Új privát üzeneted érkezett!

Eszterke:
ez a pisigyüjtő zacsi örök mumusom marad :wink: :lol:

Én nem értem, azt mondták a nagyokosok, hogy szoptatás alatt csak úgyolvadnk le a kilók! Rólam nem! Esküszöm, most még kívánósabb vagyok, mint pocakosan! Ráadásul, ha nem eszem, az amúgy is kevés tejem még kevesebb lesz.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]Z írta:öldi: már megint a wellnes.. jó mulatást! és gondolom azonnal fel lesz avatva az utánfutó

Eszterke! Sajna várni kell, míg 6 hónapos nam lesz. Addig csak a nyálam csorgatom ;)

[quote]d írta:e a kaka már pozitívum benne!
voltatok dokinál h mitől lehet zöldes neki?
...szerintem az én tiszteletemre! :)

Kép
zölddisznó

eszterke:mivel szeded ki neki a cicakakát?nekem nem engedi,és ha nem porszívóval csinálom hanem fültisztítóval van hogy beljebb nyomom. :?

mági:dettó,én is sokkal kívánósabb vagyok és nekem is azt mondták hogy szopi alatt jobban fogyok.már majdnem elhittem és kezdtem örülni milyen csini leszek ennek ellenére 4 kilóval több vagyok mint szülés után. :oops:

zöldi:volt e Hannának sok locsolója? :lol:

KépKép
lyndee

Sziasztok!

csak gyors bekukk
Húsvét jól telt

Gabi: voltunk Vácrátóton az arborétumba, odaköltözöm, Réka 5 órát aludt egyhuzamban, apa elvitt ebédelni is ott is végig aludt a mózesbe.
hazafelé jövet láttam, hogy ott van Őrbottyán, kérdezte i is apa, hogy ide jövünk forumtalira?
mondtam neki, hogy igen

Aztán a többi napot, hol az egyik nagyszülőknél ,hol a másiknál töltöttük

Amúgy csak úgy halkan megjegyzem, sztem én vagyok a legkövérebb a csapatba, ráadásul én szanaszét szakadtam nemcsak a hasam hanem a combom, sőt a térdhajlatom is, ennyi
én vagyok sztem az egyetlen aki üti a mázsát.
igaz nem is kevés kg-val kezdtem ezt a terhességet, de amíg szoptatok nem nézek tükörbe,majd ha már nem elkezdek rendelni kaját, egész szimpatikus a Réka diéta, lejárok majd edzeni és szép vékony leszek a következő babához:D

hiába sétálok 2 órákat Rékával, ha közbe mióta bejött a jó idő fagyizok :D :D :D :D :D :D :D

Amúgy hasfájós babák anyukája,Rékának még mai napig vannak hasfájós napjai, amikor nem tud kakilni se pukizni.
én is azt hittem elmúlik 3 hónapos korára de hát nem.
iszom a kamilla teát nálunk az bevált, sokat segít.
Aztán vannak olyan napok mint pl a szombati, hogy az arborétum kellős közepén egy farönkön tettem tisztába mert köldökig összekakilta magát. :lol:

na megyek hív a fönök

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!

Már nem is emlékszem mikor jártam erre. Gondoltam helyzetjelentek a rend kedvéért :)

Luca már majdnem 5 hónapos. 2 hónapos kora óta Dévényezünk, most jutottunk el oda, hogy már csak 2 hetente kell járni és az is lehet, hogy már csak 1-2 alkalommal. Luca néha már átfordul, a kezét marha intenzíven használja (a Dévény elején még kinyitni is alig tudta), éjjel már csak egyszer ébred viszont este 8-kor már garantáltan alszik. Nagyon vigyori baba, imádja a tesóját és viszont. Tej van dögivel, még egy hónap és elkezdjük a hozzátáplálást (pontosabban ez is BLW lesz).

Kb. ennyi :)

Remélem mindenki jól van, azt látom, hogy nagyon pörög a topik :)

(Aidára külön rákerestem mert reméltem, hogy minden tökéletesen alakult azóta. Hát, nagyon sajnálom ami történt de le a kalappal amiért sikerült ezt a döntést meghozni. Aida: nagyon szurkolok nektek!)
Vendég

Eszterke!
Komoly kis készülékeitek vannak! Lehet nekünk is be kéne ruházni, bár én azt hittem, hogy ez télen fontosabb, ilynekor már nem lesz a száraz levegövel gond! :roll:

Mági!
Ezt én is hallottam. Èn sajna nagyon rá vagyok kattanva az édességre. A kilóolvadást hagyjuk...
Bár olyat is mondtak már, hogy ha abbahagyom a szoptatást majd akkor fogyok. :x :roll:
susy75

Szia Csaki!
Örülök, hogy jól vagytok! :P :P GYere gyakrabban!

Tényleg aki írt Bkatinak, nem válszolt még???????? :roll: :roll:
susy75

susy: én meg ovomaltine-függő vagyok... az is hozza ám a kilókat :) (de tejet is csihol)
Vendég

Zöldi! Bicikliutánfutó: - ha nem autópálya minőségű úton használod, mg a lelket is kirázza szegény gyerekből! :roll:

Lyndee, Mágnes! Sajnos a szoptatás alatt én is inkább hízom, mint fogyok! :( És rengeteg csokit eszem.

Csakegy! De jó, hogy jelentkeztél! Hogy bírod a kétgyerekes létet? Kérünk képet Lucáról!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikö!
Meg akarom csinálni a kekszszalámidat. Láttam,hogy 1kg keksz van írva. Mennyi lesz abból? Mert nagyon sokat nem akarok, lehet inkább csak fél kg-ból készítem.

Amúgy ha benézek a receptes topikunkba,nem csoda hogy nem fogyok. Olyan sok finom édesség van ott!! :oops: :oops:
susy75

Susy! Csinálhatod nyugodtan fél kg kekszből is, akkor mindennek a felét kell tenni. Az 1 kg-ból 2 rúddal szoktam csinálni és a felét mindig lefagyasztom.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csaki: Sziaaaaaa! :lol: Örülök, hogy minden okés nálatok, azért "helyzetjelenthetnél" gyakrabban ám! :)

Kilók: Kedvenc keresztanyám épp hétvégén mondta: 9 hónap alatt jöttek fel, 9 alatt mennek le! :lol: :lol: (remélem, így is lesz, mert én is csak hízok.... :? )

Lányok, segítség kellene: milyen naptejet vegyek Ákosnak? (főleg a faktorszám érdekel, de ha van vkinek bevált márkája, azt a tippet is szívesen veszem :lol: )
Hétvégén nem is volt napon, végig árnyékban volt a teraszon, és az arcát még így is kicsit megkapta a nap.
Előre is nagyon köcce a segítséget!
bébic

Enikő: Le lehet fagyasztani? Ez tök jóóó :lol: , mostanában én is rá vagyok kattanva, anyukám nagyüzemben gyártja nekem, de ugye egy idő után nagyon kiszárad. Akkor megy a mostani adag fele is a fagyra, köszi a tippet! :)
bébic

Enikö!
Oksi! Persze a hozzávalókat is felezem majd! :wink:

Bébic!
Èn nem tudok segíteni,mi még nem használtunk naptejet!
susy75

bébic:
Olyan naptejet érdemes venni,amelyikben nincs színezőanyag, ill. illatanyag. A gyógyszertárakban tudnak segíteni, azt hiszem a Babénakis van babanapteje. Bár nekem annak idején a doki néni azt mondta, hogy ne kenjek rá semmit 1 éves kora alatt, hanem ne érje közvetlen napfény... Dehát ugye tudjuk, hogy árnyékban is van uv sugárzás.. :roll: (Mi Niveát vettünk, az nagyon bevált nekünk.)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Halihó!

Délig 2x kaptam agyvérzést :twisted: , tele volt a tököm, de 5-kor felpakoltuk anyóst a buszra, szóval most jól vagyok.
Asszem, az volt ma a csúcs, amikor ablaktisztítóval nekiesett a faajtóknak, mert otthon is így szokta....
Apa tejfakasztó buliba ment, újabb céges baba van :)

Kobold ma majdnem egy egész almát betolt pürésítve, szabályosan követelte :lol: Nézte a kanalat meg a poharat, nyújtózott meg markolászott felé, a kanálra meg úgy rácuppant, hogy majdnem garatig csúszott neki...

Orsi: :D :D :D Én nagyon szeretek itt lakni, olyan csend van, és jó levegő...

Mági: én a június végi Balcsitól pont ugyanezért félek. Pláne, hogy akikkel megyünk, ott az anyuka 2 gyerek után is olyan, mint a pigeütő (ez nemtom, hogy micsoda, apa szokta mondani a botsáska csajokra) :twisted: Persze nem tehet róla, ilyen alkat, de ettől függetlenül még rosszabbul érzem magam mellette a hurkáimmal...

Csakegy: hali! Ha van egy kis időd, küldhetnél BLW-s recepteket. Emlékszem, hogy még terhesen mesélted, hogy van pár jó kajád. Még mindig kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbálom.

Bébic: én most Babylove napkrémet vettem DM-ben, egy kis tubus (75 ml) 1000 pénz körül van, nagyon kevés kell belőle, 50+ faktorú, extra vízálló, szóval a Balcsira is jó lesz. Nincs benne illatanyag, se tartósítószer, se színezék, se áványolaj eredetű anyag, se állati eredetű cucc, kivéve a méhviaszt (mondjuk ezt nem tudom, mennyire allergizál, Koboldnak nincs baja tőle :roll: ), van benne UV-A és -B filter, B5 provitamin és E vitamin. Dióhéjban ennyi :P :lol:

Zöldi:
[quote]. írta:..már viszket a seggem, ha nyerget látok.

Erre eszembe jutott egy poén, de nem ittam annyit, hogy be is nyögjem... :oops: :lol: :wink:

Kép

Kép
gabilany79

gabi:tessék elmondani azt a poént, ha meg tudtuk beszélni,szülés előtti sex témát akkor ez a poén is megállja itt a helyét.
én kíváncsi vagyok rá:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Szia!

Erika: Amúgy sem lehet állandóan adni a virbucolt. Sajnálom a nemalvást! Mi ma hagytuk abba a homeos bogyót, meglátjuk. Az az igazság, hogy teljesen nyugodt, lehet ugyan, hogy a bogyó miatt többet alszik, de ezt így nem akarom!

Lyndee! Az öt után nem evés tuti bejön! Nagyon ügyes vagy, ha azt tudod tartani! Én ma felvettem itthon a fürdőruhámat…mert a hétvégén szeretnék pancsizni a wellnessben….hááááááát. Mindegy a kozmetikus segített...

Az én kiskrapekom reggel 10-ig aludt..:) azt hittem megzabálom. Persze fél 8-tól már nem akartam visszafeküdni, mert úgysem alszik sokat… :D .

Csakegy!!!!!!!!!! Szia!!!!!

Kép
mannababoca

Köszi mindenkinek a hófordulós köszöntést!

Csaki: végre itt vagy, már hiányoltalak!

Bébic:
nekünk anyuék nyuszija ilyent hozott: Anthelios XL La Roche-Posay termálvízzel, 50+ faktorral. Illatanyag mentes, parabenmentes, nem mitesszerképző, vízálló. Sejtvédő is. Na ezt a címkéről írtam. Szerintem nem lehetett olcsó, de rendes volt a patikus mert egészségpénztárra "megoldotta". Ja és hát ő ajánlotta ezt.

Nálunk alakulnak az éjszakák. Ma itt volt a védőnő és megerősített hogy elindult a fogzás. Igaz én azt hittem alul, erre ő közölte hogy fent sokkal előrébb tartunk. :lol: :lol: Holnapi nap helyett pénteken lesz tanácsadás a helyettesítő gyerekorvossal. Végül is nem bánom, ha látja egyszer másik doki. :lol: Két szurit is kapunk egyszerre. Remélem Marcink jól tűri majd!!!!
Vendég

nehany kep a hetvegerol:
Kép hinta palinta Kép jee egy konyv Kép

KépKép
KépKép
mush589

Kép oooo Kép relaxed Kép repules
Kép kerti party
Kép nezem a kezem

korabbrol:
Kép "keresztanyaval"

KépKép
KépKép
mush589

bocsi a sok kepert. nem tudtam valasztani.

csaki, de jo hogy vagy ujra!!! megirnad priviben, hogyan is kell ezt a baby led weaningat elkezdeni? elore is koszi.
orulok, hogy minden oke veletek.
ja es a recepteknek orulnek en is. kocce.

eszterke. nem hiszem, hogy zold kaki miatt dokihoz kene vinni. asszem korabban mar volt rola szo, hogy lehet zold, sarga, barna stb.

megihatok egy kis pohar feher bort?

bebic. itt meg nincs olyan jo ido. :cry: de asszem niveat fogunk venni.

boci. hajra marci fogak! honnan tudod, hogy fogzik?
nekem is van egy olyan erzesem, hogy nalunk is elkezdodott, de nem vagyok biztos benne.

gabi. jo hogy hazament anyos! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

az lemaradt, hogy 6900gr (ugyan ennyi volt mult szerdan a meresen) es 65cm. nem csoda, hogy mar 68-as ruhakat hordunk.
eloszor raneztem a 68-as bodyra, hogy aaa ez biztosan nagy lesz. hat tevedtem... nem is olyan nagy.

ha nem hizott, de nem is fogyott mult szerda ota, akkor eroltessem a tapszert vagy ne?

olyan rendes aposom van! megmutattam neki az etetoszeket, amit ugy igazan szerettem volna, de hat nincs ra keret. ezert vettuk a hasznalt chicco mammat. erre megvette nekunk es azt mondta, hogy a chicco meg mad naluk lesz, amikor megy az unoka.
ime: Kép

normalis vagyok, hogy mar kettesken gondolkodom?

na jo ejszakat, mert latom jol elbeszelgetek magammal!

KépKép
KépKép
mush589

Mindenki: köszi, hogy még emlékeztetek rám :))))

Mush: tündéri :))))

BLW-s receptek a mamami-n vannak, ott nyitottam egy topikot erről (van egy BLW-s topik is de ott nemvagyok túl aktív, majd ha elkezdjük Lucával is, majd akkor:)

Néhány kép a tesókról :)

Kép
Kép
Kép
Vendég

Lyndee! Locsoló? A család pasijai. Hanna kindertojást adott - szó szerint - a nagyapjának a locsolásért. Bár ha sokáig a kezében hagyom, nem tuti, hogy hajlandó megválni tőle.

[quote]Z írta:öldi! Bicikliutánfutó: - ha nem autópálya minőségű úton használod, mg a lelket is kirázza szegény gyerekből!

Enikő! Attól függ, mennyire gagyi az utánfutó. Amúgy tapasztalat?

Bébic! Én nem kenném még naptejjel. Inkább kerüld a déli órákat, még árnyékban is.

[quote]Z írta:öldi:
Idézet:
...már viszket a seggem, ha nyerget látok.

Erre eszembe jutott egy poén, de nem ittam annyit, hogy be is nyögjem...

No hát igyá'!

Musi! Kincsőd irtó helyes! És csini!

[/quote]

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!

Mush! Nagyon édes Kincső! Az a mesekönyves kép szuper!

Csaki! Húú, mekkorát nőttetek! Aranyosak együtt! És milyen gyönyörű szeme van Lucának is! Neki születésekor arna volt, nem?

Zöldi! Én is akartam venni, már Leventénél, mert sokat voltunk vidéken, de egyszer volt lehetőségem kipróbálni a másét és nagyon rázott. Ha már nagyobb a gyerkőc, nagyobb a súly és lehet jobb lesz, de ilyen picin még nagyon ráz. Persze az is lehet, hogy van olyan kerekű, ami kevésbé ráz, de pattog elég rendesen a kereke.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Milyen tipust veszel?

Kép

Kép

Én a 2 kerekűt próbáltam, de ez a 3kerekű lehet, hogy tényleg stabilabb!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Húsvét jól telt, vasárnap inkább dolgoztunk, dézsás növényeket ültettünk át, lefestettük a kerti garnitúrát, a medencét nyáriasítottuk (16fokos a víz :? ), hétfőn pedig anyóséknál ill. az unokatesóméknál voltunk. Gergő azért reggel még elment locsolkodni, szerintem a környéken ő az egyetlen, de ő nagyon élvezi :) .

Musi!
[quote]n írta:ormalis vagyok, hogy mar kettesken gondolkodom?

Normális! :wink: Képzeld nálunk is előjött már a téma, csak ugye nálunk már nem ketteske, hanem négyeske lenne, úgyhogy el is hesegettem a gondolatot gyorsan!!! :) Egyeskéd nagyon cuki!

Mi az a BLW??

zsebi_baba

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
A húsvét, jó volt, vasárnap rokonyok, hétfőn pihenés itthon apával. Szuper volt. Jókat ettünk, ittunk, sétáltunk!

Nemsokára megyünk sétálni, remélem elalszik, mert főznöm is kellene!

És íme a tegnapi kreálmányom, ha már úgyis mindenki a fogyókűrát említi:
Kép

Kép

Kép
dcili81

Csaki, welcome back :D

Musi, dehogy furi, én is ketteskén gondolkodom...csak nálunk sajna az elsőhöz is annál sokkal több kellett, de hátha most másképp lesz... :shock: Nagyon szeretném..Ugysem tudok visszamenni a munkahelyemre most, szoval meglátjuk. Előtte viszont muszály leadnom pár kilót..Te viszont tök jó formában vagy a képek szerint :D
Orsimorsi, nálam is hasonló a helyzet, nekem a hasam szakadt szét elől, fuj, nagyon csunya... :?
Ja, és én is ütöm a mázsát :D De már terhes is igy lettem, viszont 184 cm vagyok hozzá...na de ez nem mentség....én terhesség alatt 4kg-t hiztam, szülés óta viszont nincs megállj... pedig rohanok, sétálok, este fáradtan rogyok az ágyba :roll:
Ja, és Manna, én is igy vagyok azzal, hogy hogy bujok este a férjem mellé....a hasamat látni sem birom...
Lehet megint update-elni fogok, azzal esküvő előt 2o kg-t
fogytam...

Gabi,képzeld voltunk mi is szombaton babauszni :D Nagyon klassz volt, mini még álmos volt egy kicsit délelőtt, de sztem tetszett neki..
Mondtam a csajnak, nekem a merülés nagyon idegen egyenlőre, igy abban maradtunk, hogy majd köv alkalommal csak meglocsoljuk a buksit, szoval szép fokozatosan...
Aztán a foglalkozás végén szabad foglalkozás, Apa is csatlakozott. Átvette, hogy most játszik vele ő egy kicsit... És puff meritette a víz alá 2x is. Majdnem rosszul lettem :D
De kis Laja nem sirt, pislogott nagyokat, ennyi volt. :D Pedig nem is ugy repülőtartásban merült, hanem simán függőlegesen...akkor még nem tudtuk, hogy az orrába ugy mehet viz...Szoval ahogy máshol is láttam, az apák valahogy bátrabbak ebben (is), az uszis csoportban van amelyik baba apával vesz részt...
Viszont fantasztikus családi program volt, megyünk sztem a héten is. :D

Körkérdés:
1. vettem egy babakocsit, mert a mozest kinöttük hosszában és széltében is. Kb 16o fokig dönthető..az már mehet ilyenkor ugye? Tudom volt ez már téma, csak nem emléxem hányadik oldalon... :oops: Ha vlaki esetleg abban tud segiteni, vagy leirja, azt megköszönöm.
Végülis a pihenőszéket sem lehet teljesen ledönteni...
2. Kicsi Laja még nem igazán forgolódik, pedig ugy 2 hónapja már az oldalára fordult hátról, és hasról meg át. Most azóta semmi...
Most akkor mi van? Lusti? vagy a suly miatt még erősödnie kell hozzá? Most kb 7o cm és 78oo gramm. :shock:
Akinél átfordul, ott a játszószőnyegen teszi a lógó játékok alatt? Vagy tegyem sima szőnyegre? Már próbáltam azt is, hogy mellé tettem a dolgokat hátha az motiválja, de nem. :?
(tegnap volt az Ábel Anita a tv-ben a 8 hónapos kislánya allitólag még nem forog..)

Kép
Kép
zsiraf8

Sziasztok!

Eszterke, köszönöm Tibcsike nevében a köszöntést!!! Aranyos vagy!! Hű, nem semmi méretetek vannak!!! :lol: :lol:

Mi sajnos betegek vagyunk :cry: , múlt héten kedden voltunk Bp-en kontrollon, és ott volt egy beteg kisfiú, persze mindkét fiú lebetegedett, torok gyulladásuk van. Szegénykéim olyan nehezen gyógyulnak, pedig már péntek óta kapják a gyógyszereket. De holnapra ígértem nekik a teljes gyógyulást, remélem úgy lesz!!!
Húsvétkor mamáztunk, egyik nap anyósomnál, másik nap anyukáméknál voltunk. A fiúk egész jól viselték az utazásokat és, hogy kézről kézre jártak.
Kép
Kép
Kép
Kép

verzso

Verzso:
jobbulást a fiúknak!! Nagyon nagyot nőttek!!! :lol:

mush:
Ne aggódj, én a harmadikon gondolkodom :wink: De persze még csak nagyon gondolkozom, elvi síkon vagyunk, a mostani helyzetben nem menne.. Remélem 3-4 év múlva már igen :wink:

Fiam végre nyúl a játszószőnyegen lévő kütyüjei után, ezt vártam már mióta :)

Zsiráf:
Én Annánál azt vettem észre, hogy ,ha a játszószőnyegen fölé függesztem a játékait, akkor az nem motiválja az átfordulásra. Mert hogy háton fekve látja az összes játékot. leszedtem őket, és inkább köré raktam, meg hason fektetve elé. Így egy idő után fordult. Aztán már visszakerülhettek a csüngőbüngők, mert ráérzett a dologra.

Kép
Kép
Kép
mágnes

koszi a dicsereteket!

verzso gyogypuszit kuldok a fiuknak!

zsiraf. felvetettem apanak a kerdest. o meg varni akar.
kilok, nekem a 18bol 3 maradt meg, az is mind a hasamon! :cry: majd lemegy, vagy ha nem hat ez van. apanak igy is tetszem! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

[quote="csakegy"]
írta:
csakegyBLW-s receptek a mamami-n vannak, ott nyitottam egy topikot erről (van egy BLW-s topik is de ott nemvagyok túl aktív, majd ha elkezdjük Lucával is, majd akkor:)

belinkelned ezt a mamamit? koszi

nagyon edesek a lanyok!

KépKép
KépKép
mush589

Lányok, naaaaaagyon köszikösziköszi a naptejes tippeket! (Gabi, neked különösen a kimerítően részletes infót! :lol: :lol: Pussz!)

Zöldi: Persze, ez lenne a legjobb, de annyira vártuk már a jó időt, nincs szívem bezárni a lakásba szegényt. :( Így marad az árnyék, meg ha nagyon muszáj, a kencefice. (de olyan fura, hisz esküszöm, egy árva napsugár sem érte Picurt, és mégis...)

Gyönyörűek a manókák! :lol: :lol:

Verzso: Jobbulást kívánunk a kicsiknek!

Én meg azért kotyogok most itt, mert kiccsávóm beájult odakint. :lol: (a szokásos délelőtti 20-30 perces szunyája ez :lol: )
bébic

Én se tudtam, mijaza BLW, rákerestem, igény szerinti hozzátáplálást jelent:

Mi az igény szerinti hozzátáplálás és mik az előnyei?

A módszer lényege, hogy a csecsemőt körülbelül 6 hónapos korától különböző szilárd ételekkel kínáljuk. Kezdetben csak felveszi és megnyalogatja az ételt, majd csak később jut el az evésig. Az első önálló evéskísérletek során a baba felfedezi az ételek tapintását és ízét. Ekkor még általában nagyon kevés ételt nyel le, de hamarosan megtanulja lenyelni és megemészteni amit kínálnak neki. A szoptatást a hozzátáplálás mellett is folytatjuk és az első 12 hónapban a tejjel mindig a szilárd táplálék előtt kínáljuk.

Az igény szerinti hozzátáplálás a hangsúlyt az ételek ízének, textúráják, színének és illatának felfedezésére helyezi. A baba diktálja a tempót az étkezésnél, ő dönti el, hogy melyik étellel foglalkozik. A hagyományos módszer, azaz a pürésített ételek szájba kanalazása helyett egy tányér vegyes ételt kínálunk neki, amiből választhat.

A baba leghatékonyabban úgy tanul, ha megfigyelhet és utánozhat másokat, így a családdal együtt való étkezés és a család ételeinek fogyasztása elősegíti a hozzátáplálás sikerességét. Vannak babák akik nem fogadják el a kanállal kínált ételt, de boldogan falatoznak ha önállóan etethetik magukat.

Az önálló evés elősegíti a gyermek mozgásfejlődését, különösen a szem-kéz koordinációt és a rágást. Ösztönöz az önállóságra, és az étkezéseket stresszmentessé teszi.

Ugye, Csaki? Ez így helyes, amit találtam?
bébic

bebic. igen ez a helyes valasz!

KépKép
KépKép
mush589

musi:szép nagyon Sophie!Milyen rendes apósod van :wink:

verzsó:hatalmasak az ikrek!

cili:micsoa finomság,így az életben nem fogyok le :D csorgatjátok az ember nyálát........ :twisted:

apa hozott tegnap dentinox gélt,használta már valaki közületek?
Tegnap kentem egy kicsit a dudorodó,piros ínyecskére de nem annyit amennyit írt,csak éppen hogy,de nyalogatni kezdte.....félek hogy így nem lesz jó :?
Aki használta már hogyan tette?

KépKép
lyndee

Mágne, Mush, Bébic, Lyndee köszi!

Nem ennyire nagyok amennyire a képeken látszódnak, de azért már tényleg sokat nőttek.(ahhoz képest, hogy 1410 és 1490g-mal születtek, november végén 2400 és 2530g-mal hoztuk haza őket, most meg 6850 és 7600g-sak :roll: )

Mush, mi is gondolkodunk már 3.(4. :wink: ) gyereken, szinte attól fogva, ahogy a fiúk megszülettek. Úgy tervezzük, hogy jövő nyáron megyünk újra kezelésre. :D :D, na persze, ha addig nem történik csoda!

verzso

lyndee:
A Dentinox sajnos nem sokat ér, nálunk akkor vált be, vagyis használt valamit, ha evés előtt fájt neki. Olyankor bekentem, és egy kis ideig jó volt neki, de hamar elmúlik a hatása sajnos. Az nem baj, ha nyalogatja, semmi ártalmas anyag nincs benne.
Lehet kapni homeopátiás bogyeszt is fogzásra, csak fel kell oldani vízben, és úgy adni. Van akinek az jobban beválik.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Helló Csajok!

Zsófi végre alszik... durva mostanában a kiscsaj! Napközben van úgy, hogy 1-2 órát alszik össz-vissz, a fennmaradó időben meg tombol! :-D De szerencsére az éjszakák továbbra is nyugisak.

Zsoff legújabb produkciója: össze-vissza hempereg, hol egyik, hol a másik oldalára fordul, néha hasra billen, néha vissza... és hasonfekve nyöszörögve-kínlódva, de kúszik!!!, igaz csak pár centit halad, de halad... :-D A játékait már bárhonnét felveszi, ha körülötte vannak, sőt végre a hordozóra akasztott játékokért is felnyúl, pedig az jó magasan van neki. Ééééssss hangosan kacag!!! imádom!!! :-D

Ami viszont gáz, lehet allergiás az almára. :-( Múlt héten 3 napig toltuk, az ekcémája meg ez idő alatt eldurvult. Bevörösödött a pofija, kézfejei. Alma-stop után néhány napra teljesen helyrejött. Tegnap újra kezdtük az almát (Zsófi is ölni tudna érte), most a pociján van néhány kiütés...

Manna! és a többi "önmagát túlsúlyosnak érző" anyuka:
Én is csatlakozom hozzátok!!! :-D De én nem parázok, mert tudom, ha akarok, le tudok fogyni. Nekem is volt már egy maraton fogyókúrám, igaz fitnessz-Norbi nélkül, fél év alatt 35 kilót dobtam le. Na volt miből. :-D Most is! Amúgy én az utóbbi hónapokban 3 kilót fogytam, pedig meg az esti nasi ezerrel!!!

Ketteske projekt:
Én már vettem terhességi tesztet mióta megszültem! Jan-febr-ban volt menszi szerű valamim és utána semmi. Hát kicsit meglepődtem, de szerencsére negatív lett a teszt. Én nem vágyok még túlzottan ketteskére. Viszont annál inkább egy jó borozgatásra, vizipipázásra, kóla, kávé vedelésre. Aztán egy jó fogyókúrára. Aztán jöhet ketteske.

Kép
Kép
lbernuska

Bernuska!
De ügyes ZSófid!!! :lol:

Mi is szertnénk majd tesód, de egyenlöre egy kis nyugit. Olyan két év mulva jöhet is!!!
Amúgy én kólázok, kávézok, néha borzok, sörözök. Föleg mióta Vinzent 10 körül este elalszik, bátrabban iszok alkoholt,mert a következö szopi csak reggel van. :wink: :wink: :P
susy75

Mush! Verzso! Csaki!
Édesek a gyerkőcök! Egyik szebb, mint a másik!

Verzso!
Kispasiknak jobbulást!

Csaki! Bébic!
A BLW módszer szerint akkor 6 hós kora előtt nem is kap hozzátáplálást a baba?

Zsiráf!
Szerintem a nemforgás miatt ne aggódj. Zsófi is ezt csinálta: hasról hátra forgás hetekkel ezelőtt ment, aztán semmi.

Kép
Kép
lbernuska

Szeles!
Ma fözöm meg a csirkés-borsós tésztádat.

Mostanság sokat válogatok a receptjeinkböl,mert kell a válozatosság! 8) :lol:
susy75

Bernuska: Naaagyon ügyi Zsoff! :lol: :lol:
Ákos még csak háton fekve jobbra-balra hengeredik, meg hasról hátára fordul, de olyankor meg is lepődik, hogy mivanmmmááááá?! :lol: :lol:

Kérdésedre válaszolva: Passz! :P :D Én csak rákerestem gugliban, mi lehet az a BLW, és ezt találtam. (de ha tippelnem kéne, igen, nekem úgy tűnik, hogy olyan 6 hós kor után kezdik ezt....de Csaki a profi ebben! :lol: )

És ketteske projekt dettó, mint Te :D : előbb nyugi, pihi, sör, bor, rum, pálinka, sötöbö, hávájdizsi....aztán talán belevágunk!
bébic

Gabi!
Kár, hogy nem augusztusban mentek Máriára! Anyósnak Fenyves-Alsón van nyaralója, az Mária szomszédjában van, nem messze Lellétől. :-D Mi augusztusban megyünk balcsizni, szívesen nyomultam volna veled a strandon, mellettem simán soványnak éreznéd magad. :-D

Susy!
Este én is ihatnék egy-egy pohár ezt-azt, de az mégsem az igazi. Izgulnék, hogy mi van akkor, ha Zsófi mégis felkel éjjel szopizni és amilyen szerencsém van, tuti fel is kelne. :-D

Apósomnak hatalmas szőlője, borászata van, mindig kérdezgeti, hogy még meddig szoptatok... imádom a jó száraz vörösbort! :-D

Bébic!
A múltkori téves riasztáskor elgondolkodtunk egy kicsit Apával, hogy azért anyagilag sem lenne mindegy, hogy most jönne ketteske, vagy kb. 2 év múlva. Most egy csomó mindenből kettő kéne, később már a nagytól megörökölhetné a kicsi a cuccokat, no meg a terhesgondozás, szülés anyagi vonzata sem elhanyagolható. Meg Zsófival sem akarok kitolni, egy kicsit legyen csak egyke, utána úgyis ő lesz a nagytesó, aki mellőzöttnek érzi magát.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Gyermekem ma az idegeimen táncol..., lehet jön valami front????
Majd nemsokára elmegyünk sétálni, hátha alszik egy nagyobbat, és nem csak 20 perceket, mint ma eddig. Egy csomó dolgom lenne, de majd este ha apa hazaér....

Berni, Dani is össze vissza pörög nem lehet már egyedül hagyni a kanapén..., annyira bírtam szombaton letettem a hátára, és elkezdtem pakolni körülötte. Hát nem bírta sokáig, és sitty-sutty máris a hasán volt.
De hogy veri a víz, ha valamit nem ér el...., tiszta vörös lesz a feje, mint a pulykának...

Én most már tízóraira is és uzsira is adok neki gyümölcsöt, aztán cicizik..., banán-őszibarack, alma-banán, mikor mit kapok. A nagyobb gondot egyenlőre az jelenti, hogy nem akar inni..., majd próbálkozunk, ma sikerült pár korty körtelevet lenyelnie...

Egyenlőre nekem sem kell még egy gyerek, de idővel biztos fog változni a véleményem...

Dentinox gél, nekünk bejön, a homeós bogyó nem igazán. Dani is nyalogatja, de nem baj, ő megnyugszik tőle....

Minden baba nagyon szép! Megyek fejek, mert szétdurranok!

Kép

Kép
dcili81

berni: a próféta szóljon belőled, én is így vagyok ketteskével
én jövőre leszek 33 éves,mondtam apának, hogy vmi nagy durranást szeretnék, erre ő még egy gyerek?:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
az biztos, hogy a következőt nem karácsonykor szeretném megszülni.

elmentem a közeli bölcsibe, ahova én is jártam, feliratkoztam, jövő 2010/11 évre, csak azt nem tudom, hogy ugye decemberi a lányom, hogy addig itthon maradnék vele, és januártól lenne bölcsis ezt lehet-e?
jövő márciusba jön a bölcsőde vezetője,hogy igényt tartunk-e a bölcsire.
gondoltam, hogy jövő ősszel elkezdenénk apával dolgozni a ketteskén.
meg azon is, hogy én nem mennék vissza az intenzívre dolgozni, hanem esetleg elhelyezkednék egy bölcsibe dolgozni,az mégis csak család barátabb munkahely mint a váltott 12órás egy szabad hétvégés/hós állás.
ha beindul a Bajnai programm,sok bölcsire lesz szükség.

KépKép

Kép
orsimorsi

BLW: igen, az a lényege, hogy 6 hónapig CSAK anyatej és/vagy tápszer, semmi normális kaja.

6 hónaposan HA ELKEZD ÉRDEKLŐDNI A KAJA UTÁN kezdődhet a hozzátáplálás. Igazából akármit lehet neki adni (mármint ami kezdőknek megengedett), a lényeg az, hogy ne keveredjenek az ízek és a színek és, hogy saját maga dönthesse el mit is akar megkóstolni, milyen sorrendben és a saját ötágú villájával.

Az elején ez olyan mint a svédasztalos kajáltatás, elépakol az ember többféle kaját ő meg válogat. Ha nagyon-nagyon puhára párolja az ember a zöldségeket akkor simán összetöri a fogínyével - pont úgy mintha pempősítve lennének. (nem kell izgulni ha majdnem ugyanolyan formátumban fog minden kijönni alul belőle, az elején még nem tudják megemészteni, ezért is fontos, hogy csak a tej/táp után kapjanak szilárd kaját.

A legelején érdemes rizslisztet venni, azt felfőzni vízzel/anyatejjel/táppal (aki anyatejes az ne használjon tápot, max. sinlacot). Én emellé reszeltem almát (előbb a kislyukú reszelővel, később a nagylyukúval - az alma az egyik olyan gyümölcs amit tilos egyben odadni az elején mert szilánkosan törik így fulladásveszélyes). Ez gyors/praktikus kaja és azoknak is használható akik félnek darabosat adni a dednek.

Én ezzel kezdtem: puhára párolt biorépa, puhára párolt biokrumpli, alma (vagy reszelve vagy párolva és úgy nagy darabokban odadva), rizspép, hajdinakása, főtt rizspehely, fruttapura, köleskása, főtt kukoricadara... a többire nem emlékszem :) (elő kell venni a táblázatokat)

Mi egy hónap múlva kezdünk :)
Vendég

Cili: Ákos ma kifejezetten nem önmaga, ha az alvást nézzük, ugyanis annyit alszik mint talán még soha nappal. Délelőtt is szunyált fél órát, aztán visszaringattam, ráhúzott még 1 órát, és most megint kint durmol....én sem értem....
Banánt adsz Daninak? Nem félsz, hogy megfogja a pociját? (bár gondolom, ha adod már neki, akkor nem...hülebébic :P )

Én még nem kezdtem el neki mégsem, félek, hogy az amúgy is fájós pocakja esetleg még jobban fájna....meg fogalmam sincs, hol és hogyan álljak neki.... :oops: :? :roll: (pedig kéne, mert a tejem egyre kevesebb, így a tej-tápi arány egyre jobban tolódik a tápi felé.....plusz még úgy néz ki, hogy cumizavaros lett...csak addig hajlandó ciczni, amíg az első pár percben dől belőle, aztán sírva elfordul...először azt hittem, a pocija fáj, de nem, mihelyst megkapja a cumisüveget, minden hepi....esetleg tudok valamit tenni ez ellen, van valakinek valami jótanácsa?)
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?