Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Csajok, és a szárítógépből kivett ruhák nem büdösek? Nekem az az emlékem (anno 13 :shock: hű, olyan régen? használtam kollégista koromban) hogy olyan furi szaga van... bár azóta rengeteget fejlődött a technika. Köszi a tippet, Dóra :)
Szerintem nálunk is téli projekt lesz, mert nyáron ott az udvar. Hacsak a macskák össze nem ugrabugrálják :roll: :?

Gabi: :lol: :lol: :lol: hány lapos a légzésfigyelőtök?
Enyém Lányka 7-ig aludt :) az is szuper!

Borcsi: gratula az átforduláshoz :)

Barbamami: hú, akkor nálatok is gyors menet volt a szülés :) csak a statisztika kedvéért: sokat kellett varrogatni utána? (kívánjak-e magamnak gyors szülést legközelebbre :wink:)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Tünde: micsoda ajándék :shock: :lol: :lol: :lol: szuper :wink:
nem, még nem sikerült rávenni a gyerekeket :? ha külön kérem, akkor is csak a konyháig jutnak el a tányérral, bepakolni "elfelejtenek" :?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: három lapom van, most csak kettő üzemel, de már beszéltük apával, hogy a harmadikat is betesszük (60x130-as a kiságy). Bár közben rájöttem, hogy valószínű amiatt riasztott, mert az oldalán feküdt. Meg ahogy nézem, a fele gyerek a takarón volt...
7-ig aludt? Az nagggyon szuper!

Hát, igen, minden reggel úgy nézünk be hozzá, hogy akkor most épp mit produkált :D Szerencsére főleg hajnalban-reggel közlekedik, mert van olyan, hogy apa benéz hozzá, mielőtt munkába megy, és olyankor még csak "félúton" tart :lol:

Kép

Kép
gabilany79
 
 

 
 

Krisztivel mi lehet?

Gabi: elvileg éreznie kéne akkor is, ha oldalt fekszik, akkor is, ha takarón :roll: lehet, inkább csak lecsúszott a felületről, eléggé a szélén feküdt. Vicces lehet, ahogy bejárja az ágyat :D Saci egyelőre csak az ágy végébe tolja föl magát :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Gabilány:
Tünemény a kiskrapek!! Jó ég,mit fog előadni KÉSŐBB,ha már most ilyen kis sajtkukac! Lehet,hogy jobban jársz hálőzsákkal,mint takaróval :lol: :lol:

Csöre:
Woww! tervezve van 4. bébi? Az igen! Mindig örülök,ha nem olyan emberekkel hoz össze a sors,akik szörnyülködnek a "felelőtlenségünkön",hogy ennyi gyerekünk van.
Hát.... Teljesen végigrepedtem,úgyhogy elszórakozott az ügyeletes doki a hímezgetéssel..
De az az igazság,hogy ez legyen a legkevesebb,sokkal jobb volt így gyors ütemben,mert a köldökzsinór teljesen rá volt csavarodva a nyakára,és ha elhúzódott volna a kitolás......,bele se gondolok,min múlik,hogy az ember egészséges,vagy az
oxigénhiány miatt sérült kisbabát szül......
(Ott is hagyom a dokimat,nagyot csalódtam benne most! Pedig már a 3. gyereket szültem nála-most ugyan nem ért be-,de nagyon felelőtlenül állt az egészhez.... :roll: És valahol nagyon sajnálom,hogy így megváltozott. Régebben tök normális volt..)

Tünde:
Az igen! Honnan lehet leakasztani ilyen sógornőt? Babalátogatásra
mosó-szárítógép! Hmmmm! :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami: hálózsákban alszik már kb. 2 hónapja :wink: :lol: Pont azért, mert már akkor is elmászott, és mindig mindene kilógott a rácsokon, én meg kaptam a szívbajokat, hogy beszorul. De nem tartja vissza...

Csöre: furcsa, mert az elején nem is tudtuk használni a légzésfigyelőt, mert a legkisebb/legnagyobb (mindegy, ebben hülye vagyok, szóval 2-es) érzékenységen is mindig riasztott, míg Kristóf nem lett 4 kilónál nehezebb. Valószínűleg azért, mert a 8 centi vastag kókuszmatrac túl merev :roll: Pedig elméletileg az alatt is működnie kéne már az elejétől. A műszaki tanácsadó nem tudott okosat mondani akkor, csak azt, hogy tegyük a matrac és a lepedő közé, de úgy meg baromi kemény volt... És ennek a típusnak a használatijában benne is van, hogy ha oldalt van a baba, akkor csökken az érzékelés hatékonysága. Csak ebből gondoltam... :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok !

Mivel mi általányt fizetünk az Elmünek és májusban van az óra leolvasás és elszámolás, nem tudom még, mennyire ugrott esetleg meg a számlánk, mert elfelejtettem felírni, mennyi volt mielőtt használni kezdtük...

Csöre
én nem tapasztaltam, hogy büdös lenne a ruha benne, az öblítő illatát érzem rajta és hogy puha és meleg a cucc :lol: :wink:

na, mennem kell etetni, majd jövök...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Barbamami: hát, eredendően 4 volt a terv, aztán Saciért annyit küzdöttünk, hogy most pihenőre állítom magam... persze, ha jön, akinek jönnie kell, szeretettel várjuk :D szerintem a kérdésre kicsit később térünk vissza Apussal :)
Nem semmi ez a köldökzsinór dolog. Nem vették észre szülés közben?
A kitolás nekem is nagyon gyors volt, ami sok volt, az a tágulás a magzatvíz elfolyása után. Mint kiderült, a cukordiétám miatt elég gyengus az oxitocin termelésem, iszonyat gyenge fájásaim voltak. De még így is kinyílt 4 ujjra 5 óra alatt, csak utána kaptam oxitocit. Közben meg nyomattam a körtés csokit, nehogy a cukorszintemen múljon a dolog :wink: :lol: :lol:
Egyébként én is kaptam olyan beszólásokat, hogy bátor vagyok 3 gyerekkel. Felelőtlennek nem neveztek, annyira ismernek, hogy ilyen kijelentésektől jobb nálam tartózkodni :roll: :oops:

DÓra: értettem :) mondom, én nagyon régen használtam, biztos voltam benne, hogy azóta sokat változott a világ. Meg amit én használtam, az közös használatú pénzbedobós csoda volt... gondolom, esetleges állapotban :roll:

Ó, Gabi, ennyire én sem vagyok penge a témában :oops: nálunk Apus állította be. Egyszer csippant be, de csörömpölni akkor sem csörömpölt. Saci még nem is alszik az oldalán :roll: nem egy mozgékony baba...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre:
Mármint alacsony volt a cukorszinted? Azért voltak gyenge fájásaid? Nahát,ezt még nem hallottam!
Nekem a terheléses cukor-vizsgálaton a terhelés után 1 órával 3.2 volt a cukrom. Azt mondták,hogy ez nagyon kevés.. Hát,én minden nap megettem egy tábla csokit....majd megőrültem érte :lol: :lol: :lol: Lehet,hogy azért lett ekkora a kis óriásbébim :D ...
Már a szülés előtt 3 héttel látta a doki az UH-on,hogy mi a helyzet. Mutatta is.. És már akkor 4100gr-ra becsülte a súlyát a gép. De a dokimat ez láthatóan abszolút nem izgatta,jót derült a dolgon... Hát engem nem dobott fel annyira.
Sajnos,régebben sokkal normálisab volt. De mióta márványpadlós,bőrfoteles,csilivili... magánrendelőt csináltatott,nagyon elszállt. :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami: a terheléses cukor 8,0 az ismételt 8,3 volt, ezért cukordiétára fogtak... az oxitocin termeléshez viszont kell a szénhidrát, ezért voltak alacsonyak a fájások (és ezért nyomattam közben a csokit... bár a szülésznő a szőlőcukrot ajánlotta, de az nem volt kéznél). Egyébként Saci született legkisebb súllyal, én a diétának tudom be, mert diéta előtt nagy babának tűnt. Zaza nálunk is 4060 gramm volt... akkor nem volt gond a cukrommal :)
Nem is értem, mit gondol a dokid... ilyen viselkedéssel csak veszíthet. Hát, valamiből biztos összejött a csillivilli rendelő, ha így elszállt az agya :?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Egy gyors dicsekvésre ugrottam be :)

Encsi tegnap este 4050 g volt fürdés előtt :lol: :lol:
Kis húsgombóc :) Leszakad a vállam :)

Jó hétvégét mindenkinek !

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Szünet van a Miss Marple-ben :D

Képzeljétek, vettem ma üvegmatrica festéket, remélem, fel is tudom majd használni. Gyerkőcnél ilyen húsvéti cucc lesz az ablakon:
Kép

Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Tényleg!Hol van Kriszti???? :roll: Remélem nincs semmi baj.. :roll: Megnézem,hogy volt-e mostanában az iwiwen :?

Csöre:A mosógép használt,5 éves. :wink: De így is nagyon örültünk neki :D Amúgy az enyém sem büdi.Viszont a hugim azt mondta,hogy az Ő ruhái büdösek voltak :roll:

Sajnos Bence elkapta a betegséget Ádámtól :cry: :twisted: Szerencsére nem folyik az orra és láza sincs,csak nagyon csúnyán köhög :cry: Hallani,hogy tele van váladékkal :cry: Hétfőn megyünk megint vese uh-ra,remélem a főorvos nő nem fog lecseszni :?
Hjaa,meg ennyit az anyatejről...hogy meg védi a babát a betegségektől.. :?

Gabi:Ha kész lesz a matrica,képet szeretnék látni róla. :)
Kész lettünk a méhecskével és csináltunk egy katicát is.Ha legközelebb szülői lesz a suliban ,lefotózom :wink:

Lányok!Egy indiszkrét kérdés :oops: Kinek jött már meg rendesen a mensije?Nekem ma jött meg,amit egy kicsit korainak is tartok :? Ádám mikor 1 éves volt,akkor jött meg először...


Kép
tünde733
 
 


Tünde:A Kírával nekem is kb.:1 év után jött meg,remélem Botinál sem lesz korábban.
Úgy tudom,összefüggésben van a tejtermeléssel... :roll:
Sajnálom a gyerekeket,én is beleestem a nyavalyába,2 napot fetrengtem lázasan.Ma se vagyok 100-as,de már ide tudok ülni.
Apa vett ki szabit,hogy ápoljon+babázzon.
Vendég
 


Tünde: nekem még nem... márc 15-én volt egy éve, hogy utoljára megjött, azóta még csak ráutaló jel se...
Kíváncsi vagyok a méhecskére és katicára.
Jobbulást a gyerkőcöknek.
Majd jövök képpel mindenképp. :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok,még sz*rul vagyok,csak Beának szeretnék Boldog Névnapot kívánni :P Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.23 10:31-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Na végre jó a gépünk! :) Kicsit lemaradtam, pedig csak egy pár napot hagytam ki! :)

Borcsi: Köszönöm szépen! :) Gyógyulj meg gyorsan! :)

Tünde: Nekem január 19-én jött meg először és akkor még szoptattam (vagyis még volt tejem és csak fejtem) és azóta már most van harmadjára! :twisted: :twisted: Most késett egy hetet, és már kezdtem reménykedni hogy jön a következő kis utód de sajnos nem! :? De ha azt veszem beállt azóta, de én már nem szoptatok! :cry:
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Gabi: Irigyellek, hogy ilyen jó kézügyességed van! :) Én is úgy szeretnék ilyeneket csinálni, de én béna vagyok! :oops: :oops: :roll:
A mi légzésfigyelőnk egyetlen egyszer csippant be mégpedig a legelső éjszaka! Azóta semmi pedig nekünk is a kókuszmatrac alatt van!Sőt még a matracon van 2lepedő és köztük még egy " lepdő" ami ugye nem ázik át ha baleset lenne! :) és még a feje altt pelenka!


Barbamami: Azóta még nem írtam amióta itt vagy, úgyhogy Üdv itt! :lol:
Háát sajnos az orvosok ilyenek, miután már nem a hivatásuknak élnek hanem a pénznek! :twisted: Szerencsére még az én dokim fiatal és nagyon lelkiismeretes volt! :lol: Igaz ő tovább hagyott volna vajúdni!

Csöre: 4. bébi??? :lol: :lol:

Na most mennem kell, de megpróbálom most már jobban figyelni az eseményeket, remélem a gép már nem romlik el!
Majd jövök később és beszámolok az elbeszélgetésről! :twisted: :lol:

Kép

Kép
kbeya
 
 


Sziasztok

Rövid bekukk :)

Sajna a múlt héten Niki is elkapta ezt a retkes vírust 3 napig volt lzas, és olyan náthás, hogy 2 percenként szívhatnám az orrát.

Már nem emlékszem ki írta, de köszi a tippért. Éjszaka én is szájjal szívtam az orrát, életmentő volt!

Viki is még mindig itthon, mert nagyon lassan gyógyul, írtó rémes ez a vírus.

Niki legujjabban minden pozícióban egyedül akarja tartani a fejét és a hátát. Hason kitolja magát , a kezemben meg próbál egyenes háttal ülni. Mulatságos, de néha kapkodhatok ki ne essen a kezemből, amikor elfárad.

Boldon névnapot Bea!

Most futok mert Niki ordít!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Bea:Már most a következő babát tervezitek??Apám,az igen :wink:
Vendég
 


Sziasztok !

Hú, azért a hétvégék elég húzósak, mikor mindenki itthon van, főznöm is kell, meg takarítani, mosni...
ÉS ugye közben szopiztatni, pelenkázni, stb :)

Csöre, Barbamami, Tünde - akik szintén 3 vagy több gyerkőccel nyomjátok, hogy csináljátok ?? Meg kell tanulnom gyorsan :lol: :lol:

Kati
jobbulást nektek !

Bea
az igen, már a második trónörökös van napirenden :)
Remélem hasznos volt az elbeszélgetés...

Gabi
Mátéval mi is rengeteg üvegmatricát csináltunk annó, még Kistehenes forgót is csináltam neki az ágyára :)
Zsófival már kevésbé csináltunk/unk ilyeneket. Ő inkább rajzol és ír, ahogy a bátyjától látja, meg most a gyurmázás érdekli és a lego... Nagyon nagy a Bátyó hatása rajta.
De azért babázik is, főleg mióta Enikő megszületett. És Őt is folyton pesztrálja :)

Nekem a két nagynál úgy 8-9 hónap múlva jött meg először. Most majd meglátjuk, még korán van hozzá ;)

Orvos téma
hát láttam, hallottam, olvastam érdekes dolgokat orvosokról...
Nekem rohadt nagy mázlim van, a mi Dokink SZUPER, és ezt komolyan mondom. Nem láttam még egy ilyen szülész-nőgyógyászt mint Ő. Pl. a 3 szülés okán egyetlen egyszer nem volt arról szó, hogy ő akár 1 ft is kérne a szülésért. Az igaz, hogy a magánrendelésére járok, de szó sem volt külön pénzről, soha. Amit adtunk neki, azt mi magunktól adtuk.
Ragaszkodunk is hozzá, lassan meg amúgy is családtag nálunk így 3 gyerek után :lol:
Most a 6 hetesre majd pl. viszek neki egy kis fotóalbumot a 3 gyerekről, amit Neki csináltunk a férjemmel. Annyira tud örülni a személyes kis meglepiknek.

Hú, lányok
Holnap érkezik a húgom Párizsból a kisfiával, itt lesznek pár napot. Novemberben voltak itthon utoljára, már úgy várom Őket...
Azért nem lesz rossz 4 gyerekkel itt a lakásunkban, 3 felnőtt, meg esténként apámék :)
Sajnos a férje nem tud jönni, tanár és tanítás van ugye... de legalább ketten jönnek :) :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok Csajok!
Mi is itt, egy jó sűrű hétvége után. Jó kis ünneplős-bevásárlós volt :) gyakoroltuk a 3 gyerekkel kiruccanást... sokat fejlődtünk :wink:

Bea: boldog nevenapot!

Dóra: azért nagy különbség, hogy nekem a két nagy egész nap a dolgozóban nyomul, egyedül vagyok itthon Sacival. Akkor ebédelek, amikor a kaja elkészül, ha nem készül el, akkor olyat... Apus sokat segít a konyha körül, és nem csak ott, takarít is (porszívózik, és port töröl, utóbbit nekem nem is engedi) A mosás simán belefér a napirendembe, minden nap megy 1-2 adag, van, amikor több, akkor pakolom ki-be, amikor Saci alszik, és a teregetés is ilyenkor van. Ja, és ami hatalmas különbség: Saci 5 percet szopizik kezdettől fogva, és azt is 3 óránként... egyre többet elvan a játszószőnyegen.

Üvesgfestés: aranyosak a figurák Gabi :) Saci 2 virágtündért, és egy csomó pici pillangót kapott :) szereti nézegetni őket.

Katica: szegénykéim, nagyon nehezen kászálódtok ki ebből a megfázásból :( jobbulást!

Tünde: nekem még nem jött meg. Mesivel 4-ik hónapban, Zazával a 8-ik hónapban jött meg először. Elvileg a gyerekágy leteltével (ami csak 6 hét) már normális, ha megjön, akkor is, ha szoptatsz.

Bencének, Ádámnak és Borcsinak is jobbulást!

Itt megint olyan szél van, hogy nem megyek pékségbe, sütök este elősütött zsömlét :evil:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Tegnap Kristóf "elolvasta" az első újságját :lol:. Kb. fél óráig lekötötte, hogy cafatokra tépheti :lol:

Az jutott eszembe, hogy nektek feltűnt már, hogy vannak szavak, amik tetszenek a manóknak? Tegnap délután elmeséltem neki, hogy "Most akkor kimegyünk és elültetjük a gyöngyvirágot, de majd ha nagyobb leszel, vigyázni kell vele mert mérgező." Na, a mérgező szón akkorát rötyögött, és még utána is akárhányszor elmondtam neki. De pölö van az "A part alatt.." dalocska, abban meg az "A malomba..." részen derül nagyokat. És még sorolhatnám...

Délelőtt a védőnő is itt volt, azt mondta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást... és hogy egy hónap múlva már főzelékezhetünk. Nem korai ez még? Vagy csak én érzem úgy? :? :oops:

Bea:
Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: akkor érdemes elkezdeni, véleményem szerint, a hozzátáplálást, ha azzal tápszert váltassz ki. Csak szopi esetén 6 hónapos korig érdemes húzni a hozzátáplálást. Szerintem olvass utána egy kicsit a neten, és gondold végig, hogy lenne Nektek jobb. Sok védőnéni van, aki még a "régi iskola" szerint a korai hozzátáplálást szorgalmazza.
Enyém Saci még nem tép :) de már határozottan nyúl a méhecske után, meg is fogja, mozgatja. Szavak: nem vettem észre. Azt viszont igen, hogy a dalokat, amiket énekelni szoktam neki, felismeri, és ennek örül :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a köszöntést! :lol: :lol:

Gabi: Nekem is ma volt a védőnő és ő meg azt mondta, hogy csak az 5. hónap után lehet tápszeres babának is,(anyatejesnek 6hó) de én már múlthét csütörtök óta adok neki gyümit! Imádja, csak a kanalat nem! :lol: Igazi harc folyik ilyenkor kettőnk között valahogy próbálom a kezét lefogni, mert amikor beveszi a szájába a kanalat (félig) egyből mászik is bele a kezével! Kb. mint a kisdisznók, de nem csak ő hanem én is! :lol: :lol:
Szerintem ahogy te érzed úgy csináld, mert minden évben más a szokás és ... úgyhogy szerintem ezt amúgy is az anyának kell eldönteni, hogy ő mikor kezdi el a hozzátáplálást! valaki 1 évig csak szoptat és szóba sem jöhet nála a gyümi...Régebben meg már 3 hónaposan adták. Sajnos vagy szerencsére erre nincs szabály ez a mi döntésünk! Én adom annak ellenére hogy a védőnő ma lecseszett érte! :)

Majd még jövök csak Kristóf nem tud meglenni nélkülem! :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya
 
 


Csöre
igen, én is mindig mondtam Csabinak, azért az más volt, hogy Mátéval is meg Zsófival is napközben egyedül voltam itthon. Mert Máté már ovis volt addigra ugye.
Most viszont meg fogom tudni, milyen a magyarok Istene :lol:
Ma volt az első nap, hogy szinte egyedül voltam a két lánnyal végig, meg most már Máté is itthon van.
Voltak sűrű percek, de volt fél óra nyugalom, amikor aludt minkét csaj... Monjduk az is kellett hozzá, hogy ma Zsófi első szóra hajlandó volt aludni menni és el is aludt 5 perc alatt. Encsi meg önállóan elaludt a kanapén, miközben fejtem még a tejet :)

Gabi
ha csak szopiztok, akkor még várj vele. Inkább a tejedet egye, nem ? Most még úgy sincsenek finom, friss gyümölcsök, majd nyáron...
Én Máténál azért kezdtem el 4,5 hónapos korában, mert olyan energiagombóc volt, hogy már nem bírtam tejjel követni az éhségét... Kezdett egyre gyakrabban éhes lenni megint, ezért kapott szigorúan csak gyümölcsöt mellé, a Doktornővel így állapodtunk meg. De max. 1x egy nap...
Zsófi ugye fele táp-fele anyatej táplálkozáson volt, vele meg azért kezdtük el és a tápszert váltottuk ki vele, ahogy Csöre mondta.
Ha Enikő végig csak szopizni fog, akkor húzni fogom ha tudom 6 hónapos koráig hozzátáplálás nélkül...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Köszi, csajok. Hát, Kristóf ugye "vegyestüzelésű" (mindig van szopi is tápi előtt), szóval mindenképp tápit akarok kiváltani vele, csak azért bizonytalanodtam el, mert én is kb. 5 hós korától akartam, és az volt még a fura, hogy a védőnő azt mondta, hogy ha már megszokta az alma ízét, akkor szopi előtt adjam neki, ami nekem tök nem logikus, mert a tejcsimenniységet igen nagy küszködések árán próbálom megtartani már jó ideje, és nem akarom, hogy így csökkenjen. Ezt meg is mondtam a védőnéninek, és be is látta, hogy igazam van, szóval nem volt túl magabiztos ezügyben. Mindegy, még kitalálom... :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Dóra: hagyd otthon Apát a 3 gyerekkel és némi lefejt tejjel egy napra :wink: szerintem egy óra múlva csörögne a telefonod :lol:

Gabi: azért sok múlik Kristófon is. Zalánt lehetetlen volt hozzátáplálni 10 hónapos koráig... pedig próbáltuk.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: nyilván :D Pont mindegy, hogy én mikor akarok és mit, ha az arcomba köpi az egészet :lol: Az tuti, hogy erőltetni nem fogom.

Jaj, és megvannak a kontúrok az üvegmatricáknál, szerintem ínhüvely-gyulladást kaptam :lol:, de még kell 1-2 színt venni, és akkor töltöm ki. Viszont nagyon tetszik ez a technika, tök könnyű és szép :D

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: én is nagyon szeretem, mert tényleg gyorsan kész van, mutatós, és a gyerekek is elbabrálnak vele, és marha büszkék magukra :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Gabi Csöre:Miről van szó??? :oops:

Én csak akkor adok neki bármit is,ha nem hízik rendesena tejcsitől,addig nem az tuti.Anyósom nagyon erőlteti,de nem.

Erről jut eszembe.Miért van az,hogy már úgy érzed kezd minden rendeződni(anyóssal)és akkor beléd vág megint???

Az van,hogy amióta páromnak megvan a jogsija,anyós elég furi.Tuti az a baja,hogy használjuk a kocsit!!
Hétvégén mondja Páromnak(nem voltam jelen)hogy vigye be őket az Árkádba.De mi már megbeszéltük előtte,hogy kapcsolaterősítő sétára megyünk.Mondta neki,megvolta a duzzogás.

Ma lementünk após kocsijával a dokihoz,Ő adta oda nehogy elázzunk.Hazafelé beugrottam a boltba,szerencsémre ott volt anyós a lányával.Kérdi mi volt.Semmi különös,mondtam.Végeztem és kimentem.Itthon mondja a férjem,hogy összekaptak anyóssal,mert megjegyezte neki,hogy Ők is ott voltak a boltban.Mondta párom tudom,és?MHazavihettél volna.-Hova ültél volna?gyererkek nyakába?Ő:-legalább az egyikőnket elvihetted volna.Könyörgöm!!A boltban kell megbeszélni mi volt a Kírával????????????

Tudnotok kell,hogy nem kamázok 6 háznyira van tőlünk a bolt!!
Ezért hisztizett!!
Rólam meg:vigyázz ezzel a lánnyal(velem a feleségével)fogsz még miatta sírni!!Meg :Megint flegmázik velem a Borika.Hozzá se szóltam :roll:
Nem értem mi a baja velem!!Azt vágom,hogy bántja,hogy nem Ő az első a Gábor életében,de könyörgöm!!!!!!!!
Tegnap is pl:csináltam gyümi salit ,vittem neki is az ágyba(elkapta Ő is)tényleg próbálok rendes lenni vele,de mindig visszajut a fülembe,hogy miket mond rólam oktalanul.Miért csinálja,mit tegyek???

Segítsetek,mert kinyírom!!!!
Hogy lehet valaki ilyen jellemtelen,kétszínű vipera????, :cry: :cry:
Vendég
 


Borcsi: sajnálom ami anyóssal van :( hát, amíg közösen használtok dolgokat, addig ez lesz, sajnos. Ha teljesen elszakadtok tőlük, akkor majd jönnek naponta, hogy mi van veletek :wink:
Gabival két dologról beszélgettünk, a hozzátáplálásról és az üvegmatricákról.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Borcsi: Második bébi: Háát én szeretnék minnél hamarabb hogy ne legyen nagy a korkülönbség meg nekem mindig is az volt az "álmom" hogy fiatalon legyek anyuka és hogy kettő legyen (ha több az sem baj) szerintem a legszebb ajándék a gyerekeknek is egy kistesó akivel lehet játszani, és akármelyik ismerősömet megnézem a testvér a legjobb "barátnő ill. barát". Ezzel mi is így vagyunk a testvéremmel! :)
Sajnos átérzem a helyzeted, mert nálunk is ugyanez van majdnem. :?
Az elbeszélgetés is majdnem emiatt volt, mert hogy apa szüleihez ritkán (egy évben kb2*-3*) megyünk a mi szüleimhez meg minden hétvégén és van hogy egy héten 2* is. Csak háát az én szüleim igen is imádják Kristófot és ők majdnem mindennap felszaladnak hozzánk egy 10-15 percre, és apa szülei szerint az én szüleim a sz*r szemetek meg anyumat már most harmadjára hazudtolták meg. És azért tudom hoyg anyumnak van igaza, mert már engem is meghazuttolt az anyósom! :twisted: Meg hát az én szüleim segítenek nekünk hogy majd talán tovább tudjunk lépni ebből a lakásból meg hogy majd egyszer tudjunk venni egy kocsit, és ezért is sz*rok a szüleim az ő szemükben!Apa nem keresi a szüleit és ez rosszul esik nekik, csak nem tudom mit várnak tőle, ha mindig is lesz*ták (mert csak a testvére volt mindig is a gyerekük) és az én szüleimtől több szeretetet és törődést kap mint a saját szüleitől és persze ezért is anyumék a hibásak, meg én! :lol: :lol:
Ja és nekünk kéne pitizni nekik, hogy ők máshogy viselkedjenek a gyerekükkel! Na mindegy már most nem érdekelnek nem vagyok kutya hogy pitizzek , meg hogy úgy ugráljak nekik ahogy ők fütyülnek! A szememben egy életre elvágták magukat az biztos!

Csöre: Ez hogy közösen használsz valamit nem feltétlenül így van szerintem, mert ha anyától elkérem a kocsit (kb. hetente 1*) nem is mond semmit, bezzeg az anyósom eddig 2* kértem el tőle de tele is tankoltam neki és még mai napig hallgatom! :lol:

Hozzátápi: Háát változó de egyetértek azzal hogy ne a tejcsi rovására menjen! Mivel hogy mi csak tápszeresek vagyunk ezért adok neki.

Lenne egy kérdésem: Kristófomnak tegnap is meg ma is zöldes volt a kakija, de állagra oylan mint régen, meg szagra is :lol: . Azóta változott meg neki amióta adok neki gyümit de eddig csak annyi hogy hígabb lett de nem volt zöld most meg zöld de olyan mint régen. Ez a gyümi miatt van vagy inkább menjek vele dokihoz. Mert tegnap a védőnő azt mondta, hogy ha más az állaga akkor vigyem el, meg ha egy nap3*4*5* van kaki. Gondoltam most egy pár napig nem adok neki gyümit és ha visszaáll az eredetire :) akkor a gyümi miatt van. Szerintetek??

Kép

Kép
kbeya
 
 


Bea: biztos igazad van, de vannak emberek, akik hajlamosak arra, ha tudják, hogy rájuk vagy szorulva, akkor szétszivatnak... nem feltétlenül szándékosan meg gonoszságból, hanem mert így érzik igazságosnak. Nem ismerik a feltétlen szeretetet és odaadást. Ennyi.
Akkor most anyósodékkal dúl a háború? Nem hinném, hogy pitiznetek kellene azért, hogy foglalkozzanak Kristóffal... az nekik lenne jó elsősorban, teljesen igazad van.
A zöld kaki miatt egyelőre nem aggódnék. Sacinak is szokott zöld lenni, pedig anyatejes. Szerintem simán lehet a gyümölcs miatt. Ha nagyon sokat kakil, és látod, hogy nincs jól, akkor menj szerintem csak el dokihoz. Én a gyümölcsadást sem szüneteltetném, csak ha látod, hogy bántja a pocakot. Ugye pici adagokat adsz neki egyelőre? (egy-egy kanállal)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok !

Bea
a zöld kaki az általában a gyomor megterhelését jelzi. Túl sokat evett, új dolgot evett, nem bírja emészteni még... Hozzá kell szoknia a gyomrának.

Borcsi, Bea
sajnos nem egyformák az emberek és ezért van akikkel nem egyszerű, de muszáj együtt élni velük... türelem... mást nem lehet tenni...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok

Hozzátápi: Viki anyatejes volt mégis adtam neki 5 hónapos kortól gyümit, mert azt mondta a gyerekorvos, hogy javít a székletén (szorulásos volt szegény). Igaza lett, tényleg megoldotta a problémákat. Bea, a gyümiben rostok vannak, tényleg megváltozik a széklet színe tőle. Ha nem nyálkás és nem ömlik a vizes cucc belőle, akkor szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Én két étkezés között úgymond desszertnek adtam neki a gyümit, amíg nem tudott mennyiséget enni belőle, én nem adnám tej mellé semmiképpen, totál más az íze, szerintem elrontanák egymás élvezetét.

Most Niki is vegyes felvágottas, így 4 hó után vele is el fogom kezdeni a hozzátápit.

Sajna Niki nem hagyott éjjel aludni, nagyon besűrüsödött a taknya és már nem tudom teljesen kiszipácsolni neki, éjjel pedig nem akartam bőgetni orcsepp és sterimar dolgokkal, így 20 perceket aludt csak a mellkasomon. :(

Ma volt először a hölgy, aki Nikire fog vigyázni, nagyon kedves, így már kevésbé izgulok a jövő heti munka miatt.

Sajnálom a vipera anyósokat, sajna nincs ellenük méreg :evil:

Most rohannom kell.....

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Gyerkőc bealudt a járókában, míg ettem, aztán 10 perc múlva szegénykém olyan keservesen sírt fel. Biztos rosszat álmodott, a szeme sem volt nyitva. És utána kb. félpercenként összerezzent, és ugyanúgy felsírt. Kivettem, elringattam az ölemben és 2 óta most tettem le, de még mindig csicsizik :)

Katica: jaja, nálunk is két hami közt kell majd kezdeni, és csak akkor szopi után, ha már megeszik egy kisebbfajta almát, vagyis hozzászokott.

Bea: én is úgy tudom a zöld kakit, mint Dóra. Ha meg van terhelve a poci, akkor jön :)

Bea, Borcsi: anyósoknak sok-sok Kép . Nem értem az ilyen embereket...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Csöre, Tünde: aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok :wink:
Olvasgatni szoktalak titeket, bár most azt is régen tettem, most visszaolvastam.
Minden rendben van velünk :wink: csak keveset vagyok gép előtt. Napközben sokat vagyunk Anyáéknál.

Benedek nő, mint a bolond gomba - ahogy mondani szokták: csak tejcsizünk még mindig és mostanra 63 cm, 7,20 kg :o Hatalmas baba :!: Mostanra átállt már, hogy napközben inkább 3 óránként eszik, este még mindig elég gyakran felébred egy-egy kicsi szopizásra - mivel ott alszik velünk az ágyban, ez nem is zavar.
Mostanában érhettünk el a fejlődési ugráshoz, gondolom amiatt lehet, hogy napokig nem kakil...Egy hét után meglázmérőztem, és elég sok kijött, de most megint 4 nap eltelt: adtam kamillateát cukorral, kíváncsi leszek, hogy lesz-e eredménye... További tippek esetleg?

A sulikérdés Bálintnak megoldódni látszik, mert kiderült, hogy a felső szomszédunknak most lesz elsős osztálya( ő lesz a magyartanárnéni). Az iskola kicsit messze van, az egyetlen busz, aminek a közelben van a megállója, ott tesz le végülis, kb 20-25 perc a busszal, de mégegy jó pont az iskola mellett, hogy a nővéremék ott laknak és az ő fia is most megy elsőbe, szóval osztálytársak lesznek az uncsitesókból - e két dolog miatt döntöttünk a távoli megoldás mellett.
Megtanult görkorizni :D

Most Dáviddal nem tudom mit kezdjek, hagyjam, itt az oviban, amibe belefogott az ősszel (azóta amúgy nem hordom, ne hozza a bacikat) vagy vigyem a távoli iskola melletti oviba...:?
Ma nagyon meglepett, nyomtattunk ki színezőt és olyan szépen színezett, mint még sosem :D


Menzesz:8 hónap, és 6 hónap voltak a korábbi tapasztalatok - most viszont elég furcsán alakultam: 6 hetesen 1 nap pici mennyiségű vér( doki azt mondta teljesen rendben van, lehet, hogy akkor be is fog állni 4 hét múlva) 8 hetesen ismét 1 nap, és most 12 hetesen megint volt 1 nap - de tényleg pici mennyiség :?
Pedig folyamatosan szoptatok......

Üvegmatrica: mindenkinek csak ajánlani tudom - azt én is gyakran csinálok - és nemcsak üvegfelületre lehet ám tenni. Nálunk a gyerekszobában fehérek a szekrények, és én arra tettem rá őket, nagyon jól mutat. Ha megunjuk, akkor pedig könnyen leszedhető.

Igyekszem nem elhanyagolni titeket, és gyakrabban jönni :wink:

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Kriszti: örülök, hogy jöttél :D :D 7,2 kiló Benedek? Mit keversz a tejcsibe, hogy ilyen gyorsan nő? :shock: :lol: :lol: :lol: Saci szerintem a 6 kg-t sem éri el. Bár jó kis husimókus ő is :) Majd 2 hét múlva megyünk méreckedni.
Iskola: hű, ez szuper jól hangzik.
Lázmérő: én nem javaslom a kakiltatáshoz. Hozzászokik az izomzata, és függő lesz. Saját rossz tapasztalat (konrétan saját :?, nem a gyerekeim). Inkább tornáztasd a kis lábait naponta többször, masszírozd a pocakot (lehet találni masszázs technikákat a neten), a kamillatea is jó lehet.

Katica: ó, még olvasni is rossz, mennyit szenved az a pici lány ezzel a náthával :cry: Örülök, hogy a babavigyázó hölgy szimpatikus, remélem, bejön.

Ma Saci nyűgös. Harmadszor kötöm magamra kendőben, így alszik. Persze, amint a fenekét éri a kendő, elhallgat :shock: :? Azért nem akarom nagyon rászoktatni. Nem mintha nem cipelném szívesen :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Kriszti: mikor nálunk volt ez a gond, akkor a dokinő azt mondta, hogy nyomjunk végig egy Normaflore kúrát. Csecsemőknek is lehet adni, recept nélkül kapható, 8 ampulla, naponta egyet belekeverni tejcsibe és odaadni. Lekopogom, azóta semmi gond. Állítólag segít a bélflóra építésében (pl. kemoterápia után is ez javasolt...).
A lázmérőről én se hallottam sok jót, a legrosszabb, hogy ha rosszul csinálja az ember, akkor lesz egy kiöblösödés a baba végbelében, mert még nagyon "képlékeny" ott a helyzet, és az gáz...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Képzeljétek, itt volt sógornőm, és ő mesélte, hogy a párom unokatesójának az élettársa "bekattant", és otthagyta őt. Van két kislányuk, egy 2 éves és egy 8 éves, és ami legdurvább, hogy amióta én ismerem őket, azóta a nagyobbikhoz szinte alig volt egy kedves szava, pedig nagyon okos és tündéri kislány. Ja, és az unokatesó a pasi a történetben, az élettárs pedig a nő. És a nő a kisebb gyereket vitte, a nagyobbat meg ott hagyta, de szegénykém amúgy is totál apás, mert az anyjától nem sok szeretetet kapott :evil: :evil: Ja, és nem gyengén van mit a tejbe aprítaniuk, mert a pasi dolgozott, mint az őrület, hogy minden meglegyen, és csak annyit kért a nőtől, hogy vesz neki egy lakást Pesten (a nő amúgy kaposvári), hogy azért közel lehessenek egymáshoz, és a gyerekek is találkozzanak, meg hát ő a kisebbik lányát is imádja, és a csaj elkezdett fenyegetőzni, zsarolni meg követelőzni, és gyakorlatilag 16 milláért "odaadta" a nagylányt az apjának, és ráadásul nem marad Pesten, hanem megy Kaposvárra és viszi a kicsit. Párom unokatesója nem gyengén van kiakadva, nem érti az egészet, ahogy mindenki a családban, és iszonyúan sajnáljuk őket.
Most mondjátok meg, milyen anya az ilyen?????? És én még azt mondom, hogy jobb így a nagyobbik lánynak, csak szegénykém már pont elég idős ahhoz, hogy felmerüljön benne a kérdés, hogy miért nem kell az anyukájának? :( :( :(

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: ez elég szörnyű helyzet! És ahogy írod is, a nagyobb lánykának lehet a legrosszabb :(

Minden este szoktam masszírozni Benedeket, ennek persze része a hasmasszázs is, azt csak elég óvatoskán tudjuk csinálni, mivel a köldökcsonk leesése után maradt egy kis köldöksérv - állítólag magától megoldódik a legtöbb esetben, külön teendőt ez nem igényel egyelőre.
De a Normaflore jól hangzik. Én is ismerem a készítményt, a nagyok antibiotikum kezelések kapcsán szokták kapni. Úgyhogy ez elég kíméletesnek tűnik, remélem nekünk is bejön majd.
Bár egyébként azt gondolnám, hogy ennyire felhasznál minden tápanyagot a kis szervezete, nem?

Csöre: :wink: szerintem nagyon praktikus a kendő - Benedek is mindig elalszik benne, szinte azonnal. Bár egyelőre mindegy melyik hordozási technikát választjuk - kendő, kenguru, babakocsi - jókat tud szundizni. A kendőt azért szeretem nagyon, mert elég diszkréten lehet szoptatni is mögötte szükség esetén :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés és már itt sem vagyok :? Van egy jó és egy rossz hírem!A jó hír,hogy Bence bal veséje teljesen rendbe jött :!: :!: A jobb veséjén nincs változás,ezért már csak 3 hónap múlva kell visszamennünk :D Sajnos a rossz hír az,hogy tegnap reggel rohannunk kellett vele a dikohoz,annyira beteg lett :cry: Begyulladt a torka és hörghurutja van :cry: Tegnap szegénykém nem volt hajlandó sehol máshol aludni,csak az ölemben :? Képzelhetitek..a lakás kész csatatér :shock: Ma reggelre már jobban van :!: Sajnos az orra nagyon váladékozik,és 5 percenként kell szívnom,hogy levegőt kapjon :? Most alszik! :D Megyek is gyorsan,csinálok ebédet és takarítgatok! :wink:

Kép
tünde733
 
 


Sziasztok

Szia Kriszti, nem semmi Benedek súlya. Hordozni sem lehet egyszerű :) Remélem, hogy a Normaflor segít.

Gabi, nem semmi történet. Sajna én tudok ennél rosszabbat is. A barátnőmet 4 gyerek mellett csalta a pasi, és amikor kiderült és eljött a néggyel. Volt pofája a férjnek visszalopni a két idősebbet. Azóta folyik a válóper, a gyerekek alig látják a testvéreket. 1 év telt el lassan és a bíróság még mindig nem döntött!

Tünde: együttérzek veled. Niki ismét a kezemben aludt éjjel, mert ahogy letettem már nem kapott levegőt. Én is szívogatom ezerrel már 1 hete, de nem javul. Ölég gázosak ezek a vírusok.

A hideg után a hétvégén jön a meleg, az majd megint jól beindítja a vírusokat :evil:

Jó babázást.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Jobbulást a kis betegeknek!
Tünde: örülök, hogy javul Bence veséje.
Vírus ide vagy oda, én várom a meleget :roll:

Nem semmi sztorik, Lányok. Szegény gyerekek!

Kriszti: én is nagyon szeretem a kendőt. Nekem abban, és a mei tai-ban van el. A babakocsi sajnos kizárva. Nem is veszünk. Ami most van, az kölcsön van nálunk.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Volt 2 percem, íme a csajok:

Kép Kép Kép

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Katica: tündériek a lánykáid :)

Ezt muszáj nektek megmutatnom :). Meséltem, hogy itt volt tegnap sógornőm gyerekestől. Marci 12 éves, kamaszodik, ráadásul ugye fiú, viszont olyan jól elvolt Kobolddal, hogy hihetetlen :lol:

Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Katica: micsoda gyönyörű szeme van mindkét lányodnak :D Nikié is barna már?
Gabi: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni amit írtatok :wink:

Anyós:Lányok!Van ellenük méreg,csak sajnos azt büntetik :oops: :lol: :lol:
Tudom,hogy nehéz dolog de vegyétek be a lesz*rom tablettát,és ne foglalkozzatok vele! 8)

Katica:Eszméletlen,hogy mennyire hasonlítanak a lányok egymásra! :D Nagyon szépek! :D

Gabi:Mikor kiderült,hogy terhes vagyok és elmondtuk a gyerekeknek István fiam akkor volt 13 éves.Tökre kiakadt :!: Azt mondta,hogy kell a fenének :? Most meg Ő szereti a legjobban :D Minden reggel bemegy Bencéhez mielőtt elindul a suliba,állandóan fényképezi...

Ma már "jobban " van Bence.Szerencsére már nem folyik annyira az orra,viszont még mindig csúnyán köhög :?
Lassan tényleg átalakul a lakás kórházzá.Ma reggelre Jázmin is beteg lett. :?

Kép
tünde733
 
 


Gabilány:
Ezek a képek nagyon aranyosak!!! Épp mostanában gondolkodtam,hogy kéne valami dekorációt csinálni a nappali-ablakra. De valószínűleg mostanában nem lesz energiám festegetni :(
Tegnap talááltam egy szuper somlói receptet a neten. Megcsináltam...,de estére a fejem is alig tudtam tartani,úgy elfáradtam. Ma le is szidott a védőnő a Tomi egy hónapos mérlegelésén,hogy milyen sápadt vagyok.
Hát 3 kicsi mellett... :roll:
De szuper segítséged van!! :wink:

Tünde:
Nekem Napsugár születése után 8 héttel jött meg először! Peti és Bogi után meg 8 hónappal :shock: .. Hát,semmi sem egyforma..
Jobbulást a kicsiknek :(

Borcsi:
:? Hát...,amíg közösen laktok,mindig lesz valami vitatéma.. Az első férjemmel az anyósék tetőterét építettük be. Lazán feljöttek,amikor úgy gondolták..,és benyitottak az ajtón. Volt,hogy épp nagyon nem jókor... :roll:

Katica:
Hogy hasonlítanak a lányaid!! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok !

Nincs sok időm netezni a héten. Itt van a húgom a kisfiával Párizsból és most ketten 4 gyerekkel nyomjuk itthon, elég sűrűk a napok.
Főleg ha a két középső Zsófi lányom és a húgom kisfia (15 hónapos) összebalhéznak... megy a sikítás, harapdálás... hisztik, ki mivel játszik...
Még jó hogy Enikő ilyen nyugodt baba, megetetem, büfizik, kicsit ringatom még, aztán már teszem is le és legtöbbször szépen elalszik magától.
Aztán valamelyikünk leviszi a három nagyot a játszóra (mert Máté is itthon van velünk), a másikunk főz, takarít, mos és vigyáz Enikőre - ha nem olyan az idő, hogy levigyük...

Encsi holnap lesz egy hónapos és 2 napja már 4250 g volt, holnap lemérjük, hogy lássuk egy hónaposan mekkora a drága. De jól eszik továbbra is és két evés közben még elég sokat alszik. De már sokat nézelődik ha fent van.

Mikor lesz már vége a télnek, nem tudjátok ?
:shock:

Katica
nagyon szépek a lányok, főleg együtt :lol:
Remélem Niki meggyógyul hamar.
Nálunk, lekopogom, egyik se beteg...

Tünde
Bencének jobbulást ! örülök, hogy legalább az egyik veséje rendben van, hátha a másik is rendbe jön. :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?