Új privát üzeneted érkezett!

Szia Léna!

Gratula a köldökcsonk elvesztéséhez! Kép Kép

Hát a 3 deka tényleg nem sok, de szerintem egyenlőre még ne aggódj.

Örülök, hogy az éjszakák ilyen jól telnek. Viszont, ha ennyit alszik, én nem hiszem, hogy éhesen aludna el.

Azért, ha aggódsz, itt van néhány tejszaporító "okosság":
-minnél többet szoptatsz, annál több tej termelődik
-Laktoherb tea (bár néhány babának fáj tőle a hasa)
-Urtica Urens 5 CH homeopátiás bogyó

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tündi, Kitti olyan szép baba és biztos neki az a jó amennyit eszik!
Ti melyik nap mentek a Heimbe? Mi még nem tudjuk, mikor vesz ki szabit a férjem, de remélem összefutunk. Talán, hogy picivel vagyunk, mint Ed írta hamarabb bemehetünk. Ma voltunk ott a szemészeten és rögtön behívtak. Kimosták a könnycsatornáját.:-(Én nem néztem csak sírtam. Mindig pénteken megünneplem, hogy megszületett hát ma ezzel a kh-zal nem eshetett neki túl jól:-(

Zita, Ed köszi a teás hozzászólást.Teljesen el lehet bizonytalanítani.
Elhatároztam , hogy nem adok neki semmit továbbra se a tejen kivül de tegnap 1-től éjfélig sírt, és megpróbáltam a forralt vizet, de nem használt az sem.Egyedül akkor hagyta abba néha, ha járkáltunk Vele. Éjfélkor abbahagyta és 6ig aludt.Ma pedig eszik, nevet, alszik.

Ed, Kincsőnek jobbulást!!!

Léna, Bence is nyűgösebb este. Biztos van elég tejed, ha nem feszül annyira akkor is. Nagyon rendes baba Sára, hogy ilyen jól alszik.:-)

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ma vagyunk 7 hetesek!
Anyukáknak jó babázást kismamáknak pocakosodást kívánunk!!!
Bence & BarbiKép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, gratula a 7 hetességhez! Kép Nagyon édesek vagytok a képen!

Még nem tudom mikor megyünk a csípőszűrésre, majd hétfőn kapjuk a beutalót. De ha egy nap, akkor tényleg jó lenne összefutni. Kép

Könnycsatorna átmosás Kép jaj, hát tényleg nem lehetett valami kellemes.

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbi!
Én is gratulálok. Nagyon szép ez a baba. És milyen óriási! Pedig még csak 7 hetes.

Miért kellett szegénynek kimosni a könnycsatornáját?

Mackoo
mackooo

Léna!

Az a 3 dkg tényleg nem túl sok. De azért még nem kell kétségbe esni. Szerintem olvasd el a La Leche Liga honlapján A szoptatás első hete és Az anyatej mennyiségének növelése című füzetecskét. Aztán gondold végig azokat a kérdéseket, amiket abban is megfogalmaznak Elégszer kerül-e mellre a babád? Jól, hatékonyan szopik-e a lányod? Van-e elég pisis, kakis pelus? Te megfelelően táplálkozol? Iszol-e elég folyadékot? Nem tudom, használtok-e cumit, de az is bezavarhat a szopizásba. Szóval gondold végig, hogy az ott leírtakkal, hogy álltok. Ha úgy érzed, hogy segítség kell, akkor hívd fel valamelyik szoptatási tanácsadót, ilyeneket is találsz ott a honlapon, vagy valamelyik szoptatási ambulanciát! Nagyon sok értékes infót találhatsz itt a babanet-en is a Rendelő-ben a Szoptatási tanácsoknál. És ami a legfontosabb nyugi! Az idegeskedés a legnagyobb ellensége az anyatejnek. Ha mindenben szuperek vagytok "technikailag", az idegeskedés, akkor is képes tönkretenni a szoptatást. Kitartás, türelem és nyugalom!

Barbi!

Gyönyörű a fiad!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Léna: szerintem a szoptatás topicban kérdezd meg a lányokat, ők értenek hozzá Kép Vagy hívj fel egy szoptatási tanácsadót. De ilyen estére kevesebb tej nálunk is volt (2. fiamat szoptatom most már lassan 8 hónapja).

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ma vagyunk két hónaposak:

Kép

Kép

Pusza,
Kitti és Tünde
rtünde

Sziasztok!

Hogy van az, hogy ezek a babák ilyen szépek? Lassan szépségversenyt is rendezhetnénk.:-))

Voltunk dokinál, Kincső "csak" megfázott. Nekem kell enni rendeteg Cvitamint és kálciumot. Ma már jobban van, rengeteget mosolyog és néha még alszik is. Ma nem mertem ebben a csúnya időben levinni sétálni.

Tegnap végre az apja fürdette. Képeket tettem fel a babaalbumba - profilban van az oldal címe.

Kincső most kakilta össze magát, hugicámnak segítenem kell.
És ráadásul még sír is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szült itt valaki ( vagy fog ) Arnold dokinál?
jrenata

Sziasztok!

Lányok, köszönöm mindenkinek a tanácsokat.Ahogy Zita fogalmazott, úgy tűnik technikailag minden ok, csak a mennyiséggel vannak gondok.Naponta megiszom a kijelölt 3 litert, meg persze a Laktoherb teát is erőltetem, de úgy tűnik semmi.Ahányszor ébred és kéri, mindig mellen van(ez általában 3 óránként, de előfordul, hogy 2 óránként)Azt mondta a gyerekorvosunk,hogy tegyem mellre, aztán mérjem le, hogy mennyit tudodt enni, és a többit pótoljam tápszerből.Most e szerint élünk, és úgy tűnik beválik.

Tünde, nagyon édes a kislányod.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Ed, megnéztem az albumotokat, annyira jók a képek! Kép
Remélem Kincső gyorsan meggyógyul.

Léna, köszi Kép

Ma elmentünk anyukámmal az Árkádba és bevásároltunk Kitti névnapjára. Jövő hét pénteken lesz az első névnapja. Kép Vettünk csörgőt, meg zenés mesekazettát. Bár lehet, hogy egyenlőre én fogom élvezni. Annyira szerettem ezeket gyerekkoromban, Paff a büvös sárkány stb. Kép
Kitti nagyon jól viselkedett. Egyszer kezdett el sírni, igaz, akkor nagyon. Fájhatott a hasikája, mert vittem neki lefejt tejcsit, de nem kellett neki. Aztán hazajöttünk, és azóta is alszik a babakocsiban.

Pusza,
Tünde
rtünde

Kismamákok,
lenne egy kérdésem. Felmerült a lehetőség, hogy a lányomnak programozott császárja lesz, mert még most is (30. hét) farral fekszik a baba. Jó jó, tudom hogy befordulhat, ezzel ne is fárasszátok magatokat, csakhogy nálunk hogy úgy mondjam anyai hagyomány a faros szülés.
Azt hittem ez egyszer megszakad, de úgy látszik nem...
Kérdéseim:
Ki volt közületek olyan, aki programozott császárral szült a Schöpl.-ben? (mondjuk Kósa dokinál..)
Mik a tapasztalatok?
Mik a tapasztalatok a tejbeindulással, a sebgyógyulással stb?
Ilyenkor érdemes-e szülésznőt választani?
Milyen szobába érdemes befizetni?
Milyen dolgokra kell vigyázni?
Egyáltalán, minden érdekelne...

(Átolvastam a topicot, de valahogy annyi beírás van, hogy nem tudom kiszűrni azokat, amik számomra lényegesek...)

Szóval ha nem fáradtság, akkor írjátok meg a tapasztalataitokat, akik ilyen cipőben jértatok...

Előre is köszönöm...
alice_cs

Léna!
Nem akarok beleszólni (azt is mondhatnám, hogy csak a jó szándék motiválKép), de szerintem ne adj neki tápszert.
A dokik kapásból rámondják: Nem hízik eleget? Sebaj, adjon neki pótlást.
Amennyire én tudom, ez a szoptatás "halála". Ugyanis cumisüvegből tápszert enni sokkal könnyebb, mint szopizni és megdolgozni a tejecskéért. Ha kap pótlást, nem fogja strapálni magát és lehet, hogy leszokik a tejről, aminek az lesz a vége, hogy elapadsz.
Szóval szerintem ne adj neki pótlást, hanem tedd mellre, ahányszor csak tudod. Akkor is, ha ő nem kéri. Egy kisbaba imád szopizni és az is elég inger a mellnek, ha csak cumizik rajta (feltéve, ha bírja a melled, én mondjuk bimbóvédővel szoptatok elejétől fogva, így ilyen gondom nem volt). Esetleg csinálj szopis napot, amikor semmi mással nem foglalkozol, hanem bebújtok az ágyba és a baba szinte mindig mellen van. Figyeld meg, hogy estére több lesz a tejmennyiség.

Azzal pedig ne törődj, hogy este kevesebb tej van, ez természetes. Estére elfárad egy kicsit az ember szervezete (akkor is, ha nem érzed) és kevesebb tejet termel. De az, hogy nem érzed, hogy tej lenne a melledben (pl. nem kemény, vagy nincsenek benne csomók), nem jelenti azt, hogy nincs is benne tej. Előbb-utóbb úgyis beáll a kereslet-kínálat és akkor már nem fogod érezni, hogy tej van benne, de hidd el, lesz.

Lehet, hogy lesz egy pár kellemetlen nap, amikor sír, nyűgösködik, mert esetleg nem elég a tej, vagy kényelmetlen a cumisüveg után a cici, de ne add fel, tényleg nem tart tovább 1-2 napnál, aztán minden rendben lesz.
Megéri a strapát, sokkal könnyebb szoptatni, mint tápszert kotyvasztani (ha pl. elmentek valahova).

Mackoo
mackooo

Alice!
Ha jól emlékszem, Pindurnak és Hicudzsinak programozott császárja volt. Már elég rég nem írogatnak ide, de ha megkeresed őket és írsz nekik magánba, biztosan szívesen válaszolnak. Mindketten Kósa dokinál szültek, amennyire emlékszem.
Szerintem ha a tavaly szeptemberi archívot megnézed, ott még megtalálod őket, mert utána szültek.

Mackoo
mackooo

Alice,

Én is programozott császárral fogok szülni a Schöpfiben, ugyan nem Kósa dokinál, hanem Váradynál.
Amit idáig sikerült megtudni -többek között a fórumból is-:
A napon befektetnek, B napon kiveszik a babát.
Érzéstelenítés: gerinc, ami után kb. 1 napig nem lehet felemelni a fejet, viszont azonnal találkozhatunk a babával :-)) Itt a papa is bent lehet a műtőben. VAGY altatás... Ezt az anesztes orvossal és a szülésszel együtt kell egyeztetni.
A seb -bikinivonal kereszt vágás- mindenkinél máshogy gyógyul. Múlt héten találkoztam egy lánnyal akinek még 2 hónap után is fájt, általában 1-2 hét alatt túljut rajta a nép...
Az én orvosom nem ajánlja a szülésznőt (a programozott császárhoz) , hiszen ez egy műtét.
Legtöbben a 2-3 ágyas szobát ajánlották, főleg az első babát szülőknek. Ára kb. 5e Ft.
Rémtörténetek keringenek -valószínűleg igazak- a lopásról, kétes tisztaságú többágyas szobákról, rovarokkal telített fürdőről és kétes elemekről, viszont szakmailag csak jót írtak a kórházról.
Azt hiszem ennyit tudtam meg az elmúlt néhány hónap alatt.

K.

cuiccolo

Sziasztok,

Én május 10re vagyok kiírva, de a bébi már 3 kg fölötti, azaz tkp. bármikor megszülethet.
Ki szeretném deríteni mikor lesz a következő holdtölte, meg mikorra várhatók melegfrontok, mert állítólag ez a kettő ami kibújásra szokta
ingerelni a bébiket. De nem találtam a meteorológiai szolgálat honlapján, meg
más általam ismert lapokon sem.
Tudtok segíteni?

Már nagyon izgulunk ám. :-)

Alice,
Az én Anyukám is farral szült meg engem és az öcsémet, ezért a 36. hétig Nyéki dokival mi is programozott császárban gondolkoztunk. Sokat beszélgettem a kislányommal, hogy szeretném természetes úton megszülni, meg ha van kedvetek még számos természetes módszer van a megfordításról a neten, amikben én is gondolkoztam, de szerencsére nálunk a családi hagyomány ellenére a 37. héten, azaz 2 hete megfordult. Remélem Nálatok is így lesz. Sok sikert.

Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Mackoo, köszi szépen, igyekszem megfogadni, csak tudod, olyan nehéz megállni, hogy ne adjak neki tápszerből pótlást, mikor 3/4 órás szopi után csak üvölt az éhségtől.Viszont igyekszem fejni, hátha az is segít, meg ezerrel iszom a Laktoherbet is.

Alice, nekem császár volt, igaz ugyan, hogy nem programozott, de azt hiszem ez a lényegen nem változtat.Úgy indul a dolog, hogy az anesztessel elbeszélgetsz(vagy a lányod, ugye), hogy mi a megfelelőbb számodra, az altatás vagy a gerinces szuri.Ha nincs semmi szervi baj, ami kizárná vmelyiket, akkor szabadon dönthetsz.Én a gerinces érzéstelenítést választottam.Kaptam egy szép katétert(szerintem az egészbe ez volt a leg gázabb), átvittek a műtőbe, ott kaptam egy helyi érzéstelenítést a hátamba, aztán jött a gerinces szuri, amiből csak egy nyomást éreztem, aztán melegedett a lábam, a fenekem és mikor már nem tudtam megemelni a csípőmet, akkor kezdték, és kb 10 perc múlva már kint is volt a picikém.Elvitték, rendbe tették, utánna mutatták meg nekem, miközben engem még vartak.Az egész 3/4 órán át tartott, de ez lehet rövidebb, mert nekem közben még egy
cisztát is megnéztek.
Aztán mindenképpen az örzőbe kerülsz.A gerinces szuri után 24 órán keresztül nem emelheted fel a fejed, csak jobbra balra foroghatsz.De a babát a következő szoptatásnál már megkapod.
Nekem az első 3 nap volt iszonyatos, mert nem elég a sebfájdalom, még méhösszehúzókat is kaptam, amitől folyamatos görcseim voltak.De ezt nem hiszem, hogy mindenki kapja.
Hát ennyi jutott eszembe, ha esetleg vmi kérdésed lenne, írd meg bátran.
Jaa, az apa nem lehet bent a műtőben.Az én férjem is a három ágyas szülőszobában állhatott csak, mert odaviszik a babákat rendbe tenni, ott láthatta először.

Azt hiszem lassan befejezem, mert jó hosszúra sikerült ez most

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Léna!
Tudom, hogy nehéz megállni. Én nem is vettem tápszert, amikor váratlanul elapadt a tejem. Úgy voltam vele, hogy egy hetet biztosan kibír a baba azon a kevés tejen, amennyi volt. Aztán ha még egy hét múlva sem lesz tejem, akkor beszerzem a tápszert. De nem lett rá szükség.
Igaz, tényleg nagyon nehéz volt 1-2 napig, mert Bori nagyon sírt lefekvéskor, nem lakott jól, szinte vele együtt sírtam. De hát legfeljebb felébred éjjel, Bori is azt tette. Úgyhogy 2 napig visszatért az éjszakai szoptatás, aztán utána már volt elég tejem.

Mackoo
mackooo

Hát Sziasztok!!!!

Alig látom a gombokat a fáradtságtól...
Mindenki így van az első pár héten?
Szóval a 30 óra...
Hétfőn(12) hajnali 2:54-kor elfolyt a magzatvíz,de nem voltak fájások. Estig folyt,(akkora elfogyott),de a gép a szülőszobán nem mutatta a fájásokat,én éreztem kb. 5 percesek voltak és egyre erősödtek,de nem eléggé. Valamiféle előírás szerint nem lehet beavatkozni 24 órán belül,így hajnali 3-ig ez ment. Akkor meg nem kezdték el,hátha császár lesz,így hajnali 6-kor(13) indították meg infúzióval a szülést. Le a kalappal mindenki előtt,de mégis kiemelném az éjszakásokat!!!
Egy vékony fekete,Évi nevű szülésznő és két ugyanolyan fiatal lány volt velünk szinte folyamatosan. Amikor egyedül voltunk a szülőszobán,lekapcsolták a villanyt és suttogva beszélgettek,hogy tudjunk kicsit pihenni a párommal 2 fájás között. Egyszerűen fantasztikusak voltak. Megengedték,hogy a férjem ott aludjon velem a szülőágyon....igaz csak a feje fért el mellettem,de legalább pihentünk a nagy pillanatokig...
Aztán 6-kor bekötötték az infúziót és 8:27-re meglett a manó. A vége nem kellett volna,tudjátok a fájdalmat már akkor elfelejtettem,ahogy mindenki ezt állítja,szerintem is így van,de 2 doki könyökölt a hasamban legalább 3x,mire meglett a babó. Ez viselt meg nagyon.DE elmúlt,megvan a lányunk és ez a LÉNYEG!!!
Holnap leszünk 2 hetesek. Hasfájós a kicsi lány,annyit szenved szegénykém,már cseppeket szedünk,tornázunk,maszírozunk és semmi eredmény....
Épp ezért alig alszunk,mindig felébred a fájdalomra.Mint most is,úgyhogy mennem kell,próbálok feljutni hozzátok,ahogy tudok...

:::Ági

Kép
iroko

Szia Ági!Gratulálok a szüléshez...a hasamba nekem is belekönyököltek az ekső két babónálKép de holvan az már Kép a hasfájásról annyit hogy nekem mind a három az volt Képde!!!!!!!!!!pár hónapig tartott és mintha elfújták volna mi próbálkoztunk a Gripe Water nevű cseppekkel ez ideig óráig hatott és maradtak az álmatlan éjjelek meg amiket te csinálsz meg csináltuk azt is egy kimeritő napon hogy hajszáritóval a hasát melegitettük ...kamilla tea...ánizsos tea...stb kitartás nektek és sok puszi...és eljön az az idő is mikor alhatsz is de most csak a babóra koncentrálj és aludj akkor amikor Ő is és akkor talán nem lesz ennyire kimeritő ...van segitséged ?? mert most a házimunka nem számit csak a kicsiKépKépKépKép

Kép
Kép
vera70

Sziasztok!

Laura, május 4-én lesz telihold és ráadásul teljes holdfogyatkozás is. (www.mcse.hu) Hajrá, drukkolok, hogy bejöjjön! Kép

Ma megkaptuk a két hós oltást. Hát Kitti nem viseli valami jól. Nagyon nyűgős volt és nagyon sokat sírt, szinte nem is aludt ma napközben. Remélem estére már nyugisabb lesz.
Amúgy minden rendben vele, 4350 g és 55 cm-t mértek a dokinál. Megkaptuk a beutalót csípőszűrésre, jövő hét pénteken megyünk. Barbi, nekünk nem a Heim Pálba kell menni, hanem itt a kerületben van szakrendelő. Így sajna nem fogunk talizni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Ági!

Hát igen, az első néhány hét kicsit zűrős. De kitartás! Kép
Hasfájásra próbálj ki esetleg egy kis teát. Nekünk legalábbis bejött a Mecsek baby tea. Csak egy pár korty is elég.
A Gripe Water is elég jó, de azt csak egy hónapos kortól lehet adni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, Mackoo, Zita köszönjük a gratulációt!

Mackoo, váladékos volt szegénynek a szeme, nem múlt el, és a kh-ban mondták, hogy azért mert össze van tapadva a könnycsatornája.:-( Sajnos ismétlődhet.

Tünde, milyen szép Kitti! Mi is szeretnénk játszószőnyeget Kitti nézegeti már? Sajnálom, hogy nem a Heimbe mentek:-( írd le mindenképpen mi volt!

Ed, szegény Kincső! Jobbulást!

Laura, máj 10 mindjárt itt van, bár tudom, hogy az utolsó hetek a leglassabbak! Az időjárásra én is figyeltem és egy hóvihar be is jött végül:-) Azt mondják a sok csapadék hatásos. :-)

Ági, kitartás, repülnek a hetek! Az eleje nekünk is húzós volt, de most már sokkal könnyebb!

Bence a csütörtöki egész napi hiszti óta 3-4 óránként kér csak enni, szünetekben mosolyog, gagyog és alszik. Este 8-9től reggel 9-ig pedig csak enni kell fel. Nem is tudom mit kezdjek a rám szabadult hihetetlen sok szabadidőmmel:-)
Ed, Kincső beállt már? Remélem Te is tudsz többet aludni:-)

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, sajnos Kincső a megfázás miatt még egy kicsit nyűgös, de egyre jobb. Este 10-től 3-fél4ig általában alszik, reggel fél6kor felkel sírni, majd visszaalszik. Úgyhogy mi is egyre többet alszunk. Valamelyik éjjel rájött a köhögés, akkor 2 órát voltunk ébren. Most pedig a fürdés előtti hiszti megy. Az apja ölében fekszik, ülnek a szgép előtt és zenét hallgatnak. (Milyen jó, hogy már az én gépemen is van net:-))

Tünde, köszi az oltás utáni infót, akkor felkészülök a legrosszabra. Ugyanis mi is 2 hónaposak lettünk.

Ági, étrended? Nekem a doktornő felsorolt egy csomó ételt, ami hasfájást okozhat. Azt mondta, először azzal próbálkozzak, hogy ezeket nem eszem. (tejtermékek, banán, narancs, k* zöldségek, bab, borsó, több nem jut eszembe) Hogyhogy nem adtak hamarabb infúziót? Nekem reggel 5.15-kor ment el a magzatvíz, du 4-kor kaptam az infúziót, 6-ra megvolt a baba.

Léna, szoptatni, enni, inni, pihenni, fejni! Csatlakozom az előttem szólokhoz!

Kincső ma 2 hónapos és születése óta hízott 2,1 kilót! Ma mérte a védőnő, 5050g. Olyan kis pufók, miss röfi lett belőle:-)) Holnap viszem az orvoshoz, remélem ő is látja rajta a javulást.

Jó éjt mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de annyira nincs időm írogatni, hogy csak na!Kép

Alice!
Igen, nekem programozott császárom volt. Nem Kósánál, hanem Ifj. Szőnyinél.Kép

24 órás fekvés, én választottam szülésznőt (lelki támogatásnak). Apuka kisebb harc árán bent lehetett a fejemnél a baba kiemeléséigKép
KérdezzKép

Mindenkit nagyon puszilok, de szinte csak olvasni van időmKépKépKép

Emő

hicudzsi

KÖszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.
Hicudzsi engem az érdekelne pl., hogy a tej a programozott császárnál nem később lövell be?
És a kisbabánál nem okozott semmi hátrányt az, hogy csak úgy hirtelen kikapták a hasadból?
Hogy telt el az a nap, amikor már az őrzőben voltál, mennyi idő alatt kerültél elviselhető állapotba?
Nem fájt nagyon a fejed a spinál után, és ha igen, segítettek-e rajta?
Egyáltalán milyen érzés volt úgy bemenni a kórházba, hogy semmi görcsölés, és kvázi műtétre mentél be, nem viselt-e meg nagyon, nem féltél-e nagyon... ilyesmik.
Lehetsz nyugodtan szószátyár, minél többről írsz annál jobb..Kép
Üdv: Aliz
alice_cs

Alíz!

A második csemetém nekem is császáros lett, igaz nem program császárral. A fejfájásos kérdésedre annyit szeretnék reagálni, hogy ha betartod a fejed nem felemelését 24 óráig, akkor elég kicsi az esélyed rá. Arra készülj fel fel, hogy igen nagy bűvészmutatvány a fej felemelése nélkül forogni egyik oldaladról a másikra. A szoptatás szintén. Úgyhogy ha jót akarsz magadnak, akkor szervezd be valamelyik rokont (férjm anyuka, vagy váltásban), akik segítenek a szoptatásnál.

A sebgyógyulás egyéni. A köhögés, nevetés, tüsszentés, egy darabig nemkívánatos jelenség lesz.

Őrző. Ha fizetős szobába mégy, akkor nem kerülsz ebbe a bizonyos őrzőbe, mert ez az első emeleten van, a sima gyerekágyas osztályon. Ha jól tudom, akkor a harmadikon is van egy ilyen szoba, de ha sok a műtétes (mint amikor a lányom született), akkor rögtön a saját szobádba visznek vissza.

Szoptatás császár után. Általában igaz, hogy később indul be a tejtermelés, főleg program cszászárnál, mert elmaradnak azok a dolgok a szervezetedben, amik a vajúdás során történnének. DE. Itt is nagyon egyéni a dolog, és ne készülj arra, hogy neked úgyis sokára indul be a tejed. EZÉRT: Amikor már úgy érzed magad fizikailag, akkor ne hagyd magad a csecsemősök által lebeszélni arról, hogy éjjel-nappal veled lehessen a baba. Némelyikük hajlamos, a magának még úgysincs teje (ami nem igaz, mert előtej tutira van), még pihenjen inkább felkiáltással lebeszélni. Mert ha állandóan ők teleetetik, akkor tényleg nem lesz egyszerű a szopizásnak beindulni. Viszont ha veled van, akkor bármikor meg tudod szoptatni, ha szükség van rá, még mindig lehet kérni pótlást és ha a végkimerülés küszöbén vagy, akkor még mindig le lehet vinni a csecsemőosztályra, amíg alszol egy órát. A lányomnál én már rutinosan közöltem, mikor el akarták vinni, hogy majd csak szoptatási időben hozzák, hogy nekem már azt mondták, hogy velem maradhat. És innentől kezdve csak fürdetni, meg a reggeli vizitre vitték el. Ja, és ahogy Léna is írta régebben, nagyon hasznos felkészülni a szoptatásból elméletben, akkor sok szoptatás szempontjából negatív tanácsot ki tudsz szűrni és könnyeben tudod kezelni az esetleg fellépő problémákat. És ez nagyon fontos, mert problémák lehetnek, de a legtöbbre egyszerű a megoldás. És tanács is lesz bőven, amivel nagyon meg lehet főleg egy elsőgyermekes anyukát zavarni, és nem is tudja, hogy a sok eltérő, és ráadásul általában egymásnak ellentmondó tanács közül kinek higgyen. És hidd el senki nem ártani akar majd a tanácsaival. Szóval tájékozódj előre!

Ami nem a császárhoz tartozik, síma szülés után is érvényes. Készülj rá, hogy az első hetek nagyon fárasztóak is lehetnek. Legyen segítséged, hogy amíg minden be nem áll, addig neked szinte csak a babával és magaddal kelljen foglalkoznod.

Léna!

Egyetértek az előttem szólóakkal pótlás ügyben. Pár nap nyűglődés, próbálkozás megéri, hogy ne kelljen kotyvasztani a tápszert. Ráadásul, a tápszeres pótlás mellett tényleg nagyon gyorsan le tud szokni a szopizásról. Ritkán szokott menni, hogy pótlás mellett sokáig megmarad a tejcsi. Persze vannak kivételek. De egyszerűbb megelőzni a bajt, mint utána hónapokig rágódni.

Üdv:

Zita
pzita

Köszi Zita, nagyon aranyos vagy...Kép
(De nem én fogok szülni, hanem a lányom..Kép És persze, hogy mindenben segítek neki, ha nem fordul be a baba...
alice_cs

SziasztokKép

Alice!
Bár Zita sok dologra válaszolt, inkább én is egyenként megválaszolom akérdéseidet...

Nagyon sz.r, befeküdni egy nappal hamarabb... Nagy szüksége lesz rád a lányodnak!!!! Lesz vérvétel, EKG stb.. nekem egész nap remegett a lábam. Este bejön az anesztes, megbeszéli a lányoddal, hogy altatást vagy spinált kér-e.
Éjjel persze nem tudtam aludni az izgalomtól.
Reggel lesz beöntés meg borotválás is.

Nekem sok bajom volt a tejcsivel. Tápszeres mami vagyok, de nem érdekel. Az a fő, hogy gyönyörű, egészséges kiegyensúlyozott lányom vanKépKépKépKép

Egyébként nekem időben lövellt be, csak mennyiség nem volt...

Szerintem kisebb trauma a "kikapás" mint több órás vajúdáson keresztül, átpréselni magát előre a szülőcsatornábanKép De lehet, hogy ezt már csak saját magam megnyugtatására gondolom ígyKép Sok hónapom volt arra. hogy belenyugodjak az elkrülhetetlen császárba.

A felépülés utána lényegesen hosszabb idő, mint a hüvelyi szülésnél. Ha nem emeli fel lányod a fejét, akkor valóban kicsi az esély a fejfájásra.

A műtét előtt, közben és utána is több infúziót kap majd. A katéter benne lesz 24 órán keresztül.
Ezt GYŰLÖLTEM... (az infúziót meg a katétert...)

Nálunk az örző a harmadik emeleten volt, fizetős szobába kértem magam, de csak a műtét utáni nap délutánján mehettem át!!!!

Volt utánam egy császáros anyuka. Aznap műtötték amikor én már túl voltam a 24 órán. Elmondtam neki, hogy az első éjszaka rettenetes. Furcsa.. ráadásul a gyerek is valahol lent van a csecsemőosztályon.. engem ez akasztott ki...Kép

Azután szerinte nagyon jó volt, hogy erre felkészítettem, mert nem is volt annyira szörnyű így. Tudta mit várjonKép
Kaphat majd a lánykád fájdalomcsillapítót, én csak egyet kértem. 3 van előírva.

Huh most ennyi jut eszembe.. Megpróbálom megkeresni a szüléstörténetemet és elküldöm neked, ha megadsz egy e-mailcímetKép

Egyébként a legjobb az egészen, hogy teljesen elfelejti az ember. Én akkor pár napig azt mondtam, nem akarok szülni többet, főleg nem így, de most már újra mennékKépKépKépKépKépKép

Puszi!
Kép
Emő

hicudzsi

Jaj nagyon hálás vagyok, hogy így elmesélted részletesen!
A mailcímem: pakhaliz@axelero.hu
Örömmel várom a szüléstörténetedet!

(Anesztesnek mennyit illik adni? Meg egyáltalán, kinek mennyi dukál, ha előre nem beszélték meg? Alányom a Kósánál lett terhes, azóta is hozzá jár havonta, alkalmanként 6000 forint a díj, egyszer kérdezte, hogy elvállalja-e a szülést, mire annyit mondott, hogy ha valaki hozzá jár terhesrendelésre, akkor ő ezt általában olybá veszi, hogy nála akar szülni.. a lányom mindig megelégedéssel beszél a dokiról, szóval - tudom vannak olyanok, akik azt mondják, hogy ha mindenáron természetes úton akar szülni akkor inkább keressen más orvost - ez nem járható út, ráadásul nem vagyunk mink olyan öntudatosak, hogy mindent jobban tudjunk mint az orvosok Kép...
alice_cs

Sziasztok!

Barbi, köszi! Kép Kitti még annyira nem nézegeti a játszószőnyeget, de sokat van rajta. Arra fektetem és utána meg körbepakolom az egyéb játékokkal.
De jó, hogy Bencénél már ilyen szépen beállt a napirend. Kép
Majd megírom mi volt a csípőszűrésen, de csak jövő héten péntekre kaptunk időpontot. Nem úgy volt, hogy ti a héten mentek?

Ed, azért nem kell a legrosszabbra készülni. Kép Minden gyerek másképp viseli az oltást, és azt mondják, hogy majd a többi lesz húzósabb. Egyébként Kitti szerencsére nem lázasodott be, csak nagyon nyügi volt. De este ahogy letettem, rögtön elaludt és 7,5 óra múlva kelt fel. Meg ma is sokat alszik. Lehet, hogy most pótolja a tegnapot? Kép
Gratula Kincsőnek a hófordulóhoz! Kép Nagyon szépen fejlődik!

Pusza,
Tünde
rtünde

Alíz!

Bocsi, hogy egyes szám második személyben írtam, pedig olvastam, hogy a lányod fog szülni. Csak már annyira megszoktam.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Annyira sajnálom, hogy nem lehetek itt gyakrabban veletekKép

Alíz!
Ment a mélKép

Ed!
Oltás:
Édua egyiknél sem volt se lázas se nyűgösKép Csak kicsit aluszékonyabbKép Ennek szerintem az az oka, hogy a dokinénim minden oltásnál a következőt javasolta:
fél kúp, már kint a pelenkázón az oltás után. Fél kúp estére, fél kúp másnap reggelKép
A sebet csak erősen kell nyomni közvetlenül a szuri után, a borogtaás nem minden gyereknek tesz jót!Kép

Iroko!
Nagyon jót könnyeztem a szüléstörténetenKép Kép
Gratulálok!!!!Kép

A szépségversennyel egyetértek!!! Gyönyörűek a babák! Csak Éduának kell egy külön duci kategóriát indítaniKépKépKép

Millió puszi!!
Emő

Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Sajnos nincs időmmost visszaolvasni, mert a fiam épp üvölt, de gondoltam gyorsan bejelntkezem.
Köszönjük szépen a gratulációkat!
Vasárnap jöttünk haza a kórházból. Nekem nagyon jó tapasztalataim lettek a Schöpf-Méreivel kapcsolatban. Mindenki nagyon kedves volt. Biztos, hogy a következő alkalommal is csak ide megyek! Kép
A szülésem valóban nagyon gyorsan zajlott, majd írok beszámolót. Kb. éjjel 4-re értünk a kórházba és 9-kor már a kezemben volt Máté. Nagyon szép emlékeim vannak!

Ági! Bocs, de nem tudtalak felhívni a kórházból, mert nagyon nagy forgalmat bonyolítottam. Szinte megállás nélkül csöngött a telefonom. Majd hívlak!

A bimbóim nagyon fájnak, eléggé kiharapdálja a fiam. Nem tudtok rá valami hatásos gyógyszert?

Köszi!

Üdv mindenkinek, Kata
katca

Kata,
Gratula Mátéhoz!Kép A fájó bimbóra: nagyon fontos a jó mellrehelyezés, hogy elég nagy részt kapjon be a bimbóudvarból is a fiad ( www.lll.hu , nem tudom, ismered-e, itt sok segítséget találsz). Ezen kívül nekem az vált be az érzékenységre, hogy szopi után anyatejjel bekentem a bimbót és az udvart, ha pedig sebes is, akkor minél többet legyen levegőn, hogy begyógyulhasson a seb. Drukk, hogy hamar összeszokjatok!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sebes mellbimbóra nekem egy ung. rhagad contra mamillae nevű krémet írtak fel. Gyógyszertárban keverik ki.
Nagyon bevált. De én végig bimbóvédővel szoptattam, így aztán nem volt nagyon kiharapdálva a mellbimbóm.

Mackoo
mackooo

Sziasztok, Én még új vagyok itt. 9 hetes a baba, és véletlenül kerültem ebbe a kórházba Kollár Zoltán rendelésére. Nekem nagyon szimpatikus volt de nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatba. Tudtok segíteni aki esetleg nála szült vagy szül hogy milyen. És ahogy itt olvasgattam a forumot nem sok jót olvastam a kórházról Kicsit megijedtem tényleg ennyire borzalmasak a viszonyok vagy mindenhol ez van? Előre is köszi
kriszti29

Sziasztok!

Kata, nekem is azt mondták, hogy kenjem rá a tejet és minden szopi után legalább 5 percig maradjon szabad levegőn.Illetve én a Garmastan nevű krémet használom.

Kriszti,először is gratula a babádhoz. Szerintem egyáltalán nem gáz ez a kórház, illetve semmivel sem gázabb, mint általában a kórházak.Az ott dolgozó emberek például nagyon rendesek és segítőkészek.szerintem amúgyis az a lényeg, hogy az orvosoddal elégedett legyél.
Ha félsz a tömeg szállásos elhelyezéstől, tudsz kérni fizetős szobába helyet.Ezek egy, kettő, három ágyasak.Itt egész jó körülmények vannak és a babád is kint lehet veled.Én is foglaltattam helyet, de úgy alakult, hogy három hetet szülés előtt bent kellett lennem, és olyan jó társaság volt a szobában, hogy szülés után oda kértem vissza magam és nem a fizetős helyemre.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az is sokat tud "tompítani" a körülményeken, hogy milyen társaságba kerülsz.
Az orvosodat nem ismerem, de ha vmi érdekel kérdezz bátran.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Hicudzsi kedves, megkaptam a mailodat, köszönöm, majd ha legközelebb itt lesz a lány, vele is elolvastatom!Kép
alice_cs

Alice!

Én május 10re vagyok kiírva és tegnap beszéltem az anesztessel, akit a nőgyógyászom ajánlott. Őt direktbe megkérdeztem mennyit kér, azt mondta, hogy ha épp nem ügyeletes, azaz miattam jön be, akkor 20 e az EDA, mert azt nem minden anesztes tudja beadni.
A Szülésznőm tarifáját nem "mertem" direktbe megkérdezni, ezért az Ő tarifáját a dokitól tudom, 25 e.
A doki pedig állítólag úgy van, hogy a terhesgondozás alatti egyszeri tarifa *10, azaz, ha 6 ezret fizet most a lányod, akkor 60 a szülés.
Persze lehet, hogy mások más számokat tudnak, én ezt ezen a héten tisztáztam az általam választottakkal. + még kb 30 e a fizetős szoba 6 napra, ha császáros, azaz Apuka nálunk is 100 fölött készülhet a borítékokkal. Elég durva ez az ingyenes egészségügy, de ha egészséges kislányom lesz, akkor utána ezt a részét is ugyanúgy el fogjuk felejteni, mint a fájdalmakat. Legalábbis ezt mondják az okosok. :-)

Laura
lkomocsin

Sziasztok!

A pótlás kérdéséhez elmesélem a saját történetemet, bár azokkal értek egyet, akik azt írták, hogy jobb pár napot nyűglődni és maradni csak a szopinál.
Az itthon töltött első hetemen anyukám segítségével minden szopi után fejtem. Hazament anyukám és hirtelen kevesebb lett a tejem, egy héttel később elkezdtem a fagyasztóból kivenni a lefagyasztott tejet, igaz mindig csak kicsit kellett pótólni, nem is minden evés után. Aztán jött a tápszer, de csak ha már nagyon-nagyon nem ment a szopi. És csodák csodája, pont 3 hét után egyszer csak nem volt többet szükség a tápszerre. És amikor kb. 2 hónaposan először átaludta az éjszakát a lányom (sajnos később leszokott az átalalvásról), kénytelen voltam hajnalban felkelni fejni, mert majd kidurrantak a melleim. Egy éves volt a lányom, amikor újra terhes lettem, de még majd 2 hónapig szoptattam utána is. Szóval, nem szabad kétségbe esni.
Mivel nagy valószínűséggel engem is érint a programozott császár, nagy érdeklődéssel olvastam én is a beszámolókat. Valamikor júl. közepére várható az esemény.
Üdv.:
Polka
polka3

Léna, Köszi a biztatást én is úgy érzem az orvosok és a nővérek számítanak.Egyenlőre várom a következő ultrahangot azt mondta ezen már lehet, hogy látszik, hogy fiú vagy kislány.Én csodálkoztam. Tényleg látszódhat a 3. hónapban azt tudom, hogy valami szupi az ultrahanggép mert a védőnő és akiknek meséltem, hogy hasi ultrahanggal nézték meg a legelején a szívhangot (mivel görcseim és kis vérzésem is volt)csódálkoztak, hogy nem hüvelyi ultrahang volt.
kriszti29

Sziasztok!

Kriszti, én sajnos nem tudom, hogy mikortól látszik, mert mi majdnem csak a legvégén tudtuk meg, mert állandóan elmászott.De én úgy tudom, hogy ez függ attól is , hogy kinek milyen vastag a hasfala.A legelső uh nekem is hüvelyi volt.

Képzeljétek, tegnap voltunk hivatalos mázsálásonKép, és 3900-at mértek, ami azt jelenti, hogy két hét alatt 500 grammot hízott.Sajnos igazából ez leginkább az elmúlt egy hétre koncentrálódik, a tápszer miatt, de nem baj, a lényeg, hogy fejlődik.Kép

Mindenkinek puszi, és szép napsütéses időt, Léna

nuska

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de Kincső ma már jól van. A héten nem kapta meg az oltást a megfázás miatt, majd kedden. Holnap megyünk egész napra kirándulni, remélem tetszeni fog neki az erdő.

Kriszti, nekem a doki már a 12. héten megmondta volna, hogy fiú-e vagy lány. De mi nem akartuk tudni. 9 hónapig fiúra számítottunk, így nagy meglepi volt születéskor, hogy lány. kórház: túl lehet élni, bár a körülmények nem a legjobbak. Orvosok, szülésznők nagyon jók.

Kincső elaludt az ölembe, megyek leteszem. És talán tudok takarítani egy kicsit.

Emő, szép a lányod, jó hosszú a haja. Aranyos.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Léna, babafotó???

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Hicu, gyönyörű Édua! Kép

Kata, de jó hallani rólatok. Örülök, hogy szép emlékeid vannak a kórházról. A fájó bimbóra én is csak azt tudom tanácsolni, amit már a többiek is elmondtak.

Kriszti,üdv itt és gratula a babához! Kép Első baba lesz? Az orvosodat nem ismerem, de a kórházzal kapcsolatban nem mondanám, hogy borzalmasak a viszonyok. Olyan kórházat úgysem találsz, amiről mindenki csak jót mond.

Léna, gratula a hízáshoz! Kép

Ed, örülök, hogy Kincső már jobban van. Jó kirándulást! Kép

A pótlással kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy ha meg tudjátok állni, szerintem inkább ne mérjétek a babát minden evéskor. Legalábbis nekem bejött ez a tanács (köszi Renáta! Kép ) Az első héten én is sokat aggódtam, hogy még nem is ment a szopizás rendesen, és miért nem eszik eleget, stb. Aztán abbahagytam a mérést, csak hetente kétszer van lemérve. Így mivel nem tudom, hogy mennyit eszik, nem is idegesítem magam rajta. Kép Annyit eszik, amennyi jólesik, nem hízik olyan nagyon sokat, de a lényeg, hogy gyarapszik. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbi!

Képzeld, végre eljutottam fodrászhoz! Kép
Le is vágattam jó rövidre a hajam. Úgyis melegített már nagyon, meg ezt könnyebb kezelni, csak beletúrok és már kész is.

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Ed, a babafotóval az a helyzet, hogy mikor volt az a hirtelen vihar, akkor a gépbe belevágott a villám, és azóta a két gép nem látja egymást.Ezért most az egyik gépen vannak a fotók, a másikon pedig a net.Ha a férjemnek sikerül urrá lenni a helyzeten, akkor jönnek a fotókKép
Nem féltek a kiránduláskor a kullancsoktól?

Tünde, köszi a gratulát.

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Tünde, de jó neked én már beletörődtem, hogy csak nő nő a hajam. :-)
A csípőszűrésre én nem kérek időpontot, mert attól függ mikor megyünk, hogy mikor vesz ki a kedves apuka szabit.

Ed, Kincső is nagyon szépen gyarapszik! Éjszaka is sokat eszik? Képzeld, Bence, ha felkel sírva éjjel enni mostanában megpróbáljuk elringatni , hogy visszaaludjon, ami néha be is jön!Így kimarad egy egy kaja.

Emőke, nagyon száp kislányod van!!!

Kata, én soha nem gondoltam, hogy szoptatni fogok olyan érzékeny volt mindig az a terület, de nagyon bejött, hogy a legelején szinte állandóan lszabadon hagytam a mellem. + Úgy mint Léna Garmastant használtam. Szegény Bence szerintem egy hét alatt leevett rólam egy tubussal.

Én mostanában estére teljesen kész vagyok. Ilyenkor jön a vasalás + a házimunka.

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?