szopi:
én vigyáztam egy kisfiura, akit 14 honaposan "kaptam meg", a pár falat almarágcsán kivül szopott csak . és 10 kilo volt!! és vidám, kiegyensulyozott. szoval nem kell siettetni a hozzátáplálást, ha hizik a baba és láthatoan nyugodt, nem ébred meg éjjel az éhségtöl. viszont: egy korházi gyerekorvos meg aszonta nekem, hogy a babáknak 6 honapos korukig van vas tartalékuk, azért ekkor kell elkezdeni a plusz kaját. meg hoyg hust kapjon 7-8 honaposan, a vas miatt. bár a pár falat sztem akkor is elég. ha nem kéri, nem dughatod le csövön ugyse az ételt. igaza van csipcsapnak: kinálgatni kell, és ha igényli, megeszi. mert a babák még ösztönösen azt és annyit kérnek, ami kell. persze , ha amugy nem áll a háttérben gond. de Dora csodaszép, te szépen gondoskodsz rola, hizik is, ugyhogy neki nincs baja.
krisz
nagyon jo nézni a tezstjeidet
nekem még mindig egy csoda vagy, föleg ebben a lombikos honapban, ezzel a háttérrel
de látod, milyen a természet: doki ide, tudomány oda, ha te következel a babásodásban, minden körülmény között beköltözik
palástfüvet biztos akarod? én mindennel szkeptikus voltam terhesen, ki tudja, mit vált ki. a CSALÁNTEA VISZONT TILOS, MAGZATELHAJTO HATÁSÚ. RÉGEN A JAVASASSZONYOK HASZNÁLTÁK.
sleepin
azért ne sajnáld annyira, hogy 2 szopi van csak. Bende nagyfiu, önállo, sokat mozog, nem is ér rá szopizni. én is azt hittem, majd sirni fogok, amikor nem kéri már a szopit, aztán végülis én kezdtem el elválasztani, 14 honapig szopott. különben azt mondják, 1 éves kor után nincs is már annyi tápanayg a tejben, hogy laktato is legyen. csak a testiség a lényege ilyenkor. a menses meg nagyon változo szopi alatt, várd meg sztem türelmesen, amig a szervezeted visszaáll, kell neki az idö.
fenci
várunk nagyon vissza!!! és a kicsi Márkot is!!
ja, gröni
www.lll.hu (3 darab L betü) a szoptatási liga honlapja. nagyon sok tanács, és talán tel.számok is. vagy a
www.kismama.hu, a kismama ujság honlapja, tanácsado rovat, W.Ungváry Renáta szoptatási tanácsado.
gyugyi
ja, pedagogus fizu... ismerös a téma. Andi majd topmodell lesz, oszt hozza a lóvét.
pompom? dike? babcsirol vmi? miért nem ir, már nem olyan pici Gergő, dobhatna egy képet. ticsi és tünde is régen irt.