Remény,
Sajnálom én is, hogy gondod van a pajzsmiriggyel. Érdekes, hogy csak most derült ki. Nekem kb. 3 éve, amikor nagyon nem akart összejönni a bébi, csináltak részletes hormonvizsgálatot és ekkor derült ki. Tényleg napi rutinná vált a gyógyszerszedés (csak akkor felejtem el, ha párom ágyba hozza a reggelit
), ezenkívül semmi gondom vele. Ráadásul a terhesség előtt magas prolaktinra is kellett gyógyszert szednem (most értelemszerűen nincs rá szükség), az egy kicsit húzósabb, de azt is megszoktam. A terhesség alatt nekem is 1-2 havonta kell kontrollra járnom, de egyébként 3-5 havonta elég. Szerintem tényleg ez legyen a legnagyobb baj!
Dita,
Gratulálok Miss (vagy Mr?) Bogyóhoz!
Mi még mindig tartogatjuk meglepinek babánk nemét. Bár többen szavaznak fiúra, még a szomszéd is megállapította 50 méterről, a hasam formájáról, hogy fiú lesz. Én ezen csak mosolygok, bár néha már fárasztó a kérdezősködés, találgatás.
Védőnő: én a háziorvos asszisztensét kérdeztem, de neki fogalma sem volt. Neten megtaláltam a kerület védőnői szolgálatait (itt van vagy 4), és a földrajzi távolság alapján véletlenül sikerült elsőre felhívnom azt, ahova tartozom. Itt utcanév alapján megmondták, kit keressek, bár nem volt egyszerű őt elérnem, nagyon sok kismama és csecsmő tartozik hozzá. Jó előre kellett időpontot kérnem, a 12. hét körül voltam nála először.
Swanny,
Gratulálok a fiúhoz!
Hát, a festők tényleg hamar befejezték nálunk, és tegnapra már sikerült a konyhába mindent visszapakolnom úgy, hogy közben a hétvégén 4 napot Tatán pihentünk. Nálunk tényleg nem mázolták nagyon össze a csempét, de akkor is végig kell takarítani, vannak még pöttyök és amúgy is rég volt nagytakarítás, szép lassan végzünk vele. Az a baj, hogy a hajolgatás már nagyon nem megy, úgyhogy a padlósikálás a páromra marad esténként, hétvégén.
Én még mindig nem vettem sok mindent. Ágy, kiskád, ruhák vannak az unokaöcsitől csak el kell hozni (végülis ha lány lesz, világoskéket azért lehet ráadni), csak 1-2 új ruhadarabot veszek most, úgyis hamar kinövi. Ja, meg kaptam ajándékba hordozókendőt, holnap megyek okításra, ahol megmutatják a használatát.
Ma délután megyünk pelenkázószekrényt meg babakocsit nézni. És lassan kezdem összerakni a kórházi csomagot, bár remélem, néhány hétig még nem lesz rá szükség. De néha már kezdek parázni, hogy nem lesz meg minden, mire kell. Közben meg folyton mással foglalkozom: takarítás, ház/telek keresés. Most már átrendeztük a dolgozószobát úgy, hogy a kiságy, kisszekrény is elférjen benne. Ez így jó lesz egy darabig, de mindenképp szeretnénk minél előbb nagyobb helyre költözni. És közben én is azon kezdtem aggódni, hogy a kieső fizetésemmel, meg ki tudja, páromnak meddig lesz állása, vajon meddig nyújtózkodhatunk majd. Pedig most egy ideig nem szeretnék visszamenni dolgozni, és jó lenne majd kistesó is.
Na jó, nem panaszkodom tovább, megyek inkább házimunkázni!
Szép napot, ha tehetitek, sétaljatok egy nagyot ebben a napsütésben!