Reni!
Természetesen titeket is várunk, senkit nem akarok, fogok kipaterolni, igérem.
Judit!
Engem is érdekel a téma, hisz ki tudja mi lesz később, és a tapasztalataitok még jól jöhetnek!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jobbulást!
Kata!
Örülök, hogy jöttök, már rég találkoztunk, ha tudod hozd az Emőkééket is!
Gyöngyi!
Téged is várunk minden alkalommal, de hiába. Igaz valakinek dolgozni is kell!
De délután esetleg jöhetnétek!
Képzeljétek tegnap voltam Dórival Dévényes gyógytornásznál, és eléggé elkeserített. Sajnos olyan hülye voltam, hogy mikor Anett (még a nyáron) mondta, nem vittem el. De igazából, mindig kérdeztem a dokit, és a védőnőt, valamint orthopédián is voltunk, és mindenki azt mondta, hogy minden oké. Hát pedig már akkor el kellett volna vinnem, mikor az elején észrevettük, hogy szinte mindig nyitva a szája, és kilóg a nyelve. Erre pedig a rokonok is azt mondta, hogy majd kinövi, ráadásul gyerekkorában a férjemnek is mindeig kint volt a nyelve, de állítólag nem mindegy, hogy hogyan. A védőnők közül a legidősebb többször is rákérdezett, hogy mindig kint van ennek a gyereknek a nyelve. (Többször a doki is ott volt, mikor ezt beszéltük.)És mikor visszakérdeztem, hogy mért baj, akkor nem mondott semmit, vagy csak annyit, hogy majd kinövi. Már állítólag emiatt el kellett volna küldeniük minket neurológiára. Azt mondta a gyógytornász, hogy nagyon laza az izomtónusa, és mivel se nem kúszott, és nem mászott, de hamar felültettük, nem fejlődtek rendesen a hátizmai se, és már most nagyon görbén tartja a hátát, ha belemerül a játékba. Most három hétig megpróbáljuk, rávenni, hogy kússzon, másszon, de hanem fog menni, akkor csak később tudjuk fejleszteni, hogy ne legyen nagyon diszes, és hogy a gerincével se legyen gond. Úgy hogy minden nap "kínoznom" kell itthon is. Ott a fél órát végig üvöltötte, olyan szörnyű volt látni, és hallani, hogy nekem is potyogtak a könnyeim. De azt modta az Adrienn (a gyógytornászt is így hívják), hogy ez teljesen normális. Legközelebb jövőhét szerdán megyünk. A legnezebben a pofimasszást bírja, de muszáj az arc izmait is fejleszteni. Állítólag emiatt szopizik olyan sokáig, mert nem tudja a megfelelő erővel szívni, és így sokáig tart neki, hogy jól lakjon.
Végül is azt monta az Adrienn, hogy ennél nagyobb bajunk ne legyen az életben, mert most már legalább tudjuk mire kell figyelni nála, és majd három éves kora után sokat kell sportolnia (úszás, balett, torna), és végül is a fejlesztőpedagógusok pedig sokat tudnak segíteni, ha véletlenül diszes lesz. Erre mondjuk azt mondta, hogy nagy esélyünk van, mert szinte biztos, hogy a szülésnél oxigén hiányos volt, ugyanis belekakilt a magzatvízbe, ráadásul a szívhangja is egy-két percig száz alatt volt. Szóval most elég dühös vagyok, és főleg magamra!
Ezek után most azon agyalok, hogy elvégzek egy gyógypedes továbbképzést.
Gyöngyi, nem tudsz véletnül róla, hogy hol lehet ilyen továbbképzést itt a közelben végezni?
Pénteken várok mindenkit aki tud jönni, annyit egyeztessünk majd, hogy kb. ki mikor várható!