Új privát üzeneted érkezett!

Hát úgy tűnik tényleg elég szerencsétlen voltam, de biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen. Tudom, hogy volt még valaki, aki nem kapta meg a babáját rögtön...
:oops:

Kép
Kép
susytunder

Becsengo,
Gratulálunk! Sok boldogságot kis Eszterhez! :D :D Gyors szülés volt, de jó! :D És szépek a méretek!

Dytke,
Gratulálok a 2. Fogacskához! De jó, hogy újra alszotok és esztek, én is ettől várom a javulást – remélem azért nem tart ennyi hónapig, mint nektek! Egy hős vagy! Hogy lehet kibirni ennyi nemalvást? :shock: Én már most ki vagyok készülve egy-két hét után...
Köszi a jótanácsokat, kipróbálok mindent!

Bettyna,
Gratulálunka forgáshoz! :D

Márti,
Tavaszi nagytakarítás? Egyedül? Nem semmi vagy! Meg a 30 fős vendégsereg is elég meghökkentő!

Veronika,
Gratula a fordulásokhoz! Pálminak egyre szebb szemei vannak! :D

Nikuc,
Peti jól megnőtt! Valószínűleg nehezebb neki forogni ekkora súllyal, de ami késik, nem múlik! Hamarosan tuti ő is forogni fog.

Lívia,
Mennyit nőtt Samu! Nagyon édes a számítógép előtt! :D

Anitapo,
Nálunk is állandóan előre hajolgat ülésből Dávid, nagyon tetszik neki onnan a világ :D

Wertzuz,
Személyes tapasztalatom alapján én is azt mondhatom, miharabb menj táppénzre. Én anno megígértem előre, hogy augusztusig maradok és be is tartottam, de a főnököm még féléves melót meg akart csináltatni velem az utolsó hónapban (mert mi lesz velük nélkülem, stb.) én hülye, meg güriztem, mint az állat és eléggé stesszes volt a vége, meg is lett az eredménye: 29. héten kinyílt a méhszáj és végigizgulhattam az itthonlétet, ahelyett, hogy jöttem-mentem volna. Plusz még hetente nőgyógyászhoz járni emiatt nem volt lélekemelő. Persze az nem biztos, hogy emiatt volt annyira sírós Dávid az első 2 hónapban, de sokat nyűglődött szegényke (nem aludt és sokat sírt).

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Eltűntem pár napra, ledöntött ez a fránya betegség, két napig 38-38,5 fokos lázzal mentem dolgozni. :oops: Még mindig ugatok de már sokkal jobban vagyok.
Nagyon szépen köszönöm azt a rengeteg választ amit kaptam tőletek, és a sok biztató szót.
Sajnos elmennék én táppénzre, biztos nyugodtabb lenne az életem. (egyébként az orvos simán kiakadt, hogy én végig dolgozni akarok, Ő legszívesebben az első pillanattól kezdve az ágyba kötözött volna :lol: ) és hallani se akartam a TP-ről.
Nem engedhetem meg magamnak.
Mint írtátok, ez a cég (jól látjátok) nagyon gáz. Itt semmi nem úgy megy mint máshol. A bejelentett bérem az a bruttó 71.500.- (minimálbér). Az után kapnám a TP-t. Ami ugyebár nem sok. Nem ennyit kapok kézbe (állítólag fix 150ezret, de még soha nem kaptam annyit, mert a munkanapok száma folyton változik, és ezért általában olyan 130 körül kapok csak), de ha beteg vagyok akkor a szabadság béremnek (és a fizetett ünnep is ennyi nálunk) napi összege, ami fix 3.174.- a 80%-t kapom. Ami ugyebár 2.539.-! Ennyit kapok azokon a napokon amikor beteg vagyok.

Szóval a megemelkedett lakáshitelem mellett, plusz a kemény téli fűtés számlák mellett nem engedhetem meg magamnak, hogy TP-re menjek. Ja, és ma még be is szólt a főnök, hogy túl keveset túlórázom, nem érdemlem meg a fizetésem. (a túlórát nem fizetik)
Egész szépen kiborultam. :cry:

Szóval az összegzés az, hogy próbálok én stressz nélkül lenni, meg nyugodtan, de sajnos nem megy. Sajnos nagyon sokat vagyok egyedül, és ez még rá is tesz, tudok agyalni a problémákon.

De ma végre fenn voltak egy kicsit a barátnőmék, és jókat nevettünk. És ez jó volt.

Mindegy, nekem marad a sok munka, és biztatásnak olvaslak titeket!
:wink:

Legyetek jók, és vigyázzatok a csöppségekre!

Üdv.
Andi

Andi

KépKép
wertzuz

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az urtica urensről?

Kép
dius87

Dius!

Én használtam Urticát tejszaporításra. Kis potenciálban kell venni, ch5-t. Napi 2-3x 5 golyócska, és 5 nap használat után tanácsos 1-2 nap szünetet tartani a gyógyszerész szerint. Nekem egyébként bevált, 2 nap után érzem a hatását. Havonta szedem is párszor, ha már nagyon fáradt vagyok, vagy a kisfiam akar többször szopizni, és úgy érzem, kevesebb a tej.

Anna
b.anna

Sziasztok!

Dius
Én is használtam, jó volt, úgy ahogy Anna írta.

Képzeljétek hogy jártam. Tegnap alá ment a körmöm alá egy szálka. Azt hiszem be fog gyulladni, be van tagadva, jó piros, lüktet és nagyon fáj. Kiszedni nem tudom, nem tudom mi lesz vele. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Gabesz,
köszi! :)

Susy,
én sem kaptam meg rögtön a babát, de engem altattak. Apa viszont rögtön megkapta :) Én meg 3 órával a műtét után, arra ébredtem, hogy a kezembe nyomták :) De ez csak azért volt így, mert addigra reggel 6 volt és akkor hozták mindenkinek.

Sajnálom a szálkát, valamivel borogatni kellene... Esetleg betadinos vízbe áztatni... Mondanám a zöld aloe krémet, az baromi jól lehúzza a gyulladást, de az nincs mindenkinek otthon, mint nálunk...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Susy, nekem is volt, hogy nem bírtam kiszedni a szálkát az ujjamból ki fogja lökni a szervezeted egy idő után a szálkát.

Már a hasról hátra fordulás is sikerült Levinek! Reggel úgy játszottunk, hogy hasrafordul majd vissza. Ezt megcsinálta vagy háromszor egymás után. :lol: Nagyon tetszett neki! :lol:

anitapo20

Susy - én is gondoltam ám rád, hogy hol lehetsz :) És igen, alszunk, mióta két fogunk van. Sőt, mostanság csak egyszer-kétszer kelünk. És mióta van fogunk eszünk is jó étvággyal. Azért megnyugodtam, hogy tényleg a fog volt a ludas :oops: Féltem, hogy mi lesz ,ha kibújik és a "tünetek" mégis megmaradnak.

Gabesz - az első pár hét után én is úgy éreztem, hogy ezt nem leeht bírni, de mivel nincs más választása az embernek, kénytelen. Én úgy éltem túl ezt az időszakot, hogy nem reméltem, hogy jól fogunk aludni. Eleinte mindig reménykedtem és nagyon rossz volt. Aztán már nem reménykedtem, beletörődtem, hogy ez van, és inkább örültem annak, hogy csak ennyi bajunk van, hogy nem jól alszunk, de nem vagyunk betegek. Ebben segített egy riport egy szegény 15 hónapos kislányról, aki szívdonorra vár. Akkor elgondolkoztam, hogy én nyafogok, hogy nem alszik? Mit mondjanak az ő szülei??? (nekem ilyenek kellenek, hogy helyretegyem magam, és más szemszögből nézzem a dolgokat. így könnyebb)
Kitartás nektek, és drukkolunk, hogy ne tartson sokáig!!

Zsuzsa - én is császárral szültem augusztusban, és én ugyan nem kaptam meg Ambit, mert az intenzívre vitték, de az őrzőben a szobatársam (éjjel szült) reggel mekérdezte, hogy mikor láthatja a babáját, és már hozták is.

Dius - én is használtam Utrikát, ahogy a lányok írták. Nem tudom használt-e. Betty azt mondta, hogy neki a homeo doki azt mondta, hogy csak a tejtermelés beindulásánál segít, később "felesleges", de majd jön és kijavít, ha nem jól emlékszem :oops:

Betty - ne aggódj a forgás miatt. Ambi az első fordulások után kb. egy hónap szünetet tartott, mire elkezdte újra.

dytke

Becsengő - szívből gratulálok!!!! örülök, hogy minden rendben!!!!!! Minden jót nektek, örömteli babázást, ügyes szopizást :)

dytke

Susy: Nem felejtettem ám el a kiscipő fotót, csak mindig a kocsiban marad a fényképezőgép. Épül a házunk, és a Párom mindent fotóz, hogy később tudjuk, hol futnak a vezetékek.

A szálkára nekem van egy elég jó trükköm: félbevágott paradicsomot kell rátenni a szálkára, és jó szorosan gézzel rátekerni egy egész éjszakára. Nem tudom, hogy működik, de valahogy kiszedi a szálkát. Lehet, hogy azért, mert felázik, és kilöki a szervezet, passz, de működik.

Wertzuz: Milyen egy genyó cég! Én nagyon rühellem az ilyen minimálbérre bejelentős helyeket. Jól fel kéne az ilyet jelenteni, (persze amíg a bírság kevesebb, mint az adó.. szóval gusztustalan), de az ember már örül, ha egyáltalán be van jelentve, sőt, ha van munkája. :(

Kép

Kép
nikuc

Dius! Az urtica kezdetekkor jó, később a ricinus communis, szintén ch5, adagolás ugyanaz. Én most ezt szedem, bejött. Már fagyi tejet kellett adnom Adélnak, holnap kiváltom a sinlacot és kap azt is. Aztán ha a gastro doki szabad utat enged, akkor elkezdjük az almát.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Lányok, van olyan hogy egy fajta italhoz mondjuk hozzá szokik a szervezet és azt hiába iszom nem lesz több tejem? Pl. Vaniliás tejet imádom! Mikor Barnus kisebb volt sokat ittam, aztán hogy kipattogott nem ittam. 3 nappal ezelött hozott párom megint vaniliás tejet és 60mlvel többet tudtam fejni, utána másnap már csak 50mlvel és most meg megint visszaállt, pedig azóta iszom.
Szedem 2 napja az urtica urenset még nem látok változást, sőt ma nagyon keveset tudtam fejni reggel.

A másik kérdésem az lenne, hogy mikor Barnus elkezd cicizni, egy pár percig szopizik rendesen, aztán kiköpi, beveszi, megint kiköpi megint beveszi, aztán már sír és úgy csinálja. Ezt egyedül reggel nem játsza el mert akkor fáradt. Szerintetek miért csinálja? Este így nem lakik valami túl jól és szerintem ezért kelünk 3órával elöbb.

Kép
dius87

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, de igyekszem visszaolvasni! Addig is mindenkinek szép napot!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Dytke
De nagyon ÖRÜLÖK!!! :)
Tudod, amikor az ember ilyet lát, amit írtál átértékelődik minden az emberben, mi azon vagyunk kiakadva, hogy nem alszunk, más meg a gyermek életéért küzd. :(

Gabesz
Én is rengeteget éjszakáztam Kristóffal heteken át fél óránként keltünk, iszonyatos volt, de szerintem ez is megszokás kérdése. Hozzá szoktam, és mikor többet aludtunk, sokszor fel is keltem, a jól alvásra is vissza kellett szoknom.

Dius
Amit írsz, az nekem tipikus cumi vagy cümisüveg függőség. Kétlem, hogy a vaníliás tejtől volt több a tejed, de lehet. Az hogy egy ideig szopizik, majd kiköpi újra be és újra ki, az azért lehet, mert a tejcsi eleinte jól jön, majd később a hátsó zsírdúsabb tejért már dolgozni kell, és ez nem tetszik. Reggel pedig nem azért csinálja jól mert álmos, hanem azért mert éjjel gondolom nem szoptatsz, vagy nem sokat, és reggelre felgyülemlik a tejcsi, és olyankor bőségesen van.

Gabi
Örülök, hogy jók a receptek, kipróbáltál már valamit belőle, vagy esetleg más valaki? :)

Nikuc
Megvárom a képet türelmesen, fotózzátok csak a házat.

Kép
Kép
susytunder

Susy Igazad lehet! Erre ne is gondoltam. Mivel eddig volt rendesen gondolom neki sem kellett annyira dolgoznia érte most meg kicsit megcsappant. Mert mikor szenved a cicin kiveszem és megnyomom és jön belőle szóval azért nem csinálhatja mert nincs benne!

Kép
dius87

Dius,
ha rendesen szopizik Barnus, az se gáz, ha nem tudsz fejni vagy pótolod neki hozzá a lefejt tejet is?

Urtica nekem is bevált, de csak kúraszerűen szabad!!!

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi reggel mikor kelünk a jobból a cicizik a balt pedig lefejem és este vacsira pótolok neki mert estére már nincs annyi.
Eddig a balból 200mlket fejtem volt hogy 220-at, most örülök ha 120-at le tudok fejni... Szerintetek ne fejjek? Félek hogy este éhes marad és tápszert kell adnom neki, azért fejek. Főleg hogy most kiköpdösi. Először azt hittem hogy jóllakott azért csinálja, de most már egyre hamarabb kezdi el és gondolom 2 perc alatt nem lakik jól. És 2 perc szopi után 5 perc szenvedés, cici már nem kell de pótlásból megeszik 160at (ha van) és utána még sír, és nem tudom hogy azért mert éhes e vagy még cumizni akarna, mert utána nem adok neki és pár perc után megnyugszik.

Urtica hány nap 1 kúra? És hány nap után lehet újra kezdeni?

Kép
dius87

Dius
Gondolj csak bele! A cumisüvegből az utolsó kortyig ugyanúgy jön, nem kell dolgozni érte semmit. Szerintem egy ideig ne fejd, hanem hagyd hogy megdolgozzon érte, nem fog éhen halni, de kemény menet lesz, és amennyi tejcsi neki kell megcsinálja magának. Persze ha minden visszaáll újra fejhetsz, én is sokszor fejtem.

Nikuc
Nagypapám is a paradicsomot mondta, este kipróbálom, köszi.

Kép
Kép
susytunder

Jajj már másodszor felejtem el...
Kristófnak mostanában az a szokása, hogy minden bedobál valamibe. Szennyestartóba, szemetesbe és így tovább.
Csészébe iszom a kávét sok tejjel, és valami fura úszkált benne, képzeljétek beledobta a cumiját. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Hát Dius, mivel én úgy látom így az írásaid alaphján, hogy elég a tejcsi, szerintem bepróbálkozhatsz azzal, amit Susy írt és lehet simán elég lenne vagy elég is Barnusnak este a tejcsi, de ez csak egy meglátás...

Én 5 napnál nem szedtem tovább soha az urticát...

Susy, Lillunak is volt egy ilyen korszaka, volt hogy a távírányító, zoknija is a szemétben kötött ki :shock: most már elég jól tudja, hogy mi a szennyestartó és a kuka funkciója :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Okés, megpróbálom hogy nem fejek! Szerintem is van tejcsi, én nem érzem hogy nem lakna jól hisz akkor sírna. De ha este ciciből nem is lakik olyan jól, engem az sem zavar ha éjjel vagy hajnalban fel kell kelnem etetni csak szopizzon! Amíg 180mlt kapott üvegből addig átaludta az éjszakát! Mostanában hajnal 4 kor kel cicizik és alszik is továbbb!

Köszönöm a segítséget! Ildi és amikor 5 nap után nem szedted mikor kezdted újra? Csak akkor amikor úgy érezted hogy nincs megint elég? Lehet nekem azért nem hat olyan látványosan mert van tejcsi ?

Kép
dius87

Tudom hogy pici Barnus, de nem lehet ez a szopi sztrájk a fogacskáktól? Az ökle mindig a szájába van és nagyon erősen rágja, a pelus csücskét is rágja és az ujját külön, tegnap már a nyál teljesen kiszívta az ujját. A nyála csurog a szájából már előke van rajta. Apa lát valamit az ínyén én nem tudom, nem figyelgettem eddig nem tudom van e változás..

Kép
dius87

Sziasztok!

Becsengő! Gratulálok! Gyors szülésed volt és milyen nagy a babád!
Kinél szültél?

Panndi! Te kinél fogsz szülni?

Mutattam már képet Csengéről?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina: Zilahi Gábornál, Zsófi is nála született :)
Vendég

Dius, nekem is csak pár alkalommal kellett, szerencsére nem voltak tejcsi gondok nálunk sem. EGy-egy fejlődési ugrás, nagy fáradtság vagy megerőltetés után kellett pár napig szednem, de soha folyamatosan... Gondolom 1-2 hét szünet után mehet újra, ha kell :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én is előkerültem, bár engem se hiányolt senki. :wink:

Becsengő - Szíből gratulálok Eszterhez és nagoyn sok boldogságot, tejcsit kívánok Nektek!

Dytke - Köszi a bíztatást. :D Annyira örülök, hogy Ambi jobban alszik!

Dius - Látom tejcsi kérdést már jól körüljártátok. Nekem nem haszált az elején sem az Utrica, de ez mindenkinél más. Amúgy Dytke és Gabi már írta, amit nekem is mondott a doki. Én már jó ideje csak akkor fejek, amikor Szabi nem eszik rendesen és nagyon sok marad a ciciben. Tutira nem eszi meg a nagykönyvben előrt mennyiséget, mert egyrészt njagyon gyorsan végez, másrészt meg, amikor a szüleim vigyáztak rá, amíg fodrászhoz mentem és le kellett fejnem, csak 110 jött le. Az okosok szerint az vajmi kevés egy 8 és fél kilós gyereknek, mégis nő Szabi, mint a gomba és nem szokott sírni, hogy még éhes lenne. Van amikor kibírja 4 -4,5 óráig is, van hogy 2,5 után nyafog, hogy enne.
A sztrájk simán lehet, a foga miatt, vagy benned van valami hormonális változás. Ne aggódj, ahogy írtad, éhen nem fog hallni. Egyetértek Susy üveges gondolatával.

Susy - Mi lett a szálkával? Cumi a kávéban? Hi-hi-hi! Édes!

Anita - Gratula a forgáshoz!!!!

Tatán voltunk hétvégén. Nagy családi banzáj - József és Sándor nap. Végig vendégekedtünk. Szabi tök jól bírta. Aranyos volt, nem ijedt meg a sok ismeretlen arctól. Én viszont kipurcantam. Megint kelünk éjjel fél 1kor, aztán hajnal 5- negyed 6. Ilyenkor a ki Gazfickónak már reggel van. Fülig ér a szája az ágyban, sikongat én meg alig állok a lábamon. :? Aztán mikor 7-kor visszaalszik, addigra nekem már kimegy az összes álom a szememből. De legalább nem kell kórházban lenni, mint annak a kislánynak. Annyira sajnálom! Nem hiszem el, hogy nincs szív neki.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dius - szerintem se fejj pár napig, és figyeld hogy alakul. Éhen nem fog halni, nem hülyék a babák :) :wink: Esetleg ha gondolod, írj az nlc-n a szoptatási tanácsadónak. Pár napon belül válaszol, nekem már segített egyszer-kétszer.
Ha azt gyanítod, hogy a foga miatt nem szopizik, akkor próbáld ki, hogy ajd neki hűtőrágókát szopi előtt, hogy jól lehűtse az ínyét. Én ezt csinátam Ambival és utána szopizott is szépen, így elkerültük a szopisztrájkot.
Ügyes vagy, jól csinálod, ne add fel. Hallgass a szívedre!! És ránk :wink: És ha nem teher neked, akkor tedd sűrűbben cicire Barnust, amikor kéri, attól is növekedni fog a tejmennyiség.
Én az első hónapokban egész nap szinte szoptattam. De tényleg, Ambi 1,5 - 2 órákat szopizott, utána egy óra szünet és kezdtük előről. És meglett az eredménye, idővel magától beállt a 3, majd 4 óránkénti evésre, és már 10-15 perc alatt végez a szopival.

Betty - én azért nem hiányoltalak, mert keddenként találkozunk :)
Ambi sem ette meg szinte soha az előírt mennyiséget, mégis 8,5 kg. 6 kg-ot szedett fel fél év alatt, úgyhogy elég neki. Gondolom Szabinak is. Az éjszakai ébredés miatt teljesen együtt tudok érezni veled. Kitartás!!!

Susy, Betty - köszönöm, hogy velem örültök :)

dytke

Edina - egyszer talán mutattál képet, de az már régen volt. És ne is kérdezd, hanem tedd fel!!!! :)

dytke

Bettyna
Akkor jó kis pörgős hétvégétek volt. De ilyen is kell néha. :wink:
A szálka továbbra is a körmöm alatt, éjjelre teszünk rá paradicsomot.

Edina
Kérünk képet! :)

Kép
Kép
susytunder

Susy - :cry:

Dytke - Nem aggódom Szabi kajája miatt. 3500-al hoztuk haza a kórházból és 8640 volt csütörötkön. Nem hinném, hogy éhezik. :wink: Csak Diusnak írtam a fejés miatt. A hiányolást csak poénnak szántam, de azért köszi. A könyvet átáadtam, nagyon örültek neki! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

edina, naná hogy tegyél képet Csengéről! :)

susy, kíváncsi vagyok, kiveszi-e a paradicsom a szálkát.

dytke, örülök, hogy alszotok!

Érdekes, én mindig gondoltam, hogy nem bírnám ki, ha félóránként kellene ébredni. Aztán egyszer csak azon vettem észre magam, hogy már napok (hetek?) óta azt csináljuk... Szerencsére elmúlt, de én nagyon kibuktam, s ugyanarra jutottam, mint dytke: ha bízom benne, hogy aludni fog, az sokkal rosszabb, mert csalódok. Ha nem várok semmit, akkor könnyebb. Most megint volt pár kemény éjszakánk (2-3 óra alvás x részletben, nem is számolom), de már kinn van két fogacska, s most nem látok újabb akut helyet.
Most le is kopogtam, de még mindig teljesen jól eszik Róza, ma spenótot adtam neki és komálta :) Spenótot csak heti 1x lehet, de mikor összeismertetem Rózával, akkor azért két-három nap alatt megehet egy babakonzervnyi mennyiséget, ugye?
És nemcsak eszik, hanem gurul, hátrafelé csúszik (ezek eddig is voltak), és nagyon közel van ahhoz, hogy a hátrálásból felüljön. Abban szerintetek tudok neki segíteni, hogy ne csak hátra, hanem előre is haladjon? nagyon frusztrálja, hogy el akar érni valamit, de pont, hogy távolodik tőle.

Kép
Kép
szalamandra

ja, ezt meg kell osztanom veletek: egy allergiával foglalkozó oldalon írtam a szakértőnek, hogy pollen-allergiám van, ettől a gyerek étel-allergiára hajlamosnak tekinthető-e, kell-e emiatt pl a tejtermékek halasztása. Erre írt, hogy minden ÉTELallergia veszélyeztető tényező, és mivel nekem az van, ne adjak Rózának tejet két éves koráig. Szóval totál nem arra válaszolt, amit kérdeztem - na ennyit az ingyenes netes tanácsadásról. :evil:

Kép
Kép
szalamandra

Betty, nekem hiányoznál, ha eltűnnél, szeretem Szabi történeteit :lol:

Megnyugtatásul Lillu egy éves kor után se tudott semmiből 100gr többet lenyomni, mégis normál súlyú baba :lol:
A szopi szinte szóról-szóra Dytkéékhez hasonlóan alakult nálunk is :wink:

Megehet Róza nyugodtan egy babakajányi spenótot, csak hosszú távon nem jó rendszeresen, mert más tápanyag felszívódását nem előnyösen befolyásolja... Lilla is többszörre ette, mert egy üveg kaja nálunk is 2-3 alkalomig kitartott.

SZalamandra - én is allergiás vagyok, konkrétan mogyoró és gesztenyefa virágára. Lillu nálunk egy éves korig nem kapott tejterméket, ill. másfél éves korig MIlupa JUnior italt ivott miután 14 hósan elhagytuk a szopit. Én bár óvatos vagyok, nem annyira hiszek ezekben a tápszerekben sem, Lillu így azóta kap tejet is. Mivel nem nagy evő-ivó nem literekről beszélünk :lol: Már egészen addig merészkedtem, hogy mostanában heti pár alkalommal tehéntejet is kap. :wink: szóval szerintem várj, aztán meg hallgass a megérzéseidre :wink:

Becsengő, mi is szeretettel gratulálunk Eszter babához, nagyon szép nevet kapott :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

a tehéntej alatt friss tejet értettem... amúgy is tehéntejet iszik, bár kétségeim vannak néhány bolti termék tejtartalmát illetően is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Akkor itt van Csenge:

Kép

Kép A kád nemsoká kicsi lesz...

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina nagyon nagyon szép kislány Csenge! És milyen nagy baba. Hány cm kb.?

Kép
dius87

Sziasztok,

kemény dió ez a fogzás, Lányok! Nagyon sok türelem kell most Dávidhoz, igyekszem nagyon, de néha őrült nehéz. Annyit küzdöttem a születése óta a tejcsiért, és most, hogy alig szopizik, szépen apad újra, hiába fejek non-stop. (Most én is újra kezdtem szedni a szaporító szereket, pedig már 2 hónapja leálltam velük, talán ez még segít.)
Éjszaka sokszor kelünk, a gond, hogy ő álmában nem tud szopizni. Slukkol kettőt és már be is aludt újra, ha berakom a kiságyába, akkor meg felsír, hogy még éhes. Szóval a pofiját kell simogatnom, vagy valahogy ébrezgetni, akkor slukkkol csak a ciciből. Fél óra alatt kb 40-50ml-t vagyunk képesek így összehozni, aztán olyan mély álomba szenderül, hogy nem lehet felébreszteni. De persze még éhesek maradunk, ezért fél óra - egy óra múlva kezdjük előről. Reggel felé annyival izgalmasabb a móka, hogy addig-addig simizem, hogy felébred, na akkor meg azért nem szopizunk, mert nézgelődünk, akkor próbálkozhatok az altatással, de a cicit nem hajlandó bevenni, így a könnyebb utat nem választhatom, marad a kendő és sétálgatás.
Reggel felébred Dávid, szintén őrült mennyiségeket eszik :? :korábbi 150ml helyett 50-t, szóval fejhetek, mint a kisangyal, hogy ne legyen újra mellgyulladásom, de Dávid ilyenkor pikk-pakk elfárad és nyűglődik, szóval fejés ugrott, újabb altatás. Ha pedig leraktam, akkor számolok, hogy most fejjek tovább, vagy mindjárt kel és újra szopizunk....na ezt játsszuk egész nap, most már lassan egy hónapja.
Az elsó két szemfog és a mögötte lévő fog jön neki mindkét oldalon. Különben jókedéjű, csak hamar elfárad - gondolom a kevés kaja miatt nincs elég energiája a játékhoz. Bár mindezek ellenére, hogy szétidegelem magam, hogy éhen fog halni, az elmúlt hetekben 170-t és 175g-t hízott :shock: :D De hogy mitől? A kajától biztos nem! Ja és minden nap van kaki, legalább azzal nem kell kinlódnunk, annak nagyon örülök. :D

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Elsőre nem vált be a paradicsom, viszont a fájdalom, az érzékenység csökkent, így este újból megpróbálom. Lehet túl nagy, és túl mélyen van.

Edina
Nagyon szép Csenge, és tényleg milyen nagy baba. És már másfél hónapos! :shock: Pedig mintha most született volna.

Gabesz
Ha nálatok a szemfog jön először, akkor a fogzási sorrend jól felcserélődött, mert az elég sokára szokott jönni, még Kristófnak sincs kint. :shock:
Kitartás Dávidhoz, nem irigyellek, de őt sem, minden bizonnyal nek is nagyon rossz, ha ennyire megszenveditek.

Szalamandra
Hát ez tényleg jó! Nem lettél okosabb, dühítő, akkor minek válaszol, ha nem azt írja, amit kérdezel.

Kép
Kép
susytunder

Ugye, hogy telik az idő? Ezt sosem hittem el, míg gyerek voltam! :D
Hogy hány centi? Passz! Azt tudom, hogy 3 hetesen volt 5 kiló, de akkor nem mérte meg hosszra a védőnő. Én meg mindig elfelejtem , meg nem is igazán jut eszembe, hogy lemérjem. 62-es ruhákat hord. Vagy inkáb úgy mondom, hogy a tesói 3-4 hónaposan hordták ezeket a ruhákat amit most ő.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok egy képet felrakni, csak sajnos a szgép is rendetlenkedik. Röviden: Jól vagyunk, Eszter sokat szopizik (van is mit :lol: ) és már visszanyerte a születési súlyát. Majd próbálok bővebben is írni, születésről, kórházról!
B Kép Kiseszter etti

Kép
becsengo

Édes kis Csenge!

Ildi, a friss tej alatt házi tejet értesz? Amúgy meg bolti dobozost iszik Lilla? Tápszert én sem adok neki, és egyelőre még szopik, napi 5x. Köszönöm a véleményed, én is erre hajlok, de közben meg fáj a szívem, mert úgy etetgetném mindenféle finomsággal... A Milupa Junior ital boltban kapható, vagy fel kell iratni?

ugabesz, most mi is fogzós időszakban vagyunk, olvastam, hogy ilyenkor gyakori az étvágytalanság is. Nem lehet, hogy éjszaka nem az a gond, hogy éhes, hanem az, hogy belenyilall az ínyébe? Fogzáskönnyítőket használtok? Mondjuk nálunk, amikor fogáttörés van (eddig két alkalommal), akkor semmi sem segít, nyűgös egész éjszaka, nyöszörög, forgolódik, aztán egyszer csak érzem hogy ott a kis rece :)

Képzeljétek, mialatt írtam, Róza felült, most először! Aztán próbálgatta még, s ha nem is azonnal, de sikerült megismételnie :) Most nagyon sokat változik, fejlődik a mozgása, szerintem be fog épülni a repertoárba (a forgással anno úgy voltunk ahogy itt többen is írtátok, megfordult párszor, de sokáig nem épült be a napi gyakorlatába).

Kép
Kép
szalamandra

becsengő, nagyon kis helyes Eszter-baba! igen, gyere, mesélj majd! jó, hogy van bőven tejed!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Rémes napunk van ma! Éjjel 3szor keltünk. Délelőtt fél órát aludt Szabi (ez neki kevés, legalább 1,5-et szokott). Az előbb megtettem, amiről azt gondoltam, hogy sosem fogom. Már semmi nem volt jó: se játék, se kézben, se ringatva, se rázva, se énekeleve. Cicit nem akartam neki adni, mert látszott rajta, hogy hulla fáradt. Ha adok neki, fél óra múlva megint a böfi ébreszti, mint reggel. Miután majdnem kitekerte magát a kezemből betettem az ágyába és otthagytam. Ő az egyik szobában sírt én meg a másikban. :cry: 10 percig ordított, most csönd van, de nem merek kimenni. Mekkora egy szemét anya vagyok! :(
Délelőtt kapott 2 kanál barackot. Ízlet neki, evett volna még belőle, de nem mertem adni. Attól nem lehet ilyen dinka ugye?

Ildi - Köszi. Jól esett.

Gabesz - Át tudom érezni a helyzetedet. Szabi tegnap 2,5 óránként szopizik. Nem tudom, hogy a foga-e, vagy kevesebb a tej, de kezdek én is kiakadni. Hetek óta 1-2szer kel éjjel, de 1 cici után azonnal vissza is aludt. Na ma nem.

Becsengő, Edina - Nagyon szépek a lányok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
Nehogy rémes anyának gondold magad emiatt!!!
Tudod nekünk hányszor volt ilyen, amikor éjjel fél óránként keltünk, és nem akart vissza aludni? Ő a kiságyba sírt, én meg a konyhába, apa hol engem vigasztalt, hol Kristófot. N e legyen bűntudatod, bár bevallom nekem is az volt, de ha kialussza magát utána mindkettőtöknek jobb kedve lesz. :wink:

Szalamandra
Ügyes Róza! Gratulálok nektek! :)

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm Csenge nevében is.
Becsengő! Nagyon édes Eszter! Már csak azért is mert nekem is van egy Eszterem. :lol:

Bettyna! Dehogy vagy szemét anya! Senki nem birja a végtelenségig ha dilis a gyereke. Át tudom érezni, mert nálunk Eszter volt ilyen. Kiborított néha!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

bettyna, nálunk is van, hogy semmi más nem segít, csak ha benn hagyom az ágyban. Ilyenkorra szerintem nagyon fáradt, de velem ennek ellenére interakcióban van - ha magára hagyom, nincs inger, és le tud csillapodni. Ha 10 perc után elaludt, akkor szerintem jól tetted, hogy magára hagytad, amúgy lehet, hogy még most is nyűgölődne szegény, és egyikőtök sem tudná megoldani a helyzetet. (Persze én sem hagyom sírni sokáig, de arra adok lehetőséget, ha nagyon kiakadt, akkor magában megnyugodjon.)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok megint szükségem van a véleményetekre! Mondta a doktornő hogy már csak 2 hónapom van hogy ha be akarom neki adatni a Rotát Barnusnak. Ti beadattátok a gyerekeknek?

Kép
dius87

Sziasztok!

Becsengő, Edina nagyon-nagyon szépek a lánykák!!!! :lol:

Bettyna, tényleg ne hidd azt, hogy szemét anya vagy. A múltkor már én is kiborultam Levitől. Én is beletettem a kiságyába és kimentem a konyhába. Sírt egy kicsit, majd elhalgatott. Bementem hozzá megnézni miért hallgatott el. El nem aludt, de békésen majszolta a kezét és nézte az ágya fölött a forgó játékát. Szerintem is kell nekik egy kis egyedüllét ilyenkor,hogy maguk legyenek és megnyugodjanak. Én is megnyugodtam utána amikor láttam nyugodt és békésen elvan.

anitapo20

Szalamandra,
pedig engem is érdekelt volna a válasz, mert én is pollenallergiás vagyok!
Megpróbálok én is utánanézni, ha megtudok valamit, akkor majd mondom!

Valami olyasmi rémlik, hogy ilyen esetben inkább 2 éves korig nem ajánlott a tehéntej, de nem esküdnék meg rá...

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?