Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el, olvastalak benneteket, de valamiért nem engedett belépni. Végül kénytelen voltam újból regisztráltatni magam.
Utólag is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek és gratulálok Lénáéknak Sárához és Áginak is.
A kutacs-témához annyit szólnék hozzá, hogy ha feszesen kidomborodik, az az agyhártyagyulladás jele lehet, úgyhogy azt is komolyan kell venni.
Egyébként Borinak is lüktetett a kutacsa, mostanában már nem látom, hogy lüktetne.
Bio-téma (asszem, Laura kérdezte): nekünk a szülésznő javasolta az orbáncfű olajat gátmasszázsra. A kiírás előtt 2 héttel javasolta (volna) elkezdeni, aztán vajúdás alatt is folytatni a masszázst, állítólag könnyebben tágul tőle az ember. Azért írom, hogy "volna", mert aztán idő előtt megszültem, így aztán nem volt alkalmam kipróbálni a hatását.
Ja, és azt is mondta a szülésznő, hogy a fűnek az olaját kell venni, nem pedig a virágét(?), mert az utóbbi pirosra festi a szöveteket. Ami nem baj, legfeljebb egy kicsit gáz, ha ott bepirosodik az ember
A hétvégét Galyatetőn töltöttük, most pihenjük ki a fáradalmakat
Bori elég nehezen viselte a változást. Egyetlen percet sem volt hajlandó aludni nap közben, pedig sétáltunk vele, medencében úsztattuk, stb., így aztán estére teljesen bezsongott. Egyfolytában sírt, akármit csináltunk vele, csak a szopi volt elfogadható alternatíva számára. De ahogy letettem, sírva fakadt. Éjjel is állandóan felsírt (amit meg tudok érteni, mert nem volt matrac a kiságyhoz, hanem egy paplant hajtogattunk bele - gondolhatjátok, milyen kényelmes lehetett...), utolsó éjjel már tiszta ideg voltam, mert kiabált, viszont nem ébredt fel, így aztán fogalmam sem volt, mit tegyek. Ha felveszem, garantáltan felébred és akkor aztán elkezd ordítani. Ha nem veszem fel, akkor álmában kiabál és felébreszti a szomszédokat. Képzelhetitek, ahogy Bori elkezdett kiabálni (pl. hajnali fél egykor), megindult a beszélgetés a szomszéd szobákban (a vékony falaknak köszönhetően nagyszerűen hallottam mindent)...
Na, mindegy, itthon vagyunk végre és most alszik a drágám. Az autóban már annyira kókadt és izzadt volt, hogy én már mindenféle rettenetes lázgörcsről fantáziáltam. Aztán ahogy hazaértünk, lássatok csodát!, felélénkült, vigyorgott, sőt, hangosan röhögött!
Viszont úgy tűnik, jön a foga, székrekedése van és mintha a füle is fájna
Ma viszem a fül-orr-gégészetre, hogy megnézzék a fülét. Remélem, csak vaklárma volt.
A fogacskával sajnos nincs mit tenni, remélem, most már mihamarabb kibújik.
A székrekedés pedig...hááát, nehéz ügy. Már adtam neki barackot, almát, még szilvát is, pedig ilyen kicsiknek nem szoktak adni. De semmi eredmény. Már olyan ideges vagyok, mert a könyvek szerint három napnál tovább nem szabad várni, nehogy bélcsavarodást kapjon, úgyhogy ha letelik a három nap, adok neki glicerines kúpot. Ahhoz viszont állítólag hozzá tud szokni a szervezete (arról nem is beszélve, hogy' ordít, amikor beadom neki!) És ma telik le a három nap. Ma még megpróbálom a mirelit meggyet, aztán meglátjuk.
Van valakinek valami jó ötlete székrekedés ellen? Hallottam már a kamilla teát édesköménnyel, azt is ki akarom próbálni.
Ja, mielőtt elfelejtem:
Szó volt az ortopédia beutalóról szípőszűrésre. Nekünk is olyan 4-6 hetes kora körül kellett mennünk és 3-4 hónapos kora körül hívtak vissza ellenőrzésre.
Úgyhogy ha valaki nem kapott beutalót, kérjen a gyerekorvostól. Fontos elvinni a babákat, mert most még tudják orvosolni a problémát, de nagykorában már nem.
Képzeljétek!
Tegnap felhívtam a Vöröskeresztet, hogy tartanak-e elsősegélynyújtó tanfolyamot kisgyerekes anyukáknak. Azt mondták, hogy tartanának ők, de nincs elég jelentkező, legalább 10 embernek kéne összejönnie. Benneteket nem érdekelne a dolog?
Szerintem nagyon hasznos lenne: elmondják, hogy mit kell tenni, ha megégeti magát a gyerek, ha lázgörcse van, mikor kell hozzá orvost hívni, stb. Én pl. mindig problémázok ez utóbbin, mert nem akarom, hogy aggodalmaskodó hülyének nézzenek, viszont attól is tartok, hogy valamit elnézek és emiatt a babámnak valami komoly baja lesz.
Szóval érdekelne valakit? A XI. kerületben az Erőmű utcában lenne a tanfolyam.
Mackoo(o)