Új privát üzeneted érkezett!

Nahát most azért is megnéztem a kiskönyvet. Ádám a következő Prevenarokat kapta eddig:
2008.jún.26.
2008.aug.5.
2009.márc.10.
És ugye amikor bepecsételi, akkor látszik, hogy mennyi volt előbb és mikor. És elvileg arról volt szó, hogy 18 hónaposan is kap egyet.
Most akkor mi is van? Ma úgyis oda megyünk, majd rákérdezek.

Kia: erre már én is gondoltam( nekem is megvan a régi lakásom vidéken), de nálunk annyira nem volt érdeklődő, hogy meg sem nézik. Ha ki akarom adni, akkor is ugyanez a helyzet. Már lassan fél éve van ingatlan közvetítőnél és semmi.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Utánaszámoltam és akkor eddig még jók vagyunk. Volt kettő 7-11 hónapos kor között, meg végülis a 2. életévében még egy. Csak most már le kell tiltani a dokit a további oltogatásról, azt hiszem.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Sziszi,
Miutan irt Viki errol a Supi+ ciporol, en is utananeztem. Vegul ilyet vettunk mi is egy zugloi gyerekcipoboltban. Hat Balintnak is tok mas lett a jarasa tole... A puhatalpu cipoben annyira bedoltek a bokai, hogy rossz volt nezni. Meg hat mar ki is notte, ugyhogy itthonra is kellett valami. A Supi+-os szandal viszont nem lett ra jo mert Balintnak is duci a laba es a szandal kozepso csattjat csak a legutolso lyukba lehetett becsatolni, de ugy meg felo volt hogy nem fogja ugy a labat vagy ki is csatolodhat, igy most Szamos szandalt kapott itthonra, de remelem ezutan abbol is Supi+-t vehetunk. Valaki irta egy masik forumon hogy azert jo kimenni a fickohoz Budakeszire mert ha ilyen van a labara igazitja a gyereknek, igy akkor nincs olyan, hogy valahol nem jo ra.

En holnap viszem Balintot 15 hos oltasra. Remelem semmi baja nem lesz tole.

Nagyon aranyosak a lanyok!

Ja, Viki,
Balint foga is igy jott ki pontosan ahogy Barbie.

Mennem kell, felebredt.
_jáde_
 
 

 
 

Mi most, hogy túl vagyunk az MMR-en, a felmaródott popsijával küzdünk... Ilyen csúnya még soha nem volt, bár most a szokottnál sokkal tömörebbeket kakil, és valszeg fogzik is. Vasárnap vettünk a popsijára Neogranormon-t és Bepanthen Plust, holnap azt hiszem a gyógyszertárban veszek boraxos popsikrémet is, ugyanis sajnos a játszón délután nem vettem időben észre, hogy bekakilt. Délelőtt sikerült azonnal kiszagolni, haza is mentünk pellust cserélni, de délután sajnos már legalább fél órája illatozott, mire kapcsoltam, hogy talán azért gugolgat, mert történt valami.... Valakinek van esetleg ilyen esetre bevállt módszere? Olvastam a neten, hogy szelllőztessük ilyenkor a popsit... hát, ennyire nem vagyok bátor itt a kilencediken....

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya: nekünk csak a szabad levegő használt, meg a doki által felírt popsikenőcs. A Neogramormontól csak még csúnyább lett.
Ma sajnos én is úgy jártam, hogy a hajnali meglepit csak reggel szedtem le (visszaaludt a drága, én meg örültem), úgyhogy most nekünk is piros kicsit. És bizony, ha nagyon durván kakis, akkor én napközben is lemosom a fürdető kenőccsel a kiskádban.

Amúgy voltunk dokinál, hörghurutja van. Kaptunk kétféle szirupot és pénteken várnak sok szeretettel egy újabb "meghallgatásra"
És meg kellett erőszakolni orrszívással a Nyafi által említett módon. Embertelenül ordított.

Úgyhogy a héten nincs játszóház, sem közösség:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziszi van a bárányhimlő ellen az a fehér mentolos lötyi, lehet kapni recept nélkül, nekünk nagyon sokat segített az allergiás randa kiütéseinken. És segít a mentolos hintőpor is. Azt nem tudtam, hogy vakarózik is szegény. Nektek akkor nem túl nagy a rüsztje, hogy sok cipőt tudtok venni? Képzeljétek állítólag megszünt a siesta gyár és a cipőik most félárasak, mert kiárulják őket.
Edit Boldog szülinapot a leánykádnak!
Jade nekünk is az utolsóban van a szandál luk és tök jól tartja és most már kinyúlt a bőr, szal asszem egy lukkal beljebb veszem.
Dorottya a legtutibb piros popóra, ha szigorúan vízzel mosod le, ez történhet nedves textil pelussal is, de ne használj popsitőrlőt. Nekünk bevált a boraxos és a sudocrém. A bephanten meg társai menjenek a sunyiba.
Szilvió hol van lakásod vidéken? Én melegen ajánlom a kiskrampusznak alvás előtt, mikor már semmit nem iszik a lándzsás utifüvet, nagyon finom és simogatja a kis torkát, elmúlik a fájdalom. De ha sokféle köptetőt kapott, akkor inkább ne. Ha viszont ambroxol q-t és az „esetleg” nem használ, (én még nem találkoztam olyannal akinek használt), akkor a helyett nyugodtan lehet. Jobbulást a kispocoknak!
Csajszik bejelentésem van, mégse fogunk babát vállalni, egyszerűen nem jövünk ki anyagilag, meg azt se tudom mit fog hozni az idei év. Tehát kérlek szépen Titeket, aki tud segítsen nekem. Állás kéne. Hr menedzserként fogok végezni, mint személyzetis. Gyakorlatom csak egy kicsi van, mert munkaügyes étteremvezető helyettes voltam, de az csak egy része volt a munkámnak. Ha bárki tud bármilyen állást, ami hétköznap munkaidőben van, ez nem kötelező, hogy személyzetis állás legyen, lehet önkormányzatnál, belügynél, banknál, szóval bármilyen irodai állás, kérem, hogy szóljon nekem. Szeptembertől megy Gigi bölibe, onnantól kell valamilyen munka.

Kép
nyafi
 
 


Kép Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


Először is panaszkodni akarok egy kicsit, mert rájöttem, hogy abszolult senki nincs, akinek akár csak elmondhatnám a kínjaimat.
Ma reggel együtt bőgtünk a kis krampusszal. Ő nem tudom miért, beteg is, nem is jönnek össze a dolgai, szóval élete legnagyobb sírásán van túl. (most leraktam és úgy látszik, ez kellett neki) Én meg belegondoltam ezekbe a szar kilátásokba, meg a kiszivárgott megszorító intézkedésekbe, meg abba, hogy mi lesz ha megszüntetik a kamattámogatott lakáshitelt meg úgy egyébként és ráadásul abba, hogy még csak 8 óra és 1/2 6-ig kell kibírjam és senki nincs, aki legalább egy kicsit segítene. A férjem közölte, hogy kitartás; anyukám valami húsvéti sütivel foglalkozik; anyósék tegnap közölték, hogy majd most fogjuk megtudni, hogy milyen szülőnek lenni - szóval nagyon el vagyok keseredve.

Nyafi: meg sem ismerem Gigit vizes hajjal, tök másképp néz ki. Amúgy Salgótarjánban van a lakás. Csak a pesti lakás miatti jelzálog van rajta, tehát ha a pestit eladjuk vagy elárverezik, akkor tehermentes talán. De ott egyáltalán nincs munka, bejárni meg nagyon messze van. Most azzal vígasztalom magam, hogy ha minden kötél szakad, legalább nem a híd alá kell mennünk.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvi, fel a fejjel! Nekem is volt ilyen napom, bár én azt a pocakosság miatti hangulatingadozásnak tudtam be, ráadásul úgy éreztem, senki sem szeret... Rita nem csak puszit nem volt hajlandó adni, de ahányszor megkérdeztem tőle, hogy szereted anyát?, megrázta a fejét, hogy nem.. :cry: A párom meg csak aludt, olyan fáradt volt a hét közbeni melótól. És persze ilyenkor kell rájönnöm, hogy az én szüleim sem tökéletesek. :roll: Klassz dolog a húsvéti süti, de amikor rá volna szükséged.... Anyósodnak meg halvány lila gőze sincs a gyerekekről, legalábbis a megjegyzése alapján. A nehezén igenis túl vagy (túl vagyunk), hiszen hamarosan beszélnek, kommunikálnak a kicsik, sokkal egyszerűbb lesz velük. Próbáld meg átvészelni ezt a napot, "wellenes"-elj egy kicsit, engedj egy nagy kád vizet, feküdj bele finom habfürdőbe, vagy látogassatok meg egy kedves barátot-rokont. Holnapra biztosan jobban fogod már magad érezni, és muszály is összeszedned magad, hiszen van egy tündér kis gyereked, akinek Te vagy a világ, az istennő, a minden. :wink:

Nyafi, sajnálom, hogy halaszatni kellett a babaprojektet.... Giginek egyszerű volt helyet találni? Nagyon édes a kádas képeken!

Mi ma itthon maradtunk popsit ápolni. Pellus nélkül rohangál a lakásban, időnként csurr egy kicsit, akkor ruhacsere (már most megy a mosógép....). Felváltva kenem mindenféle krémmel a popóját, valamelyik csak jó lesz rá. :oops: Estére meg hoz a férjem boraxos krémet is, akkor az is beszáll a harcba. Éjszakára is pellus nélkül volt, ugyanis alig aludt el, bepisilt egy kicsit, és annyira csípte neki, hogy keservesen sírva felébredt.... Tettem alá néhány törülközőt, hogy ne az ágya legyen pisis, és így nem volt egyszerű éjszakánk. De talán ma éjszakára már tudok rá adni pellust, és egy-két nap alatt remélem rendbe jön.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Ejnye lányok fel a fejjel! Szilvi mit értett ezen az anyósod? Engem érdekelne...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Szilvió, én is érzek nagyon gyakran így, csak még itt sem panaszkodom. Furcsa ez a megfelelési kényszer, jó pár éve erről az időszakról álmodoztam már, imádom a kislányomat, mégis gyakran esem kétségbe és borzasztó egyedül tudom érezni magamat. A párom nem érti, ő olyan szívesen lenne itthon, persze nehéz is elképzelni ezt, amíg valaki élesben ki nem próbálja. Persze könnyebb, most hogy már többet tudnak kommunikálni, de még azért néha az őrület határán vagyok, főleg éjjel. Tegnap is több, mint 3 órát voltunk fenn, sehogysem tudtam letenni aludni Blankát, szegény próbált elaludni, de ahogy felemeltem felébredt. Összeszidtam, betettem az ágyba, sírt ő is én is, úgy éreztem felrobbanok. Ma meg jó lelkiismeret furdalásom van. Úgy érzem, hogy főleg én vagyok a hibás, feszült vagyok és ezt érzi.

Visszatérve, a megoldás tényleg a társaság lenne, vagy kis kimenő egyedül. Én tegnap hosszú évek után 2 órát töltöttem kozmetikusnál, ami nagyon jó volt. Társaság persze nem olyan könnyű. Most próbálok a játszótéren ismerkedni, meg sok a kisgyerekes szomszéd is, de eléggé ambivalens érzéseim vannak. Senkire nem akarok rátelepedni, de a felületes kapcsolatokban sem hiszek, szóval nehéz. Így leírva azért nevetséges micsoda problémáim vannak.

Blanka egyébként már jobban van, elhalványultak, de látszanak még a kiütések, most már hámlik az arca. Köszi a tippet Nyafi, de azt hiszem már nem érdemes beszerezni azt a keveréket viszketésre.

Cipő: még elég keveset próbáltunk fel, szóval nem tudom, a normál méret jó lesz-e rá, de elmegyünk Budakeszire, a gyártóhoz pénteken, ott majd próbálgatunk. Többet azért kellene venni, mert benti szandál, kinti szandál, szandálcipő, zárt cipő....persze lehet valamelyik Deichmanos lesz, van 3000-ért elég jól kinéző, a szórólapon láttam. Egy vagyon lesz így is...

Nyafi, sajnálom, hogy halasztjátok a babaprojektet, de biztosan eljön majd az ideje. Semmi sem történik ok nélkül, biztosan így lesz a legjobb a család minden tagjának és amikor majd megszületik később a második, azt fogod mondani, hogy érdemes volt várni, mert pont ő született. Én legalábbis próbálok hinni a sorsban. Állásügyben nyitvatartom a fülem, szemem.
Gigi nagyon édes, micsoda frizurái vannak, mindegyikkel másképp néz ki tényleg.

DOrOttya, jobbulást Ritának, gyógyuljon gyorsan a kis popsi.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Köszönöm szépen az aranyos sorokat, nagyon neki voltam keseredve reggel. Aztán délutánra kicsit normalizálódott a helyzet, kimentünk homokozni és még a nap is sütött.
Persze az orrából nem jön semmi, hiába szívjuk a megadott módon és nem is tudom, hogy mitől fog elmúlni a hörghurut. Én még izgulok, hogy nehogy húsvéti kórházasdi legyen belőle.

Sziszi: én is így vagyok. Elbeszélgetek én mindenkivel, de valahogy egyik ilyen kapcsolat sem lesz több. Persze valószínűleg bennem van a hiba, mert én vagyok bizonyos fokig zárkózott. És mostanában meg is kaptam gimnáziumi barátnőtől - akitől az ember kicsit többet várna -, hogy sajnáltatom magam és egyéb szépségeket. Ja, meg hogy túlzottan ragaszkodom a gyerekhez és ez nem fog jót tenni neki. Szóval azóta még inkább mérlegelem, hogy mit is mondhatok, hogy ne tűnjek túlzottan pesszimistának. Persze nyilván aki gyereket nevel az tudja, hogy lehet hogy fél óra múlva már nem olyan reménytelen semmi, mert a gyerek azt mondta, hogy "annya":))
Amúgy én nem vagyok sírós típus, egy-két éve már nem nagyon megy, tehát lehet hogy időszerű volt ez a kiborulás.

Aztán 1/2 6-kor hazajött az apja én meg felöltöztem és elsétáltam az Ázsia Centerbe és beújítottam 4 bodyt, két zoknit, egy homokozó vödröt, meg egy nínózó tűzoltóautót. Nagyon meg voltam magammal elégedve.
Ja, és a jó férjem még krémest is hozott nekem, azt is benyomtam.

Nyafi: az anyósom ilyen. Kinyilatkoztatja a bölcsességeket. Már nem is első kézből hallom, csak amit a férjem el mer mesélni. Persze azt mondják, hogy ezt ő nem úgy érti, de valahogy én sosem tudom jól érteni. Különben is kicsit tele lett vele a hócipőm, hogy a nagyszülőknek csak akkor kell az unoka, ha elvisszük hozzájuk. Anyukám tán októberben, a férjem szülei meg szeptemberben jártak nálunk.

És végezetül egy talán tanulságos megállapítás tőlem:
csak két dolgot nem tudtam a gyerekvállalásról: hogy ennyire nehéz lesz és hogy ennyire fogom szeretni a gyereket:)

Sziszi: nem félsz, hogy egyszerre növi ki a cipőket? Vagy lehet ennyivel nagyobbat venni? Mennyit nő egy gyerek lába fél év alatt?:))

Dorottya: nálunk pucér fenék volt teljesen. Csak akkor még nem rohangált, hanem hasalt és nyár volt.
Erről jut eszembe! Az én fiam napi két kakit csinál újabban. Esküszöm, nem eszik ennyit. Vicceltem is ma, hogy telerakja a pelust, ha kicsit magára hagyom. Vajon ez normális vagy lehet allergia?!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!
Végre van egy kis időm írni. Nóri alszik. :)

Hát először is hazaértünk Sopronból nagyon jó volt. Tényleg bababarát volt a szálloda. Nóri nagyon élvezte.
Én meg imádtam hogy van egészségpénztár, ami meghívott egy masszázsra. Nagyon rám fért már.

Egyébként én is tiszta depi voltam, mert ha elveszik most a gyed-et, meg a gyes is csak a gyerek 2 éves koráig fog járni, akkor nem tudom hova teszem Nórit, mert nincs hely a bölcsiben. :?: :(

Nóri egyre szebben megy. Mostanában alig tudom behozni kintről, állandóan kint akar játszani az udvaron. :)

A cipő témához: most mondta a doktornő, hogy siesta cipőt vegyek a gyerkőcnek bentre. Méghozzá első lépés-es cipőt. Hát nem tudom, ilyet nem találtam sehol. Tudja valaki mitől első lépéses egy cipő?
Ja és mindenképpen siesta kell legyen?
ebben a supi-s márkában is benne van a domborulat kozépen?

Mindenkinek gratulálok a fejlődéshez!
A betegeknek jobbulást!


Egy-két új kép Nóriról: Kép Kép

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 


Szisz nekem nincsenek vegyes érzéseim, tudatosan indultam társaságot keresni, mikor a gyerekem született. Nagy szerencsém volt azzal, hogy babanetről 3 lány is a közelemben lakik, és te olyan jó kis lakóparkban laksz, sztem mindenki örül, ha a másik megpróbál vele beszélgetést kezdeményezni. Ők is pont olyan egyedül vannak, mint te. Érdemes klubokba, tornára is eljárni a kispocokkal. Az a gáz, hogy a felületes kapcsolatokból lesznek csak a barátságok. Érdemes lenne megkeresned a Dunakeszis topicot, hátha valaki szimpi lesz…Szilvió is így tett és azóta is összejárunk. És ha topicon kezdesz dumálni, akkor már annyira nem felületes.
Én úgy oldom meg az egyedüllétet, hogy szerdánként, mikor Gigi megy már fürdeni, de lehet alvás után is, akkor elmegyek tornázni, aztán ha van kivel, akkor moziba. Gábor egész megszokta, ő pl. hétfőn megy edzeni és pénteken este 10-12-ig a barátaival szokott kávézni egyet. Így mindenkinek marad egy pici külön élete, ami nagyon fontos egy kapcsolatban.
Én ha másodszor megyek be hozzá éjjel, akkor ált. le szoktam szúrni, hogy ne csinálja ezt velünk, mind a ketten aludnánk, ő is aludjon éjjel van, ha itt kell vele virrasztanom akkor másnap türelmetlen leszek…Sokszor beválik. Ezért nekem nincs lelkifurdalásom.
Szilvió sokat kell ám inhalálni neki! Vidd be a fürdőszobába, csukd magatokra az ajtót és ereszd meg a forróvizet. Kell sok játék, azzal lefoglalod. Legalább 10 percre, napi 5ször, a 3. után már jönni fog takony. Gigi napi 3-at kakál. De ez egyébként lehet a beszorult takonytól. Nem nyálkás picit?
Szilvió jó kérdést vetett fel, érdemes várni, mert Gigi februárban kapta a szandiját és már csak ippeg jó.
Nini van benne domborulat most néztem meg.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok,

Megvolt az oltas, kepzeljetek egy hangja nem volt Balintnak. Amikor erezte a csipest, egy picit csunyan nezett ugyan, de nem sirt. Azt nem tudom, hogy ennek koszonhetoen-e, de tegnap sehogy nem volt hajlando aludni csak olben :? Estere jol le is faradtam.

Nem tudom olvastatok -e, de epp most, nem tudom hany oraig lehet kerdezni Dr. Ranschburg Jenotol ezen a forumon:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &na_order=
Mindenesetre a kerdesekre adott valaszai is erdekesek.
_jáde_
 
 


Nekem tetszettek a Supis cipők, csak azt nem találtam, hogy hol árulják őket.
Az Elefantennek inkább a szandijai tetszenek.
Persze én még mindig várom, hogy mekkora lesz a gyerek lába:)

Ma megtalálta a tűzoltóautóját. Haláli jót játszott vele, nyugodtan tudtam teregetni és öltözni. Persze a szomszédok gondolom nem voltak ilyen lelkesek.

Holnap ismét doki, most már nagyon szakad fel valami. És hogy ezért -e vagy sem, de nem engedte, hogy lefektessük, még pelenkázni sem. Sehová. Dobálta magát és ordított. Ilyet még nem láttam tőle. Sajnso, én állva nem tudtam ráadni a pelust, úgyhogy kíváncsi vagyok mi lesz velünk holnap kettesben.

Én anno ott rontottam el, hogy az utolsó pillanatig dolgoztam szinte és nagyon nem kerestem hasonszőrűek barátságát. Se a szülésfelkészítőn, se sehol. Aztán meg már csak azt éreztem, hogy egyre depisebb vagyok. De Nyafinak igaza van, tudatosan próbáltam lépni.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Nagy hírem van: tegnap este Blanka guggolásból felállt a szoba közepén. Feltolta a kis popsiját, kapaszkodott a levegőbe és felállt, imbolyogva állt pár másodpercig. Olyan büszke volt és mi is rá, kapkodtunk a kamera és fényképezőgép után. Sokszor próbálkozott, de ahogy fáradt, már nem jutott el állásba. Tudom, ez itt már nem nagy dolog, de mi ugye ezzel még le vagyunk maradva. Azért csodálkozom, mert úgy tudtam, ismerősöknél is így volt, előbb elindultak a gyerekek, aztán tanulták meg ezt. Mindenesetre nagyon örülök, úgy látszik tényleg egy-egy betegség után nagyobb a fejlődés.

Nyafi, persze ezt csinálom, tényleg jó, hogy ennyi kisgyerekes van errefelé. Ma a játszótéren olyan tumultus volt, hogy alig fértünk oda a játékokhoz.
Mostanában azzal küzdök még, hogy Blanka egyszerűen menekül minden idegentől, értem ezalatt a nem családtag szomszédot is, akit gyakrabban lát. Az egyik kertszomszéddal, aki nagyon aranyos csaj és van egy 10 hónapos kislánya nem tudok sétálni menni, mert Blanka sír a babakocsiban, nyújtogatja a kezét, hogy vegyem ki, és cipelnem kell. Másokkal sem tudok megállni beszélgetni, mert jön a műsor. Remélem ennek hamar vége lesz.

A Supi cipőről én így tudtam, hogy nincs harántemelés benne. Nekünk azt mondták nem kell olyan cipő, Siestát kifejezetten nem javasolták, és találkoztam máshol is ilyen vélekedéssel, mint ahogyan az ellenkezőjével. :shock:
Szilvióó, itt találsz boltokat is: www.szupercipo.hu

Ninike, Nóri nagyon csini.

Szilvió, Ádámnak mielőbbi gyógyulást. Még mindig azt mondom, hogy nálatok is az oltás hatása lehet ez a betegség és a megváltozott viselkedés. Múltkoriban nagyon kutattam az oltási reakciókat és olvastam ilyeneket.

Mi szerencsére egyre jobban vagyunk, de még nem teljesen tiszta a bőre, fül mögötti nyirokcsomó is duzzadt.
Új szavunk: jizs!!! Imádja a rizst, ez az első kajanév, amit megtanult.

Na jó éjt nektek.
Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Szilvi nőni fog mindig, és vagy 42-es. És Újpesten, az Árpád út 56-ban árulják pl a szupicipőt.
Na Szisz innentől két hét max és buktad a nyugodt életed. Én úgy tudom azért a legtöbb gyerek így műveli, mint a ti lányotok. Gigi is előbb felállt aztán rá két hétre elindult. Az ilyen szorongásain leginkább úgy tudsz segíteni, ha áthívod azt a lányt magatokhoz, és sokáig nem fog a lányod lemászni az öledből, ne lepődj meg. Aztán ha már lemászott, szívesebben megy velük sétálni, de ezzel nagyon gyorsan kell valamit kezdened, mert elég csúnyán rögzülhet.Ha a kertszomszédod ilyen kedves, biztos szívesen belemegy, hogy igyon veled egy kávét.
Pedig megnéztem és van egy pici pukli benne középen. Olyan ív szerű…
Tényleg még egy kérdés, ha már így egyedül érzed magad nincs kedved átjönni hozzánk? Nagyon szívesen látlak és mi aránylag közel lakunk.

Kép
nyafi
 
 


Nahát először is mai jó hírem: doktor néni nem hallott semmit. Viszont azt mondta, hogy a köhögés eltarthat 1-2 hétig még és sok szeretettel vár bennünket kedd délután ismét. De legalább tényleg behívnak, ha időpontra megyek.

Amúgy ma Ádám is jobb kedvű, evett is eddig rendesen és remélem, az apja is időben hazajön.

A játszótéren nálunk is tumultus van mindig mostanában. De kicsit messzebb láttam egy jó széles, nem túl magas csúszdát. Azt szeretném kipróbálni.

Sziszi: mindenkinek nagy dolog ez. Én is örökké emlékezni fogok az első felállásra, meg lépésekre. Amúgy Nyafi lányának is kell pár perc, amíg felenged - legalábbis legutóbb így volt. Jut eszembe: az orvosnál például kifejezetten hamar oldódik és szeretne minden gyerekhez odamenni.
És amúgy meg szerencsés vagy, mert a szomszéddal nem olyan nagy a korkülönbség a gyerekek között. VAgy legalábbis később nem lesz az. Itt rengeteg gyerek van - panelerdő- de talán pont emiatt nehezebb.

Szupicipő az apjának nem tetszik. Egy szandit nézett ki, de az még nem időszerű. Persze együtt szoktunk ilyesmit venni.

Olyan szép idő van és haladok az ablakpucolással.

Ja, és ma regisztráltak a Dm-ben valami új kártyás rendszerhez. Elég bonyolultnak tűnik eddig.

Mindenkinek szép hétvégét!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Szilvió, Sziszi
azért az jó hír, hogy már javulnak a porontyok!
Ez a tél és tavasz (ha annak lehetett hívni) most nagyon kedvező volt a baciknak. És hát a fejlődő immunrendszert meg csak még inkább megtalálják.
Majd jön a sok napsütés - remélhetőleg - és most már végre elmúlnak a gondok. A kiütéseknek is jót tesz a napocska d-vitaminja.

Sziszi
abszolút megértelek az éjszakák tekintetében. Sári is rengetegszer kel és valóban nagyon nehéz tud lenni, még úgyis, hogy mi felváltva csináljuk a férjemmel. Ez egy ilyen korszak sajnos, de túlélve Julival, már nekünk is gyorsan elmúltak a fárasztó éjszakák emlékei. Sztem Sárival is így lesz. Ha kijön az összes fogacska, sokat tud ám javulni a dolog. Elvégre ők sem jószántukból kelnek fel.
Mellettetek nem tud aludni Blanka? Vagy ti nem szeretnétek az együtt alvást (sokat tud ám segíteni) - persze az is érthető, ha idengenkedtek tőle.
Még a babakocsiról jutott eszembe... Sári világ életében utált benne lenni, ha meg megállt, az maga volt a szörnyűség. Úgyhgoy már egy ideje egyáltalán nem használjuk - a hátamra kötöm, ha megyünk valahová. És már bánom, hogy nem az elejétől (kendővel kezdtük és az egy idő után már nem jött be) kezdve ruháztam be erre a Mei-Tai-ra (kötős kenguru), mert olyan hihetetlen szabadságot ad, ami a babakocsit vonszolva sosem adatik meg. Még Julival is tudunk fogócskázni, lépcsőzünk, bárhová eljutok, Sári meg iszonyúan élvezi, nekem meg persze van két szabad kezem.
Persze nem tudom, Blanka mit szólna hozzá, ha eddig nem volt hordozva. De lehet, hogy gyorsan belejönne. És még a csípőízületeknek is nagyon jót tesz, sőt, az egyensúlyérzékének, ami a járásban nagyon hasznos.

Cipő
bevallom, mi nem cipőzünk továbbra sem idebent. Sőt semmi extra cipőnk sincs. Azt hordja Sári, amit örökölt. És teljesen jól működik, rohangál benne, mint a nyúl. És Julinak sincs bokasüllyedése.

Nyafi
jól csináljátok ezt az összejárósdit! Mi is ezért járunk baba-mama klubba. Kikapcsolódás mindkét félnek!
A szakdolidhoz meg nagy gratula! Én el sem tudnám képzelni, hogy van ennyi erőd hozzá, úgyhogy büszke lehetsz magadra. Nekem egy középfokú kéne még megcsinálni az ELTÉ-s diplomámhoz, mert oda kettő kell, de annyira nincs rá időm-energiám, hogy félek oda lesz ez a diplomám. Nem mintha nagyon hasznavehető volna. :P

Dorottya
hogy vagy te és a 17 hetesed? Na, és Rita vajon felfog már valamit a kistesó érkezéséből?

Gem
gyönyörű lánykád van! És még mindig kísértetiesen hasonlít Sárimhoz a személyisége. Épp a minap mondtam én is valakinek, hogy: még a csillárról nem szedtem le eddig. Lehet hamarosan erre is lesz példa, ha így folytatja. Most is tiszta ütött-kopott a szentem.

Szilvia
Hogy vagy? Mi van veletek? Nagyon ritkán jössz, pedig várjuk ám a beszámolót rólatok? Kristóf gitártudásáról meg Marci járás-dumatudományáról...

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!

Jelenleg Mándokon (nekem itthon :P ) vagyunk Levivel...

Ha nem jönnék holnap:
Edit:
Kép
Boldog Szülinapot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia, ezt nem hiszem el!!! Te aztán számítógép vagy! :D
Nagyon köszönöm Neked és Nyafinak is a szülinapi köszöntést Krisztám nevében is! :) Épp pihenek egy kicsit amíg a csajok alszanak, mert reggel óta nyomom a készülődést a holnapi "bulira": sütök, főzök, díszítgetek.
És nagyon köszönöm, hogy rám is gondoltál. Utolsó 2-essel kezdődő évem... :roll: :cry:
Puszilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edit
Krisztanak no es Neked is mi is boldog szulinapot kivanunk! Most nem emlexem hirtelen hogy irtal-e mar rola, de jar mar Kriszta oviba? Nem tudom nalatok hogy mukodik ez a rendszer... :oops:

Nyafi
En is akartam mondani hogy le a kalappal hogy most diplomazol. En nem tudnek gyerek mellett meg vizsgakra is tanulni.... Kosz a megjegyzesedet a Supi szandival kapcsolatban, ha a kovetkezo szandit vesszuk es ezen mulik, megveszem, mert igazad van, hogy nyulik kicsit a bor, en is ezt tapasztaltam a mienken.
Sok sikert kivanok a munkakereseshez, remelem talalsz egy kedvedre valo munkat!

Na, csak lemondott a tel! Mar ideje volt. Itt is veszett sokan lettek a jatszoteren, tobbszor volt par hete hogy odamentunk es senki nem volt ott, csak mi, na hat ez mar nem mondhato el! Asszem le fogok adni par kilot a nyaron mert Balint annyit futkarozik a jatszoteren, mindenre felmaszik, meg ami a nagyoknak is van, ugyhogy mindenhova kell rohanni utana, mert egy helyen sincs meg par percnel tovabb.

Barinok
Nekem sincs senki akivel osszejarnek. Szerintem ez azert is van mert mindenkinek van egy napi rutinja, amitol nem nagyon lehet elterni. Gyerek mikortol meddig alszik, mikor van seta, stb, en ugy veszem eszre mi egy kicsit kesobb csinalunk mindent, pl. 2-4-ig van alvas, 5-7-ig vagyunk lent, akkor mar sokan feljonnek. Balintot altalaban nem lehet 10 elott letenni, neki kell 6-7 ora fentlet, hogy lefaradjon. Az a helyzet hogy nem nagyon eroltetem a temat, van, hogy valakivel beszelgetesbe elegyedek, de az is csak par mondatos mert futni kell Balint utan. Lelkileg mostmar berendezkedtem arra, hogy ez igy lesz kb. 3 eves koraig... :?
A baratnomek 3 emelettel laknak fentebb, most lesz 1 eves a kisfia, de meg egyszer sem tudtunk egyutt elmenni sehova!

Kismok,
akartam kerdezni hogy nem faj a hatad ha Sarit magadon hordod? Asszem utoljara azt irtad hogy 10 kg korul van, nem?

Jo 7veget mindenkinek!
_jáde_
 
 


Edit mi is boldog szülinapokat kívánunk nektek.
Azért a 3-sal kezdődő évek sem rosszabbak semmivel sem:))

Mi ma kimentünk az állatkertbe. Hát eszméletlen mennyien voltak. Nem is volt parkolóhely, egy csomót gyalogoltunk. És úgy, de úgy elfáradtam.
Persze nem tudom, hogy Ádám ebből mit vett észre. Jó kedve volt, kb. 2 lépést ment, inkább cipeltette magát vagy a kocsiban ült. Szerintem a többi gyerek jobban érdekelte, mint az állatok.

És holnap elvileg elmegyünk cipőt nézni. Meg nyári sapkát. Ilyenkor látni, hogy mennyit nőtt, semmi nem megy rá. Még a fejére sem:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Jade
egyáltalán nem fáj. Ha jól van megkötve, észre sem veszem, pedig sok órát is gyalogolunk. Nyáron így túráztunk (no, jó, akkor még kb. 8 kiló körül volt), de így sem nehezebb. Másrészt ha szeretné a gyerkőc mondjuk, h felvedd, mivel jobb a fél karoddal cipelni a csípőre ültetve. Na, az tud egy idő után fájni... :wink: :lol:

Edit
Isten éltessen sokáig!
Akkor ezek szerint éppen 1 év, 1 hét van köztünk. Az én javamra. :cry: :lol: Épp egy hét múlva búcsúzom a hunédzserségtől és belépek a nagy és FELNŐTT :shock: :lol: harmédzserek közé. Fú, belegondolni is elképesztő. :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Csajszik megjöttünk Sopronból, annyira jó volt! Nagyon bababarát a hotel, mindenkinek ajánlom. Így hogy sokan bababónusz miatt is jöttek, szinte csak kisgyerekesek voltak! A kaja isteni volt, hoztunk bort, fagyiztunk, jókat kajáltunk, fürödtünk, én napoztam, masszíroztattam….vááááááááááááááááá!
Kismok, Jade nem nagy ördöngősség a tanulás. Akkor szoktam, mikor Gigi du alszik. Más ilyenkor relaxál, nekem meg ez van. De hétvégén én is pihizek!
Szilvió a Deichmanban vettünk szandit ma a csajnak, 2990ft, elöl zárt, így jó a motorozáshoz és magas a szára. Van ugyanez kékben is, a stop shopban vettük újpesten.
Kismok ! mindig azt képzeltem, hogy a 30. szülinapomon majd spiccesen sírok valami szórakozóhelyen, ehelyett egy botra támaszkodva kinn az erkélyen a férjemmel a hóesésben, szívtuk a szivart, amit Abigél szülinapjára kaptunk, meg ittam az alkoholmentes söröm és elképzelni se tudtam volna szebb szülinapot. Előtte való nap jöttünk haza a kórházból.

Kép
nyafi
 
 


Nahát ha már itt tartunk, akkor az én 30. szülinapomon tüzijáték volt, meg házilag sütött torta és én ültem az éppen-hasammal és baromira meg voltam hatódva:)

Túl vagyunk a cipő vásárláson. A Pólusban vettünk végül tépőzárasat. Semmi különös, tök no-name. Nálatok is ennyire beleszól az apuka a vásárlásba? Nekünk azért tartott két órát, mert nagyon nem egyezett a véleményünk. Én puha bőr magasszárút akartam, ő keményebb sportcipőt. Volt olyan, amit azzal szavazott le, hogy az túl merev sarkú és feltöri a lábát. Szóval a végén örültem, hogy találtunk kompromisszumot, amibn tud menni a gyerek és megfogadtam, hogy legközelebb kicselezem és egyedül megyek.
Ja és megint megdöbbentem, hogy 5-12 ezer forint körül mozogtak a cipők.

Nyafi: szandit is kell majd venni, azt én is láttam jót, de úgy gondoltuk, még ráérünk. Persze, ha ilyen meleg lesz....

És ma megint rádöbbentem, hogy sosincs elég ruhánk. A tavalyi vékony farmerből csőnaci lett, nagyon viccesen nézett ki benne.

Én nem tudom, de gey-egy hétvége után alig van energiám a hétfőhöz:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Kismok, kszi neked is! :D Igen, emlékszem, már tavaly megdumáltuk, hoyg egy hétig még ugyanannyi idősek vagyunk! :D :lol: :lol: :lol:
Puszi, aztán jövök képekkel! Bár lehet, hoyg még most, ha fennmaradok még egy picit, hyog kicsinyítsek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jön a torta:
Kép
Meglátta a tortát:
Kép
Mindenki bambul:
Kép
Elfújja a gyertyát:
Kép
Tapsol :D :
Kép
Hammmmm:
Kép
Maszatka:
Kép
Naná, hogy a kicsi sem akar kimaradni a jóból! :wink: :lol:
Kép
Kép Kép
Az ünnepelt félrevonult elfogyasztani a szelet tortáját: (a kupit meg ne nézzétek a háttérben. Miután Boró elaludt délben, nem mertem bemenni a szobájukba rendezgetni, mire felkelt pedig, már itt voltak a vendégek. :oops: )
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Gyönyörű kis tündérbogyó! Mégegyszer boldogat! Szép nagy torta! milyen íze volt?
Szilvi 72 és Titti gyertek már egy kicsit!!!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sopron egy két kép Kép fertő tó
Kép jacuzzi
Kép indulás előtt

Kép
nyafi
 
 


Köszi a hiányolást! Nem vesztünk el, csak mire írnék, addigra mindig történik valami....de megígérem, hogy a köv. napokban végigolvasok mindent, s én is írok magunkról!

Addig is a képek csuda szépek, minden baba nagyon szép, s nagy már!
Minden szülinapos babának, s anyukának sok boldog szülinapot kívánunk!

Jövök hamar....addig is puszika :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Edit, Krisztának boldog szülinapot. Na és persze neked is. Nem semmi torta, ha nem haragszol, lehet hogy egyszer felhasználom az ötletet, nagyon mutatós, és gondolom finom is volt. Piskóta tekercs volt?

Nyafi, látszik hogy jól éreztétek magatokat. Köszi a meghívást, élnék is vele szívesen, de egyelőre nincs autóm, szóval kicsit nehézkesen mozgok, de ez hamarosan változni fog. A 30 szülinapomra összcsaládi ajándékként autó lesz, csak tudjak dönteni, abban az árkategóriában ahol ketesgélek, nem túl nagy a választék, ráadásul automata váltósat szeretnék. Aztán persze össze kell szednem a bátorságom a vezetéshez, jó régen van jogsim, de alig vezettem eddig. Mindenesetre szavadon foglak :)

Mi jobban vagyunk, de az éjszakákat nem ecsetelném. Kiütések éppen elmúltík, most viszont az arcán megmaradtak a jellegzetes száraz vöröses foltok, visszatért az ekcéma, amit tavaly nyár vége óta nem láttam. Úgy néz ki, a száraz, meleg lesz a ludas, kajára nem gondolnék, mert mindent evett az utóbbi hónapokban is, amit most.
Megvettük a Supi cipőt, pontosabban egy szandálcipőt és egy szandált majd bentre ha elindul. A Deichmannban egy egyszerűbb nyitott félcipőt a játszótérre, szóval egy darabig elvagyunk látva cipővel. Úgy döntöttem, hogy felváltva fogja hordani a különböző taplú cipőket és mezítlábazik is.

Hétvégén nagytakarítás volt, eljöttek a szüleim és anyósom, segítettek, plusz vigyáztak Blankára és játszótereztek vele, enélkül nem nagyon tudtunk volna haladni. Anyukámnak fantasztikus képességei vannak a gyerekeket illetően (nemhiába óvónő), sikerült neki újra elindítani Blankát a motorral a korábbi esése után, én csak az ücsörgésig jutottam vele. Most imád motorozni, egyre bátrabb, én viszont folyton a sarkában vagyok.

Na megyek elültetek pár virágot, muskátlit, most kivételesen hosszabban alszik a kiscsaj.

Szisz

Kép

Kép
szisz05
 
 


Blanka: milyen szerencsés vagy, hogy így összefog a család. Minket megesz a kosz:)
De jelentem saját erőből minden függönyt kimostam és úgy ahogy az ablakokat is megpucoltam, plusz még tojásfát is csináltam.
De muskátli még nincs és amit véletlen haladok a takarítással, azt a kis gengszter egy nap alatt tönkrevágja.

Nekem is tetszett a torta, főleg ha házi volt:)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Edit nagy torta és kajakészítő én biztos vagyok benne, hogy házi!
Hozzám jövő héten jön az ablak és ajtó pucoló, most először...5e ft lesz.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicséreteket, valóban én sütöttem, és természetesen, bárki lenyúlhatja az ötletet. Nekem sem a saját agyamból pattant ki, én is csak lenyúltam. :D
Ha kíváncsiak vagytok, akkor a blogomban leírtam részletesen hogyan készítettük. Mert anyósom segített egy kicsit a sütésnél és az krémmel töltésnél. Amúgy igen, piskótatekercs volt. :)

Puszi nektek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 



Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith: csak éppen hogy beleolvastam a blogba és már látom is köztünk az alapvető különbséget: én nem vagyok konyhatündér típus. Bevallom, nekem ehhez nem lenne türelmem. Persze, ha egy jótündér elém teszi, azért szívesen megkóstolom:))
Holnap sajnos nekem is erőt kell venni magamon, mert a férjem névnapja lesz és náluk sajnos szokás a munkahelyre bevinni valami apróságot. És mivel a Tesco-s aprósütit nem engedtem neki, így majd nekem kell összekapni magam.
Szerencsére a muffinokat nekem találták ki és már az is biztos, hogy tuti receptekhez fogok nyúlni és semmi újítást nem csinálok - az általában rizikós. Persze még sosem sütöttem egymás utá három tepsivel, de talán menni fog. Mindenesetre az eddigi gyakorlat szerint a gyerkőc ilyenkor vagy egyáltalán nem alszik vagy épp akkor kel fel, amikor a legtöbb a meló:)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Na Szilvi milyen lett a muffin?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek, pár napig biztos nem jövök.

Azért remélem nem hal ki ez a topic.
Gyertek gyakrabban, Kriszta, Cas, Tittina, Anita, Ancsa, Szilvi17, Szilvi72, Kia (és még sorolhatnám) nagyon eltűntetek...

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Nyafi: nagyon büszke vagyok magamra. Három tepsit sütöttem,majd megfőltem a konyhában. Érdekes módon a meggyes-mákos ízlett jobban a közönségnek és nem a csokis.
Ádámnak a csokis jött be, kétpofára nyomta befelé:))

Ma sztrapacskát főztem. Ehhez az összes reszelőnket kipróbáltam, mert egyik sem tűnt jónak- hiába, ezt mindig az Ember csinálja általában.

Kép

Mindenkinek kellemes ünnepet kívánunk!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Hahó, mi megvagyunk, olvasgatlak is benneteket, csak erőm nincs írni.
Húsvéti készülődés nálunk nulla, végigment rajtunk egy hányós vírus, sajnos CSilla viseli a legnehezebben (ehhez még hozzájön az MMR oltás nyűgje is). Napok óta egyre vacakabbul van, már csak a víz marad meg benne, minden mást kihány, ehhez őrült magas láz és aluszékonyság társul.
Mostmár nagyon remélem, hogy holnap jobban lesz, különben asszem be kell mennünk az ügyeletre, félek, hogy kiszárad, már alig pisil. :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas:Csillának jobbulást kívánunk,küldünk sok sok gyógypuszit!!!!!!!

Mindenkinek boldog húsvétot!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó éjt

Üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Jobbulást a családnak cas! Hogy telt az éjszaka? Igen hallottam, hogy megint felütötte a fejét, rajtunk még karácsonykor ment végig. Úgy néz ki, hogy kinézi magának az ünnepeket!
Boldog húsvétot kívánok!

Kép
nyafi
 
 


Én is kívánok mindenkinek kellemes Húsvétot!
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


FONTOS KÉRDÉS!!!!!!!!!!!
Sajnos most nincs időm-türelmem végigböngészni, így írjátok meg légyszi, kinél milyen oltási reakció jelentkezett a 15 hós oltás (MMR) után?
Csillánál a hányós mellé már ez is bekavart, és jó lenne tudni, nektek milyen tüneteket produkált ez az oltás!
Köszi!!!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!!!!!!!!


Jobbuást a betegeknek!!!!!!!!

Edith: nagyon szuper a blogod!

Jól vagyunk csak mostanában elég nehéz a Bencussal most tanulom a gyereknevelést és az elválasztást... 16-tól nincs szopi és nem egyszerű a folyamat.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Végre vagyok....
Visszaolvastam, Apa éjszakás.. van időm írni.
Itt vannak a sógornőmék is... pár napig.
Levi élvezi, hogy "babázhat" az uncsitesójával (5 éves lesz :lol: )

A 15 hós szuri
Lassan 3 hete kaptuk meg, de semmi nem volt. Se pötty, se láz... :roll:

A kis és nagy betegeknek JOBBULÁST!!!
Cas :(

A babák nagyon szépek a képeken!
(Nóri, Boróék, Giginek jó a haja, a torta nagyon jól néz ki - Edit :wink: )

Szilvió
Azt írtad, hogy sok a kaki (napi 2)...
Levinek napi 1-2 van.. szerintem nem sok.
Ha jön a foga akkor 2-4 is szokott lenni.

A nagyik ősszel látogatták meg utoljára?
Az durva...
Anyós is ilyen volt. Csak akkor jött (most úgy írom, mint ha Bp-en lennénk), ha jöttek
Anyuék is és hozták :? Nem vonatozott fel soha :?

Sziszi
Gratula az álláshoz!

Edit
Néztem a recepteket - nagyon jók - ügyes vagy!
Kipróbálok majd 1-et - 2-t. :P

Most, hogy otthon voltunk (Anyuék) - Levi ismét új szavakat tud... :lol:
Vannak állatok - mindet nagyon imádja :lol:
Mi napi 2x vagyunk kint - nagyon jó az idő :P , amit nagyon élvez.

Zsuzsi
Leszoktok teljesen a ciciről?
Én most fogom a délit elhagyni - így már csak napi 2 lesz... :roll:
Majd írd meg, hogy hogyan sikerült?

Zsömis
Kép
Kép
motoros
Kép
Kép
..és a lényeg:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


...valamit kihagytam...
Kismok
Kép

és
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Cas
Mi is megkaptuk már az MMR-t, itt 12-15 hónapos kor között adják. És Napsinak sem volt SEMMI baja. Jobbulást a Kiscsajnak!

Mindenkinek nagyon Boldog Nyuszit kívánunk!

Kedden jövök bővebben - Apácskának van munkája. :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tittina1982 2009.04.12 15:45-kor.

Kép
tittina1982
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?