Új privát üzeneted érkezett!

Lina!
Örülök,hogy Lili jobban van!!
Én is osztom a gondolat menetedet :lol: Nem hinném,hogy visszamenőleg vagy most azonnal be lehetne ilyen horderejű dolgokat vezetni.Azért sok embernek van beleszólása.
Mondjuk kezdetnek ami nekem nagyon szimpi!!!És van ahol már ez él.Minek annak szoc segély akinek a nevén 1milla feletti autó van.

Madaran,nem is kell vitázni.Én örülök annak a szakmunkás bizimmel,hogy az emberek nagy része így gondolkodik.
Viszont szomorúnak találom.Példát kéne vennünk a nyugati emberekről,akik nem restek dolgozni,most hogy carban van a hazájuk.Csak mi Magyarok nem akarunk itthon dolgozni :cry:

mimi12

AZ a kirándulós link az nagyon jó!
Mi sokat jövünk megyünk,szeretünk csavarogni.Eddig zömében sikerült olyan utakat találni,ahol babakocsit is lehet tolni.Viszont most majd meglátjuk.Gondolkodom a hordozó kendőn,és azzal sokkal könnyebb mozogni bármerre.

mimi12

Sziasztok!

Na végre megjöttem :P És minden valószínűséggel Kislány :lol:
Az terhességi afp:-m:54.99 ng/ml
MOM érték 1,66
és korrigált afp:az meg 1,61 lett szerintem ez jó nem?A doki szerint jó.
Tökre megdicsért :P ,hogy milyen zárt és puha a hasfalam.... :P

Na majd délután jövök..kicsit összekapom a lakást utána megyünk játszóházba :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szuper eredmények!!!Gratu a kiscsajhoz!!VÉgre, egy újabb lány!!!

Mimi :lol: SZerintem is szuper utak, mi is imádunk kirándulni, szerintem rengeteget fogunk menni.. MOndjuk lehet, hogy hordozóval kényelmesebb, mint babakocsival, neeM??? azért mindenképpen strapabíró kocsit kéne venni...
Bennem még mindig tombol a kocsimizéria...
viszont egyre olcsóbbakat találok. Most pl a Panda babaházat, ahol olasz kocsi vannak tök jó áron!!! VOlt már itt valaki????

http://pandababahaz.hu/shop_cat.php?sho ... cat=831864

nézzétek meg!! Van egyáltalán még valaki, aki dilemmázik a bbkocsin?? Tegnap a dokinál láttam egy tök jó Peg peregot, de mondta itt valaki, hogy nem túl jó az esernyőre csukhatós, mert egyrészt a baba hátát nyomja a támaszték, ill. ha van nagyobb gy. nem lehet tolni , mert kétkezes. ezek azért elég meggyőző érvek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Lina: örülök, hogy Lili jobban van :lol: Az, hogy csiripel folyamatosan csak azt jelenti, hogy jól is érzi magát, drukkolok nektek, hogy ma hazaengedjék!!!

Ma reggel voltam védőnőnél, megkérdezte, hogy gondolkoztam-e már, hogy milyen fájdalomcsillapítási módszert szeretnék, szeretnék-e egyáltalán és hogyan szeretnék szülni? Hát, tulajdonképpen nagy kerek szemekkel hallgattam, mert ezen még nem gondolkoztam, eddig úgy voltam vele, hogy még azért pici időm van, nem? Nektek hogy volt vagy ti hogy látjátok ezt?

Végre elégedett volt a védőnő, 1,5kg-ot híztam :lol:

Találtam a védőnőnél egy prospektust, a 2in1 Collection kismamaboltját hirdette a Lövőház utcában, valaki volt már ott?

Esküvős lányok: ti hogy álltok a szervezéssel, kinek mikor lesz a nagy nap?

Anett/Kata: beírjátok a táblázatba a babanevekhez, hogy Marcell? :lol: Most ez tűnik befutónak :D Illetve csütörtökön megyünk UH-ra, már csak kettőt kell aludni :lol:

Ha nem haragszotok a politikai kérdéshez én már nem szólok hozzá, egyelőre nem szeretném magam ezzel idegesíteni, még úgyis mindenki csak tervezget, aztán ki tudja mi lesz a vége...

Bea

Kép

Kép
dbea

Na de Bim-bam, így elrontani a 2. kisfiús sort :lol: :lol: :lol:
Viszont Noel mellé tökéletes egy hugica.
Az AFP meg tényleg tökéletes.

Most beszéltem apával, másfél óra alatt megvan 2 dl tea, akkor még van 3 óra a maradék 3 decire. De olyan édes Lili, megértette, hogy ha Gini kutyához (haza) akar menni, akkor inni kell.

Viszont egy dolog zavar azért, hogy most is úgy összepisilte magát, hogy lepedő, takaró, minden pisis lett, és még így sem szól, hogy bepisilt. Ül a tócsa közepén. Szerintetek miért nem zavarja? Hogy lesz így szobatiszta?

Levike viszont nagyon aktív, szegény most az utolsó pár napban nagyon el van hanyagolva. Tényleg más ez a 2. babavárás. Örülök, hogy érzem, de szinte nem is nagyon beszélek hozzá. Tegnap este mondjuk kommunikáltunk.

A tegnapi véreredményem meg még mindig nem jött meg :cry:

Na pakolok tovább. Annyi cuccot halmoztunk itt fel, hogy azt sem tudom mibe.

Szerintetek, ha kihozzuk Lili cuccait a fertőzőről, és a ruhákat símán kimosom, a többire meg vettem egy fertőtlenítő spay-t, az elég lesz? Amit lehet, kifőzök. De azért csak nem szeretném kidobni a dolgokat. Persze a bevitt kaják azok mennek a kukába, az nem érdekel, de a többit szeretném menteni. Tegnap már a vadi új body is a kukában landolt a kis fosós közjáték után :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Megjött a 21. heti várandós naptáram, bemásolom:

Anya:
Érzelmileg most sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzed magad, hála az ismét rendeződő hormonális viszonyoknak. Állapotod egyre inkább szemmel látható, így most már tényleg szerezz be néhány kismama ruhát! Méhed teteje már csak alig egy centire van a köldöködtől, ami olykor ettől ki is fordulhat, ne ijedj meg tőle! Eddig kb. 5-7 kiló gyarapodás számít átlagosnak, de ha egy kicsit kevesebb, az nem gond. Ha rendszeresen és egészségesen eszel, elég vizet, folyadékot iszol, nem kell különösebben bújni a kalóriatáblázatokat sem. Bokád és lábad megduzzadhat vagy a nap végére bedagadhat. Ha elég vizet fogyasztasz, ez a tünet enyhülni fog, de ha huzamosabb ideig fennáll, próbálj meg magasabb káliumtartalmú ételeket is becsempészni étrendedbe: pl. egy-két banán magában vacsorára. Ha esténként 30 percre felpolcolod a lábad, az nemcsak a vizesedés, dagadás enyhítésében segíthet, de a visszerek kialakulása ellen is hatékony. Figyelj rá, hogy zoknid, harisnyád, cipőd ne szorítsa el a lábad.
Szexuális életetek is változékony lesz a terhesség alatt. Míg az első harmadban sok kismama a rosszullétek, az érzékeny mellek és a fáradékonyság miatt nem kívánja az együttléteket, addig a második trimeszterben a kismamák kívánóssága e téren is kiemelkedővé válik. Csak nyugodtan, ami a mamának jól esik, az a babának is jót tesz!

Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz:

Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron
Gyakori vizelési inger
Székrekedés
Gyomorégés
Alkalmanként fejfájás
Striák (a kakaóvaj vagy egy speciális krém segíthet a fékentartásukban)
Viszketés
Derékfájás

Baba:
Babád most már igencsak aktív, ide-oda bukfencezik a méhedben. A trimeszter végére azonban már nyugodtabb lesz, és valószínűleg már fejjel lefelé szeret majd tartózkodni odabent. Arcán megjelennek a szemöldök és szempillák kezdeményei, haja pedig egyre hosszabb. Rendszeres időközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres időközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhető. Egyébként számíthatsz rá, hogy kb. olyan ritmusban lesz ébren születése után, ahogy a hasadban tapasztaltad. Rengeteg magzatvizet vesz magához, hogy aztán kipisilhesse. Most már 27-30 centi hosszú és 375-400 gramm.

12 hónap, és gyermeked már 33 hetes lesz! Már több, mint fél éves!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Madaran!
Nekem sem a Fanninál(akkor még nem is volt)sem a Szabinál nem volt kendőm.De annyira szimpi,hogy gondoltam,most majd kipróbálom.Vanni nem fogok,mert van a húgomnak,és kipróbálásra az tökéletes.Ha bejön és tetszik,akkor esetleg lehet venni,ha nem jön be,akkor nem költöttem feleslegesen :lol:

Nekünk van egy Peg Perego P3-as kocsink.
Én spec szeretem.Igaz esernyőre csukható,és kettő tolókarja van,de meg lehet szokni,vagyis szerintem lehet fél kézzel is tolni,ha bele jövünk.
Sokan nem tudják,ds meg lehet fordítani a nap/esőő védőjét,és akkor máris lehet a gyereket velünk szemben tolni.
Én nem tapasztaltam,hogy nyomná a gyereket,de ha mégis,akkor lehet alá tenni egy pokrócot,vagy télire egy olcsó textil mózest(ezt kb 4000ft-ért lehet veni)
Viszont ami tény,ez nem túrázásra való babakocsi.Vagyis sok helyen el lehet tolni,de kis kerekei vannak,és földúton döcög zötyög. :lol:
Viszont kettő gyereket minden kocsiban nehéz tolni. :lol:

Csilla!Gratulálok a jó eredményedhez,és legfőképp a kiscsajhoz!!! :lol: :lol:
És igen!!Tökjó az Afp eredményed!!

mimi12

Linácska!
A lep tetején van a várandós naptár.Én ott szoktam meglesni.De ha valaki nem tudja,azt bárki megnézheti :wink:
http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=21

Én szerintem nem csinálnék nagy fertőtlenítést.Végül is,előfordulhat bármikor hasonló betegség.Lilin most nagyon kijött,de alap esetben ki az akinek eszébe jut,otthon fertőtleníteni?
Meg mondjuk én nem is tartom jó ötletnek az otthoni fertőtlenítést.
Végül is a párod ha bemegy,ő sem fertőtleníti utána magát.

Baba.Többedik terhességnél már tényleg nincs annyi idő a pocakra figyelni.Max ha alszik a nagyobb porontyunk.Nekem mázlim van,a Szabi alszik még 2-3 órát nappal :lol:

Pisilés.Szerintem ezzel most ne foglalkozz!
Sajnos van egy olyan érzésem,hiába magán az ovi,lehet carnak rá,hogy a gyerekeket ösztönözzék.Végül is,ott nekik egyszerűbb tisztába tenni,mint ott ülni a gyerek mellet 10-20percet míg ül a wc-n bilin.
Majd jön a jó idő,és majd otthon ha rohangálhat pucéran könnyebb lesz.

mimi12

Mimi,
nem is nagy fertőtlenítésre gondoltam, hanem a kórházból kihozott cuccokra. Amúgy ma én is bent voltam egy órát a kórteremben, de csak Lili van ott, meg most egy kislány, akinek lehet, hogy semmi baja nincs, csak megfigyelik. Amíg ott volt a két igencsak fosós-hányós kisfiú is, addig nem mentem be. Apa azért minden peluscsere után azzal a fertőtlenítővel kezet mos, meg én is, mikor eljövök onnan. Na ilyet vettem otthonra. Azt mondták, legalább egy hétig én még nem szehetem ki a pelusból, de ha nagyon muszáj, akkor ezzel a fertőtlenítővel utána kezet mosni.
Én arra gondoltam, hogy a ruhákat, amik bent voltak, azt símán kimosom, a játékokat, cumisüveget, cumit... azt meg ezzel a cuccal lemosom, és esetleg kifőzöm, ennyi. A barátnőmék, akinél most lakunk pár éve voltak bent ugyanezzel, és nálunk utána megjelent otthon az ÁNTSZ fertőtleníteni a lakást (mert fertőző oszályon feküdt). Állítólag elég nevetséges volt, két fújás valamit benyomtak a levegőbe, és ennyi.
Azért ok, hogy külön szobák vannak, de van ott a hepatitistől az agyhártyagyulladáson át, az egyszerű bárányhimlőig minden. Meg aidses gyerekek, bár azt ugye tuti nem kapjuk el.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Az Aids-esek teljesen máshol vannak,velük nem is találkozol.Nekem úgy rémlik,hogy külön épületben vannak talán?
Agyhártya gyulladásosokkal nem tesznek össze.Azért annyira nem kell félni.

Ja mi meg várjuk a bárányhimlőt..
A Szabi kis haverja akivel egész szombaton együtt volt(egy autóban és egy pohárbol is ittak,vasárnapra barihimlős lett.

mimi12

Mimi,
aidsesek is ott vannak, csak a földszinten, de mint mondtam, azt nem kapjuk el tutira. Viszont van, amit elkaphatunk, még akkor is, ha egy szobában egyféle beteg van. Pl. az sem biztos, hogy a 3 fosós ugyanattól fosik. Lilié vírus, lehet, hogy a másik baci...,
na meg a nővérek járkálnak egyik szobából a másikba. Nem mondom, hogy nagy az esély, de azért a játékait akkor is lemosom :lol:

Én beadattam Lilinek a bárányhimlő oltást, Levinek is be fogom, és önös érdekből. Nem attól félek, hogy ők elkapják, hanem hogy én felnőtt fejjel. Sajnos semmilyen gyerekbetegségen nem estem át, de tényleg semmin. Amit lehet, szeretnék kiküszöbölni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anna, egy napja vagy csak itthon és lám milyen tevékeny vagy :lol: Nagyon jók a linkek, komolyan! A kirándulósnak én is örülök, a foltvarrós nagyon tetszik, a babakocsis meg hasznos.

Csilla, éljenek a puncik :wink:

Linácska, én is megdöbbenek néha mennyire okosak és értelmesek már ebben a korban a gyerekek! Milánnak éppen tegnap magyaráztam el ebéd után, hogy muszáj aludnia egyet, de utána elmegyünk Rékával (ő a kis szerelme :lol: ) sétálni. Milu félrefordított fejjel figyelt, aztán egyszer csak elrohant... majd jött vissza a párnájával a kezében :D Olyan édes volt, nagyon büszke voltam rá! Szépen be is feküdt a kis függőágyába és elaludt magától.

Én is voltam délelőtt védőnéninél, 4 kg-t híztam most megdicsért. Ki érti ezt? A múltkor 3-ért leszúrt...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Linácska: drukkolok, hogy jobban legyen Lili és, hogy hazaengedjék. Szegényke biztos megviselte a hasmenés. De az a fő, hogy jobban van egy kicsit már. A játék jót tesz a beteg gyerekeknek.

Fertőtlenítés: Én mikor hazahoztam Jázmint a Heim Pálból akkor fertőtlenítős szerrel mostam ki a ruháit, kifőztem a játékait meg a cumit cumisüveget, mert volt szájfertőző is az osztályon. És éppp csak azt nem kaptuk el bent amúgy lázzal mentünk be és már aznap hányt és ment a hasa a gyereknek, mert a szobába ilyen beteg kislány volt. Én fizetős szobában voltam Jázminnal, muszály volt mert csak mellettem aludt el, első éjszaka kissámlin a karomban aludt. Nem volt valami kényelmes.

Bárányhimlő: Én is beoltattam Jázmint ellene, mert tanácsolta a doki. Így is kijöhet de nem mindegy, hogy 10 pötyi vagy 500. Én sokminden ellen beoltattam Jázmint egyedül Rota vírus ellen nem mert arról lecsúsztunk de én még Pneumóért is fizettem a kettő oltás majdnem 30 e volt. A rota meg 18e forint mert nincs rá támogatás. De a kisporontyot bizti befogom oltatni ellene. Nálunk pont úgy volt a pneumó, hogy be kellett 2 éves kora előtt adatni a másodikat és rá félhónapra ingyenes lett. :evil: Most kullancs ellen akarom beoltatni mert tavaly volt a bölcsibe több gyerekben és bizti kint az udvaron szedték össze. Mert este vették észre a szülők, és most azt mondják, hogy nagyon elvannak mutálódva nem szeretném ha Jázminnak valami baja lenne. Lehet, hogy nagyon paramami vagyok de ez van.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Na most kaptam idegrohamot. Azt hiszem, bármi van, saját felelősségre hozzuk haza a gyereket. Betettek egy roma gyereket harmadiknak, természetesen négy felnőtt van vele abban a kicsi szobában (ki van írva, hogy csak egy lehet), és ott üvöltöznek, mikor a Lili meg a másik kislány alszik. Ki tudja, mit hoznak be, nem is értem, hogy hagyják. Ott a folyosó, lehet ott is üvöltözni. Mondtam a férjemnek, hogy ha itt kell maradni véletlen, akkor is mondja, hogy visszük haza, annyira rosszul már nincs, ennek így semmi értelme, így már pihenni sem fog tudni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: Hát, ha saját felelősségre haza lehet vinni, én lehet, hogy vinném... Dokival beszéltetek, mit ajánl?? Lehet, hogy most már otthon sokkal nyugodtabb körülmények miatt jobban gyógyulna...
jaj, ez nehéz kérdés lehet!

Megfőztem (tényleg tevékeny vagyok :wink: ), végre nem du. 4-re! SZékelykápit csináltam, meg sütöttem túrós rétest...hmmm :P Persze a lapokat nem én nyújtottam, bóti... De tök jó lett.... :wink:

Ja, és előszedtem a temérdek babaruhát, elkezdtem szelektálni, sajna egy csomó már nagyon elnyűtt, de azért akad bőven. Kimosni majd ráérek sztem június-júliusban, hgoy friss legyen. Csak jövő héten megérkezik a szekreény, legalább -ha még nylonban is- de be lehet tenni, nem rohad a pincében :roll:

madaran

Sziasztok Kismamik !

Madaran
Aranyos vagy, hogy érdeklődtél felőlem, megvagyok, csak annyi munka van a munkahelyemen, hogy nem győzöm utolérni magamat ! :(
Már nagyon várom, hogy 5 óra legyen és mehessek haza, megvisel a napi 9 óra robotolás ... :?
Nagyon szépek az iparművészes ágyneműk !!!! Szeretem a nem átagos, kézzel készített dolgokat !

Bim-bam
Gratulálok a kicsi lányhoz és a csúcsszuper afphez !! :lol:

Sissi
Én is mindennap érzem a babámat, kb 2 óránként, este meg a páromnak produkálja magát ! :D

Piroska
Jó ez a szüléses videó !

Anettoo
Te aztán alapos csajszi vagy ezekkel a táblázatokkal ! :D

Kata
Csúcs ez, amit a táblázattal kitaláltál !! :D

Linácska
Továbbra is drukkolok Lilinek, hogy mielőbb meggyógyúljon, megértem milyen nehéz most Neked ! :(

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Linácskla: Hú az nem jó. nem vagyok rasszista de az etnikumnak mindent szabad. Sajnos! Ez tapasztalat amikor mi voltunk bent akkor is volt ott egy család mindenki bent volt a gyerekkel egy szobában. Nagypapa, nagymama, anya férj, testvérek rokonok. szóval nem túl jó. Hát saját felelőségra kicsit szar érzés haza hozni nekem volt félsz de megérte, mi felhívtuk a körzeti dokinkat aki aznap eljött hozzánk és elkezdtünk egy kezelést ami hamar megerősítette Mimit. Lehet kapni a gyógyszertárban ilyen elektrolyt nevezetű készítményt ami igaz nem fini mert sós de kiszáradás ellen nagyon klassz dolog ilyen sós valami amit meg kell inni de teában vagy gyümilében elviselhető. Mi is ezt vettünk Miminek mikor hazahoztuk, meg amikor múlkor sokat hányt. Ne idegeskedj, mertr azzal meg ártasz a picikének.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Végül is eszik szépen Lili, nokedli volt az ebéd, ami a kedvence, abból is jó sokat megevett. És iszik is. Már megvan a fél liter idáig úgy, hogy reggel még infúzió is ment. Felkel, akkor még apa belediktál valamennyit, aztán remélem nem lesz gond. Amúgy kettő végre hazament.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és megjött végre a tegnapi eredményem, az legalább tökéletes :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla :lol:
Mit érzel pontosan, amikor a babát érzed??
nekem még mindig nincs határozott rúgás, pedig már nagyon szeretném...inkább olyan ciróka vagy gördülős-súlyozós...ez a kettő. Néha csak belül érzem, odateszem a kezem és semmi...paramami

madaran

Madaran,
egy-két hét, és lesz ott rúgdosás is :lol: Nekem már úgy rugdal Levi, hogy látszik a hasamon kívülről is. Pont az előbb csinálta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én egy szobában voltam szülés után egy roma csajjal.Neki is jött be fű fa a baba mama szobába.Szépen megkértük őket,hogy legyenek szívesek nem bejönni.És láss csodát!!Onnantól nem jöttek be...
Amúgy minden gyerekhez pont úgy be lehet menni,mint a roma gyerekekhez.Csak talán a romák kicsit család centrikusabbak.Legalább is én az ismeretségi kőrben ezt tapasztaltam.

Védőoltás.
Én nem adattam be semmit extrán a Szabinak.Én elítélem az oltásokat .Én azon az oldalon állok akik károsnak tartják.
Mellesleg ne az én pénzemen kapjon 1-2 milla fizut egy gyógyszerügynök
:lol:

mimi12

Sziasztok!

Tegnap nem jöttem, be voltam fordulva, jobbnak láttam, ha nem rontom a hangulatot. :shock:

Csilla, gratulálok a fiucskához! Nem bírtad tovább, rákérdeztél?

Bim-Bam neked meg gratulálok a kislányhoz!

Nem jegyzeteltem, megpróbálok emlékezetből reagálni.
Köszönöm a székrekedés javítására a javaslatokat. Lehet, hogy nekem bevállik a homeos cucc.
Elötte ha gondban voltam én is gyógyteáztam, de most terhesség alatt ezek nem fogyaszthatóak. Azt hiszem a szenna tea is ilyen, mivel alhasi görcsöket okozhat.

Haskeményedés: nekem kb a 17-18 héttől van. Főleg akkor volt, amikor kettő front is volt egy nap, és kb 22. hétig volt nagyon intenzív. Nagyon sokat feküdtem vele. Utánna az én bb pedig ugyan úgy helyezkedett mint Lináncska Levije a bal oldalamon nyomhatott egy ideget, és a bal lábam megemelésekor nagyon fájt, illetve ahol a combom és a hasam találkozik, illetve a szemérem csontom folyamatosan fájt.

Aztán lemászott róla, ez 3-4 napig tartott, de néha odo-oda vándorol, de már csak egy fél órácskára.

Valószínű a hétvégi bokadagadásom vízesedés. Úgyhogy most pócolom a lábam, és tegnap gyümi napot tartottam. Elég nehezen viseltem. :roll:
Pedig ha bejön a jó idő szeretnék végre sétálni, és nagyokat, de ilyen bokával :roll:

Esetleg erre valami gyógymódott tud valaki?

Rilla, azért ne dolgozd szét magad :twisted: :lol:

Mandaran, nagyon jó linkeket tettél fel! Örülök, hogy nem cicóztál és egyből dokihoz mentél, de nem pihenned kellene? Vagy ez most nem volt kikötés az orvos részéről?

Linácska, nagyon örülök, hogy Lili jobban van, és remélem mihamarabb rendbejön.
És jó lenne ha ma hazatudnátok vinni!

Mimi, nekünk is van lakáshitelünk. Választhattunk vagy az albit fizetem, vagy a lakáshitelt. És mivel az én munkáltatóm nem TB kifizető hely, ezért még mindig nem kaptam meg a februári táppénzemet sem.
Én abba bízom, ha esetleg be is vezetik ezt a javaslatot, akkor is ez nem fog ránk vonatkozni.
Most erről többet nem írok, mert nem akarom feleslegesen idegesíteni magamat :roll:

Tündi mi volt UH?
Csilla, de édes lehetett Milu!

Ma reggel fodrásszal indítottam, levágattam, még sohasem volt ilyen rövid, de nagyon élvezem.
Mikor apával megismerkedtem a derekamig ért a hajam, most meg éppen hogy veri a fülemet. Kiváncsi vagyok apa majd mit szól hozzá ha hazajön du.

Zora annyira aktív baba, hogy mostmár minden reggel rá kelek. Apának is produkálja magát folyamatosan. Csak el kell kezdeni hozzá beszélni, és már reagál is. Remélem, azért fogok vele bírni idekinnt :roll: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi,
nálunk a baba-mama szobába szülés után senki sem jöhet be, még apuka sem. Anyuka kimehet a folyosóra.
Én amúgy csak azért voltam pipa, mert délelőtt direkt ottmaradtam a vizitre, hogy azért mégiscsak halljam a dolgokat, meg beszéljek a doktornővel, és ugye így Lilinél meg a másik kislánynál is épp 2-2 felnőtt volt, és szóltak érte. 4-ért meg nem. Na mindegy, nem mérgelődöm, Lili hazajöhet, és kész, én eldöntöttem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mimi, ja teljes punciborotválás. Én most sem látom már a hasamtól, nem hogy szülés elött :lol:

Mandaran nyugi, már csk szerintem napok kérdése, hogy te se azt a ciróka marókát érezd csak.

Én is gondolkodtam, hogy kérjek e majd egy ágyas szülő szobát vagy nem?! (persze fizetni kell érte)
Pont az ilyen esetek végett! De viszont a tapasztalt mamik meg tudnának segíteni nem? Egyedül lennék meg pisilni sem tudnék kimenni egyedül ha ott a baba?

Adri

Kép

Kép
irdab

Na jövök egy kicsit...
Voltunk a játszóba apáéknál apáék rendezték be nekik...
Tegnapról mára áttettük a védőoltást a Prevenart mindjárt jön a dokinő...
Én Nolinak a bárányhímlőt is beadattattam és igen ez a prevenar nem olcso db-ja 17 ezer ez van :o
A bárányhímlőt én nagyon fontosank találtam én 18 évesen kaptam el! érettségi vizsgáim előtt :!: Hát a tablóképeimet nem igazán mutogatom ezért elég sok hegg volt még akkor az arcomon.Nekem az egész belső szerveimet megtámadta még a szemérem ajakomnál belől is tele voltam,szám,orrom minden belőlről tele volt :cry:
Linácska ez azért már jobb hír de az már nem ,hogy kik vannak a szobába :o :o .Én hasonlóan gondolkodok mint te és kifertőtlenítennék föleg MOST mindent(ruha,játékok).

Olyan szerencsés vagyok meginnt,hogy a cukorterheléses vérvétel meginnt zsömlés lesz :lol:

Köszönöm a gratukat a kiscsaj nevében is

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Irdab: miért voltál befordulva tegnap?
Bokadagadásra állítólag jó a bokakörzés terpeszülésben, én még nem próbáltam, de azt mondják használ :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Irdab szerintem vagyis én nem mennék 1 ágyasba mert igen tudnak már a tapasztaltabbak segítenni meg néha valakihez szólni tudsz.Kérdezz rá,hogy a kórházba milyen lehetőségek vannak van ahol van 2,3 is :P

Nállunk a Dél-pestibe ugyanúgy van mint Linácskáéknál.

Mimi :hitel az van sajna nekünk, vagyis nem sajna mert nem laknánk akkor ilyen szép környezetben :P .7 misi még :cry: m,ost mi havi 20-al fizetünk többet :cry: De lesz azért jobb is vagyis reménykedünk... :)

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jaj csajok!!Ezzel a hitellel félre értettetek.
Lakásra ok!! a véleményem szerint.De új tévére már kicsit túlzás.
Tudom tudom...De gondolni kell arra,hogy ha most jól megy és tudunk fizetni,holnap történhet bármi.Szóval,annyit szabad amit bármilyen körülmények közt bírunk bírnánk fizetni!
Ezért írtam is ismi esetét.Akik rengeteg hitellel rendelkeznek,sírnak mint az újévi malac,mindenfelé tartozásuk van,de még vesznek fel..Mert nehogy már ne vágjanak fel a gazdag szomszéd előtt...

Őő szőrtelenítés.Én a Szabival simán megkértem a páromat,hogy segítsen.Végül is,van olyan bizalmas a kapcsolatunk.És inkább ő,mint egy tanonc a kórházban:wink:

mimi12

Bea, a bokám miatt fordultam be, meg a gyümi nap miatt. Jön a jó idő és mehetnékem van, végre a pocakom nem keményedik, erre jön a vízesedés, és még csak most leszek 6 hónapos.
Juj de furcsa volt ezt leírni, mivel még csak most lett + a tesztem :shock:

Csilla, igen igazad van, először is rá kellene kérdeznem mielött már agyalok rajta. :roll:
De a tapasztalat anyukák gondolata engem is nagyon vonz.

Ma elvitetem magamat apával du fagyizni, muszáj fagyit ennem 8)

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi, én most is apára szorulok már ilyen téren 8)

Adri

Kép

Kép
irdab

Na még nem jött a dokinő...
Noémihát igen sokkan azért nem tudják,hogy addig nyújtozkodj......ezek sirnak a leginkább :o
Nállunk is apa borotvált sőt a lábamat is mert ő a gyantázásban egy kicsit ügyetlenke :?
Fagyi nyam nyam.... :lol:
Irdab nekem tök jó volt,hogy nem egyedül voltam..bénáztam volna elléggéééé.A csecsemősők azért az Istvánba nem nagyon segítősek...meg hát augusztus ..a frontok miatt baba döpping van álltalában vagyis 2006-ban az volt :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Kinek mi a véleménye az etnikumról nekem is megvan a magamé és másoknak is. Nekem eddig csak rossz tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Főleg mióta építkezünk!!!!!

Hitel: Nekünk van sajnos máshogy nem tudtunk volna házat építeni. De nem bánom csak lesz valahogy. Eddig is volt hitelem. De én nem abból élek.

irab: Én is gondolkodom az egyágyason Jázminnál kétágyasban voltam. Hát nem volt semmi mikor Jázmin elaludt akkor a másik bőgött és így tovább, lehet én most egyágyasban leszek. Pisilni kimehetsz otthon is kifogsz nem? nem lesz mindíg ott veled valaki. Főleg ha alszik a pici. Ha meg zuhanyozni mész akkor megkéred az egyik nővért figyeljen a picire. Meg lehet oldani, meg amúgy is jobban odafigyelnek a fizetősekre.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Ja de nem azért mondtam, hogy nekünk annyi van de úgyis gyüjtögetnem kell a szülésre azt a kétnapot kibírom amit ki kell fizetni, úgyis hamar kiszórnak.

Kép
Kép
beusmimi

sziasztok

ritkán jövök, így csak az utolsó 2 oldalhoz tudok hozzászólni :)

beöntés: én már délután 1/2 4-kor menstruációs görcsökre keltem a délutáni pihiből és csak este 10-kor mentünk a kórházba (olvastam, hogy elmúlhatnak a szülési fájdalmak, ha közben megváltozik a környezet és még nem vagy benne eléggé, ezt nem akartam, ezért nem siettük el a bemenetelt), így az idegeskedés és hasfalmozgás magától is megtette a magáét, de én kértem volna, mert rémképem, hogy a szülőágyon ilyen történik velem :oops:, meg a gyereknek is fertőzésveszélyes lehet...

borotválás: igaza van miminek, úgyis nagyrésze a nőknek borotválkozik, bár mondjuk én kb a 7. hónaptól nem mertem (nem láttam magam alá, tükörből nem volt az igazi), így kifejezetten jól esett végre megszabadulni a bozóttól :D és ne izguljatok, a szülésznő csinálja, nem arra járó ápolófiú :lol: :lol: és szülés után is kellemesebb, mert a sok vér így a betétbe tud folyni és nem pang előtte:!:

bim-bam: a hugi szuper, gratulálok :) és az értékeid is irigylésre méltóak

madaran: szépeket csinálnak az iparművészek, nem tudom, hány készlet kell, nekünk hálózsákba aludt és alszik ma is a gyerek...

linácska: szerintem lilinek elég, hogy idegen helyen van és nincs ott anya, máté is ha beteg, akkor pelusos lesz nappalra is, mert vhogy a gyógyulásra koncentrál a szervezete, nem tud még erre is figyelni. fertőtlenítésre meg elég, amit gondolsz (szerintem)

irdab: egyágyas elsőszülésre nem biztos, hogy jó. én háromágyasba voltam és jó volt, hogy van kihez szólni, kire bízni a gyereket, tanulni a tapasztaltabb anyukától egy-két fogást. persze csak akkor jó, ha nincs búcsújárás a szomszéd ágynál, mert akkor tényleg az első napokat el tudják rontani :roll:

beusmimi: azért egyágyasba egyedül hagyni nem jó a babát! wcre meg szülés után azért jóval gyakrabban kell menni+fürdeni is napi 2* (legalábbis én így éreztem jól magam), ennyiszer meg "berakni" a csecsemősökhöz... oké, közben a család is ha bentvan, vigyáz rá, de.... hááát, én a többágyas híve vagyok :wink:

képzeljétek, én meg 1/2 kgot híztam 1 hét alatt... ajaj :) :wink:

Orsi
Kép
Kép
spulni

Sziasztok lányok!

Nekem tegnap védőnő volt a program, meghallgattuk baba szívhangját, ami már csak azért is megnyugtató, mert én még nem érzem túl gyakran, naponta 1x-2x tapasztalom, hogy mozog. Persze biztosan mozog többet is, csak még van tere hozzá és nem feltétlenül a hasfalam rugdossa :).

Tegnap megvettük a kompressziós combfixet is a visszér miatt, ma rajtam van -nem egy nagy élmény, de remélem, legalább használ! Most még egyébként oké, de nem tudom, nyáron mit fogok hordani, mert tök vastag...

Többen írtatok a a 18-30. hét közöttre is uh időpontot: ezt az orvosotok magától ajánlotta fel vagy kértétek? Azért kérdem, mert hivatalosan nincs közte uh.

Kép
angelita

Sziasztok!

Mindenki más, otthon sem fogod a picit wc-re cipelni magaddal. Vanakinek nincs segítsége az első hetekben mégis elmegy pisilni, zuhanyozni, meg főzni és ilyesmi. Nekem a szobatársam soha nem volt bent és én pl arra a két percre ott hagytam Jázmint míg pisiltem. Mindíg vootak nála látogatók és Szt Imrében nem jöhetnek be a szobába ezért kint volt mindíg mit csináltam volna vittem volna állandóan a csecsemősöknek, ha ott voltak a pultban a nővérek megkértem valamelyiket ha nem akkor bent hagytam. Mondjuk itt kimentél az ajtón és jobb kézre ott volt a wc. Az egyágyasban meg bent van. Én úgy tudom.

Kép
Kép
beusmimi

Adri, bokád biztosan hamar helyrejön, most tényleg borogasd, pihentesd pár napig. Én is magam alatt voltam/vagyok a lábam miatt: még előttünk áll egy költözés baba érkezése előtt, nem lenne jó, ha lerobbannék idő előtt...

Kép
angelita

Na túl vagyunk rajta..meglepően jól viselte a szúrit :lol: Se egy nem se egy sirás semmi :lol:

Noémi azt hiszem te irtad,hogy nem értesz eggyett az oltásokkal nem?És ami kötelező?

Angelita nekem a dokim mondta ma ,hogy a 24-héten találkozunk amikor lesz a vérvételem is .És akkor csinál u.h-is.

Többiek?Kandi,Kata,Tündi..stb?????

Használt valamelyikőtők terhességi támasztó pántot?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Ami kötelező az kötelező.De pl ha jól tudom(nem bizti,hogy jól tudom)Japánban 1éves kor után vannak a kötelezők,és csökkent a bölcső halál.
De a kötelező tényleg műás.Abban nem dönthetek,de abban sem értek sok esetben egyet.Pl a bcg vagy mi,amit a kórházban adnak a mai napig,már rég ideje múlt és ha jól rémlik nem is túl hasznos...
De ez az én véleményem.Senkit nem akarok meggyőzni arrol,hogy az a jó,ha nem kap oltást,így engem se akarjon senki az ellenkezőjéről meggyőzni :lol:
Azért bevallom,van amit hasznosnak tartok...vagyis tartanék..

Orsi!
Most bele gondoltam.Mit szólna a szülésznő,vagy egy arra járó segéd,ha itt ott csimbókban lógó szőrt látna,mert úgy sikerült leberetválni?? :lol: :lol:

Ja Csilla.Pántot én kaptam a Szabival kölcsön.Lehet kicsi volt és azért nem volt kényelmes,e nekem irritálta a hasam alját.Szóval én nem szerettem,viszont akitől kölcsön kaptam,ő imádta.Lehet embere válogatja..

Beus!
Egyet értek!!
Nekem sem volt már a Szabival segítségem.Haza mentem és első nap,mostam meg főztem is,mert megkívántam valami kajcsit.
Amúgy az első héten elláttak kajával,de ennyi.A többit egyedül intéztem,és a párom sem vett akkor ki szabit.Most talán annyiból lesz könnyebb,hogy nyár lesz.
Viszont egy kórházi szobában,lehet én sem szívesen hagynám egyedül a babát.Nem mintha valami baja történne.De akkor sem ...

mimi12

Sziasztok!

Szoba ügyben én is mindenképpen több ágyasban szeretnék lenni, nekem biztosan kell a segítség :lol: Remélem, hogy kedves Anyukákkal leszek egy szobában, hátha valaki közületek ott lesz :lol:

Beöntés: még soha nem kaptam és biztos nem kellemes, de inkább előtte jöjjön ki, mint szülés közben :shock:

Borotválás: én is a páromat fogom megkérni :lol: Inkább ő, mint egy vadidegen, mégha nő is :oops: Én sajnos nagyon szégyenlős vagyok :lol: Ami még nekem gond, hogy nem tudom például a körmömet hogy fogom levágni a lábamon? Apa ügyes nagyon, de szerintem ilyet még nem csinált :lol: Lehet, hogy inkább Anyukámhoz fordulok :lol:

Hitel: szerintem nagyon kevesen vannak, akik egy lakást/házat meg tudnának saját forrásból venni, valahol meg lakni kell, nem mindenkinek jön be a 20-30 éves albérleti viszony... Mi is most veszünk fel hitelt, máshogy sajnos nem megy :cry:

Orsi: szerintem a fél kiló egy hét alatt nem sok, valahol azt olvastam, hogy a második harmadban a heti fél-egy kiló teljesen rendben van :lol:

Angelita: nem irigyellek a kompressziós combfix miatt. Nem szorít nagyon???

A holnaputáni UH nekem még a 18-20. heti genetikai lesz, hogy utána mikor kell menni még nem kérdeztem az orvostól, de szerintem a 24. hét körül elmegyünk egy 4D-sre mozizni :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

ITTHON VAGYUNK!!! :lol:

Spulni,
nekem még Lili egyátalán nem szobatiszta, csak most ugye nagyon bement mind a pisi, mind a kaki, és még ez sem zavarta. Most, mikor hazaértünk, most szólt mondjuk, hogy vizes lett a gatyó.

Dbea,
elvileg a 18-20. heti UH után a 28-30. heti a kötelező (meg előtte a 12. heti, meg majd 38. heti). De azért az orvosok 4-6 hetente szeretik megnézni a babát. Én a 25. héten megyek legközelebb a szonográfushoz, utána a dokihoz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Linácska: De jó, hogy végre otthon vagytok. Mostmár megnyugodhatsz teis, és biztos vagyok benne, hogy Lili is hamar erőre kap.

Dbea: én is a 26. héten megyek a dokimhoz és akkor lesz uh-is amin 4D-lesz. :D A Marcell név nálunk is bennt van még a tarsolyban :lol:

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Na megyek elkészítem a fürdő vizet Jázminnak mert már tiszta nyügi.

Jó éjt
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Már jobban van Lili, amióta hazajöttünk játszik, csak nagyon hisztis lett. Rögtön megsértődik, ha valami nem sikerül, csapkod, dobálózik, ez azért nem volt jellemző. Biztos tuti fáradt szegény, most jön ki rajta minden feszültség.
Most leültek apával, és nézik az esküvői DVD-nket.

Képzeljétek, a kórházban Lili mellett volt egy kislány, akit egyedül nevel az anyukája. Olyan 2,5 éves. És eldöntötte, hogy a férjem az apukája. Apának szólította..., aztán mondta az anyukája, hogy hát ez nem teljesen így van, és a kislány teljesen elkeseredett, sírt, és hogy de, a Szláva az apukája. Mikor jöttünk el, bementek a fürdőbe, hogy ne sírjon a férjem után.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri, én is a többágyasra szavazok.
Beus, az egyágyasban nem a babát nem merném otthagyni egy rövid pisi erejéig, én az értékeimet félteném inkább.

Angelita, szexis lehetsz abban a harisnyában :)

Mimi, hogy ki miért nem akar dolgozni.... most olvastam az újságban, nevet nem írok (Molnár Anikó) azért nem megy el dolgozni, mert havi 100-120e Ft-tal nem lenne beljebb. Az eszem megáll! Ikább otthon b...sza a rezet és sír, hogy nincs pénze. Má' bocs...

Linácska, de jó végre otthon :)
Vendég

sziasztok!

angelita: nálunk sem lesz uh, 24. héten van terheléses cukor, utána csak orvoslátogatás 28. héten, majd 32. héten ultrahang is. ezt a fixet egyfolytában hordod? kemény lehet...

beusmimi: nálam sem voltak egész nap ott a kórházi ágynál, viszont az Istvánban nyitott a szülészet, egész nap megy a járkálás és félteném a gyereket, hátha megtetszik vkinek.... :shock: egyágyasból felügyelet nélkül hagyott gyereket simán elvihet... :roll: így értettem, hogy nem hagynám egyedül, persze ha a kórház nem ennyire liberális, akkor baja nem lesz a pár perces egyedüllét alatt...

mimi12: "Most bele gondoltam.Mit szólna a szülésznő,vagy egy arra járó segéd,ha itt ott csimbókban lógó szőrt látna,mert úgy sikerült leberetválni?? :lol: :lol:" - kit érdekel, mit szólna? egyébként gondolom azért apa is igyekezne jó mkát végezni :lol:

dbea: körömvágás más, azt a végéig eléri az ember, de a karod nem hajlik olyan nagy ívben+pocaktól nem látod a szőröket :) egyébként mi is próbáltuk volna apával a borotválást, de nem merte :lol:

linácska: oké, hogy lili nem szobatiszta, csak azért írtam, hogy a betegség a szobatisztákat is visszaveti, lilivel is biztos hasonló a helyzet, a betegség miatt most egyébként sem várható tőle! egyébként szuperjó, hogy hazamentetek, így legalább együtt a család! ha segíteni nem tudnak az orvosok, legalább az otthoni légkör hasson :)

Orsi
Kép
Kép
spulni

Sziasztok lányok!

HElyszűke miatt megszabadulnék egy nagyon szép állapotú Bergon bolygókerekes, drapp macis babakocsitól...18 ért el lehet vinni... 7-8 hónapot volt használva.
Vendég

sZIASZTOK!

bIM-BAM.GRATUL AKISLÁNYHOZ!!!

kI VOLT még mai napon uh-n?

Lina:örülök,hogy Lili otthon van és,hogy jobban van.Az ki fog derülni,hogy végüis mi baja volt?

Én Márkkal egyszobásban voltam8igaz nem én kértem hanem engem oda tettek.Amikor pisilni mentem akkor vittem magammal fürcsit meg akkor bonylitottam amikor vki volt a szobában.

Most viszont én inkább 2 ágyasba mennék.

Bim-Bam .nevekben már gondolkoztatok?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?