Új privát üzeneted érkezett!

Alapozás:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1239889665.5953.jpg[/img]
Közben:
Kép
Kész:
Kép [/img]

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Memme
ez nagyon szuper házikó!!

Steffi
éljen a vizsga!!

Judy
autó, juhéé

emano/Andi
KépKép
emano
 
 


"Táncház"

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1239890188.3789.jpg[/img]


"Határozott elképzeléseim vannaka világról"
Kép

"Nővérek"

Kép


"Hinta, alma..."

Kép [/img]

Kép


Kép

Kép
memme
 
 

 
 

Bocsesz, h elárasztottuk a topicot, de végre kaptunk kölcsönbe egy gépet és most villogtatom ha kel, ha nem.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Memme!
dagadhat is a melled!!! :wink: lányok még szebbek mint voltak! :D

Steffi!
hatalmas gratula a vizságához!!! nagyon ügyes vagy! :D

én mellem is dagad, de a férjem miatt :D most épp behívták a Parlamentbe :D de pszíííííít! ez titok :wink: (nyugi! nem politikusnak készül :lol: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


A jóléti kiadások megnyirbálásával az a gondom, hogy ez most nem egy nyugis helyzetben átgondolt más területekkel (bölcsődehálózat fejlesztése, részmunkaidős lehetőségek teremtése) összehangolt stratégia. Ebben az esetben eldönthetnénk, hogy melózunk és mellette gyermekünk élvezze a bölcsőde áldásos hatásait, vagy maradjunk itthon, mert anyagilag megengedhetjük magunknak és mert úgy látjuk/érezzük, ez a gyerekünknek jó.
Nem, ez most pénzspórolás,a miből az marad, hogy itthon maradunk, de nem azért mert mást is választhatnánk és van hova vinni a gyereket, hanem mert meló nincs, és ha van is rámenne a fizetős bölcsire. Ergo még kevesebb pénzből kell megélni azoknak, akik amúgy is nagyon rá vannak utalva a gyed-re, gyes-re.
Maximum, most még a szuper sokoldalú és munkabírású szupernő képét nyomják az arcunkba, nehogymár értéknek érezzük, hogy a gyerekünk velünk lehet (és esetleg akarjuk is hogy velünk maradjon) addig, amíg meg nem érett arra, hogy közösségben legyen a nap és a hét túlnyomó részében.
Nagymamik esetleg segíthetnek, de hát a többség ott is aktív, messze lakik. Szóval a hagyományos családszerkezet felbomlásával még az az egy eszközünk sincs, hogy ha nem bölcsi, akkor család.

Én - ez csak az én személyes véleményem, bár be lehetne idézni, sok tekintélyt is - úgy gondolom férjemmel együtt: ha csak megengedhetjük magunknak, még életszínvonal esés árán is, az első két-három évben az a feladatom, hogy a gyerekem számára én és az otthonunk adja a biztonságot. Nem hiszem, hogy nem sérül valahol az a gyerek - aki akár szükségből, akár mert az anyukája karrierje úgy kívánja - két/három éves kora alatt bölcsibe megy. Vagy ha rendszeresen nem az anyja fekteti le este és esetleg még csak nem is az apja vagy közeli családtag. Ezek persze nem statisztikailag kimutatható sérülések. Nyilván nem mindegy, szükségből van bölcsi vagy mert anyuka már nem bírja azt amire antropológiailag elvileg való. Nem mindegy, hogy heti öt napot vagy kettőt és hány órát tölt nem az anyja mellett a gyerek. Nyilván gyereke is válogatja. Meg anyja is, hiszen egy fruszrált anyánál nagyobb kárt kevés minden tesz a gyerekben. De hányszor hallani a szinte mentegetőző szöveget: "De hát szereti a dadust". "De hosszú távon a munkám..." És közben meg a gyerek nyilvánvaló viselkedészavarai. És lehetne még sorolni, mi minden később.
Amíg volt nagy család, generációk együtt -és ahol közel a segítség - ez nem olyan nagy gond. Szerettem bébiszitterként a "gyerekeimet". Igyekeztem, ahogy tudtam. De nem ártott volna, ha többet vannak az anyukájukkal. (Hat hónapos és másfél éves testvérpár volt).

Ahány helyzet, annyi megfontolás. Nem gondolkodhatunk mások helyében, eszével. De sokszor látom, hogy a picikről szinte a legkevesebb szó esik.
És gyártja a társadalom a droidokat.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Veronikusz
hogy-hogy megy a parlamentbe???

emano/Andi
KépKép
emano
 
 


nahat, Veronikusz, csak nem miniszter lesz a ferjed? :)
mi voltunk a kopaszin, nagyon szuper volt, majd kesobb hozok kepeket is, csak most itt van anyosom....

banana
 
 


Andi! Anna!
nem, nem! írtam, hogy nem készül politikai pályára :lol: egyszerűen behívták egy 1,5 órás megbeszélésre :D egy állami cégnél PÜ-es főállásban oszt azííírt :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Ja! és hazaengedték! :lol: nem raportra hívták :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


nagyon várjuk a képeket! remélem sokat kattintgattatok!!!! :wink: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Dorka! Tünde! Heni! Cukipofa/Kati! és a többi hiányó!!!
:?: :?: :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Sziasztok!

Ma nagyot csavarogtunk, találkoztunk a Kopaszin Bananaval és Borival.
Meg még egy pár bnetes anyucival. :wink:
Aztán Peti is végzett pont és odajött a parkolóba, ezért szó szerint mint a heringek, két gyerek, üléssel, 3 felnőtt, két babakocsi és három táska....levizsgázott a kocsi jelesre, hogy befértünk, bár nekem végig az oldalbordámban volt kétoldalról a két gyerekülés. Mert ugye ki kapta a "legtágasabb" helyet? :roll: :oops:

Orsiról semmi topikhír? Mindjárt zargatom, hogy mi van Velük....

Andi, akkor eddig ez jó hír. Az eltöltött idő meg.... :evil: De hát ez van, ma ugyanis rengeteg az orvos, csak úgy fürdünk Bennük, ezért is "küldjük" ki a legjobbakat külföldre. :evil: :evil:

Memme, totálisan egyetértek azzal amit írtál. Lehet csökkenteni a gyedet/gyest, de nem kapkodva, egy elcseszett gaz.pol. után, hogy pont azokat sarcolják meg, akiket a legkevésbé kéne. És a bankokat mikor adóztatják meg? Illetve az APEH miért ülhet hónapokig a visszajáró pénzünkön büntetlenül? Több 10 milliárd a plusz bevételük csak ebből, hogy benn kamatozik az Államkincstárnak. És ezek után kiket rövidítenek meg? Idősek, kismamák, betegek.....akik még/már nem tudnak magukon segíteni.....na, csak ennyi.
A házikó meg szupi, a csajok meg tündériek.

Steffi, hatalmas gratuláció, ügyike vagy. Most jön a java, szaggathatsz az utakon.


Bori, sztem sem kell aggódnod, nyugisan beülhetsz Bogival némi gyakszi után.

Reni, tényleg nem tudhatod még mire jó a jogsid. Elfelejteni nem lehet, legfeljebb kell egy kis "portalanítás" De két gyerekkel életmentő is lehet! Vagy, ha esetleg majd kiköltöztök, ha tervben van.

Eni?

Vica, szíjjjaaa, gyere írj, hogy mizu?

Szaladok, riadó van....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Orsi jól van, csak unatkozik :lol: :lol: elvileg holnap mehet haza, (legalábbis délután még úgy volt)

Dorka????

emano/Andi
KépKép
emano
 
 


Szép estét Mindenkinek!

Memme!

Nagyon szupi lett a házikó! :wink: Lányok aranyosak! :wink: :lol:
Vezetéshez, akkor meg gratula! :wink: Főleg, hogy már bringást is mentettél!!! :oops: :roll: Az meg, hogy barmok előznek záróvonalnál...mondhatnám mindennapos!!! Sajnos!!! :evil: Úgy hogy nagyon oda kell figyelni.....néha nem is annyira magunkra, hanem a többi autósra, hogy miket csinálnak! Hát evvan! De biztos akkor is ügyi voltál bár gondolom azért egy pillanatra megállt Benned az ütő! :oops: (én ilyen esetben anyázok :oops: egy sort, na persze ha Adri velem van, akkor azért visszafogom magam! :roll: )
Émelygésed egyébként elmúlt már? Ágnesbaba hogy van? Mekkora már?

Veronix!

Szóljál, ha már lehet gratulálni Apájatoknak!!! :wink: :lol:
Csajszik jól vannak? Szofi alszik már??? :lol: 8)

Eni vagy valaki!

Tudtok valamit Orsiról???? :oops: :roll:


Eni, Bosszancs, Adri, Durca, Heni, CukiKati, Arwen meg még sokan mások! Merre jártok?

Na menek, fürdetés van! Majd még jövök! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Sziasztok!

Zsó, köszi a hiányolást, jelen. Ma volt játszótér délelőtt, majd jöttek a barátnőmék, egész sokáig. Náluk Lili 3 éves, Zalán fél. Jól elvoltunk 4 gyerekkel, ezen röhögtünk 3 évvel ezelőtt, oszt tessék...

Gratulálok, Steffike, te mindig klassz nőci vagy.

Memme, a ház isteni, Gyulának egy jó erős hátbaveregetés, hja. Ügyik. A lányok csodásan néznek ki, imádom a ruháikat.

Andi, első akadály sikeresen leküzdve. Baluról nem írtál, jól viselte?

MSE, nagyon köszönöm a gondolataidat, mert serkentik az én agysejtjeimet, és legalább nekem nem kell ue leírnom, sok mindenben egyetértek.

Még hozzátenném, hogy gimis ofőm most azt mondaná, hogy vki adjon egy lapátot a kezembe, amivel egyből agyon is üthetem magam (mindig ilyenekkel jött, ha hülyeséget csináltunk/mondtunk)... DE! Én nem akarok tanulni (gyes/gyed alatt), de azért igen, visszaadhatnák a kedvezményt. Kaptam olyan útravalót az iskolámtól, amely egy életre elkísér, mégha nem is ér egy kalap lótrutyit sem a jelenlegi, magyarországi munkaerő-piacon. Szemlélet, nekem ez elég. Meg a tudat, a bizonyosság, hogy mi az én utam. Azt sem akarom a következő mondataimmal érzékeltetni, hogy szellemileg tökéletesen kielégítene, ha főznék-mosnék-takarítanék, aztán válna belőlem egy tökéletes Bree. DE! Én tökéletesen elégedett vagyok a mostani életemmel, még akkor is, ha féldélutánokat töltök a fürdőben zokogással (olykor), még olyankor is, amikor tökéletesen tehetetlennek érzem magam, pedig nekem egyedül kéne a helyzet magaslatán állnom, mégsem mondja senki, hogy jutok oda. Barinőm szokott fenékbe billenteni, ha bármilyen téren túlságosan Jankaszáva betegsége miatti álarc mögé bújok, de itt van ő is, akit egész egyszerűen nemhogy egyévesen, de kétévesen sem szívesen tolnék közösségbe, mert egészen biztos vagyok abban, hogy másfajta szemléletre lesz szüksége. Gyűlölöm, ha a tévében jönnek a svéd modellel, ahol apa egyedül megkeres annyit, hogy az az egész családot képes eltartani... Más akkor a helyzet, ha az ún bölcsi egy kislétszámú csoport a 3. emeleten, míg én az 5.-en dolgozom, és leugorhatok akár 3 óránként is szoptatni. Szóval messze az a svéd modell minden tekintetben. Utálom, szörnyen utálom, hogy ezt kell mondanom, de elvileg Jankuval maradhatok sokáig itthon, akár 10 évig is gyesen. SAJNOS. Persze ez egy hónap múlva már nemigen lesz így. De azt is tudom, hogy ha belerokkanunk is, akkor sem fogom +20-30 ezer forintokért bevállalni azt, hogy nem én megyek a gyerekeimért bölcsibe. Mi ér többet? Ennyi pénz, vagy az, hogy itt vagyok velük, mellettük? Persze nem érettségiig, én most kifejezetten erre a gyed-rövidítésre gondoltam...

Sok gondolat volt. Bocsi.

Vali, végre, örültem nektek. Még mindig csodás ez az Ádám!!!
vbea
 
 


Valaki adjon egy lapátot!!! :roll:

Gyerekek, Jankaszáva ma 2x20 percet aludt, és még mindig vigyorog... :D
vbea
 
 


sziasztok!

Itt vagyok, de leginkább én is ilyen olvasó meg nem írós módban üzemelek.

Orsi,
Gratula a pocilakóhoz. ++++++++++++++++

Andi,
Gyertek, gyertek csak a játszóra... :lol: :D Ha jó idő van, akkor már 10 körül ott vagyunk, ha kicsit borusabb akkor délután van jelenésünk. Szinte mindennap ott vagyunk! Milyen vizsgálattal derítették ki, hogy Balunak nincs tejallergiája? Mert majd nekünk is kell menni Lilivel.
Gabit mi is pusziljuk!
Tényleg, Balu megy bölcsibe májustól?? Ha igen, akkor légyszi oszd már meg velem hogy milyen, mert Lili is már be van oda iratva! (igaz csak 2010 szeptemberében kezdünk)

Vali,
Szia Te kis elveszetke!!! :lol: Itt a másik! :D Jó képű fiaid vannak! Hú, mindjárt szülinapoztok Ti is!!! :lol: :lol:

Aproo,
Hogy vagytok? Levi fiú étvágya beindult? nagyon cukkancs, megnéztem a képeket! Gratula a fogacskához!

Steffi,
Gratula a vizsgához! éN azt hittem, hogy forgalomból mentél már :oops:

Mi jól, egésznap levegőn vagyunk, csak kajálni és aludni járunk haza :lol: :D Ma valamiért extra hisztis volt Lili, viszont ezt betudom a fogacskának, ugyanis húsvét hétfőre hozott a nyuszi még egy fogat, szal már 3-mal rendelkezik a kiscsaj! Harapni már tud :D Jövőhéten megyünk ovinézőbe, Réka már tisztára be van zsongva, Lili pedig már be is van iratva bölcsibe. Volt össznépi tali?? Irigy, irigy.

na, ennyi idő volt engedélyezve nekem.

puszi Mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10
 
 


Eni
Bali jól viselte, az első és a második fújásnál sírt+a laktóz löttyöt mire beleimádkoztuk :shock:
A többi fújás okés volt-azt hiszem 6 volt összesen :roll:
De a végére elfáradt nagyon, mert találtunk lent az aulába játszósarkot, csúszda, stb........és ott rohangált :lol: :lol: aztán mikor fújni kellett akkor mentünk fel!!
Fújások után vért is vettek....(akkor már nagyon nyűgös volt és fáradt) 13.30kor végeztünk
Május 14én van egy ugyanilyen körünk csak az tejcukros.......


VIca
mi inkább délután járunk a játszókra (valamelyikre :lol: :lol: )
Tejallergia még nincs kizárva, a tejfehérjére nem aíllergiás....de a tejcukorra lehet, hogy igen :shock:
Bölcsibe szeptembertől megy, ha felveszik, mert ezt még mindig nem tudom :roll: azt mondták majd értesítenek :roll:

emano/Andi
KépKép
emano
 
 


Sziasztok!

Eni, Emese, Memme: Mintha a számból vettétek volna ki a szót! Pontosan én is így gondolom a helyzetet. Valami ilyesmire szerettem volna a múltkor rávilágítani, csak nem jött nekem össze.

Egyébkét tudja már valaki,hogy akkor ránk is fog vonatkozni az 1 év gyed? Vagy mi még maradhatunk 2 évig? Esetleg Lilluska tudsz vmit? Jöhet priviben is!

Orsi: Megy a drukk!!

Andi: Örülök, hogy Balu nem tejfehérje érzékeny! Remélem a tejcukorra sem lesz az!

Vica: jó rólatok is hallani! Nagyon tetszenek az avatar képek!

Vali: Gyönyöűek a fiúk!!

Memme: Nagyon csinik a lányok!

Veronikusz: Miért volt a férjed a parlamentben??

Steffi: Gratulálok!!! Ügyes vagy!

Nikóca: Üdv itt!

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


na, akkor nehany kep, megvolt az elso rendes homokozasunk, Bori nagyon lelkesen tartott bemutatot a csajoknak homoksuti keszitesbol, aztan heveresztunk a fuvon, ettunk-ittunk, kicsit meg is pirultunk, es sokak megtevesztesere Zsofit ma kisfiunak alcaztam :) (anyosom meg hozott ma neki egy nagyon csunya rozsaszin ruhacskat, szegenykem, hat asszem, nem fogom raadni)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

banana
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek az üdvözlést! :),
és a sok üzenetet!!! Aranyosak vagytok, h. ennyien igyekeztetek rögtön a segítségemre! :)
nikóca
 
 


a gyed/gyes ugyben egyetertek, bar hozzatennem, nagyon jo dolgunk van/volt eddig, vannak barataim kulfoldon, akik irigyelnek, h itthon maradhatok 1-2-3 evig, pl a ket franciaorszagban elo baratnom a szules utan 3 honappal mar visszament dolgozni, az egyik nem is szoptatott egyaltalan, a masik fejt sokat, ott sincsen tul sok bolcsi, ugyhogy a gyerekeket 1-1 idegen nenire biztak, ami nyilvan a fizetes nagy reszet el is viszi, es persze az egyik gyereket, aki mar 4 eves, most pszichologushoz viszik a szulok, mert egyszeruen nem birnak vele... szoval csak annyit akarok ezzel mondani, h a "fejlett" nyugaton sajnos ez a tendencia, es itthon nagyon-nagyon okosan kene atgondolni/atszervezni az egesz rendszert, h a leheto legjobb megoldas szulessen anyaknak es gyerekeknek egyarant.

banana
 
 


Jó reggelt!

Andi!
Remélem tejcukor is negatív lesz! Ne semmi amit végig kell csinálnotok egy ilyen alkalommal. :oops: szegény Balu. :oops:

Banana-Anna!
Így fiúsan is édi a druszánk :wink:

Képek tényleg szuperek! Micsoda homokozó-party volt! :lol:

Bori!
Bogi nagyon édi :lol: és hol a Bogi-féle nézés? :lol: azt úgy imádom :lol:

Cukorfalat!
Kíváncsiak voltak az véleményére, most hogy át akarják szervezni azt az állami céget ahol a férjem is dolgozik. :D

Eni!
Lapát :lol: :lol: :lol:

Tigrincs!
Férjem nem lesz politikus! Se bal, se jobb oldalon! :D
Lányok! Köszi megvannak. Szofi nem aludt el jobban mint máskor. :shock:

Orsival mi van? tudom, hogy ma megy haza, de … :roll: :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk ám csak inkább olvasgattam...

Szóval az volt, hogy ugye Dani is elkapta a fosós-hányósat meg én is aztán a férjem is...szóval egész húsvét és ez a hét itthon döglődtünk...
Orsi viszont már annyira jól volt, hogy ő már ment oviba szerdától...
Daninak nagyon nehezen múlt a fosija és már nagyon sebes volt a popikája...bepanthen redbehozta...

Gyed! Most én nem vagyok nagyon képben, de ez most még csak egy tervezet, nem???? És ha azt mondják, hogy mondjuk január 1-től akkor is csak azokra vonatkozik akik az után lesznek terhesek...
Bár lehet, hogy most ki fogtok utálni, de sztem inkább a gyest kellene átmenetileg eltörölni, mert sztem akinek a gyes nem elég az amúgy is megy dolgozni és 2 évesen megy a gyerek bölibe akinek meg elég és még így is simán meg tud élni annak meg igazából mindegy, hogy van-e az a 27ezer vagy nincs...
Én azért szerencsésenk mondhatom magam, mert ugyan nekünk egyáltalán nem elég a gyes, de ez a munka amit most kifogtam ez bátran vállalható a gyerkőcök mellett. És így lesz bölcsi Daninak, de fél9-fél4-ig...max...
Van anyuka nálunk akinek 4 gyereke van és egyedúűl maradt...10-3-ig dolgozik aztán megy is...és boldog...
Hát nagyon remélem, hogy nekem is beindul a buli rendesen és akkor nem kell aggódnom, hogy mi lesz, hogy lesz...
Eni!
Na ezzel nyilván nem arra gondoltam, hogy olyan anyukák akiknek valami miatt jár tovább a gyes az ne kapjon semmit, de igazából olyan kicsi az összeg, hogy aki nincs rászorulva az inkább akkor ne kapjon...sztem ezzel is csomót lehetne spórólni...

Na, de most tényleg annyira ki voltunk purcanva, hogy nem is néztük a tv-t nem olvastunk híreket, szóval majd frissítem az agyam...

Veronikusz!
Azta...nem semmi...nagyon megtisztelő :D
Te jó ég Zsófi már fél éves :shock:

Mennem kell, de még jövök... :D

Ja!
Daninak szeretnénk venni sznapjára bilibót...esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban???????

Kép

Kép
cukipofa
 
 


elnézést csajok,most csak szolgálati közlemény :
Zsónak:
küldtem mélt postázással kapcsolatban, dél körül menne apjuk a postára, hátha addig bekukkantasz...

Steffinek,
indulhat a rodeó, gratulálok a vizsgához. Ruhák itt várják a hívásodat. :) Pusz

Kép
Kép
paklincs
 
 


MSE, ment válasz....pusz

Többivel meg majd zenebölcsi után.... :oops: :roll: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Banana
jó volt tegnap, mégegyszer köszi! A képek édik (utólagos engedelmeddel már fel is raktam a blogunkba), Zsófi annyira jó fej volt, szerintem Bogi sokat tanult tőle!
Gyed témában meg igazad van, ezt már én is akartam írni, ha visszaveszik egy évre, még akkor is nagyon jó dolgunk van az általános gyakorlathoz képest. Csak visszaadni mindig rossz amit már egyszer megkaptunk.

Erre nem is gondoltam, hogy talán januártól élne a dolog (persze még nem is biztos) én arra számítottam, hogy egyből. Hú akkor gyorsan mégis csinálunk gyereket :lol: nehogy már pár hónapon múljon a dolog. Kicsit aggódom néha, hogy hogy neveljük majd fel, de tesó kell és kész! :D (és akkor a 2010 tavaszi-nyári babák olyan sokan lesznek hirtelen, hogy nekik már nem lesz elég hely az ovikban.. :evil: )

Tenci,
tesódéknál mi a helyzet? Drukkolok nekik, hogy összejöjjön mielőbb, és még kapjon gyed-et rendesen, gondolom épp eleget költenek így is a különböző vizsgálatokra..

AproZsó,
Tőled is várjuk a képeket! :D Jó lehetett bezsúfolva, hasonlót már mi is míveltünk, még át is pelenkáztam Bogit egy piros lámpánál az ölemben (középen).. hát, vidám, de tágasan szebb az élet :D

Kati,
gyes szerintem is annyira kevés, teljesen egyetértek, azt én se várom ki, mert nem lenne önmagában elég. (akinek több gyereke van, az is egyszer kapaja a gyest vagy annyiszor, ahány poronty? :oops: ) Bocsánat, ez nekem kimaradt, mit dolgozol? Mindenestere gratula, nagyon jó lehet, hogy a kölkök mellett lehet csinálni és mégis többet vagy velük!
Vendég
 


Nikóca,
üdv itt, én sajna nem tudok ebben segíteni, az enyém csak magánban rendel, de valószínűleg én is megfontolom az újabb neveket. :wink:

Andi
Balunak pusszok és nektek kitartás!!! +++++++++++++++++

Veronikusz
Bogi nézés? Hát az is volt, de a homok izgibb volt, szinte észre sem vette, hogy én is ott vagyok. Mikor Anna elővette a kölesgolyót, na akkor beindult Bogi :lol:
Vendég
 


Reni!
1-2 napja írtam PÜ-t varrónő ügyben. Megkaptad??? :roll: :oops:

Cukipofa-Kati!
írtam mail-t anyósod elérhetősége miatt!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Veronikusz
Láttam, de nem tudtam még írni, mert Anyutól el kellett kérnem a számot, de most küldöm a privit :wink:

GYED-GYES
Hát én szomorú lennék, ha eltörölnék a GYES-t, mondjuk azonnal, amit nem fognak :wink: Akkor vissza kellett volna mennem , mikor Iván 2 éves lett és dolgozhatnák egyik 7en 7-3-ig, másikon pedig 9-5-ig vagy inkább 6-ig :? Utazással együtt majd' 10 óra gyereknek a bölcsiben. Hátnemtom, de nem hiszem, hogy ez egészséges!!! Arról nem is szólva, hogy ha 6-ig meló, akkor valaki idegennek kell érte menni, mert Zsolti meg 9-ig dolgozik :roll: Én csak azért tudok itthon lenni, mert a gyes+az albérlet pont annyi, hogy ellavírozgatunk belőle egyik hónapról a másikra. Ha szinte mindenről lemondunk, márpedig gyakran előfordul, akkor tudok valamicskét, de tényleg minimumot félretenni.
Én inkább azt reformálnám, hogy legyen normális hely a gyereknek, részmunkaidő vagy itthonról munka. Sokkal, de sokkla többen dolgoznának ezekkel a feltételekkel! Ez tuti! Mindenki jól járna vele. HA, hát igen, HA lenne lehetőség....

Most léptem, mert elvileg azért mentek el a fiúk, hogy békében takaríthassak...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


sziasztok,

Nagyon jók a homokozós képek :D Tetszik. Legközelebb megyünk mi is!!! (remélem...)

Bori,
szerintem is csak gyakorlás kérdése. Biztos hogy idegesítő, ha ordít a kölök hátul, úgyhogy én biztos mennék pár kört gyerek nélkül először. De aztán mehet a menet ;) Nekem 10 éve volt már jogsim, mikor megvettem a suzukit, addig alig vezettem. Hát az első pár utamon zabszem se fért volna be, de aztán megszoktam. Úgyis akkor tanul meg az ember rendesen vezetni, ha már egyedül ül az autóban és senki nem dönt helyette. Ja és az első utamon minden piros lámpánál lefulladtam. Biztos anyáztak mögöttem, de senki nem születik profinak.

Cukipofa-Kati,
lehetne többet megtudni erről a munkáról? Lehet hogy engem is érdekelne ilyesmi... Köszi

Andi,
Balunak puszi, nagyon ügyes hogy ilyen jól bírja...

Orsi?
Remélem minden rendben!!!!

Tigrincs,
én is anyósülés mögött szállítom Annát. Amilyen hisztis őfelsége, elég gyakran kell hátranyúlkálnom meg nézelődnöm :?

Anna megtalálta a tartalék eurónkat :roll: Pedig azt hittem azt a fiókot nem tudja kihúzni (a feje magasságában volt)... Na most kereshetek neki új helyet :roll: Még hogy nem nőből van ez a gyerek...
Kép
Ez meg tegnap esti...ha már így belejöttem ;)
Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 


Reni!
köszi, köszi! megkaptam. Csak azért kérdeztem, mert azt hittem Babanet nem továbbította. :roll: :oops:

Cukipofa_Kati!
munka engem is érdekelne! mit csinálsz otthon???

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Sziasztok!

GYES-GYED-itthonmaradás: Hát, én vagyok a "rossz anya", aki Pankát 15 hónaposan bölcsibe adta. De hogy végigbőgtem az első hetet a melóban, az is biztos. Indokom (kifogásom?) is van elég, de minek untassak vele bárkit is. Remélem, bízom benne, nem lesz lelki problémája ebből, igyekszem kompenzálni sok szeretettel, törődéssel, amennyire lehet. Ráadásul szreintem ő pont az a típusú gyerek, akinek kell a gyerektársaság. Most Petinél némileg nagyobb tartalékokkal rendelkezünk, nem is akarok (akartam - bár szerintem az 1 év GYED ránk még nem vonatkozik) 2 évig visszamenni. De tudjátok mi az igazi pazarlás? Fizetni a GYES-t annak, aki dolgozik, pláne olyan bér mellett, ami nekem is volt :oops: , én nem is igen akartam elhinni, amikor mondta a munkaügyes. OK, a munkajogi védettség a gyerek 3 éves koráig járjon, de miért nem szabnak valami felső határt, hogy milyen fizetésig, vagy egyáltalán ne járjon annak, aki dolgozik.MIért kell ahhoz GYES-re menni, hogy ne rúgjanak ki legalább a gyerek 3 éves koráig?

Timi!
Jogsi: Nekem 17 ( :lol: :oops: ) éve van jogsim, ebből kb. fél évet vezettem összesen. Félek, na. Most aszongya oktatóember, hogy nem rossz, csak túl gyorsan megyek magamhoz képest, valamiféle megfelelési kényszerből (férjnek, többi autósnak), és ezért egy csomó mindenre nincs időm, és ettől nem érzem biztonságosnak az egészet. De muszáj összekapni magam, mert látom a férjemen, hogy már nem nagyon bírja a hurcolászást, busszal meg elég macera, főleg télen a sok influenza gyanús egyén között.

Aproo!
Vasárnap voltunk Somlyó szigeten. Mi mindig felétek megyünk, nem az 51-esen. Én egy éve nem voltam arra, jól rá is csodálkoztam, milyen sok minden épült.

Reni!
Milyen volt a nyílt nap?

Kati!
Mi ez a jó meló? Jöhet priviben is. Ha nem vagyok túl kíváncsi. MOndjad, ha igen. Bocsi.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36
 
 


Jaj, Orsi!
Innen is +++++++++++++++++, jelentkezz, ha tudsz, de inkább pihenj, amennyire Kolos mellett lehet...

Ja és az érdeklődőknek: Peti most olyan 7350, és 70 centi körül van (2750 és 51 az induló érték), hát nem egy díjbírkózó, de egyikünk sem az, úgyhogy mit várunk, nem igaz?

Anna :lol: , jöhetnétek, hátha talál valamit nálunk is... :lol:

És Veronikusz!
Nyuszis fürtösök nagyon nagyon.

Banana!
Fiús Zsófi meg édes.

Kép
Kép
kriszta36
 
 


bocsánat, hogy én csak gyes-gyed témában utazom:
Kriszta,
ez a rossz anyaság hülyeség, épp írtam a "kifakadásomban" is, más az, ha valaki valamilyen okból rá van kényszerítve, sőt én afelett sem ítélkeznék, aki nincs rákényszerítve...engem az bánt, hogy eddig azt sulykolták beléd, hogy akkor csinálod jól, ha otthon maradsz, most meg azt,hogy akkor, ha nem. Épp elég kemény lehetett Neked, hogy maradtál volna, mint mások és nem tehetted meg.
Tényleg lepattanok a témáról,csak még két gondolat(ha!)...
1.Szóval lehet, hogy kiröhögtök, de én ezt az itthon velük időt úgy élem meg, hogy próbálok megdolgozni azért a pénzért, amit kapok. Igyekszem foglalkozni velük, amit lehet, próbálom ezzel a 3 évvel megalapozni a jövőjüket, tanítom őket arra, amit szépnek, jónak, helyesnek gondolok, illetve amit a világról tudok. Eddig úgy tűnt, hogy végre olyat csinálok az életemben, amit a munkában, munkahelyen nem sikerült megvalósítani, vannak valakik, akiknek pótolhatatlan vagyok, és olyat csinálok, amiben én vagyok a legjobb(legalábbis nekik), most meg úgy tűnik, ezt bármelyik bébiszitter, bölcsis néni megoldja helyettem...mikor már épp kezdtem volna elszállni, mindig helyre tesz valaki.na. :? :D
2. Épp Tündének írtam valamelyik nap, bár elképzelhetetlen számomra, hogy el tudnám fogadni, de nem gondolom, hogy azok az anyukák, akik olyan országban élnek, ahol 6 hét, 3 hónap után vissza kell menniük dolgozni, rosszabb anyák lennének nálunk. Épp ezért szeretném tudni, hogy úgyis tudok e jó anyjuk lenni, ha nem 3 évig ülök a szoknyájuk mellett, vagy ahhoz, hogy minden rendben legyen velük, igényelik e az én 2-3 éves gondoskodásomat...mert akkor a nyugdíjas rendőrt elhajtom 24 órázni... :D

Kép
Kép
paklincs
 
 


xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 10:53-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Cukorfalat! Ránk, és akik már terhesek a gyed-gyes rövidítás TUTI NEM vonatkozhat. Folyamatban lévő ügyekre nem! :)

Egyébként nehéz, és lehetetlen összehasonlítani azzal, ami küldöföldön van. Persze, az anyasági ellátás sok helyen csak pár hét, vagy hónap. DE ha akar az anyuka, megteheti hogy csökkentett munkaidőben menjen vissza. ÉS a fizetése egy részét kell csak bébiszitterre költeni. Az én órabérem pl kevesebb, mint egy bébiszitteré lenne, vagy amennyiért családi napközibe adhatnám. Nos, ez így akkor megvalósíthatatlan.

Az viszont tény, hogy sok helyen sokkal korábban kezdenek el közösségbe járni, sokszor szülőkkel együtt. A finn barátnőm (ott 3 évig ugyancsak otthon lehetnek) pl kicsi korától viszi a lányát napközibe. (vele marad ő is) aztán később már pár órára nem, és ő távmunkát vállalt.

Németországi barátnőm mondta, hogy neki pl nem éri meg majd visszamenni dolgozni. Nincs anyasági ellátás, de ha otthon van, apa annyi adójóváírást kap, mint az ő fizetése. viszont ovi, bölcsi, iskola csak déli 12-ig van! vagyis utána még fizetnie kéne valakit, hogy az vigye haza a gyereket ebédelni, stb. Csak akkor éri meg, ha nagyon sokat keres.

Személy szerint én azon vagyok, hogy elsősorban az a jó a gyereknek, ami az anyának, családnak jÓ. Ha ő otthon frusztrált, az nagyon rossz a gyereknek, de ha úgy adja bölcsibe, hogy attól frusztrált, ha túlzásba viszi, vagy ezzel menekül az othonléttől, akkor meg az. Ha van arányosság, ha utána a gyerekkel foglalkozik, akkor bölcsi is lehet jó.
Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol mindenki szabadon eldöntheti, és megengedheti magának, hogy azt tegye, ami őt, és egész családját kielégíti, és kiteljesíti. És itt nem mintákat kéne átvenni, (pláne nem félig)...

(és a gyes, nos, azért sok helyen számít az a havi 27ezer is, de tény, hogy ha dolgozik is és gyes is... nekem is nagyon rossz érzés volt felvenni a fizetésemet (szabira mentem terhességem végén), és a gyest is Bene után, pedig a tanári fizetéssel azért nem lettem krőzus. :))

Gyönyörűek a babák amúgy!

mtunde
 
 


xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 10:53-kor.
Vendég
 


Sziasztok,

itt vagyok, épen és egészségesen! mindketten jól vagyunk. hát senkinek nem ajánlom, hogy csak úgy hobbiból benn legyen 4 napot a kórházban. engem tökre leamortizált. bementem tök egészségesen és elég kábán jöttem ki. most kezd kijönni a reggeli (egész napos) rosszullét is. azt már tudom, hgy ez a baba is zabagép lesz, mert állandóan követeli a kaját, éhes vagyok de nem kívánok semmit...
ami nehéz lesz, hogy feküdnöm kell amíg még bármilyen színű és állagú vérezgetés fennáll, Kolost nem emelhetem... most szüleimnél vagyok, így van segítség.

Kösznöm szépen a sok energiát, drukkot, ránk-gondolást!!!! nagyon jól esett mikor Szabi felolvasott a telefonba néhány hsz-t. :)
külön jól esett találkozni Eni veled, látni a kis Jankát, és Bencit.
Zsó, Andi sms-eseket nagyon köszi!!!

és akkor: nem olvastam mindent vissza csak átfutottam,most alszik K.
Köszi a kis dobos gratulációkat!
meg a pociméret, babaméret ügyben a beszámolókat.

Bori, boldog szülinapot!!

Emese, Flórkának nagy puszi. még jó, hogy nem tört ki a foga.

Eni, húgoddal mi van?? remélem már ő is otthon.

Andi, Baluval mi van? mi volt a megpróbáltatásokon, biztos írtad, bocsi, csak nem tudom visszakeresni.

Kolos felébredt, megyek megölelgetem mert annyira hiányzott.
snooopy
 
 


Orsi
dejóóóóó, dejóóóó hogy otthon vagy!Majd írok emailt, oks!!
pihenjél!!

emano/Andi
KépKép
emano
 
 


Sziazstok Lányok!

Akinek meg volt a mail-címe, annak külön is elküldtem a kérdéseket, amik az első szám cikkeihez fognak kapcsolódni. Akinek van kedve még válaszolni, ide is bemásolom őket, és várom a válaszokat, ha lehet, priviben (IS), hogy ne kerülje el egyik se a figyelmemet. Tudjátok! Gyereknevelésben mindenki jó, és tapasztalt, nincs rossz gyakorlat, és sokat tanulhatunk egymástól!

Várandósság
1.Te hogyan élted meg a terhességed első hónapjait? Szenvedtél valami tünettől? Boldogan repkedtél a fellegekben? Vagy nem tudtad elképzelni, milyen lesz az életetek? Megtréfáltak a hormonok? Vagy éppen nyugodt és kiegyensúlyozott voltál?

2.Te hogyan próbáltad fitten tartani magad terhesség alatt? Jártál kismama-tornára? Mozogtál valamit? Készültél ilyen módon a szülésre?

Csecsemőkor
3.Te hogyan rázódtál bele a babázásba, miután megérkezett hozzátok csemetétek? (magyarázatul cikk híján hozzáteszem: Mekkora változást okozott? Hogyan tudtad megszokni az új életritmust, a baba sírását? Milyen nehézségekkel szembesültél? Mikor érezted, hogy már igazán értitek és érzitek egymást? )

4.Te hogyan kezdted a hozzátáplálást? Mikor adtad az első szilárd ételeket? Mivel kezdted? Hogyan fogadta a babád a kanalas ételeket? Hogyan állt át a szilárd ételekre?

Kisgyerekkor
5.Te hogyan tudtad összeegyeztetni a munkát és a gyerekeket? Mikor mentél vissza dolgozni? Hogyan fogadott a munkahelyed? (egyáltalán volt hova visszamenni?) Milyen feladatokat vállalt át más a családból helyetted? Hogyan alkalmazkodtatok az új helyzethez?

6. Te hogyan kezelted a testvérféltékenységet a gyerekeid között? Nagy volt a féltékenység? Próbáltál készülni rá? Mit tudnál másoknak tanácsolni?

mtunde
 
 


Andi, dejóóó itthon lenni. :lol:
és van net!!! annyira hiányoztatok. :oops:
snooopy
 
 


Veronix!

Tudom, hogy a férjed nem lesz politikus (olvasok én a sorok között :wink: ) csak arra mondtam azt, hogy szólj ha lehet gratulálni, hogy ha valóban megkapja azt az állást!!! Vagy már megkapta?!?!? :oops:

Kriszta!

Hát akkor bocsi, de én azt hittem, hogy Te is most szerzed a jogsit! :oops: :roll: Szóval akkor ez nálad "csak gyakolati óravevés" :lol: szép magyarsággal megfogalmazva! :roll: Menni fog az Neked meglásd, csak azt felejtsd el, hogy meg akarjál felelni a férjednek meg a többi (hüle) autósnak azzal, hogy Te is gyorsan mész, mert az a trendi!!! :? :roll:
És most röhögjél ki :lol: meg Judy meg Bori ti is, ha akartok :!: :!: ,de én nem szégyelltem kirakni az autómra a "T" betűt!!! (kb. 3-4 hónapig volt rajta!)
Az akkori cégnél, ahol dolgoztam a fiúk szétröhögték az agyukat azon, hogy az autómon (BMW) :oops: ott a T-betű és hogy egy ilyen autóra ezt kirakni..... :twisted: :wink: De sz@rtam rájuk és másokra is és higgyétek el, hogy jó volt!!!!! Nem dudáltak rám a pirosnál, ha lefulladtam (mert azért 1-2szer ezt én is megjátszottam :lol: ), akkor sem dudáltak, ha ők úgy érezték, hogy lassan megyek, és a legtöbbször előzékenyek voltak!!! Szóval így utólag is úgy gondolom, hogy megérte a dolog, míg bele nem jöttem rendesen a vezetésbe!!! És lehet, hogy hülyeségnek tartjátok, de én tutira törvénybe foglalnám :roll: :oops: hogy minimum fél évig a friss jogosítványosok tegyék ki az autójukra a T-betűt!!! Az Ő érdekükben is és a többi autós érdekében is.
Mert azért gondolj bele, hogy milyen idegesítő tud lenni az, ha valaki ráddudál, mert lefulladtál és egyébként is ideges vagy és akkor még (esetleg) jobban nekiállsz kapkodni és a végén azt sem tudod, hogy mit csinálj....stbstbstb. És tudom, hogy akkor is lennének és vannak is bunkók, akik ráddudálnának!!!!
De én akkoriban(most meg főleg!!! :twisted: ) tojtam arra, aki dudált!!!!
Főleg, ha jön mögöttem és elkezd rám villogni.... :evil: :evil: na akkor nálam már rég rossz lóra tett, mert akkor tuti, hogy "csakazértsem" megyek ki előle!!!! (tudom ez rossz taktika, de hát engem ne villogjon le senki!!) Na ez az egy, amit még sosem csináltam, hogy csak azért rávillantsak valakire, mert lassan megy előttem. De tényleg!! Mondjuk nem bírom elviselni, ha valaki 80-nal megy a belső sávban, mert azt nem arra találták ki az autópályán meg ha előzni is lassabban előz, mint akit meg akar előzni....na ezek engem is fel tudnak húzni, de akkor sem villogok!!! (legfeljebb mamázok egy sort magamban :oops: hogy az ilyen minek jön ki az uccára!!! ) Na jó, lelövöm magam!!! 8)

Judy!

Anna a képeken!!! :lol: :lol: Akkor most már ha férjed megkérdezi, hogy miért is költöttél ennyit, akkor nyugodtan lehet a Gyerekre fogni, hogy Ő verte el a pénzt, Te nem is tudsz róla!!! :lol: :wink: 8) És tessék annak a Kiscsajszinak rendesen enni adni!!! :twisted: :wink: Mi marad így a szomszédkutyának?!?!?! :lol: :lol:

Emse!

Minden hozzászólásoddal egyetértek!!!

CukiKati!

Dejó, hogy Orsi már "túlvan" rajta!!!! :wink:
És hogy az egész CSalád meggyógyult már!!!

Na jó, most megyek pakolászni! Este majd még bekukk, aztán két nap szünet! Ne hiányoljatok! :wink: Bár úgysem hiányzok én innen!!! :roll:

További szép napot Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


ui.
mike pont tunde kukac gmail pont com

mtunde
 
 


Orsi,
örülök, hogy otthon-rendben.

Csak egy kép, este még próbálok:
enyémek:
Kép

Kép
Kép
paklincs
 
 


Orsi!

Na akkor megnyugodtam, hogy minden rendben!!! :oops: Nagy puszi külön Neked!!!! Cupp-cupp!!! :wink:
És komolyan mondom, akármilyen rossz érzés is :? eszed ágába se jusson Kolit emelgetni!!!! :oops: Tudom, beleszólásom nulla, de "Kisöcsihugi" :roll: érdekében most mindent!!!! Inkább tényleg "csak" ölelgesd és puszilgasd amennyit csak bírod!!! Emelgetést most hagyd meg Apájának meg a Nagyszülőknek!!!
Erős gyerekek ezek a Nyilas :lol: gyerekek!!!!
De ha megkérdezhetem (jöhet privibe is!) mitől volt ez a vérzés?? Éreztél előtte valamit? Vagy "csak" úgy hipphopp és már ott is volt?

Na jó, pihengessél jó sokat és edd-idd azt amit csak szemed-szád megkíván!!!! :wink: :lol:
Küldjek gyorspostával valamit??? :wink:

Más.
Egyébként hozzátenném, hogy néztem tegnap a tv2-n ezt a Mr. és Mrs.-t és hát meg kell, hogy mondjam, hogy azért Sarka Katán is maradtak kilócskák!!! :twisted: Deréktájt mindig feketébe bújtatják :twisted: :lol: , de hát a sejhaját azt annyira nem tudják takargatni!!! Szóval az a 15 kg amit mondtak, hogy milyen gyorsan leadott, hát...... :twisted: :lol: Cicik meg tudjuk, hogy nem csak az anyatejtől duzzadnak!!!! :twisted: :wink:
Gonoszkodás befejezve!!! :roll:

Úgy hogy mondom én, hogy Bori :wink: :!: :!: Te vagy a nyerő!!! :wink: :lol:

Na léptem pakolni! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Emse!

Mennyire hasonlít Rád ez a két Gyönyörű Gyerek!!! :lol: :lol: :lol:

Na húzta a csík még mielőtt kapok Tőled a fejemre!!!! :wink: 8) :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Tigrincs,
nem tudják mitől van.mikor bementünk, kérdezte Szabi a dokit, hgy mitől van, azt felelte, ha megnéznénk a tankönyveket 3 oldalon keresztül írnák mitől lehet. amúgy tökre olyan volt mint a mensi, derült égből jött. de csak 1 napig tartott a friss vér, másnap már barna volt, most meg már tök halovány, alig van.
szóval én reménykedem, hogy semmi komoly, mert se görcs, se semmi.
snooopy
 
 


TIMI-jó utat!!!!-és naná hogy hiányzol!!!! :lol: :lol: :lol: de szerintem tök mindegy hová mész,ha alkalmad van gépközelbe lenni tutkó nem hagyod ki :lol: :lol: :lol: csajoknak pusssza!!! :lol: :wink:

ORSI-de jóóóóó,akkor vigyázzatok-és pihi pihi pihi :lol: éééés nyomjad ezerrel a babanetet :wink: :wink:

BORI-köszi hugomék jól,spontán baba-hajrá :lol: vizsgálati eredményeik mind tökéletesek,volt petevezetékátfújás úgyhogy bármikor jöhet pocaklakó!-de jóóó lenne máár.....és igen nem kevés kiadás....
homokjozósBogger :lol: :lol:

EurósAnna-régipénztárca újlóvé!!!!jó párosítás-tud ez a csaj valamit!!! :lol: :lol:

Lilluska-köszönjük a tájékoztatást!!!

MSE-és a te arcod???vagy reklámozod a fodrászod??? :lol: :lol: gyerkőceid édesek :wink:

Banana-ha lányom lenne,sztem én is így öltöztetném-tök vagi :wink: habár imádom a kiscsajos csajokat is :wink:

Steffi-ügyi vagy!!!jöhet a könnyebik és élvezetes rész!!! :lol:jól vagytok???

Memme-jó a kicsház!-ha így haladtok sztem férjed hivatást válthatna,épülhetne új nagy ház-munkaerő megoldva :lol: :lol: :lol: csajok :lol: :lol: :lol: és használd a gépet...képből sosem elég

csak hazaugrottunk kajcsizni eddig bírta Benedek....képzeljétek már lassan két hete csak négyszer eszik!! :shock:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?