Sziasztok!
Ildi!
Én csak most értem ide, h reagáljak! Én is nagyon nagyon sajnálom, szörnyű lehetett ez az egész, de örülök, h nem lett semmi baja Lottikának, és már kicsit felejtitek a dolgot.
A balcsis kép viszont nagyon aranyos!
Most préselhetsz almát, aztán nemsokára jön a barack. Szerintem körte is van, meg amit csak találsz.
Adhatsz pici répát is hozzájuk.
Macianyu!
Tökjó lehetett ez a kirándulás, nagyon jók a képek!
tesó: én eredetileg kis korkülönbséget terveztem az első 2 között, mondjuk másfél évet, és a harmadikat akkor, amikor a kisebb is ovis már. de mivel Lilla csak úgy váratlanul bekukkantott, ez most totál storno, nem tudom mikor, hogyan és miylen körülmények között lesz tesó...de a 3 gyerek még mindig tervem.
Én úgy gondolom, h kis korkülönbséggel a legeleje lehet nehéz (mert mondjuk nálunk az első 3 hónap nagggyyon húzós volt), de később, ha már lefoglalják egymást, sokkal könnyebb, mint nagyobb korkülönbséggel, mert állandóan egymás fenekében lesznek, teljesen együtt nőnek fel, és nem kell a kicsivel és a naggyal vm teljesen mást csinálni, és mellőzni egy kicsit az egyiket, míg soron van a másik, mert egy idő után ugyanazt lehet velük csinálni. szerintem.
De a 3év is jogos, amikor már oviba megy a nagyobb, és "csak" a kicsivel kell lenni.
Veronika!
Nekem azt tanácsolta a védőnő, h a saját vizével higítsam a zöldségeket, és sót nem tennék bele semmiképp.
Marek!
Jól hangzik a kirándulás és gratula a pohárból iváshoz, ari lehet Bori!
És akkor magunkról...
Macianyu, Ildi! Külön köszi a kérdést...
Hát elég jól elvagyunk itthon, persze minden nap eszembe jut, h nagyon sajnálom Lillát, h nem lehet az apjával, és ez miatt mérges is vagyok, de ez van. Jó lenne, ha a szüleivel élhetne egy családban...de szerencsére ez átmeneti.
A szüleim segítenek, bár már lényegesen kevesebbet "veszem igénybe" őket, mint legutóbb. Már egyedül is boldogulnék simán (elvégre kint is egyedül csináltam mindent), Lillussal is sokkal könnyebb, úh nincs gáz. Meg most is van olyan nap, h apukám dolgozik a garázson, anyukám meg elaludt a tv előtt, úh a fürcsit is egyedül intézem (másra nem is nagyon szoktam megkérni őket), így olyan, mintha egész nap egyedül lennénk.
Lillus megérezte a válzotást, kicsit meg is ijedtem, de mostmár minden rendben. Sokat változott, mióta hazajöttünk, és mostmár megint egész nap jókedvű, vigyorog, nevetgél, sikongat, játszik...elvan egyedül 20-30 percet a habtapin, ha a pelenkázólapon hasra fordítom peluscsere után, a tükörrel szemben van (a földön). nézegeti magát, babrálja a cuccokat körülötte, így is elvan 10-15percet. Átalussza az éjszakát, 10kor fekszik, és egyre tolódik az ébredés, ma pl 11kor keltünk (az elmúlt pár napban is majdnem így).
:D De általában 9-10 a jellemző, és 6 körül mindig van egy 10perces szopi, amibe belealszik, és megy vissza az ágyába. Tehát mostmár ki is tudom pihenni magam. Az lehetett a baj nálunk, h nálam a vajúdás és szülés is 37órát tartott, tehát kb 40órát nem aludtam rögtön indulásként, és rengeteg idő volt, mire helyrerázódtam, mert vele nagyon kemény volt az első 3 hónap. Kb 4hónaposan éreztem azt, h mostmár egész jó, és azóta csak egyre jobb. Soha nem gondoltam volna az elején, h ilyen jó, egész nap jókedvű, nem sírós, jól alvó, cukorfalat kislányom lesz a végén.
(meg hogy én valaha kikeveredem a kómából
) És ez tökjó!
Mostanában belevetettem magam a mamami fórumba, ezért nem nagyon jöttem erre felé. Itt mosható pelusozó, babucikat kendővel, mei tai-al hordozó, és alternatív nevelő anyukák beszélgetnek, és persze van sok más téma is. Nyugtonmalac ajánlotta nekem, mivel mi is moshatózunk, és beleszerettem a hangulatába. Itt rendeztem le egy jó nagy pelusrendelést, hoztam pelusokat Londonból, meg most a hordozásra is szeretnék ráállni. (persze nem kizárólagosan, de ott van olyan anyuka, aki nem is tart babakocsit) Rendeltem is 2 sk mei tai-t, amit mamamik varrnak, az egyik remélhetőleg a héten meg is érkezik, gyönyörű piros-narancssárga, levehető kapucnis hordozó, a másikért pedig be kellett állnom a sorba, lebeszéltem a csajjal, június végére lesz kész. Gyönyörű dolgokat készít, nem tudtam ellenállni, mindjárt dobok is egy linket.
http://www.flickr.com/photos/33642488@N04/
Ezen az oldalon pl van egy oltás topic is, ami nálunk most eléggé aktuális...még mindig nem kapott egyetlen egy oltást sem Lilla, voltak storyk ezzel kapcsolatban, és most egy kicsit bizonytalan vagyok. Főleg olyan anyukák vannak itt, akik egyáltalán nem akarnak oltani, vagy ésszel, más oltási rendben akarják csinálni (én is utóbbi híve vagyok inkább), és hasznos infókat lehet összeszedni itt. Én eléggé ledöbbentem, h mik vannak, és össze is zavarodtam. És most örülök, h 5,5 hónaposan még nem kapott semmit, most ki is várom, h elmúljon fél éves, mert akkor állítólag van egy vízválasztó határ (de ennek még nem olvastam pontosan utána), és utána kezdjük.
Szombaton lesz a szülinapom, és lehet, h megkockáztatom, h felmegyek Pestre megünnepelni a barátaimmal. A zp-ben lesz egy reggae koncert, a legjobb barátnőm pasijának is aznap van a szülinapja (totál egy idősek vagyunk, még órára pontosan is
), úh együtt ünneplnénk. Van a fagyasztóban egy csomó tej, mivel Lillus egyre kevésbé hajlandó rendesen szopizni, de én még mindig szorgalmasan gyűjtögetem, még mindig minden este fejek, sőt mostmtár akkor is, ha nem eszik rendesen, mert nem akarom, h csökkenjen a tejem. Nem tudom egyelőre, h ez most átmeneti időszak, vagy elkezdte elválasztani magát, úh rossz lenne, ha nem lenne elég, ha egyszer mégis úgy dönt, h szopizik rendesen. Szal délután felmennék, és másnap délelőtt hazajönnék...sztem simán ellenének itthon, de azért még nem döntöttem.
Na asszem ennyi van velünk, írtam is egy kisregényt, úh mostmár megyek aludni...