Új privát üzeneted érkezett!

Barbamami: gondolom, jó kis lecke volt a volt anyósodéknak...
Vitamint nem szedsz? Én még nyomom az elevitet.

Mensi: ma megjött :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dóra: :( hát, látom, a húgod látogatása nemcsak móka és kacagás... remélem, a két kicsi kibékül.

Tünde: jobbulást a gyerkőcöknek! (Jó duma Istvántól... :roll: még szerencse, hjogy ezek a nagy ló kamaszok is szívesen babáznak :wink:)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre:Kellet nekem emlegetni! :x :D Amúgy lánykorom óta mindig görcsölt a hasam,hánytam és ment is a hasam mikor megjött.Hiába szültem 3 gyereket :x Most egyáltalán nem fájt!!Remélem nem is fog! :wink:

Dojika:Én 4 gyerekkel egyedül nyomom :lol: Remélem azért tudtok egy kicsit lazítani is :)

Barbamami:Sajnos Én is abba a hibába estem mint Te!Mindent egyszerre akartam megcsinálni.Meg is lett a végeredménye!Aranyér,a varratom szétnyílt :? Tényleg nem hülyeségből mondják,hogy a szülés után 6 hétig pihenni kell.

Húúú !Furcsa szagok terjengenek a konyhából :shock: A Húúúúúúúúúús!!!! :shock:


Kép
tünde733
 
 


[quote="tünde733"]D írta:tünde733ojika:Én 4 gyerekkel egyedül nyomom :lol: Remélem azért tudtok egy kicsit lazítani is :)


pont ezért kérdeztem pár napja, hogy Ti hogy csináljátok ezt, mert bele kéne gyorsan tanulnom a háromgyerekes létbe :) :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 

 
 

Tünde: nekem sem fáj, pedig korábban szokott, viszont nagyon ki vagyok facsarva :( mintha kezdődő betegség lenne :( ami rám egyébként jellemző (hogy a mensivel egy időben valami kórságot szedek össze)
Odaégett a hús? Remélem, nem :)

Dóra: most én is nyertem egy negyediket :D Zaza barátjának anyukája dugóba került, órák kérdése, míg hazaér, úgyhogy elhoztuk Norbit az óvodából. Most kimentek az udvarra tombolni. Értékelem az ötletet :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Ma végre elmentem a dokihoz,nem tudok éjjelente aludni,annyira köhögök és nem tudom abbahagyni :twisted:
Megfűztem sógornőmet jöjjön le velünk,hogy amíg benn vagyok vigyázzon a két csemetémre.
Nem kaptam semmi gyógyszert!!Pedig 1 hete vagyok beteg lázzal,köhögéssel,takony korral.
A köhögésre akart felírni,de mikor mondtam,hogy szoptatok,nem írt semmit.Azt mondta vegyek fekete retket,vájjam ki a közepét,bele mézet,3 napig benne hagyni és utána 1-2 kk enni naponta,
Egy:nem kaptam sehol fekete retket,hülyének néztek a zöldségesek,mert az téli zöldség,már nincs.De szerintük a sima is megfelel erre a célra.
Kettő: 3 nap után ehetem és segít a köhögésemen,de addig fulladjak meg és ne aludjak???ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Tiszta fáradt vagyok,alig alszom pár órát napok óta,Kírával is ingerült vagyok :oops: :oops: :cry:

Nem baj,holnap sütök valami finomat,lehet csinálok francia krémest,apa azt kért.Még nem csináltam,itt az ideje.
Vendég
 


Borcsi: nyugodtan lehet már aznap enni a mézet a fekete retekből... bár, ha nem kaptál, akkor olyan mindegy :? jobbulást! Remélem, hamar meggyógyulsz. Hársfa tea mézzel?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csak gyorss bekukk! :lol:

Borcsi: Tesco-ban vagy valami nagyobb hipermarketben lehet szerintem kapni legalább is én még láttam, mert anyum mindig ezzel gyógyított kiskoromban és mai napig ezt használom és már aznap jobban vagyok egy kicsit! :lol: :lol: És amit kivájtál azt is edd meg! :lol: :lol: De ha tényleg nem találsz sehol (vagyis nem te hanem valakit küldjél el :lol: ) akkor tényleg marad a jó forró tea mézzel! Septofortot nem lehet ilyenkor?? Vagy keres rá valami homeós csodára azt lehet szopi mellett is! :) Jobbulást!!!!

Kép

Kép
kbeya
 
 


Kb. 1 percem van :lol:

Borcsi: Oscillococcinum. Ez homeos bogyesz influenza szerű megbetegedésekre. Nekem terhesség alatt bejött.

Este még gyüszök :D

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Dojika:Elárulom,hogy még nekem se megy nagyon ez a 4 gyerekes téma :oops: :lol: Próbáltam,hogy felkelek korán(6ó),és mire mindenki felébred tök rend lesz,stb.Ez a dolog működött is 1-2 hétig,de utána olyan fáradt voltam,hogy délután már a fotelban ülve elaludta.Most azt csinálom,hogy egész nap pakolászok :wink: Még sincs rend! :lol:


Borcsi:Jobbulást!

Csöre:Én is nagyon fáradt vagyok :shock: Álmos...Lehet tavaszi fáradság?? :roll:
A husim csak egy kicsit égett meg :P Apa észre sem vette :oops: :P :D

Bencének egyre furcsább szokásai vannak :? Most például csak akkor hajlandó bevenni a cicit a szájába,ha egy kis tejcsit kinyomok rá :? Ha simán adom neki oda,úgy üvölt mint a sakál :?
A másik az ,amin csak néztünk Apával,hogy altatja magát :D Becsukja a kis szemét,és közben mondja,hogy á á á :D Olyan édes :D

Kép
tünde733
 
 


Sziasztok!

Borcsi- a Stodal szirupot próbáltad? Homeopátiás cucc...

Új homeobogyó beadási módot tanultam a Doktornénitől: a Csöppnek a szükséges szerekből két-két golyócskát (gondolom, felnőttnek többet) kell feloldani 1dl vízben és abból kortyoltatni első nap sűrűbben majd egyre ritkábban. Működik. Én a cumisüvegből csak a szájába spriccelek. Remélem, végre sikerül kiirtani ezt a fránya náthát...


D.
edede
 
 


www.natursziget.com/page.php?show/homeo ... drugfinder

találtam egy homeopátiás szerkeresőt
edede
 
 


Tünde: sajnos azóta érzem, hogy elkapott egy kis nátha. Nem durva, csak legyengít... de simán bejátszhat a tavaszi fáradtság is :?
Rendrakás: idomított pakolóim vannak :lol: :lol: :lol: a közös helyeken mindennek tudja mindenki a helyét, és oda rakja, a saját felségterületükön meg megy a rendetlenség :lol: :lol: :lol: de az nem zavar, mert nem látom :lol: :lol: :lol: söprögetés az akciószerűen, ha sikerül elcsípni egy percet az étkezőben, hogy nincs a kezemben Saci. A mosogatóba meg rögtön bepakolok, amikor végzünk a kajával... vagy én, vagy Apus.
Cici: Tünde, nem lehet, hogy már nem annyira duzzadt a cickó, és azért találja el nehezebben? Ha nincs csurig, Sackó is ügyetlenkedik egy ideig :)
Édes lehet Bence ahogy altatót magyaráz :) néha Saci is álomba dumálja magát, de az inkább panaszkodás :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre:A cicim elejétől fogva nem volt kemény :? Mondjuk mit várok már 36 évesen :lol: De Bence nem ügyetlenkedik,hanem egyszerűen nem kapja be :shock: Ott a szája és ordít.Mondtam a dokinak is és azt mondta,hogy az Ő kislánya is ezt csinálja :?

A rendetlenség már most engem sem izgat :P Csinálja meg az akinek nem tetszik! :wink:

Fáj a torkom :cry:

Megyek,mert Jázmin(Dundika) éhen hal :D

Jó éjszakát mindenkinek!
tünde733
 
 


Sziasztok.
Megcsináltam sima retekből és tényleg jó,alig köhögök :lol:

Tünde:de édes lehet Bencus :)
Tünde:én is azt hittem egy sima nátha,a pólóban rohangálás miatt,de nem ,a VÍRUST kaptam el.

edede:a nyugtatómon kívül nem próbáltam homeos dolgokat :?

Megsütöttem a franciakrémest,szerintem picit édes lett,majd veszek le a cukor adagból.Hoztam nektek is belőle,tessé :lol: :wink: :
Kép
Vendég
 


Sziasztok, végre idejutottam :D!

Tegnap megjártuk a 4 hós kontrollt, 6630 g és 68 cm (bár sztem kicsit több, mert nem volt totál nyújtva a lábacskája :P). Vittük a 2. meningo oltást, de kiderült, hogy végre van pneumo, úgyhogy azt adták be. Nem is tudtam, hogy az 2 szuri :shock:
Mindegy, a gyerkőcöm nem semmi kis Manófalvi. Első szurinál csak nézett nagy kerek szemekkel a dokira meg a védőnőre, a másodiknál elkajabálta magát, de mire odafértem, hogy megnyugtatom (kb. 15 másodperc), már nézelődött meg vigyorgott.
Viszont így összességében eddig ez az oltás viselte meg legjobban. Nem lett ugyan lázas, de borzasztó aluszékony volt tegnap is meg ma is, és ma olyan volt, mint akit fejbe kólintottak. Tök tompa, leteszem és csak néz maga elé vagy alszik, és csak néha aktív. :( Mindegy, elmúlik. Gondolom, a melegfront is rátett egy lapáttal, szétrobban a fejem nekem is, a homeós bogyesz nem sokat ért, de gondoltam, mert ölég fejfájós vagyok, és már egy csomó bogyót kipróbáltam, és eddig csak az Advil vált be...

Viszont az aktív idejében fürdetés előtt ültem a kanapén, beszélgettem apával, ő feküdt hanyatt a combomon, majd egy óvatlan mozdulattal lendített magán egyet, lefordult és hason landolt a kanapén. Esélyem se volt elkapni :shock: De szerencsére csak jól meglepődött, aztán felkönyökölt és szétnézett, hogy került ide. Rám meg a szívbaj jött. Mi lesz itt később?

Láttátok a híradóban azt a hódmezővásárhelyi nőt, aki úgy árulta az anyatejet, hogy TÁPSZERT ÉS TEHÉNTEJET kevert bele? Ráadásul ő maga is 3 gyerekes anya! Hát normális az ilyen????

Kész lettek a gyerekszobai üvegmatricák, holnap megmutizom. Aztán meg a többit is. Kifejezetten megszerettem ezt a technikát :D :D

Tünde: gyógyulást a gyerkőcöknek! Husi végül ehető lett vagy tüzelhető? :lol:

Borcsi: gyógyulj meg hamar!

Csöre: de ugye tejcsivel nincs gond attól, hogy megjött? Olvastam, hogy olyankor megváltozik az íze, és nem mindig jön be a gyerkőcöknek :roll:

Na, asszem eldugulok, mert ez már tiszta Háború és béke hosszúságú lett :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


De még akartam valamit.....

Ti tettetek valamit az óraátállítás miatt/vele kapcsolatban vagy szerintetek van egyáltalán értelme? Vagy majdcsak megszokja gyerkőc? :roll:

Jaj, és képzeljétek el, hogy nálunk a munkahelyen az a hagyomány, hogy nagypénteken nem kell dolgozni, szóval apa itthon lesz, sőt, húsvét hetére kivette az egész hetet szabinak, hogy velünk legyen, így 10 napig lesz itthon Olyan jó lesz! :D

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Csöre:
De,az Elevitet szedem még jópár hónapig... Csak aludnom kéne többet :roll: Bár egyébként nem panaszkodhatok,este 10-kor fekszünk az utolsó szopi után,2-kor és 5-kor eszik. Ha sikerül mindjárt böfizni,akkor többet tudok aludni.. :roll:

Borcsi:
Jobban vagy? Ezt a retkes-et még sose hallottam,de érdekes! Kipróbálom egyszer!
Ja,és köszi a sütit! Nagyon finom volt!!! :wink: :wink: A legjobb,hogy nem híztam tőle!! :lol: :lol: :lol:

Tünde:
Én azt csinálom,hogy reggel 7 körül felkelek. Kihamuzom a kandallót,kitakarítok,előkészítem a gyerkők reggelijét (közben elindítom Napsugarat a suliba..),és 8-kor van felkelés! Ha előbb felébrednek,tudják,hogy a szobájukban maradnak és csendben játszanak.. Muszáj volt őket rászoktatnom erre,mert különben megőrülnék. Ha nem tudnak alkalmazkodni a többiekhez,felkeltik egymást hajnalban :roll: Szóval muszáj.. :roll:

Gabilány:
Én személy szerint azóta utálom az óraállítást,mióta gyerekeim vannak. Okosok kitalálták..,a gyerekek meg majd ugranak :roll:
Még a nagyobbak csak hagyján,de a szopis kis bébi.. Tök jól beálltunk már napirendre,most meg szoktathatom át. Nekem nem mindegy,hogy 10-kor fekszem vagy 11-kor :roll: ..
Ma annyit csúsztatok a szopikkal (mindig hamarabb szopik,mint 3 óra),hogy este a 10 órásira lyukadjunk ki... :roll:

Az anyatejes pancsoló... Istenem,erre nem is tudok mit mondani. Könyörgöm,legalább tehéntejet ne rakott volna bele!!!! Ő mit szólna,ha ezt kellett volna meginnia a 4 hónapos gyerekének?
Apa miatt irigykedem... :roll: :roll: Nálunk a páromnak pont azóta van iszonyat sok munkája,mióta megszültem.. :evil:
Hajnalban elmegy,este hazajön.. Hétvégén is.. :?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Ja..Dojika:
Na,ismerős a helyzet :D ,csak nálunk a két középső szokta ugyanezt a műsort előadni... És nem tudom magam azzal vigasztalni,hogy ha elmegy a hugom,megszűnik a visítás :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok

Hát ez is eltelt, nemrég mentek el a húgomék. Nem mondom, fárasztó volt ez így. Nagy volt a nyüzsgés. Ezek a gyerekek így együtt :)))
A húgom kisfia 15 hónapos most, egy elven, mosolygós, huncut kisfiú. De azért ő is tud hisztizni, nem csak az enyémek :))))

Enikő tegnap volt egy hónapos :) iszonyúan elrohant az idő...
Ő is elfáradt a zsivajtól, mert tegnap este fél 6 kor evett és utána már csak hajnali 1kor ébredt fel, így kimaradt a fürdés is, pedig le akartam mérni, hogy mekkora a súlya.

Borcsi
jobban vagy már ?
Köszönjük a sütit, nagyon jól néz ki :)
Nálunk is volt torta, anyukám csinálta

Barbamami
gondolom, hogy Te nem tudod leadni a gyerekeket :)
Mondjuk Máté és Zsófi is tud jó kis patáliát csapni... ha olyanjuk van...

Óraátállítás - a gyerekek gyorsan átállnak nálunk, csak én szoktam szédelegni ilyenkor, mert azért nekem kéne még az az egy óra alvás :)
Főleg most, hogy egy hónapja már "éjszakai műszakom" is van... :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 



Sziasztok!
Jobban vagyok,köszönöm,már csak az orrom folyik.Kíra is csak taknyos.

Micsoda szép idő van :lol: csak a szél ne fújna :x

Megnyílt nálunk az Auschan(madaras tescó :wink: )
m,egpróbálom apát megfűzni,hogy nézzük meg.Úgy hirdették,hogy európa legnagyobb Auchan-e.Kiváncsi leszek.
Vendég
 


Anyukám hívott délelőtt, hogy az egyik legrégebbi barátom tegnap meghalt autóbalesetben. Valami rohadt patkány menőzött az úton, elfogyott a sávja és leszorította őt a szembesávba, ahol meg épp jöttek. Persze a vétkes mocsadék lelépett. Nem szoktam rosszat kívánni senkinek de remélem ott döglik meg, ahol van, mert ha elkapják is, nincs az az ítélet, amivel ezt büntetni lehet. Két ember meghalt, négyen meg kórházban vannak... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Teljesen magam alatt vagyok... Pont a héten gondoltam rá, hogy milyen régen beszéltünk már... Hát, most már nem is fogunk... :cry: :cry: :cry: :cry:

Ráadásul a beígért jó idő innen elmaradt, tök sötét van a felhők miatt és a szél is fúj, még épp időben értünk haza, de legalább 1,5 órát sétiztünk. Kicsit kiszellőztettem a fejem...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi
nagyon sajnálom, nagyon rossz lehetett ezt a hírt kapni :cry:

Borcsi
örülök, hogy jobban vagytok
Sikerült eljutni az auchanba ?

Na, az én kis 1 hónapos 2 naposom tegnap este 4410 g volt :wink:

Zsófi sajnos kezd taknyosodni, lent a játszón elkaphatott valamit a héten :(
Remélem Enci eleget szopizik ahhoz, hogy ő ne kapja el...

Máténak kedden tavaszi hangversenye lesz az oviban, ő ugyanis "zenetagozatos" oviba jár, és ilyenkor mindig van egy fellépésük. Külön-énekre jár a drágám :)
Idén majd Apa és a nagyszülők mennek el, mert én nem tudom úgy belőni a szopizást egyelőre...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Gabi:Sajnálom,tényleg.Ilyenkor elgondolkodunk,hogy mi a fontos az életben.A pénzt hajtjuk,közben egy szerentsétlenség és vége az életnek :cry: :cry:

Dóra:sikerült,ma voltunk.Tényleg nagy!!
2 órát voltunk benn és még a felét jó ha bejártuk :shock:
Jó sok dolog van,de nem voltak nyitási akciók,pedig arra hajtottam :twisted: Vannak két oldalt üzletek,kajáldák...ettünk a kínainál valami kerek csirkemell,szezámos bundában,mézzel leöntve.Háááát!Elég bizar vot,de rossznak nem mondanám.

Képzeljétek,ma lebetonozták a házikónkat,csak a nappaliban és az egyik szobában van már csak a szerelőbeton.Jövőhéten azt csinálják,remélem jó idő lesz.Utána jöhet a villanyszerelő!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont vettünk a BOtinak 132 db pampers pelust 5000ft-ért,ami
szerintem nagyon jó árban volt :lol:

Móni:hogy kell csinálni a hagyma teát?Leírnád?

Ja,egyábként volt az auchan-ben fekete retek,de már nem vettem,mert nem köhögök :shock:

tudja valaki,miért nem látszik a vonalzóm?????????????
Vendég
 


Borcsi: azért nem látszik, mert anyagi okok miatt megszűnt az a honlap. Másik topikban olvastam...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


köszi,akkor megyek,csinálok valahol :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
Jó sűrű volt a hétvége :)

Gabi: sajnálom :cry:
tejcsi: Sacit nem zavarja, nekem egyik gyereket sem zavarta... igaz, egyszer kétszer nézet furán, amikor beszippantotta, de aztán folytatta...

Tünde: :shock: akkor nem tudom, nem lehet, hogy nem éhes?

Óraátállítás: még szerencse, hogy Saci eddig sem működött órára :lol: :lol: :lol:

Dóra: szép nagyott nőtt Enikő :) Hajrá Máténak a hangversenyhez!
Nálunk meg magyar versenyek vannak a suliban... Kazinczy hét van :) Mesi csak értőolvasás versenyre megy...

Borcsi: nagyon guszta a krémes :) recept?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Gabilány:
Hát...,erre nem is lehet semmi "okosat" írni... :( Nagyon sajnálom..-őt is és téged is.. Azt hiszem,mindig annak rosszabb,aki ittmaradt..
(Bár még nem voltam odaát.. :roll: ). Van családja? ...

Borcsi:
Nem tudod egész véletlenül a címét az Auchannak??? Merthogy nem lakunk tőletek nagyon messze..,és itt Vecsésen csak Tesco van. Elég nehezen szokom meg (szeptemberben költöztünk ide),mert régebben mindig Auchanban vásároltam.. Jobban szerettem.. :roll:
Ezek szerint ti is építkeztek?? :D :D :D Hol?
(Bár nekünk a belseje már kész,de a külseje...,és a kert...,a kerítés... Hát van még mit csinálni..)
Ha vesztek fel szocpolt,gyorsan intézzétek..,mert eltörlik.. :?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Jaj,még valamit akartam írni.
Elég későn szólok,de én is csak tegnap este tudtam meg..,ugye mostanában nem mászkálok sehova :roll:
Szóval az IKEÁban egész márciusban... 100FT egy akciós menü (a lányomék húsgolyós krumplit ettek..),és ha esztek,10Ft-ért vehettek tök aranyos kerámiabögrét. :D
Tegnap Napsugár az apjával az IKEÁba ment,tekintve,hogy rossz volt az idő..,és ők mesélték. Hoztak 4 bögrét :P
Még ma és holnap ki lehet próbálni ,hétközben legalább nincsenek ezren..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


borcsi!
A hagyma teát úgy kell csinálni mintha rendes teát csinálnál azzal különbséggel, hogy a vöröshagyma héját amit elvileg kidobnál azt a barnát (megmosod), és forrásban lévő vízbe rakod.
Tea színe lesz majd, semmilyen hagyma íze nincs a teának, ízesíteni meg úgy ízesíted ahogy egyébként a teát szoktad inni.

manocskak
 
 


Köszi az együtt érzést, lányok, nagyjából megnyugodtam, de elég kaka hétvégém volt, ráadásul apa ma Zalaegerszegre ment hajnalban, alig akartam elengedni, és a lelkére kötöttem, hogy hívjon ha odaért....

Barbamami: elvált volt, de van egy lánya. Meghát a szülei. Csak pár évvel volt idősebb nálam... :(

Nálunk eddig úgy néz ki az óraátállítás hatása, hogy Kristóf ugyanúgy alszik el (persze ha nem állítottunk volna, akkor egy órával hamarabb), viszont egy órával később ébred (vagyis ha nem állítottunk volna, akkor ugyanakkor)
Szerintem ez elég baráti :wink: :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Barbabami: Ahogy az MO ról jössz le a 31-en,pont ott van.Eszterházy János u 1.az Auchan címe.

Anyósék telkére építünk,már tető alatt áll,pont ma voltunk a szoc.pol miatt szerződést aláírni.
Nem hiszem,hogy betudjuk fejezni,max lakhatóra.2.4000000 kapunk és ennyi az össz pénzünk a bejejezésre.Nagyon nagy szerencsénk van,hogya kőművesmunkát,villanyszerelést,burkolást megoldottunk családdal,barátokkal.Csak az anyagért kell fizetni.
Nem tudom,hogy mi igaz a szoc.pol eltörléséből,már 2 éve is mondták.Mi már benne vagyunk,úgyhogy nekünk oda kell adniuk.
Vendég
 


Sziasztok!

gabilany!
Nagyon sajnálattal olvastam amit írtál.
Tudom milyen elveszíteni egy jó barátot.
Nekem is volt egy hasonló, hogy pénteken beszélgettünk, hogy hétvégén megy disznót vágni a haverokkal. Erre hétfőn várom a beszámolóját, hogy hogy sikerült és már csak a halálhírét kaptam meg, miszerint fölborultak az autóval és ő meghalt. :cry: :cry:
Az élet néha kegyetlen tud lenni, de most már azt azért tudd, hogy jó helyen van. Tudom ez nem vigasztal, de jobb neki így mintha egy örök életre esetleg tolókocsiba lenne, mert olyan sérüléseket szenvedett.
Fogadd őszinte részvétem.
De én azt kívánom, tudom nehéz, de mégis azt mondom inkább ne a szomorúság legyen a szívedben, rendben.



A Joel fiam 2 napja csak 1X kel föl. Elalszik este 9-kor 3-kor föl kel enni és utána alszik majdnem 9 óráig, végre már én is többet tudok pihenni.

manocskak
 
 


Jaj Lányok...

Zsófi iszonyú hisztis 2 napja, főleg ha szopiztatom Encsilányt...
Borzalom amit művel és nem nagyon eszik :(
El vagyok keseredve...

MA meg semmi nem sikerül nekem...
hajnalban Enikő betojt, át kellett pelenkázni, így egy óra volt mire visszaaludt
reggel a szopi után alig bírtam visszaaltatni, állandóan nyöszörgött
Zsófi ugye tiszta hisztéria
Enikő most szopinál leköpött, közben ömlött a tej a másik mellemből, nagy nehezen átöltöztem, erre leöntöttem magam a kávéval, miközben ittam
ja és reggel 7től mostanára sikerült összeraknom egy mosást és elindítanom...
és köhögök, dugul az orrom és vacak minden...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 



Dóra: sajnálom :( Zsófival legyél még egy picit türelemmel, pár hét, és megszokja Encsit :wink: Nekünk is ez a műsor ment: Zaza rosszul evett, nem aludt rendesen, aztán egyszer csak elmúlt :) na, azért hisztimanó még befigyel :? de egyre jobb a helyzet. Szerintem Zsófinak is csak idő kell, és ráadásul ő még pici, nehezebben érti meg a helyzetet.
Borcsi: hajrá építkezés :) remélem, sikerül mielőbb lakhatóvá tenni. Mi is repültünk át, amint lehetett, nem volt érdekes, hogy még nem volt kész a ház :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Dóra: utólag is boldog szülinapot!!!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Köszönöm Csöre :oops:
Hát igen, 35. lettem a hétvégén :lol:

Köszi a biztatást, remélem rendeződik a dolog Zsófival.
Csak ugye egyre fáradtabb vagyok és így egyre nehezebben tolerálom a hisztit...
De ma Encsilányt anyukám pesztrálta, addig én gyurmáztam Zsófival, meg játszottunk mindenfélét...
Esténként igyekszem én altatni, mint eddig is...
Az a baj, hogy főleg szopizásnál tör rá a dolog, pedig már kapott lefejt anyatejet is, hogy ne maradjon ki abból se...

Hétvégére elviszik Őt meg a bátyját anyukámék, kicsit összeszedem magam, akkor talán jobb lesz a jövő héten a hangulat. Meg apa is itthon lesz velünk...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Dóra: azt nem próbáltad, hogy szoptatod? Nekem Mesi visszaszokott, amikor Zaza született... mondtam neki, hogy a maradékot megeheti. Szerintem jót tett a kis lelkének :wink: több, mint 2,5 éves volt, amikor végre leszokott... de nagy segítség volt egy-egy mellgyulladásnál, mert sokkal erősebben szivattyúzott, mint Zaza. És ilyenkor marha büszke volt magára, hogy meggyógyítja anyáját :wink:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Van 5 szabad percem :roll: Tök rohanós ez a hetem is! :twisted:

Gabi:Részvétem! :cry:

Dóra:Türelem :) Még Zsófi is kicsi :) Nálunk Ádám most lesz 6 éves,de Ő is néha borzasztó féltékeny :) Direkt csúnyán beszél,rosszat csinál,hogy észre vegyem és rászóljak :roll:

Csöre:Jobban vagy már?Nekem elmúlt a torokfájásom ,de iszonyat fáradt és álmos vok mindig :roll:

FELHÍVÁS:Előnevelt ,kamasz,fiú gyermekemet becserélném egy kisebbre! :lol: :lol: Nem akarja valaki lízingelni? :lol: Házépítőknek nem ajánlom,mert már a szocpolt felvettük rá :lol: :lol:

Kép
tünde733
 
 


Sziasztok!

Kicsit már jobban érzem magam, most már inkább csak dühös vagyok.

Végre jó idő van! Ma 2 órát sétáltunk, és olyan jó látni, hogy mindenhol nyílnak a virágok.


Dóra: utólag is
Kép


És akkor az üvegmatricáim:

KépKép
KépKép
KépKép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Dóra:Boldog születés napot kívánok utólag is. 18 éves vagy17 év tapasztalattal :wink: :lol: Kép Kép
Vendég
 


Csöre
szopizni nem szopiztattam Zsófit, de ivott lefejt anyatejet az ölemben ülve.

Móni
köszönöm, megkaptam
Nagyon kedves volt Tőled !

Tünde
köszi, igyekszem türelmesnek lenni, de néha nagyon nehéz...
Nem beszélve arról, hogy Apa ill. a nagyszülők meg még nálam is nehezebben tolerálják szegénykém hisztijét...

Gabi
köszi a köszöntést
Szépek nagyon a matricák ! Ügyes vagy !
Mi is nagyot sétáltunk tegnap Zsófival, kettesben...

Borcsi
köszönöm, ez nagyon jó,a mit írtál :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Gabi: jók lettek :D

Tünde: "FELHÍVÁS:Előnevelt ,kamasz,fiú gyermekemet becserélném egy kisebbre! Nem akarja valaki lízingelni? Házépítőknek nem ajánlom,mert már a szocpolt felvettük rá" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dóra: nem tehet róla, szerintem beszélj a nagyszülőkkel és Apával, hogy próbáljanak meg türelmesebbnek lenni vele, mert ki fog borulni szegény...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


csöre:a recept,bocsi de nagyon hosszú,ezért egy másik topicból bemásolom,ahova már leírtam :oops:
Tészta:25dkg liszt;1 tojás sárgájs;15dkg margarin;1 dl tejföl;1 csipet só;1 e.k. ecet.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk(ne ijedj meg az állagától,a vajtól ragadós lesz,1-2 órát hűtőbe pihentetjük.
Vékonyra,kb:0.5cm kinyújtjuk,tepsi hátán sütőpapíron 2 lapot sütünk belőle.165 fokon 20-25c percig sütjük,előmelegített sütőben.

Krém:1 l tej;4 tojás;25dkg cukor;3 z.vaniliás cukor;13 dkg liszt.
Hab:fél l tejszín+ízlés szerint bele pórcukor

Tojásokat ketté;a sárgához az 1 l tejből 1 dl;lisztet;a cukor felét hozzáadni;simára keverni;a maradék 9 dl tejet felforralni bele a van.cukrot;mikor forr bele a tojásos masszát,mixerrel simára keverni;lehúzni a tűzről.
A fehérjét felverni a cukor másik felével kemény habbá;vissza a tűzre a tejes masszát,közepes lángon kevergetve hozzá keverni a felvert fehérjét,óvatosan keverve;főzni még kb:2-3 percig.Picit várni,hogy hüljön,ne legyen tűzforró;rákenni az egyik tésztára;Teljesen kihűteni,rá a kemény habbá vert tejszín.

Máz:1/4 mokkás kanál instant kv;20 dkg cukor;7dkg vaj;4-5 e.kanál tej.

a kv-t feloldjuk a tejben,hozzáa 20dkg cukrot,TAKARÉKON kevergetjük,míg teljesen felolvad a cukor.Ha elkezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a 7dkg vajat.Géppel verni,amíg tejfölsűrű nem lesz.Rákenjük a másik lapra,mikor kissé száraz a máz,vizes késsel felkockázzuk,darabonként teszük a tejszínhab tetejére.

Ne nagyon vékonyra nyújtsd a lapokat,mert törni fog.
Én ezt nagy tepsibe csináltam,kb:25-30 db lett belőle ilyen magassággal.
Ha magasabbra akarod,akkor kisebb tepsibe tedd,ugyanezt a mennyiséget
Vendég
 


csöre:a recept,bocsi de nagyon hosszú,ezért egy másik topicból bemásolom,ahova már leírtam
Tészta:25dkg liszt;1 tojás sárgájs;15dkg margarin;1 dl tejföl;1 csipet só;1 e.k. ecet.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk(ne ijedj meg az állagától,a vajtól ragadós lesz,1-2 órát hűtőbe pihentetjük.
Vékonyra,kb:0.5cm kinyújtjuk,tepsi hátán sütőpapíron 2 lapot sütünk belőle.165 fokon 20-25c percig sütjük,előmelegített sütőben.

Krém:1 l tej;4 tojás;25dkg cukor;3 z.vaniliás cukor;13 dkg liszt.
Hab:fél l tejszín+ízlés szerint bele pórcukor

Tojásokat ketté;a sárgához az 1 l tejből 1 dl;lisztet;a cukor felét hozzáadni;simára keverni;a maradék 9 dl tejet felforralni bele a van.cukrot;mikor forr bele a tojásos masszát,mixerrel simára keverni;lehúzni a tűzről.
A fehérjét felverni a cukor másik felével kemény habbá;vissza a tűzre a tejes masszát,közepes lángon kevergetve hozzá keverni a felvert fehérjét,óvatosan keverve;főzni még kb:2-3 percig.Picit várni,hogy hüljön,ne legyen tűzforró;rákenni az egyik tésztára;Teljesen kihűteni,rá a kemény habbá vert tejszín.

Máz:1/4 mokkás kanál instant kv;20 dkg cukor;7dkg vaj;4-5 e.kanál tej.

a kv-t feloldjuk a tejben,hozzáa 20dkg cukrot,TAKARÉKON kevergetjük,míg teljesen felolvad a cukor.Ha elkezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a 7dkg vajat.Géppel verni,amíg tejfölsűrű nem lesz.Rákenjük a másik lapra,mikor kissé száraz a máz,vizes késsel felkockázzuk,darabonként teszük a tejszínhab tetejére.

Ne nagyon vékonyra nyújtsd a lapokat,mert törni fog.
Én ezt nagy tepsibe csináltam,kb:25-30 db lett belőle ilyen magassággal.
Ha magasabbra akarod,akkor kisebb tepsibe tedd,ugyanezt a mennyiséget
Vendég
 


csöre:a recept,bocsi de nagyon hosszú,ezért egy másik topicból bemásolom,ahova már leírtam
Tészta:25dkg liszt;1 tojás sárgájs;15dkg margarin;1 dl tejföl;1 csipet só;1 e.k. ecet.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk(ne ijedj meg az állagától,a vajtól ragadós lesz,1-2 órát hűtőbe pihentetjük.
Vékonyra,kb:0.5cm kinyújtjuk,tepsi hátán sütőpapíron 2 lapot sütünk belőle.165 fokon 20-25c percig sütjük,előmelegített sütőben.

Krém:1 l tej;4 tojás;25dkg cukor;3 z.vaniliás cukor;13 dkg liszt.
Hab:fél l tejszín+ízlés szerint bele pórcukor

Tojásokat ketté;a sárgához az 1 l tejből 1 dl;lisztet;a cukor felét hozzáadni;simára keverni;a maradék 9 dl tejet felforralni bele a van.cukrot;mikor forr bele a tojásos masszát,mixerrel simára keverni;lehúzni a tűzről.
A fehérjét felverni a cukor másik felével kemény habbá;vissza a tűzre a tejes masszát,közepes lángon kevergetve hozzá keverni a felvert fehérjét,óvatosan keverve;főzni még kb:2-3 percig.Picit várni,hogy hüljön,ne legyen tűzforró;rákenni az egyik tésztára;Teljesen kihűteni,rá a kemény habbá vert tejszín.

Máz:1/4 mokkás kanál instant kv;20 dkg cukor;7dkg vaj;4-5 e.kanál tej.

a kv-t feloldjuk a tejben,hozzáa 20dkg cukrot,TAKARÉKON kevergetjük,míg teljesen felolvad a cukor.Ha elkezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a 7dkg vajat.Géppel verni,amíg tejfölsűrű nem lesz.Rákenjük a másik lapra,mikor kissé száraz a máz,vizes késsel felkockázzuk,darabonként teszük a tejszínhab tetejére.

Ne nagyon vékonyra nyújtsd a lapokat,mert törni fog.
Én ezt nagy tepsibe csináltam,kb:25-30 db lett belőle ilyen magassággal.
Ha magasabbra akarod,akkor kisebb tepsibe tedd,ugyanezt a mennyiséget
Vendég
 


Bocsi,ezt elrontottam :oops: :? :shock:
Vendég
 


Köszi Borcsi, szuper :) Zaza szülinapján kipróbálom :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Borcsi:
Köszi a címet!! :D

Gabilány:
Szépek lettek a matricák!!! Én azt hiszem,sima öntapadós tapétából vagy színespapírból ügyködök valamit az ablakokra.. Megrajzolom a sablont,aztán a lányom alig várja,hogy kivághassa..
Ha lesz rá időm..

Tünde:
Ez a kamaszos felhívás AAAAANNYIRA jó! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?