Új privát üzeneted érkezett!

Babcika, férj itt is bemehet. Csak a család többi tagja szorul ki :D

Kép

Kép
móka:)
 
 


Köszi Erika, de a szépülés nagy szó, ahhoz egy fodrász nem lenne elég. teljes tatarozás kellene!!! :)

Babcika: Most látom csak, hogy mi egy napra vagyunk kiírva!

Én úgy néz ki az I. klínikán fogok szülni, mert a dokinénim ott dolgozik, olvastam már jót is rosszat is, de remélem én majd csak jót tapasztalok, na meg csak pár napot szándékoznék ott tölteni, és az esetleges kellemetlenségeket majd a babám feledteti!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Babcika
Az jó a klinikán, hogy most már teljesen megcsinálták a kórtermeket... 2-3 ágyasok, vannak VIP kórtermek is... :wink:
És nincsenek elkülönítve a babák a látogatóktól.

Igaz, én nem akarok majd nagy forgalmat. Valahogy inkább nekem, apukának kell majd megismerkednie Imolával :wink:
Vendég
 

 
 

Manapság normál szülés után a 4. napon hazaengedik a mamát, babát...
Menjenek majd otthon látogatni... főleg, olyanok, akik segítenek is a házimunkában...
Vendég
 


Igen Vera én már észre vettem :D

Mabe, teljesen egyet értek. Én sem bonyolítottam nagy forgalmat, csak apuka, de ő reggel este. A szüleim látták a kórházban 1*+ tesómék.

Volt egy 14 éves roma lány, na oda jöttek rendesen, szaguk is volt rendesen. Áhh, durva.

Kép
babcika
 
 


Ebédeltek csajok?

Kép
babcika
 
 


Sziasztok!

Ma voltam védőnéninél, minden ok szerencsére (úgy értem vizelet vizsg., meg hallottuk a köldökzsinór pulzálását, Picikém szívverését nem, mert nem úgy feküdt).
Vérnyomásom ott kicsit magasnak tűnt, itthon megmértem, itt már sokkal alacsonyabb.
Mondjuk kicsit kapkodva indultunk el, megint csúszásban voltam szokás szerint...
Bár biztos van különbség a vérnyomás mérők között is, meg itthon azért nyugisabb az ember, nem parázik azon, hogy mi van, ha rossz érték jön ki. (Bár mi lenne? :lol: :lol: :lol: )

Móka, a II-es klinika topikját még nem nagyon olvasgattam itt a babaneten, de úgy látszik te már többet tudsz:)
Akkor ezek szerint apuka bemehet a kórterembe, csak mások nem? Mert az tényleg nem lenne rossz.

Tavaly én is kifogtam egy olyan családot mint akiket Babcika írt. A csaj 19 volt kb., már az első óra után ki akarta "vágni a gyereket az ablakon", mert minek sír annyit..... Meg persze jött a rokonság rendesen...

Andi, ne dolgozz annyit :!: :wink:

Süti, azt mindig elfelejtettem írni, az a nagy tál somlói a képen :roll: :roll: nagyon jól néz ki:)
Amúgy is egyik nagy kedvencem :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Boboka!

Az én 14 évesem durvább volt. Császározták, ezért meg sem mozdult, minden a csecsemősök csináltak. És kapaszkodjatok, nem zuhanyzott 6 napig, míg ott volt. Ja és a gyerek 1 naposan hason oda csúszott a melléért, hogy enni tudjon.

Erre varrjatok gombot!!! :D

Kép
babcika
 
 


Atyaég, micsoda sztorik. :shock:

Anno én arra emlékszem,hogy amikor 21 éves voltam,született Dani,és mellettem egy ugyanennyi idős,nem először barnult hazánk fia lányának a negyedik gyereke született.Amíg én a szoptatás nehézségeivel küzdöttem,ő minden testhelyzetben tudott szoptatni :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Babcika, nagyon durva amit írsz.....

Mondjuk az enyém szobatárs is csaszis volt, az is össze vissza sopánkodott... Meg tényleg csak szidta össze vissza a gyereket, semmi nem volt jó neki. Nem akarta szoptatni sem stb. stb.
Ja, amikor meg menni kellett zuhanyozni akkor semmije sem volt, se tusfürdő, semmi, meg elég nagy rumli maradt a zuhanyzóban utána...


De ezeket a dolgokat sajna nem tudjuk elkerülni.

Én nem szeretnék fizetős szobába menni (mondjuk annyi pénzt sajnálnék is rá, meg a szobában azért tudunk majd egymásnak segíteni remélem), ezt a pár napot úgyis kibírjuk majd valahogy, meg csak szorítani tudunk, hogy jó szobatársakat kapjunk.

Az azért nagyon gáz, hogy 6 napig nem zuhanyozott....Mi lehet otthon???

:shock:
+ szegény gyereke...
Vendég
 


Hát ez az Andi én is ezen akadtam ki,hogy én mindent megtettem úgy sem ment ennek meg odakúszott a gyereke. Mondjuk szegény gyerek azóta már a gyermekváros lakója szerintem :(

Kép
babcika
 
 


Lányok, sok oldallal előrébb (lusta vagyok visszakeresni :lol: :lol: ) a cici viszketésre írtátok a DM-es bimbóvédő krémet?

Mert két napja én is ilyen "problémákkal" küzdök.

Én sudocrem-el kentem be (antiszeptikus védőkrém - baba popsikrém:):)).

Sok babás anyukák, tudtok erről valamit? Ez a krém is jó ilyen célra is? Vagy esetleg többet ártok vele és jobban kiszárítom?

Mert ha ez nem jó rá szerintetek, akkor elrobogok a DM-be bimbóvédő krémért :lol:

Andi, a csajnak 21 évesen 4. gyerek :shock: :shock:
Vendég
 


Nekem ezt a krémet ajánlották,és sok kismamával,és szoptatós anyukával csodát tett
http://kekkenocs.hu/?Ha_seg%EDts%E9g_ke ... _hat%E1sai

http://kekkenocs.hu/

Kép
v.andi
 
 


Köszi Andi, olvasgatom :)
Vendég
 


Babcika, Andi!
Nem semmi sztorikat írtok! :shock: Amúgy is megvan a vélemény a kisebbség ezen tagjairól! :twisted:

Manó!
Hihi, gondolatolvasó vagy a fékessel? Van egy jó sztorim ezzel kapcsolatban. Mikro szombaton megnéztük, mondtam a férjmnek, hogy én kézifékkel szeretném. Mire ő: minek az, hiszen le lehet fékezni a kerekeit egy mozdulattal, hogy nem guruljon el! A drágám az autós kézifékre gondolt egyből! :lol:
Doki: hát uh-n a lombik miatt voltunk sokat, először hetente, majd kéthetente. Már annyi képünk van, hogy albumba raktam. :lol: Most két hetente kell menni a dokihoz, de uh a szokásos ütemben megy majd ezután. :lol:

Szezso!
Tegnap már mindkét Baba szívhangját hallottuk doplerrel.

Afp: nekem 16+5-ön vették le.

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi!

Irigy vagyok a kuksik miatt. Én már 6 hete nem láttam a picimet. Pénteken megyek, remélem lesz uhu végre. Hétfőn meg a magándokihoz, kedden meg a genetikushoz uhura.

Vera!

Azért egy jó frizkó sokat dob a megjelenésen. Én jelenleg elég lepusztult vagyok, uuuuutálom a pulcsit, vastag harisnyát, a meleg gatyót,sapit, ráadásul ezekből egy van, ami jó rám, úgyhogy már úgy érzem magam, mint egy hajléktalan. Most is olyan hideg van kint, hogy lefagyott a kezem. Az idén elmarad a tavasz, vagy mi a túró van már?????? :?

Kép
arvaerika
 
 


II. sz. klinikán a gyerek napközben anyukával lehet, apuka és semmilyen látogató nem mehet be a kórterembe (6 ágyas), üveg ablakon keresztül láthatja a picit.
A fizetős egy ágyas szobába, egy emelettel feljebb, bárki bemehet anyukához, egész nap ott lehet a baba és minden nagyon királyságos.
Aztán a 36. héten van az ismerkedés a szülésznővel, akkor majd neki kell ezt jelezni, h hol szeretne anyuka lenni, mert ő tud utána nézni a fizetős szoba beosztásnak.

Ez a sóginőmtől van, 3-4 ill. 5,5 éve így volt.

Tavaly szült ott egy ismerősöm, akinél bent lehett a férje.

Ennyi infóm van, de a házirendről majd , ha már szüksléges lesz , értesülünk.. :)

Szülésznőt is tudnak ott ajánlani, mert , h itt az első babánál hosszúra nyúlt a szülés, és akkor nem volt fogadott,s 4en voltak körülötte, de nem foglalkoztak vele.
Aztán a másodiknál és a harmadiknál volt fogadott és állítólag nagyon profi volt!

de ez még tök arébb van, s csak megemlítette:D


Bobóka, én is csak azért tudom, mert Floranan-nak megkérdeztem...:D pedig eddig is kérdezhettem volna, de engem még annyira nem érdekelt :oops:
de most már legalább ezt is tudom :D

Kép

Kép
móka:)
 
 


Mabe!

Ha majd visszaértél:) Tudsz valamit a fizetős privi szobákról a klinikán? Mennyibe kerül, leginkább az érdekelne. Nem biztos, hogy jó, hogy egyedül vagy a babával stb, de nekem sajnos gondolnom kell a másik gyerkőcömre is, mert nagyon anyás, és ha ott elkezd sírni hisztizni,hogy nem akar elmenni akkor csak jobb lenne, ha egy privi szobában lennénk, ahol későig ott tudnak maradni stb.

Előre is köszi!

Kép
babcika
 
 


Na, megjöttünk, még nem olvastam vissza.
Babával minden rendben korának megfelelő méretű. (Mondjuk nem tudom, mennyire pontosak a mérések, mert annyit ficánkolt, alig lehetett megmérni. :))

BPD: 38,9 mm
HC: 142,9 mm
AC: 122,8 mm
FL: 23 mm

És a tipp még mindig kislány. :)

Persze újabb adalékokkal bővült a magyar eü-vel kapcsolatos tapasztalatunk: múlt héten kiderült, hogy a háziorvos nem tud bizonyos vizsgálatokra beutalót adni, és szidta a nőgyógyászt, miért nem adott, mert neki ezt tudnia kellene.
Ma a nőgyógyász felvilágosított, hogy magánorvosként nem tud ilyet adni, csak ha nem megy másképp, megcsinálja (gondolom a kórháza keretein belül).
Hívom a védőnőt, hogy most akkor mi van? (Ők nincsenek terhesrendeléssel együtt, hanem nálunk a védőnők a gyerekorvossal egy helyen vannak. (Egyébként ugyanígy van a szomszéd települése, ahova én járok gyerekorvoshoz, és az előző lakhelyünkön is így volt.))
Hát mennem kell a területileg illetékes nőgyógyászatra, szerencsém volt, épp ma rendeltek is. De menjek is, mert bizonyos dolgokhoz csak bizonyos napokon vesznek le vért, épp holnap.
Úgyhogy szakrendelőbe el, várakozunk. Kb. 1 és 1/4 óra múlva kiszólnak, hogy legyünk csöndesebbek a gyerekkel (Ja, mi reggel 1/2 9-kor elindultunk, azóta a gyerek programja autózás-rendelőben várás-autózás-rendelőben várás, rakjam takarékra (nem volt hangos, de nem ült néma csendben, de sokkal normálisabban viselkedett még így is, mint ami elvárható lenne egy ekkora gyerektől) amúgy meg senki nincs már rajtunk kívül kint, és nem hiszem, hogy egy hüvelyi vizsgálat annyi koncentrációt igényel, hogy az a pici zaj, ami behallatszik, zavaró). Végre bemegyünk, erre a orvos megjegyzi, hogy nem is itt kellett volna, mert "feltartom a rendelését" (a senkit, aki még mögöttünk volt). Én mondtam, hogy én már az elején szóltam az assziszensnek, hogy nekem csak beutaló kell (és eszem ágában nem lett volna várni 1,5 órát várni egy kétévessel).
Azt már nem is értem, miért nem tud egy nőgyógyász terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra beutalót adni (tudom, hogy mindenki szokott kapni, eddig én is, de ugye úgy, hogy azokat a vizsgálatokat ott végzik, ahol dolgozik, az én mostani nőgyógyászom viszont saját magánrendelőt tart fent és nem a kórház keretein belül), milyen rendszer, hogy én köteles vagyok a területileg illetékes, soha nem látott valakihez elmennem pár papírért.
Na mindegy, holnap szuratom magam, aztán végre ez is el lesz intézve (még az EKG-t kell majd megcsináltatnom, hát ezek után nincs nagy kedvem).

Astrid

Kép
astrid
 
 


Köszi Móka :)

Azért remélem éjszakára sem viszik ez a gyerkőcöt.

Majd olvasgatom a II-es klinikás topikot is, hátha okosodom, csak lehetetlen mindent visszaolvasni ott :lol:
Vendég
 


Hát Astrid!

Ne egyszerű a dolog az biztos! Én is kész lennék tőlük. Én az ilyeneket nem szoktam szó nélkül hagyni :)

Kép
babcika
 
 


Astrid, nem semmi, amin keresztül mentetek ma :cry: :cry:

És ilyenkor nem tud kinézni egy asszisztens, hogy ki mire várakozik??
Szegény kis két évesed.

Babcika, kis gyerekkel mindenképpen jó lenne nektek a privi szoba.

Még lehet, hogy bent is alhatnának veletek :)
Vendég
 


Astrid!

Akkor te is megtapasztaltad a magyarok istenét..... :cry:

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Én a II-es klinikás topic-ban vagyok, boboka invitált ide. :) Beleolvasgattam az eddigi levélváltásokba, és nagyon tetszik, hogy az én állapotomnak megfelelő "problémák"-ról is olvasok. :) Bár továbbra is maradok majd a másik topic-ban is, mert ott meg már jó sok lányzóval megkedveltük egymást. :)

Szóval csatlakoznék. :)

KépKép
aranynap
 
 


Hát igen Boboka, én is arra gondoltam!:)

Én aggódom túl vszínűleg a dolgot, de szegény Jancsi fiam teljesen ki lesz szerintem, pont kezdődni fog az ovi a nagy nyári szünet után, és akkor még anya is elmegy otthonról. Ha kb. 5.000 lenne egy napra akkor lehet bevállalnám, mert ha olyan anyukákkal kerülök egy szobába akik ezt nem tolerálják akkor az baj. Meg ha esetleg mondjuk megfázik a gyerek és köhécsel, tüsszög, hiába én tudom,hogy nem fertőző nem várhatom el a szobatársaktól,hogy tolerálják!

Kép
babcika
 
 


Aranynap!

Üdv köztünk, gyere sűrűn!!!!

Astrid!

Elfelejtem az előbb, de gratulálok az eredményekhez!

Nekem ma védőnéni nézett vizeletet( sokan nem tudják, de a védőőnőknél is lehet pisit nézetni, egy perc alatt kész az eredmény és az összes dolgot (a genny) kivételével ő is meg tudja nézni, nem kell laborba menni.(csak gondolom nem propagálják, mert drága a teszcsík). Nekem a cukor meg az aceton miatt kell sűrűbben nézni vizeletet és így egyszerűbb.....

Kép
arvaerika
 
 


Erika!
Köszönöm az üdvözlést. :)
Én például nem is tudtam, hogy a védőnőnél is lehet mindenféle vizsgálatot csinálni...
Na majd jól rákérdezek legközelebb. :) Mondjuk, gondolom ez úgy van, hogy körzete válogatja...

Tavasszal kapcsolatban. Én is rettentően utálom, hogy várat magára. Szintén utálom a harisnyát már a naci alatt, szorítja a hasikómat. :)
Ráadásul általában pont azokon az egy-egy napokon nincs otthon a Párom, amikor el lehetne menni hosszabb távra sétálni. :roll:

KépKép
aranynap
 
 


Szia Aranynap!

Én is üdvözöllek közöttünk, érezd magad jól itt!

Én minden nap sétálok intenzíven kb. 4-5 km-t mert a gyerkőcöm ovija messze van a meló helytől, és inkább gyalog megyek, mint a bunkókat szagolgassam a buszon. :cry:

Kép
babcika
 
 


Aranynap, szia!!! :wink: Jó téged látni!

Astrid, ezt én is végigjártam, azzal a különbséggel, h nekem senki nem mondta, h menjek a területileg illetékes nőgyógyászhoz, így én kuncsorogtam még az akkori dokimnál, és a kórházban csinálták meg a dolgokat, de csak azt a 3 dolgot, vették le mert a kórházban többit nem lehet (ez a változatosság kedvéért a Sote2 volt). Szerintem felháborító!

Kép
kata05
 
 


Babcika
Úgy emlékszem, hogy 9-10000 körül van.
Merre szoktál sétálni?
Legyünk majd együtt a szülészeten :wink:

Astrid
Nálatok ez a rendszer nagyon meg van keverve :roll:

Aranynap
Elvileg a védőnőnek minden alkalommal kellene vérnyomást, testsúlyt mérnie, vizeletet ellenőriznie, szívhangot hallgatni...

Nálunk elvileg terhesgondozáson a védőnő és a körzeti nőgyógyász van. A kismamikat általában ők tartják táppénzen is, nem a háziorvos, és ott kapja meg az ember a beutalókat a vizsgálatokra. (ezt nem szoktam kérni... :wink: )
Nem járok magánrendelésre, a klinikánra megyek a doktorhoz és ott mindent simán el lehet intézni... :wink:
Vendég
 


Meglátásom szerint a pesti eü. ellátás nagyon túl van bonyolítva... :evil:
Vidéken mennyivel egyszerűbb, ahol van egy, max. 2 kórház, rendelőintézet....
Vendég
 


Köszönöm. :)

Szia Kataaa!!! :) Én is örülök, hogy látlak. :)

Mondjuk a napi két kilométer nekem is megvan, mert én meg hazasétálok a metro végállomástól, illetve oda reggel, és az oda-vissza kábé két-három kilométer. De én arra vágyom, hogy felmehessünk a budai hegyekbe, vagy legalább a Margitszigetre némi friss levegőért. Alig várom, hogy a Szüleim készen legyenek Sződligeten az építkezéssel, már látom, hogy sokat leszünk ott. :)

A kismamákhoz való hozzáállásról én is tudnék mesélni. A háziorvosi rendelőben majdnem 2 órát várattak a betegek között úgy, hogy szóltam, hogy én kismama vagyok.
Viszont a vérvétellel kapcsolatban jó tapaszatalataim vannak. Újpesten minden vizsgálatot elvégeznek, és még soron kívül be is mehetnek a kismamák. :)

Tényleg!
Én dr. Timmermann Gáborhoz járok, van még itt Timmermann-os kismama? :)

KépKép
aranynap
 
 


Szia Aranynap!!
Pont tegnap írtam hozzátok :)

Ma voltam Dr. Sára Leventénél, aki a II-es ben dolgozik, és Budaörsön van a terhesgondozása...
Bementem hozzá, mondtam, h igazából orvosváltáson töröm a fejem, és eléggé bizonytalan vagyok, hogy mit is szeretnék, csak tájékozódni jöttem. Mindent nagyon komolyan, de nagyon kedvesen elmondott, a lényeg, hogy járhatok oda terhesgondozásra, felváltva vannak egy másik dokival, ők minden vizsgálatot elvégeznek, amit kell... és a végén NAGYON SZÍVESEN ELKÍSÉRNEK A SZÜLÉSRE. Még a mobilszámát is megadta. El voltam ájulva. Persze biztosan benne van, hogy örülne annak, ha a magánbetege is lennék (van rá esély), de a magánrendelést én kérdeztem, nem említette, és tényleg kedves volt. Kérdeztem egyet, elmagyarázta, még pluszt is mondott. Szóval elsőre nagyon szimpi volt...

És a másik fórumon is jót írt róla egy lány, aki a 33. hétben váltott hozzá...

:) Most jobban érzem magam :)

Rohanok, mert elkísérem a párom edzésre, este jövök!!!!

floranan
 
 


Floranan
Az jó, ha neked szimpatikus a doktor!
Vendég
 


Sziasztok!!!

Nem volt kevés a visszaolvasás.

Mabe,az a baj azzal h anyósom sütit sütött h olyat csinált amit csak a fia szeret a családból,de meg a diétája miatt nem eheti meg,tehát mi lesz a vége?....KUKA.Ráadásul mivel szóltam érte tegnap még meg is sértődött,de nagyon.Sőt a stílus se tetszett,amit megszokhatott volna mert már régóta ilyen vagyok,nem új felvett szokás,tudom nem szép és nem mentség,de amikor a múltkor ott voltunk,akkor pont előtte vesztem össze párommal a diétáján,persze akkor is a fiával értett egyet,én meg csak annyit mondtam,oké ölje csak meg a fia magát,az anyósom meg a fiát,de akkor ki fogja felnevelni a gyereket és kifizetni a lakást?Vagy végül is egyen csak a fiacskája sütit ezerrel,én meg majd a híd alatt éhenhalok a gyerekkel. Szóval egy értetlen öregasszonnyal van dolgom.Párom szerint hagynom kéne hadd főzzön süssön amit akar,azt majd itthon kidobjuk!!!Bocs de én inkább szólok h ne csinálja,mert ételt nem szeretek kidobni.

Arról nem beszélve,h ha a fiával kapcsolatban nem hallgat rám,nem érti meg a diétázást,hogyan engedjem hozzá majd a gyereket.Mondom majd neki h a gyerek nem ehet csokit ő meg egész nap azzal fogja etetni????
Ja és azt kérdi a párom,h jó lesz ha majd nem jönnek többet anyjáék hozzánk?Ha megszületik a baba és nem jön ki,szerinte kit fog vele büntetni????Engem vagy magát???
A nővéremmel is összevesztem ma,asszem ezt most nem írnám le,mert betellik az egész oldal az én családi ügyeimmel.

A párommal meg az anyján vesztem össze,úgyhogy egyedül maradtam babóval.Na sebaj majd ha megszületik jöhetnek kuncsorogni h láthassák.

Vissza hozzátok,belőlük elég volt!

Üdv köztünk Aranynap!!

Astrid gratula az eredményekhez!!

Védőnéni nekem nem vizsgált most pisit a bacim miatt.De szívhangot se hallgattunk.

A háziorvos nekem se adott beutalót afp-re. :evil: na sebaj majd holnap felhívom dokikát.

FONTOS INFO AZ OEPTŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A gyed az igénylést megelőző évből számolandó!Ha gyeden,táppénzen voltál 2009-ben,akkor vagy a szerződés szerinti bruttó béred nézik,vagy a min.br kétszeresét(143000ft).Abból kapsz ami a kevesebb!!!
tehát 143000-ig a szerződésest,ha több akkor a 143-at.Ha mondjuk 144 ezer fölötti a szerződéses béred akkor csak a 143 után kapsz gyedet.Tehát Erika nyugodtan szabizz és táppénzezz.
elég sokáig magyaráztattam a dolgokat,ha kérdeznétek még,talán arra is tudok választ.
Az én ügy állóvíz.Beadtam a jövedeligazolásaimat,innentől 30 nap az ügyintézés.Szóval ápr.25-én újra talim van ott valakivel,ha addig nem kapok valami zsíros kifizetést!!!!

sutimano76
 
 


Bocs h nem reagálok mindenre de még mindig piros körülöttem minden!!!Annyira dühös vagyok.De én kiállok az igazamért mégha egyedül maradok is.

Andi hát itt vagy de jó!!!!!!!!!!

sutimano76
 
 


Manó! Sajnos nem tudok képet felrakni, most nem kaptam... Pedig olyan jó lett volna!
Én pont 16 hetesen megyek (holnap) AFP vérvételre, úgyhogy remélem minden érték ott lesz, ahol lennie kell. (mert tesóm a második babájánál nem jókor ment, úgyhogy nem is voltak jók az értékei, így izgulhatott egy csomót, de szerencsére teljesen egészséges gyerek(ek)et szült.)
Most én sem tudtam sajnos mindent elolvasni, elképesztő, hogy mennyit írtatok!!!
Erika, akkor Te voltál, aki látta E. Antóniát! :) Én is örülök Antóniának, 38 éves és most 'mert' először gyereket vállalni, a cukra miatt!
Mostanában baby-boom van, neeeem??? :))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.03.25 21:50-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Lányok, aki tud segítsen!!!
Hétfőn voltam dokinál. Eddig csak Elevitet szedtem minden nap. Ő felírt nekem MagneB6-ot, Femibion 400-at, és Neo-Ferro-Folgammát. Viszont én hüle, elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy az Elevitet szedjem továbbra is vagy ne, vagy mi legyen??? Azóta nem tudtam elérni őt, így most vacilálok... Tudtok erről valamit???

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Peppino az elevitet hagyd abba,mert a femobion is multivitamin,nekem is ezt ajánlotta a doki,mikor mondtam h az elevit túl nagy és nem bírom lenyelni,cserélnék.De tud ez a legdrágább a többi közt.

sutimano76
 
 


Estét!

Peppino,a femibion ugyanolyan kismama vitamin,mint az elevit.Így azt gondolom a kettő együtt nem kell.Viszont:a femibion 400-ban kevesebb hasznos vitamin van (kalcium,vas,jód),mint amire nekünk ilyenkor szüksége van.Én 12 hétig szedtem a femibion 800-at,mert abban több volt a folsav,most pedig a gravidát vagy elevitet.

Aranynap üdv közöttünk.

Astrid,gratula az eredményekhez!

Süti,biztos,hogy a háziorvos adja a beutalót az afp-re?Nekem a dokim adott egy uzsokis telszámot,de mivel bent voltam,lementem a laborba,és kaptam ápr.16-ra időpontot afp-re.Csak annyit mondta,hogy a dokim küldött.Adjak neked priviben telszámot?

Én ma megleptem magam egy vázával (mert eddig nem volt:oops: ),és vettem bele tulipánt:

Kép

Kép
v.andi
 
 


Andi,gyönyörű a váza,és a tulipánok is.

Az afp-vel kapcsolatban:Beszéltem a csajjal aki levette a kombi tesztes vért és ő mondta hogyha megyek az integráltra akkor abban benne van az afp,tehát külön már csak a hepás vért kell levetetni,holnap hívom dokikát,h akko most mi légyen.Nem tudom h a nődoki miért nem tudta h a körzeti nem adhat afp-s beutalót,ő csak egy olyan kérelmet írt h mikre küldjön el.Minden okés lenne(T.vizelet,T.vérkép,vesefunkció,se Glu,Ellenanyag,HBsAg)ezekkel nem lenne gond,bár egy részéről fogalmam sincs micsoda,de az afp-re nem adhatott a háziorvos.Ez így útólag lehet nem is szükséges,mert meglesz az integrálttal.No majd meglátjuk mi lesz velem.

Mostani lelkiállapotomba elmennék egyedül a holdra,és ott éldegélnék kettesben babóval.Már alig várom h megszülessen akkor legalább lesz egy nooooooooooormális családtagom is!!!!! :)
Kíváncsi vagyok ki lép majd először felém,mert én nem fogok az biztos.

sutimano76
 
 


Jó reggelt!

Kép
Vendég
 


[quote="sutimano76"]( írta:sutimano76T.vizelet,T.vérkép,vesefunkció,se Glu,Ellenanyag,HBsAg)ezekkel nem lenne gond,bár egy részéről fogalmam sincs micsoda,de az afp-re nem adhatott a háziorvos.


teljes vizelet (fajsúly, vegyhatás,fehérje, cukor, aceton, genny, bilirubin, urobilinogén---ezekből a fehérje a legfontosabb)
teljes vérkép (hemoglobin, hematokrit, fehér-, vörösvérsejt-, trombocytaszám, az egyes fehérvérsejt fajták százalékos megoszlása)
se glu (vércukor)
ellenanyag (vércsoprt)
HBsAg---hepatitis B vírus elleni anyag...
Vendég
 


Andi
Szép a váza és a tulipán :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Fmibion---Elevit---más kismamiknak való vitamin
Az, hogy az orvos melyiket ajánlja az kőkemény üzlet!
A különböző gyógyszercégek épviselői ilyen-olyan ajándékokkal, kongresszusi finanszírozással stb. befolyásolják a doktorokat.
Az egyik szájápolókat forgalmazó cég képviselőjétől olyan szuper cumit, rágókát kapott a párom, mert megtudták, hogy kisbaba érkezik :wink:
Vendég
 


Jó reggelt!

Astrid, gratula az eredményekhez!!!!!!

Suti, azon nem csodálkozom h afp-re körzeti nem adhat beutalót, de nekem egy sima vércsoport meghatározásra sem adhatott!
Pest ebből a szempontból tényleg bonyolult, egy helyen valamit elintézni hacsak nem fizetsz lehetetlenség, de akkor meg minek fizetem a tb-t?!

Védőnéni(helyettes enyémet még nem láttam), velem közölte ők nem vizsgálnak pisit, ha bajom van forduljak a körzetihez teljes vizeletvizsgálatért! :shock:

Kép
kata05
 
 


Süti!

Egy cipőben járunk. Egyszerűen nem értik meg, hogy bizonyos dolgokat nem ehetek!!!!!!!!!Még kicsit sem!!!!!! Anyósnak már a 3. unokát szülöm cukrosan és mindig megkérdezi, hogy miért nem eszek a kajából. És én mindig(már 15000adszor)türelmesen elmondom a sablonszöveget, hogy időre ehetek és megvan, hogy mit. Múltkor már annyira belelovallta magát, hogy közölte, hogy legalább egy kis kenyeret egyek, abban nincs cukor. DE SZÉNHIDTÁT VAN! nem is kevés. Elegem van. Apám meg annyit mondott, amikor a tortát utasítottam vissza, hogy a cukorbetegséget csak bebeszélem magamnak. NO KOMMENT!

Kép
arvaerika
 
 


Boboka!

Hát épp ez az, hogy azután, hogy odaértünk, kijött az asszisztens és elkérte a kiskönyvet és én szóltam, hogy nekem beutaló kell. És ezután vártunk 1,5 órát, és kaptuk meg, hogy feltartjuk a rendelést.
Egyébként már felkészült vagyok, háromnapi hidegélelemmel, könyvvel, játékkal is készülök. A rendetlen viselkedése meg abban merült ki, hogy szórakozott, hogy a kekszesdobozba beszorult az ujja, és húzzam ki :D:D, és egy idős nénivel beszélgetett, aki csontritkulásvizsgálatra várt egy másik rendelőnél (csak ő is bement korábban, mint mi) és közben kekszet evett. Nem sírt, tök jó kedve volt.
Azt gondolom, nem vagyok elfogult amikor azt mondom, hogy meglepően jól viseli az ilyen helyzeteket, és az elvárhatóhoz képest sokkal "felnőttesebben" viselkedik. (Azzal se lenne bajom, ha nem, hisz egy eleven kétéves, nem elvárhatóak bizonyos dolgok, de bizony ő sem tud parancsra néma csendben lenni, ha nem akar.)

Viszont ma már túl vagyok a vérvételen, jó hosszú sor volt már nyitáskor, de én előrementem (kihasználva a kismamaságot) és így gyorsan megvolt.

Erika!

Én tudom, hogy szoktak (sőt elvileg bárki tudna gyógyszertárban tesztcsíkot venni), de azért kell a baci miatt is vizeletvizsgálat, ehhez kell ugye a laboros.

Süti!

Mint írtam, én is ugyanebbe estem bele, a magánnőgyógyász nem adhat beutalót, ezért a területileg illetékes nőgyógyászatra kell elmenni. A háziorvos több vizsgálatot (hepatitisz, afp, ellenanyag, vércsoportmeghatározás) nem kérhet, csak a többire tud adni, de akkor már nem érdemes kétfelé menni, mert a területileg illetékes nőgyógyász viszont minden másra is tud (vérkép, vizelet, cukor).

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt!

Mabe
Kösz a választ, a 10.000, azt hiszem sok lesz egy napra, azt nem bírnám kifizetni. Lehetünk egy szobába, csak akkor tolerálnod kell a nagyfiamat, :), aki kicsit hisztis és parancsolgatós, azt hiszi ő a felnőtt a családba, amit én mondok neki, 2nap múlva azt kapom vissza.
Sétálni a köv. útvonalakon szoktam: Kistemplom-Arany Jancsi, Nemzető, Miklós, Szoboszlói, Vargakert, Közép utca, (itt van az ovi) Ezt reggel-este, + még a piac utcán a nagypostáig, esetleg Fórum(ma is megyek Bionicle-t venni a gyermekemnek)nem jössz????, és néha APEH Faraktár utca. Nem szeretek buszozni, villamosozni, 2005-ben anno februárba a 9. hónapban inkább kigyalogoltam a klinikára, mert a villamoson tömegnyomor volt.

Anyós és etetés

Janókám drága érzékeny volt az eperre, kipattogzott tőle, meg még isten tudja mi lett volna, ha eszik, erre haza megyünk nagyszülőkhöz( anyósnak persze el volt mondva 200*, hogy gyerek=eper allergia)az asztalon egy nagy tál eper.

Anyós: Jancsika egyél epret!
Én: Jancsika allergiás rá, mama!
Anyós: Nézd kisfiam milyen szép, kóstold csak meg!
Én: Mama, Janó allergiás az eperre!!!
Anyós: Na kóstold már meg!
Én: A ku**a életbe, hogy nem lehet felfogni,hogy a gyerek allergiás az apró megvasokra, pl eperre.
Anyós: Hát Timikém nem mondtad!

Még szerencse,hogy a gyerekem tudja,hogy mit nem ehet. 2 éves volt amikor a bölcsibe elé rakták az eper darabos joghúrtot, a gyerek meg közölte a gondozónénivel( a gondozónő mesélte röhögve): " Majgó! Nem zavaj, hogy alllergiás vagyok az epejre?"

Cuki a drágám. Szóval egyet értek anyós ügyben! Ja én mondjuk ott sem hagyhatnám a gyereket náluk, mert már rég közölte: "Nekem ide ne hozzátok!"

Kép
babcika
 
 


Babcika!

Hát anyóssal neked sem könnyebb, mint nekünk! :cry:
Amióta kijelentette, hogy mindenki magának szüli a gyereket, azóta szinte semmire nem kérem meg. Pedig nagyon praktikus lenne, iktt lakik ,2 percre, egyedül él, stb. DE AKKOR SEM!!!!!

Kép
arvaerika
 
 


Hát Erika!

Nem panaszkodni akarok én, de évente 1* megnéz bennünket, egyébként meg akkor is csak panaszkodik+ letörli a konyha pultomat a gyöngyvirág illatú felmosómmal, és átrendezi a házat.

Ja és amikor szültem 5 napig bent voltam, de nem jött el megnézni az unokáját, mert rosszúl van a kórházaktól. Hát aki látott már szülészetet, nem egy horror. Na mindegy, de utána mikor meg az egyik rokon vese átültetésen esett át, akkor hozzá elment az intenzívre. :( Csak szegény férjemet sajnálom, mert nem mondja, de neki még rosszabbul eshet mint nekem. Ja és 2 éve költöztünk kertes házba, de após még nem látta. Pedig nem a világ végen laknak csak 100 km.

Kép
babcika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?