Új privát üzeneted érkezett!

Ildi - Látom Lottika is ismerkedik a klaviatúrával. Az ő technikája azért már kifinomultabb, mint Szabié. Ő simén rátenyerelt. :wink:

A body szövege: ...maszatos vagyok, akaratos vagyok, rendetlen vagyok...de akkor is a te bűbájos tündéred vagyok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ildi
Nagyon édes Lottika!!!

Bettyna
Nagyon jó a szöveg!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Clau:
[quote]a írta: következő kaki is mintha kicsit zöldesebb lett volna, de már nem volt olyan szaga. Most szüneteltetem továbbra is inkább az alma kostolást. De amúgy semmi más változást nem vettem észre rajta, tehát hogy pl allergiás lenne rá.


szerintem, ha elkezded a HT-t akkor tök normális, h megváltozik a kaki :) sötétebb és büdib és szilárdabb állagú lesz pár nap alatt :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Pálmi is kapott tegnap almát, neki is érezni a kakiján...

Alvás téma... én nem bírom a saját gyerekemet se megfejteni mikor hogy alszik... összesen 10-12 órát alszik éjszaka 1-2 kajálással, de hogy az éppen 8 + 4 vagy 4 + 4 + 4 vagy 6 + 4 (+ 2) vagy 3 + 4 + 3 vagy... sorolhatnám...

az se befolyásolja, hogy előtte mennyit és mikor evett, az se hogy milyen a hőmérséklet, semmi... pedig eleinte próbáltam elméleteket gyártani hozzá :)

Lihn,
ma hogy nem jöttetek, elsétáltunk a Tesco-ba babakocsistul, 45 perc volt :shock: :lol:
Pálmi jól viselte, az úton oda-vissza aludt, a boltban meg nézelődött, tök jól elvolt vele, egy hangot sem adott :) Igazi csaj :lol:
Vettünk egy újabb adag polifoam puzzle-t a földre, most aztán lehet hemperegnie! :) Tegnap a gyógytornász nem adott újabb gyakorlatokat, csak azt mondta, hogy tegyem le a földre, hagy mozogjon, ezért kapta.
Ti meg gyógyulgassatok, kedden fáztatok meg? Pálmi is kicsit megfázott, szerdára váladékos volt a jobb szeme, cseppentettem bele, ma már sokkal jobb.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Kicsit kirúgtunk a hámból Tomival,az elmúlt napokban csak reggel és este voltunk itthon,mikor apa hazajött :)
Voltunk barátnőzni-kisbabázni,dédizni,tegnap pedig apával mentünk dolgozni,ügyeket intézni,aztán pedig ikeával zártuk a napot. :) Vettünk függönyöket is. Annyira jót tett a nem-itthon-lét és végre Tomi újra élvezte ma a játékait :D

Megpróbálok visszaolvasni,mert Tomibébi alszik, főleg,mert éjjel alig alszunk,viszket az ínye,fel is kel rá. A felső ígye tiszta fehér,meg is van vastagodva,alul kevésbé. Meddig szokott tartani,míg kijön a fogacska?
Tudom,van,aki észre sem veszi,de sajnos mi igen. A dologél ideig-óráig segített éjjel,de ma kipróbáljuk a chamomillát szerintem.

na,elkezdek visszaolvasni,remélem Tomika alukál még egy picit ;)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Köszönjük a bókokat a fényképekre!!

Marek!
Lett egy kis kommandósod?! Hű de jó nektek! Tomi még egyenlőre hátról hasra sem akar fordulni. Néha igaz,elfelejti,hogy még nem tud :D és akkor belendül, és épp mielőtt a hasa a földet érné megtorpan és visszafordul. Biztos még most sem szeret hason lenni,pedig annyira ügyes már és akár 30-40 percet is úgy tölt,rövidebb megszakításokkal (leteszi a fejét és szopizza a hüvelykujját,majd cuppant egyet és folytatódhat is a játék :D )persze ott kell lenni vele és játszani.
Pirula Patikából megérkezett amit rendeltél? Mi az a szer,ami rendbe teheti a kaki gondokat?

HT:
Én is szopi után szeretném elkezdeni a kóstolgatást,de nem vagyok benne biztos,h működni fog, ugyanis ma reggel evés után akartam adni tominak a vitaminokat és nem tátotta úgy a száját,ahogy egyébként szokta. Pedig imádja a kanalat,ki is veszi sokszor a kezemből,mert ő szeretné betenni a szájába (ilyenkor máshol szokott landolni a kanálban levő cucc) :D
úgyhogy lehet,hogy majd áttérünk a 2 szopi közötti kóstolásra, a gyerekorvos nekünk is ezt ajánlotta

Tomi felkelt

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok,

megjöttünk az oltásról, az rendben ment, de... megint felhúztam magam a dokin, sorolom, kíváncsi vagyok, ti mit szóltok ezekhez?!

1. sok a napi 6 (néha 7) szopi, mindenképp 5-re csökkentsük :shock:

2. a 20-30 perc szopi túl hosszú, max. 20 perc legyen, de inkább 5-10 perc (hiába mondtam, hogy a próbanapon, amikor is 24 óra alatt mérnem kellett, hogy mikor mennyit eszik, ott nem evett 20 perc alatt valamikor 70-80 grammnál többet) :roll:

3. nem jó, hogy az ucsó szopi 21-kor van, miért nem 22-kor vagy 23-kor? :?

4. nem jó, hogy hajnalban is megszoptatom, mondjuk 3-4 órakor, ha felkel, miért nem vizet adok akkor neki (mondtam neki, hogy nem adok vizet egyáltalán és nem is fogok, csak ha megkezdődik a HT)

5. ha 5-kor kel először, az sem jó, mert miért nem 6-kor kel fel

6. miért nem tartjuk a 4 órákat, nem jó, ha 3-3,5 óránként eszik :roll:

A vasat, folsavat továbbra is adni kell, a gélt is a bukás miatt (bár az sokat javult), amúgy a legutóbbi ottlétünk óta 2 cm-t nőtt és 700 grammot hízott, szóval szavuk nem lehet, gyönyörűen fejlődik, csodaszép baba, jó bőrű, türelmes, mosolygós, izgága, ma 3X átfordult a hátáról a hasára... és mégis letörte ez a dokinéni az önbizalmamat, úgy jöttem haza, hogy úrég, ennyire sz@rul csinálom a dolgokat???!!! :shock: :cry: Persze párom nyugtatott, hogy okés minden és ne a rossz dolgokat halljam meg és amúgy is úgy csináljuk a dolgokat, ahogy nekünk jó... meg is jegyezte a dokinő, hogy anyuka kissé konok (ez én lennék) ... :roll:

Kiváltottuk az agyhártyagyulladás elleni oltást, az árát állítólag a zuglói önkormányzat visszaadja, egy hónap múlva adják be neki, akkor megyünk újra.

Na szóval ez volt, eléggé felhúztam magam, bocsi, hogy így kiöntöttem a lelkem, de eléggé mélyen érintett, az a baj, hogy én vagyok túlérzékeny (rák) és mindent magamra veszek...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, felháborodtam.
Szerintem éheztetés a napi 5 evés anyatejes babánál. :( A felnőttek is 5-ször esznek egy nap, szilárd ételt. Inni meg legalább 4-szer. Hogy lehet elvárni egy anyatejes babától, hogy a pici, szilványi gyomra 4-5 óráig kibírja étlen-szomjan. :evil: :evil: :evil:

Kép
szöszke
 
 


Ildi
Nincs a közelben más orvos? Mert már elnézést, de ez a doki hülye... :roll: Az én dokim is az, de nekem nincs lehetőségem váltani, ezért mindig bólogatok, amikor hülyeségeket beszél, aztán továbbra is úgy csinálom a dolgokat, ahogy én gondolom.
De ennyi baromságot még az én dokim se hord össze... :roll:

Ne húzd fel magad, te mindent jól csinálsz, csak a dokid még a múlt században végezte az egyetemet és a továbbképzés meg luxus... :roll: Rá kell hagyni. Legközelebb ha kérdezi, mondd neki azt, hogy tízkor van az utolsó szopi és Lotti csak ötször eszik egy nap. De fejemet rá, hogy azt fogja kérdezni, hogy miért nem kilenckor van az utolsó, és miért nem adsz neki többször enni... :roll: :lol: VAnnak, akiknek semmi sem jó... :roll:

Borkaby
Az én kommandósom nagyon ügyes, de még mindig nem fordul. Illetve tegnap sikerült neki egyszer, meg nagyon közel van a dologhoz, de semmi. Amúgy nem izgat. Meg fogja tanulni, mert látom, hogy már nagyon igyekszik.

A gyógyszer még nem jött meg, de még e-mailt sem kaptam, hogy mikor fog jönni. Fel vagyok dobva.
Egyébként Pro Gastro Kid amit rendeltem. Ez állítólag nagyon jól rendbevágja a bélflórát, jobb mint a Normaflore és a Protexin. Mondjuk így nem nagyon fog használni, pedig jövő héten már hívnom kéne a dokinőt a klinikán és valami eredményről kellene beszámolnom. Asszem hazudni fogok....

Ma megint voltunk úszni. Hát Bori nem volt túl lelkes attól, hogy lelocsolták a fejét. Nemtom mit fog szólni következő alkalommal, amikor majd merülni is fog.... :lol:
A karom viszont baromira fáj. Nehéz egy ekkora gyereket úsztatni fél órán keresztül. A férjem meg nem vállalja be, mert nem szereti a vizet... :roll:

Nemtom mi volt az előző oldalon, mert délután olvastam és már elfelejtettem... :roll:

marek
 
 


Ildi!
Elszomorító,hogy egy orvos így beszélt veled,rossz tanácsokat adott és meg sem magyarázta,mi miatt mondja és még le is konokozott... Nemcsoda,hogy elbizonytalanított. Az én dokim is hasonló volt,egészen addig,míg nem kezdtem el minden tanácsára visszakérdezni,hogy mi miatt mondja,mi az oka stb. Így legalább egy párbeszéd kialakult és nem tud elbizonytalanítani és megvezetni sem ;)

Szerintem is éheztetés az 5 evés, 5-10 perc kaja pedig kínzás,azzal a szopási igénye sem elégül ki, pedig az első 2 évben ez az egyik legfontosabb dolog. Annyira ügyesen neveled Lottit,szerintem hallgass továbbra is a szívedre,ha probléma lenne az evésből (?! - nem is értem,hogy ilyenbe hogy lehet belekötni anyatejes,igény szerint etetett babánál,aki ráadásul jól is gyarapodik) - meg minek adj neki vizet? áááh

egyik füleden be,másikon ki
:wink:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nyugtonmalac, Kata!
úgy örültem,hogy ennyire tetszettek a mondókák :D
és hát a fórumos oldal :lol:

Peva!
Jól hangzik ez a könyv dolog,de én sem tudnék 6 címet összeszedni :(,csak 4-et,talán.

Veronika!
Nálunk is így van, mostanában 2x legalább felkel,de van,hogy háromszor is és nem függ semmitől. Illetve én most a fogára fogom :)

Ivás:
Homeopátiás szert pohárból szoktuk neki adni és mi sima itthoni bögréből adunk neki inni,ebből: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40063095
és nagyon ügyesen iszik belőle :)

szerintem cseppet sem korai a pohár vagy a tanuló pohár!
Pl: Az Istvánban szültem,az egy szopatást segítő központ + baba-mama barát + anyatejgyűjtő állmás és ott, ha valami miatt kiegészítő tejcsit kell adni a babának,akkor pohárból adják,és az újszülöttek is tudnak inni belőle (persze félre is csurog,a nyakára). Ott teljesen a cumi ellen vannak és a kizárólagos,igény szerinti anyatejes táplálás hívei. Elég macerásak is,ahogy hallom,ha valakinek nem indul be a teje,mert szerintük olyan nincs...

de szeretnénk majd venni neki figurás,gyerek mintás poharat,ha megkezdjük a ht-t.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Éva!
Ügyes Áronka!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ezt nézzétek! :D:D:D A férjem segített csinálni egy gifet:

Kép

Kép
szöszke
 
 


szöszke!
:lol: nagyon jó! honnan kell letölteni ezt a programot?

remélem nem haragszotok meg érte,most kaptam egy barátnőmtől,nagyon viccesek és nagyon édesek!

http://www.youtube.com/watch?v=PjnKYwg7PQw

http://www.youtube.com/watch?v=d9zUG0uP ... xt_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=v1n6TV3JlLo&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=d9zUG0uP ... 9B&index=4

Kép

Kép
borkaby
 
 


borkaby, ez formátum, nem program...de nem tudom, hogyan kell. Nymalac is ezt használja. :)

Kép
szöszke
 
 


borkaby, ezt nézdmeg: http://www.gimp.org/

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Ildi - Ez a doki tök hülye!!! Nem akarom ismételni a többieket, de szerintem is nézz egy másik orvost, ha lehet. Mielőtt még totál kiborít. Higgy a férjednek, mindent tök jól csináltok! A gyerek nem gép, nem lehet beprogramozni, hogy mikor legyen éhes és mikor ébredjen fel. Ekkora baromságot! Gratula a forgáshoz!

Marek - Bár elég rég voltunk úszni, de minden este öntögetem Szabi fejét. Annyira édes, mert amikor megmutatom neki a poharat és mondom, hogy "figyelj, merülünk", már húzza be a nyakát és csukja a szemét. :wink:

Szöszke - Tök jó a gift.

Borkaby - Egy kis kiruccanás! Tök jó! Én tegnap este 20 percere hagytam a fiúkat egyedül és mire hazajöttem zengett a ház. :shock: Remélem ez még nema szepa para, kicsit korai lenne. :roll: A fog gyerekenként változó, hogy mennyi idő alatt jön ki. Szabinak az elsőt már csak akkor vettük észre, amikor kint volt, a 2. 5 nap múlva szintén kint volt. De van egy ismerősöm,akinek a kisfia hónapokig kínlódott az elsővel és utána a 2. is több mint 2 hét múlva jött csak ki.

Úgy tűnik, mintha Szabi is megállta volna a fejlődésben, vgy nem tudom. Hét elején tök ügyesen megfordult mindkét irányba hasról hátra. Meg még szórakoztatta is magát, hogy a fejét letette oldalra, aztán mégis csak visszahúzta magát hasra. Most meg 2 napja, ha megunja a hasalást repked ezerrel, de nem fordulna meg még véletlenül sem. :roll: Mi lesz ebből? Haladni nem tud vele, max körbe forog a hasán. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Tegnap már végre ki tudtam mozdulni!Elmentem babakocsizni barátnőmmel!...Egyszer csak nézem,h vmi esik...nagyon jó....eltelik kb 5perc és már nem esett,hanem szakadt,de nem gyengén a HÓ! :twisted: Alig várom,h jöjjön a tavasz,erre visszanyomul a tél!
Itt nálunk olyan hideg van!és a nap se süt! :evil:

Köszönöm a kedves szavakat!Már tök jól vagyok!Még Julcsika miatt izgulok egy kicsit! :roll:

Timi, BOLDOG NÉVNAPOT SANYIKÁNAK!!!(így utólag:D)

Éva, nagyon jó az a készlet!Áron is nagyon ügyi!Nálunk is tök ügyesen iszogat a pohárból Julcsi!Én azt hittem nehezebben megy majd!Csak a száját célozza be nehezen! :lol:

Ildi, elhiszem,h felidegesítetted magad,de én is ugyan azt tudnám tanácsolni, mint Marek!Válts orvost vagy bólogass nagyokat!:D
És legfőképp bízz magadban,mert nagyon jó anya vagy és erre sztem nem is kell több bizonyíték,mint a gyönyörű kislányod,aki egészséges és nagyon szépen fejlődik!Ne hagyd,h egy vén majom ebben megingasson! :wink:

Borkaby, nálunk is pohárból itatják az újszülötteket a kórházban és hallani sem szeretnek a cumiról!:D

Szöszke, nagyon jó ez a kép!:D:D

Velünk nincs semmi különös!Mennem kéne egy csomó helyre,de olyan rossz idő van,h nagyon nehezen indulok el!De pl még a gyed-et sem intéztem el!Majd nem kapok pénzt a végén! :lol:

Egyébként mi tegnap lecseréltük a mózest a sport részre és nagyon tetszett neki!:D
Vendég
 


Az elöbb elfelejtettem!
Akit esetleg érdekel: a DM-ben 132db-os Pampers 3000Ft!!!
Sztem ennél olcsóbban nem nagyon talál az ember pelust! :wink:
Vendég
 


Ildi,

nem ugyanaz a dokink? :lol:

Engem is állandóan cseszeget, hogy már csak 5-ször kellene ennie, és hogy ezt nekem kell irányítanom!

Nem mondok már neki semmit, csak bólogatok, aztán csinálom ahogy nekem/nekünk jó :)

Mégis mit csináljak, ha éhes? Éheztessem még egy óráig?!?!

És te reggel mit csinálj, ha 5-kor kel, hogy még 6-ig aludjon??? Nem beszélve arról, hogy ha éjszaka nem adsz csak vizet, szerintem akkor még ötig se bírná...

Engem is eleinte kiakasztott, mostmár egyszerűen elengedem a fülem mellett... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ja és a fog...

Nekem 1 évesen volt 1 fogam :lol:

Az akkori gyerekdokim azt mondta anyunak, hogy ne aggódjon, legalább később romlik el! Milyen igaza van! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Csajok, köszi, nagyon aranyosak vagytok, hogy bíztattok és már megnyugodtam mára, ugyanis ma hajnalban pl. negyed 4-kor kelt Lottika és cumival próbáltam nyugtatni és 15 perc után kivittem enni, aztán érdekes módon elaludt, tehát valszeg éhes volt, de a doki nem tudom mit tenne ilyen helyzetben, talán 6-ig hallgatná a sírást??? :roll:

Veronika, nekem Zuglóban van a gyerekdokim, neked gondolom a 13. kerületben, tehát ezek szerint nem egy ilyen gyerekorvos van... csak azt nem tudom, hogy ilyen módszerekkel/elvekkel mit keresnek még a szakmában??? :shock:

Na mennem kell, mert Lottika uncsizik!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a segítséget, nem viszem Norbit orvoshoz, szerintem sem vészes ez a nátha.
Fújom az orrát sprayvel és szívom porszívóval, plusz még kap 5Cebion cseppet és calciumot 1ml-t.
Talán ma már jobban is van. :D

Most a maci a kedvenc, lecserélte a hóemberét. :wink:

Reggel így vigyorgott, rosszul nincs az biztos ! :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Még dobok fel pár képet a tegnap elötti fürdésről!

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,

jaj de tündéri! Nagyon cuki :)
A maciszőr nem kerül a szájába? Én egyszer adtam egy szőrös macit Pálminak és tiszta szösz lett a szája, mert természetesen rögtön tömte bele :lol:

Pálmikám annyira belejött a forgásba, hogy mostmár azonnal hasra vágja magát amint leteszem, így viszont minden kajálás után a háromnegyede visszajön :shock: Kíváncsi vagyok így a héten hízott-e egyáltalán... Ma lesz méreckedés! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok,

remelem nem baj ha csatlakozom hozzatok, nekem is van egy 5hos kisfiam aki 2008. okt. 6-an szuletett, es Bencenek hivjak.
kristinka
 
 


Szia Kristinka
Nem baj, ha csatlakozol...sőt... :lol: Írj egy kicsit többet magatokról légyszi!!!!

LKata
Imádom Norbidat!!! Egyébként Bori is így ébred. :lol: Nemtom kitől örökölhette a jókedvét :lol: :lol: :lol:

Nagy nehezen elaltattam Borit. Ma nem sikerült a Mei taiban, hanem a cici volt a befutó... Váltogatja az eszközöket a lány, hogy nehogy rászokjon valamire... :roll:

Adri
Nálunk is mindig akkor kezd el szakadni a hó, amikor kilépek az ajtón. Már megszoktam. Meg a szomszédok se csodálkoznak már, hogy a hülye szakadó hóbank, esőben, szélben, fagyban, sötétben sétáltat... :lol:

marek
 
 


Szia Kristinka!

Hol szültél? Mekkora volt Bence születésekor és most?

Fog? Forgás? Alvás? Evés? stb... :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Üdvözöllek, Kristinka!

Nálunk sajnos ma szörtyögés van. :( Már éjjel kezdődött, úgyhogy előbb-utóbb be kell szereznem egy porszívós orrszívót.
Szerintetek gyógyszertárban lehet kapni?

Kép
szöszke
 
 


Ildi: ezt a szöveget az etetési időkről már én is hallottam, bár nem a gyerekdokitól. 6,10, 14, 18, 22,ezeknek kéne lenniük az etetési időknek és hpgy "majd meglátom, a gyerek magától beáll majd ezekre az időpontokra" hhhhhmmmm. Nem is tudom ,hogy volt e nekünk valaha olyan, hogy este 10kor még ébren lett volna. Balázs általában fél 9-9 felé eszik utoljára, utána egyből alszik is. És hát éppen ezért mostanában fél 3-3 körül sírt fel, bár ez is kb 6 óra alvás. Sokszor egy puki ébresztette,de tegnap este 23 órakor kipróbáltam az álometetést szoptatás formájában ,tehát nem üvegből. Nagyon jól sikerült, pedig féltem, hogy 1) vagy felébresztem annyira, hogy nem alszik vissza vagy 2), hogy észre sem veszi, hogy etetni akarom és alszik tovább a kezemben. De bejött a harmadik, jó verzió, hogy rákapott a cicire és evett és evett és evett. Majd aludt tovább, gyorsan visszatettem az ágyba és aludt reggel 6-ig :D , akkor sem az éhség miatt ébredt. Párom átvitte a nagyszobába és ott játszottak 3/4 7-ig, akkor jöttek át hozzám a hálóba és akkor megszoptattam. Ma este is megcsinálom ezt, remélem most is bejön.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Kristinka: üdv :D , én okt. 6án akartam volna szülni, mert akkor van párommal a házassági évfordulónk :lol: ,de Balázs úgy gondolta, hogy vár még 5 napot, hadd ünnepeljünk még kettesben. Ja és a Bence név nálunk is benne volt a pakliban, szép név.

Balázsnak is tele van az orra. Ill. nem lehet látni, de hallom hogy tele van :? , próbáltam kiszívni neki a porszívós orrszívóval, de ez nálunk sajna nem egy emberes munka :roll: , mert annyira kapálózik a kezével és dobálja a fejét és nem tudom egyszerre lefogni és fújni az orrsprayt ill. utána a szívókát az orrához tenni. Valamennyit sikerült kiszedni, de most várom páromat haza, hogy kiszippantsuk a maradékot

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Ne vedd olyan drasztikusan amit a dokid mondott...
azert jo hogy egyen 22 orakkor, mert akkor tovabb alszik reggel...persze nem egyik naprol a masikra...1-2 het mulva, es nallunk is volt egy idoszak Adam felkellt reggel 5kor...es en is ugy csinaltam teat adtam, majd fel 7 -7 korul ugyis megebredett ehes volt...1-2 het mulva fel7-re ebredt eloszor, ezert jo ha teaztatod picit...- het mulva mar nem kell fel olyan koran...mert ejjel pihenni kell a kicsi gyomruknak..dolgozik eleget nap kozbe.
ha megkezded a HT-t akkor tenyleg eleg ha 5szor eszik egy nap...mert mar tobbat tart a hasijaba...

nekunk a doki aki segitett nagyon meg vagyok vele elegedve!!, foleg h Adam hasgorcsos...meg ma is neha...nekunk sok minden bavallt.
ja es a babak reggel nem mindig azert sirnak 5kor mert kimondottan ehesek, hanem hogy anyuka kozelebe legyenek mert az olyan jo! vagy felkolti oket a puki, felgyult levego a hasiba, nallunk ez volt..

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ildi, a fentit neked szantam :) bocsi

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok mindenki,

szoval kicsit bovebben, foleg a gyerkocrol. A margit korhazban szultem, 4 napot hordtam tul, majd vegul meginditottak a szulest, meg okt. 5-en delben, majd masnap hajnalban lett meg a Bence. 53 cm, es 3500gramm. Marcius elejen voltunk tanacsadason akkor mertek 7kg-t. A hatarol a hasara mar atfordul, de vissza meg nem megy. Neha probalkozik a kuszassal, de inkabb hatrafele halad mint elore. Par napja negykezlabra all es hintazik. Nagyon edes. Es allandoan vigyorog, ragja a kezunket, es nagyon elenk es mozgekony baba, ja es allandoan allni szeretne. Fognak meg nyoma sincs, ill. annyi hogy folyik a nyala. Rengeteget gyugyok, es imadja ha fenykepezzuk.
Bence mar nem szopik, kb 3.hos koraig szopott, de akkor is tapszer mellett. Azota mar eszik gyumit, meg zoldseget, a hetvegen mar huslevesbol is kapott. Nagyon izlett neki :D
Az alvas teljesen valtozo, altalaban ebredes utan kb 2-2,5 orat van ebren es utana teszem le aludni, addigra el is farad, 30 perc es 1 ora kozott szokott aludni. Kozben van jatek, parna birkozas, nagyon szereti a nagy spongyabobomat gyurni.
Hat most hirtelen ennyi.
Clau nalunk apat hivjak Balazsnak.
Szoszke en a coraban vettem orrszivot, asszem 1600Ft volt.
kristinka
 
 


Kristinka
Légyszi rakj fel képet Bencéről!!!

Már húslevest eszik? :roll: Mi még csak barátkozunk a hozzátáplálás gondolatával... :lol:

Clau
Az orrszívás nálunk is kétemberes lenne, de az én emberem nem segít, hanem kimegy és rámcsukja az ajtót, mert sajnálja Borit.... :roll: Én meg magyarázhatom, hogy én is sajnálom, ezért csinálom... Ja, és a nagymama sem hajlandó segíteni, mert ez milyen egy szadista dolog. Arra a kérdésre persze nem tud válaszolni, hogy velünk mit csináltak annak idején, amikor meg voltunk fázva... Gondolom adtak zsebkendőt és mi szépen belfújtuk az orrunkat. :lol:

Szöszke
Gondolom már vettél is orrszívót a gyógyszertárban. Gergő hogy viselte a dolgot? Bori nagyon rosszul viseli, nagyon sír közben, de amint abbahagyom elkezd vigyorogni. Gondolom érzi a különbséget.... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!

Szöszke!
Én is gyógyszertárban vettem, a miénk ilyen:

http://www.orrszivoporszivo.hu/

Hallás: nem kellett jelezni, gondolom valamiféle mozgást érzékelt a gép, ezért kellett stabilan tartani a buksit.

Bettyna!
Én Rozinak szólítom Konstimat :lol: :lol: :lol: Jó lenne leszokni róla, de tudom, h hamarosan ujabb nevek jönnek és nem ragad rá a Rozi. Ábelnak is ezer neve volt. :lol:
Azért érdekelnének, ki milyen beceneveket ad a gyermekének-gyermekeinek :lol:

Mi az a Protexin??
nagyon vagány Szabi!!!!!! :lol:

Ki ad vitaminkészítmény a babána és milyet??????


Ny.malac!
Én úgy szeretném apának megmutatni a képeket, ahogy itt látom, vagyis, vetítve egymás után. Nekem csak egyesével sikerült menteni a képet nem mozgóan :cry: :cry:

Az asszisztens szerint rendben Ábel hallása, a főorvoi értékelést postázzák.

Ildi!
Köszönöm! Azért szívesen jönnék már panaszkodni, h nem jutok szóhoz Ábeltől.....

Vagány csajod van!!! :lol: :lol:

Dokid: no comment.....

hiszti:
nálunk már Konsti is próbálgatja a határait.... úgy szívom az orrát, h bekötöm a babakocsiba. Elkezdte rágcsálni az övét. Amikor kiemeltem a kocsiból, feszengett és bőgött.....

HT:
Szenvedünk rendesen.......Mindenki mondja, h milyen szép kerek Konsti, de most 5 hét alatt alig 300g-t hízott.....kéne a pótlás, de ma pld. kb. 600g tejcsit evett és pár babakanál krumplit....
Berreg, köpköd evés helyett és már a tejcsi sem kell neki. A szopival is küzdünk, lehet, h amiatt nem kell a cici, h mensizek.....
Ábival nem volt ilyen bajom, Ő mindent megevett és EVETT...Lehet, h a nátha miatt sem eszik....

Ti milyen kanállal etettek???? (fém-műanyag??)

Holnap megyünk anyósomhoz, szülinapja volt tegnap. Kérek egy kis drukkot...megint hallgathatom, h miért nem viszem Pestre Ábelt orvoshoz.......brrrrrrrrrrrrr szívem szerint nem mennék el, de nem akarom megbántani a férjem.

Krisztinka:
üdvözlet!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu
Mi is mindenféle szép nevet ráaggatunk Borira. Remélem egyik sem marad rajta... :lol: Ilyeneket: Pocak, Pocok, Pocakkirály,Boci és Pucorka(nagymamám után szabadon :lol: )

Én még nem etetem Borit, azt is műanyag kanállal... :lol:

Bori az utóbbi egy hónapban szinte semmit nem hízott. Talán 60g-ot... :roll: Kicsit kétségbe is vagyok esve, bár most olvastam, hogy az eleinte jól fejlődő babák súlygyarapodása megáll, és az is előfordulhat, hogy fél év alatt csak egy kilót híznak. Állítólag egy egy éves gyerkőc kb. 9-10 kiló. Ez megnyugtat... azt azért csak elérjük valahogy... :lol:

Protexin olyan, mint a Normaflore.

Hiszti nálunk is van, méghozzá nem kicsit. Leginkább ebéd közben jön elő. Ülünk az asztalnál, Bori ül a hordozóban (természetesen ő is az asztalnál), és ha megunja, akkor elkezd sikítani. Addig csinálja, amíg valaki ki nem veszi... :lol: Könny ilyenkor nincs, csak hangzavar... :lol:

marek
 
 


Ja, a vitamin kimaradt. Én csak Cebiont adok, meg hetente a K vitamint és naponta a D vitamint. Mellé sok-sok séta és jó levegő. Na meg anyatejjel rengeteg immunanyag. (meg méreganyag, ha igaz, amit a dán kutatók állítanak) :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Kristinka - üdv köztünk, kérjük a képet a babódról :lol:

Vitaminkészítmény
- a kötelező D-vitamint adom minden nap reggel. Milyen vitaminkészítményre gondoltál Zsuzsu?

Kanál - nálunk TT kanál van, nagyon szuper, hőre változik a színe, ezzel adom a gélt, a D-vitamint, vasat, folsavat és majd a HT-nál is ezt fogom használni, ez az:

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Becenevek - úrég, nálunk iszonyat mennyiség van, nem hívjuk Lottinak, a leggyakoribbak a Pömpi, Pömpő, Pömp, Nyunnyi, Gömbőc, Csipi, de vannak időszakosak is, ami jön, aztán valahogy elfelejtjük és jön helyette más.

Zsuzsu - és kitartást anyóshoz! :? Honnan jött a Rozi? :lol:

Dalma - köszi, talán majd beáll 4 óránkénti evésre, pl. ma úgy volt és 5X evett, de ez annak köszönhető, hogy aludt de. 2 órát és aztán du. 1,5 órát, így eltelt 4 óra a kajálások között. Majd a HT ha beindul, biztos változnak a dolgok, engem amúgy nem zavar, hogy fel kell kelni hozzá, felkelek, szopikázik és aztán alszik. Nem is gondoltam rá, hogy megterhelhetem vele a gyomrát, mert azt hallottam, hogy az anyatejet nagyon hamar emésztik és nem is lehet vele túletetni, ha meg az előtejet eszi, az szomjoltó.

Clau - na, nálunk dettó, 9 körül eszik és 10-kor már alszik és nem szeretném ezt az alvás dolgot tovább tolni, szerintem nem lenne jó, ha 11-kor még fent lenne a gyerek. Főleg, hogy akkor már én is alszok és hát párom is dolgozni megy másnak. :roll:

Szöszke - gyógyszertárban vettük a miénket. Remélem hamar túljuttok rajta, nagyon gáz volt nekünk az a 2 hét, amíg szívni kellett a nózit, előtte meg fújtuk a tengeri sóssal és szegényke úgy utálta :shock: De muszáj volt! :roll:

LKata - de édi Norbika, egyem meg, igazi tömör gyönyör :lol: Nagyon elmélyülten tanulmányozza a hőmérőt :lol:

Nyugtonmalac - merre vagy???

Ja, beszerzünk holnap egy jó adag habitapit, képzeljétek, Lottika úgy beindult forgás terén, ma és tegnap is többször hátról hasra fordult, a játszószőnyeget kinöttük, felborítja a hídat rajta és ahogy hasra fordul, már lelóg róla. Hihetetlenül beindult 2 nap alatt, ez most nagyon megy neki. Dobok pár képet...

Kép ezt műveli

Kép borul minden

Kép egy percre mentem ki, mire visszajöttem, már törölte a port a dvd-kről :wink:

Kép Vaterán nyertem a pihiszéket, ez lesz az etetőszéke is, amíg nem tud ülni, de nagyon szereti


Na mennem kell, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Csak adok egy apró életjelet magunkról. Nem tűntem el, csak az utolsó Londonban töltött napokban próbálok mindent elintézni, amit még itt kell, mellette meg Lillus is... Belefogtam mosható pelus bizniszbe is, Lilla kinőtte a legkisebb méretet, és most állítható méretű zsebes pelusokra cseréltem őket. Mivel nekem most sokat kell vennem, feldobtam a célfótumra a dolgot, viszek haza rendelésre sokkal olcsóbban, mint amennyibe otthon kerül. Ti nem csábultok el véletlen? Olyan édesek ezekben a színes pelusokban, nincs benne semmi kemikália, és még most is bőven sokat lehet spórolni vele, ha vk 5-6hónaposan kezdi. :)
De egyébként olvaslak benneteket.:)

Pár szó, ami megragadt.

Éva!
Gratula Áron új produkciójához, ez nagyon nagy szó! Szerintem itt még senki sem tud ilyet... :)

Ildi!
Jaj, nagyon sajnálom, h ez a hülye doki megint! Örülök, h megnyugodtál, nem kell fogalkozni vele, csináld úgy, ahogy érzed. Lillus magától is 5x eszik egy nap, és hajnalban 5-6 körül kel enni, aztán alszik még. De ha vmelyik baba nem így működik, nem tudom hogy jön ahhoz egy doki, h ilyen hülyeségeket beszéljen, h így kéne, meg úgy kéne...áááá!

LKata!
Jobbulást Norbikának! Nagyon édesek a képek! :)

Bettyna!
Ez a body nagyon cooool! Honnan szereztétek? :)

Szöszke!
Ari a gift! :)

Borkaby!
Sztem változó, h mikor jön a fog...vk 1-2 nap megvan vele, vk meg 1-2 hétig szenved. Aidan-nél pl észre sem vettem, h mikor jöttek a fogai, csak ha benyúltam a szájába, és nem harapta le a kezem. :)

Marek!
Sok sikert a merüléshez! Múltkor asszem nem válaszoltál...mikor jöttök felénk? :)

Clau!
Szurkolok a ma estéhez!

Krisztinka!
Üdv! :)

Mi megvagyunk, csak most sok a dolog. Lillus 95%-ban jókedvű, és rengeteget vigyorog. :) A babarizst már egész jól megeszi, de nem akarom elkiabálni...ebédre kapja szopi után. Már néha képes 2,5órákat is aludni az ágyában nappal, néha fél óra múlva felébred és vagy visszaalszik vagy nem, de már határozott a javulás. :)

Na most ennyi voltam, rohannom kell...próbálok jönni többet.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Kristinka...üdv itt köztünk! :D Szép nagy babát szülté akkor.
Mi is már túlléptük a bűvös 7 kg-ot!És Norbi is 68 cm.
Én császáros voltam, Norbi 3400grammal és 52 cm-el született 17-én :D
NyugtonMalac hozzászólásánál van egy Weblap, klikkelj rá, ott meg tudod nézni a topic babák adatait.
Így gyorsabban megismerkedhetünk. :wink:
Nagyon ügyes baba Bence hogy már négykézlábra áll! :D Biztos édes! :lol:
Majd ha tudsz hozz róla képet is, nagyon kiváncsi vagyok rá!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi...helyes a kis örökmozgó-rombolód! :lol:

Zsuzsu....
Kanál..kizárólag müanyag :wink: Babylove-os, Hippes kanál

Vitamin....a szokásos Dvitamin, és egy hete adom neki a Cebion Cvitamin cseppeket.
Na, meg próbálok tejpépben mindíg probiotikusat venni.

Becenév....a férjem "Tökinek" hívja :lol:
Én...Manó-Maci, Nyuszika, Norbika.....még kialakul.
Ha nagyobb lesz valószínűleg csak Norbizni fogjuk, mert ezeket a beceneveket tuti nem csípné! :roll:

Szöszke...nekünk Pisze orszívonk van. Szerintem jó, én bababoltban vettem, 1450ft volt.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Veronika .....Maciszőr: ez nem hullósfajta maciszőr.
Direkt neki vettem ezt a macit, babyknek is adható, kitépni se lehet a szőrét.
Többször mostam már, könnyen tisztítható is. :D

Ti hányszor mossátok a baba plüss, anyag játékait???

Rácsvédőt milyen időközönként kell mosni????


Mert bevallom én még csak kétszer mostam ki :oops: :( Nem találtam porosnak vagy piszkosnak.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, de van egy megapack HUGGIES 3-as pelus amit el szeretnék adni. 80 db mert 6 db hiányzik belőle. Budapesti átvételnél tudunk segíteni. Belvárosba beviszi a párom, ha érdekel valakit.
Tegnap vette 4200-ért, de kicsi lett. Ára: 3500 ft!

ha érdekel privit írj kérlek!
(akár még ma is be tudjuk vinni)

köszi, és ne haragudjatok, hogy zavartam!
bszilvi25
 
 


áááááááááááááá
megirtam a kis regényemet és elszált minden :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
na még egyszer:

elöször is köszönjük szépen az üdvözléseket és a dicséreteket :lol: :lol:

ildi: majdnem minden pontban magunkra ismertem és ez a mi dokin szerint renbe is van. fiam néha 9x is szopizik egy nap, de nem mindig éhes. lehet, hogy éppen szomjas vagy csak cumizni akar :wink: inni nem fogad el semmit csak a cicit :roll: .
dokid nagyon bunkó, szerintem váltson szakmát :evil:

szöszke: nagyon jó ez a gif :lol:

inez: meddig van ez a pampers akció? melyik méretre? 3-4es?

l.kata: milyen értelems pofikat vág a fiad. nagyon cuki :lol:

kristinka: üdv közöttünk

zsuzsu: becenevek: én Törpének hivom, apa gilisztának, ezen kivül: Sarci, Sanyesz.
én csak a kötelezö kanavit cseppeket adom neki.

ja, ezt én is akartam kérdezni, hogy miért kell a babákat müanyag kanállal etetni?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Hali!

Nevek nálunk is vannak dögivel, és nálunk is folyton változnak :)
Talán a legviccesebb az apa által kreált "cukorfajzat" volt, apa szerint ez jellemzi a legjobban, mert néha tündéri édes, néha pedig olyan mint egy pokoli ördögfióka :lol:

Az engem is érdekelne, hogy miért kell műanyag kanállal enni? A fémallergia ugrott be, de ez ellentmond annak, hogy a dokinéni mindig fém kiskanalat kér hogy a torkát megnézze mikor házhoz jön, a műanyag nem jó neki...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata,
én még csak most mostam ki először pont a héten a játékait, pedig már legalább 3 hete veszi a szájába őket :oops:
Pont én is gondolkodtam, hogy minimum hetente tuti kellene...

Nem tudom mi benne vagyunk-e a táblázatban, de az 5 hónapos adataink: 62 cm és 5,8 kg.

Vitamin: én a D vitaminon kívül (nekünk K nem kell mert van a tápszerben) néha adok szűrt aloé-t.
Nem minden nap, mert éhgyomorra kell, csak amikor összejön, egy héten 2-3 nap.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Marek, még nem sikerült orrszívót vennem. Most akarok vagy a Corában, vagy a Váci úti Brendonban beszerezni. Szorgalmasan fújtuk a sterimarral, aztán hasra fektettük, így minden cucc kijött szépen.
A babánk kakija icipicit véres-nyálkás és büdi. A szörtyögés nem romlott, sőt, csak néha van, pl. szopi közben. Úgyhogy ma bedurrantottunk neki 2 ml C-vitamint a kis szájába. Holnap adok neki még egyet. Annak idején a sárgaság felszívódását kellett volna ezzel gyorsítanunk, de megmaradt 2 ampulla az 5-ből. :oops: Kicsit izgulok, hogy romlik-e az állapota, de nincs láza és jó kedélyű. Eszik, alszik rendesen.
Kicsit most gyakrabban adok neki szopit, mert a betegség legyőzése sok folyadékot igényel.

Kanál:
én adtam már műanyagból és fémből is vitamint. A fém hidegebb, de nem nagyon van különbség. Mindkettőt utálja. :D

Vitamin: napi D vitamin, havi K-vitamin, és ma egy extra 2 ml-es C-vitamin ampulla.

Kép
szöszke
 
 


Csajok, Lotti beindult! Hátról hasra fordul egész nap, már elmentünk a CORA-ba is, beszereztünk habitapit, bár nekem nem jön be, mert kiesnek belőle a figurák darabjai, így ráterítettünk takarót és rátettük a játszószőnyegét, elég szagos is az anyaga.
De! Lotti átfordul, mindenhol, ágyon, földön, a pelenkázón is fordulna ha hagynánk. Szóval beindulunk, de durván :roll:

Akit érdekel:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/h ... avi0iUo1jp

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/h ... Zp3CkPwN1n

D-vitamint én is adtam már be fém kanállal is és műanyaggal is, nálunk mindkettőt imádja, odavan a kanálért, bármit adok is neki, legyen az a keserű folsav, a vas vagy a sűrítmény (gél).

Mi már nem adjuk a K-t, már elfogyott és holnap meglesz az első kóstolás is, innen kezdjük a HT-t.

LKata - én pont most mosom a textiljátékait, simán a drefttel, aztán a radiátorom megszárítom. A műanyag játékokat is kb. 1-2 hetente szoktam simán szappanos vízzel.
A fejvédőt még nem mostam ki egyszer se :oops: Holnap kimosom!

Sensi - örülök, hogy jól vagytok és hogy Lilla baba ilyen boldog baba, de hát miért is ne lenne boldog? :lol:
A pelus biztos édes, de megmondom őszintén, nekem annyit de annyit kell mosnom Lottika állandó bukásai miatt, hogy örülök, ha a pelenkákkal nincs dolgom :oops: :roll:
Tényleg, szüleid örülnek, hogy hazajöttök??

Na megyek tovább, épp mosok :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok
Ma egész nap nem voltunk itthon Borival. Illetve csak délelőtt, akkor kitakarítottam, utána átmentünk a szüleimhez és csak most értünk haza. A férjem Pesten volt, gondoltam akkor mi is kiruccanunk.
Bement a Brendonba megvenni az akciós gyerekülést ... hát persze, hogy elfogyott abban a színben, amiben szerettem volna. Szerencsére a Váci úton még van egy darab, azt félrerakták nekünk, holnap elhozza a tesóm. Rendesek voltak, mert körbetelefonálták az összes áruházat, hátha talának még valahol....

Szöszke
Jobbulást Gergőnek!!! Azért most már legyen otthon orrszívó. Látom, te optimista anya vagy, nem gondoltad, hogy szükség lesz rá. Én a lázmérővel voltam így, de az első oltás napján muszáj volt beszereznem egyet... Bár a férjem tökéletes lázmérő. Simán megmondja, hogy lázas e Bori. Kipróbáltam, és a hőemelkedést is észreveszi. :roll:

Sensi
Nemtom mikor megyünk felétek, de szerintem írd meg a számod priviben, és ha megyünk, akkor szólok, hátha tudunk egy kicsit találkozni.

Ildi
Holnaptól HT? De izgi! Almalével kezded?

Jó az új pihiszéketek! A régivel mi volt a gond? VAgy az csak hinta?
Én is pihiszékben fogok etetni amíg nem tud ülni.

A habtapit úgy tudod használhatóvá tenni, ha széles ragasztóval összeragasztod a hátulján. Akkor nem esik szét. Mert pléd nélkül sokkal kényelmesebb szerintem.
Aki meg még nem vett, az inkább betűset vegyen, mert abban nincsenek apró darabok. Mert a miénkben van egy csomó kis rész, és majd később nagyon kell figyelni, hogy a gyerkőc nehogy megegye a krokodil, vagy a medve szemét...

LKata
Ezzel a rácsvédő dologgal én is úgy vagyok, mint Ildi... :oops: :lol: A játékokat kicsit sűrűbben mosom, mint a rácsvédőt... :lol: Rájöttem, hogy baromi hanyag vagyok. Viszont a cumikat és a cumisüvegeket még mindig sterilizálom. Bár szerintem semmi értelme, mert a sterilizálóból bekerülnek a szekrénybe, aztán egyszer majd használjuk őket. Addigra már baromi sterilek gondolom...

Most ennyit... este majd benézek, bár nem hiszem, hogy nagy lesz addig a forgalom...

:roll:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?