Sziasztok!
Felkorbácsolódott a topik hangnem, de
Szöszke:
"A gyermekvállalási kedvet alapvetően nem befolyásolja, hogy milyen juttatások vannak, mert ezeket a juttatásokat ugyanolyan egyszerűen el lehet törölni, mint ahogy adják őket. Tehát a gyermekvállalás, mivel hosszú távú életprogram, nem az állami anyagi támogatástól függ. "
Tárgyi tévedés. Igenis befolyásolja a gyerekvállalást az értelmiségi családokban is, hogy kapnak -e szocpolt, gyed-et, gyest. Mert akkor lehet, hogy 1 helyett 2-3-t vállalnának. Ha adott körülmények között elkezdesz élni egy életformát, akkor igenis a negatív változások rosszul érintenek. Kivéve, ha van egy kristálygömböd, ami megmondja, hogy 10-20 év múlva már ne számolj az adott bevétellel.
"Csak a szellemileg alacsonyan kvalifikált, generációkon át a gyermek szülésből megélő családokban vállalnak úgy gyereket, hogy az államtól várják, hogy a különböző juttatások által neveljék majd fel őket."
A hangnem furcsa, mert nálad azért talán vannak magasabban kvalifikáltabb emberek is (nem magamra céloztam), aki igenis a befizetett adóforintjaiért szeretne valamit kapni. Sógornőm példul nem mer bevállalni gyereket (több diplomával, szintén 3 állással), mert fél, hogy nem kap ilyen jó állást. Nem azt mondom, hogy ez a normális, de ilyen is van.
"Ez a gyes/gyed rendszer, ami most van, nem jó, mert egy kalap alá vesz mindenkit. Sokkal jobb lenne, ha pl. adókedvezményt kapna a család a gyermekek után. Ez maga után vonná, hogy dolgoznia kellene valakinek a családból, hogy igénybe lehessen venni. "
Te melyik országban élsz? Ha nem állami cégnél dolgozol, vagy egy nagy cégnél, akkor igen nagy az esély, hogy minimálbéres vagy... Szerinted a vállalkozók viccből játszadoznak "minimálbéres csaljunk együtt"játokot? Ha nem lennének ilyen magasak a járulékok, nekik is olcsóbb lenne a munkaerő. Szerintem Marek sem azért volt minimálbérre bejelentve, hogy viccből jól átverje az államot...
"Az, hogy vannak szívtelen munkáltatók, kinek a hibája? Nem tudom. De biztos, hogy ha valaki jó szakmailag, akkor csak azért, mert van gyereke, nem küldik el a munkahelyéről."
Sajnos nem mindenki agysebész, vagy nélkülözhetetlen rákkutató. Igen, vannak teljesen átlagos hétköznapi emberek, akikre nem vár 6-8 évig a munkáltató, hanem betölti a posztját egy másik átlagos képességű emberrel.
Egy ismerősöm a gyereket inkább bölcsibe adja, mert fél, hogy nem veszik majd vissza a posztjára. A főnökök ui.nem biztos, hogy a régiek maradnak. Hiába jó szakember az ember...
Mindemellett elfogadom, hogy neked ez a véleményed, a megfogalmazásban kellene kissé visszafogottabb lenned.
Izzadás: nem a gyerekhordó izzad, hanem a gyerek. Én is teszek pelust a háta alá, de attól még izzad a kis drága.
Kata84: ne menj el kérlek, a te véleményed is vélemény. Nem biztos, hogy én is mindennel egyetértek, de ne vedd a lelkedre, ha valaki ezt ki is fejti neked. Attól még neked lehet saját véleméyned. A lényeg, hogy a gyermekek tesileg-lekileg egészségesen nőjenek fel. Szol kérlek, maradj!!
Sz.betttyna: élemzőnyben vagytok a gőgicsével, mi még a nyálfújást is csak most kezdtük el.
Lkata: a kis inges Norbi szuper édes. Nagyon jó fej kis baba!
mtücsök: sajnálom a gyerkőcök érzékenségét. Mi lehet az ok? Nektek szülőknek van allergiátok? Mindenesetre jobbulást, hátha nincs minden veszve.
Sensi: ha Lillus megeszi, akkor szerintem kell neki ennyi kaja. Enyim gyerek nem eszik ennyit, és főleg még tápszeres, de mivel jó súlyban van, nem is nyaggatom többet. Örülj neki, hogy zökkenőmentes az átmenet.
Édesek a képek!!!
Zsuzsu: aranyosak együtt a srácok, biztos beleremeg az anyai szív, ha együtt huncutkodnak
Mindenkinek szép napot, Marcsi.
www.azentekeresm.hu