egyelőre vevő. Dunakeszin rengeteg ismerős van, Zolinak vagy 4 kollégája lakik ott és egy haveri házaspár az 1 éves fiúkkal, nekünk is szuper lenne, lenne kert és nagy terasz... álom, álom (egyelőre) :roll:

Timi - ti még nem kezdtétek meg a hozzátápit? Ja igen, most nézem, hogy még van pár napotok a 6. hónapig! :lol:
Ciciharapástól még ne tarts, meg amúgy is ha tartasz tőle, simán megfoghatja a tejleadó reflexet :? Én is néha úgy ülök szopi közben, mint aki besz@rt, mert félek, hogy belémharap megint, de ez nem jó, lazítani kell, aztán üvölteni max. ha megint harap :shock:

Bettike - sokan vannak, akik direkt elválasztanak, hogy egy-egy etetés már ne cici legyen, szerintem ha rendesen eszik a baba, akkor nem gáz. Bár én még nem szeretném, de még annyira az elején vagyunk a kóstolásnak, hogy még kár is ezen gondolkoznom. Igen, Máté a rangidős, utána mi jövünk :lol:

Marek - Lotti tolat, a habitapi szuperül csúszik :lol: Leteszem a közepére a hátára és már hason a végében van vagy lecsúszott a parkettára, de tök jó, mert feltörli legalább a port :wink:
Egész nap forog, mint egy körhinta, nem bír megállni.

Jaj, mennem kell, megébredt, közben nagytakarítunk párommal, épp függönyt mosunk, jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi - Nekem sem jött még meg.

Körte pipálva. Már ki is kakilta. Tegnap nem evett ilyen darabosat, szóval gonodlom az volt. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Kibújt Norbi első fogacskája! :D

Nem használtam kúpot végül, csak a chamomillát adtam meg a dentinox gélt napi 3x.
Még a nyűgösség tart, szerintem napok kérdése és a másik alsó kis fog is kinnt lesz.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ennek örömére csináltam új vonit! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


folyt.
nyugtonmalac: ügyessen megoldottad a fotók feltöltését. :lol: . azért néha magatokról is tehetnél fel :wink:

bettyna: gratula a forduláshoz :wink:

borkaby: sajnállom anyukádat :? szerintem a kanavit az k vitamin, mert mondta a doki, hogy csak akkor kell adni, ha szoptatom.

clau, sensi: jó szórakozást :wink:

ildi: még nekem se jött meg :lol: :lol:

l.kata: gratula a fogacskához :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Bettyna, Timi - azért kérdeztem ezt a mensi dolgot, mert nekem azóta, hogy szültem, csomó pattanásom van, egyfolytában jön ki rajtam és nem tudok mit csinálni. Ápolom az arcom, bőröm, vettem mindenféle kencét, mégis olyan patik jönnek ki rajtam, mint kamaszkoromban SEM!!! :evil: :cry: Nektek??????? Lehet, hogy túl sok a férfihormon bennem, mert nem jött még meg, vagy mi? :roll:

LKata - nagy-nagy gratula Norbika első fogához!!!!!!!!!!

Nálunk is van ám nagy hír!!!
Lottika feltérdelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nagyágyon ügyeskedett és kb. 5X feltérdelt!!! Meg akartam örökíteni, de mikor észrevette, hogy filmezek, abbahagyta. Szóval szerintem lassacskán kúszunk.

Bettina - ti hol tartotok ilyen szempontból, mármint Máté :lol:

Na megyek tovább, fürdetünk mindjárt...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


LKata! Gratula a fogacskához - jól megszenvettek vele... :cry:

Ildi! Lotti nagyon ügyes! Dorkám picit lustácska mozgás terén.
Nekem sem jöt még meg, nem is hiányzik. Felkarom ragyás :shock:
Ha nem felejtem el szedek homeós bogyót, az segít.
Próbáltad már? Silicea 9 ch (nézd meg a www.homeopatia.info.hu -n akne címszónál van pár dolog, nem árthat, többfélét ír)

Répával vigyázzatok! Dorkának nagyon ízlett, szóval tegnap előtt megevett egy közepes répát (ha nem fogy el még evett volna). Szegénykémnek székrekedése lett. Tegnap szinte egész nap nyomta, és 3 kis bogyó jött ki - mint egy nyuszinak. Répát nem is merek adni azóta, marad a cékla/krumpli.
Du. kapott barackot, ma is fog délelőtt kapni, remélem segít. Ha nem, holnap beszerzek glicerines kúpot. Abból felet adtatok? Meggy is hajt?

Valaki rajtam kívül adott már tejpépet? (Milupa HA pép, felírták, elvileg hypoallergén tejfehérjével, 4 hós kortól adható) Eddig a savanyú almára szórtam kétszer ízesítésnek - anélkül nagyon savanyú volt.

Bettyna! Nem próbálsz meg ebédre főzeléket bevezetni? Szopizás mellett gondoltam. Amikor Dorka bevágta a répát, utána még szopizott teljes adagot, és reggel tök sokáig aludt (jól tele lehetett a pocak - persze szegény azóta be is dugult)
Szerintem Szabi is ugyanannyit szopizna és mellette enne is rendesen - hátha jobban menne az alvás. 8) Bár akkor hamarosan ütnétek a 10 kilót. :lol:
Nem okoskodni akarok, de hátha a krumpli+zöldség tartalmasabb és jobban telít. Végül én sem hagytam sírni Dorkát, mert megértette a mondókámat, nem kelt fel harmadszor késő este (elmagyaráztam neki, hogy hiába fog felkelni, nem lesz cici :lol: ), szépen elaludt egyedül és reggelig nem hallottunk felőle.

Sensie! Ilyenkor jó, hogy Lillus nem cicin alszik el, ott tudod hagyni éjszakára. :wink: Picit irigyellek a kikapcsolódás miatt!
Úgy elmennék én is Apával valahová - nem bulizni, de pl. színházba vagy moziba. Majd ha Dorka már nem szopizik (kb. 1- 1,5 év múlva) elmegyünk kirúgni a hámból (bulizni a nyugdíjas klubba)- fénykoromban megittam egyedül egy kancsó koktélt. :lol: ez nagyon ritkán volt, nem kiakadni rám, hogy alkesz voltam :roll:

Timi! Még előző oldalakról - nagyon szép nagyfiú már Sanyika! És a haja is milyen nagy már!

nagytakarítás- ablakpucolás volt már valakinél? Én kezdem szégyelni magam, de hogy csináljam: gyerekem lásson, mert különben üvölt, és ne kapjon huzatot :shock: és a bogarak se jöjjenek be. kifogást találok sokat :wink:


Clau! Talán estére gyűlik össze a puki/böfi. Dorka egyszer-kétszer felébred a böfire (ha nem alszik elég mélyen)

Kata! A cékla nálunk is megy, szerintem édeskés, azért imádják.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


szenveDtetek - tudok helyesen írni, ha figyelek. biztosan van más elütés is., de ez az elején olyan feltűnő
Szép napot mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


ildi: az én arcom terhesség alatt /szakaszokban/ és közvetlen szülés utánn volt pattanásos /néha borzasztó/, de azóta semmi :lol: :lol:
gratula a térdeléshet :lol:

peva: ne izgulj, az én fiam is egy kicsit lusta.ö inkább ülne, na meg állna :roll: . köszönjük a bókokat :lol: .
ne aggódj, szeptember óta én se mostam ablakot, /egyszerüen még nem volt rá idöm, sok az ablak :roll: /, de nem érdekel. akinek nem tetszik, jöjjön és mossa meg :twisted: . söt a kiskertem is gazos :oops: :roll: .


pénteken fiam nagyon nyügös volt :( . gondolom a frontot érezte. sehol és sehogy nem volt neki jó. csak velem volt el.
este étterembe mentünk, megünnepelni az évfordulnkat :lol: :lol: , de nem voltunk sokáig, mert ott is nyüglödött. :cry:
az éjjelt gond nélkül végig aludta, 8-kor ébredt. szopi utánn mentünk vásárolni komáromba. végre megvettük a hütöt :lol: :lol: , mostmár több idöm lesz, nem kell minden nap vásárolnom meg föznöm :evil:, voltunk a tescóba, meg elmentem a rossmann-ba is, de megint elfogyott az akciós pelus.

most az éjjelünk volt pocsék :evil: . 20,45-kor elaludt, 23sirva ébredt, magunk mellé tettük, szopizott, aztán még ébredt: 2, 4 és 5 körül és köhögve. szóval lehet, hogy kicsit megfázott :cry: .
5kor kipróbáltam, adtam neki a csörös poharából vizet és ivott belölle /eddig akár hányszor próbáltam, mindig kiköpte/

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Sensi!Boldog születésnapot!!!!

Timi!Nektek nagyon boldog évfórdulot!!!

Ildi!Gratulálok a térdeléshez!!!Most már nálatok is megérett az ágy lerakás?! :wink:

Kata!Gratulálok az első fogacskához!!!Nyugi nemsokára ott lesz a párja is :lol:

Peva!Te olyan sokáig akarsz szoptatni 2éves koráig?Nem semmi!A fókuszba volt múltkor egy Nő aki a 8éves lányát még szoptatta na nekem az már nagyon durva!

Kettesben levés apákkal:Higyétek el nagyon jó!Elöször a szíved szakad meg és kb 3-4percenként hívod a mamát vagy aki vigyázz a gyerekre.DE igen is kell attól,hogy szülök lettünk/vagyunk még férj és feleség akiknek szükségük van egymásra és néha csak kettesben lenni!

Tegnap lementünk Tőserdőbe nagymamámnak van ott nyaralója és leugrottunk olyan lelkesek lettünk,hogy már most mennénk nyaralni.Pár kép: Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata! Nem akarok olyan sokáig szoptatni, de most úgy tűnik nem rajtam múlik. :wink:
1 éves korig reggel és este mindenképpen ajánlják, az estit szerintem nehéz lesz abbahagyni, 1,5 évesen meg el lehet már magyarázni neki....de majd meglátjuk.
Ki tudja Dorka hogyan alakítja majd. De látod, jelenleg inkább váltogatja az evést/szopit, de ez így van rendjén, még csak 3 hete eszünk.
Csak ne hidd, hogy én is szoptatni fogok az évnyitón. :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, nem volt egyszerű hetem.Képzeljétek, szombaton együtt ker ipartyztunk a 2 unokatesóval.A gyerekek nyalták-falták egymást, cukik voltak nagyon.4 illetve 3 évesek az unikatesók.Vasárnap jött a telefon, hogy az Anna(4 éves) kórházban van rostavírussal.Ott helyben azt hittem szívrohamot kapok.Nem tudom mit tudtok erről a vírusról.De ez egy nagyon agresszív, brutális cucc mióta anya vagyok, imádkozom, hogy csak ezt el ne kapjuk.Fosás-hányás napokig, úgy hogy szinte minden gyerek a kórházban köt ki.Infúzión vannak napokig, hogy ne száradjanak ki.Aztán hétfőn jött a hír, hogy a kisebbik Vince is már a kórházban van.Nekem olyan gyomorgörcsöm lett...Annyira féltem, biztos voltam benne, hogy elkapjuk.Hívtam a dokinkat.Mondta, hogy van rá esély.Mivel a 6 hónapos babákat 2 óra alatt kiszárítja ez a vírus, azt mondta, ha elkezdene Emma hányni, azonnal mentővel be a kórházba, arra sincs idő, hogy apa hazajöjjön a melóhelyről. 3-7 nap a lappangási idő.Azzal telt a hetem, hogy ugrásra készen állva lestem a gyerekeket, közben rettegtem.De ma már ki merem jelenteni, hogy nem kaptuk el, letelt az egy hét...Hála az égnek....

Ma iszonyatos napom volt, először mentem vissza anyukám házába.Meglátogattuk a férjét és össze kellett pakolnom a cuccait.az ellenségemnek nem kívánom ezt!!!!!!!!!Szóval ki vagyok készülve.:-(

Emma viszont hihetetlen ügyes, már ő is feltérdel és négykézláb hintázik.A kanalas kajákat továbbra sem fogadja el, semmit...Cserébe viszont már 6 hete nem kel éjjel enni.Összességében nagyon jó fej, de szeretném ha a gyümiket legalább elfogadná.
naaa, felébredt az emma mennem kell, nemsokára reagálok a dolgokra.
üdv
emmalena
 
 


Én sokáig akarok szoptatni. Na jó...nem 8 éves koráig... :lol:, de amíg igényli, addig igen. A gyerekek általában tudják, hogy meddig jó nekik, van aki 9 hónapos korától nem kéri a cicit, van aki tovább cicizik. De ha tovább akar, akkor én megadom neki a lehetőséget (persze normális határokon belül... :lol: :lol: :lol: ) Mondjuk ez megint olyan, ami nem rajtunk múlik. Hiába mondom én azt, hogy Borit sokáig fogom szoptatni, ha mondjuk holnap elfordul a cicitől. Majd alakul valahogy a dolog...

Kata
Mi is akarunk menni Tőserdőre. Utoljára nyáron voltunk, most szeretnénk úgy is menni, hogy Bori nem a pocakban utazik, hanem apa hátán. Csak ezek a hülye kullancsok ne lennének. Van valakinek valami tippje kullancs ellen?

Szerintem is kell az, hogy néha kettesben legyünk. Persze az első alkalom nehéz, amikor otthon hagyod a törpöt, de én ebben már rutinos vagyok. Otthon kell hagynom, amikor tanítok, amikor orvoshoz megyek, akkor miért ne hagyhatnám otthon, ha néha-néha el akarok menni vacsorázni, színházba, moziba, koncertre a férjemmel.... Ráadásul ha most nem szoktatjuk hozzá a piciket ahhoz, hogy mással legyenek, akkor később sokkal nehezebb lesz... Szerintem...

Ablakpucolás? Két óriási fenyő van az ablak előtt, úgyhogy senki nem veszi észre, hogy nem pucoltam ablakot. Mondjuk már nagyon ránk férne, de nemsokára ki akarunk cserélni egy ajtót ablakra, az meg kosszal jár, tuti nem kezdek el előtte nagytakarítani...

Kert...Ma le akartam vágni a füvet, aztán úgy döntöttem, hogy a szomszédok biztos mérgesek lennének, ha vasárnap délután megzavarnám a nyugalmukat, úgyhogy ráhagytam... :lol: Persze itt leginkább az én nyugalmamról van szó... :lol: :lol: :lol:

Nálunk sajnos nem vált be az álometetés. Így mondjuk tényleg nem kelt éjfélkor, cserébe háromkor szirénázott a lelkem, ráadásul tizenegyig nem feküdtem le az etetés miatt, és majd leestem a székről, olyan fáradt voltam. Szóval majd Bori eldönti, hogy mikor akar enni. Még a rizspépet kipróbálom, de szinte biztos vagyok benne, hogy semmi hatása nem lesz.
Ja, és a krumpli nem tetszik Borinak. Almával még lecsúszik valamennyi, de simán anyatejjel nem kell. De legalább teleköpte az arcom krumplival. És ilyenkor ne röhögd el magad, mert akkor azt hiszi, hogy jópofa. (mondjuk tény, hogy jópofa, csak hosszú távon nem lenne az... :lol: )

Beteg a kutyánk... :cry: :cry: :cry: Holnap kihívjuk az állatorvost, de úgy félek, hogy késő lesz... :roll: :cry:

marek
 
 


Emmaléna
Nem lehetett egyszerű neked.... :cry:
Szerencse, hogy legalább a rota elkerült benneteket!

marek
 
 



Kata,
gratula Norbi fogacskájához!

Nemrég mesélted, hogy 2-es tápszerre kellett váltanotok, hát ez most nálunk is bekövetkezett. 2-3 hete nagyon keveseket eszik, nem is hízott, a melegre fogtam.
Aztán most kipróbáltuk a 2-est és lám, azt vígan befalta :)

Már 3 napja próbálgatom, hol az 1-est adom, hol a 2-est és egyértelmű az összefüggés... az egyesből mindig csak 60 ml körül eszik, míg a kettesből mindig bevág 135-öt (nálunk ez jónak számít :))

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!!

Előszőr a köszöntések:

Tücsök ÁRONJÁNAK, Dalma ÁDÁMJÁNAK, Éva ÁRONJÁNAK, Kincs MARCIJÁNAK vidám félévet kívánunk!!

EMMÁNAK, ANDINAK BOLDOG NÉVNAPOT!

SENSINEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!


Kata84!
A Lidlben van előfőzött cékla. Csak darabolni, turmixolni kell....

Ábel is ügyeskedik szobatisztaság ügyben, de még adok rá bugyipelust. A kakit a függöny mögé bújva intézi a pelusba.... :o :o :shock: :shock:

Tündériek a gyermekeid, nekem is a kiflis tetszik a legjobban.

Pelusba az oltár elé?? !! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bettyna!
A bióról egyezik a véleményünk. Én sem hiszek benne, de aki hisz, az tegye. Nem hinném, h a kártevők válogatnának....valamivel a bió ételt is tartósítják.....

Szabinak pusszancsok átfordulása alkalmából!!

Bettike!
Jobbulást Máténak! neked is köszi a sok hasznos infót!

Veronika!
fog 1 évesen :lol: :lol: :lol: (Ábel amúgy imád fogat mosni, egész nap elszórakozna, naná, mert lehet vizezni közben... :lol: )

Peva!
A tejpép amit kaptatok, az vaniliás????

Emma!
Örülök, h megúsztátok!!!!!!

Lottinak gratula a feltérdeléshez, Norbinak a fogacskához!!!!!

Mi:
Tegnap nagyon jó napunk volt. Bencének volt egy kis munkája, de elkísértük a dolgozóba. Konsti bealudt, így Ábel és én elmentünk a közeli játszótérre. Nagyon jót játszottunk. Ábel végig szót fogadott, örült, h csak az övé vagyok. nekem hiányzott Konsti, de tudom,kell idő külön is a fiaimra.
Később családilag megebédeltünk a kedvenc éttermünkben.

mi is csatlakozunk a FOGACSKÁSOK TÁBORÁHOZ! :lol: :lol: :lol:
Konstantin 1 foggal (rece :-) ) rendelkezik ma már. (megszenvedtük nagyon, remélem a többi már gyerekjáték lesz)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szép estét!

Mátét betegsége óta most először fektettem ismét a kiságyba, 7 éjszaka után! Most meg ébren figyelem, hogy mi lesz! :roll: Pedig tegnap először igazán végig aludta az éjszakát! Szó szerint este 9-től reggel fél 7-ig egy nyüszi sem volt! :lol: (Eddig én már a nyüszi, de nem eszek éjszakákat is ide számoltam!) :oops:

Fog - úgy látom, mi fogatlanok maradunk! :(
Pedig a fogorvosom most ajánlott fluor tablettát neki, amit már szedhet! (Persze összetörve, pépesítve) :lol:

Mozgás - Máté profi módon, hihetetlen gyorsasággal hason körbe-körbe jut el a játékokig, illetve helyben ezerrel "halad" felhúzott térdel és felemelt popóval! :lol: Hamarosan mászni fog! :roll:

Emma :cry: Ti nem adattátok be rota elleni védőoltást? Szerencse, hogy megúsztátok! :wink:

Ildi! Még nekem sem jött meg! :roll:

Körtét akkor halasztom! :roll:

Éljen Norbi és Konsti első foga! :lol: :!:

Uzsonna - Meg vagyok lepődve, hogy hiába eszik 2 almát, vagy 1 almát + fél banánt, akkor is cicizik! És ahogy eszi az uzsit:
"Oké, oké megeszem, de add már anya vissza a cicimet!" :lol: Imádom! Azért lepődtem meg mert a tízórait, majd az ebédet szó nélkül elhagyta! :roll: (DE nagyon örülök ám, hogy azért csak ragaszkodik a cicihez!) :oops: :lol:

Ablak - húsvétra megcsináltam, bár nekem könnyű dolgom volt, mert a tízórait és ebédet mamáéknál megették én meg itthon takarítottam! :roll:
Egyébként akinek nem tetszik, az ne nézze vagy csinálja meg! :wink:

Apával kettesben - nálam nehéz lesz a dolog! :oops: Még gondolni sem akarok arra, hogy ráérnék Mátéval lenni és még sem vagyok vele! :roll: :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Fejlemény - kinőttük, kikezeltük a koszmót (olívaolaj) :lol:

Mennyire bírtok a gyerekkel pelenkázás, öltöztetés közben?
Máténak mindig akkor támad a leginkább játszhatnéka! :lol:

Hiszti vagy akarat?
Pl. ma a fakanálla játszott, és mikor kivettem a kezéből (megfordítani, hogy a szemét ne nyomja már ki) egyből visítani kezdett, addig míg vissza nem kapta! Ez még az akaratosság, máshogy nem tudja magát kifejezni, mi kell neki, vagy már hiszti? Engedjek ne engedjek?

Kép
bettike
Eger
 
 


Fiús anyukák!
Kuki témához! Most vettem észre fürdetésnél, hogy ha felhúzom neki, akkor fehéres valami van neki, a bőr kívülről egy kicsit piros! :oops: Annyira nem értek hozzá! :oops: Ez most baj vagy nem? Kell valamit tenni? :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sokáig cicizés!
Remélem a reggeli és esti még sokáig megmarad! :lol:

Marek! Jobbulást kutyusnak! Írj, hogy mi volt az állatorvosnál!
Ne nevesd el magad, én már elrontottam! Máté azt hiszi, hogy vicces a kanálról lefújni az ételt! :roll: Sajnálom, hogy az álometetés nem jött be! :(

Timi! Gyors javulást nektek, remélem nem megfázás! Mert olyan gáz volt nekünk is, hogy Máté beteg lett! :oops: Apa pedig mondta, hogy mi lesz velem, ha majd bárányhimlős, mumszos lesz, ami tényleg fájdalmas! :roll: :oops:

Peva! Egyszer adtam már milupás vanilliás tejpépet uzsira! Nem nyertem vele semmit! Annyira nem tetszett neki és nem is lakott vele jól, még cicivel kiegészítve sem! Most várok vele, és lehet, hogy tartalékolom, hogy ha majd a reggelit akarom kiváltani vele, akkor jó lesz! Miért kérdezted?

Sensi! Na hogy sikerült a buli?

Kép
bettike
Eger
 
 


Közben volt egy visszafektetés a kiságyba! Azt hiszem most már aludni fog, megyek én is, mindjárt reggel lesz! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?