Új privát üzeneted érkezett!

Zita! Nagyon drukkolok neki és üdvözlöm gyors szövődménymentes szülést kivánok...KépKépKépüdv.vera
Kelemenné Vera

Sziasztok!

Egy kis emberkével többen vagyunk. Reggel 8 óra 26 perckor megszületett Ági babája természetes úton. Jól vannak, pihenik a nagy esemény fáradalmait. Ági üdvözöl mindenkit!

Zita
pzita

Sziasztok!

Barbi, jót nevettem a férjed mondásán "jön egy cici, aztán elmegy" Kép Kép

Zita, köszi a híreket! Ági, nagy-nagy gratula nektek! Minden jót kívánok! Kép Kép Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Ági, gratulálok!

Tünde, Ed babákkal mi a helyzet?
Bence nagyon jó baba, csak nagyon mohó. Tegnap fürdés közben jött rá, hogy éhes és sajnos nem tudtunk neki elég gyorsan cicit adni, amiért olyan üvöltés,hányás, hörgés köv.,hogy teljesen megijedtünk. Nem tudott utána rendesen enni szegényke.

Lányok a hat hetes kontrollon a vizsgálat nagyon fáj? Jövő héten megyek, de még nem érzem magam felkészültnek rá.

Hajni régen írtál mi van Veled?
Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi!

Csak a magam nevében beszélhetek, de remélem másnak is ilyen tapasztalatai vannak. A hathetes kontroll egy sima nőgyászati vizsgálat, aminek során megvizsgálják, hogy a méhed kellőképpen visszahúzódott-e. Ez alapesetben szerintem nem fáj. Nekem kétszer volt hozzá szerencsém a két csemetém miatt, de semmi negatívumot nem tudok írni. És nem is akarok. Szóval kár tartanod tőle.

Zita
pzita

Sziasztok!

Már épp meg akatam dicsérni Kincsőt, mert 3 napig jó kislány volt. Még a kiságyban is aludt. De most! hajnali 2 óta nem alszunk, 2 óránként kér enni. Nagyon fáradt vagyok. Reggel jól "leszidtam", amin jót mosolygott. Hát lehet rá haragudni??? Dehogy!
Szokott sírni evés után is, ha fáj a hasa vagy nagyon fáradt.

Ortopédia: 4 hetes volt, mikor megkaptuk a beutalót a dokinőtől.

Tünde,
köszi a ruhaötletet. Az auchanról tudok, mert a tesóm a budaörsiben dolgozik. Nagyon olcsón szokott hozni rucikat. Tegnap volt időm pakolgatni, és kiderült, hogy egyenlőre van elég ruhája. Most a neten keresgélek, ha találok valami jót, megírom. Nagyon szép a lányod.

Barbi,
mindenki csodálkozott, hogy hogy birom a munkát (k-cs reggeltől estig dolgoztam, 25 fős csoportom is volt, h-sz-p fiú középiskolában tanítottam) De megérte, mert nem a szüléssel voltam elfoglalva, váratlanul jött.
6 hetes vizsgálat: sima vizsgálat, semmi, gáz, végre vége az orvosi vizsgálatoknak!

Laura,
nekem az vált be az utolsó hónapokban, hogy nem foglalkoztam semmilyen módon a szüléssel - egy szülésznő ismerősöm ajánlotta. Minden napra kerestem valamilyen feladatot, sokat csavarogtam. Hétvégén kirándulni mentünk vagy vásárolni a babának. Vajúdáskor pedig a férjem végig velem volt, csendben türtem a fájdalmat, mert cikinek éreztem volna, ha ordítok-férjem előtt.
Szóval szerintem keress valami szüléstől független elfoglaltságot. Nekem bejött.

Áginak gratulálunk!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Nagy nagy gratula Áginak!
Van vki. aki szintén június első napjaira várja a babát? (hátha lesz ismerős a kórházban)
Mi tegnap megint uh-n voltunk, most a Schöpfiben, 9-re lettem berendelve és már 11-kor be is hívtak. No comment..... Borsót ismét fiúnak látták és már 2400 g. Lehet, hogy mégsem baj, hogy császár lesz :-))

puszi mindenkinek,
K.

cuiccolo

Sziasztok!

Barbi, a hat hetes kontroll miatt ne izgulj. Én is csak azt tudom mondani, amit a többiek is, semmi gáz, nem fog fájni.

Ed, köszi az infót az ortopédiáról. Remélem nem vagyunk elkésve, majd rákérdezek.

Cuiccolo, ez igen, tényleg jó nagy babának jósolják! Kép

Kitti kapott egy forgó-zenélő ágyra szerelhető játékot húsvétra. A zenét nagyon szereti, azt szívesen hallgatja, de a figurák még nem kötik le nagyon. Max egy percig nézi, aztán megunja. Majd később remélem jobban fogja élvezni.

Képzeljétek, tegnap megfordult a hasáról a hátára! A párom letette az ágyra, mondta, hogy figyeljek, mindjárt jön. Én éppen a gép előtt ültem, mondtam, hogy mindjárt megyek. És mire mentem már háton volt. Bár igazából ez még csak véletlen lehetett, vagy az is közrejátszhatott, hogy kicsit lejt az ágyunk. Kép

Mackoo, Pindur merre vagytok? Már régen hallottunk felőletek.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Ed, Én is kitöltöm a napjaimat mindenfélével, hiszen eddig lakást néztem, barátnőkkel találkozgattam, vásárolgattam, olvastam, sétáltam, azaz nekem sem forog minden gondolatom a szülés körül, de azért nem lehet nem rá gondolni, márcsak amikor a málnalevél teát a bögrémbe szedem attól is eszembejut. :-)

Cuiccolohoz hasonlóan én is érdeklődnék, hogy van-e valaki, aki április végére, május elejére van kiírva a Schöpfibe. Én Nyéki dokinál és Fehérfi Kriszta szülésznőnél fogok szülni, azaz Róluk is bármi pozitív infó jól jön.

Üdv, Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Rég voltam technikai okok miatt úgyhogy most mindenkinek írok:

Ed!

Az án Julcsám 4,5 hónapos, és 3 óránként eszik. Éjjel-nappal. Viszont a 2860 gr. után most 7050 gr. Mint tudjuk, egy babának a szül súlyát 6 hónapos korára kell megdupláznia. Nem egyformák, persze ehhez hozzzátartozik, hogy én most ezt tartom kötelességemnek, hogy őt akár 2 óránként is szoptassam.
Ha érdekelmég a babaruha, gyere el, és nézz körül, megegyezünk, miután én mindenképp eladnám őket.
323-0700 Renáta

BARBI!

a TEJCSIVEL MI ÚJSÁG? mIT DÖNTÖTTÉL?

Egyébként mi a pelust az esti fürdés után csak reggel cseréáljük, mert van, amikor Juli fel sem ébred- úgy eszik éjjel.

Hicu!

Édua tündér!

Majd én is teszek fel képet, csak én nem tudom úgy "lebutítani" a gépet , ehhez a férjem kell.

Pusz mindenkinek

Renáta
jrenata

Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el, olvastalak benneteket, de valamiért nem engedett belépni. Végül kénytelen voltam újból regisztráltatni magam.

Utólag is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek és gratulálok Lénáéknak Sárához és Áginak is.

A kutacs-témához annyit szólnék hozzá, hogy ha feszesen kidomborodik, az az agyhártyagyulladás jele lehet, úgyhogy azt is komolyan kell venni.
Egyébként Borinak is lüktetett a kutacsa, mostanában már nem látom, hogy lüktetne.

Bio-téma (asszem, Laura kérdezte): nekünk a szülésznő javasolta az orbáncfű olajat gátmasszázsra. A kiírás előtt 2 héttel javasolta (volna) elkezdeni, aztán vajúdás alatt is folytatni a masszázst, állítólag könnyebben tágul tőle az ember. Azért írom, hogy "volna", mert aztán idő előtt megszültem, így aztán nem volt alkalmam kipróbálni a hatását.
Ja, és azt is mondta a szülésznő, hogy a fűnek az olaját kell venni, nem pedig a virágét(?), mert az utóbbi pirosra festi a szöveteket. Ami nem baj, legfeljebb egy kicsit gáz, ha ott bepirosodik az emberKép

A hétvégét Galyatetőn töltöttük, most pihenjük ki a fáradalmakatKép
Bori elég nehezen viselte a változást. Egyetlen percet sem volt hajlandó aludni nap közben, pedig sétáltunk vele, medencében úsztattuk, stb., így aztán estére teljesen bezsongott. Egyfolytában sírt, akármit csináltunk vele, csak a szopi volt elfogadható alternatíva számára. De ahogy letettem, sírva fakadt. Éjjel is állandóan felsírt (amit meg tudok érteni, mert nem volt matrac a kiságyhoz, hanem egy paplant hajtogattunk bele - gondolhatjátok, milyen kényelmes lehetett...), utolsó éjjel már tiszta ideg voltam, mert kiabált, viszont nem ébredt fel, így aztán fogalmam sem volt, mit tegyek. Ha felveszem, garantáltan felébred és akkor aztán elkezd ordítani. Ha nem veszem fel, akkor álmában kiabál és felébreszti a szomszédokat. Képzelhetitek, ahogy Bori elkezdett kiabálni (pl. hajnali fél egykor), megindult a beszélgetés a szomszéd szobákban (a vékony falaknak köszönhetően nagyszerűen hallottam mindent)...

Na, mindegy, itthon vagyunk végre és most alszik a drágám. Az autóban már annyira kókadt és izzadt volt, hogy én már mindenféle rettenetes lázgörcsről fantáziáltam. Aztán ahogy hazaértünk, lássatok csodát!, felélénkült, vigyorgott, sőt, hangosan röhögött!

Viszont úgy tűnik, jön a foga, székrekedése van és mintha a füle is fájnaKép
Ma viszem a fül-orr-gégészetre, hogy megnézzék a fülét. Remélem, csak vaklárma volt.
A fogacskával sajnos nincs mit tenni, remélem, most már mihamarabb kibújik.
A székrekedés pedig...hááát, nehéz ügy. Már adtam neki barackot, almát, még szilvát is, pedig ilyen kicsiknek nem szoktak adni. De semmi eredmény. Már olyan ideges vagyok, mert a könyvek szerint három napnál tovább nem szabad várni, nehogy bélcsavarodást kapjon, úgyhogy ha letelik a három nap, adok neki glicerines kúpot. Ahhoz viszont állítólag hozzá tud szokni a szervezete (arról nem is beszélve, hogy' ordít, amikor beadom neki!) És ma telik le a három nap. Ma még megpróbálom a mirelit meggyet, aztán meglátjuk.

Van valakinek valami jó ötlete székrekedés ellen? Hallottam már a kamilla teát édesköménnyel, azt is ki akarom próbálni.

Ja, mielőtt elfelejtem:
Szó volt az ortopédia beutalóról szípőszűrésre. Nekünk is olyan 4-6 hetes kora körül kellett mennünk és 3-4 hónapos kora körül hívtak vissza ellenőrzésre.
Úgyhogy ha valaki nem kapott beutalót, kérjen a gyerekorvostól. Fontos elvinni a babákat, mert most még tudják orvosolni a problémát, de nagykorában már nem.

Képzeljétek!
Tegnap felhívtam a Vöröskeresztet, hogy tartanak-e elsősegélynyújtó tanfolyamot kisgyerekes anyukáknak. Azt mondták, hogy tartanának ők, de nincs elég jelentkező, legalább 10 embernek kéne összejönnie. Benneteket nem érdekelne a dolog?
Szerintem nagyon hasznos lenne: elmondják, hogy mit kell tenni, ha megégeti magát a gyerek, ha lázgörcse van, mikor kell hozzá orvost hívni, stb. Én pl. mindig problémázok ez utóbbin, mert nem akarom, hogy aggodalmaskodó hülyének nézzenek, viszont attól is tartok, hogy valamit elnézek és emiatt a babámnak valami komoly baja lesz.

Szóval érdekelne valakit? A XI. kerületben az Erőmű utcában lenne a tanfolyam.

Mackoo(o)
mackooo

Sziasztok!

Renáta,
Most éjszaka is 2 órától 2 óránként kért enni. Nem az a gond, hogy enni kér, mert a szopizás ilyenkor gyorsan megy, peluscsere meg csak akkor van, ha bekakilt. Attól fáradok el nagyon, hogy utána nem alszik vissza, vagy ha sikerül neki, hamar felébred. Sikongatni is szokott álmában. Ezt néhány napja csinálja.
egyébként ha elmegyünk csavarogni, akkor 4 órákat is kibír, sőt tegnap 5 órát! Sajnáltam is, rögtön kapott is enni, mikor hazaértünk.
Most éppen elaludt a mai 4. szopizás után.
Tej: írtad, hogy adsz le tejet. Mennyi időnként adsz le és kb mennyit? Azért kérdezem, mert én folyamatosan fagyasztgatok, de a hűtő kezd megtelni. Gondoltam, hogy inkább leadom.
Ruha: köszi, keresni foglak, de szerintem csak a jövő hét vége felé.
gépbutítás: mi az amit nem tudsz megcsinálni? Segítsek? Legalább gyakorlom a szakmámat.:-)

Laura,
Nyékiről csak jót hallottam, egy volt kollégám őt ajánlotta, mert együtt dolgoztak és jól ismerte. uhn és viziten is szimpi volt. Én is Fehérfi Krisztánál szültem, +! Csak jó dolgok maradtak meg a szülésről, már a szülőágyon mondtam, hogy jöhet a következő!
Érdekes ez a málnatea, én inkább málnaszörpöt innék.:-)) Valahogy tőlem ezek távolállnak. A lényeg, amit a szülésznő barátnőm mondott: ne olvassak, nézzek semmit a szülésről. Ne izguljak feleslegesen. Csak ezt akartam mondani.

Tünde,
Kittit mivel eteted, hogy ilyen ügyes???

Tényleg, Ti adtok az anyatejen kívül bármit a babáknak? Anyu szerint kéne adnom neki + folyadékot, de valahogy nem megy. Amíg van tej, egye-igya azt.

Sétáljatok sokat a napsütésben!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Jó régen írtam, de olvasgatlak Benneteket. Én is csatlakozom a gratulációkhoz az ifjú anyukáknak, kíváncsian várom a szülés beszámolókat.
A szopi melletti + itatás nálunk is nehezen ment, szinte semmit nem ivott, nehéz is volt rávenni az ivásra a kislányt, amikor már nem volt tejem (kb. 14 hónaposan). Azóta sem issza meg sem a tápszert, sem a tehéntejet, csak vizet, teát, néha gyümölcslevet, de nem túl sokat.
Egyébként továbbra is jól vagyunk. Majd másfél éves lánykám ad elég elfoglaltságot, mindemellett még a lakásfelújításunk is adna munkát, csak így közel a 6. hónap végén, pocakosodóan elég nehezen megy a takarítás. Az első terhességemmel csak 10 kg-t híztam, ugyanennyi idősen legutóbb majd 2 kg-val kevesebb voltam...
Csak annak örülök, hogy végre kisütött a nap.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!

Laura, én is Fehérfi Krisztinél szültem. Csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. Végig nagyon kedves volt, biztatott, segített. És én őt akartam választani szülésznőnek, de sajna már megvolt neki az 5 embere februárra, így nem tudott elvállalni. És véletlenül pont ő volt az ügyeletes, amikor szültem. Kép

Mackoo, székrekedésre esetleg próbáld ki a Mecsek baby teát, az tartalmaz édesköményt.
Fogacska kibújásához kitartás!
A vöröskeresztes tanfolyamról tudsz részleteket? Hány alkalomból áll? Mennyibe kerül? Én gondolkodom rajta, bár elég messze van tőlünk.

Ed Kép csak tejet kap Kitti. Meg néha egy kis teát.
Egyébként mégsem véletlen lehetett a fordulás, mert azóta a kiságyában is megfordult, és ott nem lejt a matrac. Kép
Én szoktam néha teát adni Kittinek. De csak ritkán, és általában csak néhány kortyot iszik. Én is úgy vagyok vele, hogy ott a tej, szopizza azt. De amikor látom rajta, hogy nagyon fáj a hasa, és csak üvölt, nem nyugszik, akkor jöhet a tea.

Renáta, remélem sikerül mihamarabb képet feltenni.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Hát megérkeztünk mi is.Tegnap délután jöhettünk haza, volt egy elég húzós éjszakánk (fél négyig volt műsor).Most csak annyit szeretnék mondani, hogy Sárával és velem is minden rendben, 9.-én császármetszéssel született meg végül, 3650 grammal és 55 cm-vel.
Ha végre sikerül belerázódnunk a dolgokba jövök és mesélek, meg visszaolvasom, hogy veletek mi újság.Addig is puszi mindenkinek , Léna és Sára

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok Anyukák!
Második gyemekünket várjuk és akinél az elsőt szültem a Szt. Istvánban, babázik , így új orvost keresek. Már kaptam is egy jó tippet... De most igazándiból nem is az orvosokról kérdeznék - mert akiről infot kaptam, állítólag kiváló szakember -, hanem az érdekelne, milyen a kórház szülészete: megválaszthatom-e én a szülés pozicióját; választhatok-e szülésznőt; lehet-e inni vajúdás közben ill. zenét hallgatni stb. Amennyiben tud valaki nekem hosszabb beszámolót írni, annak nagyon örülnék. E-mail-em: hermannfanni@hotmail.com
fantababa

Laura!

Mindkét csemetém a Nyéky doktor, Fehérfi Kriszta szülésznő párosítással látta meg a napvilágot. Csak pozitív dolgokat tudok mondani. Ha írsz egy e-mail címet, akkor részletesebben is mesélek.

Ed!

Eddig két csemetém folyadék fogyasztási szokásairól tudok beszámolni. Ádám kb. 10 hónapos volt mikor már hajlandó volt egy kis vizet is meginni anyatejen kívül, Csilla meg már egyéves is elmúlt. Soha nem volt problémánk esetleges kiszáradás miatt, pedig Csilla nyár elején született, és élete első két hónapja az átlag harmincfokos melegben telt. Ráadásul Csilla nyolchónaposan kapott tőlem egy remek hányós-magas lázas vírust is, de ekkor is csak az anyatejet fogadta el. Amikor elkezdtek mást is inni mint anyatejet, akkor sem nagy mennyiségeket. Aztán szépen lassan kezdtek az arányok változni.

Kata!

Örülök, hogy találkoztam veled is a kórházban. Szurkolok, hogy ne kelljen már sokat várnod a nagy találkozásra a pocaklakóval.

Mindenkinek jó babázást, akinek még a pocakban van, azoknak pedig kitartás!

Zita
pzita

Sziasztok!

Zita,
én is örülök, hogy téged is megismerhettelek! Így azért sokkal jobb, ha az ember arcot is tud kötni a névhez.
Ági babája egyébként tündéri, én alig tudtam tőlük elszakadni. MÁr nagyon várom, hogy a mienk is végre kibújjon!

Léna,
örülök, hogy végre otthon! Madj mesélj! Még egyszer gratula. Akkor pénteken, csak anyukádat értem el telefonon, aztán már nem akartalak téged zavarni, de azért majd számolj be, ha már lesz időd!

Fanni,
üdv itt! Sajnos én még nem szültem, így sokat segíteni nem tudok, bár a szülésznőm már sok dolgot elmondott. Az biztos, hogy szülésznőt választhatsz és zenét is lehet hallgatni, mert nekem mondta a szülésznő, hogy vigyek cd-t, ha akarok,ami tetszik, sőt illóolajokat is mondott, citrus féléket javasolt, de a többi kérdésre nem tudom a választ, majd a többiek! Kép

Jó éjt mindenkinek!

Üdv, Kata
katca

Léna és Sára,

Hatalmas gratula, remélem hamar belerázódtok a közös életbe.
Nagyon várom/juk a beszámolót....

puszi,
K.

cuiccolo

Zita,

Email címem lkomocsin@yahoo.com és megköszönöm, ha írsz Róluk.

Laura
lkomocsin

Ed!

Még valami, ha végképp kimerülsz: van egy Viburcol nevű kúp, ami csak gyógynövényekből áll, és megnyugtatja a babát. Én is adtam Julcsának kb. 2x, amikor úgy éreztem, teljesen lemerültem,. Csak gyógynövények vannak benne. Csodát ebből kifolyólag nem tesz, de ha éjfél körül beadtam, 5 óráig aludt. Ez csak azért volt jó akkor, mert miután mellettem van az ágya, és állandóan pörög: hol a feje akad be, hol a lába, hol a cumi esik ki, egy kis pihenést tudtam szerezni magamnak. De mióta kapta, egyébként is nyugodtabban alszik, és több időt bír ki szopi nélkül. Állítólag jó pár napig adni, amíg a pocakja megszokja a kevesebb kaját éjjel. De beszéld meg az orvosotokkal, az a biztos, az enyém javasolta. Azt mondta: a babának jobb egy kipihent nyugodt anyuka, mint aki ugyan nem alszik miatta, de állandóan fáradt. Meg a tejcsinek sem tesz jót a kimerültség.
A tejleadáshoz a számot már fentebb megírtam. Ami kell még: tüdőszűrés, székletvizsgálat, AIDS teszt, védőnői javaslat. Már napi 100ml-ért is kimennek!Adnak üveget, szappant, steril kendőt, és egy héten 4 -szer kimennek házhoz.

Mackoo!

Ha a Bori :-) ( az én nagylányom is Borcsa) anyatejet kap, az is normális, ha egy héten csak egyszer van széklete!!!!!!
Ebben 100%-ig biztos vagyok, de kérdezd meg azért a védőnőt vagy az orvost is!!

Pusza

Renáta
jrenata

Sziasztok!

Léna, még egyszer gratulálok örülök, hogy renben vagytok, írj mielőbb!

Zita, Ed, Tünde köszi a 6 hetes kontrollal a megnyugtatást! Bár még mindig inkább kihagynám.

Kriszta, az UH várakozást én sem díjaztam!

Laura, engem már nem tudott vállalni a F.Kriszta, de a kh-ban többször találkoztam vele és nagyon kedves volt.

Renáta, köszönöm a sok jó tanácsot, most már 2 mellből szoptatok a fejést abbahagytam mert túl sok volt a tej.

Mackoo, jó volt újra olvasni Boriról! Az elsősegélyre sajnos nem tudok bejutni, mert kiköltöztünk Pestről.:-( A fodrászomhoz se jutok el így már hátközépig ér a hajam.
Minden kismamának ajánlom, hogy a baba előtt menjen el a fodrászhoz.

Ed, én is csak tejet adok Bencének. Minden nap egy órát sétálok az ebédért és néha félek , hogy mi lesz, ha útközben jön rá az evés, mert egyenlőre ő még nem látott cumisüveget.:-)Írtad , hogy Kincső sikongat álmában, újabban Bence is, de Ő ébren és ált. szopi után, ha túl sokáig evett. Elég szörnyű!

Fanni, a kh-ban jó a szülészet, nekem nem volt választott szülésznőm, de az ügyeletes nagyon kedves és ügyes volt, ami segített, hogy könnyen szültem. Gátmetszés kötelező, bordásfal van, de előtte áll egy hütő(biztos gyakori a használat)az 1 ágyas szülőszoba nekem nagyon meghitt volt, a 3 ágyas csúcsforgalomban elég gáznak tűnt a ctg alatt. Ha van vmi kérdésed írj!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

SZiasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Örülök neki, hogy nem csak én nem adok mást a bébinek.
Előző éjszaka Kincső végre aludt! fél5kor ébredt fel először. Végre tudtam aludni egy keveset.
Az érdekes az, ha otthon vagyunk, akkor 2 óránként kér enni, ha csavargunk, akkor kb 4 órával számolhatok. szerdán pl du 3ig 2 óránként evett. Ekkor meguntam, és kibuszoztunk Anyuékkal a budaörsi auchanba. Este 8ig bírta. Vittem egy üveg tejet, de nem kellett neki.

auchan: 449Ft-ért lehet kapni csíkos kertésznacit. Én csak bohócnacinak hívom.

szülőszoba: én a 3 ágyasban voltam. Hát... Csúcsforgalom volt. Csak az nem nézett vizsgálat és szülés közben, aki nem akart. Még látogatókkal is szemeztem, ha nyitva felejtették az ajtót. Mág jó, hogy szólt a sl..er rádió! Bár ott igazán semmi nem érdekelt.

Mennem kell, Kincső megint sír és az apja átpasszolta.

Jó éjt!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Végre eljutottunk odáig, hogy talán le tudom írni nektek a történetünket.Persze ehhez Sára segítsége is kellKépTehát:
22.-én befektettek, semmi nem történt, aztán eljött a 28., amikorra is ki voltunk írva.Még mindig semmi.Végül az orvosi kar úgy döntött, hogy 6.-án csinálnak egy próba indítást(OTT), aztán annak persze semmi hatása sem lett, mint ahogyan a két nappal későbbinek sem.így jött el a péntek, hajnalban (fél ötkor)megkaptam a jó kis előkészítést, majd 8 órakor bekötötték az infúziót.Zoli és anyu ott ültek végig mellettem, szerencsére az egy személyes szobába jutottunk.Fél kettőkor született meg a döntés, hogy mivel a rengeteg infúziónak és a burokrepesztésnek semmi hatása sem volt,(illetve annyi, hogy 80%körüli fájásokkal semmit nem tágultam, és a méhszájtágító injekciót is csak "kiröhögte" a szervezetem)ha beleegyezek irány a császár.Hát beleegyeztem.Jött az altatóorvos, elmondta, minek mi az előnye hátránya, így végül a gerinces érzéstelenítő mellett döntöttünk.Átcipeltek, megkaptam a szurit, és a szurihoz számított kb. 10-15 percre, már kint is volt a babucim.Őt elvitték , ellátták, engem is összeraktak, és 3 órakor már a szobában voltam.
Az utánna következő két nap iszonyú volt,24 óráig nem emelhettem fel a fejem a párnáról, aztán a felkelés is...
De a lényeg, hogy nagyon jól vagyunk, Sára 9/10 apgarral született, teljesen egészséges, és már én is tudok normálisan mozogni.

Igazából egyáltalán nem bántam meg, hogy választottam szülésznőt, mert végig velem volt, még a műtőben is, és utánna is sokszor jött, segített a szoptatásnál.
Végül mégse a saját orvosomnál szültem, mert ő elutazott, viszont a helyettesével(Szakács doktor)is teljesen megvoltam elégedve.
Hát "röviden" ennyi, bár még biztos van amit kifelejtettem.
Remélem lassan végzek a visszaolvasással is, addig is sok puszi mindenkinek.
Léna

nuska

Sziasztok!
Renáta!
Én is azt olvastam, hogy anyatejes babánál még a heti egyszeri széklet is elfogadható, ha az nála a "rend". De Bori eleinte naponta többször kakilt, aztán beállt a napi egyszeri (nagy)kakira. Ehhez képest szerintem aggasztó, ha egyszer csak három napig semmi. És érezhetően rossz is volt a közérzete, tekergett, erőlködött, nyögött. Végül a szilva meghozta a kívánt eredményt.
Azóta visszaálltam a barackra, de tegnap már megint nem kakilt, úgyhogy ma megint bevetettem a titkos fegyvert, a szilvát. Reménykedem...

Amit írtál a tejleadásról, elgondolkodtatott. AZt írtad ugyanis, hogy el kell hozzá menni tüdőszűrésre. Ezek szerint nem árt meg a röntgen, ha az ember szoptat???
Azért kérdem, mert én 2 éve voltam utoljára szűrésen. Szülés után fölhívtam a körzetit, hogy hova kéne mennem szűrésre (mert azóta költöztünk), de azt mondta, hogy amíg szoptatok, szerinte ne menjek (hacsak nincs valami panaszom).
Majd ráérek tavasszal. De én még szerencsére mindig szoptatok, pedig lassan már itt a nyár, aztán pedig szeretnénk a következő babót...
Szóval aggaszt egy kicsit, hogy évek telnek el és nem nézettem meg a tüdőmet. Soha nem dohányoztam, de hát hányan halnak meg tüdőrákban úgy, hogy még egy szál cigi sem volt soha a szájukban!
Szóval (ez most egy kicsit hosszúra nyúlt): lehet szűretni vagy nem?

Közben megjártuk a fül-orr-gégészetet, szerencsére nincs begyulladva a füle, viszont bele volt száradva a fülzsír, ezért ki kellett mosni Bori fülét. Gondolhatjátok, hogy ordított, pedig szerintem nem fájhatott neki. Utána kifejezetten meg volt rám sértődve, mert hát én fogtam le az akció közben. Mindenesetre ezen is túlvagyunk. Azt mondta a dokinéni, hogy hetente egyszer egy csepp paraffinolajat érdemes a babák fülébe csöppenteni (kicsit meghúzni a fülkagylót, attól kiegyenesedik a hallójárat), így nem tud megkeményedni és beszáradni a fülzsír, az olaj valahogy kihozza. Mert ha beszárad, akkor az zavarhatja a babát.

Ja, és az elsősegélytanfolyam.
Közben megtudtam, hogy a III. kerületben indul "Elsősegélynyújtás gyermekeinkért" tanfolyam, két alkalom, ápr. 30. és máj. 7. Du. 2-től estig tart, 6000 Ft és a végén adnak róla valami papírt is (mondjuk nem ez a lényeg, hanem hogy tudja az ember, mit csináljon, ha baleset éri a gyerkőcöt). A Végvár utcában van. A 212-2811-es számon lehet jelentkezni, Barabás Dénesnét kell kérni.
Sajnos én nem tudok menni, mert most kezdtem intimtornára járni, és az még 5 hétig fog tartani. De biztosan jó lesz.

Mackoo
mackooo

Mackoo!

Miután a tejleadáshoz kötelező a szűrés, szerintem nem kérnék, ha ártana, de én rákérdeztem a gyűjtőnél is és a gyerekorvosnál is, és így mentem el a szűrésre.

Renáta
jrenata

Sziasztok Kata és Barbi!
Köszönöm az információkat.

Szia Petrik Zita!
Köszönöm az e-mailben leírt részletes beszámolót. Azt hiszem, tényleg maradok a Szt. Istvánnál. Ott kizárólag egy nő szül egy szobában stb. - és azért ez nekem lényeges. Minden jót, Fanni
fantababa

Sziasztok!

Léna Kép

Örömmel olvastam a babucid megérkezését.Ráadásul: ugyanazon a napon csak 31 év különbséggel érkezett a földre, mint én Kép Kép Ki volt a választott szülésznőd? A csecsemősök segítettek? Én már most azon problémázok, hogy ki fogja nekem azt a rengeteg mindent megtanítani, amit a babával tudni kell...

Volt valakinek olyan panasza a terhesség alatt, hogy nagyon égett a gyomra? Én még éjszaka is felkelek, és olyan érzés, mintha sósavat öntöttek volna a gyomromba. Esetleg valakinek valami jó gyógymódja akadt rá?

Hajni

28
phajni

Sziasztok!

Hajni, nekem a Fülöp Ilona volt a szülésznőm, ő most egyebként a másodikon van beosztva.Nagyon kedves és segítőkész.Amíg bent voltam, előfordult, hogy csak úgy felhívott a másodikra és csak dumáltunk, nem a szülésről vagy a babáról, hanem csak úgy általában.Szóval szerintem tök jó fej volt.
A csecsemősöket meg inkább hagyjuk...

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Ed, Bencét én is ezért rakom ki gyakran a teraszra.Te mit adsz rá kintre?

Léna, mégegyszer gratula!!!

Hajni,
gyomorégés:nekem is volt ilyen a többszöri kevés étel, keksz segített.
Ahogy olvastam a lányokat a választott szülésznők segítettek a szoptatásban, nekem nem volt és elég sokat kínlódtam. Mikor kihozták a babákat Bence mindig akkor aludt, nem tudtam mellre tenni és nem tudtam, hogy ez már az első napokaban is fontos. Így 400gr-t fogyott szegényke. Az utolsó 2 nap ezért végig magam mellett tartottam és "igény" szerint szoptattam.
A csecsemősök 2 kivételével sokat segítettek,ha kérte az ember a gakorlatban, de jó, ha az ember előre utána olvas a szoptatással kapcs. kérdéseknek és akkor valószínűleg kevesebbet aggódik.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Lányok, most veszem csak észre milyen izé vagyok, még meg sem köszöntem a sok szorítást meg a sok gratulát!
KÖSZÖNJÜK SZÉPENKép.

Hajni, igaza van Barbinak, én is csak utólag jöttem rá, hogy a terhességről és a szülésről szinte mindent tudtam, de a szoptatásról semmit.Biztos nem ártott volna ennek is utánna olvasni.
Például képzeljétek el, Sára csak úgy hajlandó enni, hogy a jobb oldalán fekszik.Tehát a bal cicimen gond nélkül, a jobb cicimen, viszont csak akkor, ha a szoptatós párnán a karom alá fektetem.(a hónalj tartással)De mire erre rájöttünk...

jajaj, jelenésem van a lányomnál, puszi nektek, Léna

nuska

Barbi!

Nem gondolkodtál a leadáson? Mindenki maga tudja, de ha neked sok van, egyrészt pénzt keresnél ( 1800Ft/liter), de ami engem inkább motivált: hogy a beteg babóknak segíthetek.
Persze, plusz munka a sterilizálás.

Ed!

Hívj a ruhákkal kapcs., amikor neked jó, aztán megbeszéljük, mikor találkozunbk-ha tényleg érdekel.
Butítás: köszi, hogy felajánlod a segítséget, de a mi gépünkkel készített fotót nem lehet annyira lebutítani, hogy felrakható legyen. ( NIKON Coolpix 5700). A férjem a gépet butítja le, mielőtt a képet megcsinálnám. Én meg absz. anti vagyok ehhez. De ha van ötleted, szívesen veszem!!!

Mindenkinek minden jót!

Renáta
jrenata

Sziasztok!

Renáta,
hívni foglak, ha telefonközelbe kerülök.

Barbi,
itthon Kincsőn body+rugi van. Ilyen szép napos időben, adok rá egy nacit, vastagabb pulcsit, kardigánt, sapit + kiscipőt. A babakocsiban vagy betakarom pokróccal vagy beteszem egy polár anyagból készült zsákba.
Úgy gondolom, hogy 1 réteggel kell rá több, mint rám. Lehet, hogy mások szerint nem öltöztetem fel rendesen, általában minden kismama csodálkozva néz meg minket az utcán. Ugyanis az ő babájuk nyakig be van bugyolálva. Ha fázik, akkor sír. Azért figyelem a pofiját és még egyszer sem volt hideg. Ha levetkőztetem, akkor a pocija jó meleg.

Léna,
nem lettünk okosabbak, hogy milyen lehet a nyékinél szülni. hogy van a pici? alszol éjszaka?

Hajni,
gyomorégés: nekem a babapiskóta segített

most pedig mennem kell Kincsőhöz.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hajni!
Én a Rennie nevű szopogatós tablettát ettem terhesség alatt. Nekem nem jött be se babapiskóta, se keksz, semmi és elviselhetetlen volt. Néha már azt hittem, hogy a fülemen bugyog ki a sósav.
A Rennie elég jó és terhesség alatt is lehet használni, mert nem szívódik fel.
És persze oda kell figyelni, mit eszel. Narancs, barack, paradicsom kiválthatja, ezeket jobb elhagyni ilyenkor.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Itt vagyok, csak valamiért nem engedett a rendszer írni.

Léna, gratula még egyszer. Hát nem volt egyszerű dolgod, de a lényeg, hogy végre már babázhatsz! Kép

Barbi, hát igen, nekem is kéne már menni fodrászhoz. Mennyi mindenre nem gondol az ember pocakosan? Kép Kép

Ed, ez az evés nálunk is így van. Itthon van, hogy akár óránként is megéhezik. De ha elmegyünk valahova, akkor meg olyan jól kibír 3-4 órát is. Köszi az auchanos naci tippet, mi pont most készülünk az Auchanba.

Mackoo, nálunk is úgy volt, hogy Kitti eleinte naponta többször kakilt. Aztán most örülök, ha egyszer sikerül neki. A múlt héten azt csinálta, hogy csak kétnaponta kakilt.
Köszi az infókat a tanfolyamról. Bár mostanában én se megyek, legfeljebb vizsgaidőszak után.

Renáta, jó, hogy írtad, hogy már napi 100 ml tejért is kijönnek. Én is mostanában gondolkodtam rajta, hogy a sulira már elegendő mennyiség van a hűtőben, amúgy meg nem akarok annyit raktározni. Így is már csak reggel szoktam fejni. Pont volt itt a védőnő ma, beszéltem is vele, jövő héten megyünk oltásra, azt mondta, hogy akkor ad beutalót a vizsgálatokhoz.

Hajni, ne izgulj, majd lesz egy csomó minden, amire magadtól is rájössz. Kép Meg hát itt vagyunk mi is, kérdezz nyugodtan, én is rengeteg dolgot innen tanultam meg. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Hajni!

Csak csatlakozni tudok Lénához! Ne csak a szülésről tájékozódj, hanem a szoptatásról is. Sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Elsősorban nem fogsz kétségbe esni, ha valami probléma van a szopizással, mert már olvastál magáról a problémáról, a megoldás módjáról, vagy tudod, hogy ki tud segíteni. Nagyon sokat tud jelenteni az embernek.

Érdemes olvasgatni itt a babanet-en a Rendelőben a Szoptatási tanácsok címszónál, a La Leche Liga honlapján (www.lll.hu), Rózsa Ibolya honlapján (www.iboly.hu). Ha könyv formában jobban szeretsz olvasni, akkor érdemes megvenni a Szoptatás című könyvet (szerzők: Elisabeth Hormann és Márta Guothgumberger), könyvesboltban 3500.- Ft, ha a Kismamától rendeled vagy veszed a kiadónál, akkor 3200.- Ft. (A www.kismama.hu-n megrendelhető.) A könyv nemcsak hasznos, hanem nagyon szép a kivitele is. A könyvnek nagy előnye, hogy a kórházba is be tudod vinni, és abban a pár napban, amit mindenféleképpen ott kell töltened, és még nem kell a babán kívül mással foglalkoznod (háztartás, vendégek özöne), addig is tudsz olvasgatni.

Légy előre felkészült, és akkor valószínűleg már túl nagy meglepetés nem érhet.

Zita
pzita

Sziasztok!!!!
Hát itt vagyunk.....Végre
Nagyon köszönjük mindenkinek a gratulációt!!
Zita,Kata-Nektek a közvetítést is!!!!
Tegnap jöttünk haza,kicsit sárgán,mert persze ezt is ki kellett próbálni.
A szülést majd később írom,ha érdekel valakit!?
A kórház előtt le a kalappal!!!!
30 órán át vajúdtam,de minden csoport,minden tagja maximálisan segítőkész volt!! Köszönöm nekik ezúton is. Meg persze az osztályos nővérkéknek is. Nagyban megkönnyítették a kórházi tartozkodást a segítségükkel és kedvességükkel!!!!
Szóval szerintem nagyon jó választás a Schöfi!!!!!
Fanni--Akkor és ott nem fog érdekelni,hogy hányan vannak még a szobában. Én az utolsó órában szinte ki sem nyitottam a szemem,nem hogy még fel is fogjam,hogy mit látok..

:::ÁGI

Kép
iroko

sziasztok!

lányok, ti hogy vagytok az esti fürdetéssel?Ha épp alszik, felkeltitek?Mert én fél 7- 7 körül szoktam fürdetni, de ez már a második este, hogy átalussza, és már fél kilenc, és még jelét se mutatja az ébredésnek.

Ed, hát nem tudtam meg, legfeljebb a következővel,de nekem a Szakáccsal sem volt semmi gondom, igazán kedves volt.Pénteken megyek hozzá varratszedésre, és akkor akarok majd neki pénzt adni, csak az összeggel vagyok gondba, mert a Nyékinek ugye, volt egy előre kigondolt összeg, de így egy "beugrósnak"nem tudom mennyi legyen.

Azt hiszem megyek ébreszteni, puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Ági! Jézus!!!! 30 óra vajúdást hogy' lehet kibírni?! Most már aztán TÉNYLEG nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre.

Léna!
Ez az ébresztés dolog nekem is örök probléma. Mi 1/2 9-kor szoktuk fürdetni Borit, de előfordul, hogy belealszik. Ilyenkor nem szoktam felébreszteni, várok még egy fél órát, hátha magától felébred, de ha nem, 9-kor azért felkeltjük, különben nagyon későn kerül ágyba (bár úgy tűnik, ez jobban zavar minket, mint őt, mert én elalszom szopi közben).
De ahogy nő a baba, egyre ritkábban fordul ez elő, mert többet van ébren. Mondjuk Bori elég furcsa napirenddel él, mert délelőtt alszik és délután van ébren. Este hazajön apa is, és akkor játszanak, szóval nem nagyon szokott már közvetlenül fürdés előtt elaludni.

Mackoo
mackooo

Ági!
Engem is érdekel hogy lett 30 óra. Mikor mentél be a kórházba? Elment a magzatvized és még onnan 30 óra? Vagy hány perces fájásoktól 30? Nekem már nem sok van hátra, ezért ha van bármi trükk, amivel csökkenthető a fájdalom mennyisége vagy hossza, akkor lc osszátok meg...
Köszi, Laura
lkomocsin

sziasztok,

Kicsit off leszek: van vkinek. Chicco babakocsija? Ha igen, meg van vele elégedve, nem nagyon szűk egy nagyobb babának?

K.

cuiccolo

Sziasztok!

A mai nap jóhíre: kaptam sms-t Katától, ma 8:59-kor megszületett Máté, 3680 g és 56 cm. Mindketten jól vannak.
Úgy örülök neki, nagy-nagy gratula! Kép Kép

Kági, gratula neked is még egyszer. Szüléstörténetet írjál, én kiváncsi vagyok, bár Katától már hallottam néhány dolgot. Azért nem semmi, hogy 30 órát vajúdtál. De örülök, hogy mégis elégedett voltál a kórházzal.

Léna, nálunk 8-kor van fürdetés. Próbálom úgy időzíteni, hogy akkor ne aludjon. De ha mondjuk éppen alszik, akkor várunk amíg felébred. Eddig csak kb kétszer volt ilyen, és akkor is csak fél órát csúsztunk.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Írok,majd sztorit,de később.
GRATULÁLUNK a Máténak és persze a szüleinek is!!!

:::Ági

Kép
iroko

Szia Ági!Szeretettel gratulálunk nektekKépKépKépKépKép a 30 órás vajúdás nem semmi teljesitmény majd ird meg ha gondolod hogy mi volt ...legyetek ügyesek és sok sok anyatejet a babónak és neked sok sok boldogságot az anyasághoz ha valamiben segithetek irj nyugodtan üdv.veraKépKépKép
Hunter

Sziasztok!

Renáta, gondolkodtam rajta, de pl. most pár napja 2 óránként eszik és teljesen kiszívja, úgyhogy nem merek fejni, mert nem tudom mikor lesz rá szükség. Minden elismerésem egyébként a leadásért!
Tegnap méreckedtünk 5400 gr,2200gr-t híztunk 6 hét alatt. Nem akarom így hizlalni,de mit csináljak. Anyám szerint adjak teát mert állandóan tele a hasa.

Lányok, nekünk meg túl sok a kaki minden kaja után van, ha nincs meg szegény erőlködik.

Ed, kb. én is így öltöztetem kintre eddig, de most ezzel a meleggel gonban vagyok. Én a rugi fölé most csak egy plüss kabit+naci+sapkát adok, de attól tartok, hogy túlöltöztetem.Bár még nem reklamált.

Tünde, eddig én sem értettem miért növeszti egy csomó anyuka a haját. :-)

Ági, gratulálok!!!A 30 órán én is meglepődtem!

Léna, mi kihagyjuk az esti fürdést, ha alszik, de ez ritka mert ált. akkor igényli a legtöbb foglalkozást. Alvással egyébként, hogy álltok?

Beutaltak minket is a Heim.-be csípőszűrésre. Remélem kifogunk egy nyugis napot.

Puszi
Barbi+husi Bence

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Barbi!

Ez igen, jó rendesen hízik ez a gyerkőc! Kép

Nekem pont most mondta a védőnő, hogy kb 6 hetesen állnak át a babák. Addig nekünk is naponta többször kakilt, most általában csak egyszer, de van, hogy kimarad egy-egy nap.

Öltöztetés: én csak egy kabátot és sapit adok rá.

Mi hétfőn fogunk kapni csípőszűrésre beutalót.

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbi!

Kérdezd meg az anyukádat, hogy az miért jobb, ha teával töltöd meg a hasát? Meg azt is kérdezd meg tőle, hogy szerinte mennyi idő alatt emésztődik meg az anyatej? Bocs, ha kicsit durva voltam, de néha nagyon ugrok az ilyen bölcsességekre. Főleg, mert utána meg, ha esetleg nem szopik rendesen a baba, mert tele van a teával, akkor ártatlanul néznek, eme nagy okosságok ajánlói.

Egyébként az én két csemetém is egy darabig minden táblázatot felülmúlva hízott, aztán négy-öt hónaposan lassítottak. Mint később megszerzett ismereteim alapján, most már tudom, hogy ez teljesen normális a csak anyatejes babáknál.

A kakilás nagyon tág keretek között normális. A napi többszöri pont ugyanúgy normális, mint a heti egy. Természetesen szintén az anyatejes apróságokról van szó. Akkor kell aggódni, ha az állag változik hirtelen, vagy valami egyéb nagyon kirívó változás van. És idővel csökken a kakis pelenkák száma, mint, ahogy azt Tünde is írta, ill. a védőnője mondta.

Röviden: Szerintem kár aggódnod.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Barbi,
az ortopédián sokan lesznek, de szólj, hogy picivel vagy. Mi rögtön bemehettünk. Pelust vigyél be, mert engem leszidott a dokibácsi, hogy nem volt nálam.

Ne aggódj, az én anyukám is folyton azt mondja, hogy miért nem adok neki teát. Mindig azt mondom neki, hogy majd. És mivel nem lakunk együtt, nem tud többet beleszólni. Amikor mi voltunk picik, az volt a divat, ők ahhoz vannak szokva. Őket is megérthejük, de nem kell rájuk hallagatni.

Öltözködés: most már én is csak 1+ réteget adok rá.

Kakilás: Kincső még mindig sokat kakil, bár már találkoztam "tiszta" pelussal.

Sajnos most nincs jól, folyik az orra, szipog, alig kap levegőt. Tegnap este még hányt is. Úgyhogy a ma délután megyünk az orvoshoz. Azt hiszem, túlzásba vittem a csavargást. (posta, okmányiroda, cégbíróság...)

Esti fürdetés: mi 9 körül fürdetjük. Ha alszik, nem ébresztjük fel, mert akkor sír fürdés közben. Egyszer megtettük.

Kincső is hízik rendesen, kis pufi, hatalmas tokája van. Hétvégén mértük utoljára, talán most már elérte az 5 kilót. Igaz ő 2950g-mal született. Ma 8 hetes. Hogy szalad az idő!

Gratulálunk Katának és Máténak!

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Beszéltem reggel Katával, jól vannak. Neki is aránylag gyors szülése volt, kb 7 óra, ha jól emlékszem, de majd úgyis mesél. Csak azt akartam írni azoknak, akik még nem szültek, lehet, hogy mégis hatásos az a málnalevél tea? Kép

Ed, igen a mi időnkben még más volt a divat. Anyukám is nagyot nézett, hogy tényleg 6 hónapig nem akarok mást adni az anyatejen kívül. Remélem Kincső hamar meggyógyul!

Húha, minden baba így gyarapszik? Kitti meg éppen a minimumokat hízza, pedig eszik rendesen. Két hónap alatt hízott eddig egy kilót. Egy kicsit néha aggódtam azért miatta, de aztán rájöttem, hogy felesleges. Úgy látszik ő ilyen típus, ennyi elég neki. Legalább könnyebb emelgetni. Kép

Ma jó nagyot sétáltunk. Jött anyukám, mert szabin volt. Mentem tüdőszűrésre. Igen, csak éppen egy kicsit el voltam tájolva. Ebben a kerületben még nem voltam tüdőszűrön. Telefonon kérdeztem, hogy merre van, és gondoltam, hogy lesétálunk addig. Sétáltunk vagy egy órát, csakhogy pont az utca másik végéről volt a számozás, és még pluszban kellett menni egy csomót. Nem is lett volna baj, olyan jó idő volt. De Kitti pont akkor ébredt fel, amikor odaértünk, és annyira elkezdett sírni. Még szerencse, hogy gyorsan végeztem, de hazafelé egy darabig kézben kellett hozni, hogy ne sírjon annyira. Aztán mire hazaértünk persze megint elaludt. Kép

Olyan jó, Kitti most már nagyon élvezi a húsvétra kapott forgózenélő ágyra szerelt játékot. Szinte mindig elhallgat, ha megszólal, és annyira nézi és tekergeti közben a szemét. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Köszi a fürdéssel kapcsolatos tapasztalatokat.
Én is gratulálok Katáéknak.

Ma vagyunk pont két hetesek, és elvesztettük a köldökcsonkunkat.Kép
Viszont az evéssel vannak gondok, egy hét alatt összesen 3 dkg-t hízott csak.Olyan mintha estére valahogy elfogyna a tejem, ő meg csak üvölt, szegény.Szerintetek ez lehetséges?

Barbi, az alvással szerintem egész jól állunk, éjjel egyszer kel fel enni, de általában utánna egyből vissza is alszik.

Puszi, Léna

nuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?