Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jáde, Szilvi17 most olvasom a történteket, ijesztő lehetett, de a lényeg, hogy nincs semmi bajuk a srácoknak.
Nekünk volt olyan, hogy apa ahogy ringatni próbálta olyan 4-5 hónapos korában, beütötte a fejét a kiságyba teljes erővel. Akkor én is nagyon megijedtem, egész éjjel ott aludtam vele, de nem volt semmi változás.

Tegnap vettünk motort Blankának, kipróbált többet is a Régióban, amivel a legjobban tudott menni, a klasszikus 3 kerekű 3-as méret volt. Annyira ügyes volt, hogy elengedtük és a kormányon át előre bukott. A padlót nem érte a feje (kabátban volt), de csúnyán megharapta a száját, szóval vérzett rendesen és feldagadt.

Bánom már, hogy engedtem a 2 oltást együtt, kicsit megijedtem, ahogy olvastam amiket írtatok és hogy sok orvos nem ad az mmr mellé mást. Máskor olyan alapos vagyok, nem tudom, ennek miért nem olvastam utána. Egyelőre mondjuk nincs semmi, viszont újra pöttyösök vagyunk, bár az már az oltás reggelén megvolt. Dokinéni szerint vírusfertőzés, illetve a korábbi betegség levezetése lehet, el fog múlni. Na ez volt csütörtökön, azóta nem múlik, főleg arcon és végtagokon halvány rózsaszín kiemelkedő pöttyök vannak. Láz nincs, közérzet kitűnő, szóval várok.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziszi: azért szerintem a dokiknak kellene alaposnak lenniük, nem nekünk:)
Most nekem is bogarat ültettetek a fülembe: lehet, hogy a Prevenartól folyik az orra?Majd megnézem.
Nálunk a motorozás nem érdekli. Hiába látja, hogy a többi gyerek körbe-körbe megy, nem akarja csinálni. NA, meg nem is erőltetem.

KIa: egyszer rendeltem a Pelenkadiszkonttól. Azt hiszem három féle is volt, de elég nagy csalódás. Nem ragadt a csík, nehéz volt rátenni, volt olyan amiről leszakadtak darabok. Azóta inkább Sparos, Tescos, Dm-es saját márka, plusz Libero. Ja, megnéztem az Up&go-t. 66 ft/db a mi méretünk, akciósan. Ettől minden olcsóbb:) Szóval majd megnézem, amit ajánlottál. Lehet, hogy pelust kell ajándékba kérni? Sajnos minket is elért a válság:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziszi
Na pont ezért ajánlgattam inkább a 4 kerekű modellt. Sebi is pont az általad leírt motor kormánya fölött repült át először, és harapott bele a betonba. Akkor "csak" meglazultak a metszőfogai... :(
Szegény Blanka, remélem hamar rendbejön! :)

Szilvió
Nálunk a 2. prevenar után totál lebetegedett az egész család. :( Középfülgyuszi mindenkinek - kivéve Sebit, aki be volt oltva addigra már a pneumococcus ellen. :?

Kép
Kép
Kép
cas

Hát csajszik mikor voltunk babatalin arra azért sikerült ráébrednem, hogy én miért nem akarok most még egyet. A Gigi az a többi gyerekhez képest egy hurrikán. Szólok valakinek TÉNYLEG két szót, megfordulok és a gyereket már úgy szedi ki a játékmester a műtóból. Aztán elfordulok egy pillanatra és mire visszanézek a pocok már megint nem mellettem van, hanem vagy húsz méterrel odébb benn az ugrálóvárban, ahol egy ovodacsoport rombol, ő meg le akar csúszni a csúszdán. Aztán megint eltekintek egy pillanatra, miért is teszem, ezekből nem tanultam és azalatt megint eltűnik...Szóval ő egy picit aktív. a bölcsibeszoktatással viszont nem lesz gondom asszem.
Szilvió milyen az a pelenka amiből kifolyik? Mondasz egy nevet meg méretet? Nálunk pl a Huggies régen azért nem vált be, mert elszorította a combját. Lehet nektek most az lenne jó.
Voltam tegnap bababörzén, 15e ft-ért televásároltam egy kék ikeaszatyrot mindenféle játékkal, ruhákkal.
Kia a pelenkát próbáltam én is a bernit és nagyon kipirosodott a nunija tőle. A liberót tartom nagyon jónak, mert a Gigi nem pisil olyan sokat, és napi 4-re van szüksége. A többinék napi 5-6 kellett, mert tele lett és pisiszaga volt. És ha leosztod ezt azzal a napi 40-80ft többlettel, nekünk akkor inkább az éri meg, hiába kerül sokba.
Szisz van egy jó gyerekbőrgyógyász az Örsön, dr Taróczi Erika. Azért esett el a motorral, mert először fogtátok és úgy próbálta kitapasztalni az egyensúlyát. Próbáld meg, hogy úgy teszed rá, hogy nem fogod. Nekünk is 3-as 3 kerekű van.

Kép
nyafi

Nyafi: ma a Babylove-ból adtam rá egyet. Ez kinézetre is nagy, azt hiszem 20 kg a felső határa, Ádám ugye meg csak 13 körül van. De az egyel kissebb meg 14 kilóig volt jó, azt nem mertem venni.
Amúgy a Libero comfort fit 5-t használtuk eddig. A 4-nél már úgy éreztem, hogy kicsit kicsi. De most szerintem nyúlt a gyerkőc, alig van combja. Mindenesetre ma már mostam egy kakis tipegőt. Oldalt, a combjánál ment ki a cucc. Pedig max. 5 perc volt az átfutási idő.

Én különben nem panaszkodom, mert az enyém egy kisangyal társaságban. Most is voltunk a nagyszülőknél, egyáltalán nem volt hiszti. Úgyhogy nem is hiszik el, hogy mit csinál itthon. Ez csak nekem jár:-)

Szilvió

sszzilvia

Hello Mindenkinek!

Kicsit eltűntem. Nóri is lázas volt múlt héten. Először azt hittem, hogy az alsó 3-as fogak (azt hiszem azok a szemfogak) miatt. De aztán két nap után lázcsillapító mellett is 39 fokra felment neki éjjel, így irány a doki.
Végül nem derült ki, hgoy most a 3napos láz néven ismert vírust szedte össze, vagy a foga miatt volt, vagy az előtte egy héttel megkapott mmr miatt. Lényeg hogy elmúlt. Ja és egy napig tiszta pötty volt a gyerek.

Ezen is tiszta ideg voltam, hogy most az mmr, a láz, a fogzás, a paradicsom, vagy a sió őszilé okozza-e. De elmúlt szerencsére. :)

Pelenka:
Mi liberó comfort fit 5-öst használunk. Főleg éjszakára, mert kicsit drágállom. Próbáltuk az up&go-t is, de az még nagy Nórinak szerintem, mert mindig kifolyik belőle a pisi.
Viszont nappalra egy új márkát használunk: arro. Itt a soroksári tesco üzletsorán árulják, elég jó olcsó, kb. 30 ft/db. És nekünk nagyon bevált. Ennek a márkának használjuk a positörlőjét is, és nagyon bejött, főleg hogy csak 300 Ft/csomag és jobb mint a pampers. Legalábbis szerintem.

Nóri is mond új szavakat: hápi (kacsa), abba (ablak), szí (szék), tej ( ez a tej és a tejföl is), plé (pléd), pimpi (pingvin).

Jobbulást mindenkinek aki betegeskedik!

Hétvégén megyünk Sopronba! Nagyon várom már!!! :)

Ninike

Kép

Kép
ninike

Gondoltam elmondom még, hogy akciós a Tesco saját törlőkendője is, 3 ft/db azt hiszem. Nem olyan jó, mint a Johnson's, de a névtelenekkel felveszi a versenyt. És ez tényleg nagyon jó ár érte.

Ma egész nap azt hajtogatta, hogy ótó(autó). Mást nem mond:)

Szilvió

sszzilvia

Nini én mint önjelölt háziorvos, megpróbálom online a gyereket gyógyítani. Sztem 3 napos láza volt, az jár pöttyel. Sió őszilé nem hiszem, hogy okozza, a paradicsom magja okozhat allergiás tünetet, de az inkább olyan sprőd bőrt jelent. Ugye ti is lővér hotel bababónusz. Írd majd meg kérlek részletesen, hogy milyen volt, mit kell vinni, mit néztetek meg, hol ebédeltetek, hogy aludt a lányod.
Szilvió akkor mindenképp próbáld meg a huggiest. Nekem minden kifolyt annó a babylove-ból, pedig a dm termékek szuperek.

Kép
nyafi

Sziasztok,

Azota is jol van Balint :)

Szilvi,
Jo, hogy Levinek se lett semmi komolyabb baja.
Honnan tudtatok, hogy kosz van a fitymaja alatt? Balintnak se lehet hatrahuzni. Nekem azt mondta a vedono hogy huzogassam mindig furdeteskor. Bevallom ezt csinaltam par napig aztan abbahagytam :oops:
De ugy lattam hogy nem ez az, ami segiteni fog. Persze hogy mi, azt nem tom.
Balintnak is mindig van valami folt a fejen. Van, hogy 1 nap tobbet is osszeszed. Nekirohan a radiatornak, ennek, annak. Ma a hutonek rohant neki, de mindennap beleveri a fejet a konyhaasztalba.

Apropo:
Nem tud valaki olyan "sarokvedot", amit ra lehet tenni olyan asztalra, aminek a sarkai nem szabalyos negyzet alakuak? Ugy ertem, hogy a konyhaasztalunk uveg, kor, amibol egymassal parhuzamosan le van vagva 2 szelet. Na ez nem tudom hogy ertheto lett-e. Na ennek a sarkaiba mindig belenyomja a fejet :( De semmit nem talaltam ra eddig. Mar azon gondolkozok, hogy szetvagok egy habtapit, es 2 oldalu ragasztoval raragasztom a csucskeire. Persze nem lesz tul esztetikus, de a gyerek feje most fontosabb...
_jáde_

Jáde
Nem kell erőltetni a hátrahúzást!
Ameddig viszont könnyen hátrahúzható, azt minden este hátra kell húzni és alatta vízzel leöblíteni az összegyűlt cuccot, nehogy vmi fertőzés alakuljon ki.
Sebinek 1,5 éves koráig totál le volt tapadva, egyáltalán nem lehetett hátrahúzni a fitymáját, de ennek ellenére minden este megmozgattuk-leöblítettük, hogy szokja. Aztán szépen lassan kezdett felválni, és azóta "rendesen" is meg tudjuk mosni neki (sőt lassan ő saját magának).

Kép
Kép
Kép
cas

Jáde: nálunk leszedi a sarokvédőt. Úgyhogy mi összehajtogatott zsebkendőt ragasztottunk pl. a nagyszülőknél az asztalcsücsökre. Igaz, engem az esztétika hidegen hagy:)

Na, ez megint érdekes. Én direkt rákérdeztem, hogy húzogassam-e vagy sem. Azt mondta a doki néni, hogy eléggé tapadt, majd 18 hónapos korában megmozgatja és ad rá szteroid kenőcsöt. Slussz. Nekem semmit nem kell csinálni és bevallom, nem is csinálunk semmit. Illetve nem tudok róla, mert ugye az apja fürdeti. Persze kérdés, hogy elhiszem-e a dokinőnek?!

Szilvió

sszzilvia

Ma voltunk AFP-s vérvételen, már meg is van az eredmény, 0,89-es lett, tökéletes! :D Próbáltam nem izgulni, de a vérvétel után azért rámtört a harctéri idegesség.... :oops:

Rita megtanult egyedül felmenni a játszótéri létrán és hágcsón, sőt, megszerette a csúszdát is. Ez nála nagy szó, eddig ahányszor próbáltam, csak megijedt a csúszástól.

A visszahúzás kérdésről lányos anyukaként csak azt tudom, amit a netről összeszedtem Rita születése előtt (a megszületéséig nem tudtuk, fiú vagy lány :P ), az pedig teljesen egybevág azzal, amit Cas írt le. Illetve azt tudom, hogy a gyerekorvosunk mindig, ha kisfiút vizsgál, erőszakosan hátratépi (mindig borzasztó üvöltés hallatszik ilyenkor :roll: ), úgyhogy ha fiú a pocaklakóm, lesz vele vitánk elég emiatt. Az az igazság, hogy nagyon jó orvos, de nem igazán halad a korral.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

DOrOttya, örülök, hogy jó lett az AFP, én már el is felejtettem, milyen izgalmat képes okozni ez a vizsgálat.

Ninike, valószínűleg tényleg 3 napos lázatok lehetett! (Blanka is így mondja a széket = szíé)

Blanka még mindig pöttyös, de láza nincs hangulata jó. Felhívom újra a dokinénit, hogy lehet-e egy hétig ilyen kajától, vagy bármelyik vírustól. Nem romlik, nem javul, színe alig van, de sok pici kiemelkedés mindenhol a testén.

Kérdezni akartam, hogy szerintetek milyen cipőt vegyek most Blankának? Eddig kiscsizmája volt, de ugye itt a tavasz. Járáshoz (még sajnos nem most) majd magas szárú, illetve sarokrésszel rendelkező kellene, de aztán lehet, hogy hirtelen jön a meleg áprilisban és akkor már nem lesz jó a magasszárú bőrcipő, szandál meg még korai.... Nem túl olcsók ezek a darabok, szóval tanácstalan vagyok, hogy átmeneti cipőnek mit vegyek. biztos létezik valami kevésbé meleg is, de én amiket eddig néztem és szimpi volt (Superfit például), az tiszta bőr volt.

Nyafi milyen börze volt? Ugye nem a Kismama babaruhabörzéje? Én arra szoktam járni.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Olvasgatok, de az írásig nem jutok el :oops: most viszont nem emlékszem sokra, de a fütyi kérdéshez szólnék:

A magyar dokinénink (Kirstófnak is ő volt) szintén 60 feletti, így ő is a régimódi(bb) stílust képviselve, kb. fél éve adott Ftorocort kenőcsöt, amivel heti 2x (majd mi magunktól 3x) kellett kenni fürcsi után Marcis "kukikáját" (ő is így hívja :lol: ), s most, hogy otthon voltunk úgy megrántotta, hogy mire mondtam volna, hogy neeee, már kész is volt....illetve már majdnem jó, Apuka szerint 3/4-es vagy 2/3-os :lol: azóta is krémezzük, s nem hiszem, hogy hülyeség lenne, amit a dokinéni Marcival csinált, Kristófnál is ez volt, s hát a fütyi az fütyi, hiába élünk új időket - szerintem :roll:

Marci egyre biztosabban megy, s már annyi mindent mond, hogy fel sem tudom sorolni...az újak pl. az OK, az ITT, OTT, ERRE, ARRA (R betűt persze nem mondja), de az ALMALÉ is megy, sőt már a PAPRIKA és a BUBORÉK is összejött egyszer-kétszer....ahogy Kismok is írta egy kis papagáj, amit mondok, azt próbálja ismételni :wink: már lehet vele kommunikálni :wink:

Oltás: mi nem kaptuk még meg, mert múlt csütörtökre bejelentkeztünk, de addigra betaknyosodott, így e hét péntekre hívott vissza dokibá, aki mondta, hogy ez lesz kicsi élete legerősebb oltása. Na, én meg is ijedtem, s úgy gondolom, hogy akkor majd "csak" jövő pénteken oltatom be, ugyanis még mindig taknyos, s nem szeretném ha rögtön kapná a szurit. Mi már nem kapunk Prevenart, azt 3-5-7 hósan megkaptuk (legalábbis azt hiszem)

...mennem kell, Marcus felébredt (másodszor) a délutáni alvásból. Mostanság az ágyban alvás után (csak délután) még kézben is alszik)...most Kristófnál volt/van :?

Beteg, bibis (lepottyant) babóknak jobbulást!!

Nyafi??? vizsga???

Kriszta?? :cry: hogy vagytok??? (hülye kérdés tudom :oops: ), csak nem tudom másként kérdezni :cry:

Többiek is jelenkezzetek! Sokan eltüntek!!! (bagoly mondja.... :oops: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szisz! Nem a rendes bababörze, a kismama majd áprilisban lesz. Sztem Deichmanos elephanten cipő, magas szárú. Átl. 8e ft, de lehet néha akció is. Mi most 4e ft-ért vettünk. Ha lesz hideg idő, akkor is fel tudja majd venni nyáron. Szandálra még ráérsz.
Dorottya jó, hogy jól vagytok! Én már nem nagyon emlékszem az afp-re de nem 1.5 nek kell lennie?
Szilvi de jó, hogy már vagy! Jelentkezz többet kiváncsi vok rátok. Vizsga 5-ös lett. Már csak kettő vizsga van!!!Szakdoli kész!

Kép
nyafi

AFP-nél 1,0 a "tökéletes", 0,7 (egyes helyeken 0,8 ) és 1,3 között jó, e fölött-alatt küldenek további vizsgálatra. Én is teljesen elfelejtettem már ezeket, úgy kellett utána nézni. :lol:

Nyafi, grautlálok a kész szakdolihoz, nagyszerű érzés az! Én diplomavédésnél elkövettem azt a hibát, hogy az államvizsgára megszállotként tanultam, a diplomavédéssel meg nem foglalkoztam, mondván, hogy mivel én csináltam - sokan készíttették valakivel - órákig tudnék akár beszélni róla. Így utólag tudom, hogy a konzulens kilétét és a prezentáció színvonalát értékelték, nem a szakdolit és a benne fekvő munkát. Mit mondjak, hetekig meg voltam sértve, hogy hármast mertek adni a szakdolimra, amit egyébként utána a terméktanács is használt. :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

és miket kérdeztek a szakdolival kapcsolatban?

Kép
nyafi

Csupa általános dolgot, amiből ki sem derülhetett, hogy egyáltalán van-e bármi közöm hozzá. Csak az egyik bíráló kérdezett normális dolgokat, olyanokat, amilyenekről a szakdolim szólt, egy másik, aki a kérdések 90%-át tette fel, csak kötekedett (a másik kettő meg csak ült némán). Az az igazság, hogy marketing témában írtam a szakdolimat, de nem a marketing tanszéken (meg volt róla a véleményem), hanem a halászatin. :D A kettőt összefésültem valami olyan hangzatos címmel, hogy "A marketing szerepe a halászati értékesítésben". Ugyanis furcsa módon a halászati tanszéken dolgozó prof (máig csak jó szívvel gondolok rá, kedves, szakmailag csúcson, és nem lenéző a diákkal, hanem segítő) sokkal jobban értett ahhoz a statisztikai szoftverhez, amivel a kérdőívek kiértékelését kellett végezni, mint a marketing tanszék (aminek a vezetője volt a kötekedő bírálóbiztos).... Ja, hogy ő dolgozott is vele, nem csak beszélt róla... És még át is tudta adni a tudását. A koleszban esténként én tartottam agytágítást az SPSS-ről (ezzel készítettem az elemzést) a marketing tanszékre járó évfolyamtársaimnak. Szóval irigység volt a köbön, így utólag csak lesajnálni tudom a kisstílű bosszút, de akkor nagyon fel voltam háborodva.

Kép
Kép
d0r0ttya

Így utólag - és tudom, hogy ez most azt nem vígasztalja, aki éppen benne van- az egész diplomásdi viccesnek tűnik kicsit. Én is találkoztam sokszor olyan tanárral, aki szakmailag nulla volt és semmilyen kérdésre nem tudott válaszolni. Nem tudom, hogy ma milyen a felsőoktatás, de az ember azt várná, hogy ezek az emberek előbb-utóbb eltűnnek onnan.
Szóval szerintem van valami abban a mondásban, hogy aki nem tudja, az tanítja. Pláne az én területemen (pénzügy, számvitel) kevés volt a jó tanár, mert aki értett hozzá az inkább pénzt csinált belőle és nem beszélt róla:)

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Nem tűntem el, nem vagyunk betegek, csak egyszerűen nehezen jutok ide. Nem magyarázkodás, de ti is tudjátok, miről "beszélek".
Én járok az angolórákra (amit nagyon élvezek és örülök, hoyg ezt az időt csak magamra szánhatom), közben voltam néhányszor fogorvosnál, úgyhogy még ez a plusz dolog is bejött, ezenkívül pedig a napi munka és a lányok minden erőmet, időmet felemésztik. Még a naplót sem tudom olyan gyakran írni.

A csajok jól vannak, napról-napra ügyesednek, mindig kitalálnak valami újat, szerencsére nagyon jól eljátszanak együtt, ritka, amikor civakodás van közöttük. Persze, nem mondom, hoyg nincs, de nagyon jó cinkostársak tudnak már lenni! HA valamelyik nincs itthon, nagyon hiányzik a másiknak, nem tudom, mi lesz Boróval, amikor Kriszta majd oviba megy! Legalábbis az első napokban.

Kriszta rengeteget beszél, énekel, nagyon sok verset tud, mondókát mond, anyósom még egy anyák napi verset is megtanított neki. Ahányszor mondja, mindig sírhatnékom támad. Olyan beszólásai vannak, hogy sokszor alig tudom abbahagyni a nevetést. Mondtuk A török és a tehenek című verset. Elmondja az utolsó sort: ... felrúgták a tehenek. Majd hozzáteszi: ... és boldogan éltek, amíg meg nem haltak!
Vagy: Kriszta, kell kakálni? Mire ő: Köszönöm, nem!

Boróka nagyon ügyesen jár már, de cipőben sokkal stabilabb és jobban is szereti. Jól eszik, bár egy ideig nagy bajban voltam az etetésével, ugyanis diétára fogtam. Na nem fogyóztattam, hanem azt szerettem volna kideríteni, hogy mitől vannak kiütései a testén, így tej-, tojás-, hús- és lisztmentes ételeket adtam neki. A liszt nagyon hiányzott, mert reggelivel és vacsorával le voltam bénítva. Az a helyzet végül, hogy nem volt semmi változás, és most, hoyg ismét kezdtem adni neki kicsinként a megvont dolgokat, így sincs rosszabbodás. Szóval, nem hinném, hogy ételallergia lenne.
Kibújt mr 11 fogacskája, eléggé megszenvedjük őket. Mostanában napközben is nyafogósabb. Beszélni még nem beszél, de a baba, mama, tata (kb tyetye-nek ejtve), tente-tette, szavakat azért mondja. Utánoz néhány állatot és mutatja a mutogatós mondókákat, pl. csip-csip-csókáznak Krisztával. Ismeri a testrészeit, a ruhadarabokat, megkülönbözteti a cipő-csizma-papucs triót, végrehajt egyszerű és bonyolultabb utasításokat is, és nem utolsó sorban énekel. Beszarás, de kivehető a fődallam az intonációból. Krisztánál ez jóval 2 éves kora után jelent meg.

Remélem, mindenki jól van, ne haragudjatok, de mostanában még olvasni sem igazán volt időm. Gratulálok a sikeres vizsgákhoz, minden babónak az elért eredményekhez és az állandó fejlődéshez, a jó AFP-eredményhez (ilyesmi nálunk nincs, már a sokkal modernebb Double-tesztet, illetve a Triple-tesztet végeztetik, de még ezek előtt sem volt), és persze, puszilok babákat-mamákat egyaránt. Igyekszem gyakrabban jönni, de nem ígérhetek semmit.
Vigyázzatok magatokra és a babákra! :)
Teszek fel néhány képet...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Boróka most és Kriszta kb. ugyanennyi idősen. Vajon ki kicsoda? :wink:
Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj de kis piroskák egyem a drága kis szivüket! Jó hogy vagy néha sedith, már hiányoztál. Azért lehet látni, hogy első Kriszta, de tényleg nagyon hasonlítanak. Én is már várom, hogy mikor halllom, hogy mit énekel. Egyenlőre van párszor, hogy hallom, hogy dudorászik, de én még nem vettem ki dallamot. 8)

Kép
nyafi

Sziasztok!

Lányok, SOS segítség kellene, dokinénit nem érem el. Eltelt egy hét az oltás után és ahogy a nagykönyvben meg van írva, Blanka tegnap belázasodott. Délután és este kapott lázcsillapítót, reggel 37,5 volt, és nem tudom hogyan tovább. http://www.elender.hu/~oltinfo/betmmr.htm Itt picit ijesztő, hogy mindenféle rossz dolgot említenek a nem megfelelő lázcsillapítás esetén, ráadásul 3-4 napig tartó lázat, szóval nem tudom, hogy oltás esetén is ugyanúgy kell-e csillapítani, mint más betegségnél. Egyéb esetben hagynám 38,5-ig kúszni, de most :shock: :?: Kérdés még, hogy kombinálható-e a Nurofen szuszpenzió ami Paracetamol származék (pl nappalra egyszer) és a Noraminophenazoni kúp estére. Tudom, doki, csak addig is hátha van tapasztalat. Köszi

Edit, gyönyörűségesek a kis szőke hercegnők!!

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziszi
Nálam mindkét kölök jövő héten kapja az MMR-t, tehát konkrét tapasztalatom nincs.
De eddig minden olyan oltásnál, ahol jelentkezett láz, ugyanúgy jártam el, mint egyéb lázas betegségeknél. Magyarán popsiban mért 38.5-ig nem csináltam semmit, csak pihenés, sok folyadék.
A láz jó, segít leküzdeni a fertőzést.
Nálunk szerencsére durva láz oltástól nem volt soha.

Edith
Cukik a csajok! Te pedig nagyon csini vagy!!! :)

Nálunk tegnap nagy banzáj volt, Sebi 4. szülinapja. Annyira boldog volt a kapott autópályától, stopper is van hozzá, kishíjja azzal aludt. Olyan nagyfiú már... :D

Kép
Kép
Kép
cas

Szisz, nem tudom, akutális-e még, de küldönböző hatóanyagcsoportú lázcsillapítókat úgy lehet kombinálni, hogy min. 4 órának el kell telnie a kettő beadása között. Kombinálni csak azért jó így, mert az egyébként megszabott max. adagot (napi 3x) így napi 6x-ra lehet emelni (3-3 mindegyikből). Ülőfürdőt ajánlom, az hatni szokott.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Szerencsére mi már jól vagyunk... Remélem meggyógyulnak a kis betegek is.
Kedden végre megkaptuk a szurit.

Edit
Gratula a 11 fogacskához! :P Nekünk még csak 10 van.
Kriszta nagyon szépen beszél.
A képek - édesek :lol: nagyon hasonlítanak a tesók :P

Dorottya
Örülök, hogy jó volt az AFP.

Sebinek - utólag is
Kép

Sajnálom Blanka borulását :(
Neki is jobbulást!

Ninike
A Tescos törlő tényleg nagyon jó - az ára is.
Mi is azt használjuk. (néha veszünk másfajtát is, de azok is 400 ft alattiak)

Itt a boltban, amit találtam 38 Ft-ért vettünk Libero-t (maxi) - ez is jó ár :P

Vasárnap megyünk Bp-re.
A lakáshoz, az egyik kollégához és egy két boltba :lol:

Az iskolás nagyfiam :lol:
Kép
Imád takarítani - pár napja kapta
Kép
...ezt pedig mamiék vették:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas
Nagyon Boldog Szülinapot Sebinek, kis vejemnek! :wink:

Nagyon ügyesek és szépek a babók, egytől-egyig!

Kép
tittina1982

Edith: engem is épp ma ért az a felismerés, hogy amit a gyerkőc dúdolgat a Hinta,palinta. MEglepődtem.
És tényleg nagyon édesek a lányok!

Levi is aranyos, nekem az autós kép tetszik a legjobban. Érdekes, hogy ilyenkor még imádnak takarítani:)

Sebinek mi is boldog szülinapot kívánunk!

Blankának meg lázmentes napokat! Nálunk nem volt semmilyen gond -szerintem már eltelt annyi idő, hogy ezt le merjem írni. Nem lehet amúgy felhívni a rendelőt? Nálunk ilyenkor bármely más doki is javasol valamit vagy azt mondja, hogy megnézi, menjünk le.

Nálunk ma volt az első önálló kanállal evés. Kelkáposzta főzelék. Nagyon büszke vagyok rá.

És a szokásos kívánság: jó 7végét mindenkinek!

Szilvió

sszzilvia

Titti gyere már gyakrabban hiányzol!
Szisz Giginek 38 volt a láza az mmr-től én egyszer adtam neki négy mili nurofent, meg éjjelre kapott egy kúpot, hogy ne menjen feljebb ennyi. Doki mit mondott?
Sebi boldogat!

Kép
nyafi

CSak gyors bekukk, aztán megyek szunyálni!

Edit
örülök nagyon, hogy jöttél. Próbálj gyakrabban, ha tudsz. Én mindig szívesen olvasok rólatok. A két Piroskád gyönyörű!

Sziszi
az oltás utáni lázat, uúgy kell kezelni, mint bármi más lázat. A Nurofen ibuprofen-származék (nem paracet.) így az aminophenazon-származék kúppal lehet kombinálni. Én mindig 3 csoportba tartozót használok: Panadol (paracetamol), Antipyrethikus kúp (aminophen.) és Nurofen (ibuprofen), ha nagyon szükség van rá. Jobbulást a kicsikédnek!

Cas
A Jóisten éltesse a nagyfiadat! Nagyon szalad az idő, valóban. UGye hozol majd képet az ünnepségről?

Jó éjt Nektek!
KM

Kép
Kép
kismok

Köszi a segítséget a lázcsillapítással kapcsolatban.
Délelőtt addig olvastam, míg találtam válaszokat (azt is, hogy a Nurofen valóban ibuprofen-származék). A doktornő visszahívott később, rendes tőle, már máskor is csinált ilyet. Ő a kombinálást nem támogatja annyira, de én úgy jártam el, ahogy Nyafi is írta, napközben Nurofen, estére kúp. Már két napon vagyunk túl, ami reggel hőemelkedéssel kezdődött, délután-este láz lett. A pöttyök egyre pirosabbak, valószínű beindult az oltás kanyaró komponense.
Nagyon bánom, hogy 1 héttel a korábbi betegség után engedtem ezt a dupla oltást, de ezt már írtam. Egyre inkább azt gondolom, hogy a doktornőnek kellett volna óvatosságra inteni, minden infót megadtam neki.
Most már előre nézünk, adom a C vitamint és örülök, hogy a szoptatással is be tudok segíteni az immunrendszerének és remélem pár nap alatt túl leszünk rajta. Azért nem olyan szörnyű a helyzet, Blanka nevetgél, jókedvű csak kicsit fáradékonyabb, mint máskor.

Holnap viszem Blankát gyógytornászhoz is, nem hagyott nyugodni, hogy egy ideje lelassult a már egyébként is picit megkésett mozgásfejlődés. Beszéltem Dévényessel, aki húsvétig nem tudná fogadni, de mindenképp javasolta, hogy mutassam meg szakembernek, szóval kaptam új neveket. Telefonban annyit mondtak, hogy lehet, csak kis lökésre van szüksége. Már egyébként néha ha leteszem állva marad egy rövid ideig, ja és megtanult felmászni a kanapéra.

Amúgy a nem korszakát éli a kiscsaj, mindenre bőszen rázza a fejét és általában mondja is, hogy NYE.

Nyafi ügyes vagy. Melyik suliba jársz?

Na eldugultam mára. Legyetek jók.

Sebinek boldog szülinapot.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Ma én is aggódom.
Ádám hétkor kelt ,mindenért sírva fakadt. MOst 9-kor leraktam aludni és ha nem is alszik (az előbb még szopta az ujját), de elvan. Ma megint folyik az orra és úgy köhög, mint én: nagyon ritkán, de akkor felszakad valami.
Miért nem tudunk már végre kimászni ebből? Lassan egy hónapja folyik az orra és van mindenféle tünet. Már arra is gondoltam,hogy nem allergia-e.
Ja, és úgy látom, hogy talán elindultak ismét a fogacskák, bár még alig látni valamit, az is lehet, hogy csak képzelem.

Szilvió

sszzilvia

Szisz Szent István Egyetem HR menedzser szak, belügyi szakirány.
Érdekes Szilvi én nem láttam rajta pénteken semmit, remélem jól van.

Kép
nyafi

Sziasztok
Időm semmi, még meghalni se tudnék. Megint volt egy kórházlátogatásom most "csak" tüdőembolia gyanu volt szerencsére nem igazolt.
Viszont lenne egy körkérdésem.
Barbinak 6 foga volt fönt 4 lent 2. Kb 1 hete nem birok vele se éjjelünk se nappalunk erre ma egy nevetés közbe megvillant jobb hátul egy rágófog. Én ezt nem értem, A papir szerint nem az lett volna a következő.
Járt már valaki igy? Ezek után nem tudommire számithatok.

drumka

Én úgy olvastam a neten, hogy a fognövekedési sorrend csak annyit jelent, hogy általában ilyen sorrendben jönnek ki a fogacskák. Én ismerek olyan babát, akinek az egyik alsó metszője nem jött még ki, és három örlője már megvan. Nekem pedig volt egy plusz tejfogam felül-elöl, de azért nem lett több fogam felnőtt koromra. Szerintem ne aggódj.

Kép
Kép
d0r0ttya

Drumka: én is így jártam ma, bár az én gyanúm még nem igazolt. Valami mmegvillant a fölső fogsorban és hátul. De nekem egyáltalán nem engedi megnézni. Most este is csak alig tudtam bekenni Dentinox-szal.

Nyafi: délelőtt még én sem láttam, de délután már sajnos látszott a szemén. Nem is aludt rendesen, sokszor sírt fel. Estére aztán hőemelkedése is lett.
Délután rajtam is tombolt újra a nátha, úgyhogy most elkezdtem szedni a Coldrexet. A család szerint Ádámmal egymásnak adogatjuk a bacikat, azért esünk állandóan vissza. Tény és való, hogy kb. egy hónapja időről időre náthás leszek, meg fáj a torkom.

Szilvió

sszzilvia

Én nem csak ismerek ilyen gyereket, hanem Giginek így van. Van három foga felül, és még két rágófog felül. Meg alul elöl négy foga...

Kép
nyafi

Drumka, Borónak is felül 4-alul 3 után jött az egyik rágó, majd végre áttört lenn is a 4., majd kibújt a mésik felső rágó és lenn is egy, így most 11 van.

Sziszi, én is akartam írni, de látom, már helyesbített más is: a Nurofen Ibuprofen-származék. Jó, hoyg elmúlt a láza a csöppödnek!

Cas, Isten éltesse a nagyfiadat! NÁlunk is nagy nap lesz szerdán. Szombaton fogunk ünnepelni.
Kép

Szilvió, sajnálom a betegeskedést, drukkolok, hoyg hamar meggyógyuljatok...véglegesen!

Köszönöm mindenkinek a csajszi-dicséreteket! Én is büszke vagyok rájuk! (csak semmi elfogultság! :wink: )

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Picit jobban vagyunk, már csak hőemelkedés volt tegnap este, viszont a hétvégén katasztrofális lett Blanka bőre, rengeteg vörös kiütése lett, először tarkón, majd arcon és törzsön. Nem egy szép látvány és csak lassan múlik. Látta doktornő, ő nem erősítette meg az én gyanúmat, szerinte nem az oltás, hanem az előtte meglévő vírusfertőzés (még mindig piros a torka), de azért lehet, hogy attól is van, hogy ráoltott valamire. Szóval összevissza beszélt. Most fogok orvost váltani, minden szomszédunk egy másik dokihoz jár, bár nem tőle mentek el. Nekem pedig tanulság, hogy soha ilyet többet nem engedek.
Hallottatok egyébként megváltozott oltási naptárról? Két hete még megbeszéltük, hogy kapja a következő Prevenart 2 hónap múlva, ma már azt mondta a doki, hogy változás van, 1 év felett csak 1-et adnak :shock: Nekem az a gyanúm, hogy kevés és drága az oltóanyag (illetve azért kevés, mert drága), szóval csökkentik a korábban meghatározott adagokat. Kérdés, hogy így véd-e, mindenesetre elgondolkodtató az egész.

Voltunk gyógytornásznál, egy nagyon korrekt nővel hozott össze a sors. Azt mondta, hogy örüljünk, hogy szépen mászik Blanka és hogy ő most nem kezdené kezelni (Dévény módszerrel), mert hagyjuk meg ezt most már neki, még van 2 hónapja a normál időben történő járásig, most már jobb lenne nem beavatkozni. Megállapította viszont, hogy lazák a kötőszövetek és ízületek (kórházi kartonon is volt laza csípő, lassan és keveseket szopizott, szóval összeáll a kép), ez lehet az oka a lassabb mozgásfejlődésnek. Mutatott gyakorlatokat, javasolt későbbi sportokat és cipőt. Ez utóbbiból a szupinált talpút ajánlotta mindenképpen, bentre is. Eddig én úgy gondoltam, hogy puha talpút kap itthonra, de elég meggyőzően érvelt, szóval veszünk szandált. Ezeket a márkákat találtam: Supi, Salus, Dr. Leo, a legszimpibb ez http://www.szupercipo.hu/. Nem ismeritek véletlenül?

Nyafi nagyon ügyes vagy, hogy gyerek mellett tanulsz, őszintén szólva én nem tudnám csinálni. Annak idején sokat tanultam én is, párhuzamosan két suliba jártam, aztán a másodikat már munka mellett fejeztem be, de azt hiszem, most keményebb lenne bármit is tanulni.

Szilvió, jobbulást nektek, szedjetek sok-sok C vitamint. Az orrfolyás és köhögés is lehet oltási reakció az mmr-re, én legalábbis találkoztam vele nyomozásom során.

Még próbálok képet is feltenni.
Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Szóval így rajzol, ilyen magas tornyot épít legóból és ilyen pöttyös a háta a kiscsillagomnak.

Kép Kép Kép

Kép

Kép
szisz05

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat.
Ma letelefonáltam a rendelőbe: holnap 17-től rendel a doki. Úgyhogy hiába akartam már ma levinni.
MOst nincs hőemelkedés se, de bizony hurutosan köhög. Alvás közben is hallom. Viszont jó kedve volt, leszámítva hogy a boltból hazafelé lépten-nyomon le akart ülni a földre és hogy a bevásárlókocsira is lehajtotta a feját ,olyan álmos volt.

Én meg olyan zizi, hogy a mai fasírtból kihagytam a zsömlét:)

Sziszi: látod, nekünk meg kötött csípőnk volt, nem győztem tornáztatni. ÉS most gyönyörűen megy. Amúgy én is azt olvastam, hogy minél tovább mászik, annál jobb. Nálunk például mostanában fedezte fel, hogy nem kell mindig felállni, mászni is lehet. Eléggé szokatlan látvány nekem, mert sosem mászott, mindjárt állt.
Szóval nagyon-nagyon különbözőek a gyerekek.

Erről jut eszembe, hogy kicsi fiam elrakta valahová a vezeték nélküli egeret, úgyhogy tapipad van, nagy élmény:)

Szilvió

sszzilvia

megtaláltam az oltási rend változást: http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika ... nd/131543/

Kép

Kép
szisz05

megtaláltam az oltási rend változást: http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika ... nd/131543/

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Jobbulást minden kis és nagy betegnek!

Levi még jól van - 6 napja kapta az MMR-t...
Mi még csak várjuk a lázat, kiütéseket :?

Nagyon jó volt tegnap "kirándulni - hazalátogatni".
Voltunk az Ázsia Centerbe is... sok-sok ruhát kapott Manó.

Az oltási rend - azt hallottam már, hogy a 14 éves korit 13 évesen fogják megkapni... de a többi...
Megnézem , köszi Szisz!

Blanka nagyon ügyesen épít - mi inkább rombolunk :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

MMR-en mi is túl vagyunk, egy hét után három napig esténként hőemelkedése volt, ebből egyszer 37,9 (akkor kapott nurofent), és a bőre száraz lett. Most már jól vagyunk, egész jól megúsztuk.

Oltási rend változás: a hivatalos alkalmazási előírásában (60 oldalas doksi) ez van, ami az egy évnél idősebb gyerekek esetén nem vág egybe az új oltási renddel:
7-11 hónapos csecsemőknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, a részoltások között legalább 1 hónapos kihagyással. Egy harmadik részoltás is ajánlott a második életévben.
12-23 hónapos gyermekeknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, legalább 2 hónapos kihagyással a részoltások között.
2-5 éves gyermekeknek: egyetlen oltás.

Gyes-Gyed tervezett változások: valaki esetleg nem dolgozott TB-nél? Valahol fél füllel hallottam, hogy a gyes-gyed-et csak valamennyi késleltetéssel lehet bevezetni, azaz nem csak azokra nem érvényesek az új szabályok, akik már gyes-en - gyed-en vannak, hanem azokra sem, akik a törvény(?) meghozásakor pocakosok. Véletlenül nem tudja valaki hogy van ez? Jó lenne biztosat tudni.... :roll: Kicsit nyugodtabb lennék, ha tényleg így van.

Nagyon édesek a babócák, szépek és aranyosak a fotókon. :D És hogy megint szülinaposokat ünneplünk.... :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya: miért, van már valami konkrét? Én még csak riasztó képeket hallok, de talán még semmit nem szavaztak meg. Épp ma mesélte a férjem, hogy 1 éves korig akarják csak a gyedet, hogy minden anyuka menjen vissza. Ilyenkor mindig idegbajos leszek, mert nem hiszem el, hogy nincs senki, aki megmondaná a nagyon okosaknak, hogy oké, de adjam le a Parlamentnél a gyerekem?! MErthogy nincs hová tenni. Nemhogy az egy éveset, de a kettőt sem. Én például visszamennék, mert nem nagyon tudunk megélni a lakáshitelünkkel, de nem merek semmit lépni, mert egyenlőre nincs hely sehol a fiamnak.
Úgyhogy mondtam a kedves férjemnek, hogy ne beszéljen nekem itthon politikáról. Max akkor, ha tényleg megszavazzák és törvény lesz belőle.

Kia: én azért nem rajongok ennyire Pestért, bár nekem is el kellene mennem az Ázsiába 92-es bodyért. A C&A már csak ujjatlant tart.

Sziszi: én már nem tudom követni az oltásokat. NEkem először azt mondta a doki, hogy ha csalunk egy kicsit az időpontokkal, akkor egyet megspórolhatunk. Ehhez képest Ádám eddig hármat is kapott a Prevenárból és ráadásul kettőért fizetni is kellett. Szóval már nem tudom, mit gondoljak. És ugye tervbe van véve egy negyedik 2 hónap múlva. Lehet, hogy elfelejtette a 2 oltást korábban?! Dehát be van pecsételve.
Ti szeretnétek a bárányhimlő elleni oltást?

Na megyek, mert a gyerkőc nem alszik. Úgy látszik, nehéz éjszaka lesz.

Szilvió

sszzilvia

Szisz mi szupercipőt használunk itthonra, illetve szandált, helyes rózsaszín és ódákat tudok róla zengeni. Újpesten vettük meg, 7690ft volt, szóval nem olcsó, de egy siestához képest lószxr. Egyenesebb lett a két lába, ahogy elkezdett benne menni. Tényleg! Nagyon szépen megy már benne. Egy gond van, hogy a cipőjébe nem fér bele, csak a szandiba, azt mondták, hogy az majd ősszel lesz rá jó, mármint a cipő, mert nagy még a rüsztje, kis dundi, de majd lefogy, ha sokat megy. De én úgy gondolom, hogy mindenképpen akkor szabad csak hordania a szandit, ha már legalább egy hónapja megy saját maga. Ezt mondta a dévényes? Egyébként a supi, az a szupercipő.
Dorottya igen így lenne korrekt, hogy aki már pocakos, az ezt kapja. Nálam az volt pl gusztustalan, hogy mikor pocakos lettem akkor vezette be a kormány, hogy nekem is kell ktg térítés a suliba, ha gyeden leszek. Nem érdekelt senkit, hogy terhes vok, hogy ilyen feltételekkel vállaltam a gyereket. Úgyhogy évente az iskolának nem 30000ft-ot fizetek, hanem 280000ft-ot. Pedig szeptembertől volt a tv és én novemberben szültem Gigit.
Mivan Szilvi? Hogyhogy négy oltás prevenárból? Max 3 at kaphat…

Kép
nyafi

Sziasztok!
Sajnos az utobbi idoben mar olvaso uzemmodban is alig voltam, nagyon nem jut a forumra idom.
Faradt is vagyok, es mindig az az erzesem, tul keveset vagyok a lanyokkal. Vegre most atalitottuk az orat, es igy talan az a par ora, amit munka utan veluk toltok, kellemesebben telhet majd el, a szabadban.
Lanyok jol vannak, Zsofi is kis papagaj, nem mindent, de Rebekahoz kepest elkepesztoen sok szot leutanoz, es valahogy nem a legegyszerubbekkel kezdiv :lol:
Tulajdonkeppen semmi nem tortent velunk mostanaban, csak eljuk hetkoznapjainkat. Jol vagyunk, hol betegen, hol egeszsegesen, de ugy mindent osszeveve inkabb egeszsegesen.
Teszek fel nehany kepet Zsofirol, aki nagyon nagy zsivany, tulajdonkeppen mar csak a lamparol nem szedtem le...

Kép

Kép

Puszilunk mindenkit
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Húú, Zsófin látszik, hogy tényleg kis zsivány lehet :wink: Szép nagylány lett...

Kia, ne várd a pöttyöket, szinte biztosan nem lesznek nektek. Én napokig kutattam a fórumokat, amíg egy azaz egy kislánynál találtam valami hasonlót. Szóval nem gyakori, Blankának amúgyis a bőre érzékenyebb, tavaly nyáron, amikor ekcéma miatt voltunk bőrgyógyásznál, akkor mondta, hogy neki minden betegséget előre fog jelezni, illetve kísérni fog a bőrjelenség. na, szerencsére nem mindent, mert az őszi és a tavaszi megfázást nem jelezte ilyesmi és a fogzásokat sem, de ez az MMR most azért durvább, mint az említettek, ráadásul ugye kanyaró és rózsahimlő vírus, nem csoda, ha a bőrén is meglátszik.

Amúgy még vannak foltok, de már elkezdtek hámlani az arcán. Sajnos az éjszakák szörnyűek, mert szegénykém nagyon vakaródzik, hiába kapja a Fenistil cseppeket.

DOrOttya, ettől tartottam az oltással kapcsolatban. Lehet, hogy így nem is alakul ki a kellő védettség??Akkor kár volt azért az egy szuriért is :?

Nyafi, örülök, hogy jó a tapasztalat. Mi valószínűleg felkeressük a gyártót Budakeszin, mert több cipőt is szeretnénk egyszerre venni. A gyógytornász kezdettől mondta a cipő viselést, én is azt olvastam viszont, hogy akkor kell, amikor már stabilan jár egy hónapja, mert hogy kezdetben a lábujjukkal is kapaszkodnak. Így legyen okos az ember. Azért az első lépéseknél nem adok rá bentre cipőt, lehet, hogy kintre sem, ha már nyár lesz és lehet a fűben, homokban menni. Na jó, azért remélem addig elindul a kiscsaj. Csak most annyira leköti a szervezetét ez a harc a vírusokkal, hogy nem hajlandó se lépcsőt mászni, se tologatni a négykerekűjét...

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Edit
Ha nem jönnék holnap...
A nagylányodnak
Kép

Dorottya
Anyós szerint (TB-nél dolgozik) jan. 1-től fogják bevezetni a GYED, GYES változást...
Reméljük marad így minden és nem lesz változás :roll:

Gem
Zsófi nagyon édes nagylány! :P

Mi elhatároztuk, hogy fél millióval levisszük a lakás árát.
Reméljük így talán lesz vevő... csak bukunk rajta... :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?