Sziasztok!
Na,akkor,ha már így felcsigáztam a társaságot,hozom a keresztelős képeket,meg a történetet is!
Szóval nagyon vártuk már Kamilla keresztelőjének napját! Árnyékot vetett rá,hogy a férjem nagymamája sajnos 3 nappal a keresztelő előtt meghalt...90 éves volt,nagyon rossz állapotban,lehetett már számítani rá, de nagyon sajnáltuk szegényt. Lelkészfeleség volt,kommunikálni már nemigen tudott,de a halálos ágyán is zsoltárokat énekelt...
Szóval jó így elengedni valakit,hogy tudjuk,hova megy! Megnyugodott a lelke!
Péntek-szombaton ki sem látszottunk a nagy sütés-főzésből,takarításból,közben a gyerekek szerencsére gyógyultak,én lebetegedtem,de most nem volt mese,bírni kellett!
Vasárnap hajnali 2-kor aludtam el,de addigra már csak az előkészített húsok várták,hogy kisüssem őket és meg is terítettünk, 28 személyre! 3 kicsi babának még nem kellett teríteni!
Vasárnap délelőtt ünneplőbe öltöztettük a fiúkat,Kamilla is felvette keresztszüleitől kapott gyönyörű kis ruháját és indulhattunk!
A templomban a rokonság fele már ott várt bennünket,vittünk szép virágot is,rózsaszín-fehér színekben pompáztak (nagyon vártam már,hogy okunk legyen ilyen virágot vinni
). Szép,megható pillanat volt,amikor Kamillát megkeresztelték! Lelkészünk,akivel nagyon jó viszonyban vagyunk,nagyon szép szavakkal bíztatott bennünket és egy másik családot, akiknek a kisfiát keresztelték! Kamilla édesen mosolygott-nevetett,amikor fejére öntötte a lelkészünk a vizet (a víz langyos volt,gondolom csiklandozhatta
a fejecskéjét),aztán az áldás alatt is végig mosolygott a kicsi lány! Egész istentisztelet alatt nagyon jól viselkedett Ő is és a fiúk is (jó,a 2 nagy hozzá is van szokva már),nagyon büszke voltam rájuk!
Az áldás után jött az énekkar meglepetése! Gyönyörű énekkel köszöntötték Kamillát,akkor már pityeregtem. Elvileg mi is kórustagok vagyunk,de az elmúlt bő félévben nemigen jutottunk el a kóruspróbákra! Most kezdünk majd ismét járni,hogy Kamilla már nem olyan picike.
Az ebéd nagyon jól sikerült! Cikáztam fel-alá,de anyukám és anyósom nagyon sokat segítettek a tálalásban,sőt,anyukám közölte,hogy lekötöz az asztalhoz, ha azonnal le nem ülök levest enni,mert a többiek már a 3. fogásnál tartottak.
A hangulat nagyon jó volt,remélem látszik majd a képeken. Döbbenetes módon senkinek nem tűnt fel,hogy 10 kicsi gyerek van a házban,olyan jól elvoltak! Nem volt nagy sírás-rívás-veszekedés,sőt, a kicsik még aludni is tudtak!
Szóval,ahogy vártam is,megérte a fáradtságot,mindenki jól érezte magát! Kamilla gyönyörű kis ruhákat,játékokat,fülbevalót kapott,de a legcsodásabb ajándékot a keresztanyukája készítette: egy csodás báránykás falvédőt varrt Kamillának,van rajta sok-sok kisbárány,mind más anyagból és tépőzárral rögzíthető mindegyik ide-oda. Van hozzájuk persze egy öltöztethető pásztor is,aki a báránykákra vigyáz. Álomszép az egész,de amikor megláttam rajta a gyönyörű kamillavirágot aranyszínű középpel,Lányok,elsírtam magam! Lefényképezem majd Nektek,mert leírni úgysem lehet! Csodás keresztszülei vannak Kamillának!
Keresztvízre várva...
A legfontosabb pillanat
Áldás