Új privát üzeneted érkezett!

Trix
Sajnálom, hogy a sógornőd így elveszi az örömötöket, de szerintem ettől még bejelenthetitek ott a nagycsaládnak a nagy hírt ! :wink:

Remény
A profilodban az aláíráshoz illeszd be a kódot, mentsd el és akkor már mindig ott lesz !
Nekem nem mondták, hogy nem lehet mikrózni ! :roll:
Itt olvashatsz a genetikai vizsgálatokról, amik várnak rád :
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... ebben.html

Vucuska
Ha van kedved, mutathatnál nekünk képet az ikres pocidról ! :D

Dita Kismami
Remélem mihamarabb átköltözöl ide hozzánk ! :lol:

Börni ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Trix!
Gratulálok az ikrekhez! Ne izgasd Magad a sógornőd miatt! Én meg se mondtam volna neki, hogy ott akarom bejelenteni. (Mondjuk, mi óvatosságból megvártuk a 12. hetet, és csak utána mondtuk el szép lassan mindenkinek - nagybejelentés nem volt.)

Remény!
Gratulálok!!!

Én is elmúltam már 35, ezért riogatott a dokim a magzatvízvétellel, de végül megelégedett az integrált teszt eredményével és a 16. heti genetikai ultrahanggal.
Amúgy a korom és a lombik miatt legutóbb a császár lehetőségét vetette fel. Mivel a méh nem annyira fiatal már, rosszabbul működhet a szülésnél. Én azért mindenképp a természetes útban bízom, nem érzem olyan öregnek magam. Persze, ő sem azt mondta, hogy tutti császár, csak pár vizsgálattal (belgyógyász, anaszteziológus) készüljünk fel erre az eshetőségre is. De a vizsgálatok majd csak a 36. héttől jönnek, addig nem kell dokihoz mennem.

Rilla: az én AFP-m 1,47 MoM volt. De ez önmagában tényleg nem mérvadó. Ha jól tudom, Te is megcsináltattad az integrált tesztet. Annak az összesített eredménye ad egy %-os értéket a kockázatra.

Mikro: nekem is mondott ilyet a kolléganőm, de a védőnőm meg se említette. Szerinte nem kell gyökeres életmódváltás. Egyedül, ami tiltott: nyers, feldolgozatlan húsok. Tesóm pl. a lefejt tejet is mikróban melegítette és a cumit is ott sterilizálta.

Vucuska: hát, a sportosság azért túlzás. Néha én is alig bírok mozdulni. De általában fekve a legrosszabb. Ha mozgok, attól általában jobb lesz a közérzetem, és a bokadagadásom is elmúlik. Igaz, a tegnapi torna után ma reggel iszonyú vádligörcsre ébredtem, úgyhogy borzalmas hisztivel indult a napom. Megnyugtattam a párom, hogy ez most már csak rosszabb lesz. :oops:
Én eddig kb. 9 kilót szedtem föl, ebből a bébi a 29. héten 1,3 kg volt. Ikresen szerintem se sok a 20 kg, bár cipelni nem kevés!!!

Fogdokim mondta, hogy szedjek fluortablettát, mivel nekem is és a páromnak is elég rossz fogaink vannak, hátha a gyereknek ettől jobb lesz. Meg is vettem a gyógyszert, erre az van ráírva, hogy ha az ivóvíz fluortartalma nagyobb, mint 0,7 mg/l, akkor ne szedjem. Köszi, most hívogathatom az ÁNTSZ-t, hogy mennyi is az, mivel a honlapjukon nincs kint a pontos érték. Meg vegyem figyelembe a fogkrém és a só fluortartalmát is. Csakhogy a fogkrémen nincs rajta, mennyi az annyi. Bár azt nem szoktam lenyelni... Ti szedtek fluort?

Kép
Kép
vuki124
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a gratulációkat mindenkitől!

Sógornőmről még annyit, hogy ez csak egy példa volt részemről. Számos hasonló hülyeségét le tudnék írni, de feleslegesnek érzem.
Szerintem egyáltalán nem érezte át a súlyosságát a mi problémánknak, ezért is különösebben nem érdekel mit mond.
Férjem ugyanígy van ezzel.
Egyébként Isten nem ver bottal. Megbetegedett a kicsi, mandulagyulladása lett. Mondjuk jobb lett volna, ha az anyját bűnteti az élet. Szerintem normális esetben le kellene mondaniuk a keresztelőt, mivel a pici addig biztos nem gyógyul meg teljesen, másrészt 12 fok van a templomban.
De egyelőre hallani sem akar erről. Fontosabbnak tartja, hogy már mindenkinek adtak meghívót ill. készül valamivel aznapra.
Na mindegy, remélem lemondja és egy későbbi időpontra teszik át. Ez a kicsinek is jobb lenne.

Én még annyira messze vagyok ezektől a vizsgálatoktól, hogy nem nagyon tudok hozzászólni a témához sajnos. Szerintem nálunk jövőhéttől indulnak majd be az események, a szívhangos UHU után.
Viszont egy kérdésem lenne: belgyógyász szakorvos mit néz az első vizsgálaton. Tudom kell neki vinni laboreredményeket ill. EKG eredményt, de amúgy még soha nem voltam belgyógyásznál, mit néz meg?

Vucuska: egy ikres fotót én is megnéznék szívesen!!!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 

 
 

Trix!
Vigyázz Magadra a keresztelőn, nehogy megfertőzzön a kicsi!
Belgyógyász: elvileg a háziorvos is általában az. Engem nem is nézett belgyógyász, hacsak a leleteimet nem. Háziorvosnál most voltam 2 hete, amikor kiírattam magam, ő is csak vérnyomást mért és belenézett a kiskönyvembe.

Kép
Kép
vuki124
 
 


Sziasztok!
Fotóval még próbálkozom, valahogy le kellene csökkenteni a méretét. :oops: :oops: :oops:

Trix!
Nekem is a háziorvosom csinálta az EKG, meg az egyéb vizsgálatokat, belgyógyásznál nem voltam.

Vuki!
Nem is tudtam hogy fluort is kellene szedni.......
Milyen kedve párod van! :D :D :D
Egyébként nekem is egyre keményebb éjszakáim vannak. Ma este pl a rekeszizmomat nyomtak a babucik és egyik oldalon se volt kényelmes. Tágítják a teret a drágáim. 4-kor fel is keltem mert ülve és állva jobb volt.

Kép
vucuska
 
 


Vucuska!
Asszem, félreérthető voltam. Én mondtam, hogy egyre rosszabb lesz, mármint a hiszti. Ő egész jól tűrte, próbálta kihúzni a görcsöt, de én csak jobban ordítottam. Szomszédok azt hihették, hogy családon belüli bántalmazás tényálladéka forog fenn, pedig tényleg kedves volt. :)

Kép
Kép
vuki124
 
 


Vuki!
Most visszaolvastam, jól írtad, csak nem tudok olvasni. :D
Jaj, iszonyú az a görcs. Régebben nekem is volt.

Kép
vucuska
 
 


Kép 30. héten

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok!

Köszi Lányok az infot! Ezek szerint, akkor semmi különös nem lesz.

Vuki: lehet a Drágám el sem enged a keresztelőre, úgyhogy mindenféleképpen vigyázni fogok!!!!

Vucuska: nagyon csini a pocid! Barátkozok a gondolattal, hogy hamarosan nekem is ekkora lesz! Ez még olyan felfoghatatlan, de csodálatos érzés!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok lányok !
Nem engedett belépni a babanet ezért nem jelentkeztem.
A hétvégén csináltam tesztet persze negatív lett, de még úgy bíztam benne, de a tegnapi vérvételen minden kiderült, sajnos azok a fránya tesztek jól működnek. Nem sikerült.
Talán novemberben újra próbálkozunk.
Köszönöm a biztató szavakat és, hogy gondoltatok rám.
Mindenkinek jó babavárást és könnyű szülést kívánok.
Börni
börni
 
 


Börni
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ! :(
Miért csak novemberben kezdtek neki újra ?

Vucuska
Milyen szép kismama vagy ! :D De hol van itt a +20 kiló, egyáltalán nem látszik ? :lol:

Vuki
Drukkolok, hogy ne legyen szükség a császárra !!!

Trix
Én nem voltam belgyógyásznál, hanem a körzeti orvosom csak lepecsételte a kiskönyvemet ! De azt hiszem, hogy csak Ekg-t néznek, nekem meg az megvolt előtte pár hónapja ...

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok Lányok!
baba talit szervezünk,szívesen látjuk a kismamikat is.Gyertek ha van kedvetek, megismerkedhettek velünk és könnyebb szívvel jöttük majd át hozzánk a babásba.Aki kedvet kapott az kérem jellezze nekem!
A helyszin úgytünik a XII.kerületben lesz és május közepe vége felé.
www.kisvakond-jatszokucko.com

További boldog pocakosodást kívánok!
gabicsibe
 
 


Sziasztok!

Börni!
Nagyon sajnálom. :(
Ez volt ugye az első lombik? Fagyibabáid maradtak? MIért vártok novemberig? Itt a tavasz, a nyár, ilyenkor talán esélyesebb mint télen. Nyilván várjál 1-2 hónapot hogy lelkileg és testileg összeszedd újra magad.
Drukkolok!

Rilla!
Remélem csak a hasamon van az a 20kg. :D

Trix!
Bizony, neked is hamarosan ilyen nagy dinnyéd lesz. :D Emlékszem az elején hogy kerestem a növekedés jeleit a hasamon, aztán egyik pillanatról a másikra így megnőtt.

Gabicsibe!
Köszi a meghívást. Én már nem tudom bevállalni a tlálkozót, pedig jó lenne személyesen is megismerni titeket.

Kép
vucuska
 
 


Vucuska, én sem látom a 20 kilót, nem kell aggódnod.

Köszi Rilla betettem, remélem meg is jelenik. Ha nem nem tudom mit csinálok rosszul.

Trixi valahol irigykedem a hányingered miatt, nekem csak hébe-hóba van és csak 1-2 másodperces. Inkább böfögésnél érzem a kaja nem túl kellemes ízét :(
Néha lhajtott fejnél vízivás után érzem, hogy van valami, de nem gyakran. Remélem a babám jól van odabent és fejlődik.

Börni, sajnálom, talán a következő sikerül, ne add fel.

remény73
 
 


Trix! Nekem is csak háziorvos és védőnő van, aki vizsgált. A háziorvos megmérte a vérnyomásom és felírta a sok vérvizsgálati tényezőt, és elküldött ekg-re. A vércsoportom régebbi 1 évnél, így az is kell. Nem értem miért, hiszen a vércsoport nem változik az életünk során, vagy mégis?

remény73
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Szívből gratulálok minden új és persze régebbi kismamának :)

Most egyenként nem írnék mert már követni sem bírom :)

trix döbbenet a sogornőd, el tudom képzelni milyen, ha ismernéd az enyémet akkor visszasírnád a sajátodat :)
Nálunk annyi volt a keresztelő hogy szombat este a férjem bátyja ránk telefonált hoyg vasárnap reggel 8-ra jelenésünk van mert a férjem lesz a gyerekük keresztapja, szerintetek????
Na mindegy nem is izgatom magam miattuk ( én sem )
Szerintem nyugodtan mondjátok el a nagy hírt ha akrjátok, gondolom a sogornőd az a típus aki nem bírja elviselni ha egy pillanatig valami nem róla szól, dehoyg beteges odaviszi a gyereket,lényeg hogy jó messze állj tőlük!

remény Te meg ne foglalkozz anyukádékkal ,igenis pihenj annyit amennyi csak jólesik, azok az emberek akik nem tudják mi megyünk keresztül fel se fogják hogy minden miatt aggódunk és félünk. AKinek meg egyből (spontán ) összejön, annak meg úgyse érdemes elmagyarázni...

A mikro témához én csak annyit tudok, hogy műanyagot szigorúan tilos belerakni ,nekem volt egy nagyon vastag műanyag bögrém imádtam, de amióta meg tudtam hogy veszélyes kidobtam , ja és nem szabad a közelében sem állni mikor használod, bár én reggel, a kávémra várva imádtam nézni ahogy forog a bögrém :) :oops:

Jaj lányok drukkoljatok ha nem jön meg akkor talán... :oops: , de ha pénteken megjön, elvileg hétfőn kezdem a 3. lombikot...
madrin
 
 


Madrin!
Én nagyon drukkolok neked hogy összejöjjön a spontán baba, mert ugye 1* már összejött!

Kép
vucuska
 
 


Madrin
Nagyon-nagyon-nagyon drukkolok Neked !!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vucuska
Jól emlékszem, hogy neked kellett diétáznod ??
Nekem tegnap a védőnőm diétára fogott, mert magas a vércukor szintem.

Van valakinek valami ötlete, hogy ilyenkor mit szabad enni illetve mit nem ! ??

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!
Én szénhidrát diétát csináltam még a babavárás előtt. A védőnp nem magyarázta el mit kell csinálni? :?: :shock:
180g-os szénhidrát (CH) diétán oltam, ami jelentett hogy napi szinten ennyi CH-ot vihettem be. Napi szintem 5* ehettem: reggeli 30gCH, tízórai és uzsi 20-20gCH, ebéd 70g CH, vacsi 40gCH. Arra is kell vigyázni milyen CH-t viszel be, lassan felszívódó. Szóval a fehér lisztes, finomított dolgokat felejtsd el, helyette a teljes kiörlésű lisztes dolgokra, barna rizsre állj rá. Mérsékeld a cukor bevitelt mert az 100%-ban CH. Tehát lényeg a CH mérséklése és ha eszel is Ch-t mert ugye kell enni akkor is minőségi, lassan felszívódó CH-t egyél, ami nem emeli meg azonnal a vércukor szintedet.
Ilyen lehet pl egy napi menüd:
Reggeli: 3 szelet kenyér (azért nézd meg mannyi CH-t tartalmaz 100g kenyér, mert igye nem mindegy a szelet vastagsága, a zacskós kenyerekre ezt rá szokták írni) hozzá bármilyen felvágott, sajt, zöldség (az utóbbiak CH-ja alacsony vagy nincs is)
Tízórai: kefír, joghurt
Ebéd: itt most nem tudok mit írni, de ajánlom a gastroyal oldalát ott van CH szegény menü
Uzsi: gyümölcs
Vacsi: lásd ebéd
Nézd meg mindig a termékek csomagolásán mennyi CH-t tartalmaz és úgy egyél. A zöldségek CH-val nem kell számolni, mivel azok alacsonyak, de a főzeléknövényekben(pl lencse, bab sok a CH), illetve a gyümikben is.
Ha küldesz nekem e-mail címet elküldöm az összes papíromat ezzel kapcsolatban.

Kép
vucuska
 
 


Rilla!
Még annyi hogyha esetleg megéhezel 2 étkezés között, nem kell koplalnod, plána ugye babásan nem. Akkor olyat egyél amiben nincs CH. Pl saláta, felvágott sajttal, csirkemell vagy valmilyen husi, stb. A lényeg hogy ne legyen vagy csak minimális CH tartalma.
De szerintem a védőnővel, diabetológussal mindenképpen egyeztetned kellene. Van ugyanis 150g-os CH diéta. Ebben az esetben ugye 150g CH-t vihetsz be napi szinten.
De lehet hogy csak arra gondolt a védőnőd hogy a cukor bevitelt csökkentsd......

Kép
vucuska
 
 


Vucuska
Köszönöm a részletes tájékoztatást ! :D
Most kicsit utánajártam a dolgoknak és lehet, hogy félreértettem a védőnőt, mert ő a vizeletemből állapította meg, hogy magas a cukrom, avval a kis papírcsíkkal.....vérvételem most nem volt, csak utoljára még a terhességem elején, de akkor a vércukrom negatív volt.
Akkor szerinted ez valami más ??
Ha mégis a vércukrommal lenne a baj, akkor még majd zaklatnálak evvel a diétás kajákkal, ha nem baj ! :oops: :oops:

Kép
Kép
rilla_
 
 


rilla!
Azt nem tudom mit jelent ha cukor van a vizeletben.
Nyugodtan zaklass, amiben tudok segítek, ha tudodk. Ae a legjobb mindii szakember véleményét kikérni.

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok. Megvolt az első vérvétel és kiderült magas a koleszterinem és alul termel a pajzsmirigyem. A házidokim csak a pajzsmirigyem mondta és azt, hogy ezt a nődokimmal beszéljem meg és ezzel elintézte a találkozásunk.
Szerintetek ha emiatt bemegyek hétfőn nem fog haragudni rám a Szűcs doki, hogy aggódom, nehogy gond legyen miatta? Csütörtökön kell visszamennem uh-ra.

remény73
 
 


Remény!
Én csak 1* voltam Szűcsnél, annyira nem ismerem. De biztos nem probléma, sőt most csak te és a babó számít. Ha tetszik neki, ha nem, menj be mindenképp a saját megnyugtatásod érdekében. De szerintem menjél később, ne a reggeli órákban.

Kép
vucuska
 
 


Remény
Szerintem nyugodtan menj be hozzá, ha Téged ez megnyugtat !
Most első a baba és az, hogy ne aggodalmaskodj !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Remény!

Nekem is alul működik, gyógyeszert szedtem, a terhesség alatt jött ki. Menj be, az Euthyrox -ot fogod kapni. Szedni kell, mert nagyobb a vetélés kockázata... De ez téged úgy is elkerül, fő hogy időben észrevették, nekem csak a 18.héten...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch köszi, hogy jelezted. Nekem is normális volt még mikor a BMC-be jelentkeztem.
Igaz korainak vélte a védőnő és a háziorvos is a vizsgálatot, de jó így, holnap megyek a BMC-be.

remény73
 
 


Tudod azért is aggódok, mert nem igazán van hányingerem sem, néha a jobb oldalam ahol a baba van olyan fura érzéssel tölt el, mintha fájna, de mégsem. Volt hasi műtétem és a vágás nyoma fáj, vagy feszül ezt sem tudom pontosan, mi is valóban. Lehet a pocim nő :)
Remélem minden ok, hiszen most itthon vagyok, nem stresszelek a munka miatt sem. Nyugis vagyok leszámítva hogy tudni vágyom mindig minden ok-e, lefoglalom magam mindennel ne aggódjak nagyon.

3 éve ismeretlen ok miatt már 8-10 hetesen elvesztettem 1 babám, őt nem akarom elveszíteni, fel akarom nevelni....remélem ő is ezt szeretné.

remény73
 
 


Remény
Voltál ma bent a BMC-ben ? Mit mondtak ??

Kép
Kép
rilla_
 
 


Remény!

Nyugi a műtét miatt érzed, én is így voltam, sok pihi. Várom hogy jelentkezz :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Vucuska!
Nagyon csini vagy, tényleg csak a pocidra mentek a kilók, szerintem a két bébi mellett nagyon hamar le fogod adni.

Gabicsibe!
Köszönjük a meghívást a babatalira, de mi is azt hiszem, hogy csak a következőre tudunk majd menni. Azért a fotókat kukkolgatom a másik topikban már most is. Te jó ég, tavaly ilyenkor még Te is a pocakod növesztetted, s most már milyen nagy Boti!

Remény!
Pajzsmirigy nálam már régóta alacsony, L-Tyroxint szedek rá évek óta, a terhesség alatt gyakrabban ellenőrzik. Én a SOTE-ra járok endokrinológushoz, de oda valóban minimum 1 hónappal előbb be kell jelentkezni. Koleszterin most nekem is magas lett (eddig sose volt), de nem nagyon izgatták magukat a dokik miatta. Endokrinológus azt mondta, ne egyek sok tejszínt, tejfölt (nem is szoktam), nődoki meg fokhagymát javasolt.
Hányingerem szerencsére nekem se volt, csak állandóan éhes voltam az elején. Szóval emiatt ne aggódj!

Madrin!
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy így vagy úgy, de Hozzátok is végre bekopogtasson a gólya!


Én most itthon ücsörgök és őrzöm a festőket. A szobákon kívül mindent kifestenek, állítólag 2 nap alatt végezni fognak. Nem nagyon hiszek benne, de jó lenne. Már most elegem van a felfordulásból!
Egyre nehezebben megy az alvás, éjszakánként 3-4-szer is felébredek, nyom mindenhol a drágám.
Pénteken a szülésfelkészítő előadás után megnéztem a szülőszobát is. Ahogy ennyire kézzelfoghatóvá és közelivé vált a dolog, kicsit megijedtem, de mostanra már leülepedett. Talán jobb így, hogy nem a nagy napon fogom először látni a helyszínt...

Kép
Kép
vuki124
 
 


Sziasztok!
Na megjöttem. A babám szépen korához képest megfelelően fejlődik, és ennek nagyon örülök. Nem értette miért küldött hozzá a háziorvos a pajzsmiriggyel, mikor az belgyógyászati probléma. Hozzá kell tennem hogy ő belgyógyász is, csak szarik a betegeire.
Na végülis a dokim azt mondta, hogy menjek a Kútvölgyibe, és nagyon aranyos volt és egyből segített intézni, hogy 1 hét múlva mehessek. Remélem addig sem lesz gond.
A koleszterinre azt mondta ez a terhesség idején nem annyira gond, mert ilyenkor a szervezet másképpen reagál.
Ma amúgy iszonyat sokan voltak, de a dokim aranyos volt és maradok továbbra is nála. Ha valaki megosztaná velem priviben, hogy ti milyen nődokihoz jártok, sima rendelés vagy magánrendelés, fizetős, vagy nem, azt megköszönném, mert én most tudtam meg az árakat és szeretném tudni máshol is ilyenek-e a tarifák, vagy jobb a helyzet.

Köszi

remény73
 
 


RILLA
Köszi a kedves invitálást. Igaz itthon vagyok tp-en és van elég időm netezni de nem akarok egész nap a gép előtt ülni.
A másik topic ahol aktív tag vagyok nagyon pörög. Elkezdtem írni a beültetés előtti és utáni érzések topicba is és rájöttem, hogy egyel több már sok nekem, de igérem megpróbálok jönni közétek is! :D

Ma párom még később jön haza úgyhogy kicsit beleolvasok a topic életébe hogy valamelyest képben legyek. :wink:

Egy képet már kiszúrtam! :P

VUCUSKA
Gyönyörű kismama vagy, nagyon szép a pocakod! 8)

dita75
 
 


Dita
Örülök nagyon, hogy végre te is kismama vagy és ha nem jönnél ide többet írni, akkor nagyon boldog pocakosodást kívánok Neked !!! :D

Remény
Örülök, hogy minden rendben van a babáddal ! :D

Vuki
De jó lehetett már a szülőszobával barátkozni , én annyira várom már !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!
Amikor múltkor írtad hogy a vizeletedben volt cukor, akkor keton is volt benne?

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok!
Ez a szottyadt vonat pont most késik, nemrég értem haza.
Nos úgy néz ki hogy egy édes pici babánk van, egész pontosan 1 cm!
Orbitális méretek! :)
Azt mondta a dottore hogy nagyon szépen látszik a terhességem, és minden tuti, mához egy hétre kell menni szívecskeahangot nézni!
6+2-n már lenne? Remélem hogy látunk pulzálást!

Tegnap végül nem volt már érkezésem kicsikét visszaolvasni, de ma pótolom!

RILLA
Köszönöm a kedves szavaid! 8)

dita75
 
 


Vucuska
Nem tudom, hogy volt-e keton a pisimben ! :roll: Mi az ? És mi van, ha volt benne ?

Dita
Gratulálok az 1 cm-es babácskához !! :lol:
Meglátod milyen hamar lesz 10 cm ! :lol:

Most jöttem meg a genetikai ultrahangról és minden rendben van a kisfiammal ! Azt mondta a dokibácsi, hogy nagyon hiperaktív, hát annyi baj legyen ! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Dita!
Nekem 6 hetesen és 3 naposan volt 5 mm a babám, és 14 mm petzsák, és már akkor a doki látta a szívhangot. Tehát ő látni fogja, szerintem mi laikusok csak a papíron látjuk a kicsi szíve mennyit ver.
Akkor neked tényleg szépen nődögél a babád. Nekem 8 hetesen volt 16 mm a baba, és azt mondta a doktor bácsi, hogy korának megfelelő méretű.

Rilla, gratulálok a kisfiadhoz, hogy minden ok vele. Én majd 3 hét múlva megyek genetikára.

remény73
 
 


REMÉNY
Megnyugodtam, mert már mások is jelezték hogy volt ilyen korán szívcső pulzálás. Szóval én is vmi ilyet szeretnék látni szerdán!

RILLA
Gratula a kis kukishoz és a szép eredményekhez!

A másik topicban a lányok között van sok cukros és nekik találtak ketont a pipiben, gondolom ezért kérdezte Vucuska, mert ebből lehet következtetni hogy terhességi cukrod van-e. Reméljük nem, mert az baromi megterhelő. Ch diéta, naponta mérni a cukorszintet.... stb.
Bízom benne hogy senkinek nem kell közülünk megküzdeni a terhességi cukorral.

dita75
 
 


Rilla!
Ne aggódj. csak azért kérdeztem mert most nekem volt a pipimben keton és te ugye legutóbb írtad hogy neked meg cukor volt a vizeletedben. Mivel a cukorbetegség és a keton összefüggésben áll azért kérdeztem rá nálad hogy az nálad volt-e.
Gratulálok a hiperaktív kisfiadhoz! :wink:

Dita!
Neked is gratulálok a babódhoz!

Kép
vucuska
 
 


Köszönöm a gratulációkat ! :D

Legközelebb 4 hét múlva megyek védőnőhöz és vérkép+cukorterhelés vizsgálatra, akkor minden kiderül, de remélem, hogy nem lesz baj és azt, hogy most csak riogattak ! :?

Szép hétvégét Kismamik !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok! Ma voltam orvosnál és úgy néz ki életem végéig szednem kell a pajzsmirigy gyógyszert. Már ez sem számít, csak a babám egészséges legyen, ez a legfontosabb számomra.
Kell mennem pajzsmirigy UH-ra és 5 hetente vérvételre, hogy ha kell változtatni az adagon, azt előre lássuk.
Remélem más már nem jön....

remény73
 
 


Remény
Sajnálom ezt a pajzsmirigyes dolgot !! :(
De ahogy te is írtad, csak a baba a legfontosabb, érte mindent !!

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok,

néha-néha benézek. Sajnos nem vagyok nagy írogató, de olyan jó olvasni, hogy mi van veletek és főleg, hogy ilyen sokan átkerültek ebbe a topikba azok közül, akikkel együtt jártunk a BMC-be:)

Rilla,
gratulálok a kisfiadhoz:) Nálunk is kiskuki van:)

Vucuska,
nagyon szép kismama vagy, de tényleg, hol az a +20 Kg? Szerintem a babavárás előtt igencsak szükséged lehetett arra a bizonyos vaságyra:)

Dita, Remény, Trix,
nagyon örülök nektek. :)

Remény,
sajnálom, de hidd el napi rutinná fog válni.

Vuki,
a szülőszobát tényleg érdemes megnézni. Megértem az élménnyel kapcsolatos érzéseidet:)
nálunk is lesz festés a jövő héten:( Hát nem nagyon várom... Állítólag nagyon rendesek és elpakolnak meg lefóliáznak mindent, de hát a gipszkartonos is ezt mondta...azóta is söprögetem a nikecel gyöngyöket:)

Legyen szép napotok.:)

Kép



[/url]
swanny
 
 


Swanny
De jó, hogy jelentkeztél !!!! :D
Mesélj mi van Veletek ?? Én is gratulálok a kukishoz !!
Holnap érünk a 20. betöltött héthez, az már a fele ! :D
Van már nevetek ?
A babaszobát festetitek ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


REMÉNY
Sajnálom a pm dolgot, de hidd el még a legkisebb rossz! Ennél nagyobb baj ne legyen!

SWANNY
Nagyon rég hallottam felőled, HATALMAS GRATULA A KISKUKISHOZ!!!!!! :)

RILLA
Most hogy mondod félidős vagy, látom hogy tényleg baromi gyorsan megy az idő, pedig úgy érzem hogy nálam mintha ólomlábakon járna! :)

Vettetek már vmit a kis trónörökösnek?

Én ma voltam szívhangkukucson és minden rendben a bébivel, ki is penderítettek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ime miss Bogyó:

Kép

Nem tudjátok hol lehet megtudni hogy körzetileg ki az a védőnő akihez tartozik az ember? A körzeti doki meg tudja mondani gondolom. Kiskönyvet hány hetesen kaptatok?

dita75
 
 


Sziasztok!
Dita, gratulálok a babádhoz. Nekem 6 hetesen és 4 naposan volt 5 mm, tehát kb azonos nagyságúak voltak/vannak a babáink azonos időben.
Hát remélem más gond már nem jön...

Én 6 hetesen kerestem meg a védőnőt, és kicsit furcsállta, mert általában 9 hetesen szokták csak. Nálam könnyű olt, mert 1 helyen van a védőnői szolgálat Békásmegyernek, és ott bementem, és mondtam, hogy szeretnék bejelentkezni. Megkérdezték az utca nevet és mondták kihez tartozok, mikor rendel. Kaptam időpontot, és mikor mentem volt egy elbeszélgetés, kitöltötték a kiskönyvet és közölték 1 hónap múlva kell menni, előtte kérjek időpontot.

Swanny örülök, hogy jól vagytok, gratula a kis kukishoz :)

remény73
 
 


Dita
Nagyon szép a kisbogyó ! :lol: Tök jó, hogy kipenderítettek a BMC-ből ! :D
Csak az elején megy ám lassan az idő, az első 3 hónapban, de utána meg úgy repül...majd meglátod !

Én a védőnőt a körzeti dokimtól kérdeztem meg, hogy hova kell mennem. 8 hetes voltam, amikor felkerestem !

Még nem vettünk semmit a trónörökösnek, illetve van egy zenélős játéka, amit este alvás előtt halgattatok vele.
Ja, meg van egy ici-pici Nike cipője, amit még jó pár éve a barátnőmtől kaptam, amikor elkezdtük a babaprojektet, csakhát nem hittük, hogy ilyen sokára kerül majd fel a babánk lábijára !
Jövő héten kezdem el megtervezni neki a pelenkázós asztalt, mert a nagybátyám fogja megcsinálni, nyáron pedig megcsináljuk a szobácskáját és megveszünk mindent !

Hogy viseled a terhességet ? Párod boldog-büszke kispapa ? :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


REMÉNY
Köszi az infot. Én is úgy terveztem hogy majd a körzetitől megkérdezem!
Hétfőn úgy is mennem kell hozzá, remélhetőleg sikerül itteni kismamikkal összebarátkoznom, mert arra az időpontra többet is behívtak. Jó lenne nem csak virtuálisan babázni más mamikkal hanem élőben is.

Szerencsére a pm-et nagyszerűen tudják gyógyszeresen kezelni, ha belövik megfelelő adagot akkor semmi gondod nem lesz vele.

RILLA
Majd kérünk képeket a babaszobáról.
Édi lehet a Nike cipő.

Én majd ha egy kicsit jobb idő lesz, vagy kiderül hogy mi lapul Bogyó lábai között akkor kimegyek nővéremhez és átnézem a 3 zsák gyerekholmit. Mindenáron kislányt szeretnék, már csak azért is mert a kislány ruhákból rengeteg van nővéremnél a Vivien után. Sajnos ruhán és játékon kívül más nem maradt meg, mert a kiságyat, babakocsit mind elajándékozták, a ruhák közül is sokat, de még így is maradt bőven.

Igen párom nagyon örül, hogy végre sikerült csak egy kissé padlóra kerültünk anyagilag így hogy tp-en vagyok. Valszeg ha sikerül akkor visszamegyek egy pár hónapra dolgozni mert így megélni nem fogunk tudni nemhogy félretenni a babaholmikra.
Emiatt van kis feszkó és a jövőkép sem valami bíztató, már nem merjük megnézni a híradót esténként de ezeket eltekintve minden rendben van.

dita75
 
 


Remény,
Sajnálom én is, hogy gondod van a pajzsmiriggyel. Érdekes, hogy csak most derült ki. Nekem kb. 3 éve, amikor nagyon nem akart összejönni a bébi, csináltak részletes hormonvizsgálatot és ekkor derült ki. Tényleg napi rutinná vált a gyógyszerszedés (csak akkor felejtem el, ha párom ágyba hozza a reggelit :) ), ezenkívül semmi gondom vele. Ráadásul a terhesség előtt magas prolaktinra is kellett gyógyszert szednem (most értelemszerűen nincs rá szükség), az egy kicsit húzósabb, de azt is megszoktam. A terhesség alatt nekem is 1-2 havonta kell kontrollra járnom, de egyébként 3-5 havonta elég. Szerintem tényleg ez legyen a legnagyobb baj!

Dita,
Gratulálok Miss (vagy Mr?) Bogyóhoz!
Mi még mindig tartogatjuk meglepinek babánk nemét. Bár többen szavaznak fiúra, még a szomszéd is megállapította 50 méterről, a hasam formájáról, hogy fiú lesz. Én ezen csak mosolygok, bár néha már fárasztó a kérdezősködés, találgatás.
Védőnő: én a háziorvos asszisztensét kérdeztem, de neki fogalma sem volt. Neten megtaláltam a kerület védőnői szolgálatait (itt van vagy 4), és a földrajzi távolság alapján véletlenül sikerült elsőre felhívnom azt, ahova tartozom. Itt utcanév alapján megmondták, kit keressek, bár nem volt egyszerű őt elérnem, nagyon sok kismama és csecsmő tartozik hozzá. Jó előre kellett időpontot kérnem, a 12. hét körül voltam nála először.

Swanny,
Gratulálok a fiúhoz!
Hát, a festők tényleg hamar befejezték nálunk, és tegnapra már sikerült a konyhába mindent visszapakolnom úgy, hogy közben a hétvégén 4 napot Tatán pihentünk. Nálunk tényleg nem mázolták nagyon össze a csempét, de akkor is végig kell takarítani, vannak még pöttyök és amúgy is rég volt nagytakarítás, szép lassan végzünk vele. Az a baj, hogy a hajolgatás már nagyon nem megy, úgyhogy a padlósikálás a páromra marad esténként, hétvégén.

Én még mindig nem vettem sok mindent. Ágy, kiskád, ruhák vannak az unokaöcsitől csak el kell hozni (végülis ha lány lesz, világoskéket azért lehet ráadni), csak 1-2 új ruhadarabot veszek most, úgyis hamar kinövi. Ja, meg kaptam ajándékba hordozókendőt, holnap megyek okításra, ahol megmutatják a használatát.
Ma délután megyünk pelenkázószekrényt meg babakocsit nézni. És lassan kezdem összerakni a kórházi csomagot, bár remélem, néhány hétig még nem lesz rá szükség. De néha már kezdek parázni, hogy nem lesz meg minden, mire kell. Közben meg folyton mással foglalkozom: takarítás, ház/telek keresés. Most már átrendeztük a dolgozószobát úgy, hogy a kiságy, kisszekrény is elférjen benne. Ez így jó lesz egy darabig, de mindenképp szeretnénk minél előbb nagyobb helyre költözni. És közben én is azon kezdtem aggódni, hogy a kieső fizetésemmel, meg ki tudja, páromnak meddig lesz állása, vajon meddig nyújtózkodhatunk majd. Pedig most egy ideig nem szeretnék visszamenni dolgozni, és jó lenne majd kistesó is.
Na jó, nem panaszkodom tovább, megyek inkább házimunkázni!

Szép napot, ha tehetitek, sétaljatok egy nagyot ebben a napsütésben! :)

Kép
Kép
vuki124
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?