Sziasztok
Régen "itt laktam " ebben a topicban.
Sokan vagytok újak,így nem ismerhettek.
De szoktam olvasgatni.
Bar
Igazából most neked írnék.
Anno én voltam a topic "hormonmumusa"!
Igaz Annus?
Azt gondolom,hogy az orvosok eléggé felületes módon kezelik a hormonvizsgálatokat!
Saját tapasztalatból írom!
Kevés orvos van amelyik foglalkozik ezzel!
Pedig egyszerű lenne.Sok lánynak ajánlottam én orvost ebből a topicból,pusztán a hormonszint vizsgálat miatt,közülük van aki már babázik és van aki most fog majd!
Az én történetem röviden:
Szerettünk volna 3. babát.Össze is jött,de sajnos a 11.héten mgindult a vetélés és műszeresen kellett befejezni a terhességet.
Az akkori dokim nem csinált semmit,azt mondta van már két gyerekem majd a következő próbálkozásra sikerül.
Én bíztam benne.
3 hónap várakozás után elsőre terhes lettem.Azonnal doki,UH.Igen terhes vagyok jöjjek 1 hét múlva!Hurrá!
1 hét múlva azt mondta nem lát semmit!Jöjjek vissza újabb 1 hét múlva mert ha nem jön meg akkor lehet,hogy méhenkívüli terhesség.
Hazafelé vettem egy tesztet.Pozitív lett.
Ekkor ajánlották nekem azt a professzort aki segített.De sajnos ezen a babán nem tudott segíteni már.
Vizsgálatok következtek,de még mielőtt eredmény lett volna terhes lettem.Sajnos újra elvetéltem.
Kiderült,hogy a progeszteron szintem nagyon alacsony és bár a petesejt megtermékenyül nem tud megtapadni,így elvetélek.
A prof elmondta,hogy ne aggódjak,neki ez a szakterülete.
Gyógyszereket kaptam és havonta jártam vérvételre.
De mivel addigra már teljesen rákattantam a babatémára és más dolgok miatt is stresszeltem,folyamatosan rossz eredményeim voltak.
Nem próbálkozhattunk addig amíg a prof nem mondta,hogy lehet.Mivel össze-vissza eredményeim lettek (volt olyan hónap amikor nem is volt peteérésem egyáltalán)azt mondta meg kell várni amíg egymás után párszor jó eredményeket produkálok.
Ez 20 hónapig tartott!
Nyilván ha ez rögtön az első vetélés után történik és nem ráznak le a dokik azzal,hogy van már két gyerekem,akkor nem tartott volna idáig és főleg nem kellett volna 3× elvetélnem!!!
Én azt mondom,hogy kérjetek hormonvizsgálatot!!!
Egy egyszerű vérvétel,semmi több!