Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként jelentem, hogy ma is megmentettünk minden csigát a buszmegálló felé menet. Egyetlenem nagy empátiával viseltetik minden állatka iránt, és ezért az összes felelőtlen, járdán kószáló csigát visszahelyeztük az árokba.
Nem sokat késtünkKép
zsombolya
 
 


Szisztok!
En is jo hetföt kivanok Nektek!

Zsombolya
csigamentesKép

Fogkrem
En sem hasznalok nagy mennyiseget, csak, hogy eppen ize legyen a fogkefenek...Es en ugy gondoltam, jobb ez igy...en emlekszem, mi, az öcsemmel ettük a Blendit es nem lett semmi bajunk.(ezt azert nem akarom kiprobalni az en gyerekeimenKép) Amit igy Rebek esetleg lenyel, az ennek minimalis resze lehet...De probalkozunk mar az öblögetessel, minden 3-4 kortybol egyet mar sikerül kiköpnieKép!
Aaronnal pedig meg sokkal szigorubb voltam, es tenyleg elöbb gyakoroltuk fürdes közben a köpest, es csak utana volt fogkremes fogmosas!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Zsombolya! Ez nagyon meglepett. Mert így, ha valakinek nagyon speciális neve van, secperc alatt megtalálható, nem? Mit értesz eredeti anyakönyvin? Nekem az örökbefogadás után "új" eredetit adtak ki, amiben már mi vagyunk a szülők. Vagy ez csak újszülötteknél történik így?
Csigaügy. Ismerős, csak sajnos nálunk még a giliszták is majdnem hasonló menekítésben részesültek, de aztán (szégyen-gyalázat) lebeszéltem...
Fogmosás. Ti mennyi ideig mossátok az egérfogakat. Nálunk inkább szimbolikus jelentősége van, de ahhoz mindig ragaszkodom. Tudtommal 3 percig kéne. (Szerintem nincs ember, aki képes 3 percig mosni a fogát)
üdv
z
zuppa
 
 

 
 

3 perc...
Mellettem is egy inkvizítorna kellene állnia, hogy addig mossam. A gyereknél csak ahhoz ragaszkodom, hogy mindenhol meg legyen sikálva.
Már elég jól tudja a a szabályos fogmosás szabályait, sőt a nyelvét is megmossa. (Lám reklám hatásaKép)

Hát én úgy tudom, nem szabadna látnia az örökbefogadónak az eredeti anyakönyvit. A titkos öf.-nek nagyon szigorú adatvédelmi szabályai vannak. Ahol mégis tudni lehet valamit, ott vagy tudatlanságból, vagy akaratból nem csináltak valamit szabályosan. Bár ha csak az öf. tudja meg ezeket az adatokat, abból nagy baj úgysem lesz.
Márti
T-Márti
 


Most kaptam egy ámerikai örökbefogadásról szóló könyvet. Túl sok érdekeset nem találtam, de egy dolog elgondolkoztatott. Szerinte (szerintem is)az örökbefogadás csak a gyermek és az örökbeszülők magánügye, és sehol (iskola, ovi, tágabb baráti kör) nem kéne róla említést tenni, csak ha majd a gyerkőc úgy szeretné. Én eddig úgy képzeltem, hogy ha majd az ovónéni arra "érdemes" lesz, akkor esetleg elmondom neki, hogy de durcizzon, ha esetleg a kisfiamtól tudja meg. Persze Amerikában a személyiségi jogok kicsit másképp kezeltetnek. És valószínű egy óvónéni nem sértődik meg hasonló helyzetben, mert tiszteli a szülő magánszféráját. Tényleg a múltkori Fészek összejövetelen milyen következtetésre jutottatok (résztvevők)?
zuppa
 
 


sziasztok
Zsebike, nálunk az örökbefogadás papír része 1 évig tartott, akkoriban változott a gyermekvédelmi törvény, senki nem tudott semmit, állítom a főváros összes gyámhivatalát végigjártam, mire sikerült. De ez nem érdekes, mert manócskát két hetesen hazaszállítottam a kórházból. Namármost, ahhoz, hogy kapjam a kismamáknak járó mindenféle izét, meg egyáltalán, kellett a gyereknek anyakönyvi, amit a zárójelentés alapján állítottak ki, és mivel jogerős határozat nem volt, így nem mi kerültünk bele természetesen. Tehát egy évig ezzel az anyakönyvivel éltünk, a jogerő után természetesen új eredetit állítottak ki. Taj kártyával szintén ugyanez.
zsombolya
 
 


Ühüm, most már értem, Zsombolya.Egyébként nagyjából mindegy is, engem az bosszant, hogy Magyarországon mindenhol semmibe veszik a személyes adatok kezelését. Minap a videotékában kb négy ember előtt harsogta be a kislányka a lakcímemet, hogy ugye az. A Baross utcai nőgyógyászaton pár éve még kiírták a személyi számod utolsó 4 jegyét (hívószámként...) egy nagy világító táblára (gyakorlatilag a maradék elég könnyen megtudható). A Bricostorban a pénztáros belekiabálja a hitelkártyaszámodat a telefonba, ha a bankkal egyeztet. A K&H Bartók Béla úti fiókjában -hála az ügyes berendezőnek- csak az nem látja a monitoron az összes személyes adatod, aki kifejezetten nem akarja. És a többi.
Ez van. Közben meg robogunk az Unióba. Bocs az offolásért.
z
zuppa
 
 


zsebibaba! Amerikai könyvre ne hallgass, ez itt nem Amerika. Amerikaiak álszentek, prűdek. Volt ugyan erről már szó, de én bölcsibe, oviba elmondtam, sem előnyöm, sem hátrányom nem származott belőle (na jó kis előny, mert mindenki azonnal ajnározta és azóta isKépés megértették, hogy nekem talán még nagyobb szükségem van a visszajelzésekre, legalábbis ezzel magyarázták, pedig csak dilis átlagos aggodó anyuka vagyokKép.
Most megyünk isibe, most nem tudom, mi legyen, szerintetek?
zsombolya
 
 


Szia Zsombolya!
Szerintem jó, ha tudják a nevelők.
Abból indulok ki, hogy a gyerek ugyi tudja magáról... Szerintem ez mindannyiunknál alaphelyzet. Bármikor előkerülhet a téma a gyerekek között. És akor ugyebár te nem vagy ott. A nevelő az egyetlen, aki ilyenkor segíthet, magyarázhat, tisztába tehet dolgokat.
Én így látom és épp ezért el is mondtam már az oviban is és a suliban is el fogom mondani. Vagyis ott magától értetődően mindenki tudja, mert ott dolgozom, de "hivatalosan is nyílttá teszem" a dolgot. Ne csak tudjanak róla, hanem adott helyzetben úgy is viselkedjenek, mint akik tudnak róla.
Márti
Tuccy
 


Eddig én is a teljes nyitottság pártján voltam. De mostanában elgondolkoztam (ámerikai könyv, bocsánat). Felnőtt örökbefogadottakat kérdeztek meg a dologról. Ők azt mondják, ez inkább a szülő "kényszeressége", hogy ezzel is kimutassa az öf teljes elfogadását. A gyerekeket nagyon kellemetlenül érinti, ha úgy mutatják be, hogy "ő a mi gyermekünk, akit örökbe fogadtunk". Ez így persze túlzás. De azt sem mondjuk, "ő a mi gyerekünk, akkoriban épp válófélben voltam az előző férjemmel" stb. Ők nem akarnak másmilyenek lenni. Olyanok akarnak lenni, mint a többiek. Ezzel együtt fel kell készíteni arra, ha rákérdeznek. De szerintem, ha egy gyerek feldolgozta a történteket a szüleivel való korai beszélgetések során, akkor fel van vértezve a külvilággal szemben (remélem?). És könnyen lehet, hogy ő nyit majd azok felé, akit arra érdmesnek talál.
Én azt hiszem nem kell siettetni és erőltetni a suliban való "megmondást". Ha van valami apropója, akkor persze lehet. Meg akkoris, ha a tanítónéni annyira közelállónak tűnik. Szerintem, ha idővel jól megismerik egymást a többiekkel, akkor már semmit nem változtat, ha alkalomadtán említést tesz a dologról. Valószínű túlteszik magukat a "nahát, nem is látszik rajta" gondolattal (amit szintén utálok, mert mi a fene látszódna.) Viszont, ha ezzel nyit, akkor esetleg ennek tulajdonítja a többiek hozzá való közeledését, legyen az negatív vagy pozitív. (Ez a mai véleményem)
Egyébként szívesen venném az ötleteiteket, hogy hogyan lehet reagálni konkrét kérdésekre, provokációra. Mármint ha a gyerek felé intézik. Mert felnőttfejjel már persze nem olyan nehéz.
üdv
z
zuppa
 
 


(Vajon miért jelent meg az azonosítóm, a zsebibaba helyett?)
zuppa
 
 


ZsebibabaKép
Látom Te is lombikos voltál. Nekünk sajnos a 4. sem sikerült, pedig gyönyörű embrióink voltak. Orvosi oka nincs a sikertelenségnek.Mindegy, lassan túlteszem magam rajta. A párom már korábban is mondogatta, de én csak most szántam rá magam, beadtuk az igényt örökbefogadásra. Kész röhej, hogy eddig 3 évig türelmesen vártunk, hogy sikerüljön a baba, most meg olyan türelmetlen vagyok. Már ezzel kelek, ezzel fekszem, még ezzel is álmodok KépKép. A tanfolyam csak június közepén lesz. Tudtok estleg valahol korábbit?Jó lenne minél hamarabb kézhez venni a határozatot, mert addig semerre nem léphetünk.
Lujza
lujza
 
 


Szia Lujza! Esetleg az Ágacska alapítványt hívd fel, hogy ők mikorra szerveznek megint: 06 30 951 7989. És volt még tán más alapítvány szerveszésében is tanfolyam, de nem emlékszem rá. Tán valaki majd segít.
mrs
gyrmur
 
 


Szia, Lujza!

Az Ágacskáé most tegnapelőtt indult, próbáld meg, hátha beférsz, és az elmaradt alkalmat bepótolod a szombatiakkal (a mi csoportunkban volt erre eset). Ha esetleg erről már lecsúsztál volna, ők biztosan indítanak még június előtt.

Voltunk a múlt szombati Gólyahíres találkozón, egyre biztatóbb a "helyezésünk". :-) Egyre gyakrabban álmodom "gyerekeset", a héten eddig minden éjjel a picinkkel álmodtam. Eddig is szerettem aludni, mostmeg pláne. :-))

Szép napot mindenkinek!

Kata
rkata
 
 


A Fehér Kereszt Alapítvány is indít tanfolyamot.

http://www.feherkereszt.hu/kepzeseink2.htm
rkata
 
 


Lujza, nem tudom, eddig hol próbálkoztatok, de több helyen is indítanak, pl.az Ágacskánál: www.agacska.hu, de úgy tudom még máshol is vannak tanfolyamok.
üdv
zsebibaba (nem tudom, miért nem írja ki az üzenet mellett tegnap óta Kép Kép
zuppa
 
 


csak most olvastam tovább... bolond mindent 2x mond Kép
zsebi, akit a moderátorok elzuppásítottak
zuppa
 
 


sziasztok
biratkoztunk az iskolába, kaptunk listát a beszerzendőkről.Kép
Aszongya a papír: iskolaköpeny kötelező! Ennek spec örülök, de lehet ilyet még kapni egyáltalán és ha igen hol is?Kép zs
zsombolya
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek!A Fehér Kereszt-től visszahívnak, mert nem tudták adni az illetékest. Az Ágacskánál úgy néz ki még beférünk a tegnapelőtt indult csoportba KépKép
Lujza
lujza
 
 


Nyomtatvány: Úgy szemétség, ahogy van. eddig a törvényig illetve a korm. rendeletig jutottam el, ami ezt szabályozza, és nincs erre semmilyen hivatkozás. Banki emberek azt mondták, hogy a rendelet melléklete. Vagyis lódítottak.
Zsebibaba! Ha óvónéni durcizik, ha a gyerek mondja el neki X év mulva, akkor biztos, hogy érdemes erre az információra? Azt elmondanátok, hogy a gyermek lombik? Ez szintén bizalmas információ. Én úgy gondolom, hogy az óvodai élet szempontjából érdektelen, hogy örök vagy nem, és mivel a hangyám szerint az óvi is csak egy szolgáltatás, ha speciális is, a dolog nem tartozik rájuk. Nem mondom el a fodrásznál sem, mert nincs jelentősége. Persze ez az elmélet, de más a gyakorlat. A mi esetünkban az első napon, amikor beléptünk az óviba, az első felnőtt -később kiderült óvinéni- azt mondta: Én ismerem ezt a kisfiút. Mire én:- Az ki van zárva! Persze nem volt kizárva, mivel az óvinéni dolgozott abban a csecsemőotthonban, ahol gyerkőcünk volt. Hát ennyit az elvekről és a valóságról.
dondaniel
 
 


Dondaniel, éppen ezért írtam, hogy a ti véleményeteket is halljam. Én is afelé hajlok, hogy ez a mi ügyünk. De azért az óvónéni nem egyenlő a fodrásszal. Az utóbbira nem bíznám naponta több órára a gyerekem. És igazából nem azért mondanám el, hogy megmutassam, milyen nyitottan kezelem a kérdést. Ha elmondanám, csak azért tenném, hogy adott helyzetben jól tudjon reagálni. Pl. nagycsoportban elmondja a kisfiam. Nem mindegy, hogy természetesen fogadja-e, vagy a kisfiam megkapja az első pofont a dolog fogadtatásával kapcsolatban. Szóval egyelőre bizonytalan vagyok, és azt hiszem megvárom, hogy a gyerekem hogy alakul az évek során. Naná, hogy abban bízom, hogy a beszélgetések meg az egész itthoni légkörnek hála, nem jelent majd neki nagy megpróbáltatást.
ezentúl,
zuppa (miután zsebibaba user már foglalt)
zuppa
 
 


Sziasztok!
E perctől jogilag is örökbe/örökre a miénk Kiscsikó!
mera
 
 


HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ NEKTEK Kép Kép Kép
LEGYEN NAGYON-NAGYON SOK ÖRÖMÖTÖK EGYMÁSBAN!

Ugye, meséltek továbbra is magatokról! Kíváncsian várjuk az újabb híreket!

Üdv: J.
anyanyos
 
 


Csatalo!
De joooooooo! Gratulalok Nektek!!!!KépKépKépSok boldog evtizedet egymassal!!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Köszönjük!!! Kép
mera
 
 


Miért lettem én mera??? Kép
CSATALÓ
mera
 
 


MERA net így akarjaKép
gratulálok, veled örülök puszi zs
zsombolya
 
 


MERA net így akarjaKép
nagyon nagyon gratula és Veled (veletek) örülök
puszi zs
zsombolya
 
 


na, ennyire örülökKép
zsombolya
 
 


Sziasztok!
Közkívánatra egy kis "esti mese". Nagyon jól, zökkenőmentesen telnek a napok. Igazán rugalmasan illeszkedett be Kiscsikó. Hál' Istennek nem volt még nagyobb baleset (kop-kop), semmilyen betegség, pedig az élet sűrűjében találta magát - az eddigi környezetéhez képest. Egyszerre ezer új dolog, száz veszélyforrás, egy csomó zaj, hang, szőrös négylábúak, tollas kétlábúak, bokrok, fák... Ja és rengeteg idegen, aki mind őt akarja látni (na és hoznak egy csomó játékot is:-)
Mindezt hihetetlen derűvel, nyitottsággal, kevés hisztivel fogadta.
Nem fél az idegenektől (na persze nem bizalmaskodik most sem), szeret autózni (ó, azok az első sírások!), rajong a kutyákért, macskáért, hallgatja a madárdalt figyelmesen, elismerően nyugtázza: hűűű!, már nem tépi le a virágot, hanem megszagolgatja, hapcival persze Kép, megismeri a szomszédokat... ja és a nagymamit, egy-két órát már elvan vele, csak ne lássa meg, hogy elmegyek...
Anya helyett néha apát mond, bármit hajlandó felvenni (kryssKép), szóval dióhéjban ennyi.
Tényleg hihetetlen, hogy ilyen klasszul és zökkenőmentesen beilleszkedett. Mintha mindig itt lett volna...
Ja, és az sem mellékes, hogy milyen jól fogadta mindenki: család, barátok, munkahely... nem is gondoltam volna!

Nagyon köszönjük a jókívánságokat Mindenkinek, és hasonló jókat kívánunk mi is!
mera
 
 


Gratulálok! Sok boldogságot! KépKépKép
Márti
tmárti
 
 


Gratulálunk mi is! Ezek tényleg jó hírek!
mrs
gyrmur
 
 


Csataló! Én is gratulálok Nektek!Kép
Vendég
 


Kép
zuppa
 
 


NAGYON-NAGYON SZÉP ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNUNK MINDEN ÉDESANYÁNAK Kép Kép Kép !!!
anyanyos
 
 


Anyanyos!
Köszünjük es neked is gyönyörü anyaknapjat!

Csatalo!
Milyen volt az elsö Anyaknapja???
Jo Neked, hogy Kiscsiko nem ilyen valogatos a ruhak között! De nem baj, nalatok lesz(van) mas ami nem olyan egyszerü...Kép
En Rebeknel mar ugy kezdem: "Rebi felveszed ezt?" Ha erre "nem" a valasz, akkor nem is strapalom magam, hanem ajanlok neki mast..Szerencsere azert gyorsan szoktunk talalni valamit...Kép ES nem is kerdezem minden nap...ez a hangulatatol függ! Vegül is : nagyobb bajunk ne legyenKép!

Most egy idöre meg ritkabban leszek es olvasni sem fogok tudni mindig, mert ma kikapcsoljak a netünket.MAr felmondtuk, mert majus vegen ki kell költöznöm...Regi haz felujitasa es aztan odaköltözes fog következniKép!
De azert igyekszem bekukkantani!
Szep majusi napokat Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Megint: köszönjük!

Kryss, kár, hogy nem leszel Kép
Én elhatároztam, hogy nem fogom kérdezni, hanem: "gyere, felvesszük ezt a szép sárgát..." és kész... Ugyanis katasztrófa, hogy milyen lassan tudunk elkészülni, ha programra indulunk. 5X futom körbe utána a lakást, öltözés-készülődés közben Kép

Anyák napja: hosszú évek óta ez volt az első, amikor nem voltam szomorú, de igazából nem ünnepeltünk még... csak azzal, hogy együtt voltunk egész nap.

A nagyobb gyerekek Anyukái viszont mesélhetnének, milyen volt a köszöntés???

Kiscsikó+csataló
mera
 
 


Sziasztok!
Az öltözéssel kapcsolatban nálunk bevált módszer:
eleve kétféle variációval készülök, azokat teszem a lányom elé és a kérdés a következő: Melyiket veszed fel?
Eleve nem eldöntendő kérdést teszek fel, tehát nemet nem is mondhat. Kitalálhatná persze, hogy egyik sem jó a kettő közül, de ilyet még sosem tett. Teljesen úgy érezheti, hogy ő dönt és én nem befolyásolom. Pedig dehogynem! KépKépKép
Márti
tmárti
 
 


Sziasztok!
Márti, ez nagyon ügyes! Kép
mera
 
 


CSatalo
Azert neha olvasok!Kép

Marti! Nekem is tetszik az ötleted, bar ismerem aezt a modszert, de azt hiszed, szembe jutott volnaKép!

Rolunk
DOBOZOLOK!

Minden jot Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok:
Jó olvasni a jó híreket! Anyáknapja: Mi ugye már gyakorló anyáknapjázók vagyunk, vagyis már többet megértünk. Az ovis ünnep mindig nagyon megható. Sok gyerek, sok szülő, és egyszercsak a miénk mondja a verset és néha rám néz. Hát nagyon tudok rajta bőgni és nagyon erős vagyok, mert csak kicsit látszik rajtam! Ezért én soha nem tudok a gyerekemről fotót csinálni vagy videózni. Csendesen bőgök, befelé nagyon, kifelé csak egy kicsit. Azután minden gyerek átadja az ajándékot az anyukájának illetve nagymamának. Ezek lelket gyönyörködtető pillanatok, de sok benne a vidámság és ilyenkor már nemis szoktunk nagyon sirdogálni. Azután jön a vasárnap. Ez persze otthoni ünnep és mindent megér. A két férfi a kertből szerez virágot, azt kapom meg, nagyon aranyosak és mindig nagyon meghatódunk, a gyerek a legkevésbé. Több óvodában nem tartották meg az ünnepet, azt mondták, hogy azért, mert az olyan otthoni ünnep. Hát nagyon nem értek ezzel egyet, mert bizony a gyerek felkészülése nagyon jó és együtt tanulni a verseket, szerintem az is nagyon jó. Az általuk készített ajándékok becses emlékek, és az óvodai ünnepnek számomra megvan a maga varázsa. Természetesen otthon is lehet ünnepelni, de az a véleményem, hogy minél több alkalom van az örömre, annál jobb.
Hírek: A Fészek Alapítvány legközelebbi találkozója 05.11-én (kedd) 15 óra 30-kor kezdődik az Új Udvar Bevásárló Központ Tombolda-clubjában.(Bécsi út 38-44.)
Téma: Vér szerinti szülők, nevelőszülők, örökbe szülők.
A téma változott, mert a beszédfejlődéssel foglalkozó szakértő azt kérte, hogy tegyük át ezt a témát a következő találkozóra.
Szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot.

Ruházkodás: Fiacskám most jött rá, hogy divat is van. Általában EGY nadrág a menő és azt akarja felvenni minden nap. Apró problémát jelent az, hogy naponta egy gatyát amortizál a gyerekem. Azért csak egyet, mert nem cserélem rajta, csak ha el kell mennünk valahová az ovi után és nem akarom, hogy azt mondják: Szép kis anya, ilyen redvában járatja azt a gyermeket. Tehát vannak vitáink. Van, amikor kitalálja, hogy egy szál ripityőkébe megy. Ilyenkor nagy viták vannak, mivel rettenetesen tud fázni. Szóval fiúval is lehetnek ilyen gondok.
dondaniel
 
 


Dondaniel, nem 17.30?????

Nálunk az öltözködés még nem gond, bármit felvesz, amit ráadok Kép Aztán áll a tükör előtt és illegeti magát Kép Kép Viszont a vásárlásban ő is aktívan részt vesz! Csak azt vesszük meg, ami neki is tetszik. Láttátok volna ma a bababörzén hogy turkált Kép!!!

A szocpolos ügyünknek van folytatása!!!! Az OTP-től felhívott egy hölgy, és megkért, hogy faxoljam át neki az örökbefogadási határozatot!!!! Tanultam Tőletek Kép Azt hiszem nem állt meg a lábán azután, hogy elmondtam neki a véleményemet. Tömören: mi köze hozzá, s nehogy azt képzelje, hogy ezeket az adatokat én kiadom a kezemből... Úgyhogy a végén "megállapodtunk", hogy azt a papírt átfaxolom neki, amelyikben a kerületi gyámhivatal igazolja, hogy én vagyok a csajszikám egyetlen törvényes képviselője. Azóta nem jelentkezett Kép

Üdv.
J.
anyanyos
 
 


Minden Érdekeltnek Kép!

Beszéltem telefonon Dondaniellel, a tali a szokott időben, azaz 17.30-kor lesz Kép!!!!

J.
anyanyos
 
 


Gyerekek! Elnézést a hülyeségért, elírtam az időpontot. Tehát a jó időpont: 17.30. Várunk mindenkit szeretettel!

Anyanyos! Köszi!!!!
dondaniel
 
 


Sziasztok!
Anyanyos, ez a bürokrácia kezd megérinteni azért minket is. Igaz, hogy ápr. 27. volt a határozatunk dátuma, fellebbezésről lemondtunk, mégis múlt héten lett jogerős csak, mert hiányzott egy papír, rajtunk kívülálló okok miatt. Most meg várjuk az új anyakönyvit és folytatódik a tortúra a hivatalokban: lakcím, tb, stb.
Namármost: ha bármit intézek addig - sőt utána is, mindenki számára publikus lesz pl. az anyja neve, hiába titkos öf. Most pl. a gyerekorvos, a védőnő találkozott a régi papírjaival, leleteivel, itt már nem lehetett tovább várni. Munkahelyi ügyeket (csp, szabadság, gyed) ezért még el sem kezdhettem intézni, végülis nem akarom közhírré tenni a gyerek adatait, hisz az anyja is ebben a városban él.
Szóval minden sikerünk ellenére nem tartom szerencsésnek, hogy esetleg hónapokig lebeg a gyerek a régi nevén, régi adataival.

Dondaniel! Remélem, egyszer azért eljutunk mi is a talira!
Mostanra Kiscsikó már olyan nyitott lett, bárhová elmehetünk, mindenkivel nagyon barátságos. (eszembe jut sokszor, hogy nekünk bezzeg egy hétig kérette magátKép)
mera
 
 


Hát ilyen nagyon elfoglalt mindenki???
Semmi nem történt?
Semmi jót nem mondtak a gyerkőcök mostanában???

Írjatok már, naaaaa!
Kösz
Csatapaci
mera
 
 


Sziasztok!

CSatalo!
Kitartas a bürokraciahoz!KépKép
Nalunk nagyban megy a dobozolas, , Rebek mult heten beteg volt, most mi vagyunk azok...Igy nem is ment oviba, nagyon lemaradtam a pakolassal, megyek is, csak epp beneztem hozzatok!
Rebek legygyakoribban hasznalt kifejezese:
cici hamm!Kép
De nem kapja mindig...bar a betegseg miatt megint többet cicizett!!!

Mondja hogy: kek, azt is, hogy: blau.
Hogy: nem, es azt is, hogy nein. Ma probalta mondani, hogy tessek, megeretettem, bar nem volt krisalytisztaKép!
ES ha megkerdezem es akkor is, ha nem allandoan azt hajtogatja, hogy kakao! Tehat ez lett a reggeli innivalo(a cicin kivül).

MOSt ennyit tudok, meg az agyam a pakolasnal jar!
Sziasztok, MInden jot Nektek es agyerköcöknek is!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Drága Csatapaci!

Tündér vagy, hogy hiányolod a társaságot. Nagyon ritkán tudok irni, jönni, mert rengeteg a munkám, ha meg otthon vagyok, igyekszem a kicsikkel minél többet lenni.

Történések: tegnap este Dancsi lázas lett.Kép
Egyébként jó hír vele kapcsolatban: nincs két éves és gyönyörűen eszik és tisztán mondatokban beszél!
Olyan jó érzés, hogy azt el sem tudom mondani!

Máténk nagy csibész! Emellett tündéri! Róla talán annyi új hírem van: imád mindenben segíteni.
A minap pedig volt egy kijelentése: elmagyaráztam neki a saját szintjén, miért is megyek lassan, másképp, miért más a mami fizikailag, mint ő.
Pár nap múlva apukámnak szó szerint ezt mondta: "A mami mozgássérült, én nem vagyok az."
Azt hittem leesek a székről.

Még annyi hír, hogy kb. egy hónap múlva megyünk négyesben a Balcsira.

Mindenkinek!

Május 22-én szombaton 10-15 óra között lesz a Gólyahír Egyesület éves öf. családok találkozója.
Helye: Bp.III. ker. Békásmegyer, Királyok útja 315. (Gyermektábor)

Mórucz Gabikáék mindenkit szeretettel várnak!

Csatapaci drága! Remélem örülsz a jó híreknek!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!
Meg vagyok elégedve Veletek!

A betegeskedőknek jobbulást kívánunk! Kryss, kitartást a dobozoláshoz! Pláne, hogy még ki is kell majd csomagolni Kép meg közben keresni, hogy mi hol van Kép, szóval nem irigyellek!

Matiba, ez aztán a beszédfejlődés! És micsoda választékosan beszél Máté! Gratulálok! Jöhet még a gyerekszáj!

Kiscsikó szókincse a múlt héten a cipő (pipő)és a néni szóval bővült. De utánozni kezd már sok szót, a p betűsök előnyben: pipi, pü-pü (ez az autó tü-tü-ből)cica=cici,és ha valamire mondom, hogy nem-nem-nem, ő: de-de-de!
Kéréseket megért, add oda, vidd oda, megyünk pancsizni, stb. reggelenként keresi apát, felemeli a nagyágy takaróját, a párna alá is benéz, majd közli: elbúú, vagyis elbújt.
Múltkor épp reggelizett, mikor kivittem a kutyusoknak a szilárd maradékokat, csak úgy lazán kiszórtam a fűre. Mire beértem (ő a teraszajtó előtt ül az etetőszékben) a komplett reggeli a cica előtt hevert a szőnyegen, és meglepett arcomat látva élénken mutogatott a macskára, hogy mamma, mamma, cici, mamma!
szóval nagyon kell vigyázni, mit csinálunk előtteKép
csataló
mera
 
 


:-)) Ez nagyon édes, nem is bírtam ki kuncogás nélkül, kicsit hülyén is nézett rám a szembenülő kolléga... :-)
rkata
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?