Anita!
Akkor nem is igazán az új ízekkel, meg egyáltalán az ízekkel van gondja Annának, ha egyik nap ízlik a sóska neki, másnap meg nem. Akkor magával az evéssel van "gondja". Be kell látni nem nagy étkű kislány.
Folyadékot tényleg add neki, mire jön a dögmeleg addigra szokjon hozzá, ne akkor legyen szegényke a kiszáradás szélén. (Jajj, még leírni is rossz, nem ijesztgetni akarlak, tudod, csak azt hogy ne legyen gond)
Edina!
Nagyon ügyes Kamilla, gratula a mutatványához.
Na most már bevallhatod, tegnap mi voltunk ilyen jó hatással rá.
Naná, hogy örülsz, minden szülő örül a kicsinyei nagy tetteinek.
Nem baj az, hogy cumisüvegből issza a levet Kami (szerintem), még mindig jobb hogy valahogy megissza mintha sehogy. Bár sok orvos megkövezne ha ezt hallaná,de nem értek velük egyet akik ellenzik. Akkor próbálják ők megitatni a gyereket máshogy.
Tudod , mondtam Dorka azért is kapta vissza a cumisüveget, mert abból sokkal több folyadékot magához vesz naponta mint pohárból. Cumisüvegről ugyis leszokik előbb-utóbb, mint ahogy a pelenkáról is (tette). Szerintem mindegy, pohárból, kanálból, cumisüvegből, vagy bármiből, csak igyanak a kicsik az a lényeg.
Ez kb. olyan minthogy nem jó a cumizás, mert ferdén nőnek tőle a fogak, meg nehéz leszokatni róla a babát. Enyémek nem cumiztak, de akinek a gyerekét megnyugtatja a cumi az miért ne adja.
Lehetne sorolni a példákat: ne együnk tojást mert koleszterinbomba.... legújabb kutatások szerint pedig együnk sok tojást mert jó koleszterin van benne.
Vagy :
Egy időben azt szajkózták ne együnk vajat, a margarin jobb. Manapság az ellenkezőjét lehet hallani. A margarin sokkal károsabb mint a vaj. Más kérdés, hogy a vaj sem olyan ízű már mint régen volt.
De nem "okoskodom" tovább, a szülő úgyis legjobbat akarja a gyerekének, és ezt miylen úton éri el nála az gyerekfüggő. Felnőttek sem egyformák, így a kicsik is különbözőek. Ezt el kellene fogadni minden "nagyokos szakértőnek".
Lilla!
Hát most ez jó is meg nem is, nem?!
Jó, hogy egyre biztosabban látod a végét a terhességednek, az meg nem annyira, hogy magától nem indulnak az események. De mint irtam skype-n Neked, hasonló cipőben jártam én is mindkét gyerekemnél, semmi fájdalom, se a gyerek feje beékelődve, méhszáj sem igazán nyílt, a babáim meg óriásbébik voltak..... cselekedni kellett, maradt a császár. De hidd el jobb így, ha nagy a baba, akkor jobb ha nem kockáztat az orvosod. Az enyém azt mondta nem szeretné, ha beindulnának az események és a gyerek félúton beszorulna, és akkor kellene indulni a műtőbe életmentő műtétre. Akkor már inkább a biztos császár. Ugyhogy én előre tudtam hogy esemény beindulásánál is műtét lenne.
De mondjuk az őskorban már első gyerek után elpusztultam volna az biztos. Még jó, hogy modern eszközök és az orvostudomány a rendelkezésünkre áll.
Minden rendben lesz Veletek is, hidd el, jó kezekben leszel. Nagyon izgulunk ám értetek is, rögtön szólj ha "történés " van, okés?????????????????????