Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt mindenkinek!!!! :lol:

wepe!
:D :D :D :D :D

phpBB: Kép
belluska

Sziasztok!

Wepe,
kicsit már várom. Jó lesz kiszakadni az itthoni környezetből. Megerőltető volt lelkileg ez az utóbbi pár hét.

Csajok, olyan tanácstalan vagyok...
Nem mondtam, de tegnap reggel is barnáztam, ma meg korábban eltem és volt egy kis vérzés, vagyis rózsaszínes valami, de gondolom csak azért volt rózsaszín. mert felhigult az utrótól...
Tegnap ugye nem nagyon foglalkozott ezzel S.doki, de ma felhívtam őket, Tanár úrral beszéltem és csak annyit mondott, hogy az esedékes menstruáció miatt lehet, de még nem lenne esedékes a következő. Erre meg azt mondta, hogy akkor a sok gyógyszer miatt.
Ti megnyugodnátok ennyi magyarázattól? Se egy vérvétel, semmi...

i.kata

Kata!
én semmi képpen nem nyugodnék meg... de én alapból izgulós vagyok.
most nem is tudom mit kéne csinálni.... :? :roll: Mondjuk nyugodj meg elsősorban. amikor én is barnáztam egy spontán terhességben, akkor a sima doki, akihez bementem annyit tett, hogy utrot irt fel és kimélő ágynyugalmat. :roll:
Nyugi. túl leszel rajta. Ott a szivecskéje, dobog. nem lesz semmi baj. :wink: nyugi nyugi nyugi
pihizzél
dezsina

Dezsina,
olyan tanácstalan vagyok :cry:

Azt sem tudom, merre tovább. Ha én az intézetből egy másik dokihoz megyek az már terhesgondozás, vagy mi???
Csak mert erősen gondolkodom, hogy keresek a Szt. Imrében egy dokit magamnak, csak nem tuom mire jelentkezzem be.

i.kata

Kata!
Persze tudom nyugtalanító a dolog,de próbálj megnyugodni,hátha múlik magától a dolog,hisz egy gyönyörű,nagy babócád van a pocakban!Sokaknak van ilyen problémája terhesség alatt,én ismeretségi körömben is volt egy pár ilyen,de nem okozott nekik problémát!De ha továbbra is folyamatosan megmarad a dolog,akkor azért nem szabad annyiban hagyni!A legfontosabb most szerintem a sok-sok pihenés és stresszmentes légkör!!!!! :lol: :lol: :lol:
Az intézetben is gondolom azért nem mondanak különösebbet,mert az uh.-on minden rendben volt és gondolom sok ilyen esettel találkoznak és tudják,hogy általában ártalmatlan a dolog.Legalábbis én ezt gondolom,de fontos a pihenés hidd el!
Próbálj megnyugodni Kata és ne gondolj semmi rosszra hisz ott a babid! :D

belluska

Belluska,
köszil róbálok egnyugodni, csak nem akarom hogy baj legyen. Megpróbálok minél többet itthon maradni, remélem nem lesz gond.

i.kata

Kata, én is csak nyugalmat, és pihenést tudok tanácsolni, de küldök jó sokat belöle ! +++++++++++++++++
wepe

Kata, én is csak nyugalmat, és pihenést tudok tanácsolni, de küldök jó sokat belöle ! +++++++++++++++++
wepe

Kata!
nyugi... azért jó ha lesz saját orvosod. Mikor engednek utadra a Forgács Intézetből?
dezsina

Dezsina,
jövőhét csütörtökön. Most is van egy kis vérzés, vagyis rózsaszínezés.

i.kata

Zsuzska,
mikortól lehet menni terhesgondozásra?

i.kata

Szia Kata!
Lehet,hogy most hülyeséget kérdezek,de csak azért mert nem értek hozzá :oops: ,hogy nem lehet,hogy ez attól van,hogy még nem szívódott fel rendesen a szegény másik babód és ez most van folyamatban?Ne haragudj ha hülyeséget írtam,de erre gondoltam hirtelen!Nem lehet?Éppen ebből kifolyólag én nem rossznak gondolnám a rózsaszínezgetést,legalábbis remélem!
Persze amint a Forgács intézetbe már nem kell menjél én is azt mondom,hogy minél előbb kell egy saját orvos,aki nyomon követi az eseményeket!Nekem szerencsém volt Sipos doktorral,mert ő már kívülről-belülről ismert engem,minket és nem kellett "Ádámnál-Évánál kezdeni" vele a terhesgondozásnál.Őt akkor nem próbálod meg?

PIHENJ SOKAT!!!!!!

Kriszta és többiek! :D :D :D

belluska

Sziasztok

Kata nyugodj meg és pihenj sokat, ne agyalj és próbálj nem aggódni, tudom nem egyszerű. Megnyugtatásképpen a Kismama.hu weboldalról:
" Meglehetősen gyakori, hogy az első hetekben némi vérzést tapasztalunk.
A kismama talán épp az elmúlt napokban bizonyosodott meg egy gyorsteszt segítségével a terhesség fennállásáról, ezért különösen csalódottan, ijedten fogadja a vérzést. Ilyenkor mindig orvoshoz kell fordulni, hogy megállapíthassa, nem vetélésről vagy méhen kívüli terhességről van-e szó. Kedvező jel, ha a kismama nem érez fájdalmat, menstruációs görcsöket, vagy ha a vérzés csupán pár cseppnyi, barnás színű. Még bő vérzés mellett is előfordul, hogy a magzat sértetlenül túléli az eseményeket. Az orvos ilyenkor hüvelyi vizsgálat során állapítja meg, hogy a méhszáj zárt vagy nyitott, s ultrahangvizsgálatot végez, hogy láthassa, él-e még a magzat. "

Miután nálad szépen látszott az uhun a szikpulzálás, gondolom ezért nem tulajdonított Tanár úr túl nagy jelentőséget a barnázásnak. Azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy maga a lombik program nagyon megterhelő a szervezetnek, szerintem simán lehet hogy tényleg a nagy mennyiségű gyógyszer okozza. Terhességgondozásra bármikor mehetsz, én azután jelentkeztem a saját dokimnál miután megkaptam az intézetből a zárójelentést, de nyugodtan mehetsz korábban is, főleg ha megnyugtató Neked másik orvossal is megbeszélni ezt a helyzetet.
Szóval fel a fejjel :D itt a gyönyörű tavasz, pihizz sokat és ne agyalj :)

Mindenkinek szép napot :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Belluska,
fogalmam sincs. Tegnap mé látott egy kis pöttyöt a doki a baba mellett, azt mondta valószínű az a másik baba, de belőle már nem lesz semmi. Nem kötötte össze a barnázást a másik babával, szóval nem tudom.
Legszívesebben én is hozzá járnék, csak annyira aggódom, hogy ha valami baj van, akkor nem húzzuk ki jövőhét csütörtökig.

Ma 10-kor hazajöttem, azóta fekszem, mégis van megint ez a pecsételés.

Egyáltalán ha eljövök az intézetből, akkor már terhesgondozásra kell mennem, vagy mire? Semmit nem tudok, hogy innentől hogy működik, annyira lekötött a meddőségi kezelés. :oops:

i.kata

Fitie,
köszi!
Az a baj, hogy egyelőre nincs dokim, mot próbálok keresgélni itt a Szent Imrében...

i.kata

Kata!
csütörtökön kérdezd meg a sipos dokit... és lehet valami igazság abban, amit Belluska irt. a másik tesóról, aki felszívodik :roll:
dezsina

Sziasztok
Kata
Nekem a lányommal való terhességemkor 8 héten volt ilyen rózsaszínű mint mondod. Engem befektettek a kórházba és valami nyugtatót kaptam olyat hogy még az anyukámat sem ismertem meg, persze ez 10 évvel ezelőtt volt, de a fekvés sokat segített.Azt hiszem ártani nem ártasz vele, de mindenképpen feküdj. Én 2 hétig voltam bent, persze saját felelősségre kijöttem mert nagyon durva dolgok történtek ott vidéken a kórházban.
Ha pedig orvoson gondolkodsz és találtál egyet a neten mielőbb hívd fel és mond el neki hogy orvost keresel és ez a problémád szeretnél hozzá elmenni hogy megvizsgáljon, szerintem nem fog visszautasítani. Attól még elmehetsz a Forgácsba is. Én is két helyre jártm egyszerre. És senkinek nem volt vele problémája. Látod nekem sem az intézetben derüt ki hogy gond lehet.
Bocs hogy hosszúra sikerültem.
Ne izgulj minden rendben lesz.
Vendég

Kriszta,
köszi, szerintem holnap felhívok egy dokit és elmegyek ha kapok időpontot. Ma nagyon rossz napom volt, iszonyatosan levert vagyok, pedig amúgy csak arra próbálok gondolni, hogy minden rendben van. Egész nap feküdtem, de már minden porcikám fáj. Holnap délelőtt el kell mennem házidokihoz, mert meg vagyok jó ideje fázva, de aztán jövök haza feküdni.

i.kata

Kata!
Ha megvagy fázva pláne feküdjed ki a dolgokat és igyál sok folyadékot!Ha mész a háziorvoshoz nem lehet,hogy előre vegyenek,hogy ne kelljen ott a sok beteg ember között várakoznod?
Igaza van Krisztának,fogadj szót neki! :lol: :wink:
Pihi,pihi,pihi!Még ha nehéz is!

Kriszta! :lol: :lol: :lol:
Puszi lánykádnak is!

belluska

Szép jó reggelt lányok! :P
Kép

Dezsina!
Te rendbe jöttél a gyógyszerektől?Remélem igen! :D

Zsuzska!
Pocaksimi! :lol: :lol: :lol:

Fitie!
Petikének is simi! :lol: :lol: :lol:

Kata!
Neked is pocaksimi!
Tegnap még azt akartam neked írni,hogy ha te úgy érzed,hogy látnia kell egy orvosnak,akkor sosincs korán egy terhesgondozás!Pl. én is Katával a védőnőhöz is már a 7. héten mentem!Szerintem menjél és jobb lesz,mert legalább kapsz megnyugtató választ!

Wepe,Kriszta és a többiek!
Nektek is szép napot! :D

Ladiva!
Merre vagy?Nagyon eltűntél! :)

belluska

sziasztok!

Kata!
remélem mára megnyugodtál!!!! és nem is barnázgatsz :wink: :!:

Belluska!
hát, képzeld, hogy még mindig nem vagyok 100%os... szedem a gyógyszert ahogy kell, de érzem, hogy még nem gyógyultam meg! :evil: :cry:
dezsina

Sziasztok !

Dezsina, teljes javulást kívánok ! :)

Kata, én is remélem, tényleg meg tudtál nyugodni, és tudsz pihenni is ! :D
Doki ügyben van valami változás ?

Mindenkinek szép napot ! :D

Ladiva, rég nem jártál erre ! :shock:
wepe

Wepe!
köszi!
Ti mikor indultok pontosan? Május? Mert hogy már nagyon tavasz van... :wink:
dezsina

Sziasztok!
Ilyen vagyok:

Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Ez a tegnapi fekvés nagyon jót tett. Most nincs semmi panaszom, úgyhogy próbálok minél többet itthon maradni. Elentem a házidokihoz, de valamit elnéztem, mert ma csak 4-től rendel.
Nem hiszem hogy sokat kell várnom, majd megyek 5 körül, és akkor nem lesznek sokan. Hál istennek nem járnak hozzá olyan rengetegen.

Zsuzska,
most nézem, hogy már 11 hetes vagy :shock: Hogy szalad az idő :lol:

i.kata

Kriszta!
Mindenképpen hozom a képeket. Ha minden igaz, legközelebb két hét múlva megyünk uhu-ra, de akkor már a SOTE-ra.

Kata!
De jó, ezek szerint lesz egy picikétek??? De legalább ő szépen fejlődik!!!! Azt viszont nem értem, S. doki mért nem adott valami bogyót????
Amúgy úgy tudom,hogy S. doki nem vállal páciesnt, mert nagyon sokan vannak nála így is. De hátha..... mért csak nyárig???? Ja,most olvastam, miért.
Úúúúúúúúúúúú... szegény csajszi:-(
Én biztosan nem nyugodnék meg ennyi magyarázattól....nem is értem.... komolyan!!!!!
Amúgy nekem ne mis nézték meg inszem előtt, hogy hány petike érett meg.
Pihenj minél többet, feküdj, semmi emelés, guggolás!!!!
Én a 6. héten jelentkeztem be tehesgondozásra.
És jobbulást neked!!!
Csak semmi negatív gondolat!!!!

Belluska!
Nagyon édesek a gyerkőcök!!!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Kata!
Bizony ám :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
11 hét...... és kezd vissza térni az émelygésem.... délelőtt és este van megint :? :? :? :? :? :? :? :?
És fáj a köldököm is időnként. Húzódik rendesen. De picike nagyon jól érzi bent magát szerencsére. Csak ne akarnék enni ennyit :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska,
nagy hülyeségeket fogok most kérdezni:
A terhesgondozás az az, amikor a nőgyógyászhoz mész? Vagy amikor a védőnhöz? És a védőnőhöz a nődoki küld, vagy hogy megy ez az egész? Leírnád nekem? :oops: :lol:

Kismamaik,
magnéziummal miért nem leht szedni kálciumot? Tegnap ittam egy kálciumot, de csak órákkal később vettem be magnéziumot. Úgy lehet?

i.kata

Zsuzska,
nekem émelygésem csak esténként van, ki lehet bírni, persze nem kellemes. Na de az étvágyam :roll: Az óriási! Állandóan korog a gyomrom, de visszafogom magam.

i.kata

Kata!
Nálunk úgy volt, hogy kaptam időpontot a dokimnál, akinél szülök majd. -->terhesgondozás. Kikérdezett mindenről, régi betegségek, örökölhetőek is, rákszűrés mikor volt, stb.... Ott a dokinál megkapod a beutalókat a vérévételhez, vizeletvizsgálathoz és vércsoportmeghatározáshoz; +EKG;+melyik védőnőhöz tartozol. A védőnőhöz majd utána kell bejelentkezned, akitől majd megkapod a kiskönyvedet is, amit onnantól mindenhova magaddal kell majd vinned.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Wepe,
végül lehet hogy kivárom a jövőhét csütörtöki utolsó intézetes uh-ot, mert néhány oldalon utánaolvastam, hogy kivel mit csináltak máshol, amikor barnázott és csak utrót kaptak, magnéziumot és kefüdni kellett mindenkinek. De ha megint nagyon kétségbe esnék, akkor megyek dokihoz.

i.kata

Korgó gyomrot ne is mondd.... reggel hiába reggelizem, 11-kor már hangosan jelez a gyomrom, hogy ideje lenne megint megtömnöm.... most viszont megint vissza kell fognom magamamt. Elég sokat nem voltam mostanában itthon és csak gyorsan tésztát főztem, vagy vettem valami péksütit (megjegyzem, fehér liszteset nem lehetne ennem :oops: :oops: :oops: :oops: )

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska,
köszi a felvilágosítást! Azért megpróbálom majd. S. dokit, hátha. Nézegettem a Szent Imrés dokikat, de magánrendelése mindegyiknek a 2. kerületban van, vagy magánklinikákon. Megnéztem az egyik magánklinikásta és az akciós terhesgondozási csomat 290e :shock: Szóval ezeket inkább kihagynám.
Nekem is az a bajom, hogy mostanában egyre több szénhidrátot eszem.

i.kata

Hát az én dokim magánrendelése szerencsére itt van Csepelen, és "csak" 8000ft-ot kér találkozónként. Viszont mivel a SOTE II-n nincs rendelése, csak szül ott, így az SZTK-ba kell járnom beutalókért.... szerencsére, és nem kell minden vizsgálatra bejárnom a kórházba,hanem mindent megcsinálnak helyben az SZTK-ban.

Szénhidrát, édesség és fagyi minden mennyiségben :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska,
fagyi :lol: :lol: Vasárnap megkértem a páromat, hogy menjen el nekem fagyit venni :lol: :oops:

i.kata

Nekem most van itthon epres és csokis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska,
én ilyen hibába nem esek :lol: Nem veszünk itthonra ilyen kísérétésekte, inkább ha nagyon már nem bírom, akkor párom elszalad venni :lol:

i.kata

Sziasztok

Kata a magnézium és a vas/kalcium gátolja egymás felszívódását, ezért nem tanácsos rövid időn belül vagy együtt bevenni, várni kell kicsit (én 1 órát szoktam)
Majdnem minden orvos ilyenkor elkezdi szedetni a kismamival a MagneB6-ot (napi 3*2) ami egy hónapra levetítve nem túl olcsó. Lehet viszont felíratni olyan magnézium készítményt amit helyben a gyógyszertárban kevernek ki, a hatása ugyanaz napi 3*1-et szedek most belőle és a 100 db-os kiszerelés 1400 Ft, érdemes rákérdezni a dokinál. Az egy más kérdés hogy a gyógyszerészek szemmel vernek amikor megjelenek a kis receptemmel, mert a 100 adag port egyesével kell pici papírkákba hajtogatniuk :D

szép napot mindenkinek :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Na, képzeljétek, jövő szerda reggel 8 órára megyünk 12. heti uhu-ra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Újra láthatjuk a picikénket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én olyan boldog vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Fitie!
Ez tetszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Biztosan húzogatják a szájukat rendesen miatta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska :D gratulálok, a 12. heti uhu tök jó lesz :D sok mindent lehet már látni a piciból, ha mázlitok van és ügyes az orvos akkor akár a nemét is :D tisztán lehet már olyankor hallani a szívhangot, ha ébren van a poronyty lehet látni ahogy tempózik körbe-körbe a magzatvízben :D nálunk még apának is elhomályosult a tekintete a 12. heti uhun, amire később persze azt mondta hogy csak azért volt mert hatalmasat ásított a folyosón :D

hát igen, nem loptam be magam a gyógyszerészek szívébe ezzel a recepttel :lol: :lol: :lol:

fitie

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Dezsina!
Hát akkor tessék teljesen meggyógyulni!Nem jó ha hosszú távon megvan ez a problémád!Gyors javulást neked!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kata!
Örülök,hogy most nincs probléma! :lol: :wink:
Hidd el a fekvés ill. pihi a legjobb erre a dologra!Nagyon kell vigyáznod magadra ha már ennyit küzdöttetek a kis Maszatkáért! :lol: :lol: :lol:
Sajnos Sipos doktorra nem szabad haragudni ha mégsem vállal el valakit,mert tényleg eléggé leterhelt és hát ott a gyönyörű családja!De én úgy gondolom elfog vállalni téged!Főleg ha csak szinte a terhesgondozásról lesz szó!Én nagyon szurkolok,hogy sikerüljön,mert én nagyon megvoltam vele elégedve!
Nátháddal mi a helyzet?

Zsuzska!
Szupi az uh. időpont,de jó!!!!!!Akkor megint láthatjátok a picurkátokat!
Úgy mint Fitiéknél,bennünk is mély nyomot hagyott a 12. heti uh!Főleg Katával,hogy vele 4D-en voltunk!Olyan nagy lesz meglátod!Majd várjuk a sztárfotót!!!!!! :P :P :P :P :wink:

belluska

Fitie,
megnézném a patikus arcát, amikor bemész a recepteddel :lol: :lol:

Belluska,
csak köhögök, de esténként lefekvéskor szinte meg akarok fulladni... Napközben jól vagyok, mindig csak este jön elő. Nem tudom mi lehet ez. Megyek mindjárt a dokihoz.
Persze, nem veszem készpénznek, hogy S. doki elvállal, de egy próbát megér.

i.kata

Voltam házidokinál, azt mondta hörgőgyulladásom van, de mivel nem vagyok lázas, meg semmi, csak ez a hüle köhögésem van, ezért inkább nem adna rá még gyógyszert. 1. trimeszterben nem szoktak, de ha nem múlik el addig, akkor menejk vissza 12. hét után és kapok valami sprét erre a nyavajámra. Ajánlott nődokit is, kaptam védőnénis telefonszámot is. Jófej volt.
Párásítanom kell éjjel a levegőt és sok folyadékot kell innom. Ennyit mondott.

i.kata

Szia Kata!
Hát igen a gyógyszert ha csak lehet kerülni kell!Csak ha nagyon muszáj!Kúráld ki magad és fogadj szót a dokinak!Sok pihenés és meglátod minden rendben lesz! :lol: :lol: :lol: :wink:
Reméljük jó védőnőt sikerül majd kifognod! :lol: :lol: :lol:
Pocak simi Maszatkának! :P

Jó éjt lánykák!!!!!! :D

belluska

sziasztok!

Zsuzska!
de szupi!!! Mindjárt 12 hetes leszel!!!
Figyu csak? megütötte a fülemet ez a mondatod, hogy nem néztek tüszőket az inszem elött??? :shock: :shock: :roll: :roll: Hogyan zajlott az inszem? Stimut kaptál és nem követték UH-n?

Kata!
szupi, hogy nincs semmi komoly és már nem barnázgatsz!!! Pihizz sokat és tényleg nyugodj meg!!!! :wink:

hol van Ladiva?
dezsina

Dezsi!
Nálam úgy volt, hogy elkezdtük a stimut, 10. napon voltam uhu-n, akkor mondta S. doki, hogy éppen van öt tüszőm, kettő bal oldalt és három jobb oldalt. Ez volt péntek. Szombat volt tüszőrepi, hétfőn inszem. De közvetlenül inszem előtt már nemvolt uhu-m. Szóval nem tudom, hány petike érett meg az ötből... de érzésem szerint három.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Velem (lekopogom gyorsan) most minden rendben. :lol: Este bekapcsoltam a fűtést a hálóban, rátettem egy vizes edényt, hog párásodjon a levegő és nagyon jó volt. Alig köhögtem. Ma tesóm (aki a családból az egyetlen cinkosom) behozza nekem a párásítójukat, az azért biztos hatékonyabb lesz és nem kell megsülnünk éjjel :lol:

Belluska,
mit csináltok ilyen szép időben a gyerekekkel? Gondolom mentek már játszótérre, nem?

Dezsina,
hólyaghurut elmúlt már?

i.kata

Zsuzska,
akkor ugyanúgy csinálták neked is, mint mindenki másnak. A csajszinak szerintem ez volt az utolsó uh inszem előtt, ami gondolom szerdán lett volna.
Senkinek nem néznek uh-ot közvetlenül az inszem napján (amit mondjuk hiányoltam, mert van egy csomó ember, akinek nem repednek meg a tüszőrepitől és akkor az inszem is felesleges)

i.kata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?