Na, megjöttünk, még nem olvastam vissza.
Babával minden rendben korának megfelelő méretű. (Mondjuk nem tudom, mennyire pontosak a mérések, mert annyit ficánkolt, alig lehetett megmérni.
)
BPD: 38,9 mm
HC: 142,9 mm
AC: 122,8 mm
FL: 23 mm
És a tipp még mindig kislány.
Persze újabb adalékokkal bővült a magyar eü-vel kapcsolatos tapasztalatunk: múlt héten kiderült, hogy a háziorvos nem tud bizonyos vizsgálatokra beutalót adni, és szidta a nőgyógyászt, miért nem adott, mert neki ezt tudnia kellene.
Ma a nőgyógyász felvilágosított, hogy magánorvosként nem tud ilyet adni, csak ha nem megy másképp, megcsinálja (gondolom a kórháza keretein belül).
Hívom a védőnőt, hogy most akkor mi van? (Ők nincsenek terhesrendeléssel együtt, hanem nálunk a védőnők a gyerekorvossal egy helyen vannak. (Egyébként ugyanígy van a szomszéd települése, ahova én járok gyerekorvoshoz, és az előző lakhelyünkön is így volt.))
Hát mennem kell a területileg illetékes nőgyógyászatra, szerencsém volt, épp ma rendeltek is. De menjek is, mert bizonyos dolgokhoz csak bizonyos napokon vesznek le vért, épp holnap.
Úgyhogy szakrendelőbe el, várakozunk. Kb. 1 és 1/4 óra múlva kiszólnak, hogy legyünk csöndesebbek a gyerekkel (Ja, mi reggel 1/2 9-kor elindultunk, azóta a gyerek programja autózás-rendelőben várás-autózás-rendelőben várás, rakjam takarékra (nem volt hangos, de nem ült néma csendben, de sokkal normálisabban viselkedett még így is, mint ami elvárható lenne egy ekkora gyerektől) amúgy meg senki nincs már rajtunk kívül kint, és nem hiszem, hogy egy hüvelyi vizsgálat annyi koncentrációt igényel, hogy az a pici zaj, ami behallatszik, zavaró). Végre bemegyünk, erre a orvos megjegyzi, hogy nem is itt kellett volna, mert "feltartom a rendelését" (a senkit, aki még mögöttünk volt). Én mondtam, hogy én már az elején szóltam az assziszensnek, hogy nekem csak beutaló kell (és eszem ágában nem lett volna várni 1,5 órát várni egy kétévessel).
Azt már nem is értem, miért nem tud egy nőgyógyász terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra beutalót adni (tudom, hogy mindenki szokott kapni, eddig én is, de ugye úgy, hogy azokat a vizsgálatokat ott végzik, ahol dolgozik, az én mostani nőgyógyászom viszont saját magánrendelőt tart fent és nem a kórház keretein belül), milyen rendszer, hogy én köteles vagyok a területileg illetékes, soha nem látott valakihez elmennem pár papírért.
Na mindegy, holnap szuratom magam, aztán végre ez is el lesz intézve (még az EKG-t kell majd megcsináltatnom, hát ezek után nincs nagy kedvem).