Új privát üzeneted érkezett!

Rilla, ne félj a gátmetszéstől! Fájás közben csinálják, meg sem érzed, ráadásul akkor már a baba feje kifeszíti a bőrt, szóval tényleg egy másodpillanat alatt bemetszenek és tutira nem fáj :)

Linácska, tényleg, mikor jön haza Lili?

Sissi, jobbulást neked!
Vendég

Nem tudom még, mikor jöhet haza Lili. Este még lázas volt, ma reggel megevett egy falat puffasztott rizsszeletet, már jött is vissza. Viszont azóta lecsúszott egy egész szelet lekvároskenyér, és a vajasból sincs sok hátra. Kérdés, hogy marad-e...
Amúgy ki akarták venni a branüljét, szerencsére pont előtte hányt, és visszakötötték infúzióra. Még jó, hogy nem szedték ki. Mondtam is a férjemnek, hogy ne engedje, inkább maradjon, hátha kell még.

Közben hívott a férjem, volt vizit, és valószínű holnap jöhet haza.

Rilla,
ne akard annyira azt a kézzel tágítást, azt csak akkor csinálják, hogy ha halad az szépen, csak egy kicsit rásegítenek. Na az meg fáj ám rendesen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Előszőr is kicsi Lilinek kívánok gyógypuszikat és jobbulást :P :P Jajj nagyon sajnálom szegényt én már leirtam,hogy ilyen helyzetekben a szivem szakad meg.....a tehetetlenség meg minden.Remélem mihamarabb felépül :P

Én a hétvégén úgy el fáradtam ,hogy csak na...
menüm ez volt:húsileves,pulykamel szilvával és egy kis kolbászal töltve vajon párolt vegyes zöldség,krumplipüré,töltöttkáposzta és sült tarja..süti:mézeskrémes és méteres kalács :P
Azért ennyi kajából nem sok maradt a szilvás göngyöleg mindenkinek bejött :lol: (csak én nem szeressem ).De azért ma nem kell föznöm :P

Kata utsó mensi:2008.nov.13.
Jó a tábli nagyon ügyik vagytok :lol:

Leirná valaki,hogy mi is ez a kézzel való tágítás?Nekem ez nagyon brutálisan hangzik...ezt ki csinálja a szülésznő?Nekem ilyen szerencsére nem volt ...

Nekem kopp-kopp baromi jó az emésztésem a székletemmel semmi gondom 1 nap akár 3× is tudok menni amikor akkarom.Na de az anyám na ő aztán megszenved vele...Neki valami SZENNA tea vált be, meg gyógynövényes cuccokat iszik de azt mondta a tea a legjobb :P

Na majd visszaolvasok és jeli...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok Lányok!

Nekem volt kézzel tágítás mert a külső méhszájam már régesrég eltünt de a belső nemigen akart, jött a doki felnyúlt és eltüntette, hát nem kellemes és lett egy jó kis méhszáj repedés belőle, amit meg kell majd plasztikáztatnom kistesó után mert Jázmin után mondta a doki, hogy ne csináljuk meg mert ha rövid időn belül akakrom a tesót akkor ugyanúgy visszarepedhet. Tényleg nem kellemes dolog.

rilla: én nem tartom kíméletesnek a kézzel tágítást. Az intimtorna az amikor a hüvely és az alsó izmokat tornáztatod. Erre vannak tanfolyamok, de könyvből is el lehet sajátítani nem nagy dolog. De hasznos, szülés után ha már minden meg gyógyúlt, mert erősítés után pl: nem lesznek vizelettartási gondjaid. :oops:

Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!
Lilinek jobbulást kívánok,szegényke jó sokat szenved a kórházban...rendesen megkínozzák a vénákkal...

Kata !Nekem 2008.nov. 8 ,de nem eszerint vagyok terhes...nekem változó,bizonytalan ciklusaim vannak....Belcsi az Uh szerint számolt idő szerint növekszik....Jó a táblázat!Köszi!ügyi vagy te is!

Bim-bam!Te se semmi menüt készítettél,simán mindegyikünk elmehet hétvégére szakácsnőnek...

Andi!Örülök,hogy nincs baj,ill. csak ,olyan pici,hogy észre vették,de nem okoz gondot!!!

Rilla!Ezekben a szörnyű történetekben az a jó,hogy ha ott leszel...észre se veszed,mert Neked nem lesz ilyen....inkább a rosszabbra kell készülni...és érjen meglepiként a jó....Én a mandula műtéttel jártam így.....5szülés mint egy mandula műtét ismét!!!

Tündi!Holnapra nagy drukk az Uh-hoz,hogy megtudd ki lakik a pocakodban !

Sissi!Jobbulást kívánok Neked....egyél sok-sok C vitamin!

Beus!Néha jót tesz a net nélküliség!!!

Anna!NA elmentél dokihoz?Mit mondott?Mg ezerrel és ágynyugi?

Zsófika nagyon édes!Rikító kék szeme van???

na jók legyetek!

Noémi!Küldhetnél egy kis töltött kápit...tejfölöm van hozzá...az nem kell....köszi!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Noémi: nekem az a baj, hogy több is előfordul ha pl: vasalok akkor egy időután nagyon bekeményedik a pocim és nem akar szünni. De mindegy mit csinálok egy időután bekeményedik folyamatosan. És hosszantart utána meg fáj a pocim. Ezért mondta a doki, hogy csak keveset csináljak egyszerre. Nálam még az is a baj, hogy Jázmin egy öleb és sehogy nem megy a leszoktatása a cipelésnek, még jó, hogy csak 11 kg de már ez is nehéz. Amikor a cora közepén közli, hogy pisilni kell akkor rohanás a wc-re, hát az megeröltető akkir kivan a pocim.

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Linácska, jobbulást Lilinek - holnap már hazamehet, az nincs olyan messze már!

Danidaniel - mindenki drukkolt Nektek, örülök, hogy nem komolyabb baja van a picinek!

Jó ötlet a hétvégi tali az Állatkertben! Akkor lehet, hogy én is ott tudok lenni. (Hét közben dolgozom, bár pont jövő héttől 2 hét pihi - elmegyek táppénzre...)

Earhart, köszi a táblát - vicces az év/hó/nap bontás a terhesség idejére! (Még jó, hogy az év az mindig 0! :lol: )

Anettoo: grat a tesódnak!

Gát-téma: elég ijesztő, amiket páran írtok a szülés alatti tapasztalatokról! :( Még arra lennék kiváncsi, hogy aki repedt, az végzett-e szülés előtt intimtornát? Van-e összefüggés? Meg gátmasszázst alkalmaztak-e? Szóval, ha mindezeket alkalmazzuk, akkor megelőzhető-e a repedés, meg a gátmetszés? (Bár ahogy olvasgatom, ez teljesen az egyéni adottságoktól függ és sajnos nem a szándéktól...)
(Én hetente végzek intimtornát a kismamatornán - terveim szerint később majd gyakrabban, a végén majd naponta többször is. És gátmasszázst is a 36. héttől lehet csinálni, biztos fogok is! Hátha ez elég lesz a külső beavatkozás elkerülésére... Ja, meg valami málnalevéltea, vagy valami ilyesmi, ami szintén a 36. héttől fogyasztható, azt hiszem a méh izmainak lazítására, azt is fogom inni! MINDENT!!! :lol: )

Tündi, megy holnap reggelre a drukk az uh-ra!

Kép

Kép
hmbori

Jé, tényleg eltűnt a nőivonalas vonalzó... :(
Így nem tudom, még hány napom van hátra!?
Beusmimi, ki is lestem a Te vonalzódról, hogy a picibabán is számolják - megyek kreálok egyet! :)

Kép

Kép
hmbori

Most hívtam fel a dokimat...holnap reggel 8-ra megyek u.h-ra :P
Gondoljatok rám,hogy jó legyen minden és,hogy mostmár mi is megtudjuk,hogy kisfiú vagy kislány :lol: Végre megtudom én is az afp-et.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Beus!
Értem!!Az tényleg más,ha elhúzodik a keményedés.Háát,lasan szoktasd le Mimit hogy ölve veszed.Tudom,hogy nehéz,én is megszenvedtem anno a Szabival,de megértette.Ha ölbe baba szeretne lenni,akkor leülök,és úgy bújik.
Viszont,nekünk pisilés terén könnyebb dolgunk van.Szégyenlem,de ha valahová megyünk,még kell rá pelus,viszont ha mégsincs rajta,ő tud állva pisilni :lol:

Bori!Meg szűnt a nőivonal :cry:
Nekem ez a mamanetes vonalzóm van.Ez is tud azt hiszem napot számolni(bár erre nem esküszöm)csak én nem tudtam azt beállítani,meg a lustaság fél egészség :lol:
Viszont itt,lehet saját hátteret feltölteni és nem egyen sablon alapján választani.

mimi12

Sziasztok,
köszönöm a biztatást, és Ákos is köszöni!

Linacska
jobbulást kívánok Lilinek, neked pedig nyugodtabb perceket a babával!

Én továbbra is szingliskedem, a párom csütörtökön jön meg Düsseldorfból, majd mesélek, miket kóstolt, idén nagyon pontos borkóstolási tervekkel ment.
Az argentin borokat mi is kedveljük, nagyon finom malbecet kóstoltunk tavaly a Várban. De hah, idén már csak sofőr lehetek... Na majd olyan jó kis steakkel kárpótolom magam!

Mi a barátokkal pénteken múzeumoztunk, vasárnap meg Szentendrén voltunk, sőt, holnapra még egy színház is belefér. Ma viszont végre megyek az Ikeába és az Árkádba nézelődni, vásárolni barátnőkkel. Állítólag lehet jó kis textil könyvecskét kapni az Ikeában. Szeretném, ha a picurnak az első pillanattól fogva lenne könyvecskéje (nem mintha a tejcsin kívül másra is hederítene majd, ez nekem fontos :) ).

Sajna gátvédelem és beöntés ügyben nincs tapasztalatom, de járok kismama jógára, ahol van hüvelytorna is, az nagyon jó, már a hányások idején is profitáltam belőle..., azaz elég rövid idő alatt elsajátítható.

Otthonszülés:
Jaj, egyetértek Mimi12 Noémivel: ne menjünk bele. Egy teljesen parttalan téma, és annyira különbözőek vagyunk. Amúgy van egy remek könyv, A születés újjászületése - ebben a "legmerevebb" klinikák igazgatóitól kezdve az otthonszüléseket vezetőkig egy csomó interjú olvasható, és mindenki leszűrheti, hozzá melyik megoldás áll a legközelebb.

Pocikeményedés: nekem csak akkor, ha sokat állok (pl. vasalás), a magnézium jó, bár néha egy banán is segíthet (vagy a lefekvés... hm..).

Kép
goldplast

Sziasztok!

Először is: Linácska, gyógyulást Lilinek, szorítok nektek nagyon, hogy minél hamarabb meggyógyuljon!!!

Nagyon örülök, hogy elmaradta a találkozó, mert 10-re nem tudtam volna menni :oops: Egész hétvégén csak egyszer tudtam internet közelébe keveredni, aztán legközelebb ma délben... A szombat nekem is jobban hangzik, könnyebb kivitelezni :lol:

Beusmimi: nekem két hét alatt volt meg a hepatitis és AFP eredményem, nem is kellett utánajárni, hanem az orvosom elkérte a laborosoktól :lol:

Earhart: az utolsó menstruáciom okt. 31, de a Baba ennél két héttel fiatalabb, holnap lesz 19 hetes, nekem elég hosszú ciklusom volt mindig.

Székrekedés: van egy Milford tea is, ami gyógynövényeket is tartalmaz, és meghajt egy kicsit. Még régen vettem egyszer otthonra és nem értettem, hogy miért járok naponta 3-4-szer WC-re, aztán nagy nehezen sikerült kinyomozni :lol: Utánakeresek, és megírom pontosan melyik volt az !!!

Hmbori: a Babafalva.hu oldalon is tudsz vonalzót csinálni és számolja a napokat.

Pocikeményedés: szerencsére nekem még nem volt ilyen. Néha azt szoktam érezni, hogy megpuffad a pocim és menten szétreped az egész, de ez 1-2 óra alatt elmúlik :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy Lili jobban van :))))).

Én régebben jártam Kriston Andrea tanfolyamaira és az intimtorna feladatsor szerencsére most is megvan. Ma én is elkezdtem csinálni, remélem lesz kitartásom és akkor érni is fog valamit.

Viszont ma olvastam, hogy Bajnai Gordon csökkenteni akarja a gyed időtartamát, ami eléggé kiakasztó. Én csak 2 évet szerettem volna itthon maradni, de pl. egy 1 éves gyereket még nem szeretnék benyomni a bölcsibe. Csak tudnám, hogy akkor miből fogunk megélni.
kispinty

Anettoo
EMIL ment neked!!!!
Vendég

Kispinty!
Azért ne szaladjunk előre a Bajnai Gordonnal :lol:
Amúgy tök mindegy Gordon vagy Ferenc vagy Viktor.Ezeket az intézkedéseket mindenkinek meg kell csinálni,az ország érdekében.
Viszont azért nem úgy van az,hogy a hasamra ütök és kitaláslok valamit.Azokat el kell hogy fogadja a parlement,meg hasonlóak.
A párom amúgy azzal hívott ma,hogy a csp-t is el akarnák venni.
Na az lenne a gáz!!!
Tudom sok embernek az csak zsebpénz....
Viszont mi spec jelenleg 1 fizuból élünk kb 2hónapja.Táp pénzt még nem kaptam,és ki tudja mikor kapok?(e hónapban már talán kapok)
Nem mi akartuk így,hanem így alakult.Én dolgoznék de nem humbukbol vagyok veszélyeztetett.
Szóval ha most nem lenne a csp akkor bizony gondban lennénk a kajával is átmenetileg.
És ok,ez átmeneti állapot,1-2hó és jobb lesz!!! :wink:
De nem csak mi vagyunk az országban az egyetlenek,akik önhibájukon kívül,ilyen helyzetben vannak.
AMúgy mennyire akarnák megrövidíteni a gyedet?Hol lehet erről valami infót olvasni?

mimi12

Linácska
Lilinek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Anettoo
Azért az aláírásomba raktam, mert így egyszerűbb :wink:
És csak egy hozzászólásomig kell visszatekerni, ha valaki meg akarja nézni :wink:

Bim-bam
Drukk!

Sissi
Jobbulást!

Goldplast
Egy-egy pohár borocskát szabad inni kismamiknak is :wink:
Vendég

Lányok!

Abba a gmail-os fiókba, ahova a táblázat is fel van téve, lehetne fotókat feltenni :wink:
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Nem is tudom mi lesz ha minden bevételi forrást elvesznek a kismamiktól. Nem értem miért csinálják ezt lehet, hogy megszorítás kell de miért pont ezeket és a nyugdíjakat veszik el? miért nem a sok képviselők+ juttatásait vonják meg? Na mindegy. De az biztos, hogy egyéves gyereket nem szivesen adnék bölcsibe.

Ági:Beöntés: én kértem nem lett volna kötelező, kellemetlen egy picikét, de az nekem még kellemetlenebb lett volna ha oda csinálok a szülőágyra. Én idegen helyen sem szeretek nemhogy egy idegen előtt legyen az a szülésznő vagy a doki. Én most is fogok kérni.

Gátvédelem, nekem sajan Jáminnál nem volt. De most szeretnék úgy szülni, hogy ne kelljen vágni. Én is azt hallottam, hogy málnalevél tea meg homeós bogyesz az jó rá. Unoka tesómnak az első baba volt és nem vágták.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

hol vannak a többiek? olyan kevesen vagyunk ma.

Kép
Kép
beusmimi

Én itt vagyok....de hozzám soha sem szól senki.... :?

Bim-Bam nagy nagy drukk megy Neked-Nektek holnapra....és mutogatós bébit!!! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,nem igaz,hogy hozzád soha nem szólnak :) Ma nekem se sokat írtak,igaz nem is igen voltam jelen..Amugy köszike a drukkot holnapra!

Linácska,jajj de jó,hogy h olnap már otthon lehet veletek Lili.Tudjátok már mi volt a gond nála?

Beus,hát remélem nem vonnak meg mindent a kismamiktól,mert akkor nagy carban leszünk..De ezek amiket be akarnak vezetni,azok már csak azokra fognak vonatkozni akik jövőre fognak szülni,nem? :shock: :roll: :!: De lehet én vok eltájolódva :oops:

Kata,magunkról gondoltad a képet vagy a babucikról,esetleg tesókról is?Jó,hogy beillesztetted az aláírásodhoz :)

Mimi,megértelek csp ügyben..Az is csak pénz,mégha nem is sok..

Menek megnézem a híradót!!

Kép
Kép
tundi24

Hello csajok!
Hát, jobb volt félni, mint majd megijedni... Elmentünk a dokihoz, és tényleg összeszedtem valamit (valszeg a suliban :evil: :evil: ), úgyhgoy most Mg, kúp, antibiotikum... A tenyésztés csüt.-re lesz meg.
Hála Istennek baba jól van, méhszáj zárt -így a bacik sem tudnak feljutni- 3000mm.
Kicsit megnyugodtam.. :wink:
Tünde :lol: Kandi :lol: és ahogy mondjátok: MÁtól itthon vagyok táppénzen, pihi-hegyek. Legalábbis egy darabig. A bb mindennél fontosabb.
Most még ez a hülye Bajnai-ügy sem izgat annyira, majd csak megoldjuk. Nem mintha nem lenne felháborító, hogy mindig "mi' szívunk. Én biztos, hgoy itthon leszek a gyerekemmel, minden mást magasról....

pusza, a.

Jajj, Linácska akartam írni :lol: :lol: hÁt az már szuper, ha holnap mentek haza!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Tényleg nem volt ma nagy a forgalom :(

A reformok sajnos kellenek szerintem is, valahogy ki kell mászni ebből a gödörből... Csak az a baj, hogy a munkaerőpiac nincs felkészülve a sok-sok pici gyermekkel rendelkező kismamára... Sajnos kisgyerekeseket - legalábbis abban a szektorban ahol én dolgozom - nem szívesen vesznek fel, a bölcsik mindenhol tömve vannak... De én sem akarom Maszatkát egyévsem bölcsibe adni, a szívem szakadna meg :(

Earhart, nálatok hogy is van ez a támogatási rendszer? Egyszer már írtad, ha jól emlékszem... Szerintem tök jó ötlet az aláírásodba tenni a táblát :lol: Ezt tudjuk mi is módosítani?

Bea

Kép

Kép
dbea

Madaran!!De jó,hogy elmentél orvoshoz!!
És bizony,ezért írtam én is,inkább menjen az ember 10x feleslegesen,minthogy gond legyen.

És tudjátok mi a gond ezekkel a juttatásokkal segély meg hasonlóakkal?
Az egész országban kb 3,5milla ember dolgozik.Ebből kb 800e közalkalmazott.Vagyis a maradék 2milla valamennyi tartja el az egész országot.Ez nagyon kevés,és ezen kéne változtatni.Nem innen onnan elvenni megvonni,olyanoktól akik a létminimum határán élnek.Inkább valahogy ösztönözni kéne az embereket,hogy dolgozzanak.De nem akarnak,és lássuk be,miért akarnánk??
A párom jelentkezett egy helyre melózni,mert kétséges volt a munkahelye.Jelenleg úgy néz ki,marad a melója.
Viszont ahová jelentkezett ott netto kb 90.et kapott volna+ilyen olyan kiegészítés(nem sok,max 20körül)Már 2x hívták,és már 2x mondta,hogy már nem aktuális.Azért ha bele gondolok,hogy válság van,és nem talál alkalmazottat az a cég,azért ez durva.
És igen!!Miért menne melózni xy???x ideig jár munkanélkül,mellette lehet fusizni.Többet haza lehet vinni feketén,mint tisztességesen.Azért ez így nem jó!!!Ezen kéne változtatni,nem a tisztességes embertől elvenni,meg az amúgy is csóró nyugdíjasoktol még azt is kiszedni ami van.

mimi12

Na itt vagyok. Ez a holnapi hazamenetel még nem 100%, mert hőemelkedése még volt Lilinek, most megint vissza kellett kötni az infúzióra, mert úgy össze fosta (már bocsánat) magát, hogy egybe kb. 3-4 dl jött ki, azt meg nem tudja szájon át pótolni.
Amúgy akkorát nevettem, mikor apa hívott, így telefonon elég vicces volt, persze átélni gondolom nem volt ennyire vicces.
Lili úgy alszik, hogy a lábait maga alá húzza és a fenekét feltolja. Na most így lefeküdt, apa már örült, hogy akkor lassan elalszik, erre ebben a pózban kezdte a hasmenést. A body alatt felfolyt az egész a hasán, és állítólag az álla is kakis volt, aztán felemelte, akkor meg alul folyt, úgyhogy mondta, hogy ő csak arra volt képes, hogy megnyomja a nővérhívót. Bejött a nővér, apa tartotta a csöpögő gyereket, és csak annyit mondott, hogy "ezzel én nem tudok mit kezdeni". Úgyhogy kapott némi segítséget...

Beöntés: a kecskeméti kórházban nincs már. Műtétek és szülés előtt is egy kúpot kap az ember, amit negyed óráig tartogatni kell (már ha birod :lol: ), és ennyi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Te, Mimi, hogy számolsz? Szerinted a 800e közalkalmazott nem adózik? Hogyhogy őket nem számolod bele az országot eltartók közé?

Kata, jó a tábla!!! Lassan kiderül, kik azok akik nem járnak már... az ő soruk fehér marad. És én is kérnék szépen kéket :lol:

Linácska. Lili szegény, tényleg vicces lehetett :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ma már jobban voltam/vagyok.Voltunk Márkkal játszizni is.

Lina:remélem hazamehet holnap Lili.Azt tudják már ,hogy mi volt/ a baja?

Hát én azért remélem,hogy a gyedes megszoritás ránk már nem fog vonatkozni.Azért durva,hogy mindig a kisembereken akakják az egészet leverni?
Még csodaálkoznak,hogy kevés gyerek születoik hát ha igy haladnak még ennyi sem fog.

Kandi:azért mert neked nem irnak/irunk még kiváncsiak vagyunk rád.Hogy vagy?
Nekem sem szoktak mindig név szerint irogatni.

Kata vagy Anett: a névnél a Katát kitörölhetitek.Nem hoiszem,hogy eltünne a kuki :D

Nrekem volt beöntés azzal nem volt semmi problémám,csak a fájások lettek sokkal erősebbek,bár ehhez a burokrepesztés is hozzájárult.

Tágitásban is volt részem nekem is nagyon fájt.
Vendég

Helló Lányok!

Igaz, nem szoktam írni, de néha bekukkantok, szal zugolvasok kb. hetente :oops:

Gátmetszés -védelem témában:
Szerintem tök alkati, hogy ki hogy viseli! Az intimtorna és a gátmasszázs csak használhat, de azért az se kenődjön el, akit ennek ellenére vágnak! Ha nem csinálta volna őket, valszeg nagyobbat vágnak :wink: Nekem spec. baromira fájt, mikor vágott a doki, a varrás is. Viszont gyorsan gyógyult. Barátnőm hónapokig szenvedett vele. Az első szex már tök fájdalommentes volt, pedig nagyon tojtam :roll: A tágítás meg nem csak a méhszájra vonatkozhat!!! VAlaki kérdezte, hogy miért vágnak, ha tágítani is lehet? Hát valszeg kényelemből, mert a gátvédelem macerásabb, időigényesebb. A gátvédelem a szülésznő dolga, nem volt benne részem, de ez sem valami kellemes állítólag, de közel nincs olyan, mint a méhszájtágítás :wink: Igaz, a kitolási szakot meghosszíthatja egy kicsit a gátmetszéses verzióhoz képest.
A homeó és málnalevél tea inkább a méhszj tágulásást segíti elő. Szerintem nagyon hasznos :wink: Villámgyorsan tágultam, alig vettem észre. Tuti ez is alkati is, de sztem ennek is köszönhető :wink:

Ha érdekel valakit, akkor itt egy kis infó, a homeós bogyókról (nekem is egy ismerősöm küldte mailen):

"Felkészülés a szülésre I. - Homeopátia
HOMEÓS BOGYÓK (aláhúzással jelöltem azokat, amit orvosi tanácsra fogok szedni a 36. héttől, a szüléskor, és utána):

A 34-36. héttől:
* CIMICIFUGA CH30 napi 1*5 golyó szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak
* CAULOPHYLLUM CH30 napi 1*5 golyó (Homeopátiás oxytocin) a méhnyak puhítására, fájások rendszereződésére

Esetleg még a 34.-36. héttől:
* ARNICA 9CH napi 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő (én ezt visszér és aranyér miatt szedtem, DE még a szülésznő is külön kihangsúlyozta, hogy TÖK JÓ, MERT EGYÁLTALÁN NEM VÉREZTEM A SZÜLÉS ALATT!!!! )
* PULSATILLA 15 CH ez a depresszió megelőzésére, rossz hangulat ellen

Vajúdás kezdetén:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő

Vajúdás közben:
* CIMICIFUGA CH30 óránként 5 golyó (szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak)
* CAULOPHYLLUM CH30 óránként 5 golyó: elősegíti a tágulást (méhnyak felpuhulása, fájások hatékonysága)

Esetleg még vajúdás közben:
* GELSEMIUM, ha nem akar tágulni a méhszáj
* PULSATILLA 15 CH rossz hangulat ellen, ha hosszú lenne a vajúdás

Kitolási szakasz elején:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő

Szülés után:
* ARNICA CH15 napi 1*5 golyó: a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.
* URTICA URENS CH5 napi 1*5 tejelválasztás serkentő

Esetleg még szülés után:
* STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó, gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.
* APIS 30 CH napi 3-4x5 golyó, gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik."

Remélem lesz, aki hasznát veszi :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:18-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:19-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

A GYED-del talán szerencsénk lehet! Én legalábbis reménkedem! Nekem dec.29-től jár majd a GYED, addig TYGÁS. AZt remélem, hogy ha a megállapításkor még nem él a törvény, akkor azokra nem vonatkozik, csak akinek már az új törvény szerint állapítják meg :wink:

És igen, ez a bölcsi kérdés nagyon komoly lenne! Anni gyereket sehová nem tudnának elhelyezni, mint amennyi helyre igény lenne! Új bölcsiket meg tuti nem nyitnak majd :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

[quote="cscsi"]T írta:cscsie, Mimi, hogy számolsz? Szerinted a 800e közalkalmazott nem adózik? Hogyhogy őket nem számolod bele az országot eltartók közé?

És szerinted adóznak annyit,hogy a saját fizujukat állják?? :lol:

mimi12

Na közben végig olvastam mindent.
Csilla!
Amúgy ezt én is olvastam,amit írtam.Itt:
http://www.mamanet.hu/home/blog/Nyakig- ... A-lik.html

Talán lehet tényleg kéne valamit változtatni!A fiatalok nem igazán akarnak dolgozni.Míg mi (az én korosztályom)anno 18évesen már dolgoztunk,most 20-25évesen még suliba járnak a fiatalok.Nem egy ismerősöm van,akik otthon élősködnek a szülőkön,és büszkék vagyunk rájuk,mert szépen és jól tanulnak.Csak épp 25évesen még nem fejezték be a sulit...
Nem tudom mennyire érthető??
Mellesleg ma már 16éves kor alatt nem lehet dolgozni.Vagyis aki bármilyen szakmát tanul,az is 1évvel többet jár suliba.Ott a párom nagyfia.Vízvezeték szerelőnek ment.Lesz egy olyan szakmája amivel hülyére fogja magát keresni(no meg a nagyapjának vállalkozása van).3év gyakorlat kell,ami 19éves korára lesz meg,ebben benne van az érettségi,ha még texhnikumi (vagy mi van most)végzettséget is szeretne akkor +1 év,vagyis 20éves korára,jó ha dolgozni fog.Mikor én jártam suliba,és akik 10 éve dolgoznak,már állt 18 évesen dolgoztak,de 20évesen már tuti.Most meg ez jól kitolódott pár évvel.
Azért ez is sok ember.

A tervezeteket nem olvastam hallottam.Amúgy az az igazság,hogy én is csak amit hallok azt tudom.Extrán nem is nézem a híreket ,meg nem is olvasom,mert nem értek hozzá:lol:
De én tényleg mindent akkor hiszek el,mikor már el van fogadva életbe lépett stb...
Addig míg csak beszélnek róla,addig nem idegesítem magam,mert felesleges.

Gyes gyed meg a többi.Mi most jelenleg kb 170e ft-ból élünk.Ezt kell beosztani rezsire kajára és mindenre.Ha megdobnak még kb 20-30ezer forinttal mi örülni fogunk,és nem ríni,hogy jaj csak ennyi...
Viszont tény,hogy van egy hatalmas előnyünk.Nincs hitelünk,és így sokkal könnyebb,sokkal egyszerűbb és lelkileg sem terhel az,hogy miből fizetem a hitelt...
Viszont autóból is csak egy szakadtka van,de az a miénk:wink:

Ovi bölcsi.
Hát itt Érden még oviba sem veszik fel a Szabit,nem hogy bölcsibe.
Van olyan ismerős,aki 5évesen tudta a gyerekét oviba vinni,akkor vették fel,előbb nem.
Szóval,megoldhatatlan,hogy 2éves körüli gyerekeket bölcsibe adjanak az emberek nagy létszámban.Egyszerűen nincs is hová.Ha nincs hová,akkor majd jön a munkanélküli ami kb 9hónapra jár.Az jobb lesz??
ÁÁÁ na ...

mimi12

Na elolvastam a híreket.
Tudjátok mi a nevetséges???
Ez az egész néplázítás nem más.Sehol semmi konkrétumot nem írnak,sehol egy életbe lépett törvény vagy hasonló.Mindenhol csak az olvasni,hogy ezt meg azt akarnak terveznek...
Az emberek meg már kézpénznek vesznek mindent.Amúgy ha a gyed 1évig járna,az kb annyit jelent hogy 6hónapig jár a T-Gyás utána a Gyed és másfél éves kortól a Gyes.
Legalább is én így értelmeztem.
Amúgy mikor a Fanni született,kevesebb pénzt kaptunk és 3 évig egyforma összeget.Ha jól rémlik,valami 12000ft körülit kaptunk,és talán 2000körül volt a csp.
Ez akkor kb annyit ért,mint most a gyes....

mimi12

Sziasztok!

Mimi: igazi mázlisták vagytok!, a mai világban sajnos csak nagyon kevés embernek nincs hitele. Nekünk sajnos van, és most fog emelkedni :twisted:
Ez a szakadtka kocsi jó mókás, de a lényeg hogy azon sincs hitel.

Nem tudom hogy a héten miként leszek mert sajnos szigorú fekvésre intettek, a hasi görcsök miatt :cry:

Azért néha bepróbálok kukkantani.
Vendég

Sziasztok!

Mimi, Anett:szerintem is rá érünk még akkor ezzen agyalni ha életbe léptetik.De hátha nem. A gyed kérdést én viszot úgy értelmezem,hogy a gyerek 1 éves koráig járhat(ha elfogadják).1 éves kor után jön a gyes.

Igaz nekünk sincs hitelünk ezért szerencsénk van.Pont mostanában kérdezték tőlem,hogy nem akarunk nagyobb lakást?2 szibásban lakunk most ennek is örülni kell és eszembe sincs most hitelt felvenni,ha nem muszály.
Egyébként mi is kb annyiből élünk mint Mimiék.De azért nem szeretném ha ennél jóval kevesebb lenne.

Piroska:sajnálom a fekvést. A méhszájad zárva van?

Most már én is mindennap érzem Ati mocorgását.Oylan jó!!!!
Vendég

Piroska!
Talán az én korosztályom kicsit szerencsésebb.Talán kicsit könnyebb volt lakáshoz jutni,ez tény.
Viszont én anyukámtól azt tanultam,hogy amire telik azt vegyük meg.Mert ha rozoga is,de a miénk.Piroska ez nem mázli.
36éves múltam a párom 43 múlt.Mi is a semmiből kezdtük csak nem most,hanem 10-15éve
Nem házban kezdtük,hanem egy lukban,és nem új vagy pár éves autót vettünk kezdésnek,hanem egy 20éves romot.
Nem tudom mennyire érthető??nehéz leírni...
De annyi ismerős van,akik azért mennek tönkre,mert túl sokat akarnak,túl sokat vesznek hitelre,és a végén a sok felesleges szar mellett a rezsit nem tudják fizetni...
Tényleg az a szomorú,hogy emberi életek mennek tönkre a szemünk előtt...

mimi12

Ismét gátmetszés: Magyarországon bevett (begyepesedett) szokás, hogy az első gyereknél vágnak. Elenyésző számú szülésznő van, aki vállalja a gátvédelmet ilyen anyukáknál.
Ugyanis ha az a baba túl gyorsan bújik ki, akkor reped az ember és a repedést százszor nehezebb összevarrni és nehezebben is gyógyul. Ezért -szinte biztonságból vágnak. A második babánál már bejáratott az út, rugalmasabb a hüvely és gát környéke.

Jah, Mimi így már értem az elgondolást, de azért ez sántít picit. Az állam nem a befolyt adóból kell(ene) fizesse az állami alkalmazottakat, erre kell lennie külön keretnek. Drága kis hazánkban persze nem a normális módon folynak a dolgok, itt csak lyukakat tömögetnek, nem sok sikerrel.

Én már kitaláltam a nagy üzletet, ha lenne pár felesleges millióm, meg is csinálnám: bölcsit kéne nyitni! :wink:
Vendég

Szia Sissi! Igen zárva van még, azért mondták hogy feküdjek hogy a görcsök miatti méh összehúzódások miatt ki ne nyíljon.

Mimi: értem amit írsz. Nekünk most azért nehéz mert ezelőtt egy 2 szobás roncs vályogházban éltünk ami igaz a sajátja volt a férjemnek de olyan rossz állapotban volt hogy évente lehetett festeni :cry: Meg azt még az előző menyasszonyával vette és ez engem zavart. Muszáj volt eladni, albérletbe nem akartunk költözni bár én előtte laktam albérletben. És így vettünk egy teljesen új 4 szobás társasházi lakást. Úgy tervezzük hogy itt fogunk megöregedni :) Nekünk két 14 éves rom van, na jó csak az egyik az. És ha a férjeméknél is bevezetik a 4 napos munkarendet akkor az egyik romtól megválunk. Persze előtte fel kell újítanunk!
Vendég

Csilla!
Na ja,de mire van itt külön keret??

Gátmetszés.Én meg valamikor valahol(nem most hanem évekkel ezelőtt),pont azt olvastam,hogy ha reped,az gyorsabban jobban gyógyul.És tényleg itt a lustaság ami a vágás mellett szól..

mimi12

Lehet hogy gusztustalan, de valaki írt a beöntésről is. Én azon vagyok meglepődve, olvastam a Kismamában is hogy valahol szabon választott hogy szeretne-e kapni a kismama sőt még a borotválást is maga dönti el. Itt csak az a gáz ezekkel hogy nálunk a kórházban rengetek fiatal srác ápoló van, és ha éppen egy korombéli borotválna szülés előtt biztos hogy égnék.
Borotválásnál az egész szörzetet eltávolítják?
Vendég

Találtam egy tök jó videót arról ahogy a baba kijön bentről.
Nem gusztustalan, nem valódi csak grafikás.
http://www.indavideo.hu/video/EGY_UJ_ELET
Vendég

Piroska!
Azért írtam,hogy a lakás kérdést érem meg értem,azzal az ember nem tud mit csinálni.Lakni kell valahol.
Viszont vannak nélkülözhető dolgok az életben.Olyanok amik nélkül lehet élni,vagy kivárni míg kp-ben meg tudjuk venni.Nem nagy dolgokra gondolok...
Pl nekünk a konyhánk sosem lesz kész.Félkész állapotban van.2éve vásárolgatjuk az ikeás szekrényeket darabonként.Ősszel ki tudtuk köveztetni a kettő szekrénysor közt a falat.
Vehettünk volna fel hitelt,és szépen meg lehetne csinálni cak pak,de így a saját kezünk munkája van benne,és adósságba sem vetjük magunkat.Majd kész lesz egyszer.Lehet csak mire nyugdíjasok leszünk :lol:
Szóval én ezekre gondolok,hogy ezek nem az élettel össze egyeztethetetlen és nélkülözhetetlen dolgok.
Csak tényleg példa..
Ismerős majd 150-200e ft-ot fizet havonta.Nem tudom pont mennyi hitelük van.De amit tudok,ebből a fele a lakásra van,a többit felélték.És még most megtoldották párszáz ezerrel,mert erre arra kellett.Csak ami a szomorú,be pottyant karira a gyereknek kb 50e ft ajándék és előtte a szülinapjára is jó 30e.
Szóval ha ilyenekre nem telik,akkor ezeket nem hitelből kéne.De vannak emberek akik vérszemet kapnak,és sajnos ennyi hitel mellett egyik kiváltó hitelből a másikba élnek...

mimi12

[quote="v.piroska"]L írta:v.piroskaehet hogy gusztustalan, de valaki írt a beöntésről is. Én azon vagyok meglepődve, olvastam a Kismamában is hogy valahol szabon választott hogy szeretne-e kapni a kismama sőt még a borotválást is maga dönti el. Itt csak az a gáz ezekkel hogy nálunk a kórházban rengetek fiatal srác ápoló van, és ha éppen egy korombéli borotválna szülés előtt biztos hogy égnék.
Borotválásnál az egész szörzetet eltávolítják?

Piroska!
Van ahol az egészet leborotválják,van ahol csak a hüv körül.
Mondjuk legyünk őszinték és beszéljünk tabuk nélkül.Ma már a nők 80%-a alapból leborotválja az egészet és sokan maguknak leborotválják szülés előtt.
Én spec ha dokihoz megyek le szoktam ott alul borotválni.Meg én úgy tisztábbnak érzem magam.A kórházban mikor feküdtem azt mondták,jobb ha le van szedve,mert higiénikusabb...
Beöntés.Nekem a Szabival tényleg jól esett.De akkor már 2napja nem tudtam wc-ni.Ott akkor a szülésznő csinálta.

mimi12

Jó reggelt!
gyes, gyed, stb! én bízom a legjobban, hogy ez az egész nem fog megvalósulni, és máshonnan vesznek el. Persze ehhez az kéne, hogy ezek a rohadékok eltűnjenek a színről... Jól elk..rták, az biztos. Oké, nem politizáljunk..
Mimi :lol: 18 évesen dolgozni?
Persze, legyen, aki, de azért jó lenne, ha lehetne továbbtanulni!! én is már 25 voltam, mikor elkezdtem dolgozni, és nem bánom, hogy tanultam és van papír a kezemben. Eléggé elkeserítő, hogy itt ez a sok, nagyon jó adottságokkal rendelkező, jóeszű fiatal, és már nem látnak perspektívát a tanulásban... Tudod mit mondtak, amikor megkérdeztem (11. évfolyamosok), hogy mit fognak magukkal kezdeni ebben az eszeveszett világban?? HOgy elmennek Miamiba aranyásónak, és vissza se néznek. Teljesen el vannak keseredve. Pedig bármire, bármilyen egyetemre bejutánának!!!!!!!!!!!! Na, ez az, ami iszonyatosan elkeserít...szomorú :roll: :roll:
ennyit erről

Tök jó itthon, azt sem tudom jó dolgomban, mihez fogjak. Pihi is van persze, mint Piroskának, de nálam nincsenek görcsök. a gyogyikat szorgosan szedem, már most jobb a pocim :wink:

Húú, Sissi :lol: én is szeretném minden nap érezni. Nálunk ált. délután indul be bb, de akkor is rendesen figyelnem kell. Tegnap egész nap jöttünk- mentünk, nem is éreztem, aztán hazaértünk, pihi és vizszintben azonnal beindult a mocorgás!! :lol:

madaran

Madaran!
Igen tudod az a baj,hogy az emberek nagy része így gondolkodik.18-20évesen dolgozni????Na ne már,az tök ciki.... :cry:
A sok fiatal meg azért nem lát perspektívát a tanulásban,mert látják érzik,hogy a sok tanulás arra volt jó,hogy biztonsági őrnek menjenek,vagy multiba áru feltöltőnek.Ugyanis a sok tanulás arra sem jogosítja fel őket,hogy oda üljenek egy pénztárgéphez :cry: :cry:

mimi12

Nem akarok vitatkozni, de nem azért nem mennek dolgozni 18 évesen, mert az ciki!!!!!!!!!!!Én sem azért nem mentem, sőt számos egyetemista társam a nappali mellett dolgozott...Igenis dolgozni akarnak, de a kvalitásaiknak, esetleg vágyainak megfelelően!!! Pont

na, kellemesebb téma:
nézzétek, mit találtam:

http://kirandulababa.turistautak.hu/

szerintem tök jó!! Itt a tavasz. Legalábbis nálunk! Ma teregetek először kint... Juhéjj!!!Nem fogja a fél lakást elfoglalni a teregető állvány!

madaran

Újra itt. Ma kicsit nyugisabb napom lesz. Voltam reggel a kórházban, megvártam a vizitet. Eredmény még nincs, lehet, hogy nem is lesz konkrétum, de azt mondják, nem is számít, mert bármi is okozta, csak tünetileg lehet kezelni, gyógyszer nincs rá. A doktornő az eredményekből vírusos eredetűre gyanakszik, de tényleg csak amit a véreredményekből lát. És ami a megnyugtató, azt mondta, hogy ha én eddig nem kaptam el, vagyis 5 nap alatt semmi tünet, akkor már nem is fogom.
Fél 10 körül levették Lilit az infúzióról, délután 2-3 körül visszatérnek arra, hogy mehet-e haza, mert most egyensúlyban van, de kérdés, hogy infúzió nélkül tudja-e tartani. Ha óránként iszik egy decit, és nem jön ki sokkal több, akkor mehetünk.
Szerintem vele extrán óvatosak a veseproblémája miatt.
De amúgy már nagyon eleven, apának így kicsit nehezebb, folyamatosan az infúzió zsinórjával játszott, meg ugrált az ágyban, szövegel ezerrel. De ez így a jó. :lol:

GYED: nekem van egy olyan sejtésem, hogy már ránk nem fognak vonatkozni az új szabályok. Vagyis aki már most terhes, arra nem. Semmit sem szoktak visszamenőleg bevezetni, és ezért van az, hogy a kihírdetéstől számított 300 napon lép életbe, mert általában 280 napig terhes egy ember. De ha a megállapítás számít, mi kb már akkor sem esnénk bele, ha ma kihírdetnék. Pl. nekem elvileg még 131 napom van a terhességből, és 168-ig jár a TGYÁS, az összesen 299. Na jó, necces, de még ki sem hírdették. De ez csak az én gondolatmenetem, egyátalán nem biztos, hogy így van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: :lol: ezek jó hírek, drukk, hogy ma hazamehessen Lili! Nagyon le van fogyva szegény???

A gyessel kapcs. én is hallottam ilyet, hogy ránk nem vonatkozik majd. Jó lenne...

Ez hogy tetszik?? Iparművész csinálja, és nagyon szépek szerintem. Mi lehet, hogy innen választunk ágyneműt v. legalábbis a babaágyba textilt! HÁny garnitúra ágynemű kell, szerintetek?? Kettő elég?
Asszem lassacskán visszatérek a kelengyés oldalakhoz és én is kinyomtatom végre. ÚGy könnyebb lesz kihúzni, mi van meg, mi kell még.

Noki, Flake régen jelentkeztetek!!!Rilla????

Tünde :lol: :lol: ma mész dokihoz, igaz????Várunk! Ki megy még? :roll:

madaran

na, az iparművészes link lemaradt: :wink:

http://www.kockias.fw.hu/