Bébic!
Igen, Zsófinak ekcémája van. A bőrgyógyász szerint ez ilyenkor nem ételallergia, tehát amit a gyerekorvosok szajkóznak, hogy ha szoptatsz, akkor ne egyél tejterméket, tojást, olajos magvakat, kakaót… szóval ez hülyeség. Zsófi bőrén tapasztalom, hogy tényleg így van. Ha iszok tejet sem rosszabb az állapota, de azért önmérsékletet tanúsítok, nehogy lelkiismeret furdalásom legyen. A tápival is ez a helyzet: még a HA tápok is tehéntej alapúak, de a fentiek miatt ezek nem zavarnak be. Igazából ezt veleszületett ekcémának hívják, szülőktől örökli a baba és szinte a semmitől is lehet jobb és rosszabb az állapota. Ronthat rajta a hideg levegő, a száraz levegő, a bőrirritáló szerek (mosószer, fürdetők…), de nem nagyon tudod befolyásolni az állapotát, csak karban lehet tartani. Lényeg, hogy minél többet hidratáld a bőrét, hogy ne tudjon begyulladni. Aztán ha már gyulladt és csúnya és a sima hidratáló testápolók nem használnak, akkor jönnek a szteroidos krémek. Na én ezt nem kenek Zsófira, mert elég sok rosszat olvastam róla. Kipróbáltuk, de az is csak tüneti kezelés, néhány nap után újra kijönnek a foltok. Hidratáló krémet tud felírni a doki gyógyszertári kevertet, de vannak készen kaphatók is.
Gabi!
Részvétem a barátod miatt! Eszméletlen, hogy milyen állatok vannak! És hogy mindig az ártatlannak kell szenvednie…
Sarmi!
De jó, hogy jöttél! Gyerekeid továbbra is csodaszépek! Írisz gyönyörű!!! A szemeit tőled örökölte! Gondolom ez nem vígasztal, de én sem lettem sovány a szoptatástól…
Manna!
Első este Domi nélkül??? De jó!!! Irigy vagyok! Ugyanakkor én nem merném rábízni senkire Zsoffot egy egész estére. Nálunk nincs rokon a közelben, aki túl sűrűn lenne Zsófival, a vidéki nagyszülőkre, akik havonta egyszer találkoznak csak vele, meg nem merném itt hagyni a kiscsajt.
Cili!
Nálunk is van para keresztelő ügyben. Még nem mertem az érdi papot felhívni… Mi mindketten meg vagyunk Apával keresztelve, de nem vagyunk összeházasodva (idénre tervezzük az esküvőt). Kíváncsi leszek, megkeresztelik-e így Zsófit. De ahogy hallottam, az ilyenek inkább az adott paptól függenek. Mármint, hogy mennyire laza.
Enikő! Solya!
Anyósaitok is lemondhatnának! Bár látom Solya a tiéd már megtette.
Kubu!
Nagyon sajnálom, hogy anyukáddal így megromlott a viszonyod!
Szülés utáni cicire tevés:
Én csaszival szültem és meglepődve olvasom csaszis sorstársaimnál, hogy örzőben voltatok a műtét után. Mindenki??? A Jánosban műtét után betoltak a szobámba és szó szerint ledobtak az ágyra, ugyanis fizetős szobában voltam, ahol Ikeás bútorok voltak, így az ágyam jóval alacsonyabb volt, mint a betegtologató ágy. A szülésznőm még odahozta Zsófit, kicsit együtt voltunk vele, de cicire tevésről szó sem volt.
Másnap délelőtt mutatták csak meg, hogy próbáljam cicire tenni...