Helló Lányok!
Igaz, nem szoktam írni, de néha bekukkantok, szal zugolvasok kb. hetente
Gátmetszés -védelem témában:
Szerintem tök alkati, hogy ki hogy viseli! Az intimtorna és a gátmasszázs csak használhat, de azért az se kenődjön el, akit ennek ellenére vágnak! Ha nem csinálta volna őket, valszeg nagyobbat vágnak
Nekem spec. baromira fájt, mikor vágott a doki, a varrás is. Viszont gyorsan gyógyult. Barátnőm hónapokig szenvedett vele. Az első szex már tök fájdalommentes volt, pedig nagyon tojtam
A tágítás meg nem csak a méhszájra vonatkozhat!!! VAlaki kérdezte, hogy miért vágnak, ha tágítani is lehet? Hát valszeg kényelemből, mert a gátvédelem macerásabb, időigényesebb. A gátvédelem a szülésznő dolga, nem volt benne részem, de ez sem valami kellemes állítólag, de közel nincs olyan, mint a méhszájtágítás
Igaz, a kitolási szakot meghosszíthatja egy kicsit a gátmetszéses verzióhoz képest.
A homeó és málnalevél tea inkább a méhszj tágulásást segíti elő. Szerintem nagyon hasznos
Villámgyorsan tágultam, alig vettem észre. Tuti ez is alkati is, de sztem ennek is köszönhető
Ha érdekel valakit, akkor itt egy kis infó, a homeós bogyókról (nekem is egy ismerősöm küldte mailen):
"Felkészülés a szülésre I. - Homeopátia
HOMEÓS BOGYÓK (aláhúzással jelöltem azokat, amit orvosi tanácsra fogok szedni a 36. héttől, a szüléskor, és utána):
A 34-36. héttől:
* CIMICIFUGA CH30 napi 1*5 golyó szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak
* CAULOPHYLLUM CH30 napi 1*5 golyó (Homeopátiás oxytocin) a méhnyak puhítására, fájások rendszereződésére
Esetleg még a 34.-36. héttől:
* ARNICA 9CH napi 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő (én ezt visszér és aranyér miatt szedtem, DE még a szülésznő is külön kihangsúlyozta, hogy TÖK JÓ, MERT EGYÁLTALÁN NEM VÉREZTEM A SZÜLÉS ALATT!!!! )
* PULSATILLA 15 CH ez a depresszió megelőzésére, rossz hangulat ellen
Vajúdás kezdetén:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő
Vajúdás közben:
* CIMICIFUGA CH30 óránként 5 golyó (szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak)
* CAULOPHYLLUM CH30 óránként 5 golyó: elősegíti a tágulást (méhnyak felpuhulása, fájások hatékonysága)
Esetleg még vajúdás közben:
* GELSEMIUM, ha nem akar tágulni a méhszáj
* PULSATILLA 15 CH rossz hangulat ellen, ha hosszú lenne a vajúdás
Kitolási szakasz elején:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő
Szülés után:
* ARNICA CH15 napi 1*5 golyó: a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.
* URTICA URENS CH5 napi 1*5 tejelválasztás serkentő
Esetleg még szülés után:
* STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó, gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.
* APIS 30 CH napi 3-4x5 golyó, gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik."
Remélem lesz, aki hasznát veszi