sziasztok!
Mi is örülünk ám a jóidőnek... Csak úgy néz ki, rajtam kijött valami napallergia, tiszta pötty lett estére a karom, reggelre mondjuk elmúlt, de most bekentem naptejjel, mert a sétálási útvonalunkon pont süt a napocska.
Esztert sem könnyű öltöztetni. A babakocsiban tegnap pl body, hosszú újjú rugi volt rajta, aztán hol betakartam, hol kitakartam. Nagyok már rövidújjúban szaladgáltak...
Pár kórházi élmény:
A szülésznők nagyon rendesek, jófejek, az újszülött osztályon is. A csecsemősök közöt van nagyon segítőkész és kevésbé kedves is. Mondjuk nekem nem kellett segíteniük, de volt néhán érdekes eset a szobatársakkal. Egyikőjüknek, aki este szült, hajnalban hozták ki a gyerkőcöt, de az anyuka, szinte fel sem ébredt, a kezébe nyomta és kifordult a szobából a nővérke. Semmi "segítek cicire rakni" meg ilyesmi. Aztán a picurt én dajkáltam addig, még anyuka elment pisilni, elrendezte az ágyat, hogy tudjon kényelmesen szopitatni. Viszont egy másik nővérke, annak ellenére, hogy teltház volt, szépen megmutogfatta a köldökápolást, a pelenkázást.
A cukros vizet nekem is a kezembe nyomták rögtön reggel, mikor a szülés után mentem Eszterért. Azért ez egy első gyerekes anyukát igen elbizonytalanít. Én a szülés hajnalát gondoltam első éjszakának... 16-án este fürdés után kérdezték kérem-e a babát.Már hogyne kértem volna, amikor egész eddig velem volt. Kb 10-kor szopizott Eszter, utána elaludtunk,mind a ketten. Éjfélkor felébredtem, és képzeljétek a gyerekágy üres volt, úgy megijedtem, hogy most mi van. Gyakorlatilag a csecsemős szó nélkül bevitte az újszülött osztályra a kislányom. Kimentem és szóltam, ha felébred Eszter, hozzák be a szobámba...Fél óra múlva ott volt a kislány mellettem, és innentől kezdve, csak gyerekorvosi vizsgálatra, és fürdeni vitték el. Ja és reggel rámcsodálkoztak, hogy anyuka, hogy tudott így pihenni, hogy a baba egész éjjel kint volt? Hát én csak így tudtam pihenni...
És képzeljétek, most a babák kaptak pelust és popsitörlőt is! Sajátot nem is kellett használni!
Azt sajnálom, hogy a szoptatásra és annak segítésére nem fordítanak annyi gondot mint régen. Kilenc éve tényleg itt tanítottak meg szoptatni