Új privát üzeneted érkezett!

Reni,

Igen, mi is megyünk 1-re. Jó hülye időpont, mert Zorka olyankor aludni szokott, úgyhogy biztos tök nyűgös lesz. De ez van...
Vendég
 


Reni!
Természetesen titeket is várunk, senkit nem akarok, fogok kipaterolni, igérem.

Judit!
Engem is érdekel a téma, hisz ki tudja mi lesz később, és a tapasztalataitok még jól jöhetnek!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jobbulást!

Kata!
Örülök, hogy jöttök, már rég találkoztunk, ha tudod hozd az Emőkééket is!

Gyöngyi!
Téged is várunk minden alkalommal, de hiába. Igaz valakinek dolgozni is kell! :lol: :lol: :lol: :lol:
De délután esetleg jöhetnétek!

Képzeljétek tegnap voltam Dórival Dévényes gyógytornásznál, és eléggé elkeserített. Sajnos olyan hülye voltam, hogy mikor Anett (még a nyáron) mondta, nem vittem el. De igazából, mindig kérdeztem a dokit, és a védőnőt, valamint orthopédián is voltunk, és mindenki azt mondta, hogy minden oké. Hát pedig már akkor el kellett volna vinnem, mikor az elején észrevettük, hogy szinte mindig nyitva a szája, és kilóg a nyelve. Erre pedig a rokonok is azt mondta, hogy majd kinövi, ráadásul gyerekkorában a férjemnek is mindeig kint volt a nyelve, de állítólag nem mindegy, hogy hogyan. A védőnők közül a legidősebb többször is rákérdezett, hogy mindig kint van ennek a gyereknek a nyelve. (Többször a doki is ott volt, mikor ezt beszéltük.)És mikor visszakérdeztem, hogy mért baj, akkor nem mondott semmit, vagy csak annyit, hogy majd kinövi. Már állítólag emiatt el kellett volna küldeniük minket neurológiára. Azt mondta a gyógytornász, hogy nagyon laza az izomtónusa, és mivel se nem kúszott, és nem mászott, de hamar felültettük, nem fejlődtek rendesen a hátizmai se, és már most nagyon görbén tartja a hátát, ha belemerül a játékba. Most három hétig megpróbáljuk, rávenni, hogy kússzon, másszon, de hanem fog menni, akkor csak később tudjuk fejleszteni, hogy ne legyen nagyon diszes, és hogy a gerincével se legyen gond. Úgy hogy minden nap "kínoznom" kell itthon is. Ott a fél órát végig üvöltötte, olyan szörnyű volt látni, és hallani, hogy nekem is potyogtak a könnyeim. De azt modta az Adrienn (a gyógytornászt is így hívják), hogy ez teljesen normális. Legközelebb jövőhét szerdán megyünk. A legnezebben a pofimasszást bírja, de muszáj az arc izmait is fejleszteni. Állítólag emiatt szopizik olyan sokáig, mert nem tudja a megfelelő erővel szívni, és így sokáig tart neki, hogy jól lakjon.
Végül is azt monta az Adrienn, hogy ennél nagyobb bajunk ne legyen az életben, mert most már legalább tudjuk mire kell figyelni nála, és majd három éves kora után sokat kell sportolnia (úszás, balett, torna), és végül is a fejlesztőpedagógusok pedig sokat tudnak segíteni, ha véletlenül diszes lesz. Erre mondjuk azt mondta, hogy nagy esélyünk van, mert szinte biztos, hogy a szülésnél oxigén hiányos volt, ugyanis belekakilt a magzatvízbe, ráadásul a szívhangja is egy-két percig száz alatt volt. Szóval most elég dühös vagyok, és főleg magamra! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ezek után most azon agyalok, hogy elvégzek egy gyógypedes továbbképzést.
Gyöngyi, nem tudsz véletnül róla, hogy hol lehet ilyen továbbképzést itt a közelben végezni?

Pénteken várok mindenkit aki tud jönni, annyit egyeztessünk majd, hogy kb. ki mikor várható!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


ma senki nem volt cinin, csak mi? megint voltak érdekes Anyukák+gyerekek, de Móni még mindig nagyon édes és profi!

Reni, mi 11:20-ra megyünk szombaton, valószínű találkozunk! :)

Adri, most már ne legyél dühös, elvitted, kiderült, tornázzatok sokat!

Kata, gyertek nyugodtan 5 után, küldj előtte sms-t.

Viki

KépKép
KépKép
wiki12
 
 

 
 

Szandra,
Csak most olvastam a felajánlásod. Pedig reggel valószínű igénybe vettem volna, mert csak 11-re kellett mennem kötözésre (oda mentem mikor taliztunk). De így legalább tudtatok aludni reggel Edóval :D (Közben leesett mit mutogattál, hova mész :D )
Holnap és pénteken 8-ra megyek a sebészetre, ígyis úgyis kocsiba kell ülnöm :? Mindenesetre köszi :D

Adri,
Ne légy magadra dühös! Most már jó helyen vagytok és jön a segítség.
Péntekre jó "bulizást" Nektek :D Mi kihagyjuk most :(

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


húúúúúúúúúú Adri :shock: most már ne mérgelődj, jó kezekben vagytok!!!!
Én pedig elgondolkodtam, hogy milyen rohadt mázlisták vagyunk, Bogi is kakilt, kapott oxigént is és minden fájásnál elment a szívhangja. Ő is előbb ment, mint mászott, baromi korán csinált mindent és szerencsére nem lett baja, mozgási és tartási sem és diszlexiás sem lett.
Úszni viheted már 2 évesen is szerintem, Botond is nagyon élvezte és a néptáncot is szereti. De ha te otthon tornázol vele (Anett Bíró Ica ;) ) szerintem az is nagyon jó lehet. Fejlesztő pedagógust nagyon jót tudok. Szerintem mi még pénteken nem megyünk zárt helyre, de szívesen mennénk.

Viki, mi mentünk volna, de betegek :(

Judit, engem sem zavarsz :D

Szandra, szívesen! Remélem jó lesz.

Katus rég írtál!

Zsani, te is! Átküldöd nekem a farsangos képeket? Msn-en is jó, csak mostanában nem láttalak. Jól vagytok?

Szombatra már elvileg meleget mondtak (vasárnapra 20fokot :shock: ) ha szerencsénk van nem esik az eső, játszóterezésbe nincs benne valaki?

Anita
putyu
 
 


Megvolt a hatalmas sétánk. Egész szép idő lenne, ha nem fújna a szél.

Viki, akkor ti jöttök utánunk :-) Még úgysem találkoztunk személyesen, de majd szombaton!

Adri, most rámhoztad a frászt! Ennyire megviseli a tornáztatás a babákat? Bár ez elég hülye kérdés volt, hiszen anyukám néhányszor nekem szokott esni (ő is gyógytornász), és igen nagyokat szoktam kiabálni... Sajnálom, hogy csak most derült fény ezekre a dolgokra, de mindenképpen időben vagytok! és legalább tudod mire kell figyelned.

Nekem azt mondták amikor Ati megszületett, hogy nem szabad siettetni. Mindent hagyni kell magától megtanulnia. Az ortopédus előző alkalommal azért lepett meg, mert szerintem nagyon változó, hogy melyik csecsemő hol tart adott korban, és a testalkattól is függ. Csak annak kellene még utána néznem, hogy mikor minek kell következnie. Kúszik, repülőzik, forog (bár azt még gyakorolni kell)... és majd a mászás jön?? Ami után felül, majd feláll??? Majd meglátjuk :-)

A laza izomtónus volt írva a leletünkre nekünk is, és a doki sem és a védőnő sem mondott rá semmit. :shock:

Ja, Adri! A déli szunyánk után mennénk, ha jó nektek! 1-2 óra körül.
almi
 
 


Sziasztok,

Adri,
nagyon sajnálom, de ahogy a többiek is mondták, jó kezekben vagytok már, minden rendben lesz.
Nem tudunk menni, mert Ancsi köhög és taknyos, valamint hőemelkedése van. :(

Anikó,
jobbulást, ha kell segítség, akkor tudod hol találsz.

Sajnos nekem mióta ez a szél van, annyira fáj a fejem, hogy hányingerem van tőle :( Ezért is nem vagyok mostanában, rosszul vagyok a képernyő előtt.

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Asszem ezt még nem láttátok. Tudunk élni...:)
Most rohanok, mert este színházba megyünk és el kell érnem a 17.15-ös buszt.

Kép
Vendég
 


Köszi a biztatást, és most egy kicsit nyugodtabb vagyok, mert most hogy nem nagyon engedem felállni, és ha akar, akkor nem segítek neki (bár ezt most már szinte mindenhol egyedül is megteszi), el kezdett egy kicsit kúszni. Sőt most délután az Orsinál is gyakoroltunk, és egy-két rendes mászást is produkált, csak néhány "lépés" után kiteszi a jobb lábát oldalra, és a balt pedig húzza maga alatt! :P :P :P :P :P Szerintem ez már jó jel, és lehet, hogy sikerül rávenni a mászásra!

Reni!
Persze gyere csak, legalább tanuja leszel Dóri ebédelésének is.

Katus, Anita, Szandra, Anikó, Judit!
Nagyon sajnálom, hogy nem jöttök, :cry: :cry: :cry: Mindenkinek jobbulást, és küldjük a pozitív energiát! ++++++++++++++
És ezért a jövő héten is szervezünk majd valamit! :lol: :lol: :lol:

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Viki!
Mi az Évivel voltunk cinin, de az elsőn, mert a Dóri a hajnal hatos kelés után, a másodikig nem bír fentmaradni.

Ma "hatalmasat" aludt, egészen 6:18-ig! :lol: :lol: :lol: :lol: (Egy hete mindig pontosan 6:10-kor kelt.)

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Ja, Judit!
Nagyon laza a csajszi! :lol: :lol: :lol:

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Gyöngyi, és persze mindenki
(csak ők fanok :wink: :lol: )
A művelődési házban ALMA koncert lesz május 21.-én csütörtökön 9 és 13.30 kor belépő 500Ft

Katus, sajnálom.

Judit, Zorka nem semmi :lol:

Anita
putyu
 
 


Judit, nagyon laza a csaj :) Jó szórakozást!

Katus, sajnálom :(. de azt mondják, hogy ez a flúgos időjárás már csak 1-2 napig tart!

Adri
, hááát, litániát tudnék most írni a véleményemről... A lényeg az, hogy a gyógytornára járó gyerekek 80%-a úgy jutott el a gyógytornászunkhoz, hogy az ortopéd orvos és a védőnő (és általában a gyerekorvos is!) mindent rendben talált a gyerekeknél. És sokszor elhiszem, hogy nem tűnik fel nekik az abnormális mozgás vagy a tartásbeli problémák, mert ők állítólag csak a végtagok, szervek állapotát vizsgálják, és magát a mozgást nem nagyon nézik. És sajnos ők sem ismeri (el) még annyira a csecsemők fejlesztési módszereit (amik közül egy éves kor alatt a dévény a leghatékonyabb), ahogyan kellene - bocs Gyöngyi, Te üdítő kivétel vagy!!!!
Szóval szerintem jól teszitek, hogy elkezditek a tornát, és bár az első 6 hónap a leghatékonyabb a fejlesztésben, nem hiszem, hogy ne lenne ez hatásos majd Dórinál is!
Egyébként régen Marci is nagyon sokat lógatta a nyelvét, és Viki már az első alkalom óta minden egyes alkalommal kezelte a száját is, mert a szájban lévő izmokat is nagyon jól lehet ingerelni ezzel a módszerrel, és így kiküszöbölhető egy esetleg később kialakuló selypítés, vagy hasonló beszédzavar is.
Arra nem tudom, hogy emlékszel-e, hogy tavaly júliusban, amikor először voltunk a Vikinél tornázni, nagyon kiborultam attól, amit ott elmondott Marciról. Azóta persze bebizonyosodott, hogy mindenben igaza volt, de akkor is nagyon nehéz szülőként azzal szembesülni, hogy esetleg olyan probléma lehet a gyerkőccel, ami miatt egy kis fejlesztésre vagy több odafigyelésre szorul. De mivel nem hiszem, hogy Dórival nagy gond lenne, szerintem jártok hozzá néhány hétig/hónapig és úgy csinál majd mindent, mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva.

Mi tegnap pszichológusnál voltunk Marcival. Kíváncsi voltam, hogy egy szakember hogyan vélekedik róla, és szerencsére nagyon kellemes meglepetés volt a felmérés eredménye. 10-15 feladatot kellett megoldania, amikről nekem előre el kellett mondanom, hogy mire hogyan reagál majd (95%-ban eltaláltam :)). Aztán végigcsinálták vele az összeset, és szinte kivétel nélkül mindent megoldott, úgyhogy a pszichológus véleménye az volt, hogy nagyon jó a problémamegoldó készsége, nagyon kommunikatív, ügyesen használja a tárgyakat és manipulálja az embereket, és abszolút megold minden olyan feladatot, amit egy 11 hónapos gyereknek már tudnia kell (merthogy ő biológiailag még csak annyi). Egyedül arra kell figyelnünk, hogy hosszabb ideig tartsa velünk a szemkontaktust, mert arra időnként nem nagyon figyel, hogy mit beszélünk vagy mutogatunk neki. De ez is fejleszthető. Úgyhogy érdemes volt elmenni, és így alanyai lettünk egy Pázmány Péter Egyetemes kutatásnak, 3 hónap múlva újra találkozunk velünk és végigcsináljuk a 14 hónapos gyerekeknek való feladatokat.

Viki, Marci annyira elfáradt az Eszterrel való bandázástól, hogy vacsora közben elaludt, mi pedig kihasználjuk, hogy van egy "szabad" esténk :) :) :)

Jó éjt mindenkinek
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Sziasztok!

Huh, kicsit "eseménydús" hetünk van. Ma reggel a Sz. Lászlóban kezdtünk, mert Ábelnek kezdődő krupja lett. Soha nem láttam még ilyet, nem ismertem volna fel :-( ha a drága dokinénink nem veszi fel reggel fél 7-kor a telefont és mondja, hogy "jaja, irány a kórház".
Szerencsére mire beértünk a durva része elmúlt, a hideg levegő jót tesz a krupnak. Remélem többször nem lesz ilyen. Egyébként vidám, édes baba csak megfázott :-(

Adri így sajnos holnap nem megyünk, pedig nagyon szerettem volna, de majd legközelebb. Dóri babával pedig minden rendben lesz, ha ilyen ügyesen hajlik a tanulásra :-)
Viki mi mentünk volna cinire tegnap, csak már akkor éreztem, hogy nincs minden rendben vele, és nem akartam, hogy ha legyengült elkapjon vmit, ha pedig már elkapta akkor tovább adja a többi gyerkőcnek. De mi járunk majd a 10:30-ra.

Gyöngyi - Sára, Judit - Zorka hogy van?
Judit írd nyugodtan, érdekel a fejlemény :-) és drukkolok! :-)
Anita, néztem a vonalzódat és ledöbbentem, hogy repül az idő. (bár Te így a végén nem biztos, hogy így érzed - kitartás) Mindjárt itt a Picurka :-) Jól vettem ki az írásokból, hogy kisfiú lesz?

Katus, szegénykém teljesen átérzem. Én nagyon migrénes vagyok, nagyon tudok szenvedni. De ha elmúlik gyere, mert hiányoznak a "mosolygós" írásaid. :-)

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Kénytelen voltam fejfájásra bevenni bogyót :evil: Megőrülök ettől az időjárástól. Szédülés, hányinger, fejfájás és iszonyat álomkór :twisted: :twisted:

Emőke, ennek a tünete a "furcsa" köhögés?? Jobbulást Ábelnek!

Adri! Megnézem hogy eszik Dóri :-) Legalább tanulok tőletek :lol: Levi baba hogy van? Még mindig szépen alszik? Most Ati is belecsöppent egy hétalvós korszakba, persze csak nappal. Éjszaka továbbra is felkel 2-4 óra között :-( Férjem azt mondja: persze alszik, mert éppen nő :-) Vicces :-) De tényleg. A 3 hónap körüli lelassulás megszűnt, és most egyenletesen gyarapszunk heti kb. 150 g-okat.

Hűűű, és emlékszem nem túl régen írtátok, talán éppen Dóri babával kapcsolatban jött szóba, hogy megrázkódik :-) Néhány napja figyelem: Atit mintha a hideg kirázná, megrázza a fejét, behúzza a vállát, még dumál is mellé, végül rötyög rajta. Lehet ez volt a jelenség nálatok is? Ez ugye normális? :-)
almi
 
 


igen Reni, a "kutyaugatás" (hörgés) a kezdeti stádium. Mi itt tartottunk, de mivel ilyen se volt még, biztonság kedvéért felhívtam a gyermekorvost. Ettől csak rosszabb lehet, amikor szegény gyerek már a "fülén" is veszi a levegőt. Be kell bugyolálni, kivinni vagy ablakot nyitni rá és azonnal hívni a mentőket vagy vinni. Nekünk a mentőt javasolták, mert ha "teltház" van akkor ellátják, de tovább küldenek, ha mentőt hív az ember ők tudják hol van még hely.
Felírtak egy kúpot, ha újra előjön azt kell beadni és a levegőztetés.
Egyébként úgy olvastam fiúknál gyakoribb :-(

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Halihó!
Süt a nap, alig lengedezik a szél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szernitem, most már tényleg jön a tavasz, bár ez az éjszakai meleg front kissé minket is megviselt, nem sokat aludtunk. Szerencsére nekem most nem fáj a fejem, csak álmos vagyok! :? :? :?

Peni!
Ilyen volt nálunk is, csak Dóri legtöbbször nem rötyögött, de mostanában egyre ritkábban csinálja, és már megfigyeltem, hogy főleg kakilás után.
Holnap Várunk!

Anett, Szandra!
Köszönök még egyszer minden nyugtató szót, nagyon aranyosak vagytok! :P :P :P :P Holnap várlak titeket is, ha úgy alakul. Jöhettek akár nyolctól is, végül is hattól úgyis fent vagyunk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Katus!
Jobbulást, hátha jobb lesz már!

Emőke!
Nagyon sajnálom, remélem gyorsan túl lesztek rajta, és akkor a jövő héten talizunk minden jelenlegi betegeskedővel! Én sajna tíz hónaposan már asztmás voltam, és mikor befulladtam, mindig a hideg levegőre is kivittek, mert ott könnyebb lélegezni, csak alaposan fel kellett öltöztettni. Ezért is küzdöttem annyit nyáron, mert akkor minden volt csak hideg nem.

Anikó!
Húúúúúú! Nagyon sajnállak, nagyon rád jár a rúd! De küldünk sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energiát, és akkor biztosan minden rendben lesz veled, és a babóval is.

Mindenkinek jobbulást!

Levi egész jól van, bár az elmúlt napok hülye időjárása őt is megviselte egy kicsit. De ha átmegyek és ringatom egy kicsit rögtön megnyugszik, és édesen szundikál.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Adri! Említetted a napsütést... Ati most kelt fel, és a nap már sehol. Na mindegy :evil: Indulunk sétálni. (Remélem holnap nem alszik ilyen sokáig :shock: )
almi
 
 


Helló!!

Adri!!

Ne aggódj, semmi sincs még későn!!Dóri nem csinál nagyobb "furcsaságot", mint sok más baba, azzal,hogy kihagyja a mászást pl.
A nyelvöltögetse nekem sem tetszett, ezért is örültem, hogy az Anett mondta nektek a Dévény módszert :oops: :oops: Lehet ....................áá

Emőke!!

Jobbulást nektek!! És kívánom, hogy soha ne ismétlődjön nálatok a roham!!
Köszi a kérdésed Sára tökéletesen van!! De a Marietta....... szedi az antibigyót, még ma is volt láza (38.6), ami már magától lement. De a köhögése :roll: :roll: Viszont tegnap kaptam a Nórától dinamikus krémet (Dr. Nona) és ezzel kentem be a Marietta talpát amikor lázas volt és 10 perc múlva láztalan lett. Éjjelre meg bekentem a hátát, mellkasát, hogy tudjunk aludni és nem köhögött!! :D Hogy ettől vagy tényleg gyógyul már nem tudom, de jó volt. Most nőgyógyászati problámára tesztelem :wink: :wink:

ja, nem akarok kekec lenni, de mit is tudsz Te az Anita picurkájáról?? :lol: :lol: :lol:


Kata!!

Örülök, hogy ilyen szépen vizsgázott Marci!! :lol: :lol: Kicsit vicces, hogy egy ekkora gyerek feladatokat csinál!! Ezt a kifejezést én csak nagyobbaknál használom :lol: :lol:
Amit Adrinak írtál, abban igazad van és hibásnak is érzem magam :oops:

Anita!!

Köszi a koncertet, mi is olvastuk!! :lol: :lol: Remélem az ovi is átvonul!!! :lol: Jó volt ma összefutni (taliztunk a péknél), ilyenor döbbenek rá, hogy mennyire hiányzik nekem ez a banda :D :D
Szombaton, ha jó az idő ott a helyünk a játszón!!!
:lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Szerencsére most már nem volt "roham", de nagyon csúnyán köhög szegénykém :-(

jajaj Gyöngyi igazad van, elnézést Anita, Anikó! De a több hónapos "nemalvás" a szellemiekre is kihat :oops: :-)
Egyékbént sose tudni, lehet, hogy egy jósnő veszett el bennem :-)

Örülök, hogy Sára jobban van, Mariettának gyógyulást. Ezekről a "csodakencékről" mesélhetnél többet, érdekelne.

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Gyöngyi, jajjj, eszembe ágában sem volt Neked lelkiismeretfurdalást okozni!!! :oops: :oops: Sőt, szerintem a hozzászólásommal lehet, hogy egy kicsit túllőttem a célon, de ez a csecsemőkori mozgásfejlesztés nagyon érzékeny pontom, mert már két kezemen nem tudnám megszámolni, hogy hány olyan gyereket láttam a kórházi szobatársak és a Vikinél tornázók között, akiknek az égvilágon semmi baja nem lenne - ha időben elkezdték volna őket tornáztatni... De mindegy, erről többet nem papolok :shock:
Remélem, Marietta is gyorsan kikupálódik! Erről a krémről írj majd légyszi, engem is nagyon érdekel!

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Emőke,
ki van zárva! :D
Remélem Ábel már jobban van!?

Mi végre újra a régiek vagyunk (én is), úgy kialudtam magam, hogy el sem hiszem, a heti keljfeljancsizások után, ez az éjszaka maga volt a mennyország :D 5kor ránéztem az órára és azt hittem legalább 9 van :D

Gyöngyi, én is örültem :)

Adri és vendégei, jó bandázást!

Judit, milyen volt a színház? :wink: Mikinek boldog szülinapot!

Katus hogy vagy? Végre nem fúj a szél :D

Kata, ez a pszichológusos teszt tökjó, hogy kerültetek oda?

Reni, rázkódás: Botond pisilés közben szokott...

Anita
putyu
 
 


Anita!
Köszönjük szépen, remélem végül tud valaki jönni!

Kata!
Várunk délután!

Gyöngyi!
Ne legyen lelkifurdalásod! Elég, ha nekem van, hisz én nem vittem el az első gyanúk után, pedig, mint mondtátok ártani nem árt. :oops: :oops: :oops: :oops:
Jobbulást a csajsziknak, főleg Mariettának.
Szombaton mi is kimennénk a játszóra, mikor mentek kb?

Emőke!
Én megértelek, az én agyam is kissé szita! Remélem, hogy miután Dórival szinte egész nap mászok, nekem is mutatkozik egy kis agyi fejlődés! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reni!
Titeket is várunk, de nincs semmi gond akkor se, ha manócska kicsit tovább alszik!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Adri, Marci még tombol, de hamarosan megpróbálom elaltatni, és remélem, 4-5 körül odaérünk hozzátok!

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Gyöngyi!
Mi nem tudunk kimenni a játszótérre mert nincs autóm és anyukám is jön. De ha van kedvetek vasárnap délelőtt átjöhetnétek egy kicsit mert olyan rég dumáltunk.

Anita!
Látod, itt a tavasz és egyből jobban vagytok. Akkor most már az oviban csak összefutunk.

Anikó!
Tök okos a Maja, most simán keresett, hogy hol vagy szerintem simán értette, hogy ma jössz érte alvás előtt.

Sz

szandrakiss
 
 



Adri! Köszi, hogy mehettünk tegnap! Remélem nem nagyon zavarkolódtunk! Nagyon ügyesen eszik Dóri. Sajnálom, hogy nehezebb volt elaltatnod :( Teljes lelkifurdalásom volt miatta.

Orsi! Levi baba egy aprócska tünemény. Meséltem a férjemnek, hogy hihetetlen mennyire picike :-) Alig néhány hónap és szinte hatalmasra nőnek :-) Remélem a pocid is hamarosan teljesen meggyógyul. Örülök, hogy láthattunk titeket!

Már nagyon izgatott vagyok. Meglátjuk mit mondanak ránk mozgás ügyileg. Még szerencse, hogy megnéztem hányra kell menni. Úgy rémlett 11, de közben 11:40. Így még talán Ati tud is aludni egy nagyot....

És már Forma1 :lol:
almi
 
 


Sziasztok!
Valami van a levegőben :D Tegnap este fél 8-tól aludt Botond reggel fél 8-ig,Bogi pedig még most is alszik :oops: :D
De lehet, hogy csak bosszantó üzemmódba kapcsolnak, mert ma óraátállítás :evil: Hétfőn nehogy időben el tudjunk indulni.....

Szandra, látod itt a tavasz:)
Tök okos Maja? Most tök vagy okos? (Bocs nem tudtam kihagyni):)

Ha nem esik 10 után megyünk a Halmy játszóra :!:

Anita
putyu
 
 


Adri, mi is nagyon jól éreztük magunkat tegnap :!: Marci azt üzeni, hogy szívesen megy máskor is :) De legközelebb nálunk is bandázhatunk, majd megbeszéljük a részleteket :)

Orsi, Levi baba gyönyörű! Úgy megnyomorgattam volna, de nem mertem hozzáérni se - már elfelejtettem, hogy Marci milyen mini volt 37 cm-esen... De lassan szokni kell a gondolatot, hogy a nyár végén hozzánk is beköltözik egy új lakó (reméljük, hasonló méretekkel) :)

Reni, Judit, Viki, mi volt a mozgásszűrésen :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Jó, hogy tegnap jöttetek, mi is jól éreztük magunkat!

Reni!
Ne hülyéskedj már, tök simán elaludt, ennyi bőven belefér.
Nagyon aranyos Ati, kíváncsi vagyok mi volt a felmérésen!

Kata!
Dóri is várja legközelebb is Marcit. Ez tuti, mert még akkor sem fakadt sírva, mikor Mari kiabált, és nagyszó nálunk, mert eddig mindig elsírta magát. Majd egyeztetünk a jövő hétről. Remélem jobb idő lesz, és akkor babakocsiban is eltudunk menni.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Hűűű! Nem is tudom hol kezdjem!

Viki! Örülök, hogy találkoztunk. Nagyon helyes lánykátok van!

Én bizony felkészültem minden rosszra, amit hallani fogunk. Így is lett. Azon kívül, hogy állítólag úgy tud Ati kurjantani, mint Marci :-) Vicces lenne kettőjüket összeereszteni. Dórinak biztos tetszene :-)
Szóval rászorulunk a foglalkozásra. Azt még nem tudom hogy fogjuk megoldani, anyagilag és fizikailag egyaránt, de mindent meg kell tenni, hogy ne legyen később gondunk.
A fejtartásból adott, hogy izotóniás (vagy mi). Kérdezte is, hogy a házi doki nem küldött-e neurológushoz. (Nem.) A bal csípője feljebb van, mint a jobb, így rövidebbre nyújtja a bal lábát. (Még szerencse, hogy 2szer látta eddig ortopédus.) Ez a faros dologból adódhat. És fordulásnál, illetve hason fekve gyakran kifelé fordul a kézfeje, karja. Ez is baj. (Nem kúszunk, csak hason vonszolódunk :-) Még! )

A lényeg, hogy heti 2 alkalommal kéne hordani. De csak autóval megoldható........... :?
Szép napot!
almi
 
 


Reni, nézd a dolog jó oldalát - időben kiderült, hogy tornáztatni kell, és ha foglalkoztok vele, akkor tökéletes lesz a mozgása!
Szerintem nagyon hatékony a terápia, úgyhogy érdemes csinálni, de időben is és anyagilag is megterhelő (mi július óta hetente kétszer járunk)...
Viki vállalja Ati tornáztatását vagy valamelyik munkatársa? Csak mert ha meg lehet oldani, hogy egyszerre tornázzanak a fiúk, akkor én szívesen hozlak-viszlek, úgyis mennünk kell...

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Reni!
Ha esetleg Kata ötlete nem kivitelezhető, akkor van itt vecsésen is nem túl messze egy dévényes gyógytornász. Hozzá szerintem babakocsival is el tudsz menni. Ha érdekel elküldöm a nevét.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Reni,

Szerintem aki ott volt mindenkinek azt mondták, hogy fejlesztésre szorul. És szerintem semmi másról nem szól, mint a pénzről.
Nem mondom, hogy nem kell tornáztatni, nyilván ő a szakember...de máshova is lehet vinni!Én oda nem viszem Zorkát. Első körben beszélek a Mónival (mozgásterepauta) hogy ő mit mond. És utána pedig elviszem Zorkát ortopédiára és ha kell gyógytornára is. Nekünk csak heti 1 alkalmat mondtak, de alkalmanként 4ezer nekem horror ráadásul kocsi nélkül nem tudom hogy jutnék el oda. A nagyobb gyerekeket nem a Viki szűrte (sajnos), hanem egy másik nő. A gyerek ahogy meglátta el kezdett üvölteni és a nő semmit nem tett annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Egy kedves mondata nem volt hozzá, kb mint aki még sosem látott gyereket. És rohadtul nem volt meggyőző és abszolút nem volt határozott. 20 percig kínlódtunk úgy, hogy a gyerek a nyakamat fogta és kiabált, hogy "anya menjünk!!!" A csaj meg csak mondta, hogy csinálja ezt meg azt, de a világért sem próbált meg egy nyelvet beszélni vele. Viki is bejött egyszer, ő sokkal kedvesebbnek és rutinosabbnak tűnik, rá mosolygott is Zorka egyből. Vele szerintem nem lett volna ilyen gond. Szóval gyakorlatilag nem tudta rendesen megvizsgálni, de azért azt meg tudta állapítani, hogy oda kell járnunk. Úgyhogy nagyon rossz szájízzel jöttem el, konkrétan semmi értelme nem volt, hogy odamentünk, semmi újat nem mondott és nem győzött meg. De természetesen nem hagyom ennyibe a dolgot, Móni, aztán ortopédia.
Vendég
 


Ja és egyébként a nagynéném is sokat megy lábujjhegyen, tud menni normálisan is (ahogy Zorka is) de szeret lábujjhegyezni. Soha nem volt sem mozgásszervi problémája, sem írási-olvasási-tanulási nehézsége, gond nélkül lediplomázott.
Vendég
 


Helló!!

Anita!!!

Nem arról volt szó, hogy délután lesz játszó???????????????? :cry: :cry: :cry: Mi kint voltunk, de senki más! :cry: :cry:

Szandra!!

Húú, tényleg jó lenne dumálni már, de vasárnap délelőt nekünk edzés van!! Mivel ma dolgoztam...........suli is volt. :evil:
Börzére megyünk, majd szólok!


Judit!!

Sajnálom, hogy ennyire nem sikerült a vizsgálat - így nekem se lenne hiteles a dolog. De azért furcsa lehet egy felnőtt aki lábujjhegyezik :shock: még nem láttam ilyet egészséges embernél :? :?

Reni!!

A diagnózis meg van, már csak keresni kell megoldást a fejlesztésre. Jó ötlet a helyi Dévényes is, vagy valami otthoni foglalkozás, amit Te is tudsz csinálni!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Gyöngyi,

Nyilván az utcán nem lábujjhegyen megy a nagynéném:) CSak a lakásban szeret lábujjhegyen menni azt mondja azért, mert akkor érzi, hogy kinyúlik a gerince...nekem is kényelmetlen lenne úgy, pláne futni lábujjhegyen (Zorka úgy is fut) Egyébként meg határozottan javul, egyre kevesebbet van lábujjhegyen, Móni is megjegyezte.
Vendég
 


sziasztok,

minket Viki vizsgált, de szóról-szóra ugyanazt tudnám leírni, mint Judit! semmivel nem tudtuk megnyugtatni Esztert, még így sohasem viselkedett. üvöltött és toporzékolt. :shock:
nekünk eleinte heti 1 csoportosra kellene vinni Esztert, utána egyénire. ide nem fogjuk.
mi elmegyünk a BHRG-be, meglátjuk mit mondanak.

Viki

KépKép
KépKép
wiki12
 
 


Sziasztok!

Betegek vagyunk, én jobban, Ancsi már kifelé jön. Nekem a torkom fáj, meg köhögök.

Egyébként meg úgy látom, hogy igazán pozitív élményekkel csak én távoztam ma a gyógytornászoktól, igaz én csak kívülről csodáltam a központot, a gyerekem meg a kocsiban aludt :D Mi vittük Juditékat és ezalkalomból rájöttem, hogy tudok vezetni, Atti nélkül is, és Vecsésen kívül is :D Reszkessetek, jőőőőővvvőőőőőők :D

Na, remélem holnapra már sokkal jobban leszek, megyek, lefekszem. Mindenki hiányzik, remélem hamarosan visszatérek... :D

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


csak még egy részlet a BHRG honlapjáról:

A szülőknek betanított egyéni TSMT (Tervezett SzenzoMotoros Tréningek)–módszer tréningjeinek nagy részét otthoni környezetben lehet végezni a terápiára szoruló gyermekkel.

Az otthoni tréning-gyakorlás előnyei: A szülő időt (utazás), pénzt (nem kell az Alapítványban a fejlesztéssel, kontrollal eltöltött időt kifizetni, mivel otthon végzik a tréninget) tud megtakarítani. Ki tudja választani azt az időt, amikor gyermeke a legalkalmasabb a gyakorlásra (nem fáradt, nem éhes, nincs felpörögve…, s nem hosszabb, stresszes közlekedés után kell alkalmazkodnia egy idegen helyszín idegen „fejlesztő nénijéhez”. ) A családtagokat egyszerűbb a közös gyakorlásba bevonni, mint az Alapítványba utazást megszervezni…

Igaz, itt nem ingyenes a szűrés, de nem is 10 perc, hanem 75 és megtanítják a TSMT módszert! :)

Viki

KépKép
KépKép
wiki12
 
 


Sziasztok!
Egy ismerősöm is ezt a TSMT-t javasolja nekünk, majd ha voltunk én is elmesélem ebbéli tapasztalatainkat.

Sajnálom, hogy ilyen rossz szájízzel jöttetek el onnan, azt hittem csupa pozitív benyomásotok lesz. Igen, mondjuk ez tényleg nehéz...., szegény manók azt sem tudják mit miért kell, macera mert idegen hely, idegen emberekkel.

Katus!
Gyógyuljatok. Na ügyi vagy, hogy így be merted vállalni Pestet.

Jó éjt mindenkinek.

Sz

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Csak adalék infó általában a témához. A mi gyógytornászunk azt mondta, hogy ha drágának találjuk akkor jelentkezzünk be a Dévény alapítványhoz, ők ki fognak "küldeni", rendelni egy gyógytornászt. Hogy mennyi idő múlva, milyet és mennyiért ezt nem tudom. Gondolom sokkal olcsóbban. Szóval más út is van.

Katus jobbulást!

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Tök egyértelmű, hogy azért volt ingyenes a szűrés, mert aztán mindenkit visszarendelnek terápiára és szépen megtérül a szűrés ára sokszorosan. Csak az volt a baj, hogy eleve 20 percet szánnak egy gyerekre, aki soha életében még nem látta a doktornőt sem meg a környezetet sem és köszönés helyett azzal fogadnak, hogy vetkőztessem meztelenre a gyereket...És akkor ugye néhány késve érkező miatt 2 órakor már csúszás is volt és igyekeztek 10 perc alatt végezni.
Szerintem a Dévényes gyógytornász(ha házhoz jön) is kerül ennyibe, mint ez. CSak éppen akkor legalább itthon vagyunk, megszokott környezetben és feltételezem az első alkalom az ismerkedésről szól.

Katus,

Köszönjük mégegyszer a fuvart! Tök ügyes voltál, most én is kedvet kaptam a vezetéshez:)
Vendég
 


Lehet, hogy ennyi nem tudom, nem jártam utána. Bár én úgy gondolom, ha alapítványi akkor támogatott, hogy bárminek elérhető elgyen.


E.

Kép


Kép
birdie
 
 


Gyöngyi,
Bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akartunk menni délután is, de nem úgy alakult.....

Katus, nagyon ügyi vagy! :lol:

Anita
putyu
 
 


Kata, szerintem a Viki vállalná, ezért nem tudnánk egyszerre menni. De köszönöm az ötletet és a segítséget. Judit írása alapján nem biztos, hogy jó lenne, ha másikhoz kerülnénk :shock: Sajnálom, hogy Zorkának ennyire nem volt szimpi a néni :(

Én nem gondolom úgy, hogy ez az ingyenes szűrés holmi páciens vadászat volt. Szerintem nincs szükségük erre, hiszen így is nagyon nehéz a jó nevű gyógytornászoknál időpontot kapni. Anyukám kapcsolata révén is kaptam infót erről a helyről, és csak jókat tudott mondani. A tarifán sem lepődtem meg, hiszen tanárként tudom, hogy a korrepetálásért is elkérnek közel ennyit...

Ati manóról pedig volt tippem, hogy nem oké. Még januárben írtam, hogy nem igazán tetszik nekem, hogy a bal szemét kevésbé nyitja ki, főleg ha fáradt. Védőnő, házi doki: ha nem váladékozik nincs mit tenni. Szemészetre is elvittem, szerkezetileg semmi baja. Viszont anyukám mindig mondta, hogy szerinte a bal oldalán nem megfelelő az izomtónus. Mostanra tényleg jól látható ez, mert ugye mozogni is elkezdtünk. Határozottan látható, hogy a bal oldala hamarabb elfárad, kevésbé használja ](Persze mi ezzel eddig jókat viccelődtünk, mondogattuk neki, hogy abszolút a jobb oldalt preferálja :roll: )

Összességében hiszek benne, hogy időben vagyunk, és hamar helyre lehet hozni. Például ha az egyik láb kevésbé éri a földet, akkor ha járni kezd tuti gerincferdülés, szerintem :? Ezt nem szeretném...

A sírásra is felkészültem, hiszen tévében is láttam ilyen műsor során bizony sírnak a babák. Senkinek nem kellemes (nekem sem volt az, amikor szülés után 2 hónappal elkezdtük helyre illeszteni a medence csontomat, ami sajna nagyon elkámpicsorodott... én nem sírtam, csak az eget szidtam :-) ).

Szóval aludtam rá egyet, és valahogy megoldjuk. Majd a férjemet korán reggel elvisszük Újpestre dolgozni, így nálunk lesz aznap az autó. Az anyagi oldala meg már úgyis mindegy.... a mai világban :shock: Babáért mindent!!!

(Ja, és a 10 perc... szerintem ha valaki érti a dolgát azonnal tudja, hogy mit kell nézni. A szűrés pedig annyit jelent, hogy megállapítanak dolgokat. A kezelés során meg majd ellessük, hogyan tudunk esetleg itthon is segíteni a dolgon :-) Fő a bizalom!!! )
almi
 
 



Judit, Viki!
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatotok volt. Dóri is végig sírta, sőt üvöltötte az egészet, de nekem azt mondta, hogy ez teljesen normális, és eddig mindenkitől ezt hallottam. Bár az is igaz, hogy mi kisebbek vagyunk, mint Zorka, és Eszti.

Reni!
Jó, hogy neked jobb tapasztalatod volt, én is hasonlóan éreztem, mikor mi voltunk. Igaz mi nem az ingyenesre mentünk, mert nem akartam tovább várni. 2500,-ba került a fél óra, és kb 5 perces felmérés után rögtön elkezdte kezelni is. Szerdán is megyünk, de csak megint fél órára, hogy a lelkét ne tegyük teljesen tönkre, mert ő már elég nagy, és így nehezebben tűri, mint a picurok, legalábbis pszihésen. Nekünk ezt a címet a cinis Móni adta, és mondta, hogy nagyon sok páciense van, és tényleg csak akkor vállal el valakit, ha szüksége van rá, vagy ha úgy látja, hogy tud segíteni. Nekem is azt mondta, hogy ad nekünk három hetet, hogy kiderüljön, van-e értelme a kezelésnek, mert ha nincs akkor nem folytatja. Igaz én most már akkor se adnám fel, és keresnék mást, és ebben szerencsére az Anett is megerősített (meg a Szandra, és a Gyöngyi is , és még sokan mások), valamint tud segíteni is.
Korrepetálás ennyiért??? Lehet, hogy megint én vagyok a hülye, és nagyon olcsón dolgoztam??? Igaz, én általános iskolásokkal foglalkoztam, de kb 2,5 alkalomból jönne ki egy órás kezelés ára. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Katus!
Jobbulást nektek, már nagyon jó lenne találkozni!

Gyöngyi!
Bocsi, hogy nem mentünk, de a kis csajszi kihányta az utolsó kanálnál az egész ebédet, így inkább nem mentem vele sehova. Szerncsére nincs gond, mert se hőemelkedése, se rosszabb közérzete nincs, sőt este fél tíztől reggel háromnegyed hatig (régi idő) aludt!!!!!! Igaz én nem aludtam túl jól, mert mindig felébredtem, amikor egyébként kelni szokott. Milyen gáz, pedig végre alhattam volna, és közben azon agyaltam, biztos jól van-e.
Ilyen voltam én is, ha egy kicsit folyt az orrom, rögtön hánytam, de legalább gyorsan megkönnyebbültem, és után kutyabajom se volt. Most neki a nyolcadik foga miatt megint ömlik a nyála, és az orra is folyik egy kicsit, mint eddig mindig, de már nem túl vészes. Csak napközben néha ki kell szívnom neki.

Lehet, hogy új vonalzót kell csinálnom, mert ez eltűnt, vagy van valami más trükk?

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Adri! A 2500 jönne ki 2,5 alkalomból??? Nyelv és matek??? Régi idő, 10 éve volt ennyi :-) Most 3-4E, bizony! Beíratom hozzád a férjemet. Angol szóbeli letétele után németet akar tanulni :lol:

Szerinted esetleg vigyem ide Vecsésre??? Be tudna vállalni minket? Egyszerűbb lenne a megoldás, mert sétálni jobban szeretek babával, mint görnyeszteni a hordozóban. (Bár már felkészültem a hajnali startolásra, aztán pesti kolbászolásra, foglalkozásra, és utána megint kolbász, míg apa végez a melóhelyen :shock: ) Meg tudnád adni az elérhetőségét (pü)???
almi
 
 


Laptetős lettem! :D :D :D :D

Reni!
Egy teljes óra árára értettem, de 3-4e-t általános iskolás gyereknél szerintem nem lehet elkérni! Ahogy tudom, most általában 2-t kérnek. Felnőtteknél, vagy nyelvvizsgásoknál, biztos megy a 3-4 is.
Szerintem hívd fel először itt a vecsésit. Veszteni nem vesztesz vele semmit! És egész nap boklászni Pesten se lenne túl nagy élmény még Atival. Vagy ki tudja, lehet, hogy csak én nem bírnám.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?