Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!
Tegnap fetrengtem....annyira feszült-keményedett a hasam.. 4db Mg-ot vettem be....olyan volt,mintha kicsi fiam feszített volna.....csak nem hagyta abba egész nap...
Bele-bele olvastam....de nem akartam bele folyni a "Gordonos" mizériába!Csak felidegesített volna még jobban!Úgyis az lesz amit mondanak...a szegények még szegényebbek lesznek és a gazdagok...na bumm fél üveg viskivel kevesebbet vesznek majd meg....na és a nyugdíjasok-közalkalmazottak szívjanak továbbra is....de szegény képviselők,azok továbbiakban is megkapják a maguk költségtérítését!Gordonka a 100leggazdagabb embere?-érdekes...oda adnám Neki a közalkalmazotti fizumat,mit kezdene vele...

Látom Lili otthon van...tök jó...örülök,hogy jobban van!

Én 2 ágyas kórteremben voltam anno.....csaj vallásos volt....4.gyereke....és mivel ez a kislány 3kg alatti volt,csaj nem mert hozzá nyúlni...vagy Én vagy egy nővér tette még mellre is meg tisztába és a csajhoz 2percenként jött valaki és rám hagyta a gyerekét...élveztem...most tuti 100ágyasba megyek,ugráltassanak mást helyettem....

-szép napot-
kandi72
Budapest III. kerület

Nemdolgozás: pont apuval beszéltük, hogy az a baj, hogy az itthoni viszonyok között (nyugdíj, segélyezés...), nagyon sok embernek nem éri meg dolgozni.
Apu pl. rokkantnyugdíjas, 58000 Ft-tal. Van rá oka, de aztért ezt-azt tudna dolgozni. Világ életében vállalkozó volt, végzettsége semmi csak érettségi..., tehát latolgatta, hogy mondjuk el tudna menni portásnak, teremőrnek múzeumba..., az egy dolog, hogy szellemileg nem elégítené ki, de kb. kapná a minimálbért, amiből lehet, hogy kevesebb marad, mint a nyugdíja most.
A barátnőmet is GYES után most csak 4 órában vették volna vissza, azt nem akarta, mert kb. 50.000 Ft-ot kapott volna jó esetben. Ha elmegy munkanélkülire, akkor is kap ennyit, ráadásul ha beiratkozik egy 1,5 éves tanfolyamra, akkor addig kapja, és még egy szakma lesz a kezében, ha addig nem jön a kistesó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!
Erről a nem dolgozásról,vagy minek dolgozzakról,én is írtam írtam talán múlt héten...

A páromnak úgy nézett ki,hogy megszűnik a melója(hála a valakinek,nem szűnt meg!!)Rendik voltak,mert jó előre szóltak.Így volt rá lehetőség,hogy elkezdjen biztosítást fizetni,mert ugyi ezt is azért jó ha az ember a meló megszűnte előtt 4-6hónappal már fizeti,különben nem adnak pénzt.
Na most,ha megszűnt volna a munkája,akkor a bizti az 50-80e közti összeg kb 6-9hónapig,a munkanélküli + kb 90e ft.kb 150e ft-ot kapott volna a semmiért x hónapig.A barátnőm is munkanélkülin van.Ő 4órára volt bejelentve,most mint papírilag munka nélküli ő kap 40e ft ot.És mellette fusizik annyit,hogy idéző jelesen jól élnek...
Ha ezeket nézzük.Ha a pátom a semmiért kapott volna majd 150e ft.ot,csak arra hogy itthon nézze a tv-t meg gazoljon.Hát hol az ösztönzés,hogy menjen az ember melózni???
Ő is azt mondta,inkább elmegy a nyáron fusizni kőműves mellé,vagy bármit,és akkor még több lett volna a pénz..
Háát,hála égnek a munka megmaradt.Így nincs több pénzünk,viszont azt hiszem,a mostani válságban,a legcarabb munkának is örülni kell!!!(amúgy jó munkahelye van,hála égnek!!)
Ja igen,és azt is írtam,azt hiszem..Jelentkezett pár helyre.Van olyan hely,ahonnan már 2x is felhívták,hogy bármikor mehetne dolgozni.
Magyarán,azért a pénzért amit adnának,senki nem akar elmenni melózni.Azért ez szomorú,inkább ad az ország munkanélkülit,meg hagyják,hogy az emberek feketén dolgozzanak,mint mondjuk támogatnák a vállalkozókat??Lehet,ha több jutna a zsebünkbe,akkor esetleg nagyobb lenne az ösztönzés,hogy dolgozzanak a fiatalok.
Azért durva,hogy a fizu majd a felét levonják ilyen olyan járulékra.Lehet ha fele ennyit vonnának akkor sokkal több fiatal elmenne melózni,és így több folyna be az ország kasszájába is.
De ezeknek ott semmi nem elég...

Lina!Jó hogy haza mentetek!!
Szegény kislány a kórházban.Amúgy viszont itt a szomszéd kislány is engem nyáron anyázott.kb 2évesek múltak akkor,ezt hallotta a Szabitól,és ez volt neki a természetes.Mondjuk az hozzá tartozik,hogy az anyukája olasz és maminak hívja az anyját,így az anya az neki csak egy név volt :lol:

mimi12

Ja még a nemdolgozásról.
Van egy szomszédunk.A nő sajnos iszik,de rendesen néha.Látszik is már rajta,pedig szerintem kb 50éves lehet(anyumnál tuti fiatalabb).Ő is rokkant nyugdíjas,párszor eljátszotta az öngyilokot,szánt szándékkal.Ezért kap havi 70e ft-ot,és emellett még feketén melózott,amiért majdnem ugyan ennyit kapott.
Oszt eltörte a kezét télen,és azóta büdös a meló.Cigire piára tellik,a rezsi pénzt is elissza,és innen onnan kölcsönöket kér(a család tudta nélkül).Szőrnyű és sajnálatra méltó.
Lehet genya vagyok,de én a hasonló embereket,nagyon felűl vizsgálnám,és inkább el kéne az ilyeneket küldeni rehabilitálni 3-4hónapra,mint 2x-i öngyilok után rokkantá nyilvánítani.
Tényleg borzalmas látni,egy amúgy jóindulatú segítőkész rendes embert így ilyen szinten elsorvadni.A család meg gondolom már bele unt a dolgokba.Van egy kb 23éves lányuk,az is inkább menekülne innen szerintem...és érdekes mert a férj nem iszik,és teljesen okés..

mimi12

Sziasztok!

Tegnap amikor jönni tudtam volna,nem tudtam belépni :twisted:
Az uh-n minden rendben volt(gondolom én :roll: ) A doki aki csinálta kettőt nem szólt hozzám,csak diktálta a méreteket az asszisztensenek..Kérdezni sem mertem.Szívhangot sem hallgatott úgy,hogy halljam....Majd 10én megyek a saját dokimhoz,ott majd láthatom babucit,és talán már biztosabbra is tudja mondani,hogy ki lakik bent :)

Linácska,örülök,hogy már otthon vagytok!!!Biztos nagyon rossz lehetett a kislánynak akinek nincs apukája,ők még nehezen értik ezt meg...Nálunk mondjuk amikor nem volt itthon apa,Luca mégis tudta ki az apukája!!De lehet ott anyauka nem is akarja,hogy tudja a kislány ki az apja...

Hitel...nekünk is van a házra nem kevés,de szerencsére másra nincs...ez is elég bőven....

1;2 ágyas szoba:mi anno 2ágyasban voltunk,és nagyon jó volt!!Én nem szeretek egyedül lenni...PEdig dokker egyágyasba akart rakatni,de foglalt volt mind2ő.
Nálunk a kórházba nem jöhetnek be a kórterembe látogatók.Mi mehetünk ki egy előtérbe,és a babákat csak üvegfalon keresztül nézhetik meg...De sztem nem is baj,hogy nincs mászkálás a gyerekágyon..Mi kimehetünk,és a babát is megnézhetik,aki meg pihenni akar az is tud,mert nincs jövés menés a folyóson.

Mimi,nálunk van olyan,hogy apa igen jó pénzt kapna..de nettóba meg a felét sem kapja meg,annyit levonnak :roll: és közalkalmazott...szóval ők is igen keményen adóznak...

Kandi,ma már jobban vagy?

bim-bam,gratula a kiscsajszihoz :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tegnap amikor jönni tudtam volna,nem tudtam belépni :twisted:
Az uh-n minden rendben volt(gondolom én :roll: ) A doki aki csinálta kettőt nem szólt hozzám,csak diktálta a méreteket az asszisztensenek..Kérdezni sem mertem.Szívhangot sem hallgatott úgy,hogy halljam....Majd 10én megyek a saját dokimhoz,ott majd láthatom babucit,és talán már biztosabbra is tudja mondani,hogy ki lakik bent :)

Linácska,örülök,hogy már otthon vagytok!!!Biztos nagyon rossz lehetett a kislánynak akinek nincs apukája,ők még nehezen értik ezt meg...Nálunk mondjuk amikor nem volt itthon apa,Luca mégis tudta ki az apukája!!De lehet ott anyauka nem is akarja,hogy tudja a kislány ki az apja...

Hitel...nekünk is van a házra nem kevés,de szerencsére másra nincs...ez is elég bőven....

1;2 ágyas szoba:mi anno 2ágyasban voltunk,és nagyon jó volt!!Én nem szeretek egyedül lenni...PEdig dokker egyágyasba akart rakatni,de foglalt volt mind2ő.
Nálunk a kórházba nem jöhetnek be a kórterembe látogatók.Mi mehetünk ki egy előtérbe,és a babákat csak üvegfalon keresztül nézhetik meg...De sztem nem is baj,hogy nincs mászkálás a gyerekágyon..Mi kimehetünk,és a babát is megnézhetik,aki meg pihenni akar az is tud,mert nincs jövés menés a folyóson.

Mimi,nálunk van olyan,hogy apa igen jó pénzt kapna..de nettóba meg a felét sem kapja meg,annyit levonnak :roll: és közalkalmazott...szóval ők is igen keményen adóznak...

Kandi,ma már jobban vagy?

bim-bam,gratula a kiscsajszihoz :)

Kép
Kép
tundi24

2x küldte el,bocsika :oops:

Kép
Kép
tundi24

Szija Tündi!
Bizti minden okés...különben mondták volna....de ez milyen doki volt?Genetikai Uh-on voltál nem?
Köszi kérdésed....sokkal jobban,bébi ma sokat rugkapál és nem kemény a hasam...na jó éjjel és reggel is vettem be Mg-ot...lehet azért is....

2órája keresek 5db aksis elemet...elnyelte a föld...fel tudnék robbanni....máskor már abba hagytam volna...most dühit ,hogy nem találom....

Megyek védőnőhöz,majd jövök!
Jók legyetek!

Noémi!Köszke!!!!
:lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Tündi!
Én aszt hiszem ezt a közalkalmazott dolgot szinte senki nem érti.
Persze,hogy adóznak ők is,mint mindenki.
De ki termeli ki a fizetésüket és miből?

mimi12

Kandi,igen gondolom azt azért mondta volna,ha vmi gond van...De nem szólt semmit sem,mondjuk nem is számítottam másra...
Itt nálunk a genetikai uh-t is a nőgyógydokik csinálják...
Örülök,hogy már jobban vagy!

Mimi,lehet félre értettem amit írtál :oops: De lehet tényleg nem értjük mire is gondolsz...de talán kezdem sejteni..az én kis agyamban,az én elgondolásom szerint a közalkalmazottakat az állam fizeti...szuerintem erre külön pénz van...és nem a többi adózótól veszik el....De lehet nem így van...

Kép
Kép
tundi24

hmmm, Mimi... beletaláltál érzékeny közalkalmazotti lelkünkbe :)

Ezen alkalmazottak bérét NEM a többi dolgozó ember adójából finanszírozzák. Az államnak vannak egyéb bevételei is, a tandíjtól az állampapír hozamokig, kiadása is ezer féle fajta.
Gondold azt, hogy van egy nagy kalap (össz 1000 egység), amibe befolyik az adó (25egység) meg minden más. Ebből kell kikalkulálni a közalkalmazottak bérét is, ami az 1000-ből 50 egység.

Én felsőoktatásban dolgozom, és részt vettem az éves költségvetésünk elkészítésében. Nem is kaptuk meg egy az egyben a teljes összeget, hanem nagyobb részét saját forrásból kellett finianszírozni, az állam csak hozzájárul a bérünkhöz.
Vendég

Sziasztok lányok!

A kompressziós combfixet hordom napközben, de otthon azért leveszem :). Szerencsére elég nagy méret, így tartja a lábam, de nem szorítja.

Az intim-borotválkozással kapcsolatban: lehet, hogy a szülés közeledtével célszerű átállni a szőrtelenítő krémre, nem?

Tündi, az a lényeg, hogy minden rendben volt az uh-n! Nekem se volt túl bőbeszédű a doki, amikor csinálta. Rossz érzés, hogy nekik 12 egy tucat a terhes nőkből, én főleg a férfiaknál tapasztaltam ezt a hozzáállást.

Kép
angelita

Pár napja írtatok a hátonalvásról: ugye így félidő tájékán még nem gond? Most valahogy nekem is úgy esik a legjobban aludni, bár amikor felébredek, akkor igyekszem az oldalamra feküdni.

Kép
angelita

angelita, én a krémet az alsó fertályon biztos kerülném. Nem biztos, hogy jót tesz, ha egy pici is beljebb jut a kelleténél... :roll:

Tündi, a 12. hetes uh-n nekem is hasonló tapasztalataim voltak, mint most Neked. De tanultam az esetből és a 18. hetesen már kérdezgettem rendesen. De az a lényeg, hogy minden oké! :D

Kép

Kép
hmbori

Jaj csajok!
Én is mennék közalkalmazottnak szívesen,félre ne értsetek.
De ugye nem gondoljátok,hogy mikor hitelből éll az ország,akkor van erre arra félre tett pénz.És amúgy meg.Mindenki szídja a kormányt a magas bérek miatt.Akkor ezennel csönd legyen,mert félre tett erre a célra szolgáló pénzből kapják a fizetésüket és nem a nép pénzéből.Végül is ők is közalkalmazottak :wink:
De értsétek már azért meg!!!Nem a közalkalmazottakról szól a nóta!!!Hanem azokról akik nem is akarnak dolgozni,mert segélyből jobban élnek!!

Angelita!Én a lányommal végig háton aludtam,most is jobban esik háton aludni.A SZabi viszont hatalmas volt,vele a kb 7. hónaptól csak a jobb oldalamon tudtam aludni.
Hát majd kiderül jó 1 hónap múlva,hogy most meddig sikerül háton aludnom.Bár már néha most dobálom magam

mimi12

Sziasztok Lányok!

Túl vagyok a cukor terhelésen, hát szörnyű volt megint meginni azt a lötyit jött volna vissza. Remélem jók lesznek az eredményeim, és nem kell diétáznom, mondjuk lehet rámférne. :D

Lnácska örülök, hogy jobban van Lili.

Tündi: Biztos minden rendben van a babával, ha valami lenne akkor szóltak volna. De 10.-e már nincs messze, és akkor láthatod a kicsidet.

Szőrtelenítés: nekem egész jól ment Jázminnál a végén én magam borotváltam le szülés előtt. Nem akartam, hogy idegen csinálja. Remélem nem lesz ez most sem másként. :)

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok Lányok!

Bim-bam: én is gratulálok a kislányhoz!!!

Linácska: de jó, hogy végre otthon vagytok, hogy telt az éjszakátok?
Visszatérve a körömvágásra nekem már múltkor is alig ment, alig kaptam levegőt közben, ezért döntöttem el, hogy segítséget kérek :lol: Egyébként fürdés után már a lábujjaimat is alig tudom megtörölni, annyira nem tudok lehajolni...

Angelita: a szőrtelenítőkrémekkel én is vigyáznék, én mindre allergiás vagyok, gyakorlatilag kiégeti a bőröm, nagyon fájt akármikor próbáltam.
A hátonalvás szerintem nem gond, amíg jólesik, akkor van probléma, ha elkezd az ember rosszullenni, fulladni, szédülni, stb... A baba súlya miatt nyomhat egy vénát, ami hátul fut és az okozhat ilyen tüneteket, ha ilyet érzel, akkor oldalra kell fordulni. Éjszaka, ha ilyet érzel, úgyis automatikusan megmozdulsz, ha nem is ébredsz fel.
Nekem már az is kihívás volt, hogy nem alhatok hason, szinte csak így tudtam aludni. Most már megy a hátonalvás, az oldalamon viszont annyira nem esik jól feküdni, mert úgy érzem, hogy lóg mindenem és húz :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Jaj,tudtam,hogy elfelejtem..

Angelita,én is akartam írni!! Eszedbe ne jusson krémet használni!!AZ egy durva vegyszer.
Mellesleg a kozmetikus barátnőm azt mondta nem is jó a krém,mert nagyobb az esélye a szőrtüsző gyuszinak..
De én oda nem kennék krémet,még fazonba sem.

mimi12

Sziasztok csajok!

Linácska nagyon örülök,hogy otthon van Lili :P Hatalmas gyógypuszik.... :P

Én nem birom a szőrtelenítő krémet, de a szagát se ..én a gyantával meg a borotvával el vagyok.
Nekem egyre nehezebben megy az alvás egyszerűen nem jó sehogy..lassan előveszem a szopipárnát hátha jobb...

azért kérdeztem tegnap a támasztó pántot mert 3-4 napja leszakad a hátam..lehet,hogy jó lenne..majd hétvégén elszaladok a Brendonba venni eggyett.

Beusmimi de legalább túl vagy rajta :wink:
A barinőm cukros lett hát..hetente kelltt a máv-ba bejárnia sajnáltam szegényt...

Tündi biztos minden O.K. azért csak szólt volna.De pár nap és itt van 10-e.

Sissi ja a neveken gondolkozunk ezerrel..szóba jött a Nelli és a Nella is de már valszeg apa azt is lefújta.Neki a Csilla a befutó de tegnap mondta a Laurát is de nekem az nem jön be...
Gözöm sincs..a lényeg,hogy szép és rövid legyen és ne egy tuccat.

Ebbe a "Gordonos" témába majd később beleszólók ha már lesz valami tuti.

Közalkalmazott:na az van nekünk az ismerősők között és a rokonságon belül is dögivel...Nem akkarok itt vitát szítani nagyon..de ők mindenre ráérnek és mindenre van idejük kiérti ezt?Na mindegy nem irok semmmit..
Ezt azért leirom (ELŐRE KÉREK BOCSIT....)
Én a tanári pályát egy gyönyörű HÍVATÁSNAK gondoltam (persze a védőnőt is..én kis naiv)de amióta közelebbi viszonyba kerültem pár tanárbácsival és tanárnénivel..hát elléggé megváltozott a váleményem :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Olyan régóta akarom írni, de mindig elfelejtem, a székrekedéssel kapcsolatban: A terhesség elején nekem is gondom volt vele, de annyira nem csináltam semmit. Aztán most a doki felírt még vasat, mert a vérképem alapján szükség volt rá. Hát fogtam is a fejem, hogy eddig is gond volt, mi lesz ezután. Egy kimondottan terhesség alatt használható vaskészítményt kaptam, és azóta megszűnt a székrekedés. Nem mondom, hogy egy-egy nap nem marad ki, de amúgy nincs gondom. Lehet, hogy van benne valami, ami ezt kiküszöböli???

Lili már egész jól van, megevett fél vajas kiflit, egy szelet kalácsot vajjal, pár kanál husilevest, meg olyan 3 dl folyadéknál tart. Ok, ez még kevés, de haladunk. Délután elmegyünk sétálni, na arra kíváncsi leszek majd, hogy mennyit bír, mert tegnap a garázstól nem akart besétálni a házig, ami kb. 6-8 m.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

De jó neked Beusmimi hogy túl vagy azon a lötyin. Én nagyon félek tőle hogy vissza fog jönni mert tudom magamról hogy ha reggel felkelek és nem ehetek azonnal már akkor is tudok öklendezni nem még ha éhgyomorra kell valami cart meginni. Így nem is várom a 10-ét.

A szörtelenítésről csak annyit hogy én már most nem tudom magamnak megcsinálni már a múltkor is apát kértem meg, persze nagy röhögések közepette segített. És valószínű hogy a szülés előtt is őt fogom megkérni rá. Valaki írta még a körömvágást lábujjon, már az sem nagyon megy :?

Lesz a National Geographic-on Szombaton és Vasárnap Élet az anyaméhben dokumentum filmek!
Vendég

Linácska: nem értek ezekhez a készítményekhez, de nekem van olyan ismerősöm akinek meg inkáb székrekedése lett tőle. Valószínű hogy mindenkire másképp hat.
De azt mondják hogy álltalában minden kismama vashiányos szokott lenni, nekem miért nincs ilyen problémám? Lehet hogy a dokim nem nézte meg rendesen a leleteimet?
A séta az jó, tegnap előtt 1 órát sétáltunk na akkor nagyon ki voltam, viszont tegnap már csak fél órát az éppen elég volt.
Szerintem ma is megyünk, nincs annál jobb mint ilyen szép napos időben sétálgatni :lol:
Vendég

Piroska, vigyél magaddal egy egész citromot, és facsard bele a lötyibe! Komolyan mondom, nekem egészen ízlett így :)
Vendég

Piroska, én is 10-én megyek erre a cukros-löttyös vérvételre! Többiek, drukkokat kérünk aznapra! :lol:
Úgy írsz erről a vashiányról, mintha rosszul esne Neked, hogy nálad ez rendben van :roll: Hát örüljél, légy boldog, hogy legalább egy kellemetlen tünettel kevesebbet produkálsz! 8) (Nekem sincs vashiányom - hálistennek!!!)

Linácska, emlegeted itt a kalácsot - húúú, muszáj lesz beszereznem egy kisebbet és vacsira megennem! Hozzá finom kis kakaó - jaj, de jó! :wink:

Képteljétek, tegnap este olyanokat mozgott bébikém, hogy már külső szemlélő (apa) is jól láthatta! :) Meg is kérdezte, hogy nem rossz érzés ez nekem? :lol: Már mindenki érzi mozogni a babáját itt a topcban, igaz?

Kép

Kép
hmbori

Hmbori persze,hogy megy a drukk. :lol:
Szerintem már mindenkinél van mocorgás :lol: Nállam specc box is megy :lol:

Lányok :!: Hétvégén vendégeim lesznek megint , ha nem akkor megyünk Egerbe rallyra..de ha jönnek akkor LEVES ötletekkel bombázzatok már meg légysziiiiii :P Húsleves,gulyásleves kilöve.
Köszike...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

hmbori: a szomszédom azt mondta hogy a férje nem szerette érezni hogy mozog a baba a pocakjában és mire hozzászokott meg már megszületett. Hogy nem lehet azt nem szeretni???!!!

A vashiánynak tünetei is vannak?
Vendég

Igen csajok,tudom..hogy minden okés kistesóval,mert zsorgalmasan jelzi,hogy mindne okés :) Csak valahogy úgy elveszik az ember kedvét...Persze nekik minden kismama csak egy ember...és mind ugyanolyan...
szerencsére a magán dokim az normális..habár a kórházi uh-n nem tudom hogy viselkedik...de az tuti,hogy tegnap reggel is odajött,megkérdezte mikorra volt időpontom,hogy vagyunk.Luca vigyázását meg tudtam-e oldani...

Szőrtelenítés..nekem most legutóbb apa csinálta meg,a lábamat meg akozmetikus unokatesóm legyantázza :) Igaz majd össze sz...-om magam,igen kicsi fájdalom küszöbbel bírok :shock:

Bori,jajj de jó,hogy már apa is látja bébike mozgását :) Már én is várom,hogy eljöjjön az az idő,hátha apa jobban figyel majd ránk.Mert néha azt hiszem elfelejti,hogy terhes vok :roll: és Luca van a középpontban.

Piroska,bizony ám,citrom vagy citromlé mehet a lötyibe...de tényleg rémes...legalábbis én azt vallom :)

Beus,jajj de jó,hogy túl vagy már a lötty iváson :) Mikorra lesz eredményed?

Linácska,jó sétálást!Nagyon szép idő van :) :)

Alvás:én oldlat alszok és a szopis párnával :) AMugy hason alvós vagyok,de így szopis pránával jókat tudok aludni,kivéve ha Luca hagy :wink:
Egyébként nekem pedig elég sokat fáj a fenekem felett és a derekam közt 2 ponton,vagy hogy alig tudok megmozdulni.Nem tudom mi lehet ez :( És van mikor jó kis hátfájás is társul hozzá :(

Kép
Kép
tundi24

Igen csajok,tudom..hogy minden okés kistesóval,mert zsorgalmasan jelzi,hogy mindne okés :) Csak valahogy úgy elveszik az ember kedvét...Persze nekik minden kismama csak egy ember...és mind ugyanolyan...
szerencsére a magán dokim az normális..habár a kórházi uh-n nem tudom hogy viselkedik...de az tuti,hogy tegnap reggel is odajött,megkérdezte mikorra volt időpontom,hogy vagyunk.Luca vigyázását meg tudtam-e oldani...

Szőrtelenítés..nekem most legutóbb apa csinálta meg,a lábamat meg akozmetikus unokatesóm legyantázza :) Igaz majd össze sz...-om magam,igen kicsi fájdalom küszöbbel bírok :shock:

Bori,jajj de jó,hogy már apa is látja bébike mozgását :) Már én is várom,hogy eljöjjön az az idő,hátha apa jobban figyel majd ránk.Mert néha azt hiszem elfelejti,hogy terhes vok :roll: és Luca van a középpontban.

Piroska,bizony ám,citrom vagy citromlé mehet a lötyibe...de tényleg rémes...legalábbis én azt vallom :)

Beus,jajj de jó,hogy túl vagy már a lötty iváson :) Mikorra lesz eredményed?

Linácska,jó sétálást!Nagyon szép idő van :) :)

Alvás:én oldlat alszok és a szopis párnával :) AMugy hason alvós vagyok,de így szopis pránával jókat tudok aludni,kivéve ha Luca hagy :wink:
Egyébként nekem pedig elég sokat fáj a fenekem felett és a derekam közt 2 ponton,vagy hogy alig tudok megmozdulni.Nem tudom mi lehet ez :( És van mikor jó kis hátfájás is társul hozzá :(

Kép
Kép
tundi24

Nem hiszem el,hogy ma szinte minden hsz-emet 2x küldi el :twisted:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Kismamik!

Én is tettem bele citromot de így is olyan rossz.

Tündi: ott nekem is fáj, néha még járni is fájdalmas, azt mondta a dokim, hogy ülőideg fájdalom ami attól van, hogy feszíti szét a baba a csontokat. sajna nekem végig fájt Mimivel, de mikor megszültem és helyre rendeződtek a csontjaim elmúlt. Most újra fáj.

Alvás: Én is hason alvós vagyok. De mostanában én is háton alszom meg a jobb oldalamon. De még mindíg néha hasra fordulok és azt veszem észre valami nyom.

Én sem vagyok vashiányos hála istennek de problémáim néha vannak nekem is a székrekedéssel. :cry:

Leves: tárkonyos csirkeragú leves?

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Tünde :lol: :lol: Ez most genetikai volt, nem??Akkor hogyhogy nem mondtak adatokat?? Húú, én biztos nem bírtam volna ki, hogy legalább a szívét ne halljam!!! Képet sem adott???

Nekünk a 23.héten lesz a köv. uh. szerintem mi is akkor mozizunk majd :P Már nagyon várom...Nem lesz akkorra túl nagy már ahhoz, hogy beleférjen egy képbe?

Dbea :lol: Bimbam :lol: az oldalt alvás már nekem sem annyira tuti, főleg most, hogy feszül az alhasam, úgyhogy én kispárnával kitámasztom a pocim és úgy alszom. Valaki írta a szopipárnát, az is jó ötlet lehet, csak nekem még nincs. Lehet, hogy hamarosan rendelni kellene??
Bimbam :lol: én is tanár vagyok :wink: :wink: És hidd el, ott is van mindenféle ember, mint máshol. semmi extra....

Piroska :lol: Mi is minden nap elmegyünk a kutyival sétálni, tegnap is voltunk a közeli erdő felé...Olyan gyönyörű minden. Mondjuk kissé lassabban mozgok, a kutyi tempóját már nem nagyon bírom. Szegény mindig néz is vissza: hogy mi van már, miért nem jöttök?? :shock:

Linácska :lol: Végre otthon kényeztetheted Lilit!!!
Mi annak a vaskészítménynek a neve? én Krauter Blutot iszom, de nekem is székrekedést okoz egy picit. Úgyhogy most is aszalt gyümit majszolok, nehogy gond legyen!

Ja, és képzeljétek, ma meghozták a szekrényt, HÚú, alakul a kisszobi! Valami szép függönyt kellene kitalálni, meg olyan kisutas szőnyeget szeretnénk, amin majd lehet autókat tologatni. A fotelágy kilőve, egyszerűen nem fér be sehogy. Olyan pici lett a szoba így az ággyal meg a szekrénnyel :wink:

Gordonoshoz, közalkalmazott-kérdéshez én már semmit, de azért jó érzéssel tölt el, hogy a többséggel azonos a véleményem... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Bozótritkítás: Nálunk is api fogja csinálni, most még én győzöm, de lassan nem látom, és hát tükörből igen bajos...

Egyágyas-többágyas: eddig fel sem merült bennem a kérdés, de most hogy írjátok, hát asszem inkább nem szeretnék egyedül lenni. Persze nem 8ágyas átjáróházra gondoltam, de a kettő-háromágyas az oké, nem??

most mértem a haskörméretem...Hűűű, már 92cm!!! Lassan szülési méret...Pedig kilóra jól állok, 3+kg eddig... :roll:

madaran

Beusmimi :lol: Nálunk a menü ma: tökfőzi és oldalas.... :P

madaran

Akkor szőrtelenítő krém kilőve, marad a borotva :)!

Piroska, a vérképem alapján nekem sem volt vashiányom, de a doktornő mégis írt vastablettát megelőzésképpen (Neo-Ferro-Folgamma, szerintem a kismamák zömével ezt szedetik), én a 12. héttől kezdve szedem. Ha jók a leleteid, akkor nincs miért agódnod, majd ha kevesebb vasad lesz, biztosan te is kapsz tablettát.

Nekem a védőnő azt mondta, hogy a 26. héten lesz a terheléses cukorvizsgálat -ezek szerint azt nem mindenhol ugyanakkor végzik. Nálunk is cukros lötyit kell inni, nincs próbareggeli, ő is javasolta, hogy vigyek citromlevet.

Kép
angelita

Madaran,de "genetikai" volt.Lediktálta az adatokat az asszisztensenek és ennyi.Szívhangot nem is hallgathattam.Képet nem szokás felénk adni a kórházba...
Milyen szekrényt vettetek?Mert én még nem tudom milyen legyen.2 komódot már kinéztem,de kellene egy nagy álló szekrény is,de azt nem tudom milyen...

Kép
Kép
tundi24

Csajok, én azon gondolkozom, hogy nem fogok citromot tenni a löttybe - nehogy hamis képzetem támadjon, hogy limonádét iszom és megpróbáljam élvezni... Azt hiszem, előtte min. 1 napig semmilyen édeset nem fogok enni/inni és akkorra már egyenesen hiányozni fog az édes... Szóval inkább legyűröm natúrban - a gyógyszereket sem kóstolgatja az ember, benyeljük és kész. (Pl. nekem rémálom az emésztést könnyítő pezsgőtabletta megivása, még a hideg is kiráz tőle, annyira utálom, de mindig legyűrtem, mert segített...) Szerintem nem lehet ennél sokkal rosszabb ez az édes ital sem :roll: És csak egy pohárról van szó, max. 10 kortyban megvan az egész, kb. 15 mp - ki kell bírni, na! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Tünde :lol:
Sarokszekrény (170 magas, mert lambéria van fölötte, és 65X65széles), bútorlapból van, így könnyen mosható, és harmadába kerül, mint a fa...Még a komód jön mellé,szerintem csak teszünk rá valami lapot pelenkázónak, az úgy sem kell olyan sokáig..talán.

Lötyi :lol: Hát bori :lol: valahogy csak elgyűrjük. Én asszem a citromos megoldást választom. még három hét nekem... Te mikor is mész? Jövő héten? :P

madaran

haskörméretek?????????? :lol:

madaran

Tündi nekem is ugyan ott fáj :? Néha meg se tudok mozdulni :cry: Ezért kérdeztem a támasztó pántot hátha az jó lenne...
Bea lehet,hogy az lesz.. :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nekem 95 cm volt pár napja :)

Kép

Kép
dbea

dbea :lol: akkor a 92vel normális vagyok...Megnyugodtam. Pár hete úgy meglódult, hogy néhányan megkérdezték, nem ikreket várok-e???Pedig sztem tök normális pocim van... 8)

madaran

Bori,
most becsúszott egy kis lekváros piskótatekercs is, anya mindent megtesz a lányáért, hátha :lol:
Én már egy csomószor ittam cukros lötyit a csökkent glükóz toleranciám miatt. Ahova én járok, eleve citrommal adják, különben szó szerint ihatatlan. Nem az a baj, hogy nem birod ki azt a 15 mp-et, még megiszod, hanem az, hogy visszajön. Így citrommal sem fogod élvezni, azt garantálom :lol:

Nekem már 101 centi a hasam, pedig nem is tűnik nagynak.

Szőrtelenítés: Nekem még símán ment tegnap :lol:

Madaran,
én Maltofer Fol nevű készítményt szedek. A vas mellett folsav van benne, és csokis :lol:
Amúgy nekem nem a vasam volt kevés, hanem a hemoglobin, azért kaptam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gyors bekukk hozzátok, mielőtt hazaindulok, ma egy percre sem álltam meg reggel óta a munkával .... :?

Ma megyek először kismami úszásra, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz....és ráadásul egyedűl leszek csak, na meg a oktatónéni ! :D

Tündi
A lényeg, hogy túl vagy az uh-n és minden rendben, a többi részletkérdés ! :wink:

Linácska
Örülök, hogy otthon vagytok mindannyian !!
(szegény kislány, aki az apukájának gondolta a férjedet :cry: )

Madaran
Én már igazi rúgdosásokat érzek, nekem kimaradtak a rezgések és bugyborékolások ! :wink:

Aug. 20-as kismamik, holnap tartunk majd pont a felénél !!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
rilla_

Bim-bam!Én bölcsiben dolgoztam eddig,felsőfokú végzettséggel....annyi pénzért,hogy éhen halni sok,de megélni kevés....és 14 gyerek között Én nem nagyon unatkoztam soha...főleg ha 6hónapostól-másfél évesig volt a csoport összetétele...

Megjártam a védőnőt...akart szívhangot nézni...egyszer megtalálta jobb oldalon...majd semmi,majd azonnal bal oldalon...és kb. ezt csinálta 4-5x majd rákérdezett,hogy tuti egy babám van...vagy egy gyorsúszó van a pocakomban...

Jár valamelyikőtök szülés felkészítőre?Én elvileg már hétfőn megyek...akkor leszek 20.hetes....nincs még korán?Natinál jártam,de hogy mikor kezdtem...nem emlékszem...

Haskörfogatom:100cm lassan könnyebb lesz átugrani,mint megkerülni...

Cukros lötyit Nekem itthon kellett megcsinálni....meleg vízben,majd hűtőbe egész éjjelre és ott bele 1 egész citrom...Nekem abszolutt nem volt rossz!Na jó,nem kéne minden nap....de mire ihattam...éhen akartam halni!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ma megint voltam orvosi felülvizsgálaton (mivel a védőnőm felhívott h kell mennem) . Egy hónapja is voltam. Na odamegyek, doki mondja minek jöttem? Én: mert a védőnéni mondta, doki kinevet, és azt mondja 2 havonta kell mennem, és következőleg júniusban kell újra mennem. Remélem bírok még menni :lol:
Pedig ma reggel nagyon bírtam volna aludni még :twisted: :twisted: :twisted:

Megkaptam a beutalót én is a cukorra, és én is jövőhét 10-én megyek. Megvettem a gyógyszertárban a cukrot. Ezt mennyi vízbe is teszik? Nah ha a salvisvízet lenyeltem ezt is le kell tudnom gyűrni.
Amúgy azt hiszem, én is viszek bele citromot :wink:
Amúgy én kaptam egy papírt annó a védőnőtöl, és 24-26 héten csinálják a terheléses cukrot itt.

Linácska de jó, h Lili otthon van, és ilyen szépen eszik-iszik.

Vas: Na nekem attól lett 1 hetes durva szorulásom, amit Te szedsz Linácska. Én is most a Neo-Ferro-Folgammát szedem.
A homeos cucc annyira bevált nekem, hogy napi 2x is tudok :wink:
Írta valaki, hogy nem lehet folyamatosan szedni. Akkor most szedjem be ezt a dobozkát, és hagyjak egy kis pihit? De mennyit? Persze ha ok minden akkor nem szedek be többet, de ha megint nem megy, akkor mikor szedhetem újra?

Körömvágás, én már múltkor is nehezen tudtam levágni a lábamon a körmömet.

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de teljesen leborotválják az embert szülés elöt? Mert akkor én is megoldom itthon. De így belegondolok, pl elfolyik a magzatvízem, és szólok apának: apa gyere borotválni, mert elfolyt a magzatvíz :lol: :lol: :lol: . Hát tök vicces, apa meg tiszta ideg, és ott borotvál :lol: :lol: én meg mondom neki apa siess már hát menni kéne :lol: :lol: :lol: és közben azon aggódok el ne vágjon ott :lol: :lol:

Nekem a csípőcsontom fáj de iszonyatosan, néha este már alig tudok lábraállni. És én is szopipárnával alszom.

Leveske: tárkonyos palóczleves :lol:

Holnap székelykáposztát főzök, Mandaran hatására.

Ma itt már nagyon durván jó idő volt, du már polóban mászkáltak az emberek az utcán. Ma én is egész nap mentem, kicsit hulla is vagyok :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Na mi meg kint ragadtunk a játszón.Sikerült vagy 3-4órát ott lenni.Haza jöttem, kajáltunk feltettem a vacsinak valót,és nemsokára megyünk is vissza.
Már nagyon hiányzott a jó idő.

Madaran!Hihetetlen,de most nyomtam be egy jó nagy tányér tökfőzit.A sűlt oldalast azt a maradék 1 ficnit,meghagytam a Szabinak :lol: :lol: Szóval nálunk is pont ugyan ez volt a tegnapi kajcsi :lol:

Piroska!
A vashiány tünete a nagyon fáradékonyság és pl hajhullás.
De nyugi!!Kismamáknak teljesen normális állapot az,hogy vashiányuk lesz.
Viszont az orvosok jól keresnek azzal,ha felírnak vaskészítményt.
Ehh,én 1hete voltam dokinál.Rá írták a papíromra,hogy vészes vashiányom van,és kaptam receptet.De mind ezt úgy,gogy kb a 12. hét körül voltam utoljára vérvételen,és akkor minden teljesen okés volt.Szóval ez egy rutin.Valószínű,hogy a te dokid nem a vaskészítmény utáni jutalékból akar meg gazdagodni :lol:

Ja és leves tipp.
Ritkán szoktam de imádom.
Zöldség leves.De úgy,hogy vékony csíkokra vágva fehér+sárga répa,kis zeller,gomba karfiol brokkoli.Természetesen a karfiolt+brokkolit nem kell csíkokra vágni,és azt az utsó 15percben elég bele tenni.Szóval még hagyma alá,margarinon megdinsztelve,rá a répák,ezeket is lehet kicsit dinsztelni,majd felönteni vizzel,bele a gombát,só bors tárkony,esetleg kis bazsalikom.EZeknek nem kell sokáig főniük,mehet bele sz.tem 10-15perc múlva a karfiol brokkoli.Tejszínnel behabarni és szinte kész is.Ez jó kiadós leves,kevés zöldségből egy vájlinggal lehet csinálni.Persze,ha a vendégek kaphatóak a különlegesre.
És azért,tök mindegy milyen fűszert teszünk bele,szerintem mindenki ízlés szerint csinálhatja,a lényeg a zöldségekből kifő :wink:

mimi12

Jah pocakméret 106 cm :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Leves ötlet még korhelyleves (nem is kell második :wink: ), de én a múltkor kukoricakrémlevest csináltam a vendégeknek. Hát nagy sikere volt :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab!Nekem 3dcl-ben kellett feloldani a cukrot...

Háááát a hüvely környékén teljesen leszedik a szőrt....alul-felül-körös-körül
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Leves:-(kinais) csípős-savanyú leves :wink: imádom!
Én holnap tárkonyos ragú levest készítek!(2 napra legalább...abból nem lehet keveset)!
Noémi!Tök főzit megkívántam....de nincs itthon sajna.... :?
kandi72
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?