Új privát üzeneted érkezett!

és most pár kép, remélem nem bánjátok:
Kép igazi nagy mosoly Kép gondolkodom, tehát vagyok :-) Kép igy nézett, miközben én ettem Kép bealudt Kép elcsórta a szemüvegem

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


iszonyat szomorú dolog szerintem a gyed/gyes lecsökkentése,és Sensie igazad van. Nem is annyira a megszorítással van a gondom,hanem azzal,amikor ellehetetlenítik családok életét. Pl. ma hívott a párom,hogy egy hitelügyintéző ismerősünk mondta,hogy egy csomó lakáshiteles eljelzálogosított házat 30/40 százalékkal olcsóbban árulnak a bankok,annyi a fizetésképtelen ember. és ha mondjuk azt nézem,hogy hány gyereknek kell majd összezsúfolnia élnie évekig a nagyszülőkkel kisebb házakban,akkor az elég elszomorító. tudom,hogy az ország érdeke a megszorítás,csak azt érzem,hogy nem az egész ország szenved miatta,hanem az alacsonyabb bérű,átlag emberek. Sokkal másabb lenne,ha a bevezetésre kerülő hatalmas mértékű luxus-adóról beszélnének :P :P vagy "háromaudimvan" adóról :P

Kép

Kép
borkaby
 
 


Timi!
nagyon édesek a képek! az alvós és mosolygós a legaranyosabb nekem :)

Kép

Kép
borkaby
 
 

 
 

Ildi!
én még nem merem lerakni a földre Tomit,illetve múlt héten letettük 3 pléddel + habtapival,de legurul róla,úgyhogy nagyon résen kell lenni,mindemellett pedig Tomi baromi izzadós (pedig nincs túlöltöztetve),naputáló és pillanatok alatt megsül kint,úgyhogy folyton lesben álltam nehogy átizzadjon a body-ja,mert akkor pillanatok alatt megfázik. Emiatt már nem is megyünk sétálni 11-15 ó között,csak reggel és délután.
Levegőn szerintem bármennyit kint lehet,legalábbis mi ha elmegyünk itthonról akkor reggel 6-tól este 6-ig levegőn van.

Peva!
8 kanál fincsi alma 8)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem értem ide, de a Váci úti TESCO-ban tegnap volt újra betűs és számos habtapi is! Igaz, megint csak összesen 3 db...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Ma kirándulni voltunk! :lol:
Gondolom ennek köszönhető, hogy Máté alszik!

Íme egy kép az idegen légiós sapinkban!

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


És a legújabb szórakozásom a fogócska!
:lol:

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


Alma - nálunk is gond volt/van a kakival, ha többször kap! Segített a szilva, illetve a szilva lé!

Kaják - ezeket ettük már mi:
- alma, banán, őszibarack, szilva, sárgabarack
- sütőtök, répa, brokkoli, cukkini, krumpli
- csirkehusi
- babakeksz (ezt áztattam a gyümikbe, hogy tartalmasabb legyen)

Azt hiszem, hogy szinte minden, amit 6 hós korig lehet!

Hangsúlyoznám, hogy az almán és a banánon kívül, mind üveges bébikaja volt, illetve egyszer volt a húslevesünkből kivett dolgok, ami nem tetszett, holnap újra próbáljuk, hogy ne szokjon hozzá ennyire az üveges kaja ízéhez. (De lehet, hogy már késő!) :roll:

Még hátra van a körte, illetve szőlő lé, meg ananászos nyavaják, amiket lehet kapni 4 hós kortól, de nem mertem még!

Éjszakai kelés:
Fél 8-as esti evés után általában hajnal 4-kor evés és alvás max. 7-ig! Közben persze van mocorgás, víz ivás, légzésfigyelőről lemászás! :twisted: :roll: De ezeket már észre sem veszem, mint egy zombi automatikusan csinálom és alszom is tovább.

Levegőzés
Szerintem nyugodtan kint lehet egész nap, főleg aki ilyen sok levegőzéshez van szokva, bár a földön léthez nem értek, mert Máté még csak 1-szer volt anyuméknál az udvaron (szivacs, 2 pléd) de egyből kezdet hideg lenni a keze és inkább nem hagytam még ott.
Ildi! Csak ellenőrizd gyakran, hogy nem hideg a keze, orra és hajrás BALCSI! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike 2009.04.10 19:44-kor.

Kép
bettike
Eger
 
 


Habtapi!
NÉZZÉTEK MEG 100 Ft-os üzletben! A nagyi onnan vette és egy mese van rajta kockáról, kockára! Igaz angolul, de sebaj, nem lehet elég korán kezdeni és nincs benne kiszedhető rész! :lol:

GYED/GYES
Én most családi pótlékkal együtt annyi GYED-et kaptam, mint a fizetésem volt eddig (túlórákkal, hétvégére hazahozott munkákkal stb.) :roll: Megszorítás esetén nem értem a dolgot! Ha visszaküldenek dolgozni sem spórolnak meg rajtam semmit! :roll: Vagy a többség több GYED-et kap, mint a fizetése volt? :roll:

Mert ha nem akkor szerintem:
2 évig GYED havi összege kb. = 1 évig GYED havi összege + 1 évig bér

Sőt, ha marad a munka mellett a GYES, akkor még a kiadás növekszik! :roll:

De szóljatok, hogy egyáltalán nem így van! :!: :!: :!:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike
Hol voltatok kirándulni? Szilvásváradon?

Ez amit írtál a fizetéssel-gyeddel kapcsolatban, csak a közalkalmazottakra/tisztviselőkre igaz, nem...? :roll:

Timi
Nem semmi egy napod! Én nem tudnék minden nap főzni. Valahogy nem fér bele. Mondjuk én tanítok is, van egy srác, aki délelőtt jár, van amikor annyira belelkesül, hogy minden délelőtt eljön. Az jó, mert akkor legalább nincs délig pizsamában a család.... Nemrég jött tízkor a futár, kimentem pizsamába....nagyot nézett....aztán kisétált utánam Laci is pizsamában, akkor még nagyobbat.... :)

Képzeljétek, ma megkaptam az utolsó Tgyást és az első gyedet! Semmi csúszás nem volt, szóval nagyszerű az ügyintézés... :lol:
Mondjuk az nem derült ki, hogy mennyi lesz a gyedem, de gondolom ugyanannyi, mint a Tgyás, mert én abból is elég keveset kaptam.

Asszem ma álometetés lesz, mert Bori nem evett, hanem elaludt. Amúgy is egész nap alszik. Nemtom mi van ma... Ennek örömére ma ki tudtam takarítani az egész lakást, meg még kókuszgolyót is tudtam csinálni. Persze ne nagytakarításra gondoljatok, csak porszívózás, törölgetés, felmosás, fürdőszoba ilyesmi.... Többre nem fussa gyerek mellett.... :roll:

Laci ma színházban van Pesten. CSak reggel jön haza, mert nem akartam, hogy éjjel vezessen egyedül, így ketten vagyunk Borival. Remélem jó éjszakánk lesz... :roll:

marek
 
 


Marek! Igen Szilvásvárad! :lol:

Fizetés - GYED
Miért a közalkalmazottakon kívülieknek több a GYED, mint a fizu? :shock: (Nem hiszem!)

Kép
bettike
Eger
 
 


Azt akartam írni, h ha visszakerülnél dolgozni, akkor spórolnának rajtad, mert a fizetést nem az állam adja (kivéve közalkalmazottak/köztisztviselők), ráadásul még adóznál is.

Szilvásvárad mennyire kivitelezhető babakocsival? Mondjuk látom, ti kiviteleztétek... :lol:

marek
 
 


Jaj így értem már! De gyagya vagyok! :oops: :oops: :oops:

A Fátyol-vízesésig jutottunk gyalog fel és vissza is! Teljesen jó az út babakocsival is! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!!

Csak pár sor, még nem tértem magamhoz....
Írtam a játszóterünkön uralkodo problémákról. Ma estefelé kint voltunk családilag. Konsti Bence karjában szundikált, Én Ábival homokoztam. 5-6 család játszott békésen még , beszélgettünk, stb. Megint ott voltak az idétlen nagyok. Bence csendesen kérte Őket, h fejezzék be az ugrálást, rohangászást , a csúzda csúzdázásra való, a homokozó pedig homokozásra. 5 perccel később Ábel elindult a csúzda felé, majd egy pillanat alatt ráugrott egy fogocskázó 12 év körüli fiú. Iszonyat megijedtünk, mert nem láttuk, h hol találkoztak. Ábel zokogott, Bence a kezembe nyomta a kicsit és kapta fel Ábelt, közben leordította az idétlen nagyfiút. Szerencsére nem lett baja a fiunknak, de tényleg szerencse volt. A többi idétlenkedő röhögött. Bence odament-azt hittem leordítja a fejüket-, de nem... nyugodtan elmagyarázta a tényállást. Ha baja lesz valakinek, a szüleik börtönbe is kerülhetnek, hiszen nem felügyelnek a gyerekükre. nem tudom hatott-e, de egyenlőre örülök, h Ábel jól van........

Bettyna!
Kezet foghatnak a fiaink, Konsti ma egész nap sír. Szopi nem, cumisüvegből megeszi az anyatejet. A foga lehet, igaz az éjjel 39 fokos lázat mértem popsiban neki. Kapott panadolt, reggelre semmmi baja, csak ölbebaba. Veszettül rág mindent és ömlik a nyála.....TÜRELEM, TÜRELEM.......mást nem tudok....

Bocsi, folyt. köv... kicsit lenyugodtam közben.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu
Nem vagyok egy agresszív fajta, de én tuti megpofoztam volna. :roll: Szégyellem is magam... :oops:

Megyek álometetni...

Jóccaka...

marek
 
 


Reggelt! :roll:

Mire befejeztem a netezést, addigra Máté nyűglődni kezdett! Éjszaka óránként fent voltunk, sírt! Talán a hasa, mert néha pukizott, de lehet a foga, mert annyira ömlik a nyála, hogy alig bírja nyelni is meg csurgatni is! :lol: :( Csak úgy volt jó, hogy ölben elringattam! Most is így aludt el, de legalább le lehet rakni, ha elaludt! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Egész nap senki? :shock: :shock: :shock:

Szerintetek?

Olyan mintha Máté nehezen nyelne, illetve köhög! :roll:
Jól eszik, jó kedvű, láza nincs!
Nem tudom, hogy a sok nyáltól csinálja vagy esetleg a torka!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!
Régen nem írtam, de most kellően ki vagyok fáradva ahhoz, hogy ne tudjam magam elvonszolni a gép mellől. :shock:
Fenn voltunk babakocsistul, Apástul, hátizsákostul a Normafánál. Nagyon szép volt, és ha nem ragaszkodtam volna a kilátóhoz tartó 30 fokos lejtő megmászásához, akkor kifejezetten üdítő is lett volna. De gyerkőcnek nagyon tetszett a friss levegő, a fák susogásától teljesen oda volt. :D Mindnekinek ajánlom.
A következő túra a Kopaszi gát lesz, ahogy nézem a gúglörszön a képeket, nagyon jól néz ki. Volt már ott valaki? Hogy kell oda lehajtani?
Holnap más jellegű túrára megyünk: Esztergomba. Milyen látnivaló van ott a váron kívül?
Egyébként örömmel látom, hogy mindenki babuja nagy erővel gyarapszik, mi az október 21.-i születésnapunkkal kicsit mindenben az átlag mögött kullogunk. De hát ez természetes. Azaz nem mindenben: nekünk már most jön a második fogacskánk és lassan tudunk pohárból inni. :P
Bettike: a köhögés oka valószínűleg nyál. A nyál oka vallószínűleg a kis fogacska :D Nekünk legalábbis ez volt. A vízeséses kép nagyon szép.
Habtapi: a csömöri és a maglódi Auch@nban is volt 10 db 2ezerért.
Spinningeseknek (főként neked, Kata) tudok egy jó kis oldalt: www.azentekeresem.com
Sok érdekes témát érintettetek, egy-kettőre én is reagálnék:
-gyermekverés: egyértelmű nem. Én is inkább a magyarázós típus leszek (mit , miért (nem)). Ugyanakkor szerintem nem szerencsés azzal magyarázni a dolgokat, hogy "mert anyának ez rosszul esik". Szerintem ez érzelmi zsarolás, és esetleg oda vezethet, hogy a gyerek döntésképtelenné válik, vagy mindig az anyja igazolását kéri (ugye, anya?).
-Gyed: szerintem szükséges a 3 év együttlét. A páromon kívül nincs más ember a földön, aki úgy szeretgetné, terelgetné gyermekem, ahogy én szeretném. Hisz a szobatisztaság, a beszéd/kommunikáció kialakulása mind erre a korszakra tehető. És igenis leadóztam érte, illetve még fogok is. Mint ahogy sok másért is.
-Gyerekhiszti: kicsit furcsálom, nálunk nincs.- Továbbra is fenntartom, hogy egy ennyi idős gyerek ok nélkül nem sír. És igen: nem lehet magára hagyni a gyereket a szobában- ha WC-re mész, egy gyerekülésben vígan tud rád mosolyogni a folyosóról. :D Gyerekunalom ellen jó a séta: a világ felfedezése a gyermek számára csak a szülőkön keresztóül kivitelezhető, amíg nem tud helyet változtatni. Ha én besokkallok, szólok a Kedvesnek, hogy most egy kicsit vegye át a gyerkőcöt, mert fáradt vagyok. És ő dettó.
No, most jól okoskodtam én is kicsit.
Mindenkinek kellemes ünnepeket
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára macianyu 2011.12.03 22:17-kor.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Borkaby!
Tedd Tomit hasalva egy tükör elé….akkor is tündérbogár lesz! :) Jó ötlet a tyúk…veszel nekem is? Aztán majd osztozunk… :D
Igen, szomorú, h aki eddig is sunnyogott, azt ezután sem fogják tudni meghúzni. A luxusadót én is támogatnám, mintha lenne ilyen több országban is, nem?

Bettyna!
Örülök a kazánotoknak! :) Nem lehet, h Szabi unja a régi játékokat, helyzeteket? Próbálj ki vm újat, meg a tükröt neked is nagyon ajánlom.

Ja még a múltkori bbkocsi témához: én azért sem használom még döntve a sportrészt, mert Lilla ha már kicsit feljebb van a fekvő helyzetnél, egyből fel akar ülni, erölködik, de persze még nem megy hasizomból :D szal nálunk nem lenne nyerő…

Timi!
Igen, az én szemüvegem is roppant érdekes, főleg a ht legnépszerűbb tagja… :D
Gratula a hivatalos terpeszpelusmentességhez! :)
Méz…te jó ég! Egy éves korig TILOS, mert olyan anyag van benne, amit a kicsik szervezete nem tud feldolgozni, így nekik mérgező, a többiről nem is beszélve. :?
Nálunk is pontosan így alakul az alvás éjjel is és nappal is. :D
Nagyon éééédesek a képek! :)

Peva!
Mi baby rice-al kezdtük a ht-t, és 3 hétig csak ezt ette különböző ízekben és símát. Ez tul képp rizses tejpép…kint ezt ajánlják első kajának, úh sztem lehet…
Sajnálom az orrszívást, jobbulást!

Ildi!
Jajj, kukac… :? De sztem nem ártalmas akkor sem, ha jutott neki. Sztem te is megettél már 1-2-t életedben, és biztosan én is…fujjj! :P
Próbáltál már Lottinak frissen préselt gyümilevet vízzel higítva adni? Lehet, h az bejönne neki, ha szereti a szentkirályit. És akkor abban nincs cukor…
Mi végül kaptunk betűs habtapit a szegedi új Tesco-ban…2x26db-ost vettem.
Sztem akár egész nap is kint lehet Lottik a levegőn, ha nincs túl nagy szél, nem éri a nap, nincs alulöltözve, és nem is izzad le, mert akkor tuti megfázik. Jót fog aludni éjszaka. :)

Marek!
Az összes kezdő bébikaja gluténmentes, ha csak ez a gond…Remélem Bori nem lesz allergiás semmire!
Milyen volt az éjszakátok?

LKata!
Lilla nem kap semmit húsvétra sztem, szüleimtől lehet. Most kapott 52db habtapit, meg műanyag puha könyvet, ágyraszerelhető játékot, de nem húsvétra. Majd akkor kap, ha tudja értékelni…én a névnapján is mondtam neki, h boldog névnapot és kalap. :) Anyukámtól meg egy cumit kapott. :D 3,5 hónapos volt…
Köszi a tejpép tippet! A hippesek közül csak egyre van ráírva, h cukor nélkül, lehet, h pont a barackos, most nemtom hirtelen. A többin nincs rajta, úh gondolom van benne, különben azzal is dicsekednének, h nincs. Az a gyermekálom vaníliás is tök édes, ma azt kapta, de nem adom jó szívvel…durván egy 1000es volt, úh mostmár megeszi, de többet nem kap. :P
Adsz Norbira hálózsákot? Abban esetleg nem mozogna ennyire. Hűűűha, szép nagyok vagytok! :)

Clau!
Gratula a forduláshoz! :)
2évig fizetnek majd gyest vagy gyedet (nemtom, nem értek hozzá), nem? 1év szerintem is túlzás, de 2 már teljesen oké.

Kata!
Nem tudom, h jár-e nekem bármi pénz, még nem néztem utána. Kint júl.1-ig kapom, utána lehet, h igen…majd kiderítem. Valószínűleg nem te csináltad a válságot, de magyar állampolgár vagy, és most ez van. Aki jogtalanul keres milliókat, azokon nem tudják elhúzni a dolgot, de ez mindenhol így van. Szomorú és idegesítő a helyzet, de akkor is sztem az jár a legjobban, aki elfogadja, h ez van.

Bettike!
Nagyon ari a kép! :)
Úúúú, de jól hangzik ez a mesés habtapi!!! Mostmár mind1…meg asszem itt Makón tuti nem is kaptam volna. :?
Hát nem tudom, de nekem úgy tűnik, h Máté szomjas…nem lehet? Vagy a fagyi… :D:D

Zsuzsu!
Játszótér grrrrr grrrr. Ez már tényleg több a soknál! :( Jól van Ábi?

Macianyu!
Nagyon tündér Zengő! :) Nem vagytok lemaradva egyáltalán, nyugi!

Huhh, végigértem…de magunkról már megint nicns erőm írni, hulla vagyok..majd talán holnap.

BOLDOG NYUSZIT MINDENKINEK! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Nem is tudom, a jóval vagy a rosszal kezdjem?????????? :roll:

Legyen a jó!
Tegnap ugye a Balcsira mentünk, végig kint volt Lottika, kivéve a 3 etetést, akkor a házban szopizott, de amúgy jól érezte magát. Volt egy utazóágy, amiben nagyon jól elvolt, úgyhogy elgondolkoztam, hogy kéne egyet venni. Volt habitapi, hintaágy, minden, a Balatonpartra is lesétáltunk vele, majd teszek fel képet, édi volt nagyon!!! Az autóutat is jól bírta, hazafelé szépen aludt, szóval okés volt minden! De!!! Aztán jött a rossz!!!

Elmentem fürdeni, és zuhanyzás közben hallottam, hogy iszonyatosan sír Lottika, olyan hangon, hogy azt sem tudtam, mi van, kiszóltam páromnak, hogy mi van, de nem szólt semmit. Gyorsan kijöttem a kádból, törölköztem és hallom, hogy még mindig nagyon sír. Úgy ahogy voltam törcsiben kimentem, párom kezében a gyerek, kérdem, mi van??? Leesett!!!!!!!!!!!!! :shock:
Képzeljétek el, hogy a nagyágyunkon volt háton, Zoli kb. 5 mp-re átment a másik szobába a cumiért és mikor fordult vissza a szobába, még látta, ahogy lefordult a nagyágyról és puffant :cry: Kb. 50 cm! Van egy szőnyeg a lábunk alatt, arra esett oldalra. Na, én totál kivoltam, hívtuk a Bethesdát, mondták, hogy a Heim Pálba vigyük, ott van ügyelet. Öltöztettük, öltöztem, siettünk, kocsiban hátul volt velem, el akart aludni, énekeltem neki... egy örökkévalóság volt, mire odaértünk. Be kellett jelentkezni, hát annyian voltak, hogy álltunk a sorban totál kiakadva, gyerek üvölt a hordozóban, cumi se kellett neki. Aztán végre sorra kerülünk, erre a nyomi nő nem hívott minket, hanem valamit gépelt, Lotti üvöltött!!! Erre párom beszólt neki egyet, lefagyott a levegő, mindenki csendben figyelt, fú, nagyon gáz volt, de aztán a nő végre felvett minket és mehettünk a sűrgősségire, ahol tömegnyomor, ezer gyerek, áááá, 1,5 órát voltunk ott, behívtak, megnézték, majd röntgenre kellett várunk, ott is ezren, közben éhes is volt szegénykém, így elvonultunk a kórház lépcsőházába és a lépcsőn etettem, ilyet se csináltam még. A röntgenen sírt szegénykém, párom tartotta a fejét (nekem nem lehetett, mert szoptatok), aztán vissza a dokihoz, minden oké, nincs törés, se repedés, a gyerek rendben (szopi után már mosolygott amúgy picit), de figyelni kell, nem bágyadt-e, nem aluszékony, nem viselkedik-e másképp.........................................
Csajok!!!!!!!!!!!! Soha, soha, de soha egy fél mp-re se hagyjátok sehol a babát, ahonnét leeshet!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem okoskodok és tudom, mindenki figyel rá, de párom is nagyon alapos és figyelmes, és nem számított rá, hogy Lotti kettőt is fordul és még fokot is változtat!!! Szegényt nagyon sajnáltam, nagyon kivolt, hogy miatta esett le!!! Amúgy mindig, mindig mondtam neki, hogy soha ne hagyja ott a gyereket............ de nem bántottam őt, épp elég volt neki, hogy még utána is azt a puffanást emlegette, amilyen hanggal Lottika a földre ért :cry: :cry:
Hazaértünk, úgy ahogy volt, betettük az ágyába szegénykét és aludt 6-ig.
Szóval jól végződött, ami végződhetett volna nagyon rosszul is, amúgy rögtön Nyugtonmalac jutott eszembe és Borika, amikor Lilike meg akarta emelni és leesett és úgy voltam vele, hogy erősek ezek a babák... de amikor este elaludt és én forraltam a vizet a konyhában, bőgtem, mint egy bolond... iszonyat volt!!! Még most is a hatása alatt vagyok, de gondolom ez így lesz pár napig!
Bocsi, hogy rátok öntöttem a dolgot, de le kellett írnom.

Kép Lotti babalány a Balatonon

További kellemes ünnepeket Mindenkinek!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


kezdetnek egy tegnapi kép:

Kép

nem kiakadni- Apa söre annyira kellett neki, hogy kimostam a dobozt és odaadtam neki :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ildi!
nyugodj meg, Dorka is leesett már a kanapéról - én sem hittem volna, mivel ahhoz fordulni és mászni is kellett!!!! Amit se előtte se utána nem csinált. Én azért nem vittem dokihoz, mert amint fölvettem vigyorgott... :oops: de totál ki voltam borulva, levetkőztettem, tapogattam, nem sírt semmin fel, és jó kedvű volt. Nagyon kell vigyázni tényleg. Jó tanulság egy életre. Hihetetlen mit tudnak művelni, ha nem figyelünk egy pillanatig.
Lotti annyira nagylány a képen! Gyönyörű!

Macianyu! Zengő nagyon ari ahogy elgondolkodik. :lol:
Hiszti: szerintem ha üres pelus teli has ellenére még akkor is nyafi van ha mellette ülök, és ez a nyafi pikk-pakk kacagás lesz, ha felveszem, picit hiszti. Tudom, fizikai szükséglet az ölelés is, de hidd el ölelgetem is- csak ha egész nap kézben van sosem tanul meg mozogni... :wink:

Bettike! Chamomilla 30Ch 1x5 este? Próbáld ki nyugodtan. Vagy Viburcol kúp. Mindkettő homeós cucc.

Zsu! Én is megcibáltam volna azt a gyereket, jó, hogy higgadtak maradtatok (viszonylag). Hátha ez végre segít, és nem ugrálnak a kicsik nyakába többé. Majd tudósíts.

Mi itthon kirándulunk. Nyílnak a virágok. Keresek képet.
Ja, etetőszék:
Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Kép
Kép
Kép

tudom, ez babanet, nem kertnet, de annyira büszke vagyok Apára, ő gondozgatja a kertet!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ildi!
Elsírtam magam,ahogy olvastam mi történt Lottikával!
Nagyon örülök,hogy semmi komoly baja nem lett!!!
Én i van,hogy a nagy heverőn hagyom Tomit,befészkelve 1-1 pillanatra,de ezentúl nem fogom még annyira sem,mert tényleg nem is gondolná az ember,hogy akár kettőt is fordulhat vagy szöget is változtat :cry:
örülök,hogy jól vegytok és nagyon édes a képen Lottika!

Sensie!
Ha megunjuk majd küldöm a tyúkokat :lol: :lol: :lol:

Én is veszek rizspépet,most rendeltem pont a barátnőmtől.
Ma megkóstoltuk a fagyasztott barackot,nagyon ízlett Tominak,de alvás közben nyögdécsel egy kicsit - vajon a pocija fáj?
Az biztos,hogy nagyokat durrantgat...
most hagyjam akkor a barackot,próbáljuk holnap valami mást? de mit? répát,kruplit,körtét,sütőtököt vagy céklát? ezek vannak itthon bio-ban.

Macianyu!
Szerintem is oka van,ha sírnak a babák és szerintem sem vagytok lemaradva semmivel. És gratula a 2 fogacskához!!!

na,tomi ébred,megyek
bizti a barack :(

Kép

Kép
borkaby
 
 


és Bettyna utólagos engedélyével (remélem :lol: ) egy kép a teraszról gengszter Szabival

Kép

Meg is nézem a honlapunkat ki van-e hirdetve a tali (kihagytam pár hetet, nem tudom mikor lesz)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Borkaby!
Én Alma-krumpli mixet adtam gyümik után. 1/3 krumpli, 2/3 alma turmixolva. Aztán cékla-krumpli jött (az fincsi, cékla picit édeskés).
Persze Dorka 3 kanálkával eszik kb. mindenből.

Sensie! Magatokról is írj. Hogy bírod Apa nélkül? És ő nélkületek?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Húsvétot kívánok!!!

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!
Ildi
Asszem mától egyikünk em hagyja a babákat az ágyon... :roll: Örülök, hogy nem lett semmi baj, de az a pár óra nem lehetett semmi... :cry:

Peva
Nagyon szép a kertetek!(de ez már akkor is látszott, amikor ott voltunk) És szuper helye van Dorkának az udvaron... Na meg jól áll neki a pelus.. :lol: :lol: :lol:

Borkaby
Én is krumplit fogok adni barack után, de az még nem most lesz. Egy hét barack...majd utána. Ha ilyen tempóban haladunk, akkor Bori még tíz éves korában is csak kóstolgatni fog... :lol: :lol: :lol:

Sensi
Legközelebb előbb írj magatokról, utána reagálj ránk... Így tuti, h ti nem maradtok ki!

Macianyu
Zengő csodaszép! Miért írod, hogy le van maradva? Súlyra, vagy mozgásban, vagy miért?

Képzeljétek, tegnap Bori ismét élvezte az úszást. Eddig valahogy nem tudta elviselni, hogy bevizeztük a fejét, de szorgalmas itthoni gyakorlásnak meg lett az eredménye. Tegnap már vidáman lubickolt, ráadásul merültünk is, és egyáltalán nem volt gond utána! Pedig már úgy mentem, hogy ha megint sírás lesz, akkor ez az utolsó.

Úszás után még elmentünk vásárolni. Bori a hasamon aludt, én meg vettem magamnak néhány cuccot. Legközelebb Bori apán fog aludni, mert így semmit nem tudtam felpróbálni. Viszont kinyitottak a kedvünkért egy pénztárat, mert biztos nem lehet könnyű a baba... :lol: Ilyenkor mindig meglepődök, mert általában nem figyelnek arra, hogy valaki gyerekkel van, ráadásul nem is várom el, sőt inkább zavarban vagyok ilyenkor... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Reggelre "megoldódott" a gondunk!
Sajnos valamit összeszedett! :oops: :(
Köhög, folyik az orra!
Doktor nénit hívtuk! Megy a panadol baby, calcium, orrcsepp, orrspray! Megnyugtatott, hogy semmi gond nincs, csak vigyázzunk, hogy az orráról ne menjen rá a torkára! Azt mondta, hogy most sajna ilyen idő van, hogy valahol egy kicsit megizzadt és utána megfújta a szél, vagy egy kicsit hűvösebb lehetett valahol!
(Gondolom a kirándulás!) :twisted:

Szerencse: jó étvágya van, játszik, jó kedvű, láza nincs! Csak nekünk rossz hallgatni a köhögést, szörcsögést, illetve az éjszakai nyüszögést! Ismét 2 óránként min. ébren voltunk! Remélem ma már jobb lesz!

Ildi! Szegény Lottika! A lényeg, hogy nagy baj nem lett! :wink:
Most éreztem először egyébként, hogy akár mennyire is vigyázok, nem tudom maximálisan megvédeni! :cry: :cry: :cry:

És az aranyigazság:
A GYEREK MINDIG HÉTVÉGÉN ÉS/VAGY ÜNNEPEK ALATT BETEG! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Azt hittem már ide se érek :roll: Norbika nagyon nyűgös 3 napja, tuti hogy a foga jön! :(
Közben meg fözés, takarítás.....
Kata, Emmalena,Sensi....igen a hálózsákra én is gondoltam már. Eddig (olyan 5 hónapos koráig abban aludt,
szerette is, de mikor forogni kezdett nyűgösködött benne és lecseréltük kezes-lábasra :roll: lehet hiba volt?
Lényeg hogy most már kinőtte a hálózsákjait, csak rugija van. :(

Remélem hamarosan kibújik az a fogacska!
A meleget is nehezen viseli szegénykém, nagyon izzadós! :?

Én meg nagylány lettem, most már rendesen! :roll: Reggel moshattam lepedőt! :oops: :?

Borkaby.....répa, krumpli,vagy cékla... aztán a sütőtök majd 2 hét mulva. :wink:
Ezek mind könnyen emészthető ételek!

Macianyu...jaj de szépek vagytok, gyönyörűek a fotók!
Peva... :lol: :lol: :lol: Jó ez a sörözős kép!
Ildi...Lottika már olyan nagylányos, nagyon helyes!
Sajnálom a balesetet! :( :( :( Elhiszem mennyire megrémültetek.
Jó hogy megosztottad velünk, ezentúl én is még óvatosabb leszek! :(
Timi, Bettike...nagyon szépek vagytok ti is! :D

Tegnap mi is levegőztünk! :lol: Kép
Kép
Kép
Nagyon Kellemes Húsvéti ünnepeket! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lányok,köszönöm a tanácsot kaja ügyileg,talán mégsem a barack volt a baj,ugyanis megint iszonyatosan nyálzik Tomi és vakarja szegénykém az ínyét. Gondolom a foga jön,de remélem most már nem vaklárma,mert elég kellemetlen neki.

Barack után viszont kipróbáljuk a krumplit,aztán szerintem répa,cékla lesz a menü.

Peva!
lehet kerti fórum is :)
bár ahhoz én nem nagyon tudnék mit hozzátenni,mivel van 4 cserepes virágom,abból kettő ép haldoklik :oops: :oops:
de jövőre szeretnék az erkélyen paradicsomot termeszteni :D :D
nagyon ügyes a férjed!!!
és aranyos a söröző nagyfiad :lol:

Marek!
én 5 napig kóstoltatok egy ételt,de Tomi ma annyira belejött a délutáni almakóstolásba,hogy bevágott 60 g almát...

Ez nem csak szerintem sok,ugye?
nagyon jól esett neki,pedig szopi után volt,de az is lehet,hogy hűtötte az ínyét,mert hűtőből vettem ki az almát,azt reszeltem le.

És ma megint volt rokoni ebédelés,és megint meghallgattam,hogy az unokatesóm már félévesen töpörtyűt evett szalonnával és Tominak is lehet,hogy jobban ízlene,mint az alma :shock: :D
már csak nevettem rajta,elképzeltem a kis fogatlan gézengúzomat nagy töpörtyű és szalonna csámcsogás közepette.- lehet,hogy még tábortüzet is gyújthatnék neki,hogy jó kis fehér kenyérre csepegtessem neki a szalonnát,aztán leturmixolnám :P :P :lol: :lol:

Bettike!
JOBBULÁST!
remélem már jobban vagytok és éjszaka is könnyebb lesz!

Kata!
köszönöm a tanácsot!!
Tomi is nagyon izzadós,én emiatt már nem nagyon öltöztetem fel. Ma is csak egy rövidujjú body + nyári naci + zokni volt rajt meg egy vékonyka kalap,hogy ne érje a nap. Így kibírta valahogy,de még mindig utálja a napot,nem tudom mi lesz nyáron.
Édes Norbika a képeken!!

jajj,nagylányság...
engem még elkerült,igaz,fog. gátlót szedek,az meg visszatartja. de nem hiányzik...


Sensi!
A tükröt megpróbálom!

a napokban beszéltük a férjemmel,hogy milyen gyorsan elment ez az első fél év,főleg az első pár hét. És belegondoltam,hogy milyen lenne,ha most várandós lennék,és érzem,hogy a szervezetemnek egyetlen porcikája sem kívánja,pedig imádtam terhesnek lenni.
Van aki még mindig most szeretne tesót?

Kép

Kép
borkaby
 
 


majdnem elszállt minden amit írtam,de a vissza gomb,majd szöveg kijelölése és bemásolása megmentett :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby
Én még mindig most szeretnék tesót, csak közben félek is a kis korkülönbségtől, mert mindenki azt mondja, hogy az nagyon nehéz... :roll: Így még várunk, bár nem hiszem, hogy sokkal egyszerűbb a két és fél év korkülönbség, mint a másfél. Szerintetek?
Ami még nagyon visszatart, az a rengeteg vizsgálat, amiért nekünk fel kéne járni Pestre, és az Bori mellett nem lenne túl egyszerű... :roll:

LKata
Norbika nagyon édes!

Bettike
Gyorsan gyógyuljatok meg! Írj majd, hogy mi van Mátéval!

Holnap mi is egész nap a levegőn leszünk. Remélem jó idő lesz!!!

marek
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk Esztergomban- a hatás majdnem a tegnapival vetekszik: kezm, lábam fáj a sok jövés-menéstől. Szégyen ide-oda, nekem a legjobban a dunaparti sétaút tetszett a legjobban, de csak emiatt azért még egyszer nem utaznék fel itthonról. A bazilikát é a várat babakocsival meg se próbáljáok, és a belvárosi utakat sem ránk gondolva alakították ki... :( De mivel a város vezetése jó időt biztosított sétánkhoz, minden meg lett bocsátva :D
A gyereket egyébként mi az eltelt 2 napban egy szál rövid újjú bodyba öltöztettük (plusz kissapka), és a kis háta totál beleizzadt a sétában. A nap ellen tetra pelussal letakartam a kis lábát. Szerintem elég eennyi, de ha náthás lesz, akkor biza tévedtem. Majd referálok.
Marek: lemaradás alatt azt értem, hogy mi mindent 1-2-3 héttel később kezdünk el csinálni, mint az első ügyes topikbabák.
A második gyermekre mi is már most gyúrunk, én is kis korkülönbséget szeretnék. Szóval: gyerünk Marek, húzzunk bele, csináljuk meg!!! :D
Ildi:nem semmi a leesős story, örülök, hogy nem lett nagy gond. Nagon jó szülők vagytok, hogy rögtön fel is jöttetek megnézetni. Egyébként nagyon édes a kerti Lottifotó!
Peva: szép a kis kerted, jó érzés lehet kiülni pihenni melléjük. Az etetőszékes kép nagyon jópofa, óriásinak tűnik a szék a kisemberhez viszonyítva!
Lkata: Norbika szívdöglesztő a terepszínű kis pulcsijában! :D
Sensi: hogy bírod Apa nélkül a gyerekgondozást! Azért ez tényleg nem lehet egyszerű :shock:
Mindenkinek szép estét,
M.
Kép Apát köszöntöttük

Kép A kilátó felé, félúton


Kép Anya (hosszú naciban), meg Én (rövid bodyban)

macianyu
 
 


Macianyu
Akkor bizony belehúzunk... :wink:
Lemaradás: akkor egyáltalán nem vagytok lemaradva...ne a legügyesebb babákhoz hasonlítsd Zengőt!

Én is pont azon agyalok, hogy ma mit adjak Borira. Még nem döntöttem el, annyira félek, h megfázik (mondjuk nem a szabadban, hanem benn a hűvösben)

marek
 
 


Marek!
én is úgy láttam,hogy nehéz a kis korkülönbség,de igaziból én azt hittem ezelőtt,hogy félévig éjjelente kétszer kelni is nehéz,meg reggel 5-kor ébredni egy-egy ilyen éjszaka után és ez sem lett nehéz,sőt,már én ébredek hamarabb éjjel,ha Tomi esetleg nem keltene (és várom mikor kel már). a kis korkülönbség is biztos hasonló ehhez. talán annyiban más a 1,5 év,hogy akkor kezd el menni,hatalmas igényük van a felfedezésre,amit újszülött bébi mellett biztos nehéz támogatni. 2,5 éves korban meg a dackorszak még simán eltarthat,úgyhogy ha meg így nézem,minden életkor fontos valamiért és mindegyik rejt nehézséget a szülő számára.

Macianyu!
Szépek vagytok!
Jó lehetett kirándulni,nagyon szép város Esztergom!
Én az izzadás miatt hordok magamnál mindig 2-3 váltás body-t és ha kiveszem Tomit a kocsiból vagy a hordozóból az ölembe,akkor előtte átöltöztetem vagy ha nincs rá lehetőség adok rá egy kardigánt,amíg megszárad,nehogy megfázzon. A sapi meg rendszeresen tiszta víz,pedig ennél vékonyabbat nem lehet kapni sem,úgyhogy vagy kalap a nap ellen vagy semmi nincs a fején.
És én is remélem,hogy így nem fog megfázni.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Macianyu...milyen csini vagy! Jól lefogytál! :D

kösz a bókot lányok! :oops: :lol:

Norbika tud inni a csőröspohárból! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Ma főztem krumplit, Pálmi először evett volna, de csak volna, mert olyan arcokat vágott tőle, hogy csak na :cry: Nem a szokásos "új íz - fintorgok kicsit" hanem, mint akivel valami brutálisan rosszat akarnak etetni. Próbáltam 3-4-szer a szájába adni, hátha szokja, de ugyanaz lett az eredmény. Aztán próbáltam főtt répát, na ennél dettó ugyanaz lett a kimenetel.

Aztán kibontottam egy HIPP sárgabarackot - ilyet is most kapott először, ott már a szokásos első fintor volt, aztán szépen ette.

Lehet, hogy a sót nem szereti ennyire??? Legközelebb csak sima vízben főzöm a krumplit, meglátjuk...

Kata,
gratula a csőrös pohárhoz! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzánk szóló szép szavakat, jelentem, Lotti jól van, most már mi is, persze még eszembe jut (biztos Zolinak is) a dolog, de próbálom elhesegetni és most már még százszor, sőt ezerszer jobban odafigyelni!!! Mert ugye akár velem is megeshetett volna :roll:

Veronika - én ma adtam krumplit először Lottinak, durván fintorgott ő is, de kb. 3-4 kanállal megevett. Én sima vízben főztem, nem sósban és jó sok anyatejet tettem bele, hogy jó folyós legyen! Te higítottad tápszerrel?
Köszi a habitapi infót, párom megvette pénteken :lol:

Ruházat - nálunk a lakásban kb. 26 fok van :shock: Úgyhogy amikor lemegyünk sétálni, ugyanabba megyünk, mint amiben itthon van+vékony sapi és egy takaró, ennyi, de pl. ma levette a sapit a fejéről és már nem is tettem vissza neki.

Macianyu - nagyon jók a képek, Zengő édes, te is nagyon csini vagy! Amúgy igen, Esztergomban én is voltam nagyon sokszor és ott elég húzós lehet a babakocsival a dómig felmenni a macskaköveken :roll: Tök ügyik vagytok, hogy így mentek ide-oda, de azt szerettem volna megkérdezni, hogy ilyenkor hogy eteted Zengőt? Ti már jól emlékszem, hogy tápszereztek? Viszed elkészítve vagy hogy? Egyébként a képeiteket elnézve nagyon kedvet kaptam egy nagyobb kiránduláshoz, most mondtam is páromnak és mutattam a képeiteket, hogy el kéne menni hétvégén valahová így hármasban.

Kistesó - én megmondom őszintén, kissé önző vagyok e téren most! Először szeretném visszanyerni a régi alakomat (ha egyáltalán ez lehetséges) és kicsit élni hármasban, amikor picit nagyobb lesz Lottibaba, akkor mászkálni ide-oda, egy jót nyaralni és ha kb. 2 éves lesz, akkor nekiállni a tesónak. Bár szerintem így is úgy is nehéz lehet, pici korkülönbséggel vagy nagyobbal.

Timi - Sanyika nagyon édes, ahogy néz, amikor eszel, na mintha az én lányomat látnám :wink:

Bettike - de édes Máté, szuperek a kirándulós képek!
Jobbulást Máténak!!!

Zsuzsu - játszótér :evil: :evil:

Sensi - de milyen gyümit préseljek most?
Kipróbáltuk a HIPP teát, bár van benne cukor, de rászántam magam, hát annyira nem jött be ez se, a csőrös pohárból próbáltuk, de valahogy úgy látszik, elég neki még a cici.
Irj magatokról, pl. hogy hogy vagytok így apa nélkül és mi van anyukádékkal, segítenek eleget, tudsz pihenni is?

Peva - de édes Dorka abban a hatalmas etetőszékben, egyem meg, elveszik még benne, de úgy tünik, jól érzi magát benne :lol: A sörös kép is cuki és Szabibabával a teraszon, hát az is nagyon ott van :lol:
Köszi a vígasztalást, tényleg nem szabad őket otthagyni fél pillanatra se!!! Nálunk azért volt aggódás, mert sírt nagyon szegénykém :cry:
Gratula a kerthez és apához, aki gondozza a kertet, nagyon szép!

Borkaby
- nem akartalak megsíratni :? A lényeg, hogy túlvagyunk rajta és igen, úgy bekerítve se szabad otthagyni, fordulnak egyet és megvan a baj :?

Marek - gratula a merüléshez, nagyon ügyes kiscsajszi Bori!!!

LKata - jaj, nagyon cuki Norbi, ahogy alszik a babakocsiban békésen, kis katona, nagyon vagány a terepmintás cucca :lol:

Na ennyit, mennem kell, mert ébredés van!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
igen, higítottam tápszerrel, mert különben nagyon száraz lett volna. Na majd még próbálom többféleképp, só nélkül, tápszer nélkül, stb.

Na szuper, hogy megvan a habitapi, a földről már nem tud lejjebb esni :) és lesz helye forogni, kúszni.

Én is most a 3 év korkülönbségre szavazok, és én is magam miatt :oops: Csak könyebb egy 3 évessel, aki aztán majd oviban is lesz így nem annyira megterhelő :oops: Bár a gyereknek is jobb, ha az anyukájának jobb és nem olyan leterhelt, jobban oda tud figyelni mindkettőre.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Ma egész nap a szabadban voltunk, ami nem nagyon tett jót Bori napirendjének. Még szerencse, hogy a délelőtti alvás után mentünk csak ki a tóra, mert gyakorlatilag az volt az egyetlen normális alvása. Próbáltam én mindenhogy elaltatni, de a babakocsiban kb. addig aludt, amíg apukám tologatta, utána kenguruztunk, ott aludt, de amint le akartam rakni felébredt, aztán még apukámmal is kengurztak egyet, mert nekem már nem bírta a derekam, de akkor már nem aludt, viszont mindketten nagyon élvezték. Asszem papának ez most nagyon-nagy élmény volt..... :lol: Imádja az unokáját.
Öt körül hazajöttünk, hogy hátha majd itthon alszik, de itt se aludt, pörgött ezerrel fürdésig. Így fél nyolckor megfürdettük és már alszik is... (sóhajtós szmájli)

Bori is tud már csőrös pohárból inni, bár nem a Tommee Tipeeből, hanem az Aventből. De úgy ám, hogy kiszolgálja magát. Megtalálja a játszószőnyegen, felveszi és iszik... Persze a kupakot még nem tudja levenni, úgyhogy azt érdemes nem rajta hagyni. Persze itt még nem az ivás a lényeg, hanem ez inkább játék neki, de játék közben víz folyik a szájába, amit legtöbbször le is nyel (többi megy a nyakába), úgyhogy hurrá!
Ez az a pohár:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Ezt szívni kell, a TT csőröst meg hiába szívtam, még nekem se jött belőle semmi. Mondjuk közben a barátnőm felvilágosított, hogy azt nem szívni kell, hanem harapni, de hiába magyarázom Borinak, nem érti meg.... :roll:

Ildi
Szerintem próbálkozz a babavízzel, mert ha rászoktatod Lottit a cukros Hipp teára, akkor utána sose fog vizet inni. Most még nem baj, ha nem iszik sokat, mert úgyis főleg szopik. Szerintem... Elolvastam a Hipp tea összetevőit...hááát én nem innám meg. Basszus még a kamillateában is cukor van... :roll:
Ha van gyümölcscentrifugátok, akkor almalát tudsz csinálni. Vagy meggylét (gondolom, bár azt még nem próbáltam). Sőt, ha elkezditek a répát, akkor répalét is...

Veronika
A só amúgy is kicsit korai, nem? Mondjuk lehet, hogy nem a só miatt nem ette meg Pálma a krumplit. Azt sok gyerek utálja. Mi jövő héten kezdjük. Kíváncsi vagyok... :roll:

HT: ahhoz képest, hogy a barack lazít elméletileg, Boriból a barack óta úgy kell kiimádkozni a kakit. Napi egyszer sikerül (az eddigi öt-hathoz képest), mondjuk akkor emberes adag átöltözéssel, áztatással, mosással..... :roll: Ma még nem volt, úgyhogy gondolom éjjel kelek átöltöztetni, ágyneműt húzni, meg ilyesmi... Hurrá!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Én csak most értem ide, h reagáljak! Én is nagyon nagyon sajnálom, szörnyű lehetett ez az egész, de örülök, h nem lett semmi baja Lottikának, és már kicsit felejtitek a dolgot.
A balcsis kép viszont nagyon aranyos! :)
Most préselhetsz almát, aztán nemsokára jön a barack. Szerintem körte is van, meg amit csak találsz. :) Adhatsz pici répát is hozzájuk.

Macianyu!
Tökjó lehetett ez a kirándulás, nagyon jók a képek!

tesó: én eredetileg kis korkülönbséget terveztem az első 2 között, mondjuk másfél évet, és a harmadikat akkor, amikor a kisebb is ovis már. de mivel Lilla csak úgy váratlanul bekukkantott, ez most totál storno, nem tudom mikor, hogyan és miylen körülmények között lesz tesó...de a 3 gyerek még mindig tervem. :) Én úgy gondolom, h kis korkülönbséggel a legeleje lehet nehéz (mert mondjuk nálunk az első 3 hónap nagggyyon húzós volt), de később, ha már lefoglalják egymást, sokkal könnyebb, mint nagyobb korkülönbséggel, mert állandóan egymás fenekében lesznek, teljesen együtt nőnek fel, és nem kell a kicsivel és a naggyal vm teljesen mást csinálni, és mellőzni egy kicsit az egyiket, míg soron van a másik, mert egy idő után ugyanazt lehet velük csinálni. szerintem. :) De a 3év is jogos, amikor már oviba megy a nagyobb, és "csak" a kicsivel kell lenni.

Veronika!
Nekem azt tanácsolta a védőnő, h a saját vizével higítsam a zöldségeket, és sót nem tennék bele semmiképp.

Marek!
Jól hangzik a kirándulás és gratula a pohárból iváshoz, ari lehet Bori! :D

És akkor magunkról...

Macianyu, Ildi! Külön köszi a kérdést...
Hát elég jól elvagyunk itthon, persze minden nap eszembe jut, h nagyon sajnálom Lillát, h nem lehet az apjával, és ez miatt mérges is vagyok, de ez van. Jó lenne, ha a szüleivel élhetne egy családban...de szerencsére ez átmeneti.
A szüleim segítenek, bár már lényegesen kevesebbet "veszem igénybe" őket, mint legutóbb. Már egyedül is boldogulnék simán (elvégre kint is egyedül csináltam mindent), Lillussal is sokkal könnyebb, úh nincs gáz. Meg most is van olyan nap, h apukám dolgozik a garázson, anyukám meg elaludt a tv előtt, úh a fürcsit is egyedül intézem (másra nem is nagyon szoktam megkérni őket), így olyan, mintha egész nap egyedül lennénk.
Lillus megérezte a válzotást, kicsit meg is ijedtem, de mostmár minden rendben. Sokat változott, mióta hazajöttünk, és mostmár megint egész nap jókedvű, vigyorog, nevetgél, sikongat, játszik...elvan egyedül 20-30 percet a habtapin, ha a pelenkázólapon hasra fordítom peluscsere után, a tükörrel szemben van (a földön). nézegeti magát, babrálja a cuccokat körülötte, így is elvan 10-15percet. Átalussza az éjszakát, 10kor fekszik, és egyre tolódik az ébredés, ma pl 11kor keltünk (az elmúlt pár napban is majdnem így). :D:D De általában 9-10 a jellemző, és 6 körül mindig van egy 10perces szopi, amibe belealszik, és megy vissza az ágyába. Tehát mostmár ki is tudom pihenni magam. Az lehetett a baj nálunk, h nálam a vajúdás és szülés is 37órát tartott, tehát kb 40órát nem aludtam rögtön indulásként, és rengeteg idő volt, mire helyrerázódtam, mert vele nagyon kemény volt az első 3 hónap. Kb 4hónaposan éreztem azt, h mostmár egész jó, és azóta csak egyre jobb. Soha nem gondoltam volna az elején, h ilyen jó, egész nap jókedvű, nem sírós, jól alvó, cukorfalat kislányom lesz a végén. :) (meg hogy én valaha kikeveredem a kómából :P) És ez tökjó! :)
Mostanában belevetettem magam a mamami fórumba, ezért nem nagyon jöttem erre felé. Itt mosható pelusozó, babucikat kendővel, mei tai-al hordozó, és alternatív nevelő anyukák beszélgetnek, és persze van sok más téma is. Nyugtonmalac ajánlotta nekem, mivel mi is moshatózunk, és beleszerettem a hangulatába. Itt rendeztem le egy jó nagy pelusrendelést, hoztam pelusokat Londonból, meg most a hordozásra is szeretnék ráállni. (persze nem kizárólagosan, de ott van olyan anyuka, aki nem is tart babakocsit) Rendeltem is 2 sk mei tai-t, amit mamamik varrnak, az egyik remélhetőleg a héten meg is érkezik, gyönyörű piros-narancssárga, levehető kapucnis hordozó, a másikért pedig be kellett állnom a sorba, lebeszéltem a csajjal, június végére lesz kész. Gyönyörű dolgokat készít, nem tudtam ellenállni, mindjárt dobok is egy linket.

http://www.flickr.com/photos/33642488@N04/

Ezen az oldalon pl van egy oltás topic is, ami nálunk most eléggé aktuális...még mindig nem kapott egyetlen egy oltást sem Lilla, voltak storyk ezzel kapcsolatban, és most egy kicsit bizonytalan vagyok. Főleg olyan anyukák vannak itt, akik egyáltalán nem akarnak oltani, vagy ésszel, más oltási rendben akarják csinálni (én is utóbbi híve vagyok inkább), és hasznos infókat lehet összeszedni itt. Én eléggé ledöbbentem, h mik vannak, és össze is zavarodtam. És most örülök, h 5,5 hónaposan még nem kapott semmit, most ki is várom, h elmúljon fél éves, mert akkor állítólag van egy vízválasztó határ (de ennek még nem olvastam pontosan utána), és utána kezdjük.

Szombaton lesz a szülinapom, és lehet, h megkockáztatom, h felmegyek Pestre megünnepelni a barátaimmal. A zp-ben lesz egy reggae koncert, a legjobb barátnőm pasijának is aznap van a szülinapja (totál egy idősek vagyunk, még órára pontosan is :D), úh együtt ünneplnénk. Van a fagyasztóban egy csomó tej, mivel Lillus egyre kevésbé hajlandó rendesen szopizni, de én még mindig szorgalmasan gyűjtögetem, még mindig minden este fejek, sőt mostmtár akkor is, ha nem eszik rendesen, mert nem akarom, h csökkenjen a tejem. Nem tudom egyelőre, h ez most átmeneti időszak, vagy elkezdte elválasztani magát, úh rossz lenne, ha nem lenne elég, ha egyszer mégis úgy dönt, h szopizik rendesen. Szal délután felmennék, és másnap délelőtt hazajönnék...sztem simán ellenének itthon, de azért még nem döntöttem.

Na asszem ennyi van velünk, írtam is egy kisregényt, úh mostmár megyek aludni... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Megvannak-e locsolva a lányok?Fiúk kaptak sok piros tojást?

Sensi!Szerintem mennyél el megünnepelni a szülinapodat!Hidd el nagyon jót tesz majd Neked is!Lilus meg hagy szokja,hogy néha nélküled van.

Ildi!Hú hallod nem semmi ami veletek történt!Még szerencse,hogy semmi baja nem lett Lottinak!Én 1hete forralt lehütött vízet adok Zsebinek és simán elfogadja pedig elötte teát kapot szerintem váltogasd,hogy minden megszokjon.A párod ne okolja magát ez bárkivel megeshet,hogy mikor Ő vigyázz rá történik valami.én férjem tavaly esett el biciklivel a lánnyal pedig már 9hós kora óta bicikliznek Ő is úgy kivolt ráadásul Zsófi ha elmegyünk a baleset "helyszine"mellett elmlegetí :)

Marek!Gratulálok a merüléshez!Ha sikerül hozzál képet róla.Jó?Ha nagyon szereti Bori az úszást Balloszögbe vasárnaponként van babaóúszás igaz ingenes csak Nektek kell kifizetni a belépő jegyet(5000 ketöttöknek)de 3órát bent lehetsz éd addig kb el is tarta a babaúszás mieink nagyon élvezték :wink:

Kata!Nagyon édes Norbi baba a képeken!

Veronika!Én is mindig rakok bele egy nagyon pici sót állítolag kell is.Lehet ám,hogy nem izlik neki csak magában a krumplit meg a répát próbáld meg a meggyes krumplit(én még nem láttam olyan gyereket aki nem imádta volna).

Tesó/korkülönbség:Mi kicsit szeretünk volna és voltak anyagi okai is.Szerintem az a titka,hogy nem kell görcsölni de a 2.babával amúgy is lazább az ember.Nagyon jó,hogy elvannak együtt hamar össze szogtak együtt alszanak este és délután is ha sír valamelyik abszolut nem zavarja a másikat.Ahogy Sensi is írja az eleje kicsit nehéz de nekem csak annyi volt a bajom,hogy totál elszoktam az éjszakázástól(Zsófi 5hósan végig aludta)És sajnos minket akkor sem vettek volna fel az óviba ha most lennék terhes de úgy látom/hallom ez csak Kecskeméten van így,hogy hátrány a tesó a fevételinél :?Én is szeretnék 3.babát de csak 5-10év múlva ilyenkor jó,hogy fiatalon szültem mert 10év múlva is nagyon fiatal leszek(35éves) :wink: 8)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Rég raktam képeket, úgyhogy most elárasztalak benneteket... :lol: Aki Borit hordozza, az nagypapája, mert egy nagypapa mindenre képes... :lol:


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

marek
 
 


Sziasztok!

Nem vesztünk el, csak áthelyeztünk a telephelyünket Tatára, élvezvén a napsütést! :lol:
Olvasok!

Emma - Szóval próbálom nem cipelni a sejhaját és csak akkor felvenni, amikor már semmi más nem működik. Köszi.

Borkaby - Járunk tornázni, több gyógytornász is megnézte. Szerintük és a doki nénink szerint sincs semmi baj az izmaival, csak lusta, de az nagyon. Erje annyi van, hogy az ölünkben simán álldigál. Csak az a forgás, kúszás épp nem izgatja fel. Beszéltem a párom anyukájával, állítólag ő is ilyen kényelmes gyerek volt. :roll:
A barack fúj egy kicsit, Szabi is pukkogat tőle rendesen, de imádja!

Peva - Bébibesszert lehet a gyümölcsökben lévő cukortól is édes. Ne aggódj ennyire szerintem, majd rájön Dorka az evés ízére! Amikor ott voltunk már egész ügyes volt. Szabi sem mindig eszik olyan szépen, akkor nem erőltetem. Nem úgy néznek ki, mint akik éhen akarnának halni. :wink: De ha szeretnéd megyünk étvágycsinálónak. :lol: Van babarizs,asszem a Hollének amit Marek is írt. Állítólag jó. Meg az a Sinlac is bejön Szabinak, amit a bukás miatt kaptunk, de az receptes. Afp - :lol: Tényleg furi. Lelkismeretfurdalás -rossz álom -JAJ! Apának puszi - gyönyörűek a virágai meg a sörözős kiscsaja!Nekünk stampás poharas képünk van, csak nincs itt a kábel a géphez. Genszter Szabi + Kendős Dorka :lol:

Szöszke - Úgy érted, hogy csupán a büdi kaki miatt nem adnál Gergőnek husit kb 2 éves koráig? :roll:

Ildi - Kukacos meggy. :( Cukros italok: Én találtam a Nestlének almaitalát meg azt hiszem a hippnek van körtéje, amiben nincs cukor. Egyébként meg mot olvastam a Babapatikában, hogy a cukor nem is annyira káros, mint gondoljuk, sőt jótékony hatása is lehet. Csak az a lényeg, hogy ne játszon úgy a cumisüveggel, hogy gyümölcslé van benne, mert akkor romlanak a fogai tőle. Szabi csak pohárból hajlandó inni, de úgy szinte bármit. :shock: Ez a húsvéti hétvége tapasztalata.
Zölsdség: A hétvégén pasternákkal kínáltuk Szabit krumpli helyett, nagyon ízlett neki. Jó édes. Csak az a baj, hogy itthon nem lehet sehol sem kapni. Gulliver: nekem is van oda kártyám, de rég nem voltunk. A tatai Tescoban volt habtapi. :wink:
Lotti puffanás - szegénykém!

Timi - Örülök, hogy minden ok volt az ortopédián. Mézes cumi :shock: úr isten! Meg sem tudja emészteni még szegény!!! Sanci nagyon édi!

TALI: JÚNI 13! MEGHÍVÓ KÉSZÜL, MÉG A KÉPEK KELLENEK! APUKÁM BEVÁLLALTA A FŐZÉST - GRILL HUSIK FŰSZEREZVE ÉS ANÉLKÜL, HOGY AMELYIK LURKÓ MÁR OTT TART EHESSEN BELŐLE! TUDOM KÉNE KB HÁNYAN LESZÜNK LÉGYSZI ÍRJATOK PRIVIT AKI JÖNNE!KÖSZI!

[quote] írta:s az aranyigazság:
A GYEREK MINDIG HÉTVÉGÉN ÉS/VAGY ÜNNEPEK ALATT BETEG!

Így van! Szabi is náthás lett. Szívom az orrát, szombaton volt egy kis hőemelkedés is, de azóta hál'isten semmi. Csak turtyogás. :?
Máté jobban van?

Marek - Bori nagyon édes!!!

Rólunk - Köszi mindenkinek a lélekápolást! Már jobban vagyok, segített a húsvéti mamázás. :wink: Több helyen is van a lakásban játszplacc Szabinak, a tükör előtt is. Van mikor ott se jó.
Ő is harcol szegénykém a fogával, 3 napja Viburcollal alszunk, mert előtte óránként kelt és elalváskor is vígasztalhatatlan sírás volt. Takony, fog kombó, nagyon király! A mozgása miatti parám egy kicsit alábbhagyott. Most legalább próbálkozik. :wink:
A héten valószínűleg még maradunk Tatán, majd utána hozok képeket.
Bocsi, hosszú lettem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ja, azt elflejtettem, hogy Szabi mostanság dumára gyúr. Bővítette a szókincsét, az új szerzeméynek: "bbbbbűűű", "vávávává", néha "tetete" :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


meg álldigál az ölemnben

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Nekem kifejezetten így mondta a doktornéni, hogy sós vízben főzzem... :roll:

Na majd megpróbálom valamivel összekeverni, meggyem sajnos nincs, de jó ötlet :) Talán körtével, azt szereti :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ja, és aki Jó éjt tápit ad, az milyen cumival adja?

Mert a sima lukún nem megy át, mert sűrűbb, amelyikre meg az van írva, hogy sűrűbb folyadékokhoz, abból annyira gyorsan jön, hogy alig tudja inni, és míg eddig belealudt szépen az esti kajálásba, most teljesen felébred ettől, hogy alig bírja nyelni olyan gyorsan jön... :shock:


Amúgy ez a jó éjt tápi beválna, mert ma pl. 9 órán át aludt tőle, csak az elalvást zavarja be...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Kata!
Minket nem locsolt meg senki. :D Még este kikapcsoltam a csöngőt, apukám meg sztem elfelejtette...úh el fogunk hervadni. :P
Sztem elmegyek, de majd még meglátom...

Marek!
Nagyon jók a képek! Látszik, h a papa is nagyon élvezi a hordozást! :) Látom már jó barátok Bori, meg a henger...és azok a gyönyörű kék szemek!!!!

Bettyna!
Örülök, h kicsit jobb lett a hangulatod, és tényleg nem kell görcsölni Szabi mozgásán, úgyis csinálni fog majd mindent, ha ő úgy gondolja. :) És jobbulást neki!
Mi szeretnénk menni a talira, de nem baj, h én majd csak sokkal később adok választ? Mert mi elég messze lakunk, és kell majd hozzá apukám is. :roll:

Veronika!
Hmmm, fura...nálunk angliában abszolút sómentesen kell a babának főzni.
Cumira nincs ötletem, mondanám, h csőrös pohár, de az fura lenne, nem? Esetleg sk szúrjatok nagyobb lukat az egyik cumin úgy, h pont jó legyen.

Hoztam én is képeket, kicsit sok, bocsi...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?