Új privát üzeneted érkezett!

Susy, nálunk is sokat dolgozik apa! :cry: Amikor éjszakás akkor kicsivel jobb, olyankor fél hétkor megy el és reggel hatra otthon van. De amikor például délutános akkor elmegy féltizenegykor és este tizenegyre ér haza. Levi alszik már jóesetben 7 órakor. Így este nem látja apát. Reggel Levi kel hatkor apa meg csak kilenckor, itt is csak kb 1 órát látja az apját. Szokott is sírni nagyon már megjegyezte apa parfümjének az illatát és már akkor sír mikor megérzi, meg mikor látja, hogy veszi a kabátját.

anitapo20

Szalamandra
Nem nagyon akarunk váltogatni, meg minden más nagyon jó, csak a belvárosba van a munkahely, de még ebben a hónapban költöznek a XIV- be, az jobb lesz, közelebb van.
Majd megszokjuk ezt is.
Fürdetésre haza ér, általában 8- kor fürdünk, csak most sok minden megváltozik az életünkben.

Anita
Neked sem lehet könnyű, kár, hogy ilyen világot élünk. :(

Talán Márti férje az, aki még külföldre is jár, neki milyen nehéz lehet 4 gyerekkel. :roll:

Kép
Kép
susytunder

szalamandra: hoztam fotót, Zsófi itt hét és fél hónapos :)
Ez ilyden félig sapka, félig kendő, én nagyon szerettem :)

Kép Kép Kép
Vendég

Nálunk apa reggel 7-8 között indul és este negyed nyolc előtt sosincs itthon. Adél valamikor már fél nyolckor fürdik, mert annyira fáradt. És minden csütörtökön focizni megy, olyankor nem találkoznak este. Ja és ugye csökkentették a fizetését 15%-kal.

Én ma gondolkodtam el a naptejen. Az én arcomat annyira égette a nap.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Valamiféle fejfedő mindenféleképpen kell, még nagyon kis érzékeny a fejük, a bőrük, kevés a hajuk, így mind a hőveszteség, mind a nap ellen védeni kell.
Naptejen is épp most gondolkodtam én is el, szerintem már erősen süt, kellene.

Babára milyen márkát ajánlotok?

Azt olvastam, hogy a babáknak 15 faktoros kell az arcára, csak az érzékeny-fehér bőrűeknek kell magasabb.
Persze strandra majd nyáron több, ez csak a sétához.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika! Én vichy-n gondolkodom. De még nem döntöttem. Kimentem az előbb az erkélyre, és szabályosan égetett a nap. Én is adok Adélra sapit, nyáron meg napkalapot.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok lányok! Olvasgattam ám, csak írni nem maradt energiám.

Gabi: Nem akarlak lebeszélni, de tavaly volt egy nagy napolaj teszt, amelyben a sok márkás, és nem márkás naptejet tesztelték, és kiderült, hogy a dm sajátmárkás napteje messze veri az összes ilyen-olyan márkás cuccot, minden kategóriában (tényleges napvédelem, vízállóság, kenhetőség) . És talán még 1000,- Ft sincs. Szóval én nem vagyok a pénztárcám ellensége sem, így ilyet fogok venni Petinek. :wink:

Panndi: Gratulálok! Szorítottam ám, és nagyon örültem, mikor láttam, hogy sikerült! 8)

Mtünde: Jól hangzik ez a dolog, én mindenesetre szívesen segítek, és olvasok is!

Veronika: Nálunk is azt mondják, hogy tápis babák már ehetnek 4 hós kortól, de a kismamaújságok meg azt mondják, hogy ne dőljünk be ennek, szóval nem tudom.
Én csak két héttel előbb szerettem volna egy kis Sinlacot adni, de még arról is lebeszélt az orvos.

Dius: Eszméletlen ügyes vagy, hogy kitartottál! Egyébként szerintem is a szoptatás a legkényelmesebb. Mindig kéznél van, nem kell mosogatni, vizet forralgatni, meg ilyenek. :lol:

Betty: Az intersparban van bio alma is, ha érdekel! :)

Dytke: Mi van Ambrussal, remélem semmi komoly!

Mi nagyon jól vagyunk. Képzeljétek, tegnap voltunk Pesten, egy állatfogásznál, aki nagyon alaposan dolgozott, és eszméletlen kedves is, és a malackánk ma elkezdett eszegetni!!! El sem hiszem! Azt mondta, nem jól lett levágva, egy foga fennakasztotta a fogsort, meg akkor már a többit is összecsiszolta, meg az egyik foga lötyög, az vagy visszaáll, vagy kipottyan. Megdícsért, hogy milyen szép a színe, és milyen hatalmas malac, csinált is róla jópár fotót. :) Azért ma még adatok neki egy kis infúziót, hogy gyorsabban erősödjön.
Szerencsére Peti jól van. Épp egy szál pelusban rúgkapál a pléden, de most már felöltöztetem, nehogy megfázzon. :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
jaj de örülök, hogy malacka jobban van! :) Olyan nagyon tehetetlennek érzi magát az ember ilyenkor és csak sajnálja szegénykét.

Most találtam egy cikket, abban is a DM-es naptejet ajánlják Sundance márkanéven fut, vagy a Hawaiian Tropic-ot, ezen kívül a drágábbak közül az Eucerint, Vichy-t, Garniert, Niveát.
http://www.kismamablog.hu/babazas/baba-naptejek-tesztje

Hozzátápi ügyben végülis még csak egy pár reszelt alma-körte volt, de láttad volna hogy falta! :) Ha nem adtam azonnal, mert mondjuk apához beszéltem közben, akkor tátotta a száját és közben olyan hangokat adott ki, mintha azt mondaná hogy: NA! ADD MÁR! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Mi is DM-es naptejet használtuk, nagyon bevált. Én a Rossmannost is szeretem.

Szalamandra, csatlakozva Panndi kedvcsinálásához Lillu tavalyi fotói 10 hós és egy évesen:

Kép

Kép

Susy, nálunk Apa átlag 7-től 18.30-ig húzza az "igát" az utazást is beleszámolva :cry: de így is meg kell becsülni, hogy jó állása van, szóval ez nem panasz, de ő is én is nagyon fáradt vagyok és Lillu is nagyon várja haza :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Panndi, Ildi
De édesek a lányok! Jó látni őket is.

Ildi
Persze, hogy nem panaszként, csak akkor is sz@r. Úgy tűnik ez az apukák sorsa, a miénk meg a babázás. :)

Mi is dm- es naptejet használunk magas faktorszámút.

Kép
Kép
susytunder

sziasztok,

Panndi, Ildi, köszi a kendős fotókat, a kedvcsinálás bejött! :) Nagyon édesek! Ilyen kendőcskéket bárhol lehet venni, vagy valami spéci bolt (pl Brendon)?

Kép
Kép
szalamandra

Én a kenguruban vettem.

Ja, és mi is dm-es naptejet használtunk :)
Vendég

Ildi, de rég láttam Lillut ekkorának :)
Vendég

Panndi!

Nagy-nagy gratula Neked! Ügyes voltál! Nagyon drukkoltam,olyan érzésem volt,mint amikor bő 3 éve én államvizsgáztam....nagyon jó volt túlleni rajta!

Naptej: mi Nivea Baby-t szoktunk használni,50+-ost! Bőrgyógyásztól tudom,hogy magasabb faktorszámút nem is érdemes venni,mert egyáltalán nem véd jobban,csak a baba bőrét terheli meg feleslegesen!
De kipróbálom a dm-est is,ha ilyen jó!

Bizony,az én férjem jár külföldre,egyre sűrűbben,de örüljünk neki,mert ez jelzi,hogy nincs veszélyben a munkahelye! Csak piszkosul hiányzik,ha nincs itthon...

Dius!

Ügyes vagy!!!

Talán jövök még este képekkel,de ma évfordulózunk Apával! 13 éve kezdtünk el járni! :lol:

Márti
borossné becz márta

Szalamandra - pont akartam írni,, hogy vannak ilyen félig sapka-félig kendők. Most itt nálunk bezár egy bolt, 500 Ft-ért árulják ezeket.

A dokinéni semmit nem talált, megnézte a fülét, torkát, ínyét, meghallgatta. Azt mondta vagy lappang valami, vagy a foga. Elég híg volt ma két széklete is, de a 3. már nem. Viszont délután 38,9 fokos volt a láza, kapott kúpot, aludt 1 és 1/4-ed órát, akkor lement 37,5 ig. De már jobb kedve volt. Aztán elmentünk kendővel sétálni, két órát voltunk kint, még maradtam volna ,csak hazajött apa, és nem akartam, hgoy keveset találkozzanak, ezért hazajöttünk. Most meleg kicsit a homloka, mindjárt mérek, hőemelkedése biztosan van, de most olyan mint szokott, beszélget, visong, nevet, mászik.

Susy- nem ,apa nem dolgozik hétvégén, sajnos az apósom temetése volt szombaton, ezért nem volt itthon. :( :( Mi értelemszerűen Ambival itthon maradtunk, túl kicsi még ehhez.
Ma fél 6-kor hazaért apa, de még dolgoznia kell :( Még jó, hgoy itthonról is tud, így legalább haza tud jönni, és mikor Ambi alszik, akkor folytatja.

Márti - szép, ünneplős estét kívánok nektek!!! :) Szép idő.

dytke

Dytke: milyen bolt és hol, Káposztáson???? Oda simán bemegyek kocsival, max 10 perc. Esetleg beviszem a suliba is gyermekem.

Kipróbálom a dm-es naptejet. Köszönöm a tanácsot.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Susy!

Jól emlékszem, hogy Te kérdezted pár napja, tudunk-e olyat, aki rászorulna babaruhára? Mert ha igen, én tudnék. Most tudtuk meg egy igen rossz anyagi körülmények között élő ismerősünkről, hogy koraszülött lett a babájuk :( Ők biztosan nagy hasznát vennék. Ha rosszul emlékszem, tárgytalan, és bocsi.
Köszi.

Anna
b.anna

Márti
Isten éltessen benneteket nagyon sokáig. :)

Anna
Jól emlékszel, én írtam, és ezek pont olyan nagyon pici ruhák.

Dytke
Részvétem. :(

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok.

az én párom általában reggel 9-kor kezd és este 9-10 felé végez.
Így még istenes, hogy most itthon dolgozik, de régen erre még rájött az 1 óra munkahelyre autózás, meg este a haza, így 8-tól 10-11-ig nem láttam... megértelek Susy, elég rossz volt emlékszem...

Így legalább, hogy itthon van, együtt ebédelünk, meg a nap folyamán 4-5-ször idejön hozzánk pár percre babázni, dumálni pihiképp.

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, meg együtt eljárunk edzeni, ezt el is felejtettem :oops: :D
1-2-szer egy héten.

Kép

Kép
sz.veronika

Susy - köszönöm

Gabi - Ha Dunakeszi felől jössz a Külső Szilágyi úton, akkor az első 10 emeletes ház aljában. Bejárata a Külső Szilágyin van. Sárga a bolt táblája kék betűkkel. Még a héten és talán a hétvégén nyitva lesznek.

dytke

Susy

Köszi, küldtem privit.

Anna
b.anna

Sziasztok!
Bocs, hogy csak így betolakodok, de érdekelne, hogy jár-e/járt-e valaki közületek Dr. Szabó Györgyhöz?
Volna pár kérdésem, de nem tudom, hogy kihez intézhetem. Esetleg ha valaki küldene privit, nagyon hálás lennék!

Kép
katy76

Sziasztok!

Márti 13 éve? Mi is! :) Csak mi februárban ünnepeltünk! :)

Nikuc neked és a többieknek is köszönöm, hogy majd fordulhatok hozzátok. Lassan összeáll az első szám, és jönnek majd a kérdések is. És nagyon szívesen veszem a kritikát is. Az nagyon sokat segítenek, ha tudnám, hogy miben érdemes még javulni! Na persze, ehhez látnotok is kell majd valamit. És ha vannak ötletek, vagy önjelölt írók, témával.. óhhh milyen jó is lenne! :)

Susy, megértem és ismerem a helyzetedet. Győző most reggel 7-kor megy, még felkelt engem. (ha esetleg kicsit később megy, akkor még együtt reggelizünk) aztán este 7 körül ér haza. Mostanában. Mert régebben később indult, de ennek megfelelően később is ért haza. Nem könnyű. De ő legalább évi 1 konferencia kivételével nem jár külföldre.

mtunde

Köszönöm lányok a hozzászólásokat. Engem nagyon megvisel ez az egész, ma mondtam apának, hogy én ezt nem akarom, hogy inkább keressen mást, és most szegénykémet sajnálom, mert még miattam is aggódik. Mimóza lelkű vagyok. :(

Kép
Kép
susytunder

Bárhol tudsz ilyen kendőt venni Szalamandra, a miénk úgy emlékszem 800 Ft volt... Brendonban is van, csak kicsit drágább :lol:

Dytke, lehet én is elszalsztom Anyumat egy sétára kendőkért az említett boltba :D

Katy, bár én lassan két éve szültem nála, hozzám jöhetnek a kérdéseid :lol:

Susy, megértelek, mert nekem se jó ennyit egyedül... majd belejössz és lehet egy kicsit javul is a helyzet :D a nyár az sokkal jobb, mert akkor sokáig világos van és nem is tűnik a késő annyira későnek :wink: Nálunk Lillu sír minden reggel, hogy apa ne menjen el..... apa, ne, apa neeeeeeeee.......... és krokodil könnyek...apa szegény szíve szakad ilyenkor :cry: na meg hízik is a mája, hogy Lillu ennyire szereti.

Panndi, tényleg rég volt Lillu ekkora :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, azok olvassák tovább, akik szeretik a természetet, a kirándulást, és szívesen járják / járnák az erdőt kisbabával is.

Készítettem egy kirándulós-babakocsis honlapot, ahol összegyűjtöttem azokat a túrákat, amik babakocsival bejárhatóak. Vannak könnyű, bármilyen kocsival megtehető utak, és nehezebb, csak sportbabakocsival teljesíthető kirándulások is.

www.kirandulababa.turistautak.hu

Remélem sokaknak hasznos lesz a honlap.
Nagyon várom a ti útvonalaitokat is, hogy még több túralehetőség közül lehessen választani. Ha valakinek van kedve küldeni útvonalat, vagy töltse ki a honlapon található táblázatot, vagy csak írja le pontosan, hogy merre járt, és én elkészítem a túraleírást.

Kirándulós fórumot is nyitottam, mert a honlapon még nincs ilyen:
Társalgó - Programok, ajánlatok - "KIRÁNDUL A BABA" - babával kirándulók fóruma

Itt a tavasz, jó túrázást kíván a KIRANDULABABA!
Kép

Dytke, Betti, pussz!

sushy

Lányok tudja valaki hogy az internetes adóbevalláshoz milyen nyomtatványokat kell telepíteni az Abev programhoz?

Kép
dius87

Jó már meg van! :? Tud valaki segíteni priviben?

Kép
dius87

Nem kell már rájöttem :lol:

Kép
dius87

Szóval elkészült a születéstörténetem. Jó olvasást!
Így születtél…
Eszternek:

2009. március 16-án hajnali 2 óra 50 perckor láttad meg a napvilágot. Nagyon ügyes kislány voltál!
Sajnos a születésedet megelőző két hét nem volt könnyű…Te már nem ismerhetted meg Bagi Papát. Papa március 4-én eltávozott közülünk. Akkor nagyon kértelek, hogy még várj egy kicsit, ne akarj megszületni. Szót fogadtál és ezt most is megköszönöm.
Március 15-én egész nap nem éreztem magam túl jól. Nyűgös voltam, és fáradt. Néha-néha mintha kicsike fájásokat éreztem volna. Apa, Gergő és Csenge még este elmentek az ünnepségre. Benedekkel voltam itthon. Kicsit izgultam, mi van, ha most indul meg a szülés. De végul is este a szokásos menetrend szerint alakult minden…vacsora, mese, lefekvés.
Apával megnéztük az esti híreket, ünnepi beszédeket stb. Lezuhanyoztam és aludni mentem, de mondtam apának, olyan furán érzem magam, lehet ma éjjel nem alszunk sokat. Kb 11-kor kerültünk mindketten az ágyba. Kevés forgolódás után máris éreztem egy eddiginél erősebb méhösszehúzódást. Aztán kb 20 perc múlva még egyet. A harmadik fájás már a 20 percet sem várta meg. Éjfélkor szóltam apának…indulhatunk szülni
Érdekes módon most nem hasmenéssel indult meg a szülés folyamata, mint az előző három alkalommal. Nem nagyon akartunk itthon várakozni, mert az előző vizsgálaton bő 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és a doki ( dr. Spánik Gábor) is azt javasolta, ne nagyon gondolkodjak, ha jönnek a fájások.
Szóval, felöltöztünk, telefonáltunk mamának a szomszédba, ő átjött a testvéreidre vigyázni. Apa felkapta az összecsomagolt bőröndöt, bepakolta a kocsiba és már indultunk is.
Hajnali 1 óra körül értünk a szülőszobára. Itt egy kedves szülésznő Horváthné H. Ildikó nyitott ajtót és ő is kísérte végig a szülésemet. Ekkor már bő 3 ujjnyira volt nyitva a méhszáj és a fájások is sorozatosan jöttek. Az úton még 5 percesek voltak, mire ideértünk már 3. Felvettem a hálóingem és rögtön fel is fektettek a szülőágyra. Apa természetesen elkísért ide is minket. A hasamra csatolták a ctg-t. Jó volt hallani az ütemes holfelgyorsuló és kicsit lelassuló szívdobogást. A fájások szinte összefüggővé váltak. Néha eszembe jutott, hogy jó lenne felállni, de a következő fájásnál úgy éreztem, inkább fekszem. Hamarosan megérkezett Spánik doktor és, és úgy döntött burkot repeszt. A magzatvíz szép tiszta volt és jó sok (legalábbis én így éreztem). Egy-egy újabb fájásnál, egy-egy újabb adag dőlt belőlem. Közben bekötöttek egy infúziót is, állítólag a biztonság kedvéért, meg hogy utána tudjak méhösszehúzót kapni.
Apa végig ott állt mellettem, szegény sok mindent nem tudott tenni értem,de megnyugtató volt a jelenléte. A szülésznő és a doki mindketten nagyon rendesek voltak Az infúziót kivéve szinte csak kísérték a szülést, néha megvizsgált a doki, és biztatott, hogy szépen lassan jön lefele a fejed. Én nagyon hosszúnak éreztem az eltelt időt, de rá kellett jönnöm, hogy még csak 1 órája vagyok itt…. A fájások egyre durvábbak és összefüggőbbek lettek. Most megint azt gondoltam, jó lenne felállni, de a doki és a szülésznő mást javasolt. Forduljak oldalra és várjak 3 fájást, aztán a másik oldalra is itt is várjak 3 fájást. Azt mondtam én nem bírok oldalra fordulni, de meggyőztek, és igazuk lett. Először bal oldalt pár fájás. Ekkor éreztem tisztán nyomnom kell, és azt is, hogy jön lefele a buksid. Aztán jobb oldalra fordulva pár fájás és a szülésznő és a doktor bácsi mondta, hogy feküdjek vissza, mert már látják a fejed és azt is, hogy nagy hajad van. Valóban már én is éreztem, hogy nekifeszül a buksid a gátamnak. Meg akarsz születni! Szólt a szülésznő, hogy most ne nyomjak a gátvédelem miatt. Hát ezt elég nehéz volt kivitelezni…de sikerült. Aztán egy utolsó nyomás és megszülettél. A hasamra raktak, nagyon boldog voltam. Nem voltál egy ordítós típus, kicsit nyöszörögtél, jött az újszülöttes nővér, elvágta a köldökzsinórt és elszaladt veled felöltözködni.
Megint fantasztikus érzés volt, hogy valaki ott szuszog a hasamon és az enyém és apáé.2óra 50 perc volt. Megszülettél Kiseszter, nagy fekete hajjal, hosszú ujjakkal és körmökkel, 3760grammal, 54 cm-rel. A fejed körfogat 35cm volt.
Hamarosan bepólyálva visszahoztak. Addig megszületett a méhlepény, azt mondták nagyon nagy volt, megvizsgálták a gátat két öltést kaptam. Ahogy kezembe vettelek rácuppantál a cicire és el sem akartad engedni. Lefotóztunk, apa is megölelt, megpuszilt. Jó volt így hárman együtt.
Remélem Papa tudott rólunk és figyelt minket a magasból. Ugyanis eddig mindig ő vitt minket szülni. Nagyon rossz, hogy most nem így történt…

Kép
becsengo

becsengo: megkönnyeztelek... :oops: Gratulálok mégegyszer!
Vendég

Sziasztok!

Dytke - ÓÓÓÓ...szegény Ambi!!!! Remélem csak fog és nem vlalami csúnya betegség! Csak nem lenyalt a telefonkártyáról valamit? :roll:

Becsengő - Nagyon szép történet. Köszönjük, hogy elmesélted. Gratula még egyszer!

Susy - Nálunk apa 8 körül indul és 6 óra után ér haza este. De ennek az az ára, hogy a belvárosban lakunk. Nincs kertünk, csak a Liget. :roll: Nem tudom, melyik a rosszabb.

Nektek is Anna, Emma! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Becsengő: nagyon jó volt olvasni. Úgy szeretnék újra szülni.

Dytke: köszi-köszi az üzletet. Bevásároltam. Ugyanis elindultunk a Hádába, de a szomszéd hívott, hogy ölik egymást az emberek a ruhákért, így bementünk az általad ajánlott boltba.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

gabi, Téged hol vizsgált helyileg a dokink CTG után? A MÁV-ba megyek CTG-re csütörtökön, ugye ő nem épp valamelyik másik telephelyen van ilyenkor? Szerdán még nem tudta megmondani, hol lesz :roll:
Vendég

Sziasztok!

Ma anyu vitte picúrkát sétálni és valakivel megnézték egymás babáit, aki felismerte Pálmit! :D Azt mondta az illető, hogy a fórumról ismeri a képét és még a nevemet is tudta! Kivel lakunk ilyen közel egymáshoz? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Jajj, lányok, én olyan lüke vagyok. Elfelejtettem beadni a K-vitamint, most adtam be. Már egy jó hete kellett volna. :oops: Remélem, nem lesz baj. A legmegdöbbentőbb, hogy utána akartam olvasni, és össze-vissza dolgokat olvastam. Van, akinek hetente kell szedni, van akinek havonta, van akinek csak két hós korig, van ahol 6 hós korig, van akinek egyáltalán nem kell adni a babájának. Most akkor mi az igazság????
Nekünk azt mondták, hogy havonta adjuk. Én beadtam egy hetesen, ahogy az orvos mondta, és utána mindig egy hónappal később. Már elfogyott volna, kértem új adagot, és az orvos azt mondta, hogy már nem igazán muszáj, de kiírt még egy adagot.
Azt olvastam a papírján, hogy hozzátáplálás után már nem kell. Akkor ez volt az utolsó, merthogy egy bő hét múlva kezdünk enni.
Nektek hogy kell szedni?

Kép

Kép
nikuc

Becsego: elolvastam a szüléstörténetedet. Olyan jó volt. Én is megkönnyeztem.
Remélem, a következő szülésnél végre én is megtudom, milyen lehet ez.
Nagyon ügyesek voltatok!

Kép

Kép
nikuc

Jaj de cuki Peti a vonalzóján!:) Van még mostani kép róla?

K vit témában sajna nem tudok segíteni, nekünk nem kell külön, mert van a tápszerben.

Kép

Kép
sz.veronika

Mindjárt nézek egy mosolygósat. Most olvastam, hogy hiánya biztos nem lesz, ugyanis Ő meg teázik, és egy hós korától iszik csipkebogyóteát, ami szintén gazdag K-vitaminban. Kicsit megnyugodtam.

Na, egy vigyor. :)
Kép

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nikuc, nekünk azt mondta a gydoki, hogy egy hetesen elősször aztán havonta addig amíg csak anyatajet kap.
Viszont én meg a D vitamint nem tudom nekünk azt minden nap kell bevenni egy cseppet, de meddig kell azt adni neki?

anitapo20

D-vitamin 1 éves korukig kell napi 1 csepp, a K addig, amíg csak anyatejet kap (a kóstoltatás gonodlom nem ér). De van akinek azt is hetente kellett adni, nekünk havonta. Orvosa válogtja. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Peti nagyon cuki!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi: engem mindig a szülőszobán vizsgált. Kilenc előtt sosem ért oda, előtte mindig az osztályon volt. Ez utólag derült ki, mert mindig reggel jött látogatni. Sőt, valakinek a szülőszobán csinált ctg-t is.

Anita: d-vitaminra nekünk azt mondták, hogy mivel őszi gyerek, így másfél éves koráig, naponta. Utána pedig 3 éves koráig csak télen.

Nikuc: Peti nagyon édes.

Adélomnak is van most már olyan kendő-sapkája, mint Lillunak és Zsófinak. Nagyon édes benne.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

á, már csak nekünk nincs kendős sapkánk :) muszáj lesz a hétvégén ellátogatni egy bababoltba :) Kár, hogy nekünk káposztásmegyer olyan borzasztó messze van!

most meg azt nem tudom, meddig adjak harisnyát Rózának a nadrág alá....

ma nekünk is jó napunk volt, én varratszedésre mentem, de jött a kis családom is, hamar végeztem, addig apa és Róza a parkban sétált (most másodszorra szoptattam nyilvánosan, szerencsére gond nélkül), utána elsétáltunk éttermezni, imádom azt a helyet (Zila kávéház és étterem a XVIII. kerületben, akinek elérhető, ajánlom). Róza is nagyon jól érezte magát, kétszer aludt el a kis kirándulásunk közepette, és édesen ücsögött a karosszékben az étteremben :)

Kép
Kép
szalamandra

A D-vitamint azt tudom, hogy egy éves korig kell adni. Peti már önként nyitja a száját, hogy bevegye. :)

Szalamandra: Ti adtok rá harisnyát? Mi egyszer próbáltunk Petire adni, farmer alá, de olyan hisztit levágott. Vagy fél órán keresztül torka szakadtából sírt, és miután levettük még negyed órát kellett nyugtatni. Igy Ő csak simán zoknit kap, meg nadrágot, és ha hűvösebb van, leterítjük egy pléddel. Egyébként már két napja kabátot se adunk rá, csak egy polárpulcsit, és még abban is kicsit megizzadt. :roll:

Köszönöm a bókokat, átadom. :)

Megkérdem az orvosunkat, de szerintem ha Peti két hét múlva Sinlacot eszik, amiben vannak vitaminok, és egyébként is csipkebogyóteát iszik, amiben van K-vitamin, nem szeretnék neki adni még külön vitamint is. Csak azt hittem, ez ilyen komoly dolog, napra pontosan kell adni, és meglepődtem, mikor utánaolvastam, hány féleképpen adják az orvosok.

Kép

Kép
nikuc

Gabi: áááá, akkor várhatok rá kb egy órát CTG után, tök jó :? Köszi az infot :)
Vendég

Én már vagy 3 napja nem adok rá plusz ruhát az itthoni fölé (body+rugi), csak rádobok egy takarót meg sapit, mert majdnem olyan meleg van kint, mint itthon nálunk bent :) (Itthon 21 fok, kint 20 :))

És ilyen öltözetben tegnap meg tegnapelőtt 4 óra hosszát volt kint és semmi baja :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szalamandra,
ez tök jó, hogy tudtatok éttermezni Rózával!
Az étterem ajánlás nekünk jól jön, mindig gondolkodunk hova menjünk.

Holnap elmegyünk Pálmival kirándulni, nagyon izgi, kíváncsi leszek hogy fog menni, mert kb. délben indulunk és csak 7-8 felé érünk majd haza, ilyen hosszú időre nem voltunk még el.
Meg arra is kíváncsi leszek, hogy fogja magát érezni apa hátán a kenguruban az erdőben :)

Kép

Kép
sz.veronika

Becsengő, olyan megható a szüléstörténeted! Sok boldogságot nektek!

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?