Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Vuki, igen én is már 4-5 éve szedem a bromot, igaz most már nekem sem kell. Korábban mellette szedtem Eutyroxot, de akkor középértéken volt a pajzsmirigyem, de aztán új orvoshoz kerültem, abbahagyatta velem. Mire a BMC-be kerültem már pár hónapja nem szedtem és középértéken maradt. Lehet, hogy mivel azóta eltelt több, mint 1 év és átestem sok dolgon a szervezetem máskép reagált, de azóta nem nézte senki.
Kibírtam, hogy este kellett a bromó, igaz 1-2 alkalommal kimaradt, de nem volt gond. Most amíg utrózok se gond, mert reggel mikor felkelek az utró miatt beveszem a pm gyógyszert is és visszafekszem 1 órát. Később majd kicsit nehezebb lesz, de talán megszokom. Remélem más már nem derül ki nálam, mert már ami eddig kiderült is sok. (kezdetben myóma, majd osztott méh, prolaktin az egekben, most a pm)
Ma is beparáztam, mert már nem először vettem észre, hogy reggel széklet előtt a sok kilökődött utrón 2 gombostűfejnyi színes valami van. Szerencsére csak ott és akkor, így felhívtam a dokit, s megnyugtatott.
Én elhatároztam a 7. hónapig nem veszek semmit, max. majd nézegetem félidő után, addig valahogy babonából nem merek. Nekem is majd át kell terveznem a lakást a baba fogadására,de majd később. A tesóm élettársa 4-5 héttel van előbbre, mint én, talán onnan is lesz majd amit kinő az ő babájuk, és nem kell annyi mindent venni. Én is tp-en vagyok az elejétől, s megfordult a fejemben, hogy vissza kéne menni a fizu miatt, de anyám lebeszélt róla. Valahogy remélem megélünk, igaz a szülésig is van jópár kiadás, valahogy összehúzzuk mi is magunkat.

remény73
 
 


VUKI

Én nem is értem hogy bírjátok ezt! Ha lehetne én már most megnézetném a lába közét. :) :lol:

Abban igazad van, hogy nem érdemes sok rucit venni, gombamód nőnek a gyerekek, pláne ha kaptok, otthon nem mindegy miben van a gyerek?

Amúgy manapság ráadják a fiúra is a rózsaszínt, felnőtt férfiak is járnak pink ingben. Kell néhány elmenős cucc, otthon meg tényleg mindegy mi van rajta, úgyis pillanatokon belül le kis vagy nagydolgozza az egészet és mehet a szennyesbe! :wink: :lol:

REMÉNY

Akkor ezek szerint mindenki aggódik nem csak én, hát szörnyű ez a kiszolgáltatott helyzet és sajnos az állam sem könnyíti meg a helyzetet még inkább nehezíteni akarja..... :twisted:

dita75
 
 


Dita
Az én nővéremnek is kislánya van (3 éves) és annyi szép kis ruhácskája van....gondoltam milyen jók lesznek majd az én kislányomnak is, erre tessék, kisfiam lesz ! :lol: Aminek persze nagyon örülünk és már totál ráált a szemem a fiús cuccokra ! :D

Munka : Visszatudsz majd menni a munkahelyedre, ha szükséges lesz, vagy másikat kell(ene) ideiglenesen keresni ?

Vuki
De jó, hogy Ti már a finishben vagytok (kórházas csomag, gyerekszoba)....már én is nagyon szeretnék ott tartani ! :D

Remény
Én is úgy terveztem, hogy csak a 7. hónap után kezdek el vásárolgatni a babának, de már most kezdek kísértésbe esni és már tervezem a pelenkázóasztalt, ami hamarosan meg is lesz ! :lol:

Szép hétvégét mindenkinek !

Kép
Kép
rilla_
 
 

 
 

RILLA
Én is ettől félek, de akkor bosszúból ráadom a gyerökre a rózsaszín ruhát, ha már ilyen volt velem hogy kukit növesztett! :lol: :lol: :lol:
Szép lesz majd a kisfiú fodros szoknyácskában nyáron! :lol: :lol: :lol:

Viccet félretéve anyagi szempontból nagyon király lenne ha lány lenne, más egyéb szempontból is mert nálunk már van egy fiú, és egyébként is 18 éves korom óta szeretnék babát és mindig is kislányt képzeltem el magamnak.
A titok könyv a lombiknál sokat segített. Elképzeltem és lerajzoltam mindent amit szeretnék, be is jött, és az a nagy helyzet hogy a jövőképeken copfos fodros ruhás kislányt hintáztatunk és sétáltatunk apával. :wink:
Ha továbbra is működik a titok akkor bizony cuncikás növekszik odabent. :)

Munka: Úgy néz ki a gyed után mást fogok nézni mert elegem volt már nagyon abból ami itt folyik, és a mostani viselkedésükkel is csak olajat tettek a tűzre.
Novemberig valahogy kihúzom tp-en, spórolok magamon, kaján és a rezsin.
Ruhát sem kell venni mert már előre vettem vagy 3 garnitúra kismamarucit, különböző méretekben és jó nyúlós anyagból.
Vannak nyúlós pamutfelsőim és szoknyáim, ruháim nyárra kiválóak lesznek.
Amin lehet összehúzzuk azt a szíjat.
De azért megpróbálok valami itthoni munkát találni, ami egyelőre úgy néz ki hogy egyenlő a lehetetlennel. :roll:

Én is szeretnék majd pelenkázóasztalt, csak elég kicsi nálunk a hely.
A mostohanővérem mondta hogy nekik olyan volt hogy a kiságyra tudta helyezni a pelenkázófeltétet és fölötte volt egy polc azon voltak a cuccok. Azon filózom nálunk is valszeg ez lesz a megoldás.

dita75
 
 


Dita
Remélem teljesül az álmod és kislányod lesz !!! :D
A Titkot pedig az anyagi helyzetre is tudod ám használni !!! :wink:

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Régen volt itt egy táblicsku, vezettük, de én már nem tudom, ha valaki vezetné, szívesen átküldöm.
Amúgy a vásárláshoz hozzászólva: én a 18. héttől vásároltam, és jól tettem, mert az utolsó időszakban, ami a 7., és 8. hónapot jelenti, többnyire feküdnöm kellett. Mondjuk nekem manó korábban jött... Ezért mondom, hogy érdemes elkezdeni vásárolganti. Ja, és jó volt, hogy így vásárolgattam, mert csomó dolgot akciósan vettem meg :)

Aki átvenné a táblát írjon privit és küldöm. Jó kis tábla :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch
Mi a legkissebb méret, amit venni kell a babucinak ??
Én most 62-es méreteket vettem...szerinted vegyek ennél kissebbeket is ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!

Néhány nem árt az 56osokból. Nekem a lányom 53 cmerrel született, most már a 68asokat is kinőttük :lol: Mi kb. 4-6 hétig tudtuk az 56osokat hordani :) A 62es nagyon nagy :)
Ha valamiben tudok segíteni írj...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch
Köszönöm a jótanácsot !!!

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!
Nem jelentkeztem, ennek oka van. Szerdán reggel az egyik pillanatról a másikra elkezdtem vérezni, és bementem a BMC-be. Talált nálam két hematómát Szűcs doki, így majdnem kórházba kerültem, itthon fekszem. Eleinte vérzés volt, aztán volt hogy órákig semmi, aztán újra jött, és most is barnázásos. Reménykedem, hogy sikerül a hematómákat kifeküdnöm, és minden rendben lesz.
Tudom nálatok is volt 1-2 esetben, és adjatok tanácsot légyszíves. Mennyi ideig tart, míg a vérzés teljesen megszűnik? A barnázás már jó jel? Ekkor már utrót lehet hüvelybe is vagy még mindig szájon át?
Köszi:Kriszta

remény73
 
 


REMÉNY
Nagyon sajnálom, hogy véreztél. Remélem a barnázás már a végét jelenti és ezután már minden rendben lesz a kisbabáddal. +++++++++++++++++++++++

dita75
 
 


Remény
Az elején nekem is volt vérzésem, nekem majdnem egy hétig tartott, de aztán elmúlt, Neked is elfog !!
Én amíg véreztem és barnáztam, végig szájon át vettem be az utrot !
Ne aggódj, minden rendben lesz, koncentrálj és vigyázz a babádra !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok Kismamik!

Szeretnék néhány dolgot eladni, amire már nincs szükségünk. Ha valakit érdekel, priviben megbeszélhetjük a részleteket.

- Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol c. könyv

- 2 db kismamanadrág - sötétkék farmer (Mutta) 3-4x volt rajtam; fekete szövetnadrág, mindkét várandósságom alatt viseltem

- Medela Mini Electric mellszívó (hálózatról és elemről is működtethető, még van rajta garancia, néhány alkalommal használt)

Mindenkinek problémamentes várandósságot kívánok!

Remény,
van ismerősöm, aki 3 hétig volt kórházban emiatt, és szépen elmúlt a vérzés. Azóta már lassan 2 éves a kislánya. Kitartás!

Kép
Kép
share
 
 


Remény!

Nekem is volt hematómám, 2-3 hétig véreztem az utro hüvelybe ment, de szedhetsz 3x2 rutascorbint, és fekvés ezerrel, én fel se kelhettem.. De megérte :lol: Szorítok!!!

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Vucuska

Nokitól hallottam, hogy megszülettek az ikreid ! :lol:

GRATULÁLOK ÉS NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK !!!!! :D :D :D
Gyere majd és mesélj nekünk !! Puszi

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Átugrottam már én is ide lejelentkezni:))


Remény!

Nyugi, minden oké lesz. Nekem is volt hematómám Annával, véreztem is nekem adott rá tanár Úr rutascorbint Cetebét nyomtam és a calcium sandozt!!!! Ha már csak barnázol akkor biztos felszívódóban van.

Nekem is van most egy hematómám, felszívódóban, remélem nem csinál galibát :roll:


Esetleg nincs v.kinek megmaradt utrogestanja???? Szivesen át venném ha van!!! Írjatok privit

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska
 
 


Köszi Lányok. Ma voltam vizsgálaton, és az egyik hematóma, ami a belső méhszájnál volt felszívódott, másik a petezsák felett kisebb lett. Remélem az is elmúlik.
Jövő héten cukorterhelés és genetika.

Vucuska, én is gratulálok, várunk beszámolóval.

remény73
 
 


Sziasztok!
Vucuska, hatalmas gratulációm!!!!!! Várunk a beszámolókkal!

Úristen, hamarosan én következem :shock:

KépKép
süni76
 
 


VUCUSKA
Gratulálok az ikrekhez! Remélem minden rendben volt a szülésnél! 8)

REMÉNY
Ezek tök jó hírek!
Drukk a cukihoz és a genetikához!

SÜNI
Bizony már nincs sok hátra! 8)

Én ma voltam a védőnéninél, aranyos kicsit idősebb nő, megígérte hogy nem fog itthon zaklatni egyszer jön el majd ha Bogyó megszületik. Amúgy nekem kell mennem hozzá majd minden vizsgálat előtt. Megmérte vérnyomimat, kitöltötte a kiskönyvet, beutalókat, megmérte a súlyomat a mérleg kiakadt meg én is. :oops:
Már vártam, hogy diéta meg hogy ez rengeteg, de nem szólt semmit, úgyhogy asszem jóban leszünk! :wink: :lol:

Kiskönyvem:

Kép

dita75
 
 


Áfonyácska
Örülök a lejelentkezésednek és gratulálok a babához ! :D
Nekem mind egy szálig elfogyott az utrom, sőt a végén Vuki segített ki !

Remény
Látod, hogy minden rendben lesz, csak így tovább !!

Süni
Már csak 2 hónap ! :lol:
Készen áll már a babaszoba, megvettétek már a babadolgokat ?
Babónak mi lesz a neve ?

Ditus
Csodaszép a kiskönyved !! :lol: :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!
Rilla, igen, kész a babaszoba. Ma hozta haza a férjem a kiságyat, úgyhogy hétvégén azt is összeszereljük. Még sokminden hiányzik. Most kezdjük el összeszedni az ígért babaruhákat, légzésfigyelőt, lassan összepakolom a kórházi cuccokat is.
Megvan a neve, ha minden igaz Zétény Mór :D

KépKép
süni76
 
 


Vucuska!

GRATULÁLOK!!! :)
Szépen beelőztél, bár ez az ikrek miatt várható volt. Sok boldogságot, remélem, jól vagytok!!!


Remény!
Drukkolok, biztos minden rendben lesz!

Dita!
Nálatok hogyhogy ilyen micimacis kiskönyveket osztanak? :wink:


Ha minden jól megy, most már én jövök hamarosan.
Végre itt a kiságy, kiskád, kölcsönruhák, stb. Megvettük a babakocsit és ma vettem egy garnitúra fehér ruhácskát is. Kicsit meg vagyok lőve ezzel a meglepi-dologgal, minden ruha fiús vagy lányos, igazán szép "unisex"-et tök nehéz találni. Így nagyobbakból nem is vásároltam, majd ha megszületik, kiélem magam a babaruhavásárlásban (bár akkor meg nem lesz időm/energiám). Tegnap végre a pelenkázószekrényt is megvettük, már csak el kell hozni és összeszerelni. A kórházi cuccom is nagyjából készen áll, de azért még szívesen kivárom ezt a 3 hetet. Igaz, a lábdagadásom egyre durvább, sportcipőn és sportszandálon kívül nem tudok mit fölvenni, és már a gyűrűmet sem hordhatom. :cry:
De egyébként teljesen jól vagyunk, ma voltam először CTG-n, szépen mocorgott, nem győztem a gombot nyomkodni. :)

Kép
Kép
vuki124
 
 


Süni
Egyedi neve lesz a babádnak ! :D
Még van időtök bőven a beszerzésekre, de azért jó, ha már most elkezditek !

Vuki
Drukkolok, hogy még 3 hetet bent legyen a kismanó, de már most sem lenne gond, ha előbb megszületne !
Kitartás erre a kis időre és várunk a hírekkel folyamatosan !! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!


Remény!

Kössz a recept felajánlást:) az van nekem is csak gondoltam olcsóbb ha v.kinek maradt meg.
Akkor még te is a bmc -be jársz?

Engem sokakkal ellentétbe még nem utaltak el onnan legközelebb is oda kell majd mennem.

Viszont a 12 hetes genetikára az istenhegyire akar küldeni, mert állítólag ott v.mi hiper szuper genetikát csinálnak. 28E ftért :evil:
Volt v.ki ott?
Nem értem miért kéne oda mennem igazából nem indokolt. :!: :?:

Dita!

Nem mondod hogy ilyen szép az idei kismama könyv.......???? Akkor én is ilyet kapok majd???????????


Vucuska!!!

Én is gratulálok, majd tegyél képeket is!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska
 
 


SÜNI
Nagyon szép lehet a babaszoba, ha tudsz tegyél képet!

VUKI
Neked aztán vannak idegeid, szívem szerint én már most megnézetném mi van a lábikója között, de hát ez még igencsak korai lenne. Szeretném minél előbb tudni hogy IGENIS KISLÁNY van a szívem alatt! :lol: :lol: :lol:
Én is tapasztaltam, hogy nem könnyű unisex rucit találni biztos bajban lehetsz ilyen téren, de ezeknél a kicsiknél végülis mindegy főleg ha otthon van, tök mindegy miben van csak kényelmes legyen a kis szarosnak, nem? :wink: 8)

Örülök, hogy jól vagytok és sokat mocizik a bébi, most már lassan tényleg itt az IDŐ!!! :D

Drukk hogy könnyű szülés legyen! 8)

Én már előre készültem a matricákkal, mert semmiképpen nem akartam, hogy snassz fehér kiskönyvem legyen ha már elvették azt a babásat ami régen volt.
Még meg sem volt Bogyó akkor vettük a matricát apával a tescoban!

ÁFONYÁCSKA
Hát te még mindig a BMC vendégszeretetét élvezed?
Milyen időközönként hívnak be vizsgálatra?
Én a szívhangkukucs óta nem is voltam semmilyen vizsgálaton, és még 10+3-ig nem is megyek! :cry: Szóval még két hét mire láthatom újra Bogyót! :cry:
Remélem hamar eltelik. Hónap elején voltam a BMC-ben utoljára de már úgy tűnik nekem mintha két hónapja lett volna. :roll: :lol:

dita75
 
 


Áfonyácska!
Igen, még én is oda járok, és a kezelőorvosom lett a nőgyógyászom:)
Én jövő héten megyek az Istenhegyi Klinikára genetikára. Nekem kettős dolog miatt kell, mert beléptem a 35. évbe, másrészt mert lombikos vagyok.
Gondolom minden lombikosnak felajánlják ezt a lehetőséget, hiszen sohasem lehet tudni..., de ha jól tudom Rilla már volt ott és ő is megcsináltatta.
Én szerdán beszéltem a genetika miatt a klinikával és azt mondták az uh-ról adnak valami DVD-t is majd... Mivel én sem voltam még, de hamarosan megyek, Rilla ha olvasol minket légyszíves jelezz nálad hogy volt....köszi.

Dita!
Hát igen fehér az a kiskönyv amit adnak én is meglepődtem, mikor megkaptam. Másoknál szép színeset láttam, hogy miért lett ilyen snassz. Azt hittem csak nekem adtak ilyet, de látom az idei ilyen.
Tudom milyen nehéz kivárni míg láthatód Bogyót, de kívánom semmi panasz ne legyen, és akkor tuti szépen fejlődik.
Én a múlt héten voltam 10 hetes és már láttam a végtagjait is és csodálatos érzés volt amellett, hogy tiszta ideg voltam, s talán még vagyok is a hematóma miatt, ami felette van. De fel fog szívódni és a babám is jobban érezheti magát.

Vuki, már szeretnék a helyedben lenni. Ekkorra már minden rendben van a babával, s ha az elkövetkező hetekben jön világra sem kell félni, mert már mindene kifejlődött, és imádnivaló kis porontyot foghatsz a kezedbe. Én még az elején tartok, de hiszem mi is eljutunk a 37-38. hétig gondok nélkül.

remény73
 
 


Sziasztok!


Dita!

2 hetente kell mennem egy hét múlva mehetnék de csak hétfőn tudok majd menni :roll: pedig már én is alig várom.

Szóval csaltál :wink: a kiskönyvvel.......hogy én milyen h...e vagyok képes voltam azt hinni hogy ilyen szépet adnak :oops:

Nem értem én ezt a genetika dolgot. Annánál elég volt a sima tarkóredő is a lombik még nem indok hogy oda küldjenek, és én még 30 se vagyok!!!!
Én, lehet hogy hülyeség de pénzt szimatolok ebbe a dologba. Mármint, hogy jutalékot kapnak minden oda utalt emberke után :roll:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska
 
 


Remény!
Kívánom, hogy ennyi baj után gondtalan legyen a babavárásod. Hogy repül az idő: mindjárt a második trimeszterben leszel. Azt mondják, az a legszebb, ezt én is meg tudom erősíteni!
Persze, én se félek attól, hogy ha holnap megszületne a babám, bármi baj lehetne vele. Inkább csak izgulok egy picit a szülés miatt, meg ami utána jön. Vicces, hogy mindig van valami határidő, amit alig várunk (teszt, 12. hét, szülés), de aztán mindig jön az újabb izgulnivaló - szerintem most már életünk végéig, ahogy azt a szüleimen is látom. :)

Dita!
Hát nincsenek ám olyan jó idegeim! :oops: Most már naponta sírógörcsöt kapok valamitől. Tegnap pl. a férjem leszólta a frissen vett fehér babarucikat, mivel a szegélye kissé lányos (bár anno a fiúkat is csipkés cuccokba öltöztették kiskorukban, csak mostanában divat ez a nagyon felnőttes öltöztetés). Ennyi elég is volt egy jó kis kiboruláshoz.
Amúgy már vagy 2 hónapja nem is voltam UH-n. Jövő kedden megyek, de ha eddig kibírtam, most se fogom megkérdezni, mi van a lába között.

Kép
Kép
vuki124
 
 


Áfonyácska!
Tudod tőlem megkérdezte a doki a 3 közül mit szeretnék: magzatvízes, méhlepényes, vagy uh-vérvétel.
Mivel én az 1% vetélési kockázatot is soknak vélem olyan esetben, amikor küzdöttünk éveket, hogy babánk legyen, én emiatt döntöttem az uh-vérvétel mellett. És hogy van-e máshol, vagy sem, nem tudom. Nem is néztem utána őszintén szólva, és tudom, hogy sok a kiadások mellett, de mivel nekem kötelező úgymond, inkább bevállalom a veszélymentest pénzért, mint a veszélyeset ingyen.
Mivel közeledek a 12. héthez így sok választásom már nincs utánanézni, mert azon a héten kell megcsináltatni.
Neked 2 hetente kell menni? Nekem 4 hetente? Kihez jársz?

remény73
 
 


Áfonyácska!
Genetikai UH-t szerintem kell, hogy csináljanak a kórházban is ingyen, és majd AFP-t is a 16. hét körül.
Szerintem nem kötelezhetnek a drága vizsgálatokra. Nekem is csak javasolták, pedig már elmúltam 37. Én azért a magam megnyugtatására megcsináltattam a kombinált tesztet a Bolgárkerék utcában. A genetikai UH-t viszont már a kórházban csinálták. Amúgy engem már magzatvízvételre kellett volna, hogy küldjenek, de ezt nem akartam kockáztatni. Különben se tudom, mit csináltunk volna, ha kiderül, hogy nagy kockázata van a rendellenességnek...

Kép
Kép
vuki124
 
 


Vuki! Neked kellett fizetned a kombinált tesztért ugyanúgy, mint az Istenhegyiben kell?
Valóban nem kötelezhetnek senkit, csak ajánlják, főleg a két veszélyesebbre meg pláne...van aki azt bevállalja, de szerintem a lombikosok többsége ha teheti nem.
A legtöbb hely is írja ha nem muszáj nem kell veszélynek kitenni a kismamákat.

remény73
 
 


Áfonyácska!

Én az istenhegyin csináltattam a genetikát 28eért megérte :) Profik nagyon, és oda is figyelnek az emberre... Mondjuk nekem ott van a dokim akinél szültem, ő csinálta az uhot... Engem megnyugtatott :)! Érdemes megcsináltatni...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Igen, kellett itt is fizetni. Ha jól emlékszem, 20e Ft-ot. Ja, ez integrált teszt volt (12. és 16. heti vérvétellel), de UH nélkül. Asszem, az plusz 10e lett volna...
Védőnő javasolta ezt a helyet, nekem ez van közel. Amúgy a dokik nekem is az Istenhegyit javasolták, Bolgárkerékről nincsenek jó véleménnyel, bár ez inkább előítélet lehet Czeizel meg a Sejtbank miatt. Végülis amikor vittem az eredményt, azt elfogadták.

Kép
Kép
vuki124
 
 


sziasztok,rég jártam ezen az oldalon.witch,hogy vagytok?minden rendben?

mó73
 
 


Momó

Pont a napokban gondoltam rád :) Jól vagyunk, manócskám akkora mint egy féléves gyerek, mindenki el van ájulva :) Ti hogy vagytok?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch,gratulálok a kislányodhoz!!biztos jó étvágyú és gyönyörű,ez a fontos!mi jól vagyunk,köszi.Alex szeret oviba járni,ő 20kiló,és nagyon okos.teszek képet róla.puszi. Kép Kép

mó73
 
 


Sziasztok Kismamik!

Örülök,h megtaláltalak benneteket.Régóta keresem azt a fórumot,ahol tudok hozzám hasonló lombikos kismamákkal beszélgetni,esetleg olyanokkalakik ismerik a dokimat-Dr Szűcs-és esetleg már szült is nála innen vki.
Szóval én 24.hétbe lépő vagyok és lánykánk lesz.Aug.elejére vagyunk kiírva.6 éve próbálkoztunk már és ez volt a 3.lombikunk ami sikerült.A boldogság leírhatatlan!!!

Az Istenhegyi Klinika szerintem drága és szuper,de megéri a biztonság szerintem.Az ottani doki pedig profi.

Ha nem bánjátok benézek néha, szép napot mindenkinek!
apixi
 
 


Sziasztok !

Istenhegyi út:
Nekem sajnos nem volt jó tapasztalatom az Istenhegyi úttal, ezért a második babánál már biztos, hogy kikerülöm őket, mert teljesen felesleges. DE persze az első babámnál senki sem tudott volna róla lebeszélni , ezt minenkinek magának kell megtapasztalnia.
Én úgy jártam, hogy először kombinált tesztre mentem (uh+vérvétel), ahogy az uh teljesen ugyanaz, amit a helyi kórházban csináltak genetikai uh, szóval az felesleges pénzkidobás volt, a vérvétel eredményére pedig kihoztak egy nagyon rossz Down eredményt ...1:430 lett, ami a határt súrolja, emiatt ajánlották, hogy 4 hét múlva menjek vissza hozzájuk egy másik vérvételre (ami újabb táska pénz). 4 hét agyon aggódás után elmentem, megint levették a véremet, aminek a Down eredmény 1:100 000 lett, tehát a tökéletesnél is jobb. DE hogy ne legyek nyugodt kismama, mondták, hogy az afp eredményem a határértéket súrolja, ezért menjek vissza 2 hét múlva (újabb táska pénzért) genetikai ultrahangra, hogy megnézzék a babát.
Na persze itt betelt a pohár és nem mentem vissza. A genetika ultrahangot megcsináltattam a helyi kórházban (ingyen), ahol mondták, hogy minden rendben van a babámmal !
Ez az én történetem, kívánom, hogy Ti szerencsésebbek legyetek, mert rengeteget aggódtam feleslegesen ezekben a hetekben !!


Édes a kisfiad !!!

Adrienn
Üdvözöllek ! :D
Ha van kedved gyere át a 2009 augusztusi babavárók topikba ( a várandósságban találod) ! :lol:

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!
Nekem szintén csak pozitív tapasztalatom van az Istenhegyiről. Gasztonyi doktor az egyik legjobb a szakmájában. Természetes, hogy az ember első babánál mindent óvintézkedést megtesz. Egyébként senkit nem köteleznek arra, hogy oda menjen. Mi 2x voltunk ott. A Down-n és az AFP nézték. Ugyan javasolták, hogy menjünk vissza a 30. héten is, de végül nem mentünk. A saját dokim elég alapos, így nem költöttünk rá. Ugyan terveztük, hogy elmegyünk valahová "mozizni", 4d-s uh-ra, de végül győzött a férjem józan esze és a lakásfelújítás. Pedig nagyon kiváncsi lettem volna a fiatalúrra, de most már egyáltalán nem izgat, milyen lehet, hiszen hamarosan találkozunk :D

Üdv Adrienn!!!

KépKép
süni76
 
 


rilla,köszi.

mó73
 
 


Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél és leszidott, mert fogytam. Én nem éreztem, de a mérleg valóban az 5 héttel korábbinál kevesebbet mutatott. Pedig eszek rendesen, ha éhes vagyok, eszek, na jó eddig a köztes éhségekkor sárgarépát ettem, meg ilyesmit. Most elkezdtem a répa helyett jó reggelt szeletet enni, hátha...
Én arra fogom, hogy a sok hormoninjekció után, meg a hematóma miatti dolog, és a pajzsmirigyem miatti gyógyszerszedés okozta a -1 kilót.
Ti végig híztatok?

Holnap megyek genetikára, nekem Lintner Balázs "jutott". Olvastam, volt aki nála szűlt. Remélem nem lesz gond, még barnázok.
Védőnő közölte hogy menjek üljek ki a játszótérre, ne feküdjek állandóan. Szerdán ezt is megkérdezem, szabad-e...

remény73
 
 


remény73,szia én az első 2 terhességemnél 4hónapig nem híztam,mert folyton hánytam,kb.az 5.hónaptól a szülésig viszont 8kilót szedtem fel.tehát minden rendben volt,a többi terhességemnél viszont már többet híztam.

mó73
 
 


Remény!

Én Dr. Lintner Balázsnál szültem, ő a dokim a lehető legjobb kezekben vagy :) A stílusa elég laza, de én neki is köszönhetem a lányomat :) Írj majd milyen volt :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Újra itt kb négy hónap után. Mostanra lett itthon internetem, így újra közöttetek leszek. :)

Sajnos még nem sikerült visszaolvasnom, de hamarosan megteszem és írok mindenkinek!

Gratulálok az új kismamiknak és kitartás, a baba mindent megér!

üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Kriszta!

A babás topikban is várunk :)
Igérem hívlak is majd, de el vagyok havazva :cry: :(

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


szia tubikriszta,örülök,hogy itt vagy,hogy vagytok?

mó73
 
 


Sziasztok!

Újra köztetek, most már Heidelbergből.
Ma kötötték be a netet, amit másfél hónapja, a kiköltözés hetében rendeltünk meg... :shock:

Jól vagyunk, úgy néz ki, hogy kisfiú lesz.
Sokat mocorog, az nagyon vicces. Először pont betöltött 19 hetesen éreztem egyértelműen, épp vasárnap délután volt, ebéd után heverésztünk az ágyon a férjemmel, és hirtelen rúgott egyet, akkor odatettem a férjem kezét a hasamra, és még kettőt rúgott, és ő is érzete. Az nagy élmény volt.

Babaholmikat még nem vettünk, babaruhát hoztunk 2 doboznyit a tesóméktól, de nekik lányaik vannak, és nagyon sok köztük az igazán csajos holmi, ezeket nem fogjuk tudni használni.
Viszont a héten kaptam ajándékba egy itteni, új kolléganőmtől egy pár világoskék kiskutyás kötött cipőcskét. Nagggyon édi, és ez az első holmi, ami egyből és csak az övé... :) Bár nem tudom, ilyesmit valójában ráad-e az ember egy babára. Főleg augusztus környékén.

trixi, remény, ditta:
hát, ha nagyon megkésve is, de gratulálok a babásodáshoz!
Nyugodt, boldog, stresszmentes babavárást kívánok nektek :)

apixi,
én szombaton léptem a 24. hétbe, és nekem is Szűcs (volt) az orvosom. Viszont mivel másfél hónapja Németországba költöztünk, szülni már nem nála fogok...

Lányok, akik már előrébb jártok - nincs valami jó kis babakelengye listátok?
Persze gondolom ez évszaktól is függ. Én augusztus 15-re vagyok kiírva.
Mivel eddig nem volt netem és dolgozom is, egyáltalán nem tudtam még ilyen szempontból foglalkozni a babavárás kérdésével. Annyira tudatlan vagyok még sajnos ezen a téren.
Ha eszembe jut, hogy milyen sok mindent kell mostanában majd kiválasztanunk, egy kicsit megijedek.
Milyen babakocsit vegyek? Milyen funkciókkal? Aminek van mózeskosara (mert az elején állítólag az kell), a vázra csatolható autós hordozója (mert az milyen pratikus), sportkocsi funkciója (mert fél év után meg az kell??), esővédő zsákja, szúnyoghálója, bevásárlórekesze, összecsukható, egy kézzel is tolható, stb, stb - na az aranyárban van. És akkor még ugye a márka, mert egyesek szerint az X az nem jó, mert szétesik, az Y túl nehéz, a Z meg nem fér be a kocsiba.
Fürdetéshez kád vagy vödör?
Pelenkázó a fürdőszobában is vagy csak a szobában? Ha mindkét helyen, akkor mindenből kettőt kell tartani/venni. Ha csak a hálóban, akkor a baba megfázik, amikor átvisszük.
Mindenkinek más a véleménye.

:roll:
Szóval: tapasztalt anyukák: mi kell egy kisbaba érkezésekor?

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk!

Nekem olyan babakocsim van amit leírtál, és nem arany ár, 59.500 Ft-ért vettem meg.. Lehet jót olcsón is venni, én figyeltem az akciókat :) A mózeskosár rész is a vázra szerelhető legyen, az a jobb...
Én vettem sterilizálót (elektromos), cumisüveg melegítőt, légzésfigyelőt (ez nagyon fontos- mi hasznát vettük, ha nincs a manókám már nem él....), olyat, ami bébiőr is... Pelenkázó. Nekem csak a szobában van, a fürdőben a mosógépre teszem, persze teszek alá vastag plédet... Eleinte a szobában fürdettem állványon, mert így volt praktikus, most már a fürdőben a kád tetejére tettem egy 'deszkát', és arra a babakádat. Mindenképpen babakád, mert ő még nem ülhet... A kádba vettem szivacsot amire fekszik, nagyon praktikus. Szakállkából nekünk 30-40 db van. Tesco-s patentos, nagyon jó, textil pellusból minimum 30 db van, jól jön. Textil pellus anyagú kifogónk van (baba fürdőlepedő) és van egy rendes fürdőlepedő is. Cumisüvegeket is vettem, mert attól hogy egy baba anyatejes, teát is kaphat.. Nekem tápis és jól jött... Cumit is vettem nem mintha cumi mániás lennék, de megnyugtatja, van aki ellene van aki mellette, úgy is a gyerek dönti el... ha van még kérdésed írj, nem tudom még mire vagy kiváncsi, de szívesen válaszolok :)

Remény!

Mi volt az uh-on?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Bikmakk
Üdv. itt is.... a másik topicba már írtam ! :D
Jól olvastam, hogy ott is dolgozol ? Sikerült állást találnod erre a pár hónapra ?
A babakelengyék engem is érdekelnének ! Mi most a babakocsi témánál tartunk, hétvégén megyünk el nézelődni !
Pelenkázó nekünk csak a fürdőben lesz (már csináltatom a nagybátyámmal), mert ott sok hely van, a babaszoba pedig nagyon kicsi, ott nem férne el. De szerintem jobb is, mert fürcsi után ott rögtön át tudom öltöztetni, nem fog megfázni !
Ha gondolod, küld el priviben az e-mail címedet és küldök át egy kelengye listát (excel táblázat), persze ez az én kigyűjtésem, nem biztos, hogy számodra is pont ezek a dolgok lesznek fontosak !

Witch
Mire írtad, hogy ha nincs a légzésfigyelő, akkor a manócskád már nincs ??? :( :shock: :(

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!

Nekünk többször jelzett be, és rázni kellett meg felvenni, hogy vegyen levegőt. Szerencsére súlyosabb nem volt, de nekem ez is elég volt... Éjszaka ugrani ki az ágyból, mert sípol az a vacak, és manókám nem vesz levegőt, lóg mint egy rongybaba Szörnyű volt :shock: Én bizti használni fogom két éves koráig... Gondoljon mindenki amit akar, engem megnyugtat...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?