Sziasztok!
A mai nap szinte eseménytelenül zajlott odabennt (mármint a pocakban).
Reggel NST (tökéletes szívhanggal, sok mocorgással).
Utána Fábián megnézte a magzatvizet (mielőtt megijednétek, abszolút nem volt fájdalmas a művelet), és azt mondta, kristálytiszta.
Aztán UH- no ott is minden tök rendben, kb 3400 a babó most
Fájás egy icurka picruka se, még keményedések se nagyon, pedig már nem szedek Magne B6- ot se.
Szóval mindezek tükrében azt mondta a doki, hogy egy hetet még nyugodtan várjunk, de lehet, hogy hétvégére már jó lenne, ha befeküdnék. Ha egy hét múlva se indul be, akkor jön a zselé.
Erről nem tudom, mennyit hallottatok, én a kóházban a többi csajtól hallottam róla először. Ezt a zselét felnyomják a méhszájhoz, állítólag teljesen természetes cucc, ami arra ösztönzi a szervezeted, hogy magától termeljen oxitocint. A hatása elég jó, durva fájások indulnak tőle és hamar kitágulsz, szóval gyors szülés eredményez.
No persze remélem, magától elindul ez a kis manócska.
Amúgy mentem ebéd utánra már a fiamért az oviba (no nem mondom meg, milyen fogadtatás ér bennt minden nap már, hogy hogy hogy egyben vagyok még), délután meg játék, kis takarítás, abszolút semmi pihenés. Heni, még van egy dolog, amit bevethetünk, de ahhoz a párunk is kell
Heni! Túl sok mindent nem csinálnak Veled ott bennt, ha túlhordós vagy, bár ez doki függő. Ha totál mindened rendben, akkor napi 1-2 NST és ennyi. Ha beindul valami fájás, akkor is csak akkor vizsgálnak meg, ha már rendszeresek.
Ha valamivel baj van, akkor kicsit több a vizsgálat (vérvétel, UH stb)
Szóval összefoglalva elég uncsi ott bennt ilyen szempontból. Nekem szerencsém volt, mert arra a majdnem egy hétre nagyon jó kis szobaatársakat kaptam, rengeteget röhögtünk, trécseltünk.
Szülésznők:
Én is azt hittem, de jó, találkoztam egy csomó szülésznővel, akiket megismerve nem fogok majd aggódni, de az a rossz hírem, hogy akikkel találkozunk, nem azok lesznek bennt a szülőszobában, ugyanis háromhavi turnusban váltják egymást a szülőszobán, illetve azon kívül.
Úgy döntöttem, mégis kiveszem majd a fizetős szobát, ha lesz szabad, mert elég durván fűtenek odabennt és a sok kismama nem engedi meg a kórtermekben, hogy kinyissák az ablakot a babákra hivatkozva (a mi szobánkban éjjel- nappal nyitva volt, jó volt, hogy jött be a friss levegő, anélkül, hogy fáztunk volna). Viszont szerintem se a babáknak, se nekünk nem használ, ha egész nap az 50 fokban főlünk, semmi levegő nélkül. Nem hiszem, hogy több baci jön be az ablakon, mint a túlzsúfolt folyosóról, ahova kitólják a babákat.
Az összeget én első hallásra nem sokalltam, merthogy Csapótól jöttem át, aki alapvetően drágább. Anno a fiamnál már 5 éve 50 ezret adtak a volt dokimnak, ennyi infláció belefér.
Tény, hogy jó lett volna utólag nekem eldönteni, mennyit akarok adni, de nem szólok egy szót se, mert tényleg van egy orvosom, aki odafigyel a gyerekemre és rám is, nem csak úgy beesik majd a szülőszobába. Merthogy az előző kb ennyi volt.
Találkoztam olyan kismamával bennt, akit le se szart a saját orvosa, meg olyannal is, aki nem fogadott orvost és ezért nem történtek napokig dolgok, mert nem vállalta fel senki.
Szóval úgy gondolom, ennél többet is megér, hogy tudom, biztonságban vagyunk.
No, megyek aludni.
Kellemes estét mindenkinek!
Ors