Új privát üzeneted érkezett!

Na mégegyszer. Az elsőnél nem engedett be a gép :evil:

Minyu!
Tündérlala ez a Csongi baba. Milyen pici (ne sértődj meg,tudod ezt beszéltünk is szóban) és hogy teper már :D .Nagyon édes.

Blúmi!
A nagyidnak mielőbbi felépülést kívánok!

Monee!
Szerintem is nagyon jó dolog ,hogy ennyi ideig tudtad szoptatni Ákost :wink: ,de teljesen megértem,hogy lelkileg rossz.

Eszike!
Tündéri Noncsi a kockás ruciban.Kár,hogy az egész nem látszik.
Sajnálom ezeket a gyakori keléseket. De én biztos vagyok benne,hogy a sok élmény amit napközben szerez az úgymond nyugtalaníthatja..

Most jön a két alsó metsző foga Gyuszikának,persze egyszerre. Kicsit nyűgi. Az lehet,hogy ilyenkor fáradékonyabb??? Tegnap délelőtt 11- 3/4 2-ig nyomta a szunyát.Az éjjelt is végig alussza.

Hát úgy tűnik a Tankó családban véget értek a nyugis napok. Ma elkezdet nyitogatni a szekrényajtókat. Hátfő óta meg ő is hintázik 4 kézlábon :lol: :lol: :lol: Nagyon cuki. Ma töltök még fel videót.

Szóval mindjárt rakok pár képet is.

Kép
Kép
a.m.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntéseket. Kapott sok mindent pl. kocka ami olyan hangon szólal meg amerre épp fordítot,tanuló kulcsok, hapi tapi, és sok ruhácska.

Szóval a képek:
fekvőtámasz
Kép

ajtónyitogatós
Kép

az egyik ajándék
Kép

felülős
Kép

egyfogúan:lol:

Kép

Kép
Kép
a.m.

Csodaszép képeket hoztatok az előző oldalon: Csehi,Noni,Tiggrincs,Konan,Starlark
Köszi szépen. Imádom őket nézni :D

Kép
Kép
a.m.

A.m: majd lefényképezem ebben a ruhában Noncsit és felrakom, szerintem is nagyon cuki ez a ruci, egy fehér nadrág van hozzá egyébként. A tesóméktól kapott rengeteg csini ruhát Noémi! (ezt is) Csak olyan képeken látszik a teljes ruha ahol a tesómmal vagy a párommal van fényképezve, azt meg az engedélyük nélkül nem akarom felrakni.
Nagyon jó lett az a kép ahol Gyuszika a fogacskáját mutatja! És milyen huncut a nézése?! Megzabálom a tüsi hajával együtt!
Nézegettem a videókat, milyen jókedvű kisfiad van, szerintem nagy huncut lesz.:lol:

Néztem, hogy ebben a hónapban nagyon sok topic-baba névnap lesz. Milyen érdekes!
Vendég

Monee!

Nem is gondoltam volna,hogy még ilyen nagy babák is "elromlanak" a cumisüvegtől! De miért nem fejsz neki? Senkit nem szeretnék megbántani,de az anyatej minden cseppje kincs és jóval többet ér mint a tápszer! 1 gyerek mellett még belefér az ember idejébe (nekem egy barátnőm majd' fél évig csinálta), de szerintem én biztos megpróbálnám a 4 mellett is lefejni és üvegből odaadni neki!
Kamillának megpróbáltam a múlt héten cumisüveből vizet adni,hát csak nézett rám,hogy mit dugdosok a szájába,aztán régi típusú,kihajló peremű kávéspohárból szépen bekortyolta a vizet.
Ez a gyerekem sem fog tudni csőrös pohárból inni,pedig autóban praktikus lenne...
És nyugi! Akármilyen ügyes-okos-nagy baba,azért 1 éves koráig csecsemőnek számít!

Ülés: Az én gyerekeim előbb álltak,aztán ebből valahogy lehuppantak,így tanultak meg ülni. Kamilla úgy tűnik,a mászásból ülős technikát választja!

Képzeljétek,hogy jártam! Ugye van ez a nőgyógyászati vegyes fertőzésem,amit eddig még nem tudott a dokim kikezelni. Na,a gombának sikerült áthúzódnia a mellemre húsvétkor,úgyhogy a kínok-kínját állom ki minden 2.szopi után. Ez ment egész húsvét alatt,egyedül a natúr joghurt segített kicsit,míg rá nem jöttem,hogy rá lehet kenni a doki által felírt Pimafucort kenőcsöt cicire is,na azóta azért javul a helyzet,de persze dokihoz meg vissza kell mennem minél hamarabb (nem akartam partizánkodni,de húsvétkor ugye se doki,se gyógyszertár és én még ilyen kínzó égést,csípést,viszketést soha nem éreztem,rettenetes, a falat tudnám kaparni)!

A húsvét nálunk nagyon jól alakult,sokat sütöttem, és életem 1. sonkás kuglófja is jól sikerült! Vasárnap mind a 4 gyerkőc jött velünk templomba,olyan jó volt,büszke voltam rájuk,aranyosak voltak.
Hozok majd képet a vasárnapi családi ebédről,amikor anyukáméknál voltunk és az 1. nagy locsolóvárós húsvéthétfőnkről is!

Képek nagyon-nagyon jók! Szépek,ügyesek,mozgékonyak a babócák!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.04.15 13:57-kor.
borossné becz márta

Lányok!

Elfelejtettem írni, hogy aki jár DMbe és esetleg ad vaniliás Bebát, az nézze meg a polcokat, mert én tegnap fél áron tudtam venni 3 dobozzal. Gondolom az a nagy kiszórás oka, hogy a Beba 2+ Aktív kb. azonos áron van a sima Beba 2+-szal és mindenki inkább az Aktívot veszi, ha már lehet választani. Szóval így 1490.- Ft volt egy 900 grammos doboz. Gyors meg is vettem az összes 3-at ami a polcon volt. :) Már csak abban kell reménykedni, hogy a fiatalúr meg is eszi, mert próbálni még sosem próbáltuk. :shock: :lol:

Valaki küldje el nekem priviben Szeder emil címét légyszi! Fontos lenne! Köszi!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Starlark!

Köszi a tippet,rákerestem a Katica-tanyára,szupernek tűnik tényleg (főleg,hogy a legnagyobb kisfiam pulimániás :lol: )
Július utolsó hetében megyünk!!!

Tényleg,kinek,hogy alakul a nyaralás-terv?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Bocsi, de a teljesség igénye nélkül írok.... hulla vagyok

márti,
a nőgyógyászati nyavaja hogy tud ráhúzódni a melledre?! :shock:
Szörnyű lehet!!! Lehet hülye kérdés, de Kamilla nem kapja így el?
Egyébként, mióta Flóra megszületett, nagyon gáz a helyzet nálam is ezen a fronton. Minden hónapban van valami gigszer nálam is.
monee,
jaj de irigykedem ám!!!!! Ami a cumisüveget illeti... Nagyon cserélnék most veled.
Nálunk a vízivás prímán megy üvegből és csőrösből is. De semmi más csak a víz!!!! Múltkor kipróbáltam anyatejjel.... nagy köpködés lett a vége. :(

Jaj csajok... Flóra is belépet a nem alvók táborába! :( Én már nagyon kivagyok. Most éjjel 4x kelt.
Csak cicivel hajalndó visszaaludni.
Egyik este felébredt 11-kor (este 8-kor szoptattam, nem lehetett éhes). Úgy voltam vele, hogy nem vagyok hajalndó megszoptatni, mert a végén még rászokik, hogy 7 hónaposan többet szopjon éjjel, mint nappal.
Na este 11-től éjjel fél 2-ig ment az üvöltés!!!! :shock:
És ráadásul a nappali alvásokat is szabotálja! :cry:
Most ezen a héten kicsit vissza is vettem a tempóból, hátha a sok jövés-menés a ludas. ( bár arra mindig figyeltem, hogy a délutáni alvás itthon legyen, saját ágyikóban)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sziasztok lányok!

kajával kapcsolatos kérdésem lenne: leírnátok, h. h. készítitek a főzeléket meg a husit?milyen fűszerrel, meg együtt főzitek vagy külön?rá kell kapcsolnunk a főzikre, három hete áll a súlyunk. nem félek, de meg kell szerettetnem a csöppömmel.

nyár nálunk balcsi lesz, meg remélem horvátország.csak kibírja panna az utat.közel szeretnénk menni, majd játszom vele az autóban....mostanában kezd uncsizni egy idő után a babakocsiban is. :roll: na jó azért egy órát kibír.....kedvétől függ, de nem fogom kikapdosni, mert nem akarom h. hozzászokjon, inkább akkor újdonságot adok neki...egy kupak pl. csodákra képes :)

Kép
winona

Nyaralás: hátttt, gazdasági válság meg minden...
Tervezzük, hogy elmegyünk egy hosszú hétvégére Agárdra kempingezni. És meg vagyunk hívva Írországba, de ez még tárgyalás alatt. Másra nem fussa!
:(

Többiek?
Vendég

Honey!

Hát a jó meleg kádfürdő lehetett a bűnös! Meg az a szerencsétlen egybeesés,hogy én (mivel a kezelés után 1-2 hétig tünetmentes voltam) mellgyulladással,amihez társult egy picike seb is,amit Kamilla készülődő fogacskája okozott,beleültem egy kád jó forró vízbe,hogy kimasszírozzam a mellemben lévő csomót. Na ekkor vándorolhatott oda gomba vgy baci,esetleg mindkettő! Tényleg rettenet érzés,de a krém úgy tűnik jó lesz rá,már lightosabbak a tünetek. Hogy Kamilla elkapja-e,nem tudom,igyekszem kenni azért Garmastannal is,mert állítólag az gátolja a gonbásodást,szájpenészt,így remélem működik Kamillánál is,hogy,ha, ahogy a védőnő mondta,nem mosom le a Garmastant,az meggátolja a továbbterjedést. Meg persze,mire a tünetek megjelentek,már simán összefertőzhettem volna szegényt,de nincs baja! Gondoltam,hogy akkor nem szoptatok abból a ciciből ( a seb is nyílván gyorsabban gyógyulna),de nem mertem megkockáztatni,mert 1 hónapon belül 3x gyulladt be a mellem és mindig ugyanez,amelyikkel most is gond van. Ha seb van rajta,gáz a mellszívó,mert meggyötri még jobban és igazán csak Milla bébi tudja jól kiszívni,váltott testhelyzetben! Azért,ha Holka erre jár,kíváncsi lennék a véleményére! És ráadásul 3 hónapja NINCS védőnőm! A régi 3 hónapja leadta az utcánkat a körzetéből,az új meg állítólag ebben a hónaban kezd dolgozni...
Ja,nekem az 1. szülésemig soha,semmilyen nőgyógyászati gondom nem volt,azóta az a ritka,ha nincs. Hogy ez miért lehet?Szopi mellett meg nem könnyű kikezelni sem annyira...

Márti
borossné becz márta

Winona!

Én így csinálom:
4-5 vékonyabb sárgarépát, 2-3 fehérrépát, kb. 3 krumplit, 1 kis fej vöröshagymát, kb. 2 fokhagymát, egy fél csokor zöldségzöldjét és valamilyen csirkehusit rakok fel együtt főni. A fokhagymát és a vöröshagymát kidobom ha megfőtt, mert azt most még nem eheti, de legalább van valami íze a főzeléknek.
Aztán vegyesen turmix, a főzőlével felöntve.
Szoktam hagyni külön húst és krumplit még, amit külön tumixolok össze, mert ahhoz gyakorlatilag bármit hozzá lehet rakni. Céklát, cukorborsót, brokkolit, tököt, blabla.
Ma csináltam pont egy ilyen adaggal, elég jól megtelt a fagyasztó kajával, mert ebből elég sok lesz. Bébiételes üvegekben fagyasztom.

Holnap csinálok magamnak brokkoli krém levest, abból veszek majd ki brokkolit Ákosnak. Cukorborsót is lehetett volna hozzárakni, de épp nem volt itthon.
Rakok fel egy hozzátápi táblázatot, szerintem elég jó, de majd a tapasztaltabb anyukák megszakértik.
A főzéshez nem rakok sót, se más fűszert, se olajat, a zöldségzöldje és a hagymák pont jó ízt adnak neki. Meg szoktam enni Ákos maradékát, nekem annyira ízlik. Elvileg mostantól lehet fűszerezni még kaporral is például a tököt. Ez is bent van a táblázatban. 1239819723.5903.xls

Jah és Anyoo tanácsára ne csirkemellet vegyél, mert igaz, hogy tiszta husi, de kis mennyiségben is baromi szárazzá teszi a főzeléket. A comb jobb, én most azt csináltam és sokkal krémesebb így a kaja. :wink:

Jó főzőcskét!

Monee

monee85

Sziasztok!

bocsi hogy ilyen ritkán csak! Olvaslak Benneteket rendszeresen, de mióta Dorka itthon van, elég kevés időm van a gép elé ülni.

Talis képek nagyon jók! Egyre jobban sajnálom hogy nem lehettem ott :( De majd a következőn!

Blúmi, nagyidnak gyors gyógyulást kívánok! Szomorú hogy így telt a Húsvétotok! :(

A.M. Minikének utólag is boldogat!!! Annyira édes a felálló frizurájával! :)

Monee, én a hagymát, fokhagymát mellőzném! táblázat is csak 8-9 hónaposan írja a vöröshagymát! És mivel mindig ugyanabból az "alapléből" hagysz krumplit és ahhoz teszed a többi zöldséget, nagyon egyeníze lesz minden ételnek! Kb. mint az üveges bébiételek közül pl a kecskemétinek...

Winona, nálam is a krumpli az alap. Ha husist csinálok, akkor a husit simán odateszem főni, amikor félig megfőtt akkor teszem hozzá a zöldségeket olyan sorrendben hogy minek meddig kell főnie. sót én sem használok, fűszerek közül a petrezselymet és a kaprot próbáltam már, persze ezt is csak finoman.
A lényeg, hogy a baba mindennek megismerje az "igazi" ízét!
Én ilyeneket adok Ádámnak pl:
-husi-sárgarépa-fehérrépa-petrezselyemzöld-borsó-krumpli (borsó üveges univer bioborsó mert utálom passzírozni! Borsó nélkül is nagyon finom)
-husi-cukkini-krumpli-kapor-tápszer (tökfőzelék :) )
-husi-brokkoli-alma-krumpli
-husi-sárgarépa-alma-krumpli
-husi-brokkoli-krumpli-tápszer
Ha husi nélkül csinálom akkor egy picike olajat is teszek már bele.

Márti ez elég durván hangzik! :( Remélem hamar sikerül megszabadulnod tőle és Kamilla nem kapja el!

Rólunk. Voltunk ma doktor néninél, végre gyógyulttá nyilvánított bennünket!!! Nagyon remélem hogy most hogy Dorkát nem engedjük oviba így is fog maradni!
Meg is mértük Ádámot, kereken 8 kiló. :)

Ami viszont aggaszt, hogy a fiam nem akar mozgásilag fejlődni.
Eddig hason gyönyörűen tartotta magát - addig a fél percig, amíg hajlandó volt úgy maradni,utána fordult is vissza hátra. 2-3 napja viszont leejti a fejét pár mp után, nem tartja meg magát...
Hátról hasra sem nagyon akaródzik neki forogni, eddig kb. 2 este fordult meg, jó egy hete... Hanyatt fekve elvan, max. oldalra fordul ha játékért nyúl.

Ma hívtam a neurológust, mivel amúgy is most kellene visszamennünk, januárban 3 hónapot mondott, pont most telik le.
Jövő kedden megyünk hozzá. Elmondtam neki hogy mi a helyzet, első körben annyit mondott hogy azért ez is haladás a múltkorhoz képest.
Azért én parázom nagyon, tekintve az előzményeimet...

Igyekszem többet jönni! Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Blúmi: Remélem jobban lesz a nagymamád. Agyvérzés sajnos nagyon alattomos.

Eszike: Noncsi biztos hamar belejön az ácsorgásba :) hogy miért kel még mindig éjjel nem tudom nálunk ez sose volt probléma. A nappali alvás az már más történet...

Monee: Jó képek :) Ha én ilyen ügyes meg tudtam volna kötni a kendőnket :)

AM: Nagyon ügyes Gyuszika és az a hajszerkezet :)

Márti: Jobbulást neked, remélem sikerül gyorsan kiírtanod a gombát.
Nyaralás? Hát még nem tudom olyan helyre mennénk ahol elfogadják az üdülési csekket, nyugodt és lehet pancsolni. De hétvégenként majd megyünk le a Balcsihoz.

Hozzátáplálás: hát én leturmixoltam egyben a zöldborsót, megette és semmi baja. Az ő kajáját teljesen külön főzöm minden nélkül. Nekem borzalmas így az íze de Ő Picusága igen csak tolja befelé :)

Nálunk Donek teper mindenfelé ezerrel. Élvezi hogy mindenhová eljut, mindent matat mindent szerel :)

Kép Kép
Az elosztó kivan kapcsolva :)

Kép

Kép
starlark

Jó estét :wink:

Ma reggel egy privi erejéig jöttem, de épp, hogy megírtam Adél kelt is.. napközben meg nem volt időm.

Most megyek zuhizni, nem rég végeztem a vasalással..

Minden babakép nagyon édes, de tényleg!

Starlak!
Úgy örülök,hogy elindult Donát. Hát igen.. most nagyon kell majd figyelned, még jobban le fog kötni a kis cukipofa :) olyan helyes kisfiú!!!!
Költözés.. látom Ti előbb költöztök.. de örülök,hogy végre sikerült majd!

Ragadnak a szemeim.

Holnap nem igen lesz időm jönni, de pénteken jövök mindenképp!

Nagyon vigyázzatok magatokra és a babákra!!!!!!!!!!!

szeder74

Uhh most látom, hogy tele van hibával.. bocsi.. de tényleg fáradt vagyok már...

Nyugodt éjszakát!

szeder74

Minyu: Csonginak nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!
Kép
Bia és Bejci
Vendég

Sziasztok!

Starlark!

Gratula Donátnak! Tök édes kiccsávó. :) Elbűvölő a mosolya. :)

Anyooo!

Nemááár. Egy csomó babaszakácskönyv 7-8 hótól írja, hogy a húslevesből főtt zöldségeket oda lehet adni a babának. Nemtom máshol hogy néz ki a húsleves, nálunk van benne hagyma és fokhagyma is, valamint egy csomó fűszer. Sőt a legtöbbször nem is csirkehúsból készül... Na mindegy, végülis ezen nem múlik semmi, Winona megkérdezte, én meg leírtam, hogy hogy csinálom. Igazából azért így, mert szeretném ha megismerné Ákos az itthoni ízeket. Nagyjából biztos, hogy sosem fog mángoldot vagy rebarbarát enni, mert mi sosem szoktunk, nem is tudom hogy kell elkészíteni. Ezen kívül valószínű a hajamat tépném, ha az íztelen főzelékeket önteném ki tonna számra, amég a gyerekem anyukám töltöttkáposztáját vígan falatozná, amég nem látom. Akkor inkább egyen olyat aminek jó az íze.

(Utólag elnézést kérek, ha esetleg valamit sikerült kicsit élesen megfogalmazni, ma megjött és melehetősen hárpia vagyok - a nem alvástól is -.)

Lépek, ezer dolgom van és nem látok ki a fejemből.
Sziasztok!

Monee

monee85

Csongornak boldog névnapot kívánunk!

Monee, én egyáltalán nem megbántani akartalak, nem is értem miért így reagáltál. egyszerűen leírtam a véleményemet...
És igen, a húsleves nálunk is úgy néz ki, kapott is már belőle Ádám zöldségeket, sőt ha baromfiból készül akkor husit is. De nem állandóan etetem húslevessel!
Azt gondolom, hogy azért a mángoldon, rebarbarán kívül is elég sok zölség van, amit változatosan el lehet készíteni! nem hiszem hogy Neked jó lenne ha mindig ugyanazt az ízt ennéd!
És lehet, hogy nekünk ízetlen az amit ők esznek, de ne feledd, ők még most ismerkednek az ízekkel és a gyomruk sem olyan mint egy felnőtté!!!
A metélőhagymát pl már 7 hónapos kortól írja a táblázat, az íze ugyanolyan csak nem olyan erős...

Kép

Kép
anyoooka

Jó reggelt!

Megérte panaszkodnom az alvásra! Flóra tegnap 8 óta húzza a lóbőrt! :D Lehet, hogy tényleg a túl sok jövés-menés volt a bűnös....

márti,
Drukkolok, hogy Kamilla ne kapja el!!!
És a dokid nem tud kikezelni ebből a folyamatos nyavajából?! :(
Én is aggódok kicsit, mert nem te vagy az első, aki azt írja, hogy a szülés után rendszeres vendég volt nála valami női nyavaja, pedig elötte soha....
Én már nagyon kiborultam ettől a múltkor is, hogy január óta 3.x van valami gigszer nálam. :?

monee,
na majd kipróbálom a főzis tippeket.
Mi még ott tartunk, hogy Flóra tegnap volt hajalandó elöször megenni zöldséges dolgot. (pedig már adtunk neki saját husilevesben főtt zöldséget, ami még nekem is izlett) Olyat, amiben nincs gyümi, csak zöldség. Körbe is táncoltam a nappalit! :D
Szóval én még nem pepecselek... majd ha látom, hogy mit szeret. ( pl a paradicsomos dolgok határozottan bejönnek neki )

starlark,
nagyon jó a kép!! :D Látom, nálatok is kábelmánia van! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

Csonginak nagyon boldog első névnapot kívánunk!

Mit szólnátok hozzá ha az iwiwes oldalunkra felraknék képeket a babákról? Arra gondoltam, hogy mindenkiről rakok egy megszülettünk képet, a megszülettünk videóból (elkérem Nonitól), és raknék mindenkiről egy 6 hónapos képet, szintén a videóból.
Írjátok meg ki támogatja és ki ellenzi az ötletet! Aztán nekiugrok! :D

Anyoo, Monee: Nehogy összeveszés legyen! Mindenki másképp csinálja...és ezt tiszteletben kell tartani.

Anyoo: hát nagyon sajnálom, hogy Ádámmal ez a helyzet. Remélem a neurológus majd mond valami okosat! Gondolok rátok!

Starlak: Doncek jól behálózta magát! Akkor most elindult a felfedezőút nálatok is!

Most éjjel "csak" 2-szer keltünk! De asszem a párásító a hibás mindenben. Mert van egy alapzaja, Noémi úgy alszik el, hogy be van kapcsolva a párásító, és mikor mi lefekszünk aludni (10, 11 felé), akkor szoktuk kikapcsolni. Na akkor mindjárt felriad, és sír, és utána kezdődik az állandó ébredezés. Tegnap este a párom kapcsolta ki a párásítót, persze Noémi mindjárt felkelt. Aztán párom visszakapcsolta, Noémi mindjárt megnyugodott és aludt tovább. Párásítófüggők lettünk??? Ez jó! Ma már be sem kapcsolom: leszoktató program következik.
Vendég

Tegnapi evészetünk:

Kép
Vendég

és van fent új videó, akit érdekel!
Vendég

Csongi bébinek Nagyon Boldogságos Névnapot Kívánok! :D

Márti!

Drukkolok,hogy minél hamarabb rendbe jöjj és "Milla" ne kapja el.

Kép
Kép
a.m.

Szép Jó Reggel! :)

Boldog első névnapot Csongi!

Kép

Eszike: Mindig párásító mellett aludt el?
Az anyaméhben is mindig "zaj" van, véráramlás, szívdobogás, bélmozgás, ezért szokták ajánlani a fehérzaj keltő gépet picúrok könnyebb elaltatásához.
Nálatok úgy látszik ez lett a párásító :)

Remélem hamarosan jól fog tudni aludni nélküle is :)

Kép

Kép
starlark

Anyoooka!

De örülök,hogy jól vagytok! Nézessétek meg Ádámot a Te betegséged miatt, de azért azt is számításba kell venni,hogy most is beteg volt,nem előszőr és ez azért lelassíthatja a mozgásfejlődést is! Nem tudom,hogy szoktad letenni Ádámot játszani,nálunk a pici lány azóta mozgolódik nagyon intenzíven,mióta az egész nappalit birtokba vette és játék közben zenét hallgat. :lol: Nagyon komoly összefüggés van az idegrendszer fejlődése és a zenehallgatás között! Vivalditól a Négy évszak-ot általában imádják a babák,de nagyon ajánlom a Ringató cd-t is! Mi tegnap kaptuk meg,szuper!

Ja,és én is így főzöm a babakajákat! Szerintem is fontos a változatosság! Inkább csak szokás kérdése,de én külön főzöm a húst és úgy turmixolom össze a zöldségekkel!

Honey!

Most megyek majd vissza kontrollra! Gondolom levesz 1 tenyéstést,a gáz csak az,hogy 2 hért mire megjön az eredmény (nagyon szuper,de rém lassú a labor,ahol csináltatja). Legutóbb pont emiatt ránézésre felírta a gyógyszert,de a jelek szerint nem ez volt az igazi...

Eszike!

Szerintem tök jó az ötlet!
Ja,és a "zajban" alvás: ha Kamilla fáradt,de nem tud elaludni és ezért sírdogál,berakom a pihiszékébe és elkezdek porszívózni! Fél percen belül alszik,akkor felviszem székestül az emeletre és utána már kapcsolhatom is ki a porszívót!

Starlark!

Csúcs ez a kábelbe tekeredős kép! Nagyon tetszik! :lol:

Szeder!

megint egyszerre vasaltunk,de Te nyertél,nekem eltartott éjfélig...
Minyu!

Csongi bébinek nagyon boldog névnapot kívánok!

A.M!

Tudom,hogy nagyon utólag,de Isten éltesse Gyuszikát is (húsvétkor nem voltam netközelben :oops: )

Délután jövök a képekkel,én még a talisokkal is adós vagyok!

Szép napot mindenkinek!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.04.16 08:53-kor.
borossné becz márta

Eszike: Ez a tálca csapkodós videó nagyon ott van :)
"Add már azt a kaját vagy felfalom a székem" :)

Mit kapott enni a nagylány? vmi paradicsomosat? :)

Kép

Kép
starlark

Starlak: Paradicsompüré burgonyával és hallal
Örülök, hogy tetszett!
Nem mindig párásító mellett aludt el. A párásítót valamikor talán januárban vettem ha jól emlékszem. Csak az az érdekes az egészben, hogy ugye mi mindig össze-vissza alszunk mindenfelé, és sehol sincs párásító, csak itthon. És most lett függő kb. 2 hete. Mert április elején 3 éjszakát is átaludt úgy, hogy a szokásos időben kikapcsoltuk a zúgást! Érdekes dolgokat produkálnak ezek a manók!

Most felbuzdultam és főzök én is a csemetémnek zöldséges husis "levest"! Mert mi nagyon konzervesek vagyunk, az örökös jövés-menés miatt.

Márti: várjuk a képeket!
Asszem réges-régen Te írtad azt, hogy nem szabad túl korán elkezdeni az idegen nyelvet a babáknál. Kivétel persze olyan esetben, mint pl: Humankáéknál. Leírnád ezt mégegyszer? Te mikortól javasolod az idegen nyelvet, és miért? Foglalkoztat a téma nagyon, de nem akarok semmit elrontani idő előtt!
Vendég

Anyoo!

Azért írtam a végén, hogy ne haragudj, tényleg hárpia vagyok ma. :(
Tegnap Márti hozzászólását vettem kicsit magamra, ma a Tied. Ez az én hibám, nem kellett volna válaszolnom, bocsánat.

Ákos 1 órát üvöltött a járókában amég rendbe raktam a konyhát, most folytatja a nappali közepén. Álmos, de nem alszik. Már én is bőgök vele. Tiszta idióta vagyok. :cry:

Jobb lesz asszem ha lefekszem Ákossal.....

Monee

monee85

Halihó!

Csongi-baba!!!
Nagyon boldog 1. névnapot kívánok Neked!!!! :D

Bocsi lányok, hogy mostanában csak "besüvítek" ide, írok ezt-azt, majd eltűnök, de megasz@r napjaink és éjszakáink vannak! :( :evil:
Kaja-ügy: engem már az elején "megköveztetek", de most aztán már biztos téglákat kapnék! :wink: Ma reggel pl. májkrémes kenyérkét reggelizett Annácskám paradicsommal. :oops: Az egyik uzsi-kedvenc a vaniliás Danonino. :oops: És szeretjük a ropit is! :oops: Nálunk általában a menü: Hajnali szopi, reggelire néha tejpép (mert nap-mint-nap nagyon uncsi neki és egy idő után csak fintorog rá), ebédre üveges bébikaja vagy levesből zöldség-husi turmix, uzsira általában gyümölcs, este megint turmix vagy üveges és lefekvés előtt szopi.
Ez a hozzátáplálás dolog szerintem vagy tapasztalat alapján (korábbi gyermek, mint nálunk Tomikámmal kapcsolatos, 13 évvel ezelőtti tapasztalat alapján és tanácsok alapján, amik egészen mások voltak, mint a mostaniak :roll: ), vagy tanácsok (védőnő, rokonok, ismerősök) alapján történik. Lehet, hogy én nem jól csinálom, de az a véleményem, hogy nem kell annyira félni mindentől! Viszont nem vagyunk egyformák, mint ahogy az a várandósság alatt is látszott. Van aki jobban "paramami" volt, van aki kevésbbé. Én akkor is és most is tiszteletben tartom mindkettőt! :P
Most megint elviharzok, mert ébredezik a legkisebbik! :D

Kép
Kép
konan

Nem alvós klub: én keresgélek ezerrel a neten, hogy mi ez a hirtelen éjszakai nemalvás. Valahogy a fogzásnál lyukadtam ki! Mert Noncsikám arca tiszta piros, és elég sokat iszik (amióta van ez az éjszakai örökös felkelés). És elvileg ez a fogzás jele lehet. És van egy homeopátiás lap, ahol ilyen-olyan szereket ajánlanak fogzásra, és van ott egy megjegyzés, idézem:

Az alvászavarnál lehet más ok is a háttérben..
A mozgásfejlődés is okozhat alvásproblémát, sok gyerek álmában is gyakorolja a mozdulatokat, összehúzódik egy izma, stb. Izgatott is, mert rengeteg benyomás éri. Teljesen más szemszögből nézi a világot, amikor elkezd kúszni, járni.

A rengeteg benyomáshoz megemlíteném a passzív TV-zés veszélyét is. A kicsik agya gyorsan fejlődik, arra való, hogy mindent tároljon, ami éri. Egy felnőttet is felzaklató TV műsor a kicsire még erősebb hatással lesz. És lényegtelen, hogy nem érti, miről van szó. Ugyanilyen hatással lehet egy zsúfolt bevásárlóközpont is egy csecsemőre.

Okozhat még alvásproblémát az elválástól való félelem is vagy egy eseménydús nap is.

Találtam rá homeós szert ha valakit érdekel. Már csak kérdés, hogy hatásos-e.
Vendég

köszi, köszi csajok monee (a táblázatot is), anyoooo a kajás tippeket, főzök is mint kisangyal.
hűtőben meddig áll el a kaja?két nap??
és ha lefagyasztjátok, akkor mikroban felolvaszt?vagy forróvíz??kiveszitek és magától, mert én még nem szívesen mikróznék...
én csak attól szoktam parázni, h. megfőzöm leturmix, és kihűl, de az legalább két óra ha nem több......és ha pont elmegyek itthonról akkor félek, h. megromlik.......vélemények??
én husilevesben borsot is teszek, csak nem baj az.....hm??
na jó nem akarom túlparázni.....de érdekel....

Kép
winona

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, de most nem tudtam visszaolvasni, rohanásban vagyok, csak életjelet jöttem adni.
Nem felejtettem ám el, hogy ígértem talis képeket és amint áttöltöm,megmahinálom,felteszem.
Fűzfőn voltunk és ma megint megyünk, mert holnaptól 5 napig Kehidán leszünk és így egyszerűbb lesz Balcsiról odamenni. (rövidebb lesz így egyszerre az út)
Szóval most gyorban csak ennyit, mert mindjárt indulunk.
Kedden jövünk haza, utána jelentkezem.

Szép hétvégét mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Winona!

Én úgy szoktam,ha hűtőbe teszem,akkor aznap és másnap ehet belőle a baba. Turmixolás után gyorsabban hűl,ha rögtön kitöltöd bébiételes üvegekbe vagy Via poharakba,amiben fagyasztani akarod. Tetőt ne tegyél rá,érdemes megvárni,míg a turmix által belekevert levegő feljön a tetejére buborékok formájában,ha megütögeted az üveg vagy pohár alját,ez gyorsabban megy,ugyanis a főzelékben maradt levegő ugyenúgy hsafájást válthat ki a babánál mint amikor szopi vagy tápszerevés közben sok levegőt nyel...
Én a fagyasztott kajákat magától hagyom kiengedni,aztán forró vízbe beállítom az egészet,így mindjárt a melegítés is megvan (én sem mikrózom,de az én fizikus végzettségű férjem röhög rajtam emiatt,szóval nagy kárt valószínűleg nem okoz)!

Monee!

Mindjárt írok privit!

Márti
borossné becz márta

És akkor jövök a képekkel...

Kép Flóra baba,a kis huncut

Kép Nóri,Lalu és Flóra

Kép Zalán,a nagyon pasis

Kép A kézfogó már megvolt...

Kép A puszi is...

Kép Végül Misu jött,látott és győzött!
borossné becz márta

Húsvéti képek:

Kép Indulásra készen...

Kép Tesók és unokatesók

Kép Na most akkor ki játszik vele?

Kép Tényleg huncut vagyok?

Kép Csupaszem
borossné becz márta

És még egy pár,csak úgy:

Kép Ízig-vérig nő...

Kép Apa és az ő pici lánya...

Kép Kamilla falvédője (még nincs a falon)
borossné becz márta

Sziasztok lányok!

Búcsúzni jöttem Hozzátok. Gondolom feltűnt már, hogy nem jöttem, nem írtam már jó ideje. Be kell látnom, nekem nem megy ez a fórumozás. Nem tudtam beillezskedni a már összeszokott kis virtuális (na, már nem is csak az) közösségetekbe. Ez nyilván az én hibám, mindenesetre nem megy.

Nekem nincs időm Manó mellett írni, még olvasni is csak nagyon ritkán, így hát úgy tisztességes, ha megköszönöm a kedves fogadtatást, és mindenkinek - babáknak-mamáknak - a legjobbakat kívánva elbúcsúzom Tőletek.

Sziasztok!
Kriszta és Manó
realdream

Hello csajok!

Húú basszus, annyira nem tudok jönni mostanában én sem... Azért Csongi miatt beugrottam, kicsit beleolvastam mi újság..
Láttam szép babákat, jó kis videókat :lol: :lol:
Kaja-fronton látom sokféle nézet létezik! Mi nagyon gyerekcipőben járunk ezzel, mivel eddig még én sem pepecseltem. Tegnap volt itt a védőnéni, és sok hasznos dolgot mondott, úgyhogy holnap főzök. Nekünk is azt mondta, hogy tegyünk nyugodtan a főzővízbe husi mellé, levesbe fokhagymát. Én emiatt nem parázok, beleteszem az íze kedvéért, aztán kidobom.
Hál 'Istennek Bius nem válogatós, - kopp-kopp- eddig mindent megevett, remélem így is marad.
Mozgás: Védőnénim szerint Bius már kúszik. :shock: szerintem ez még nem nevezhető kúszásnak, minden esetre halad...
Éjszaka: Nekünk össze-visszaság van.. egyszer jól alszik, másszor nem...
Tegnap kapott Perevenar oltást, ma reggelre belázasodott... nem tudom, hogy az oltástól van-e a láz... ráadásul egész nap vagy aludt, vagy sírt... Remélem nem lesz beteg!!!
Na megint sír... megyek...
:?
Vendég

Sziasztok!

Mi is Boldog Névnapot kívánunk Csonginak! :lol:

Mi sétálni voltunk, meg fagyizni. :lol: Lehet, hogy megköveztek érte, de a Lalu már megkóstólgatta a fagyikat. :wink: Úgy tátog rá, hogy csak na. Nagy hisztit csap, ha nem kap belőle. :shock:

Alvás: Mi most átaludtuk az egész éjszakát. :lol: Na ilyen se volt még! Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam utoljára egyben 8 órát. :D

Márti!
Nagyon jók a képek! Nagyon szép kislány Kamilla. :lol:
Én is próbálok még fejegetni a Lalunak, de már nagyon kevés van. Nem tudom meddig van ennek értelme. Hajnalban egyszer még szopizik is. Nappal már nem akar. :(

gwini

Sziasztok!

Húú, nagyon jó látni a talis képeket! NAgy élmény ennyi babócát egy "rakáson" látni!!! :D Szerenték egyszer én is ott lenni Danival, remélem sikerül erre is alkalmat keríteni!

Én is szívesen olvasgattam a bébiétel recepteket. Én is adom az üvegeset is, meg sajátot is, de nem igazán vagyok kreatív.. :oops:

Mindenesetre Dani szépen gyarapszik, most értük el a születési súly dupláját.

Monee, átérzem, hogy a szopi elhagyása egy kicsit szomorú volt. Bár mi még aktívan szopizunk, és van is tejcsi elég, azért már gondoltam rá, hogy nem lesz könnyű ennek a meghitt együttlétnek az elhagyása.
Dani is elnézelődik közben, a számhoz dugja a kis ujjacskáit, hogy puszilgassam meg neki, de semmi több, pedig egyébként igazi kis "vércse a gyerek. A lányokat igen szereti megtépni, és ha sikerül elég közel jutni, akkor össze-vissza "csókolja" az egész arcukat. De ezt csak lányokkal csinálja :lol: Mindneki el van ájulva tőle :lol:

Egyik 4 gyerekes ismerősöm, ledöbbenve azt mondta az én kis energia-bomba fiamról, hogy ő ezt el sem tudja képzelni, hogy milyen, hogy lehet vele bírni!! :shock: Szerinte az én egyszem gyerekem kitezs 4-et :roll: :wink: :lol:

Realdream, minden jót nektek! Én sem sűrűn jövök, de azért néha hírt adok magunkról.

Alvás: mi sem alszunk továbbra sem :( Próbáltam már több mindent, de hiába. Csak nem akarnak visszatérni a jó kis nyugodt éjszakáink :roll: . Fogunk még mindig nem tudott kibújni. Most a védőnénink javasolta a Calcikid-et. Kiváncsi vagyok, csinál e valamit...

Rönééé

Kép
röné

márti:köszi a válaszokat!
klasszak a képek!

nyugodt, pihentető éjszakát mindenkinek!

Kép
winona

Minden babának, aki mostanában ünnepli névnapját, kívánok nagyon sok boldogságot!!

Monee!
Köszönöm a képeket! Látszik a különbség. Majd keresek jó megkötési technikákat, mert kendőt már készítettünk még korábban.
Nekem is ez a véleményem a kitámasztott üléssel, mint neked. A babakocsin meg mindent félretéve használom a félig fekvő, félig ülő fokozatot, mert ha csak fekvőn van, annyira emeli a fejét, hogy csak na. Elmondhatatlanul érdeklődő gyerekem van, ha álmosan viszem le kocsikázni, akkor is min. fél órát emelgeti a fejét, hogy minél többet lásson és bámészkodik.

És képzeljétek, ha már itt tartunk. Tegnap volt a férjem szülinapja, és ennek örömére, na meg vagy 2 órás folyamatos gyakorlás után végre forog hátról hasra a tökösöm!!! Tök boldog voltam. Még nem érzett rá teljesen az ízére, mert még sokszor az alsó lábát is behajlítja, amitől nem tud hasra fordulni, de már sokszor megfordult. Azt hiszem, holnap a másik irányba fogjuk gyakorolni. Hátha az is összejön. El kellett mennem este itthonról fél órára, mikor visszajöttem, széles mosoly a párom arcán. Kérdezem mi van? Mondja, hogy lerakta a gyereket a szoba közepére, és mikor hátranézett, akkor már a szőnyeg szélén volt, legközelebb meg a lába alatt matatta a széket. Nagyon büszke a fiára, hogy forog. Az ő szülinapi ajándéka. (meg azért az én érdemem is) Egyébként azóta magához képest egész sokáig képes hason lenni. Azt vettem észre már régebben is, hogy hason a bal lábát nem használja, ha használná, akkor már kúszna is, mert azért próbál haladni a játékok után több kevesebb sikerrel. Amikor rásegítek a bal lábára, akkor sokat halad előre. Holnap megyünk másik gyógytornászhoz, rákérdezek, mit lehet tenni, hogy használja azt a lábát is.
Ja, Noni. A ti gyógytornászotok május 20 – ra adott időpontot. Jó mi?

Eszike!
Szerintem mozgásfejlődés miatt kel a lányod. Gyorsan halad a fejlődéssel. Nekem ez a véleményem. Eszméletlen ahogy dumál Noncsi. Tök jók a videók. Főleg a megmondom a magamét és az intézkedősön nevettem jót.
Iwiw: én még a klubunkat se találtam meg :oops: de az ötletedet támogatom, tetszik. Csak akkor én másik megszületett képet adok, mert a videoban levő nem tetszik. Hogy kereshetek rá a klubra?

a.m.!
gratula nektek!!! De jó, milyen ügyes Gyuszika.
Kösd össze a szekrény fogóját egy madzaggal, így nem tudja kinyitni. Plusz konnektor védő!!
Ezt a hajszerkezetet … nekünk is kezd hasonló lenni, nő a haja.

Monee!
Látom, vettél Babe – t. Nem tudom, te kaptál-e, kiváltottad-e a HIPP-es csomagot, amiben van 400 Ft-os kedvezmény kupon, amit a Tescoban vagy Rossmannban lehet beváltani május 31-ig. Ha bevált a fiatalembernek a kaja, és gondolod, elpostázhatom neked a kupont, ha megéri ott venni, csak akkor priviben írd meg a címedet.
Szeder címét nem tudom.

Honey!
Húú, ez rosszul hangzik. Lehet, hogy ő is mostanában mozgolódik többet, az hat ki az alvásra?

Nyaralás: még nem tudjuk, de én mondtam a páromnak, menni, menni, menni akarok. Úticél még nincs.

Márti!
Ez tényleg nagyon rosszul hangzik. Kenegesd kitartóan a krémmel, hátha gyorsabban gyógyul.

Anyooka!
De jó, hogy már meggyógyultatok.
Tudod jól, én is mennyit paráztam, hogy nem forog a hasára. De ma tényleg 2 órán keresztül ébredés, kaja után, mikor kipihent volt és a kaja is leülepedett egy kicsit, forogtunk. Amelyik irányba fordul, az alsó lábat kinyújtom, a felső lábát behajlítom, és lendületből hasra fordítottam. Miután ez rögzült, csak a kezét fogtam meg, és már maga fordult át hasra. Végül egyedül fordult meg. És tényleg, azóta többet van el hason fekve, ami eddig elképzelhetetlen volt. Úgyhogy igenis meg kell mutatni neki a technikát. Kitartóan kell gyakorolni. És sikerülni fog!! Holnapi program. Majd írd meg, hogy haladtatok. Kíváncsian várom.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Most csak egy képpel jövök gyorsan.

Takarítanom kell, mert Noncsikám minden szöszt megeszik, felszed, megtalál. És dél körül jön egy rég nem látott barátnőm. Aztán délután csavargunk, hétvége meg a pároméknál.
Majd jövő héten jövök! Mindenkinek szép hétvégét! Reméljük hasonló időnk lesz, mint múlt héten.

Pusz

Voltunk sétálni:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Ági!
Gratulálok a forgáshoz! :lol:

Eszike!
Nagyon szép Noncsi ezen a képen! :lol:

Tegnap este a Lalu elkezdett kúszni! :lol: Volt nagy örömködés! :lol: De ez nem is igazán kúszás, hanem félig mászás. :wink:

gwini

Jó reggelt!

Én is jövök és megyek.. hát most ez ilyen időszak és kész.

Márti!
Kamilla csudaszépecskenagyon! Abban a kis kalapos képen!

Eszike!
De jóóóóóóóóó és tündéri kép szintén a kalapos fotó Noncsiról!
Merre voltatok sétálni?? Egyedül bolyongsz, vagy van kisbabás anyuka akivel sétáltok??
Én egyedül, illetve a fiúk szoktak kísérni, de mindig valami beszerző séta szokott lenni.. kellemes-hasznos párosításban! :)
Szép hétvégét nektek!

Realdream!
Sajnálom,hogy így döntöttél!!!!!!! Én nagyon. Személy szerint sajnálom,hogy nem szeretnél többet jönni. Pedig én kíváncsi vagyok rátok!

Most nekem is - szintén - ennyire futotta...

JÓ ÉS SZÉP HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!

szeder74

Sziasztok!

Ági!

Ha segíteni akarsz neki kúszni, akkor a következő módon támaszd meg a lábinkóját. Fordítsd úgy ki kicsit a lábfejét a kezeddel, hogy a belső talpéle legyen lent, azon támasszon amikor előre tolja magát. Ehhez kicsit ki kell fordítani a lábfejét, hogy a talp felülete a padló felé nézzen, de ha végig gondolod tök logikus hogy miért. A teli talpas támasztás azért nem jó, mert így egyedül nem fog tudni haladni, hiszen általában ritkán fix dolog a gyerek lába mögött amin el tudná rúgni magát. Érted?
Jah, dévényes tornásztól van a módszer, nem magamtól vagyok ilyen okos.

Lányok!

Akinek a babája tápizik + kap hozzátápit is mindennap rendszersen, attól kérdezném, hogy nálatok milyen a kaki?
(Előre is bocs) Ákosnak kb. 1 hete a hígabb egész popsin szétkenődös kakiról átváltott a dolog félkemény kakira. Ez olyan egybeállósabb masszív cucc, nem kenődik, bár puha. Pelenkázás szempontjából tök jó, de azért kicsit aggódom, hogy nem-e korán van még az ilyen kakihoz. Két naponta kakil, nagyon ritkán van hogy naponta. Kicsit van is küzdés a kakival meg a pukikkal (nagyjából mindig is volt), de úgy tűnik a Minyu által feltett pocak masszázs ebben a korban is használ, úgyhogy csinálni fogjuk mindennap, hátha.

Eszike!

Noncsikám még mindig gyönyörű. :D

Minyu!

Csonginak boldogságos névnapot! :wink:

Nálunk tök gáz idő van ma. Esik az eső. :( Pedig én ma be akartam menni a városba csavarogni... még ki kéne találnom, hogy miben menjek, hogy tudjam tolni két kézzel a babakocsit is és közbe ne is ázzak meg. :?

Monee

monee85

Csajok!

Ne haragudjatok, hogy most is csak ennyi vagyok, de alig érem magam utól (meg Csongit is 8) )

Köszönjük a köszöntéseket, átadtam az illetékes elvtársnak :)

Monee :)
ha puha a kaka, teljesen rendben van, mostmár ilyennek kell lennie!
Vagyis mi szopizunk+hozzátápi, de szerintem itt a most elkezdett egyéb ételek miatt lesz a végtermék állaga más.

szaladok, mert ma eszméletlen nyügös Csongi.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Gabolino!
Jó utat és szép hétvégét nektek is!!! :D

Márti!
Nagyon édesek a húsvéti képek! :D A falvédő is írtó aranyos! A keresztszülők csinálták ugye? Úgy emlékszem. Nagyon ügyes és szép munka! És látom Kamillánál is nagy a szerelem Apa felé!!! :P

Ági!
Dávidnak nagy gratula a forgáshoz!!! :D Ügyes, ügyes, ügyes!!!

Eszike!
Ez a kalapos kép.....! Meg kell zabálni!!! :D :D :D

Tegnap beszereztünk mi is egy új verdát! Már nagyon kellett, mert a régi nem fér be a kocsiba! :evil:
Kép Ez volna

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezés erejéig jövök (Balut most vitték el a nagyszülők holnapig).
Talis képeket végigfutottam, nagyon jó buli lehetett!!! Mindegyik baba gyönyörű! És az összes többi babás kép is nagyon jó!
Eszike, belenéztem Noncsi videóiba is! :D :D Hihetetlen a kiscsaj!

Minden mostanában ünneplő babának, mamának (tesónak és apának is) nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Rólunk pár sorban: húsvét és keresztelő előtt pár nappal Balázs ismét beteg lett, szerdától 39,5 fokos láza volt. Szombatra a láz lement, jött helyette a köhögés-orrfolyás. Na, ezt a részét sikerült nekem is elkapnom, Alíznak csak az orra folyt (de lehet, hogy csak a fogzás miatt). Úgyhogy gondolhatjátok, milyen "jól" tudtam készülődni. Márti, nem is értem, neked ez hogy ment 4 beteg gyerekkel!?!? :shock:

Mindezek ellenére húsvét jól sikerült. Kerti sütést tarottunk, úgyhogy legalább akkor kímélve voltam kicsit. (a húst csak pácolnom kellett, a fiúk sütötték) Szép idő volt, jó társasággal....
Egy kép Alízról:
Kép
A pihenőszékében üldögélt, amíg mi ettünk. Ő is jól érezte magát a szép napsütéses időben.

Húvét hétfőn volt a keresztelő. Alíz tündéri volt a rucijában és nagyon aranyosan viselkedett végig. A templomajtóban ébredt fel. Először kicsit ijedt volt, de mire odaálltunk a kereszteléshez, már mosolygott, figyelt, játszott a cumijával. A templomi képek nem lettek valami jók, mert a férjem unokaöccsére bíztuk a fényképezést, amit azóta is bánok. (Balunál egy profit kértünk meg, ő csinált 5-6 képet)
Alíz a keresztelő után:
Kép
És otthon (a felső ruharéteget itt már levettük, mert nagyon meleg volt):
Kép
Sajnos egész alakos képet (ahol teljesen látszik a ruha) és csoportképet is elfelejtettünk csinálni. :(

Ja, és még ami történt: Alíz 1 hete megfordul a hátáról a hasára!!! :D Hason körbe-körbe "pörög" és tolat hátra....
Úgyhogy Ági (és mindenki, aki most tart itt), megértem az örömödet! Már nem lehet őket otthagyni szinte sehol. Alíz betolatott a szobabiciklim és a szekrénysor között kis helyre is! :shock:

És még valami a végére. Ezt olvassátok el és ha egyetértetek, akkor írjátok alá légyszi:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=906

Kép
Kép
netti77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?