Jó reggelt!
Erről a nem dolgozásról,vagy minek dolgozzakról,én is írtam írtam talán múlt héten...
A páromnak úgy nézett ki,hogy megszűnik a melója(hála a valakinek,nem szűnt meg!!)Rendik voltak,mert jó előre szóltak.Így volt rá lehetőség,hogy elkezdjen biztosítást fizetni,mert ugyi ezt is azért jó ha az ember a meló megszűnte előtt 4-6hónappal már fizeti,különben nem adnak pénzt.
Na most,ha megszűnt volna a munkája,akkor a bizti az 50-80e közti összeg kb 6-9hónapig,a munkanélküli + kb 90e ft.kb 150e ft-ot kapott volna a semmiért x hónapig.A barátnőm is munkanélkülin van.Ő 4órára volt bejelentve,most mint papírilag munka nélküli ő kap 40e ft ot.És mellette fusizik annyit,hogy idéző jelesen jól élnek...
Ha ezeket nézzük.Ha a pátom a semmiért kapott volna majd 150e ft.ot,csak arra hogy itthon nézze a tv-t meg gazoljon.Hát hol az ösztönzés,hogy menjen az ember melózni???
Ő is azt mondta,inkább elmegy a nyáron fusizni kőműves mellé,vagy bármit,és akkor még több lett volna a pénz..
Háát,hála égnek a munka megmaradt.Így nincs több pénzünk,viszont azt hiszem,a mostani válságban,a legcarabb munkának is örülni kell!!!(amúgy jó munkahelye van,hála égnek!!)
Ja igen,és azt is írtam,azt hiszem..Jelentkezett pár helyre.Van olyan hely,ahonnan már 2x is felhívták,hogy bármikor mehetne dolgozni.
Magyarán,azért a pénzért amit adnának,senki nem akar elmenni melózni.Azért ez szomorú,inkább ad az ország munkanélkülit,meg hagyják,hogy az emberek feketén dolgozzanak,mint mondjuk támogatnák a vállalkozókat??Lehet,ha több jutna a zsebünkbe,akkor esetleg nagyobb lenne az ösztönzés,hogy dolgozzanak a fiatalok.
Azért durva,hogy a fizu majd a felét levonják ilyen olyan járulékra.Lehet ha fele ennyit vonnának akkor sokkal több fiatal elmenne melózni,és így több folyna be az ország kasszájába is.
De ezeknek ott semmi nem elég...
Lina!Jó hogy haza mentetek!!
Szegény kislány a kórházban.Amúgy viszont itt a szomszéd kislány is engem nyáron anyázott.kb 2évesek múltak akkor,ezt hallotta a Szabitól,és ez volt neki a természetes.Mondjuk az hozzá tartozik,hogy az anyukája olasz és maminak hívja az anyját,így az anya az neki csak egy név volt