Új privát üzeneted érkezett!

hmmm...én mindig befagyasztom a topicot... :? :roll:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


sz.bettyna, nem vagyok húspárti (nem vagyok vegetáriánus sem), de a hús, tej, stb állati fehérje emésztés nagyon nagy terhet ró a szervezetre. Ehhez jön a büdi kaki, mint bónusz! :D Úgyhogy rendszert nem fogunk csinálni a húsevésből.
Nektek bevált a Viburcol? hetek óta játszom a gondolattal, hogy kellene Gergőnek adni, de nem mindig alszik rosszul. Egy kis kamilla tea megoldotta eddig a problémánkat.

GYED/GYES
Kata84,
"ha lecsökentik a gyedet,gyest nem lesznek gyerekek" biztos, hogy ez igaz? A gyermekszám fordított arányosságban áll a fizetéssel: a szegényebb családokban sokkal több gyerek születik, mint a gazdagoknál. Az anyagilag jól álló családokban a legtöbb az egyke. A gyermekvállalási kedvet alapvetően nem befolyásolja, hogy milyen juttatások vannak, mert ezeket a juttatásokat ugyanolyan egyszerűen el lehet törölni, mint ahogy adják őket. Tehát a gyermekvállalás, mivel hosszú távú életprogram, nem az állami anyagi támogatástól függ.
Csak a szellemileg alacsonyan kvalifikált, generációkon át a gyermek szülésből megélő családokban vállalnak úgy gyereket, hogy az államtól várják, hogy a különböző juttatások által neveljék majd fel őket.
Ez a gyes/gyed rendszer, ami most van, nem jó, mert egy kalap alá vesz mindenkit. Sokkal jobb lenne, ha pl. adókedvezményt kapna a család a gyermekek után. Ez maga után vonná, hogy dolgoznia kellene valakinek a családból, hogy igénybe lehessen venni. Az, hogy vannak szívtelen munkáltatók, kinek a hibája? Nem tudom. De biztos, hogy ha valaki jó szakmailag, akkor csak azért, mert van gyereke, nem küldik el a munkahelyéről.

Kép
szöszke
 
 


Timi, Sanyika nagyon ügyes, hogy így alszik!

Borkaby, mi nem is értjük, hogy egy 20-30%-os valuta árfolyam ingásból hogy lehet, hogy valakinek dupla törlesző részlet jön ki????????? A Bankok pofátlanul nagyot szakítanak a válságból. És persze a virtuális pénzért valódi értékeket (lakások, házak, autó) foglalnak le. :?
És valóban az alkalmazotti réteg fizet mindent. Na meg a becsületes vállalkozók, akik tényleg nem csalnak.

Átizzadás: nekünk bevált, hogy nem érintkezik a babakocsi anyagával, hanem alá-mögé teszünk textil pelust, és nem pokróccal, hanem törölközővel takarjuk be.

Bettike,
nem azt akarják, hogy 1 év Gyed, 1 év gyes, és kész?

Kép
szöszke
 
 

 
 

Sensi, és meddig tart majd ez az apa nélküliség?

Ildi, a szívem szakadt meg Lottikáért. :? A kicsi ártatlan, mit gondolhatott...? És a magyar kórházi viszonyok..az agyamat eldobom....

Marek, nagyon jól áll a nagypapának a MT. :D

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!

Egyetértek a gyes/gyed-ről alkotott véleményeddel. Én is úgy tudom, h 1-1 év...

Az apanélküliség addig tart majd, amíg el nem tudok kezdeni dolgozni, és ezt jelenleg őszre tervezem. Angliában hivatalos állás a childminder-kedés, ami azt jelenti, h a mi lakásunkba hoznak gyereket(keket), h vigyázzak rájuk, és nem nekem kell menni. Ezt szeretném most, mert Lillát tuti nem passzolom le senkinek...ha nem jön össze, akkor inkább maradunk itthon. Ez a dolog egyéni vállalkozó (de gáz, meg kellett néznem a szótárban, mert nem jutott eszembe magyarul :roll:) rendszerben működik, de külön van childminder regisztráció (és szakmai szervezet), el kell végezni egy tanfolyamot hozzá, ami a diplomás képzés első modulja, én majd szeretném a másik 4et is megcsinálni a diplomához. Szal nem ilyen humbukk meló... Bízom benne, h sikerül. Csak ehhez el is kell majd kölötznünk egy önálló lakásba, mert ez lakótársakkal együtt nem működik, főleg, h nekik már akár ebben a pillanatban is jöhet a babájuk, mindenperces a csaj. :) De lehet, h ők mennek majd másik helyre, és mi maradunk...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm a kedves szavakat, Ábel jól van. Szombaton nem akart menni a játszóra, a saját nyelvén elmesélte, h mi történt Vele. átbeszéltük, remélem elfelejti teljesen.

Marek!
Ancsát az anyaságról---méhszáj topicban olvastam.
Perdoról nem tudok semmit.

Emma!
Köszi a linket. Készítem a papirokat, a héten beadjuk a fellebezést. már azt is elfogadnám, h kevesebb gyedt kapjak, de a gyes irtó kevés, na meg 17 nap hiányzik....

l.Kata!
Még a 40-45 ezer is több, mint a 25 ezres gyes...

én még most sem vagyok kész arra, h elengedjem Ábelt, noha Ő már 33 hónapos....ISZONYAT NEHÉZ!!!

Ildi!
Örülök, h nem lett baja Lottika-királylánynak!! Az első amit elmondanak a csecsemőgondozással kapcsolatban, h soha, egy pillanatra se hagyjuk őket felügyelet nélkül, csak zárt helyen, bekötve...
Ábel kb. ennyi idős volt, mint Konsti, amikor a pelenkázólapról fodult le, de szerencsére a kiságyba.. (nálunk a kiságyon van a pelenkázó, nincs külön) Én is megijedtem nagyon. Most már nagyon figyelek, mert Konsti is örökmozgó lett. Kíváncsi és alig lehet tisztába tenni.
Én szoktam járni a Gulliverbe, igaz Szegeden. Nincs kártyám, anélkül is beengednek. szeretem nagyon, sok szép játék van és elfogadható árban.

húsvét: én falra mászok a nyuszi tojta tojás és a húsvét történettől. Megtanulja a gyermek, h a tyúk tojja a tojást, aztán meg jönnek a nyuszival...brrrrrrrr. A másik "kedvencem "a "jézuskázás"....
Ha elég nagyok lesznek elmesélem nekik a bibliai történet valamint a hagyományt, de ennyi és nem több. Ajándék nekünk az egészség, h együtt lehetünk. amikor szükség van valamire és meg tudjuk venni akkor megkapják.

HT: alma, őszibarack, banán, körte, sütőtök.... ezeket eszi meg Konsti. próbálom zölsdéggel keverni, de nem sok sikerrel. A tejpép is egy napig volt érdekes, már az semm kell, vagy úgy kell beleimádkoznom....
Biztosan én vagyok türelmetlen....

gyes-gyed. a héten kiderül milyen intézkedések lesznek. Úgy hallottam 1év gyed, 1év gyes járna, már 07.01-től. És ez már mnket is érintene, vagyis 1 éves korig járna csak a gyed ....

NAGYON ÉDESEK A BABÁK, ÖRÖM NÉZNI ŐKET. KÖSZÖNET MINDENKINEK!!

Mi:
Konsti igazi örökmozgó lett, térdelő támaszban hintáztatja magát, majd előre (vagy hátra) esik... :o :)
Enni alig, szopizni is kevesebbet....
Kezdenek eljátszani Ábival, nagyfiam rájött, h tesó nem fog örökké feküdni....hatalmasakat kacagnak együtt én meg sírok örömömben... :wink: :lol: :oops:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szöszke!Gondolom te már próbáltál munkát keresni gyerekkel azért tudod ilyen jól!Nagyon jó,hogy te ilyen bölcs vagy és mindent tudsz és valószínünek tartom ti olyan jól áltok,hogy oly mindegy mennyi gyedet kapsz.Hát mi nem és sajnos igen is sokat számít mennyi pénzt kapok és meddig mert 2gyerekkel nem én leszek a munkáltatok álma hiába vagyok jó és tapasztalt.Teljesen mindegy mit írok mert te úgy is jobban tudod !Direkt nem hoztam fel már ezt a témát de mindegy!

És csak ennyit:Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt csomagjában a tervezet szerint a családi pótlékot a jelenlegi szinten rögzítenék átmeneti két évre, a családi pótlék jogosultsági korhatárát 23-ról 20 évre csökkentenék, a gyes és a gyed időtartamát pedig két évben maximálnák, átmeneti időszakot biztosítva az átállásra. A hírek szerint az új gyed csak a 2009. júliusa után fogant babák szüleire vonatkozik.


Én azt hiszem elköszönök a topiktól!Itt az ember ír valamit van egy két ember aki ledurungolja és kioktatja(mert van már 1gyereke),komolyan nem is írom én már miket adok a gyereknek mert jönne a kioktatás.Lehet szidni nyugodtan de nekem ez sok mindenki úgy csinálja ahogy akarja de rossz,hogy nem lehet elmesélni itt semmit!További jó gyereknevelést!
Sziasztok!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Szöszke.,..pont tegnap mondta a párom a Gyed/GYes-sel kapcsolatban, hogy szortírozni kéne....ő is ezt az adókedvezményt találja jó megoldásnak. :wink:
Még azt is mondtuk hogy az sem lenne hülyeség ha kicsit több családit kapnánk, viszont a 3. gyerek után
nem járna több családi. A magyar ember ugysem sűrűn vállal 3 gyereknél többet. :roll: Nem?
Nem tudom érthetően írtam e?

Sensi...nagyon nagyot nőtt Lillus!Igazi kis hölgy, nagyon ari! :D

Zsuzsu...remélem sikerül valami pénzhet jutnod! :(
Nagyon aranyosak a képek! Szépen eljátszanak együtt a srácok?

Marek...tök jó sapijai vannak Borinak, nagyon cuki! :lol:
A babyhenger mennyiért vettétek? :D tök jó!

Húúú, nyafizik Norbi mindjárt folyt....

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem én is, de most itt vagyok.

GYED/GYES:

Úgy van valóban ahogy Kata írta: Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt csomagjában a tervezet szerint a családi pótlékot a jelenlegi szinten rögzítenék átmeneti két évre, a családi pótlék jogosultsági korhatárát 23-ról 20 évre csökkentenék, a gyes és a gyed időtartamát pedig két évben maximálnák, átmeneti időszakot biztosítva az átállásra. A hírek szerint az új gyed csak a 2009. júliusa után fogant babák szüleire vonatkozik.


Képzeljétek nagyon ki vagyok akadva, amúgy is van nagyon sok gondunk erre most úgy néz ki, hogy a kicsi fruktóz érzékeny. Minden gyümölcstől fosik, totál ki vagyok. Jól állunk az egyik tej allergiás a másik meg.... Lehet szülnék még egyet az meg liszt érzékeny lenne.

Bocsi, hogy rátok zúdítottam.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


És még egy téma, én viszont azt gondolom, hogy nem az adókedvezményt kéne bevezetni, hanem azt kéne elérni, hogy ne legyen ennyi minimálbéres vállalkozó ebben az országban. Egyszerűen döbbenet, hogy egy millió normális adófizető állampolgár van. A többiek mit csinálnak???? Mert ha csak az ország autóparkját megnézzük, vagy elmegyünk egy bevásárló központba akkor világosan látszik, hogy nem mindenki minimálbéren él!!!!!! Inkább erre találnának ki valamit a nagy okosok. Felháborító, hogy mi mondjuk 1000 ft miatt nem tudunk távhő támogatást igénybe venni (ezért a havi fűtés számlánk egy 53nm-.es lakásra 43000 Ft) , aki meg sokkal több pénzből él ő kap, hiszen szegény minimálbéres közben meg szétlopja az agyát ezzel elég nagy károkat okozva az amúgy sem rózsás helyzetben lévő magyar gazdaságnak.

Bocsi, hogy kitörtem......., de sajna itt ez a szomorú igazság még ha sok embernek ez fáj is.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Magunkról: Norbika nagyon nyűgöske, nem igazán van el egyedül, és néha minden ok nélkül sírás-rohamai vannak! :shock:
Ez lehet a fogzástól???

Olyan erősen tud sírni hogy félelmetes! :?

6 Hós adatok!
Hossz: 70 cm
Súly : 7,80 kg :shock: :D
Fog: nincs még


Kép

Húsvét...vasárnap férjemnek be kellett menni dolgozni :roll:
Így csak délután voltunk együtt kicsit.
Norbika megkapta a habtapit! :D
Hétfőn grilleztünk a kertben, meghívtam az anyósomékat is, tök jó volt.
Norbika nagyon élvezte hogy mindenki vele foglalkozik.
Sokat volt kinnt de vigyáztam hogy árnyékban legyen napon csak késő délután volt, sapiban.
Hoztam képeket is! :D
Kép
Kép
Mamákkal
Kép
Grimaszkirály :lol:
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


A Bokros-csomaggal szemben a Gyurcsány-Bajnai-féle megszorításoknál figyelembe veszik azt az alkotmányos feltételt, hogy az érintetteknek felkészülési időt kell biztosítani a megszorításokra. A gyed és a gyes időtartamának lerövidítése ezért csak a 2010. április elseje után született gyermekekre vonatkozik majd.

Sziasztok!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Tücsök...Szia! :D Valóban rég voltál! :(
Fruktózérzékeny??? :shock: :( Akkor most nem het gyümit egész életében???? Vagy ilyenkor mi van?
Nagyon sajnálom!
Amúgy jól van? Majd hozz ám képet!

Tök igazad van, amit te írtál az még fontosabb, engem is dühít, hogy a zsíros vállalkozók(tisztelet a kivételnek)
minimálbéren vannak bejelentve! :twisted:
Többek közt még a főnökömék is! :roll: Pedig nem megy szarul.
A fütéstámogatást mi is egy-két ezer ft miatt nem tudtuk igénybe venni :twisted:.... Ők meg igénybe vették!
Ez a nem semmi! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!

Hát még nem tudjuk mi lesz, az biztos, hogy most egyáltalán nem adhatok neki gyümit és az a baj, hogy még egy csomó mindenben van gyümölcscukor amit nem ehet. Lassan azon kell gondolkozni, hogy akkor mit ehet?????!!!!!!

Majd dobok képet is, csak kicsinyítenem kell.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Kata
Asszem most rám is gondoltál... :roll: Mondjuk nem hiszem, hogy bárki-bármikor kioktatott volna téged a hozzátáplálással kapcsolatban. Itt mindenki megírja a saját véleményét a dolgokról, és ez így van jól. Nem vagyunk egyformák, szar is lenne a világ, ha mindenki ugyanolyan lenne, és ugyanúgy gondolkodna. De nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, hogy akkor felállok, és elmegyek... :roll:
Ez a "van már 1 gyereke" egy kicsit ütős volt szerintem. Van olyan ember, aki öt gyereket nevel fel rosszul, vagy táplál úgy, hogy a gyerek egész életében szívjon, és bizony van olyan, akinek csak egy gyereke van, mégis mindennek utánaolvas, és megpróbálja a legjobbat (nem anyagilag) megadni annak az egy szem gyerekének. Nem hiszem, hogy a gyerekek számán múlna, de javíts ki, ha tévedek!!!!

marek
 
 


Tücsök

Szegény Áron! Remélem a fruktóz érzékenységet is ki lehet nőni!!!!

Légyszilégyszi gyere gyakrabban!!!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Képek cukik!

Kata84 - Sajnálom, hogy ennyire ellenségesnek érzed itt a hangulatot. Valóban voltak/vannak témák, amik felkorbácsolták/ják az indulatokat. Szerintem pont az a jó, hogy ennyire különbözőek vagunk, elolvashatom, hogy ki hogy csinálja, mi a véleménye stb. Aztán úgyis úgy csinálom, ahogy én jónak látom. Talán a reakciók stílusa nem mindig megfelelő, de át ezért vagyunk emberek nem? Hiányozni fogsz, ha tényleg nem jössz többet, és én szívesen olvasnék Zsebiről meg arról is, hogy miket eszik. Még akkor is, ha én másképp csinálom. :wink:

Sensi - Köszi, az esetek többségében tudok így gondolkodni, csak néha rámjön az 5 perc és más gyerekekhez kezdem hasonlítgatni az enyémet. Pedig tudom, hogy nem kéne, csak amikor a kiskönyvben is pipálgatva van, hogy mit tud és mit nem, akkor elég nehéz nem parázni. :)

Szöszke - Tégy a legjobb belátásod szerint. Én sajnos nagy tészta fun vagyok, meg is látszik rajtam. Pedig a husi sokkal egészségesebb. Így inkább azt adok majd Szabinak meg gyümölcsöt. :wink:

Kata - Szabinak is vannak ilyen sírásai. Szerintem vagy fog, vagy a "nem akarok egyedül lenni" para.

A legújabb Szabi monológ: "tetátátátá...", "edüdádádá", "bábábá", "ebübá"
A ti gyerekeitek is ennyit dumálnak vagy érezhetem, hogy ebben legalább egy kicsit az élmezőnyben vagyunk? :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna
Az biztos, hogy Borit (dumában is) leelőztétek!
Különben is: Szabi egyáltalán nincs lemaradva. Ő is képes forogni, ezt már megmutatta, csak lusta. Ez a helyzet az én lányommal is. Csomó mindent mutatott már nekünk, de lusta, jól elvan egy-egy játékot nézegetve. Aztán van, hogy beindul, olyankor legurul a térképről, olyankor megnyugszom... Szabi is ilyen, de ez gondolom nem baj. (ha az,akkor én is elkezdek parázni... :lol: )

marek
 
 


Marek!

Sajnos a fruktóz nem kinőhető. Egyenlőre abban reménykedünk, hogy azért reagál így, mert éretlen volt a szervezete a gyümölcsökhöz. Reménykedek...........

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Gondolom vizsgálni se lehet, hogy valóban fruktózérzékenységről van e szó... :roll:
Ez olyan, mint Bori tej, tojás meg mindenféle allergiája, ami lehet, hogy nincs is... :roll: Persze az ember nem kockáztat, mert mi van, ha tényleg allergiás valamelyikre, vagy mindegyikre.

Egyébként mikor kezdted el a gyümölcsöket?

marek
 
 


Sziasztok!

Júj, Marek, Sensi, LKata, Zsuzsu, mindenki!, nagyon szuper képeket tettetek fel, édesek a babák!!!

Zsuzsu - igen, tudom, hogy mindenhol ezt mondják el és milyen igazuk van. Én is többször mondtam Zolinak, amikor letette a nagyágyra Lottit és kiment a konyhába, hogy ne hagyja ott egy fél percre se :? De az volt a durva,hogy kettőt fordult és irányt is váltott és ezt mindösszesen kb. 5 mp alatt :shock:
Szerencse, hogy anno Ábi az ágyba esett! :shock:
Ábi és Konsti édesek lehetnek együtt, ahogy kacarásznak :lol:

Szöszke - ne is mondd, nekem is az járt az agyamban, hogy szegénykém mit gondolhatott, hogy mit érezhetett, amikor leesett és ráadásul ugye én a fürdőben voltam, biztos keresett... :roll:
A kórházban az volt a durva, hogy miközben ott szoptattam a hűvös lépcsőn, jött nem egy orvos fel s alá és egyik se mondta, hogy jöjjek esetleg ide vagy oda, ebbe a szobába vagy abba, pedig biztos volt üres szoba... szóval sz@r az egész...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Csajok-csajok! Mi ez a hangnem? :shock:
Ez egy barátságos topic, vagy nem???? :oops: :?
Én úgy szeretek mindenkit, kivétel nélkül. :D Ne veszekedjetek légyszi!
:roll: ha ezt NyugtonMalac olvasná elkeseredne.
Tényleg hol vagy NyMalac????

Kata84...légyives, ne menj el! :roll: biztos nem akart senki megbántani vagy kioktatni! Hidd el!
Csak sokan vagyunk sok féle véleménnyel. Ez így természetes!
Én is szeretném ha még írnál ide.
Nem tudom pontosan ki vagy mi bántott meg, picit bevallom lemaradtam az ünnepek alatt.
Beszéljétek meg priviben, vagy kerülni kell az eféle témákat.
Hm? :cry:
Én nem akarok senki pártjára állni, de abban meg Katának van igaza, hogy 2 pici gyerekkel lehetetlen munkát találni! :(
A környezetemben is tapasztaltam.
Azt sem tudom én hová megyek majd, mivel engem már vissza nem vesznek a munkahelyemre.
Minden állásintejun elhangzik a kérdés(hiába nincs joguk megkérdezni) -Van gyereke? Hány éves?
Ha nincs- Mikorra tervezi? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2009.04.15 10:10-kor.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata - ne menj el, de tényleg, szerintem inkább vitatkozzunk kicsit, minthogy ne merjük leírni a véleményünket, ez így helyes, nem lehet mindenkinek ugyanaz a gondolata mindenről!!!
Azt pedig, hogy mit adsz a babának, te döntöd, el, mindenki a legjobban szeretné a gyerekének, úgyhogy nem hiszem, hogy bárki beleszólna, max. elmondja, hogy ő hogy csinálja vagy hogyan csinálná! Szóval maradj!!!

LKata - szerintem simán lehet a fogzástól, hogy hirtelen elkezd sírni, talán ha egyedül van el, kevesebb inger éri és jobban figyeli/érzi a feszülő ínyt :?
A habitapitokkal vigyázzatok, látom, hasonló, mint a miénk, mi kiszedtük a kis szemeket, darabokat, mert simán rájönnek ám, hogy hogyan kell szétszedni, nehogy lenyelje Norbika!!! Vagy ragasszátok le hátul!!!

Mtücsök - jaj, sajnálom a fruktóz érzékenységet, hát nem egyszerű nektek se :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Bettyna - édi lehet Szabi, ahogy mondja a magáét :lol: Lotti is szokott dumálni, legtösször azt mondja, hogy abubububu... :lol:

Mi megvagyunk, ma adtam másodjára krumplit anyatejjel, hát nagyon nem jön be neki, olyan fejeket vág :? Aztán tegnap adtam a krumpli után hipp alma-őszit, abból bezzeg bevágott egy negyed üveget :shock: De most még 2-3 napig a krumplit fogja kapni, hogy megszokja, aztán jön a répa.

Tényleg, többiek, egyelőre csak délelőtt adtok kóstolót vagy adtok a du-i szopi/tápszer előtt/után is mondjuk olyat, ami már bevált? Vagy még felesleges tömni a gyereket ennyire?

Csak mert tegnap du. úgy éreztem, hogy még éhes és adtam volna neki alma-őszit.
Amúgy kissé parázok, valahogy úgy érzem, mintha nem lenne elég a tejem :cry: Nem tudom megmagyarázni, de így érzem, szopik után fejni is egyáltalán nem tudok, szinte semmi se jön, most is a krumplihoz csomó ideig kellett fejnem, hogy kb. 20 ml összejöjjön :shock:
És aggaszt, hogy tegnap mértünk megint és 3 hét alatt 70 grammot hízott Lottika csak :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi....Erre a habtapi veszélyekre én is gondoltam, köszi.
Lehet leragasztom.
Nem is ilyet akartam, de csak ez volt! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kép

Hoztam én is egy képet :lol:

Veronika - a védőnő nekem is azt mondta, hogy sós vízben főzzem a krumplit, de a kisokos könyvemben azt írják,hogy nem kell se sózni, se cukrozni, úgyhogy én simán vízben megfőztem a krumplit. Mondjuk tegyük hozzá, hogy így is úgy ette, mint akit kínoznak :?

Marek - képek - az ucsó Boris kép, hát gyönyörűűűűű!!! Milyen szemei vannak!

Tényleg, kinek milyen színű a baba szeme? Mert elviekben már ilyen is marad :lol:

Na most ennyit, megyek mosni :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi...próbáld meg a krumplit almával dúsítani, Norbika úgy megeszi! :lol:
Szerintem fél éves kor után ehet 2x ilyesmit a baba!
De valóban úgy ahogy mondtad, délelött lehet kísérletezni, délután olyat adj neki amit már megszokott! :D
Én délután néha tejpépet adok norbinak az is babatej alapú és rostos...így a napi tej mennyiség is megmarad.
De ha úgy érzed hogy akkor csökkenne a tejed vagy csak inkább szoptatnál délután is, akkor még várj a délutánnal.
Jó hogy tusz szoptatni, használd ki! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, h ilyen nagy porfelhő kerekedett ebből a gyes/gyed témából, és azt hiszem én kezdtem el szítani, úh bocsi!
Na mind1, továbbra is azt gondolom, hez az egész egy jó nagy szívás, és egyetértek Tücsökkel, és a többiekkel, h azokat kéne megszorítani, akik lopnak, csalnak, hazudnak, és nem véletlen áll a ház előtt a 2 merci....DE ezt mindenki tudja, h ez lehetetlen, mert az állam csak abból tud visszavenni, amit ad, ahogy ezt többen is írták. El kell fogadni, h nagy gázban van az ország, és most szükséges a megszorítás, így 3 év helyett 2 évig kapják majd az anyukák a pénzt. És igazából azt is megtehetnék, h mégjobban lecsökkentik, mint Angliában vagy Hollandiában, ahol egyáltalán nincs gyes...és hol vannak ők a tényleges válságtól...
Na ez volt az utolsó, h én erről írtam, csak most egy kicsit összefoglaltam, h mit is akartam valójában mondani, lehet az előző hozzászólásaimból másképp jött le. És bocsi mégegyszer a szításért, nem akartam...lehet, h jobb is, ha hagyjuk ezt a témát mostmár.

Kata!
Sztem kicsit jobban felkaptad a vizet, mint kellett volna, de én sem szeretném, hogy elmenj. Én pl merítettem már a te hozzászólásaidból, most meg nem mondom már, h konkrétan miből, és a gyerkőcökről is szeretnék hallani, kéepket meríteni. Sztem senki nem torkolt le még azért hogy hogyan neveled, mivel eteted a gyerekeidet, valaki kicsit merészebb (a felnőttek étrendjét illetően is, jó magyaros konyhán él pl), valaki meg a másik oldalt választja. Pont így jó, h mindenki másképp csinálja. :D Oké, azért mondjuk ugranék, ha fél évesen pörköltről beszélgetnék, és lehet meg is mondanám, h azért gondolkodjunk el, attól függetlenül, h semmi közöm hozzá...de itt bőven nincs szó ilyenről senkinél, mert mind a gyerekünknek legjobbat akaró, saját szintünkön a legjobban tájékozott anyukák vagyunk. Bocs, ha esetleg megbántottalak volna vmvel, vagy olyat írtam volna, amit felvettél, nem állt szándékomban.

LKata!
Köszi! :) Én is gratulálok a féléves nagyfiadhoz, szép nagyok vagytok! :) Nagyon jó lehetett a családi banzáj, Norbika tuti jól érezte magát a középpontban! :)

Tücsök!
Jaj, nagyon sajnálom, ha Áron tényleg fruktóz érzékeny! Remélem, h lehet ezen majd valahogy segíteni vagy kinőheti vagy vm más a baj, amit tudnak orvosolni!!!

Bettyna!
Csak nyugi! Én mindig abból indulok ki, h én 2 évesen már mindenkit ledumáltam a lábáról, ezzel szemben az öcsém csak 3évesen mondta ki az első, értelmes magyar szavakat. Ez elég nagy szélsőség, de gondolom így van ez minden mással is. :) Lilla egyébként akarna sokmindent, de nem tud... :? Pl hátról hasra fordulni azóta sem sikerült, pedig azzal kezdte, már mászni, vagy legalábbis haladni is nagyon akarna, ha tudna, meg stb stb...
A beszédben sztem tényleg élmezőnyben vagytok! Nálunk a há és a bööö játszik, meg pár véletlenszerűen kiejtett akármi, amit még utánozni sem tudok. :D

Ma reggel megérkezett az új mei tai-unk...ha ébren lesz a csajszim, kipróbáljuk, és apukámmal lefotóztatjuk magunkat, ha itthon lesz...majd vmkor jövök képekkel. :) Egyébként nagyon szépen meg van varrva, és gyönyörű színe van, nem csalódtam.. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Zsuzsu!
Nagyon édesek a gyerkőcök!
Jaj, szegény Ábi emlékszik rá, h mi történt, és nem akar játszóra menni... :? A húsvétos dolgon jót nevettem. :D A jézuskázás nekem sem tetszik, igaz nálunk is ez volt, de fogalmam sincs miért, mert abszolút nem vagyunk hívők, nagyszülőkig visszamenőleg sem. Na mind1. Nálunk télapó lesz, csak még gyakorolni kell, mert nem áll rá az agyam. Idén még mind1 is volt, úh nem tudtam gyakorolni. :) Esetleg az angyalkák még szóba jöhetnek, de előbbi praktikusabb, ha mondjuk Angliában ragadnánk.
Szurkolok, h a gyesből ki tudjatok hozni vm jót!

Ildi!
Próbálgasd sztem pár napig a krumplit, van h 3-4. napon már okés, sok baba csak többedszerre fogadja el az új ízt.
jaj, megintcsak tündéri ez a kép Lottikáról! :) Lillus szeme elkezdett változni, belül világosodott, és mintha egy kicsit piszkosabb lenne a színe, talán zöldes...de meg sem tudom mondani, h milyen. Örülnék ha alakulna valamilyenre, mert most ilyen semmilyen színű szeme van... :? És már mindjárt fél éves, ami után állítólag már nem nagyon változik.

Kérdés
A kajával én is nagy gondban vagyok. Most második napja én már 3x adok neki rendes kaját. Lenne tejcsim (annyi azért nem, h kizárólagosan elég legyen), de inkább Lillus nem akar már olyan sokat szopizni. 10perc alatt behabzsol, aztán kész, megy a duma, nézelődés, és képtelen vagyok rábírni, h egyen még. Van, h a másik cicire már nem is kerül sor, pedig eddig mindig kettőből etette, és amíg nem evett mást, éppenhogy elég volt. És abban is általában marad még, amiből evett. Ha ilyenkor átteszem, akkor még eszik egy kicsit a másikból is.
Szal a kérdés az lenne, h szerintetek nem gáz, h ő már ilyen sok rendes kaját eszik? Gyümiből képes megenni egy egész nagy üveggel már, szopi után...általában azért hagy egy kicsit belőle. :shock: Reggel adok neki tejpépet, ebből is lenyom 60-100ml-t, ebédre 2 napja répát, de ebből is lemegy már fél üveg, délután meg a gyümi. Persze mindig minden szopi után. De aggaszt, h ennyit eszik már, és hiába, nem szopizik többet, és mindig az az első, úh hiába adnék kevesebb kaját, nem szopizna többet attól. Kicsit el vagyok kenődve, mert én ezt az egész ht dolgot eredeti terveim szt még most sem kezdtem volna el. :( A tápszert meg ha a fejem tetjére állok sem issza meg, ezért kell ennyi kaját adnom neki, mert félek, h elfogy. Még bízom a 6hó+ banános és vaníliás tápiban, de nem adok neki túl sok esélyt. Így persze adom a vizet is ezerrel, h ki ne száradjon...általában napi minimum 100ml-t megiszik, de van, h többet. Szerencsére szereti.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Kata 84, ha még olvasod: utóbbi írásodat nekem címezted, de sikerült pár jószándékú topikozó anyukát megsértened. A te véleményeden sokan vannak, akárcsak az én véleményemen is, ettől még nem kell egymás szellemi képességét becsmérelni. Főleg meg emiatt nem kell a topikot elhagyni. Igazad van, tényleg nem próbáltam gyerekkel munkát keresni, mert 12 éve dolgozom, ebből 10 éve 3 helyen. És persze nekem sem mindegy, hogy mennyi a gyed-gyes, mivel egy mosolyért nem adnak kenyeret a boltban.
Viszont a tanulást nem hagytam abba. Megpróbálok minél több lábon állni, mert a gyermek nem lehet akadály, ugyanis a munkáltatót fel lehet jelenteni diszkriminációért, ha a gyerekre való hivatkozás miatt nem vesz föl egy állásra, vagy éppen kirúg miatta. Elképzelhető, hogy rád már nem fognak vonatkozni ezek az új rendelkezések, mert neked már van két gyereked. Rám pedig fognak vonatkozni, mert mi a második vállalása előtt állunk, és annak tudatában vállalom a gyereket, hogy nem adnak pénzt egy idő után.

Mtücsök, azt hiszem a minimálbér ellen az van, hogy dupla járulékot kell fizetni utána. A 43 ezres fűtésszámla horribilis!

Tücsök, én még nem is hallottam fruktóz érzékenységről. :? Annyi a jele, hogy fosik a baba a gyümölcstől? És mi a helyzet az alacsony cukortartalmú gyümölcsökkel? Azt sem szabad? vagy azt meg sem enné? :?

Sensi, ha jókedvű Lillus, gyarapszik, van elég pisis-kakis pelus, akkor biztosan jól csinálod az etetést.

Ildi, szerintem hatékonyabban szopnak a babák ilyen korukban. Gergő mostanában 6-7 perc alatt végez. De szemmel láthatóan jóllakik. Néha délután adunk neki kamilla teát.

Lkata, nagyon csinos Norbi!

szemszín: nálunk maradt a felemás: zöld és kék

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Sajnos már ezer éve nem tudok jönni, valami mindig van, most éppen Áronnak kötőhártya gyulladása van és elég nyűgös miatta.

Egyszerűen nem bírom utolérni magam, mindig szalad a lakás, és most itt volt a szünet a gyerekek jól lefárasztottak.

Közben újra építkezünk, a tetőteret építjük be a gyerekeknek, szóval nem mentegetőzöm, de sajnos nem sűrűn tudok jönni, így sajnos nagyon visszaolvasni sincs időm.

A képeket mindig megnézem, minden baba olyan nagy már és persze gyönyörű!!!

Kata
Szerintem se húzd fel magad, ez a topik azért van, hogy kikapcsolódjunk, nem pedig, hogy idegeskedjünk. Tényleg nem vagyunk egyformák, ezért nem is szabad veszekedni.
Nem szabad a kismamáknak a politikával foglalkozni, mert az sajnos csak veszekedést szül. Na de nem akarok okoskodni.

Éva Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva
Végre jöttél egy kicsit!!!! Szegény Áron!

Lányok
Bori négy napja nem kakilt. Baromira sokallom, mert eddig napi 5-6 kaki volt, aztána amikor elkezdtük az almát, már csak napi 1-2, most viszont már annyi sincs... Ráadásul pont őszit kap, ami állítólag hajt..... :roll: Mit adjak neki? Gyógyszert nem szerenék, lázmérőzni se akarom.... :roll: Kamillatea esetleg? Vagy mit?
Ildi
Nektek mi segített?

Sensi
Szerintem ez így teljesen rendben van, ahogy eteted Lillát. Egyébként rizspépet vagy tejpépet adsz neki? Ha rizst, akkor milyet? Azt Angliában vetted?

marek
 
 


Marek
Aranyos vagy!
Nálunk is voltak Áronnál ilyen gondok, akkor a glicerines kúp segített egyedül.
Én is adok már rizspépet Áronnak, nagyon ízlik neki, gyümölcsös Mildipép, a Corában vettem.

Kép

Kép
éva75
 
 


Sensi
Mennyi volt az MT? Én is szeretnék egy olyat, aminek van kapucnija (vagy mi), mert akkor jobbat lehetne aludni a hátamon... :roll: Néztem a Meskán, de ott csak egyet találtam, de nincs kapucnija... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Ma megpróbáltam újra a főtt krumplit, sima vízben só nélkül :)
Na a fejvágás ment így is, tényleg az a legjobb szó rá, amit Ildi írt, hogy mint akit kínoznak :lol:
Aztán hozzákevertem a sárgabarackot, amit szeret, így se volt jó, pedig végül már majdnem csak sárgabarack volt az egész, krumpli alig volt benne :roll: de úgy se ette.
Végül a natúr sárgabarack volt újfent a befutó :) Hhhhhhhhhhh...


Szabi csuda jófej lehet, ahogy gagyarászik, Pálmi nem mond értelmes hangokat, nála a duma az berregésből és mindenféle furcsa hangokból áll. Múltkor megijedtem, mert olyan hangot adott, mint aki fuldoklik... most ez a kedvence, folyton csinálja :lol:
Eleinte néztük, hogy nem a tüdejével van-e valami, de nem úgy adja ki a hangot hogy befelé szívja a levegőt, hanem kifelé és közben játszik... :shock: :lol:
Pedig mikor még "kicsi volt" :) akkor mondott egy "apu"-nak hangzó szót sokáig, de azt már nem mondja, csak ezeket az idétlenkedéseket :)
Úgyhogy Szabi nagyon ügyes! :)

Ja és 2-3 napja nálunk is van sok nyűgösködés, nem igazi sírás, csak olyan sírdogálás-nyöszörgés :(

Viszont még egyet el kell meséljek, olyan kis okos! :)
Bekapcsoltam a rádiót, ezt eddig sosem tettem. Mikor meghallotta a hangot, felnézett a tévére. Látta, hogy az nem megy. Aztán rámnézett kérdőn, hogy akkor honnan jön a hang? :lol: Majd megzabáltam :) Odavittem a rádióhoz és megmutattam :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Felkorbácsolódott a topik hangnem, de
Szöszke:
"A gyermekvállalási kedvet alapvetően nem befolyásolja, hogy milyen juttatások vannak, mert ezeket a juttatásokat ugyanolyan egyszerűen el lehet törölni, mint ahogy adják őket. Tehát a gyermekvállalás, mivel hosszú távú életprogram, nem az állami anyagi támogatástól függ. "
Tárgyi tévedés. Igenis befolyásolja a gyerekvállalást az értelmiségi családokban is, hogy kapnak -e szocpolt, gyed-et, gyest. Mert akkor lehet, hogy 1 helyett 2-3-t vállalnának. Ha adott körülmények között elkezdesz élni egy életformát, akkor igenis a negatív változások rosszul érintenek. Kivéve, ha van egy kristálygömböd, ami megmondja, hogy 10-20 év múlva már ne számolj az adott bevétellel.
"Csak a szellemileg alacsonyan kvalifikált, generációkon át a gyermek szülésből megélő családokban vállalnak úgy gyereket, hogy az államtól várják, hogy a különböző juttatások által neveljék majd fel őket."
A hangnem furcsa, mert nálad azért talán vannak magasabban kvalifikáltabb emberek is (nem magamra céloztam), aki igenis a befizetett adóforintjaiért szeretne valamit kapni. Sógornőm példul nem mer bevállalni gyereket (több diplomával, szintén 3 állással), mert fél, hogy nem kap ilyen jó állást. Nem azt mondom, hogy ez a normális, de ilyen is van.
"Ez a gyes/gyed rendszer, ami most van, nem jó, mert egy kalap alá vesz mindenkit. Sokkal jobb lenne, ha pl. adókedvezményt kapna a család a gyermekek után. Ez maga után vonná, hogy dolgoznia kellene valakinek a családból, hogy igénybe lehessen venni. "
Te melyik országban élsz? Ha nem állami cégnél dolgozol, vagy egy nagy cégnél, akkor igen nagy az esély, hogy minimálbéres vagy... Szerinted a vállalkozók viccből játszadoznak "minimálbéres csaljunk együtt"játokot? Ha nem lennének ilyen magasak a járulékok, nekik is olcsóbb lenne a munkaerő. Szerintem Marek sem azért volt minimálbérre bejelentve, hogy viccből jól átverje az államot...
"Az, hogy vannak szívtelen munkáltatók, kinek a hibája? Nem tudom. De biztos, hogy ha valaki jó szakmailag, akkor csak azért, mert van gyereke, nem küldik el a munkahelyéről."
Sajnos nem mindenki agysebész, vagy nélkülözhetetlen rákkutató. Igen, vannak teljesen átlagos hétköznapi emberek, akikre nem vár 6-8 évig a munkáltató, hanem betölti a posztját egy másik átlagos képességű emberrel.
Egy ismerősöm a gyereket inkább bölcsibe adja, mert fél, hogy nem veszik majd vissza a posztjára. A főnökök ui.nem biztos, hogy a régiek maradnak. Hiába jó szakember az ember...
Mindemellett elfogadom, hogy neked ez a véleményed, a megfogalmazásban kellene kissé visszafogottabb lenned.
Izzadás: nem a gyerekhordó izzad, hanem a gyerek. Én is teszek pelust a háta alá, de attól még izzad a kis drága. :D
Kata84: ne menj el kérlek, a te véleményed is vélemény. Nem biztos, hogy én is mindennel egyetértek, de ne vedd a lelkedre, ha valaki ezt ki is fejti neked. Attól még neked lehet saját véleméyned. A lényeg, hogy a gyermekek tesileg-lekileg egészségesen nőjenek fel. Szol kérlek, maradj!!
Sz.betttyna: élemzőnyben vagytok a gőgicsével, mi még a nyálfújást is csak most kezdtük el. :lol:
Lkata: a kis inges Norbi szuper édes. Nagyon jó fej kis baba! :P
mtücsök: sajnálom a gyerkőcök érzékenségét. Mi lehet az ok? Nektek szülőknek van allergiátok? Mindenesetre jobbulást, hátha nincs minden veszve. :shock:
Sensi: ha Lillus megeszi, akkor szerintem kell neki ennyi kaja. Enyim gyerek nem eszik ennyit, és főleg még tápszeres, de mivel jó súlyban van, nem is nyaggatom többet. Örülj neki, hogy zökkenőmentes az átmenet. :) Édesek a képek!!!
Zsuzsu: aranyosak együtt a srácok, biztos beleremeg az anyai szív, ha együtt huncutkodnak :D
Mindenkinek szép napot, Marcsi.
www.azentekeresm.hu

macianyu
 
 


Veronika: ez a fuldoklás nálunk is megy, de mivel vigyorgott közben , nem izgultam nagyon. De így, hogy nálatok is van, teljesen megnyugodtam :D
Marek: kakis ügyben a tornáztatás is segíthet. Kicsit felnyomkodni a lábát, kicsit lehuzogatni, kicsit oldalra hajlítgatni. És talán segít, ha kiengeded a pelust. Én azt szoktam , hogy ilyenkor a popsija alatt hagyom a pleust, de teljesen szétnyitom. Sajnos nekem is 4 nap volt edddig a maximum, azt eléggé megszenvedte. Ezért már a 2 nap elkezdem tornáztatni.
Éva: Áron baba egy tündérmackó! :D

macianyu
 
 


Veronika
Édes lehet Pálmi, ahogy fintorog a krumplira, Áronnak szerencsére ízlik az is, mint minden... :lol:

Macianyu
Köszi!!!

Lányok!
Sajnos szerintem hiába politizálunk mi itt, úgy sem az lesz, amit mi akarunk, hanem amit a "politikusok" eldöntenek, megszavaznak (elvileg minket képviselve).

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Sensie, egyet engedj meg még nekem, hogy elmondjak. Te is azt írod, hogy 1 évesen még nem akarnád sehova, senkinek lepasszolni Lillust. Látod én sem akarnám a gyerekemet 1 évesen bölcsibe iratni, de ez az új gyed/gyes szabály szerint nem lesz más lehetőségem, mert a 28e Ft-ból nem lehet megélni, amit a második évtől kapnék....Ne haragudj, hogy ezt elmondtam, de ez kikívánkozott belőlem :oops:

Ildi: jaj, a szívem majdnem megállt amikor olvastam mi történt Lottival. Remélem minden okés azóta. Nagyon gyönyörű baba Lotti!!

Zsuzsu: annnnnyira ééédesek a gyerekeid, Ábel most kezdi érezni igazán, hogy milyen jó játszópajtása is lesz a kisöccse.

LK: hihetetlen milyen édes a fiad, olyan nagyfiús már!!!!És ez a mosoly :lol: :lol: :lol:

Mtücsök: fruktózérzékenység :( :( :( , a gyerekdokinál már rákérdeztetek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni?

Bettyna: Balázs is dumál ezerrel, a beszédkészsége előbb fejlődött mint a mozgáskészsége. Már 2 hónaposan is be nem állt a szája :roll: , mindenki megjegyezte, hogy hihetetlen, hogy jár a szája. Nem is tudom kitől örökölte :oops: 8) :lol:

Most már a répát kóstoltatom Balázzsal. Túl vagyunk az almán, körtén, krumplin. Délutánonként így szopi előtt már krumplit kap almával vagy körtével. A köv. napokban meg majd a répát fogja majd kapni krumplival, délelőttönként pedig folytatom a kóstolást vagy meggyel vagy az őszibarackkal (végre sikerült venni fagyasztott őszibarit). Az őszibarack csikarhatja a gyomrot?

És végre sikerült Balázsnak a hátról hasra fordulás is. Annyira jó volt nézni, ahogy próbált elérni a kezével valamit, de ahhoz meg kellett fordulnia. Lökte mindig magát, de visszafordult hátra, addig addig próbálkozott, mígnem sikerült neki, kapott tőlem egy tapsvihart és agyoncsókoltam a kid Drágámat.

Dobok majd képeket is.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Macianyu,
na ez jó, ennek én is örülök, hogy nem csak az én gyerekem hörög :lol:

Éva,
most hogy így mondod, lehet, hogy készítek róla holnap videót :lol: Ma már nem próbálkozunk több kajával, mindig csak délelőtt.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szöszke!
Hát így van, úh elvileg jól...de tudom, h 1 éves korig a fő tápláléknak anyatejnek vagy tápszernek kell lennie, és nálunk ez már sztem átbillent egy kicsit...na meg akkor mi lesz, ha nem fog szopizni többet??? Nem tudom... :shock: Nem adhatok neki naponta 4x tejpépet... :?

Éva!
Sajnálom, h ennyire elfoglalt vagy. Áron nagyon édes kissrác, mennyit változott!? :shock:
Mjad küldj képeket, ha alakul a padlástér! :) Tökjó helyük lesz a gyerkőcöknek, nálunk is annó miénk volt az egész az öcsémmel, aztán elköltöztünk, építettünk egy új házat, de ez földszintes, és nem annyira szeretem.

Marek!
Én nem értek a kaki témához, de talán én is glicerines kúpot adnék, ha látom, h már kényelmetlen neki. Addig várnék..
Hát nem tudom igazából mi a különbség. A magyar cuccok közül mindre tejpép van ráírva (hipp van, meg az a gyerekálom vaníliás cucc), de sztem ezek is mind rizs alapúak, és ezeket vízzel kell csinálni. Hoztam kintről is (ezeket jobban szeretem, mert tuti mind cukormentes és bio), Hipp baby rice a neve, 3 féle van nekünk, de sztem ez is uaz lehet, mint a magyar...vagy nem tudom. Meg van egy organix banános poridge-ünk...Viszont ezeket mind tejjel kell (tápi vagy anyatej).
A mei tai 8900ft volt postával együtt. Alapból 11.000ft-ért árulja ezt a fajtát csaj, de mi kavartunk minden féle húsvéti akciókkal, úgy volt h 2-t kérek 7+7e ft-ért, aztán meggondoltam magam, mert megtaláltam azt a másikat, amit múltkor belinkeltem. Aztán ennyi lett a vége...mind1. Aztán van az, amit belinkeltem, ez dizájnosabb, aprólékosabb munka, ezt 16.000ft-ért árulja a csaj, de hosszú a sor, az enyém júni végére lesz kész, és most kértem. És tudok még egy 3. csajról (zsuzsófi), aki szintén varr mt-t, ő a legolcsóbb, és biztos nagyon jó, mert rengetegen kérnek tőle, képeken is jól néz ki. Nála 7000ft a nyári 3rétegű változat, és 7500ft bélelten ugyanez, mind2 levehető kapucnival. És negyedik lehetőség, a liliputi most dobta ki a 3. generációs mt-t eldugható kapucnival, az asszem 12e ft. De nekem nem tetszik az a kapucni megoldás.
Ha érdekel bármelyik, tudok adni priviben linket, és végig tudod nézni a topikokban a csajok munkáit. Ezek mind sk varrottak, úh te választod ki az anyagot is, a második esetben pedig egyéni mintát dolgoz ki neked a csaj.
Bocs az OFF-ért...de ha valaki mást is érdekel, szóljatok nyugodtan.

Veronika!
Ez a tv-rádió story tényleg tökjó, nagyon okos Pálmi! Nálunk egyelőre csak a kanál láttára nyalja a száját, konkrét pavlovi reflex. :D

Macianyu!
Köszi! :) Igen, ez idáig rendben, én csak az arányok miatt aggódom. Miért nem szopizik többet, ha lenne...? :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Clau!
Jogos...én a 2 évvel értek egyet a 3 helyett. A többi része viszont húzós. Jobb lenne, ha eltörölnék a gyest, és maradna a gyed, ami 2 évig több pénz. Remélem jól írtam, ezekkel a magyar dolgokkal nem vagyok teljesen tisztában, gyed, gyes, tgyás, szülési szabadság, táppénz, jézusom...nálunk van 1 fajta, aztán viszlát. :D
Gratula Balázsnak az átfforduláshoz, de ügyes! :) Tök édi lehetett, ahogy 2 hónaposan dumált...Lilla akkor még csak bőgni tudott, de azt folyamatosan. :P
Mi is most kóstoltuk a répát...hát nem látom rajta, h szeretné, de megeszi. :)

Ja, azt én még nem írtam, h mi a tejpépek közül kb 5-6 fajtát eszünk különböző ízesítésben, gyümik közül pedig az alma, őszibarack, sárgabarack, körte, banán volt eddig. és a répa. Sajnos mind üveges, nagyon szeretnék Lillusnak itthon kotyvasztani, de bosszantó, h nálunk sehol nem lehet a városban bio cuccokat kapni. És úgy döntöttem, apukámmal megbeszélve (akinek van némi köze a gyümikhez, zöldségekhez, azok vegyszerezéséhez, élelmiszeriparhoz), hogy akkor inkább az üveges...de nem vagyok boldog tőle. :( Most hiányzik az, h nem Londonban vagyunk, mert ott bármelyik tescoban, spar jellegű boltban mindenből lehet biot kapni, nem kell vadászgatni.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Macianyu, nincs kedvem és lehetőségem tisztázni az érveimet.

Kép
szöszke
 
 


A stílusom kritizálása számomra érthetetlen személyeskedés, és bevallom, rosszul is esett. :(

Kép
szöszke
 
 


Sensi
Küldenél nekem linket? Egyébként láttam az új Lilliputis Mt-ket, mert amióta írtad, azóta én is állandóan a Mamamit olvasgatom, és ott nyílt róla egy topik.... :lol: Hiába no....ragadós a dolog... :lol: De azért jó lenne, ha ide is járnátok Nyugtonmalaccal...ha dumáltok, akkor add át neki légyszi!

Ja, és a tejpépke tejalapúak, nem pedig rizs. Olyanok, mint a tápszer. Rizspépet is lehet kapni pl. itt:
http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=267994
Ja, és a Sparban állítólag lehet kapni bio fagyasztott zöldségeket. Én majd körül akarok nézni, csak nálunk nincs Spar.... :roll:

Veronika
Most már engem is érdekel ez a krumpli téma....én holnap akarom kezdeni, kíváncsi vagyok, mit fog szólni Bori.

marek
 
 


Marek, Plus nincs a közeletekben? Az is a Sparhoz tartozik most már. Hátha ott kapni olyat...

Kép
szöszke
 
 


Nálunk Plus sincs... :lol: Én vidéki vagyok ám... :lol:

marek
 
 


szöszke
stílusod katának is rosszul esett, és nekem sem volt szimpatikus, ennek ellenére nem állt szándékomban téged megbántani. én is a véleményem tolmácsoltam.
m.

macianyu
 
 


Marek:
Plus áruház, Kiskőrös
6200 Kiskőrös, Szent István u. 1., Tel.: 78/511-000

SPAR szupermarket, Kecel
6237 Kecel, Vasút utca 14., Tel.: 78/521-130

Kiskunhalason is van Plus és Spar.

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?