Új privát üzeneted érkezett!

CSajok,
Nagyon termeltek, tényleg nehéz válaszolni mindenre.
Katavirág, nagyon sajnálom, de a pozítivságod irigylésre méltó. minden kép szuper, de a cipős :D :D viszi a pálmát.
kölyök, hol vannak a fotók?
ha gondoljátok privibe elküldöm a néha-néha vezetgetett d. blogot, ott vannak linkek fotókra is. pl. a szülinapiról is, meg minden hónap elején az előző havi termésből szemezgetve.
na megyek is, mert d. köhécsel, szerintem benyaltunk valami torokfájást, legalábbis az enyém fáj, dani meg éjjel köhögött egy csomószor.
puszka

Kép
1bambi
 
 


Katavirag :( :( Na akkor most 3 lesz a magyar igazsag, es stramm kolyok lesz! Te adsz nekem erot honaprol honapra a magabiztossagoddal! :D Mindig gondolok Rad :!: A mi kivizsgalasunk ugy alakul, hogy Apa azt mondta, ha neki nem kell bemenni a korhazba, akkor o benne van... uhogy pentekre van idopontom, ahol elsztorizok megint a dokinak, es hozom haza a kupat, amit majd teli visszek vissza, valoszinu mar szombaton! Uhogy most no keksz, max. ma este, mikor haza jon :roll: :oops: Uhogy valamivel elorebb leszunk, no meg erkeznek az LH tesztjeim a heten :D Lesz mivel gyakorolnom. Es onnantol majd meglatjuk mi lesz. Irto jok a kepek!!! Szeretem mindannyiotok kepeit nezegetni, annyit valtoznak a torpek :D

Kolyok, mar reg dvd-tem ennyit, mar 1 honapja itt voltak, de nem igazan vonzottak, vasalashoz hasznalom oket eloszeretettel! :wink: Amik nem tetszettek az a Slum dog Millionaire (Mindenki mondta mennyire jo, meg hany oscart nyert stb) es a Revolution Road, de a Becoming Jane oke volt. Ja mult heten voltam moziban, megneztem a Shop alcoholic -os nocis filmet, minusz 10 fokban, mert annyira lehutottek a mozit :shock: Nezzetek mit talaltam nektek?! :D

Kép Kép

Banka, nagyon szepek a 4D-s kepek, elhiszem, hogy mar nehezen birod a melot!

Bambi, Nektek jobbulast, megint benyaltatok valamit.... ejnye biztos a sok szulinapi puszikban ragadt ratok :wink:

Apat meglepem egy jo kis Pinceporivel :D bizti orulni fog ha haza jon!
puszi
Vendég
 


Chilly Willy a nem bobeszedu rajzfilmbol :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Rokonok voltak ezèrt nem jöttem!

Kataviràg nagyon arik a kèpek a picurodrol!A baba pojektel kapcs sajnàlom,hogy nem jött össze!Megy a drukk a következökhöz!

Aranyesö!Nekem tetszett a Revolutionary road-nak a szinèszi alakitàsa,de
pont a babàm elvesztèse utàn nem volt valami jo ezt a filmet megnèzni...
A slum dog millionar nagyon tetszett ,igazi tükörkèpe a mai indiànak ès talàn a vilàgnak is valamennyire...-persze gicss az van benne böven,de igy is jo volt.
Na ,de ettöl szèp a vilàg ,hogy nem vagyunk egyformàk! :wink:
Ui:a pingvines kèpek nagyon arik!A korhàzosdihoz pedig kitartàs!
Monica,Banka!Nektek utolag is gratulàlok a pocaklakokhoz! :wink:
Bambi!Kèrhetek èn is a blogrol privit?
Kölyök milyen szèp idönk van ma!Szinte irigyellek,hogy olyan közel laksz a vadparkhoz meg az albison lèvö sètàlo helyekhez!
A picurodnak pedig utolag is Boldog születèsnapot kivànok!;-)

Szèp napot mindenkinek!;-)
Vendég
 


Sziasztok Mamik,

Koszonom Viki baba neveben az ultrahangos kep dicsereteket, nekem is nagyon tetszenek, na dehat en elfogult vagyok. :lol:

Katavirag: Tetszik, hogy ilyen pozitivan gondolkozol, ebbol nekem is kuldhetsz egy jo adaggal. Bar lekopogom most minden ok.
Ahogy aranyeso is irta 3 a magyar igazsag, majd a kovetkezo osszejon.
Irto klasszak a kepek Olirol, latom a Kisvakondot nezi DVD-n azt en is szerettem.

Nekem anyukam most ment haza egy honap ittlet utan, nem mondom hogy nem volt faraszto, de azert szomoru vagyok hogy elment. Persze azert meg tegnap este sikerult vele jol osszevesznem a pakolason. Valahogy annyira turelmetlen vagyok a sajat csaladommal, ezt mindig meg is banom utolag, de mikor ott vagyunk az adott szituban olyan szinten fel tudnak idegesiteni.
Nehez ez igy sokkal egyszerubb volt regen, atmentem vasarnap ebedre es le volt tudva a csalad. Leginkabb most mar azon aggodom, hogy hogyan fogom megoldani, hogy majd Viki babaval miden nyaron haza tudjak menni egy jo par hetre. Szerintem az elso evben meg ok, de aztan majd munka mellett hat sehogy. Ennek mar a gondolatatol is elszomorodom, de majd ki kell talaljak erre is valami megoldast.
Ti hogy oldjatok meg ezt a problemat.
Most irigyekedem akik Euripaban vannak, az mennyire egyszeru onnan hazaruccanni, csak par oras repulout es mar otthon is van az ember.
A Slum Dog Millionere nekem is tetszett.

Banka
Kép
banka79
 
 


Katavirag, nagyon kemeny csajszi vagy!!! Komolyan minden tiszteletem a tied. Azt hallottam, hogy a halvanyodo pozitiv terhessegi teszt a vart verzes elott nem is ritka es ha nem tesztelnek talan eszre sem vennek, hogy tulajdonkeppen letrejott a terhesseg csak valamilyen oknal fogva nem fejlodott tovabb. Amikor irtad a tuneteidet eszembe jutott, hogy nalam is pont igy volt csak akkor meg nem tudtam mire velni. Na majd legkozelebb tudom mit kell figyelni. Szoval kitartas a kovetkezo ET-hez es meglatod elobb utobb beerik az a gyumolcs.
Oli is olyan nagyfiu M-hez kepest. Az enyem nem tudna igy ulni a motoron. A gyertyaelfujos kep tetszik a legjobban ott annyira szep az arcocskaja. Te meg nagyon vekony vagy. Tudod M-nel is ugyanilyen problema volt az altatasnal aztan 11 honapos kora korul mintha elvagtak volna es azota egyedul egy hang nelkul elalszik napkozben es este is. Talan segit ebben az, hogy nagyon szeret az agyaban lenni es imadja az ott talalhato jatekokat. Ha nem almos meg annyira akkor jatszik a FP akvariumaval, a felhuzhato-zenelo zsiraffal, kis takarojaval vagy a medvevel. Ezek akkor is nagy segitsegemre vannak amikor felebred mert nem sir hanem elkezd jatszani es hallom ahogy magyaraz a medvenek meg zenel a jatekokkal. Probalj meg valami ilyesmit betenni az agyaba hatha segit. Egyebkent meg naponta valtoznak a szokasaik es valoszinuleg ez is csak egy atmeneti alvasproblema lehet. En esoben is szeretek setalni a babakocsi esovedojevel vagy a hatamraveszem a hordozoba es esernyozunk. Na ezt nagyon elvezi. Itt is rengeteget esik mostanaban es ma csak 6 fok volt jeges szellel.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Baratnom elvitte a kolykoket jatszohazba igy tudok takaritani de joo :twisted: :lol: (na meg babakocsikat nezegetni a neten :lol: )

Hat Csajok micsoda vagany kiskolykeitek vannak! :wink:

Koszi a gratukat ne meg a cicis hsz-eket is. :D Azt hiszem megkeresem a plasztikai sebesz telo szamat aztan felhivom. :roll:

Katavirag
Sajnalom :( :( De telleg csodalatra melto a kitartasotok es a hozzaallasotok! :D

jajj a lenyeget elfelejtettem!! :lol: :lol:
Tegnap hivtak az eredmenyek miatt es minden negativ!!! :lol: :lol: 8) csak a Down-kort jegyeztem meg az 1:1400 8) :lol:
Ugyhogy most mar telleg nagyon boldogok vagyunk!!! :D Mar csak az kell,hogy a nemet is megtudjuk es irany shopping :lol: (na jo nem majd Magyarorszagon... :roll: :lol: )


puszi,Moni
Vendég
 


Sziasztok!
itt vagyok, bár mosogatnom kéne, amíg Máté alszik... :lol:

Katavirág, egy hatalmas ölelést küldök! sajnálom, de Veled együtt vagyunk mindannyian bizakodóak, és várjuk a következőt! sikerülni fog!
köszi a hupikékes tickert :) de váltd át ám nyugodtan másra :D én most traktorosat választottam :lol:
csudaédes Oli a képeken!!! az a baseballsapkás a kedvencem :D
és olyan csendéleteset majd én is szeertnék :)
van egy olyan még régről, ami csak a kettőnk bakancsa... szeretnék egy olyat, ami majd 3unké... de képzeld, itt lebeszélt a bolti eladó, hogy még ne vegyek Máténak cipőt, majd ha csak már magától megy. (kézenfogva jár már, és gondoltam kintre azért vennék... ) hiába neki nem az eladott mennyiség volt a fontos...
emlegettünk vasárnap a kenguruknál :D
azaz nem kenguru volt az hanem walabi.


Monica, szuper hogy negatival az eredmények. :)

na megyek mosogatni.
puszka!


Rima, nem mondod, hogy gombbalműködő motoros autója van Leonnak?? hihetetlen!!!! wow mik vannak. :lol:


Edu, télleg még mindig nem jött meg:? tök furi lehet...


Bambi, régi képek itt: http://picasaweb.google.com/mzs.makai
újak meg http://picasaweb.google.com/zsuzsanna.makai
engem érdekel a blog, küld majd át! nekünk is van :oops:
és persze jobbulást!

Aranyeső, köszi a pingvineket :D
télleg nem tetszett a millionare dog? én is meg akarom majd nézni... majd...
ja és hajrá a kivizsgálással, bár akár a tegnap estének is lehet drukkolni ;)

Hasli igen, tegnap gyöngyörű időnk volt. voltunk is játszótéren. Máté úgy élvezte hogy végre kint négykézlábazhat! felfedete a világot, majd homokozott. nagyon csudiédes volt. majd lesznek képek!
azért Te sem laksz messze innen!
ezen a héten már nem, de a jövő héten összefuthatnánk!

Banka, sajnos ismerős, hogy intenziven találkozunk a szülőkkel, anyukám kicsit szomorú is miatt nekik télleg az van hogy ritkán látják az unokákat de akkor intenziven, ugyanis a nővérem 2 gyerekkel amcsiban él. nekem még egyszerű mert ha nagyon hiányoznak hazamegyek. :) én em tudnék amcsiban vagy ausztráliában élni...

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok!

Monica! Hatalmas gratula az egeszseges babahoz. Nem tudom miert, de mindig azt hiszem, h kislanyod lesz :oops: ! Mar kivancsi vagyok a nemere es annyira jo, h ismet babaholmikat vasarolhatsz :) !

Katavirag! Te egy CSODA vagy!!!!!!!! Ilyen eros csajszi nincs sok, de most mar a harmadik tutira sikerul, mi nagyon drukkolunk! A mostanit meg nagyon sajnalom, de orulok, h tudsz pozitivan allsz a dolgokhoz! Oli csodaedes gyerek, te meg mindig olyan csinos, boldog, szep anyuka vagy, azt hiszem az itteniek yummy mummynak hivnanak :lol: :wink: ! Szuperak a kepek!

Edu! Leon nem olyan nagy 9700g es 82cm, de teny, h sokkal nagyobbnak tunik. Szerencses vagy, h ilyen baba arcod van es mar eszrevettem, h festek nelkul is milyen szep vagy. En sem festem a hajamat es remelem sokaig nem is kerul ra sor :wink: !

Bambi! Gyere legyszi es irj nekunk, nem kell, h valaszolgass nekunk, mi arra vagyunk kivancsiak, h TI hogy vagytok! En is nagyon szivesen olvasnam a bolgodat :wink: !

Banka! bizony nehez, h tavol vagyunk a csaladtol, bar mi meg nem is olyan messze, de akkor is rossz, h nem vehetnek reszt aktivabban Leon eleteben. es ha visszamegyek dolgozni tenyleg nem tudom mi lesz, max hetvegekre hazaugrunk, de ti ehhez nagyon messze vagytok!

Kolyok! Leon csak most vasarnap kezdte a cipojet hasznalni, mindig is utalta a cipoket, igy nem eroltettem, meg nem is jo az, ha meg tenyleg nem tud a gyermek rendesen jarni. Bar o eleg sokaig nem volt hajlando cipot hordani akkor sem, mikor mar rendesen jart, lasd a kepet :lol: ! Mikor keszultok ismet MOra? Noveredek azota nem voltak ugye? Hogy vannak a kislanyai?

jo ejt

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok :!:

Nalunk holnaptol 4 napos unnep. Megyunk misere, husveti partyra, magyar husveti piknikre, ahol a gyerekeknek lesz tojaskereses. Es vszeg megnezunk egy ujabb allatkertet :wink:

Cipougyben annyit tudok, hogy onnantol, hogy a baba elkezd jarni, meg 4 hetig puha talpu cipot kell hordania. Ezert vettem Olinak ilyet. O is letepi sokszor a labarol, a sapkarol, szemuvegrol nem is beszelve... raadasul kaptunk az unokatesoktol szuper jo NIKE cipoket, de mar most kicsik :shock: magyar 21-es meretuek, az mas szamozas szerint 4,5-es. Olika eleg nagy gyerek, egy evesen mertem 11,5kg-nak es 81 cm-nek. Ma el is pakoltam a 80-as rucikat, mert kicsik lettek.

Koszonom a dicsereteket a pozitiv hozzaallasomhoz, de valljuk be, nekem sokkal konnyebb, mivel mar van egy gyerekunk, aki raadasul meg eleg kicsi. Mondjuk nem vagyok mar egy mai tyuk, megis fiatalosnak erzem magam. Ja, es sovanynak meg vegkepp nem erzem magam, ha 52 fole megyek, mar kellemetlen. De hat mindenkinek van egy szamara idealis sulya.

Na megyek, Oli folebredt. 2 napja o is beteg, tegnap este 40,4C volt a laza, gondolhatjatok, most meg tobbet alszom... :wink: De szerencsere nalunk meg fulladas meg hanyas sosem volt.

Na pa puszi :!: Szep Husvetot :!:
katavirag
 
 


Szia Kölyök!

Jo ötlet a tali a jövöhèten,küldöm a szàmomat priviben!Aztàn majd megbeszèljük!

Lànyok mindenkinek:Kellemes husvèti ünnepeket kivànok!

Kriszta
Vendég
 


Sziasztok!

Koszonom lanyok a gratukat!! 8) :lol:

Rima
Hat jo lenne ha telleg kislany lenne :oops: De igazabol nem tudom eldonteni mit szeretnek :roll: :lol: Ha kisfiu lenne, az is nagyon jo lenne, mert akkor megint lehetne nagybevasarlas es azt en uuggy szeretem :oops: :oops: :lol: Meg hat 1 lany,1 fiu jo parositas :D

Mi is megyunk husvetolni az egyik baratnomekhez, van egy csomo nyuszijuk, meg ott lesz egy csomo ismeros gyerek, lesz jo kis buli. :lol:

Na megyek, mert szerintem lassan ebredezik Charlotte.
Vendég
 


csajok,
bocs, csak bent maradt a cégnél a gépem "köldözsinórja", így nem nagyon tudtam gépközelben lenni.
szóval jövök.
jól vagyunk, dani elvileg megy, de nagyon lusta, így inkább ha próbáljuk lábra állítani, hisztizik. de ha éppen nem hisztizik (ami ritka), akkor egész sokat ellépked.
most meg modem hiba. lépek

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Katavirag! Sajnalom Olit, remelem, h ma mar jobban van. Leon is beteg, lazas, igy egesz nap alszik :( ! Nagyon kellemes hosszuhetveget :wink: !

Hasli! De jo, tali lesz Kolyokkel es Mateval! Szerencses vagy, nagyon aranyos csalad!

Monica! En is kislanyt szeretnek, nem utolso sorban azert, h ismet lehet babaruhakat venni :lol: , na meg nagy almom egy kiscsaj :wink: !

Edu! Elfelejtettem multkor irni, h en meg mindig mini pillezek :oops: es en is csak barnazgattam mig szoptattam. Mikor befejeztem a szoptatast, rogton megjott, szerintem neizgulj ezen!

Bambi! De ugyes Dani :D !!!!! Kepeket nem kapunk a szulinapjarol :oops: :wink: ?

aaaaaaaaaaahhhhh csajok en olyan rosszul vagyok, egesz nap emelygek, meg csak 1* keltem ki az agybol, h keszitek Leonnak kajat, de ahogy kinyitottam a hutot, rogton hanytam :roll: ! Most felnezek magamra, h Leonnal 4,5 honapig minden nap ez volt es kibirtam, es meg munkaba is jartam. Remelem vasarnapig meggyogyulunk, mert megyunk haza meglocsolni a lanyokat.
10 napig nem leszek!

Mindenkinek kellemes unnepeket!

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok Lanyok,

Mindenki nagyon kellemes husveti unnepeket kivanok.
Itt nalunk ezek az amcsik letudjak a husvetot vasarnap, a hetfo mar normal munkanap. Hat ez van, egyebkent a karacsonnyal ugyanezt csinaljak.
Nekem nem igazan vannak terveim husvetra, szerintem ez iden most kimarad az eletembol, inkabb pihengetek majd egesz nap. Aztan jovore ha mar meg lesz Viki baba sokkal tobb ertemet fogom latni hogy tartsam a hagyomanyokat.
Rima kitartas, gondolj arra hogy mesz haza, annyira irigy vagyok en mar majdnem egy eve nem voltam otthon es sokszor olyan honvagyam van.
Monica: Nekem is rogton kislany kep jott elo a terhessegeddel kapcsolatban. Nem tudom miert, lehet en mar nagyon csak kislanyban gondolkodom.

Katavirag: Olinak jobbulast!

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok! :D

Husvet
Itt Fro.-ban ugyanolyan unnep,mint otthon. :roll: (nem szeretem a husvetot :oops: :oops: )

Kislany
Nekem is nagy almom volt egy kislany es kaptam is!! :lol: :lol:

jajj ugy latom a Mi gyerekunknek sosa lesz neve :? :roll:

Egyszeruen nem tudunk megegyezni :roll: Bocsi,hogy megint titeket "dolgoztatlak" de kivancsi vagyok,hogy kivullalok szemevel milyenek a nevek.
Ezeket irtuk ossze eddig:

Lany
Enyemek: Florence, Hannah
Apae: Sarah,Natalie,Noah
Kozosek: Iris,Myriam,Lilian

Fiu
Enyemek: Alexis,Benjamin
Apae: Patrick,Zacharie
Kozosek: Joel,Joachim,Nathan,Noel

Velemenyeket varom!! :lol:

Azert lenne fontos, hogy a 18. hetig meglennenek mert ha mar tudjuk a nemet szeretnenk neven szolitani a Nyuszkot. :oops: :D

puszi,Moni
Vendég
 


ketszer ment el :twisted:
Vendég
 


Csajok ennyire husvetol mindenki? 8) :lol: :lol:

Mi csak ma voltunk, de nem sikerult valami jora :roll: Charlotte felt a nyusziktol, az osszes gyerek a szulein logott,meg egymast nyuztak...mindenki hisztis volt :roll:

Na mind1 majd jovore :lol: Akkor mar 4-esben :lol:

Nevben meg mindig nincs kiegyezes.... :? :roll:
Vendég
 


Kép

Sziasztok!

Hogy telt a "Nyulunnep"? Ki merre lazazott? Milyen family programokat szerveztetek? Mi eszre sem vennenk, ha nem olvasnank a neten rola... azert hianyzik! Mi erre mast "unneplunk", pl. Muhammadek szulinapjat, van beloluk egy par, igy nem panaszkodhatunk munkaszuneti nap teren.

Hmm, jol esne egy kis sonka... (no de en sajtos tejfolos langosra hajtok majd juniusban) :roll: Otthonrol javaban mindenki irja, hogy esznek 8) meg most megy a nagy locsolas, haha, de fura, en mindig dolgoztam husvetfon hetfon.

Hat Monica, nevek teren tietek a dontes :wink: nekem tul sok a valasztek :arrow: varjatok meg a nemet, ugy egyszerubb lesz

Pussz mindenkinek, hozzatok nyulas kepeket! :lol:
Vendég
 


Sziasztok lanyok,

Itt valoban mindenki husvetol. En mar javaban melozok hetfo ota.
Hogy oszinte legyek nekem fel sem tunt hogy husvet van, apa elment golfozni en meg a lakast pucoltam.

Monica: Nekem lanynevek kozul a Hannah es a Noah tetszik, fiuk kozul pedig: Benjamin, Patric es Nathan.

Univerzalis neven nem gondolkodtatok, ami mindekt orszagban ugyanugy elfogadott lenne? Bar mar otthon is egyre divatosabb kulfoldi nevet adni a gyereknek. Viszont ha nem kulfoldit adnak neki akkor a kulonleges nev a meno most mint pl: Mor, Zalan stb. en ezekert nem vagyok oda. Manapsag senki nem adja a gyerekenek a jol bevalt magyar neveket mint pl: Balazs, Peter, Csaba, Katalin, Krisztina stb..... szerintem ezek par en mulva teljesen kihalnak aztan megint divatba jonnek ujra.

Nekunk mar csak a kozepso nev kivalasztasa van hatra, de valahogy semmi nem tetszik. En mindenkeppen olyen nevben gondolkodom ami itt is es otthon is ugyanaz max maskeppen kell irni.

Lehet Katalin lesz, nem tudom nem konnyu ugy. (Victoria Katalin)

Mi tegnap elmentunk a korhaba registralni, teljesen meg vagyok elegedve, na ez is ritka dolog. A korhaz inkabb hasonlit egy elegand szalodara mint egy korhazra. Mindenki nagyon kedves volt, ki is valasztottam egy ket orat amikre majd akarok menni, mig mielott megszuletik a kicsi. Szoval most ugy erzem minden jol alakul es nem lesz olyan gaz ez az egesz szules.

Irjatok,
puszi

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok!

Hol van mindenki?? :roll: Tessek jonni!! :lol: :lol:

Nev ugyben annyi valtozas van, hogy az Iris,Sarah,Zacharie kilove mert tul kozel van a nevnapjuk oktoberhez. :roll:

Banka
Igazabol amiket kivalasztottunk neveket, azok otthon is vannak valamilyen formaban. :D
Charlotte-ot otthon mindenki Lottinak becezi,merthogy a Charlotte tul hosszu.. :roll: :lol:
Vendég
 


Sziasztok :!:

Hat en elegge le vagyok pukkanva :cry: Olikam alvokaja immar egy honapja egy nagy kalap sz... neha ugy bealszik nappal, hogy alig birjuk kelteni, neha meg nem hajlando aludni. Az ejszakakat nem is emlitem. Ma haromnegyed 6/kor ugy gondolta, ebredhet, mert reggel van :twisted: Rosszul erintett :evil: A 3 napos betegsegen tul vagyunk. Mikor mar 3 napja is 40 fokos laza volt, beszereztunk antibiotikumot, erre laztalan lett. Aztan kijottek a kiutesek es en diagnosztizaltam egy virusos roseola infantumot. De jo, hogy ennyi babas konyvunk van...
Jelen pillanatban eszembe sem jut a kisteso, pedig jovoheten beulti. Lesz ami lesz. Es bizony ragyujtottam az elmult napokban, nem is egyx es nagyon jol esett. Ha apa megtudna, agyonverne... de most ez sem erdekel. Tulelek...
A Husvet nem volt rossz, de a nagy anyos fele menut csak ugy tudtam elkesziteni, hogy apa tobbszor elvitte Olit magaval. A programok sem voltak rosszak, de allandoan csak jottunk, mentunk, eleg volt.
Na, most jol kiadtam magambol mindent :twisted:
De azert ne aggodjatok, nagyon szeretem en a fiamat, csak most ez egy nehezebb idoszak. Majd elmulik.

Monika, en egyertelmuen az Irisz re es a Patrick ra szavazok.

Puszko :!:

Ui. hagy pletykaljak egy kicsit. Sogornomek valofelben vannak. Tudom, bunko vagyok, de a karorom kerulget. Ugyanis evekig eljatszottak a nagy szuper part, hamarabb lett gyerekuk, leneztek, kinevettek stb. Most meg kiderul, hogy csak egy szinjatek volt az egesz nagy boldogsaguk. Mondjuk sogoromat sosem szerettem. Sogornomet igen *ferjem huga* de hat mindenki azt szagolja, amit leszakitott.... he he ja es anyosom is sirik rivik, mert sogorom neki is beszolt. All a bal.

Meg szerencse, hogy mi ilyen jol vagyunk.... :wink:

Na megyek, mert Oli rangat...
katavirag
 
 


Sziasztok lanyok,

Bocs az eltunesert megint de M-mel nagyon suru a programunk es amikor alszik en bamban nezek ki a fejembol amelyett, hogy irnek nektek. :oops: Nalunk most pont az ellenkezoje van mint Katavirageknal. Teljesen kiszamithato napirend, alvasok es a dackorszak sem csapott meg le rank. Az egyetlen zavaro tenyezo az eteldobalas meg a fogmosas koruli hiszti. Szoval nagyon halas vagyok amiert most egy ilyen konnyu korszakban elunk. Tudom barmelyik percben beuthet a big time toddler korszak de addig is elvezem a nyugalmat. A kistesotol most eppen maniakusan rettegek es elhasznalom a maradek LH teszteket amik amugy is lejarnak ebben a honapban. Valahogy most nem mernek belevagni M fiatalabb kiadasaba. Nalunk inkabb az a baj , hogy M meg nem all onalloan es nem jar igy allandoan en hordozom a pici segget. A felsotestem mar ugy nez ki mint egy bodybuilder-e. Felek attol, hogy olyan rosszul leszek mint az elozo terhessegnel es ne tudjam M-et maximalisan ellatni. Nyar vegeig maradok a mini pill-en es bevasarolok meg az LH tesztekbol. Kivancsi lennek vajon befolyasolja e az eredmenyt a mini pill. Errol nem talaltam semmit a neten. Az ido tovabbra is kritikan aluli, altalaban 10 fok koruli homerseklet, szel, eso. A hetvegen elautoztunk megint a tengerhez es ki se tudtuk dugni az orrunkat a szallodabol annyira szakadt az eso. Most hetvegen viszont NC-be megyunk egy szigetre es remeljuk ezuttal az ido nem akadalyozza meg apat hogy elrepitsen minket oda. Autoval ugyanis remenytelen. (kb 8 ora vezetes, repulovel meg csak 2) A Husvet nalunk gyakorlatilag nem letezik de a multheten kezdtem magam rosszul erezni amiert nem csinaltam semmi unnepet M-nek es gyorsan vettem neki kotott nyulat meg csirket es egy par FP jatekot. Talan jovore ha nagyobb lesz elmegyunk Easter egg hunt-ra.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Vicsorito Monster Kép Plane spotting Kép Bajkevero Kép Nagyfiu

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Helló Csajszikák,
Itt olyan jó idő van már 1,5 hete, hogy állandóan lent nyomulunk a játszótéren, vagy a bűzben vagy akárhol. Simán 24-26 fokok vannak, és persze a nap is már fél 8ig fent van. Kiegyeznék ilyen idővel Karácsonyig.
A húsvét nálnuk nem nagy buli, de most rengeteget mentünk. Itt voltak D unkotesói, leugrottunk Balcsira, meg anyuékhoz. D. nagyon jól viselte, mindenkivel haverkodott rögtön.
Nálunk meg az van, hogy Dani nem akar menni. Mindenbe kapaszkodva megy, de saját lábain nem. Nagy franc, mert a múlt héten leraktam "lábaira" és a lakásba ment 4-5 kört egyedül röhögve, tükörbe magát megbámulva. Azóta meg nem engedi, hogy lábra állítsam, felhúzza őket. Azt hiszem lusta egy kicsit, vagy nem érzi még 100%-ig biztonságban magát vagy tudja, hogy 4kézláb gyorsabban eltud "intézni" dolgokat. Meg imád kipakolni mindent, de elég tanulékony, mert tudja, hogy 1 konyhaszekrény az övé, a többinél "nem szabad" van. Persze ilyenkor hisztizik, de általában szót fogad.
Másik "gond", hogy kezd neki sok lenni a napi két alvás, át akar állni 1 nappali alvásra. Ami mondjuk 3 napig megy is, majd jön pár nap, amikor kevés neki. Igaz olvastam könyvekben, hogy most jön ez az idő és elég türelmesnek kell lenni, de bevallom, nem szeretem, mert elég kiszámíthatatlan így a nap, nem tudni, hogy 1x vagy 2x aludna. Talán a délelőtti alvást kellene 12-ig elhúznunk és akkor elég lesz az egy minden nap.
Monica, igaza van aranyaesőnek a névválasztásban, nektek kell dönteni ebben. Megnéztem a neveket, elég nehéz lenne a választás nekem is.
katavirág, nem csípem én sem a kirakatban minden szép és jó kapcsolatokat, megértem az "örömödet". Gondolom most anyós nektek panaszkodik. Sajnálom Oli alvását, de majd nálatok is beáll. Cigi miatt ne parázz, nem kell mindent tudni az embörnek. Ha meg bent lesz a kis tojás, akkor úgy sem fogsz rágyújtani. Bajotok ettől nem lesz.
edu, nagyon helyes Aron, már igen csak kisfiú, totyogó vagy minek mondják most. jó repülést :-)
edu, üdv. itthon-otthon. csak nem vagy terhes?
banka, húú, Ti már lassan számolhatok visszafelé. Pocak növöget?
aranyeső, nekem tetszett a gettó milliomos vagy mi a magyar címe, meg is lepődtem, mert az utolsó oscar-os filmek nem annyira jöttek be.
jók legyetek!
pletykálnék én is, de nincs sok minden. unokatesóm 18. szülinapját egy fogkitöréssel ünnepelte. ez volt most nálunk a fő hír. ja, meg voltam fodrásznál ahol kiolvastam a szennylapokat és a magyar sztárocskákról való pletykákat. röhejesen semmitmondó cikkek voltak, de ez kell a népnek, hhhh

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok

Na nagy nehezen, de megszulettek a vegleges nevek :lol:
Dobperges tatarataraaa : Noel Benjamin es Hannah Myriam 8) :lol: :lol:

Enyim pletyka:
En se vagyok jo passzban mostanaban, Charlotte kezdi a dackorszakot vagy mit es egyfolytaba rangat meg hisztizik. :evil: Vettunk a Nyuszkonak egy cumisuveget csak ugy jelkepesen es leszedte a polcrol es elkezdett hisztizni,hogy o cumizni akar (pedig masfel eves kora ota nem cumizik elotte is csak vizet ivott belole ha szomjas volt :shock: ) Es elkezdte verni magat a foldhoz igy kenytelen voltam neki odadni teaval. :roll: :evil: Azota le se rakja...en meg nem birok vele. :roll: :( Es nem szeretnem ha raszokna mert direkt nem akartam regen se raszoktatni,hogy ne menjenek tonkre a fogacskai meg eleve is szerintem csunya ha egy 3 eves kislanynak log a cumi a szajabol. :roll: :oops: Ugyhogy mar 2 napja csak idegeskedek pedig nem kene... :x
Na en is jol ratok zuditottam a bajaimat. :roll: :(

Katavirag
Sajnalom, hogy nalatok is vannak gondok. :roll:

Edu
M. tunemenyes 8) :lol: Sajnalom a rossz idot! :?

1bambi
Nalatok meg az uncsitesod kitort fogat sajnalom :?
Vendég
 


Sziasztok,

Az agyhalal ma is folytatodik nalam. Ja tegnap azt akartam meg irni, hogy vettunk M-nek az IKEA-ban egy fa gurulo talicskat a gyogytornaszunk javaslatara amit tud egyedul tolni es lepegetni vele. Mostanaban arra hasznaljuk a gyogytornat hogy otthagyjuk M-et 1 orara es addig mi a ferjemmel kettesben megebedelunk. Hiaba mar csak ez jut a kisgyerekes szuloknek. :D Allitolag addig kell jarni a tornara amig nem indul el a gyerek es nem all fel magatol. Ennek az ideje ugye 18 honapos korig barmikor eljohet tehat meg honapokig is vendegeskedhetunk ott. Mi is megneztuk a Slam Dog Millionaire-t es tenyleg jo film habar kicsit nyomaszto idonkent. A valtozatossag kedveert ma is szakad az eso es 9 fok van. Meg elo sem vettem M tavaszi kollekciojat.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Monica,

Klassz neveket talaltatok vegul. Tulajdonkeppen csak a lanynevek irasan latszik, hogy nem magyar de a fiunevek akar magyarok is lehetnenek az irasmod alapjan. Megmondom oszinten mi nem akartuk volna az Aront az itt hasznalatos Aaron-nak irni mert a magyar valtozatot is tokeletesen olvashato es a ferjem vezetekneve az egyik legnagyobb unnepunk magyarul irva es ezzel hulyen nezett volna ki. Az en vezetek nevemhez viszont barmilyen akar nem magyar keresztnev is illik de a ferjem neve az enyem elott van M neveben kotojellel. A lenyeg amugy is az, hogy nektek tetszen a nev. Anyukam baromi udvariatlanul valami nagyon csunyat mondott az Aron nevre (ezt inkabb nem is irom le) amikor M szuletese utan felhivta a ferjem es elmondta, hogy fiunk szuletett.
En azt gondoltam nalatok mar reg vege a dackorszaknak. Szerintem jobb ha Charlotte most csinal ilyeneket mintha akkor tenne amikor a baba megszuletik. Addigra biztosan kitombolja magat. A foldhozvagas zavarbaejto lehet de ez nagyon gyakori a gyerekeknel es a konyvek szerint tok normalis. Tulajdonkeppen nagyon szerencses vagy, hogy eddig nem is csinalt ilyet a lanyod. En mar sok ilyet lattam a jatszocsoportban es meg az utcan is.
Tenyleg azt meg nem is meselted, hogy mennyiben mas egy masodik terhesseg. Tenyleg hamarabb kezd el noni a pocak?

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Bambi,

Szerintem nem lehet befolyasolni azt, hogy a gyerek mikor indul el magatol. M ha nem akar nem hajlando allni hiaba allitom le a foldre. Ilyenkor inkabb osszerogyik es menten eliszkol negykezlab. Hat igen a gyogytornasz nekunk is mondta, hogy a gyors maszas miatt nincs nagy motivalo ero a jarasra ezert eszuk agaban sincs probalkozniuk egy ideig de elobb utobb mindegyik labra all es elindul. A jatszoterezes nalunk kimerul a hintazasban mert a homokozobol csak kimaszik de elotte beeszik a homokbol. A csuszda meg szoba sem johet a jaras hianyaban. Egyenlore tokeletesen elegedett azzal, hogy a setak alkalmaval bameszkodik az uj PP babakocsijaban aminek a biztonsagi ovet ki lehet akasztani es teljesen elore tud dolni a talcaig.
Az alvas meg M-nel is 2x van de a reggeli egyre rovidebb. Amig ilyen koran kel (reggel 7) addig 10 korul total elalmosodik de kb. 45 perc alvassal fel is tamad es delutan f3-ig teljes gozzel uzemel. A delutani alvas altalaban f3-tol f5-ig tart. Nem tudom Dani mikor ebred de ha olyankor mint M akkor tuti kell neki a delelotti alvas mert 6,5 orat ennyi idosen meg nem tudnak alvas nelkul kibirni.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Katavirag,

Kitatrtas az ejszakazasokhoz biztosan megoldodik a dolog es elobb utobb minden visszater a regi kerekvagasba. A cigit abszolut megertem ne erezd bunosnek magad, a ferjednek meg nem kell mindent tudnia. En inkabb barba mennek koktelozni de a babysitter eltunt es a ferjem szerint bunko dolog a gyerekkel barba menni. (lehet hogy itt nem is legalis) Nade majd Munchenben a jovo honapban biergarten!!!! Jo lesz lelepni innen mar egy kicsit europazni. Azert nem semmi a 40 fokos laz. En tuti szornyethaltam volna annak ellenere, hogy tudom gyerekeknel ez gyakori de M tulajdonkeppen meg nem is volt beteg az egy szem kozepfulgyulladat leszamitva de az nem jart lazzal. Nalunk nincsenek csaladi dramank mert a ferjem egyszem gyerek az en noverem meg szolo harmincas es amugy sincs tul sok kapcsolat a csaladtagjainkkal. Remelem anyosnak nincs koze a sogornodek valasahoz. Azert a gyerekeket sajnalom. Az en szuleim 34 eve hazasok es nem tudom elkepzelni, hogy M-et ne az apjaval neveljem kozosen.
Hogyan alakul az Ausztral osz?

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Banka,

Nem irtad mi lett a cukorterhelessel es a babaszobaval!
A Viktoria Katalin nagyon kiralynos is egyutt es ketsegtelenul szepen hangzik. Lattam nektek nagyon rovid a vezeteknevetek igy a hosszu keresztnevvel jol osszeillik.
En tavaly akkor voltam Mo-on amikor M 3 honapos volt es azota sem es nem is tervezem. Amikor M megszuletett nem jott el Anyukam (nem is hivtam) a ferjem szuleivel meg nincs kapcsolatom. Apukam tavaly 2 hetet volt nalunk oktoberben anyukam meg 3 hetet novemberben. Megmondom oszinten tobbet nem fogom oket hivni mert a 100 2m-es muemlek hazunkba nehezen ferunk el 3-nal tobben es M-mel meg nem vagyok hajlando egy szobaban aludni. (nem is hagyna :D ) Ha meglesz a 2. baba akkor keresunk egy nagyobb hazat es ugyelni fogok arra, hogy legyen benne vendegszoba. Jovo honapban testuletileg (szuleim, noverem) osszegyulunk Ausztriaba a toparti alpesi hazikonkba (sajnos nem a mienk csak bereljuk) es ott anyamek unokazhatnak 10 napig aztan bezar a bazar legalabb egy ujabb evig a szamukra. Ez van ha nem egy foldreszen elunk de en kulonosebben nem banom mert jo csapat vagyunk igy harmasban es nem kell senki segitsege nameg beleszolasa az eletunkbe.
Utazni repulovel kisbabaval az en tapasztalatom szerint kb. 8 honapos korig erdemes mert addig csak neznek ki a fejukbol, lognak a cicin es meg nem tudnak felallni es elmaszni. Najo uvolteni tudnak de azt ki lehet birni. M 6 honapos volt amikor Hawaii-ra utaztun es nekunk az 13 ora volt innen repulovel es szuperul viselte. A san francisco-i utat 8,5 honaposan viszont vegiguvoltotte es nem akart ulve maradni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy addig latogass haza Mo-ra amig kicsi a baba. (Pl. Karacsonykor)
A korhazlatogatas tenyleg jo dolog mert amikor mesz szulni mar ismeros lesz. En voltam ezen kivul meg breastfeeding es babycare class-on a korhazba. Azt sajnalom, hogy az infant CPR class-t kihagytam. Gondoltam a foiskolan ugyis megtanultam de sok ev tavlatabol mar a franc se emlekszik es bajban lennek veszhelyzetben. Ahol en szultem mar nem volt olyan csillivilli mert a 90-es evekben lett felujitva de tenyleg nem ez alenyeg mert megvolt a sajat szobank, egytutt aludtunk ott mindharman a szemelyzet meg tobbnyire segitokesz volt es tonnanyi ajandekkal/felszerelessel tavoztunk a korhazbol 2 nap utan. Es nem lesz gaz a szules!!!!! Tenyleg intenziv elmeny de en szivesen visszaforgatnam az idot es visszamennek oda ujra. Na majd a masodikkal ha elmulik vegre a gyavasagom.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali :!:

Na ma sem vagyok egy fittipaldi, de mar poenra veszem :wink: Terrorejszaka ma is megvolt. Mar koran reggel kaveval inditok, Oli ma a reggel 5 orat gondolta idealis ebredesnek ejjeli 5x keles utan :shock: Amugy nappal tok jo kedvu, tutira semmi baja, csak most ilyenje van...
Elkezdunk ujra playgroupba jarni, Rima is azt irta, a tarsasag jot tett Leonnak. Igazabol azert mentem mostanaban ritkabban, mert modositottak az idopontot es pont Oli delelotti alvasaba esett. De inkabb hamarabb lerakom ot es igy fel 11 korul oda tudunk menni egy orara.

Bambi, tok jo, hogy ilyen sokat irtal :!: Csodalkozom, hogy Dani nem akar jarni, mert Olival egyidosek es 2 honappal hamarabb allt fol nala. Meg azt mondjak, ha egyszer elkezdenek jarni, akkor semmi sem allithatja meg oket. Oli meg meg sem probalt elindulni, de mindenhol all, arkal a butorok mellet. Ja, a motort nem hajtja meg, de stabilan ul rajta es szereti, ha tologatjuk. Az is van ra irva, hogy masfel eves kortol, ugyhogy nem is csodakozom. Ja, mi is szeretunk jatszoterezni, szerencsere itt "meg" klassz az ido, ugyanis osz van, de 30 fok. Oli a rugos alju beleulos jatekokat szereti a legjobban, szepen loki magat.

Banka, nem is mondtam, hogy en eletemben az elso szulest az USAban lattam, egy Viktoria nevu kislany szuleteset :wink:
katavirag
 
 


Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentes: en sem vagyok toppon, az uram marha sokat dolgozik, alig beszelunk naponta, mondhatni a hetvegen csak :oops: szar ugy, meg is viseli elegge (no meg engem is). Meg most jott meg, es hat nehezen viselem - valamiert?! Reg ereztem ilyen szarul magam. Azert a hetvege mar biztosan Szingapur! :D Majd jovok Edu es beszamolok... busszal megyunk, eljen-eljen, nem kell repulni, majd majus vegen bepotoljuk, amikor megyunk haza eloszor Franciaba, onnan autoval kis hazankba.

Ja, apa eredmenyei kulonosen jok lettek - a dokiba szerint! Be is mutatott egy Kungfu Pandas ninja tancot a furdoben, mikor kozoltem vele a jo hirt :roll: Azt mondta, na latod, nem kell aggodni, nincs itt gond, nyugodjak le. Csak bizzak magunkban. Oke. Azert jovo szerdan van egy ultrahangos atjarhatosagim (remelem nem faj nagyon), igy a vegere, utana hanyagolunk minden kivizsgalast, mert mar en is kezdek begolyozni. Jo is lesz, hogy haza megyunk! Meg sem kell emlitenem, hogy az elmult heten vagy 30 terhes novel talalkoztam es egyutt vartunk a dokikra, nekem is vernyomast mertek, meg sulyt... aztan megkerdeztek, hogy terhes? Mondtam nem. Jaaaaaaaaaaaa :shock: Bocs. Vagy amikor a piros kiskupakost kezbesitettem, ot perc helyett, 45 percet toltottem ott, mert hat matricat, meg papirokat nyomtattak ra, itt irjam ala, meg ott, de ha mar itt vagyok, akkor fizessek is... orulet volt!

Valoszinu hogy nem birom az indiai filmeket (mondjuk nem is csoda)... nekem egy tucat. Mind egyforma. Maradok a kosztumos filmeknel meg a krimiknel. :lol:

Kata, kitartast kiskakashoz! Remeljuk hamar vissza razodik a jol bevalt alvokajahoz.
Edu, nem vagy gyava! :D
Vendég
 


Csajok ne szomorkodjatok inkabb hallgassatok meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=Muu7FxdCG4U

Mostanaban mindig erre tancolunk a zeneoran M-mel mert a tanarno teljesen bele van szeretve ebbe a szamba. Beszaras ahogy riszalja magat ra M. :D

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Charlotte meg mindig nem akarja letenni a cumisuveget. :x Es delutan se akar aludni...kesz vagyok tole teljesen :x Na mind1 nem untatlak titeket a panaszaimmal.. :roll:

Edu
Koszi a nevdicsiket! :D Sztem az Aaron es az Aron is szep (sztem tudom, mit mondhatott Anyukad :roll: ) es ha azt amire gondolok, akkor ezzel a nezoponttal en se ertek egyet, mert magyar nevek kozul, nekem ezek a nevek tetszenek. David,Simon,Daniel,Mate..
Dackorszakot En is azt hittem megusztuk, de ezek szerint most kezdodik... :roll: :x
A terhessegem szerintem nem mas, mint az elso, talan annyiban, hogy az elsot vegig izgultam, meg paraztam, meg kulonleges etrendet ettem, meg ilyenek...most meg azt eszek amit megkivanok :oops: (persze csak mertekkel :lol: ) A vizsgalatok elott se izgulok anniyra, meg atan idom sincs annyira magammal foglalkozni, mert itt van nekem Charlotte aki eltereli a figyelmemet.
Tegnap este akartam feltenni pocakkepet de nem talaltam a fenykepezo zsinorjat majd ma megkeresem. :lol:

Sajnalom, a rossz passzokat a gyerekeknel es nalatok is. :(

Aranyeso
Itt szalltok le nalunk repcsivel majusban? :lol: :lol:
Vendég
 


ja es egy jo hir: Holnap megyek egy bonus UH-ra. :lol: Csak, hogy kideruljon, hogy ki lakik bennem! :oops: :lol:
Vendég
 


ja es meg valami Edunak :oops:
A Noelt itt ugy irjak, hogy ket pont van az o felett es ugy is ejtik...de mi o-val ejtjuk majd. :lol:
Vendég
 


Sziasztok Lanyok,

A Cukorterhelesen szerencsesen tul vagyok es teljesen normal az eredmeny, ugyhogy folytatom az edessegevest, persze probalom mertekkel, mert mar 10 kilo pluszban vagyok, es van meg 2 es fel honap. De ugy vagyok vele, hogy szerintem majd szoptatas allatt jobban odafigyelek mit eszek, persze nem fogok fogyozni aztan lemegy majd szepen lassan.
A babaszoba is teljesen kesz van, minden butor a helyen megagyazva kisruhak elpakolva, sot meg magamnak is vettem oda a futonra egy uj agynemut. Fenykepeket mar csinaltam, csak sajna az otthoni gepemen vannak, talan majd hetvegen tudok felrakni beloluk.
Ugy tervezem, hogy az elso par honapban bekoltozom a kicsi szobajaba, igy legalabb a ferjem is ki tudja majd magat pihenni. Es en meg ott leszek karnyujtasnyira barmi van.

Egyebkent nem tudom mi van a hormonjaimmal de ebben a 3. trimeszterben olyan nagy nyugalom van rajtam. Nem idegesitem magam semmi miatt, nem parazok a szulestol. Kezd mondjuk mar fura lenni az allapot, mert alapban egyalltalan nem jellemzo ram ez a nagy nyugi.

Kerdes: Egy masik topikban azt irja mindenki, hogy szules utan nagyon durvan fog verezni az ember es be kell szerezni Tena szupervastag betetet meg eldobhatos bugyit, nem eleg egy normal betet.
Ez valoban igy van? Vagy egyvalaki elinditotta a tobbi meg elhiszi. Nektek mik a tapasztalatotok?

Utazas: Mindenkeppen majd tervezzuk a hazamenetelt a kicsivel, en jovo tavaszra gondoltam, hogy otthon is mar elfogadhato ido legyen, akkor meg nem fog tudni jarni es remelem jol fog viselkedni a repulon.

Kismanok miatt ne idegeskedjetek, majd megunjak ezt is egyszer. En meg konnyen beszelek, na majd egy ev mulva. :lol:

Banka
Kép
banka79
 
 


Banka
Igen sajnos igaz a verzes...mondjuk az tulzas, hogy nagyon durvan, de valoban kell a szuper vastag betet. :roll: Eldobhatos bugyim nem volt,illetve volt de en nem szerettem igy "csoves", reg bugyikat hasznaltam.

Utazasotok: Mibol gondolod, hogy a manod jovo tavasszal meg nem fog jarni? :roll: Charlotte 11 honaposan mar ment. Szerintem ne erre alapozzatok az utazas idopontjat (ez csak tanacs persze,ti tudjatok)
Vendég
 


Sziasztok!!

Ma kiderult, hogy 99%, hogy KISFIUNK lesz!! 8) :lol:

Nagyon boldog vagyok!!!! Eloszor lanyt akartam, de igy sokkal jobb!! :lol: :lol:
Vendég
 


Monika gratulalok a kis pocsoshoz. Szerintem ez igy tokeletes egy lany egy fiu. Igazan szerencses vagy.

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok lanyok,

Monica szeretettel gratulalok a kisfiuhoz! Csak aztan a 20. hetre nehogy eltunjon az futyi az uh-n. :D Emlekszem, hogy a 14. heten az uh-n a szonografus nagyon ki szerette volna deriteni nekunk a baba nemet de aztan feladta mondvan meg tul korai. De ami a lenyeg, hogy lehet ujra VASAROLNI!!!!! Kifoszthatod a boltokat a kek autos, dinoszauruszos ruhakert. :D

Banka, mindjart 3-al kezdodnek a terhessegi hetek szama! Nagyon izgalmas. Ne aggodj a kilok miatt mert aki ilyen kevesrol indult az joval tobbet hizik mint az aki eleve pici tobblettel indult neki. En legalabb 10 kg-ot hiztam de az utolso honapban rohadt nagyot nott a baba es akkor meg vagy 2kg feljohetett. Nem viccelek iszonyat nagy hasam lett az utolso hetekre annak ellenere, hogy viszonylag kicsi vagyok. Az emberek megallitottak az utcan lesajnalni amiert ekkora hasam volt. (nem mondom bunkosag volt)
A posztpartum verzes nalam csak az elso par napban volt nagyon durva de mikor kijottem a korhazbol 3 nap mulva nem volt rosszabb mint tinikoromban amikor eros verzesem volt. Aztan 6 hetig folytatodott de az mar csak eros barna folyas volt. Azota meg meg mindig nem jott meg. :D A korhazban kapsz halos bugyit, pelenka meretu betetet, kisebb betetet amit hasznalat elott meg kell torni es hideg lesz, witchhazel-el atitatott korongokat es hydrokortizolos kenocsot. Amikor szules utan kimesz a toalattre a nover elkiser es megmutatja hogy kell ezeket hasznalni es elotte kell pisilni. :lol: (ez tok komoly de szerintem nem zavaro) A hutobetet, witchhazel, hydrokortizolt az esetleges gatseb miatt kell es kapsz sitzbath-ot meg egy spricnis flakont is ami ulofurdokent hasznal. Amikor hazamentem adtak nekem egy csomot ezekbol a betetekbol, bugyikbol es par napig azt hasznaltam otthon majd eleg boven volt a carefree overnight betet. Ha mesz elokeszitore ezeket mind el fogjak mondani. Szerintem nem erdemes tena betetet venni mert mindent hazavihetsz a korhazbol es annal jobbat nem talalsz a drogeriakban.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Aranyeso, gondolom mar jobb kedved van Szingapur utan. Gondolok rad szerdan! A noverem rajong az eneklos-tancolos indiai filmekert. :roll: Van valami jokepu pasi (nem emlekszem a nevere) ezekben a filmekben akiert mindenki odavan Berlinben. Nem is gondolnam, hogy a nemetek az egyik celkozonseg.

Katavirag, te meg biztosan a kovetkezo beultetesre keszulsz vagy mar tul is vagy rajta. Remelem Oli kezd visszatalani a regi menetrendjehez. Tudod nalunk 2 honapig tartott ez az idoszak de azota minden a legnagyobb rendben.

Puszi es irjatok!

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Na haliho :!:

Itt vagyok en is :wink: Csak kicsit elusztak a napok, a modemunk sem mukodott, aztan meg Oliztam..... meg minden mas teendo...

A kronikus faradsagom mar allandosult es a mindennapok resze lett. Elveimmel ellentetben elkezdtem Olival egy szobaban aludni, mert csutortok ejszaka ordibacioba torkollt a kialvatlansag apaval. Raadasul belegondoltam, hogy ha ebben a helyzetben dolgoznom is kellene egesz nap, hat az kesz katasztrofa lenne. Most ott tartunk, hogy apa szepen kipihente magat es nekem is valamivel konnyebb igy, mert nem kell szaladgalnom a szobak kozott ejjel es settenkedve kiosonni Oli szobajabol, hatha nem ebred fol, hanem csak odaszolok neki, hogy Olikam itt vagyok es tobbnyire mar alszik is tovabb. Szoval nalunk most koszontott be a szeparacios szorongas idoszaka es azt hiszem, Oli alvaszavara is e miatt van. Hetvegen is a reggel 6 orat gondolta idealis kelesnek, igy levittem a parkba fel 10ig setalni, igy apjuk regeneralodhatott. En meg vegul is nem dolgozom es amikor nappal 2xmasfel orat alszik, logathatom a labam az erkelyen kormot reszelgetve, kaveval, pletykalapokkal :wink:
Amugy kiprobaltam azt is, hogy nappal nem hagyom aludni, vagy csak keveset, de az ejjeli kelesek es a reggeli kukorekolas mit sem valtozott. Igy ezek utan hulye lennek elvenni Olitol es fokepp magamtol azt a nappali kis szabadidot.

A hetvegenk egesz jol sikerult, a valtozatossag kedveert megneztunk meg egy allatkertet :lol: , ezzel kimeritve a kornyek osszes allatkertjenek meglatogatasat.
Szombat estere elhivtam egy magyar baratnomet a ferjevel, hogy vigyazzanak Olira, amig mi apaval a lenti kertmoziban megneztuk a szamomra nagy csalodast kivalto Twilight nevu vampiros marhasagot, de megis poen volt apaval osszebujva egy pokrocon, fantaval, hotdoggal, mint a regi szep idokben... A meg meg babaval nem rendelkezo parocska pedig szepen elszorakoztatta Olikat.
Az ido is gyonyoru meg, 27 30 fok van, csak a nagy paras meleg mult el a nyarral, de meg starndoltunk is lent a street beachen.
Aztan vasarnap szinten magyaroknal vendegeskedtunk, ujszulott babanezoben. Anyuka "nagyobbik" fia Olival kozel egyidos. Szegeny, szoptatott es nem is tudta, hogy terhes. Persze orulnek a babanak, de latom, tisztara le vannak strapalva. Es fincsi fincsi langost ettunk meg somloit :wink:

Ma voltunk lombikeknal is, a heten lesz beulti, majd jelzem, mikortol lehet visszaszamolni es ujra izgulni ertem.... :wink:

Aranyeso, azt a ninjas tancot megneztem volna :wink:

Banka, en a korhazbol elhoztam kb. 10 db. megabetet, eleg is volt. Utana meg kb. 3 hetig vekony betetet hasznaltam. Szerintem az egesz olyan, mint egy hosszabb mensi. Ne gondolj semmi szornyusegre.

Monica, gratula a kis pocsoshoz :!:

Kép ES MEGINT A KENGURU :lol:
katavirag
 
 


Sziasztok!

Azt hittem mer itthagytatok! :(

Kepzeljetek tegnap remes napunk volt. :shock: :x Charlotteot lelokte egy kisfiu a jatszoban a csuszdarol es felszakadt a szaja. Egyszer csak hallok egy nagy orditast es mivel magyarul orditott, hogy Anya,anya! ezert tudtam, hogy az en gyerekem. Rohanok oda, omlik a ver a szajabol es mutogat a kisfiura. Kicsit ideges lettem mert azzal a kisgyerekkel amugy is a tokom kivan..minden gyerket ver stb. mer viszik az ilyent ilyen helyre? :evil: :x Na mind1 rohantunk korhazba, osszevarrtak neki...szegeny ugy megijedt 3-an kellett lefogni, hogy engedje az erzestelenitot beadni. :cry: Ugy sajnaltam... :cry: :cry:

Eduarda
Az biztos, hogy kifosztom majd a boltokat!! :lol: :lol: Remelem nem csajosodik be a kisfiunk! :oops: :lol:

Katavirag
Nagyon edes Oli es a kenguru!! :lol: :lol: Orulok, hogy jol telt a 7vegetek! :wink:


na megyek gyereket lerakni

Puszi,Moni
Vendég
 


2x ment el bocsi :oops: :x
Vendég
 


Na mi van csajok, nem nagyon termeltek :!: :roll:

Monica, kislanyodat nagyon sajnalom es at tudom erezni, amit erzel :cry: En pont tegnap lattam egy bena apukat, aki a kisfiat felultette a merleghintara, de hulye modon nem fogta rendesen. A kisfiu lecsuszott es a fogokorlatba beverte a szajat, ami szinten felszakadt :twisted: Ezt mondjuk ki lehetett volna vedeni.... de sokszor mi sem tudunk semmit csinalni....

Oli tegnap, a sokhetes halandzsanyelv utan kimondta az elso, ertelmes, beazonosithato szot : "KAKA", ami azt jelentette, bekakilt. Majd ujabb kakinal megismetelte :lol:

Ma egeszen mellekesen ujra elmentem Gyurikaert lombikekhoz :!: Tegnap varatlanul jott a telefon, hogy ma menjek. En allitottam, hogy higgyek el, a 10. ciklusnapon ovulaltam, azt mondtak, sok no ugy erzi, aztan a vervetel mast mutat. Hat nekem volt igazam :wink: A poen csak az volt, hogy apa el van havazva es nem tudott igy hirtelen szabadnapot kivenni. Igy Olival mentem. Reggel olyan faradt voltam, hogy ugy dontottem, nem setalok hegynek fol egy orat oda, sem vissza (immar terhesen :wink: ), igy hivtam egy taxit. Olit szepen elaltattam a kocsiban, amikor odaertunk es megkertem oket, hagy legyek az elso, mert ugyebar utolso voltam a papiron, es legalabb 2 orat kellett volna varni. Igy amig bent voltam, Olika szepen szunditott a varoban.

Szoval mostantol visszaszamlalas :wink:

Lanyok, irjatok mar :!: :!: :!:
katavirag
 
 


Szervusztok Leanyzok, Asszonyok! :lol:

En itten vagyok, bar kozel sem ugy alakult az elmult 6 nap ahogy en szerettem volna ill. elterveztem :( Azzal kezdodott, hogy nem jutottunk ki az orszagbol, Apaval egyezsegre jutottunk pentek ejfelkor, hogy nem tudunk elutazni, mert szombaton dolgoznia kellett.... igy maradt egy szupi vacsora a kedvenc ettermunkben, kis pezsgo stb. Aztan masnap masszazs, mozi, vasarlas (amitol hozza teszem o fiatalodik par evet, en meg nezek ki a fejembol) Aztan megint csak melo, melo, melo :? No de kaptam gyonyoru bokretat is, meg sutottem tortat... azert csak osszehoztuk az elso evfordulonkat szepre, emlekezetesre :wink:

Ma fel 11-re mentem turkaszunkhoz, a szokasos varakozas utan (1 ora) 40 percen keresztul vizsgaltak. Eloszor nem ereztem semmit, aztan csak nott a hasam, gyult benne a folyadek, no az mar komoly volt, feszitett rendesen. A jobb oldalon szepen kifolyt, de a bal oldalon sajnos nem :( Igy meg ragyurtak, megismeteltek ketszer azon az oldalon... hatha. De sajnos mar akkor irtozatosan fajt, elfogott a remeges, rahagytak, nem atjarhato a bal petevezetom :cry: Aztan feloltozes, rendbe teves, majd konzi a dokival... csak olyan rosszul lettem utana, hogy 2* hanytam, igy fel orat fetrengtem valahol... nem emlekszem hova vittek, mert kozben majdnem elajultam. :roll: Aha, ugy latszik oregszem, gyengulok vagy mi, mert meg par eve a fogorvost is erzestelenito nelkul jartam, meg a labujjmutetem is anelkul zajlott, aztan egy kis atfujas es lesulyt :roll: Haha, azt hiszem megjegyeztek egy idore! :oops: No, igy marad a probalkozas a jobb oldalon, hatha.... ajanlottak a lapart, de meg ugy erzem nem akarom, talan kesobb (akkor tudnak megmondani miert is zart... de ha nem tudnak segiteni rajta, akkor miert fekudjek megint be?) Szoval Apa azt mondta, hogy majd atgorget olyankor a jobb oldalamra, hogy oda talaljanak a virgoncok, vagy magunkhoz veszunk 2 kis kinai gyerkocot :lol: Haha, Apam kiterne a hitebol.
No velunk ennyi diohejban.

Monica, gratulalok Nektek a kisfiuhoz, fo a valtozatossag! :lol: Ja igen, Nizzaba erkezunk majd kov. honap 31-en :D Holiday! Nincs kifogas, en biztos megyek, uram meg jon ha tud, ha nem akkor kesobb.

Kata, hatalmas gratula az elso "tiszta" szavatokhoz! Most gondolom ezt fogja ismetelgetni egy jo ideig?! :lol: Lassan jon majd a tobbi is, pl. a hasonlo szavak, mint a mama :o Tenyleg atkoltoztel Oli szobajaba? Kigyogyult mar a korbol? Nem nehez megszokni ott aludni, csak aztan nehogy o szokjon hozza :oops:

Edu, koszi a drukkot, tuleltem, most fekszek, meg azert neha befeszit, holnapra gondolom mar semmit sem fogok erezni. Hogy halad a talicskazas meg a gyogytornazas? Lepegettek?

Senki sem jar mar babauszni csak Kolyok?

No, bedobjuk a szundit ,pussz mindnekinek
Vendég
 


Aranyeso es Katavirag,

Ti vagytok ma a nap hosei!!!!! Le a kalappal elottetek. Nekem eddig nulla a hozzaadott ertekem a naphoz leszamitva azt, hogy vegre eljutottam futni mivel a ferjecskem volt olyan kedves ,hogy kesobb ment be dolgozni miattam. Nalunk napok ota szakad az eso de hetvegen 30 fok lesz, hurra. Hetvegen megjartuk a tengert rengeteg fenykepem van majd este teszek fel csak nagy melo a lekicsinyitesuk.

Aranyeso, szegenykem nagyon cudar lehetett az a vizsgalat. En biztosan elbogtem volna magam es bepanikolnek. Szules kozben is igy tettem. :oops: Azert az vigasztalo, hogy a jobb oldal atjarhato. Persze nem tudni hanyszor erik ott a petesejt de azert ti ne adjatok fel. Ez egy waiting game mindenkinek aki terhes szeretne lenni es tenyleg semmi de semmi befolyasunk nem lehet ra, hogy mikor jon letre a terhesseg. Latod meg az olyan tuti egyertelmu helyzetek mint Katavirag embriotranszferje sem vezet mindig terhesseghez. Abszolut megertem amiert most szeretnel gyereket. Kulfoldon ha az ember lanya nem dolgozik (sokszor nincs is ra lehetosege) tenyleg idealis a helyzet a gyerekvallalashoz. En tobbek kozott ezert erzek 'nyomast' a masodik gyerekhez. Ki tudja hol leszunk par ev mulva es milyenek lesznek a korulmenyek. Egy valami biztos, most idealis. A lenyeg, hogy lazits, tegyetek meg mindent peteereskor es varjatok bizakodoan addig amig veletek is megtortenik a csoda mint annyi mas parral vagy gondolkodjatok el azon, hogy igenybeveszitek a laparoszkopiat vagy azt amit Kataviragek. A kinai kisgyerekek meg csak varjanak valaki masra.
:D A ferjek kulfoldon tenyleg sokszor annyit dolgoznak mint amennyit otthon dolgoznanak de tobbekkozott ez az aldozat azert amiert ilyen kenyelmesen elhetunk itt. Most hetvegen nalunk is ez lesz mert delegacio jott a ferjemhez. Regen sokat bosszankodtam emiatt de mara elfogadtam, hogy ez resze a deal-nek. A ferjed cegenel nincs esetleg a felesegeknek valami szervezet? Nalunk van es osszejarnak fozni, jotekonykodni, rendezvenytszervezni, nyelvet tanulni, a gyerekesek jatszocsoportot alakitanak.......... Ha nem lenne gyerekem biztosan mennek onkenteskedni hozzajuk. Szoval csak pozitivan es drukkolok nektek amigcsak kell!

Katavirag, nem semmi ahogy Olival kettesben elugrottatok Gyurikaert! :D Ezert irtam a multkor, hogy kemeny csaj vagy. Mas biztosan szornyethalt volna ha egyedul kell mennie a kisgyereke tarsasagaban a beultetesre. Meg jo, hogy ilyen laza vagy csak igy tovabb! Azert neha bizd ra Olit ejszakankent a ferjedre mert szukseged van a pihenesre foleg most. A nappali alvasokat szerintem ne hagyd ki mert anelkul csak morcosabbak lesznek es tuti felkelnek ejszaka. Ha M valamiert kihagyja a delutani alvast 1 orat balhezik lefekves elott es ember legyen a talpan aki kiengeszteli ilyenkor. Mi is M-mel aludtunk egy szobaban abban a 2 honapban amikor felkelt ejszakankent. Egyszeruen nem volt eronk atmaszni hozza es a ferjem ragaszkodott ahoz, hogy o is ott aludjon habar ennek az lett az eredmenye, hogy senki nem aludt 2 honapon at. Tenyleg atmeneti allapot es ezekutan csak jobb johet. A twilight-ot en is lattam a ferjem hazaallitott vele a kolcsonzobol. Egy biztos az itteni tiniknek nagyon bejott nekem kevesbe. :D Nagyon cukor Oli szerelese a kepen es ezek a kenguruk marha nagy birkak de legalabb lehet veluk pozolni.

Sok puszi!!!!

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Monica,

Sajnalom ami a kislanyoddal tortent. Biztosan gyorsan meggyogyul a szajacskaja es elfelejtitek az egeszet. En is felek attol, hogy M amilyen kis felenk egyszer bantani fogja valaki a jatszoteren. Majd gondoskodom a korai onvedelem oktatasrol. :D

puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?