Sziasztok!
Újra köztetek, most már Heidelbergből.
Ma kötötték be a netet, amit másfél hónapja, a kiköltözés hetében rendeltünk meg...
Jól vagyunk, úgy néz ki, hogy kisfiú lesz.
Sokat mocorog, az nagyon vicces. Először pont betöltött 19 hetesen éreztem egyértelműen, épp vasárnap délután volt, ebéd után heverésztünk az ágyon a férjemmel, és hirtelen rúgott egyet, akkor odatettem a férjem kezét a hasamra, és még kettőt rúgott, és ő is érzete. Az nagy élmény volt.
Babaholmikat még nem vettünk, babaruhát hoztunk 2 doboznyit a tesóméktól, de nekik lányaik vannak, és nagyon sok köztük az igazán csajos holmi, ezeket nem fogjuk tudni használni.
Viszont a héten kaptam ajándékba egy itteni, új kolléganőmtől egy pár világoskék kiskutyás kötött cipőcskét. Nagggyon édi, és ez az első holmi, ami egyből és csak az övé...
Bár nem tudom, ilyesmit valójában ráad-e az ember egy babára. Főleg augusztus környékén.
trixi, remény, ditta:
hát, ha nagyon megkésve is, de gratulálok a babásodáshoz!
Nyugodt, boldog, stresszmentes babavárást kívánok nektek
apixi,
én szombaton léptem a 24. hétbe, és nekem is Szűcs (volt) az orvosom. Viszont mivel másfél hónapja Németországba költöztünk, szülni már nem nála fogok...
Lányok, akik már előrébb jártok - nincs valami jó kis babakelengye listátok?
Persze gondolom ez évszaktól is függ. Én augusztus 15-re vagyok kiírva.
Mivel eddig nem volt netem és dolgozom is, egyáltalán nem tudtam még ilyen szempontból foglalkozni a babavárás kérdésével. Annyira tudatlan vagyok még sajnos ezen a téren.
Ha eszembe jut, hogy milyen sok mindent kell mostanában majd kiválasztanunk, egy kicsit megijedek.
Milyen babakocsit vegyek? Milyen funkciókkal? Aminek van mózeskosara (mert az elején állítólag az kell), a vázra csatolható autós hordozója (mert az milyen pratikus), sportkocsi funkciója (mert fél év után meg az kell??), esővédő zsákja, szúnyoghálója, bevásárlórekesze, összecsukható, egy kézzel is tolható, stb, stb - na az aranyárban van. És akkor még ugye a márka, mert egyesek szerint az X az nem jó, mert szétesik, az Y túl nehéz, a Z meg nem fér be a kocsiba.
Fürdetéshez kád vagy vödör?
Pelenkázó a fürdőszobában is vagy csak a szobában? Ha mindkét helyen, akkor mindenből kettőt kell tartani/venni. Ha csak a hálóban, akkor a baba megfázik, amikor átvisszük.
Mindenkinek más a véleménye.
Szóval: tapasztalt anyukák: mi kell egy kisbaba érkezésekor?