Új privát üzeneted érkezett!

Igen-igen,ő az. Örülök hogy megtaláltad:) majd írd meg milyen volt, ha hozzá mész.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Oké :)Elég jókat olvasok róla, remélem jó is lesz :)
Igaz tervben a baba, és legalább már doki is van kialakulóban, remélem nem fog nagy csalódás érni a leírtak és olvasottak alapján.

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

timie: Bocsánat, hogy beleszólok, de én is csak jókat halottam erről a dokinőről. Az unokatesóm is hozzá jár, ő nagyon meg van vele elégedve. Voltak problémái a terhessége elején, a doki nagyon rendes volt vele, hétvégén is számíthatott rá!

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 

 
 

Sziszó, millió köszönet érte, hogy beleszóltál, nehogy bocsánatot kérjél, minden pozitív hozzászólás a doktornővel kapcsolatban nekem egy jó érzés, mert hozzá szeretnék majd menni.
Szóval köszönöm :))
Ha másnak is van véleménye, azt is szívesen várom.

Kép
timie
 
 


Heni!

Remélem, már túl is vagy a "nehezén"! Ha nem, akkor kitartás!!!
Tegnap már akartam írni, de néha bemondja a net az unalmast... :(

Timie!
Én Jex Annánál "kezdtem", én is nagyon szimpinek találtam, de sajnos télleg nagyon hamar ment el szülni. Ő ajánlotta Fábián Istvánt, most őhozzá kerültem. Ő az Örs v. téri sztk-ban rendel, illetve az uh-ot a magánrendelőjében csinálja a Népfürdő u-ban (XIII: ker). Nem tudok szülési tarifát, majd megkérdezem, de eddig nagyon rendes volt, bár szerencsére nem sok panaszom volt (rendes kismama vagyok :lol: ). Szóval ha nem válik be az előbb említett dokinőd, akkor őt tudom ajánlani.
De amúgy eddig az összes Uzsokis orvosról jókat hallottam, szóval nem nagyon tudsz mellényúlni! :)

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék én is Hozzátok, a májusra kiírt uzsokis kismamik számát gyarapítandó. Én Garamvölgyihez járok vizsgálatra a magánrendelőjébe, de az UH-kat, vérvételeket az Uzsokiban szokták csinálni.

Legutóbb azt mondták, hogy kb. március végén költözik le az I. emeleti ideiglenes helyére a szülészet és hogy nem lesznek egyágyas szobák. Legalább a fizetős szobán nem kell többet gondolkozni. Bár kíváncsi vagyok, tényleg meglesz-e a költözés.
Engem a kórház állapota egyelőre nem nagyon izgat (bár a szülőszobát még nem láttam), többet jelent, hogy minden doki, asszisztens, szülésznő, akikkel eddig találkoztam, nagyon jó benyomást tett rám. Azt hiszem, jó kezekben leszünk akkor is, ha körülöttünk folyik az építkezés!

Gratulálok a babákhoz!
Sztocsi, hova jártok gyerekorvoshoz? Esetleg priviben megírhatnád, kihez, és mi volt vele a gond.
Persze, a pozitív tapasztalatok is érdekelnek, akinek van ilyen.
Mostanában esedékes a gyerekorvosválasztás, egyelőre elfogadtam a védőnő által ajánlott körzeti gyerekorvost, mivel senkiről nincs infom.

Kép
Kép
vuki124
 
 


Sziasztok!!

Azoknak, akik a kórházváltáson gondolkoznak:
nem az a legfontosabb, hogy milyen állapotban van a kórház. Én nagyon sok rosszat hallottam a kimondottan "felkapott" helyekről. Lehet, hogy szépek és akár kádban is vajúdhatsz, csak éppen nem mutatják meg, hogy rakd tisztába a gyerekedet, hogy szoptasd, hogy kerüld el a mellgyulladást. Annyira tömve vannak, hogy lehet, hogy a szülészetre csak pár nap múlvas kerülsz. Én nagyon örülök, hogy úgy hozta a sors, hogy ott szültem, pedig a "régi" részbe kerültem, nagyon kényelmetlen volt az ágy, a fürdő lerobbant, ráadásul 8 napot voltam a császár miatt. Viszont mindenki nagyon kedves volt, nem volt pofavágás, ha segítséget kértünk. Nekem pozitív emlék marad, pedig tényleg nem vagyok igénytelen.

Kép
jandrea
 
 


maximálisan egyet értek az előttem szólóval. ez a "családias" kórház semmiben sem hasonlítható egy "nagyüzemhez"! annyi ismerősöm szívta már meg a dokik, személyzet oda nem figyelése miatt, hogy az rettenetes. és nem csak kellemetlenségek, hanem tragédiák is történtek... szóval én áldom az eszemet, hogy ragaszkodtam az uzsokihoz!

ja, és még a dokihoz (de csak gyorsan, mert hiszti van) :)
én a Mecsérhez jártam sztk-ba szinte végig (magánrendelésről szó se volt!), nála is szültem volna, de aztán az élet máshogy hozta, és a dokim beküldte maga helyett mindenki kedvenc helyettesét, a Fábián dokit. róla már írtak az előbb. én mindkettőjüket csak ajánlani tudom!
nem tudom, mennyire szempont, de tőlem egyikük se kért pénzt semmiért.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


sziasztok!

üdv mindenkinek!
szeretnék én is csatlakozni az előttem szólókhoz.
én nagyon elgondolkoztam amikor az orvosváltáskor kórházat is kellett váltanom az uzsokira. visszariasztott, hogy nincsenek külön ajtóval elválasztott szülőszobák, meg alternatív lehetőségek. De a terhesség végére nem volt fontos már egyik sem, csak az, hogy tudtam, itt van az orvosom, és a szülésznőm. És egyáltalán nem csalódtam, mindenki rendkívül kedves, türelmes, a nővérek, és még a csecsemősök is. Higgye el mindenki, hogy az uzsokiban jó helyen van!

az én orvosomnak ugyan csak magánrendelése van, de nem kér pénzt a szülésért. újpesten rendel. nála emberségesebb, hozzáértőbb orvost ritka találni. (kerestem sokat az elmúlt pár évben, van sok tapasztalatom, ő a 4., aki végül mindenben megfelelt, pedig csak annyit szerettem volna, ha törődnek velem, ami azt hiszem nem nagy kérés)

Kép
Kép
Kép
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Na, pár napig megint bennt voltam, de ez a baba nem akar kijönni :) Mivel amúgy minden rendben van, hazaengedtek ma (no papíron még ott vagyok).
Most naponta járok be majd.

Jex annát én naponta látom a kórházban, nem tudom, vállal- e még valakit, de úgy tudom a 30. hete környékén jár már.

Nekem Fábián a dokim, 80 ezret kér fixen. Azért kér, mert külön szerződéssel van a kórháznál, és tejelnie kell arra felé is.
Az ő helyettesítője, mármint, ha valami oknál fogva mégse lenne ott szülésnél, Gerencsér Géza, akivel szintén találkoztam, lévén, hogy Fábián pont múlt héten volt síelni. Gerencsér is nagyon szimpi és csak jókat hallottam róla.
Amúgy Fábiánt tényleg maxximálisan tudom ajánlani, nagyon odafigyel az emberre, bármi gond felmerül, alaposan kivizsgálja, mielőtt paráztatna. Arról nem is beszélve, hogy bármikor hívod, felveszi Neked a telefont, még rendelés alatt is. Ezt onnan tudom, hogy én bármikor hívom, sikerül elérnem, legfeljebb mondja, hogy most épp van nála valaki, de azért mondjam, miért hívom. Anyósom egy hétig körözte telefonon, mire sikerült elérnie, szóal ebből gyanítom, hogy a kismamáinak azonnal és minden körülmények között felveszi a telefont.

No, most megyek kiszedni a fiam a kádból.

Szép estét mindenkinek

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Sziasztok,
Sanghai, bjuti, plussz többiek, akik szorítanak- köszönöm szépen! Sajnos még mindig semmi esemény. Tudom, hogy türelmesnek kell lenni és hogy ez még nem túl sok túlhordás, ettől függetlenül, eléggé hullámzik nálunk a hangulat- tegnapelőtt egész jól elvoltunk a férjemmel („élvezzétek az utolsó kettesben töltött napokat”)tegnap meg épp taccson voltunk- az ultrahangból az derült ki, hogy elég nagy a gyerek, négy kiló, de lehet több is... Kíváncsi vagyok, mi lesz a mai vizsgálaton, megyek Mecsérhez is. A házi praktikák, mint fürdő, séta nem jöttek be, a lépcsőzést alapból nem bírom.
Hogy hozzájáruljak én is a Kórház a város szélén – hangulathoz :D : tegnap fullon volt a szülészet, egy órát vártam az NST-re, úgy, hogy időpontra mentem. Az egyik kismamának szóltak, hogy ha lehet, estig várjon a szüléssel, mert tele van a szülőszoba :oops: Mi volt vajon az éjjel? Én is reménykedtem a hidegfront burokrepesztő hatásában, de úgy látszik, mi ellenállunk ennek (is)....
Azért ez a napi kórházazás arra jó, hogy legalább látom, milyen a személyzet az Uzsiban. Eddig mindenki nagyon rendes volt, bárkivel összeakadtam. Három szülésznőt ismertem meg, egyik Krisztina, másik Violetta, a harmadik nevét sajnos elfelejtettem, de kedveses voltak nagyon, és a dokik is. Őszintén szólva kicsit félek is, hogy ha sokat járok, kiderül, hogy valamelyik mégis bunkó, és akkor meg attól idegeskedek majd.
És: én is láttam Jex Annát!!!! Bár nem beszéltem vele, de így külsőre elég szimpatikus- azt nehezen tudom elképzelni, hogy áprilisban szüljön, elég kicsinek tűnik a hasa, de persze attól még lehet.
Orsi, mit csinálnak a kórházban, ha plusznapok miatt benn kell lenni? Történik is valami, vagy csak befektetnek?
Szerintem a 80 rugó kicsit sok, bár nyilván csak kifizetni az, én 100-as tarifát is hallottam már. Mecsér nem mond konkrét összeget, ez nekem teljesen megfelel, mert annak fényében szeretnénk eldönteni, hogy mennyit is dolgozik majd rajtam :wink:
Sztocsi, neked épp nem volt ott a szülésnél, akkor a pénzt a helyettesnek illik adni, vagy senki nem kap semmit?

Na húzok intézkedni, mindenkinek kellemes napot,
Heni
hermione71
 
 


Heni:
én kb a 36. terhességi hetem óta nem találkoztam a Mecsérrel. 2 hétre ment el síelni, és pont aznap ért haza, amikor szültem. úgyhogy én az utolsó pár vizsgálatot már a Fábiánnal csináltam, hozzám ő járt be a kórházban is, és kontrollra is hozzá mentem, úgyhogy én neki adtam pénzt. de most hogy hallom ezt a 80ezret kicsit lelkifurim van... velünk elég rosszul járt anyagilag szegény... pedig nagyon bírtam őt, csak a férjem teljesen hálapénz-ellenes.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Orsi, akkor most már te is bekerültél a drukkolandók közé! :)

Szóval: Heni, Orsi - megy a drukk, hogy most már tényleg kijöjjenek azok a babók!

Uhh, ez a Fábián féle 80 kissé durva nekem is. Mondjuk én még nem kérdeztem rá nála, de ezek után nem is fogok... :oops:

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

A mai nap szinte eseménytelenül zajlott odabennt (mármint a pocakban).

Reggel NST (tökéletes szívhanggal, sok mocorgással).
Utána Fábián megnézte a magzatvizet (mielőtt megijednétek, abszolút nem volt fájdalmas a művelet), és azt mondta, kristálytiszta.
Aztán UH- no ott is minden tök rendben, kb 3400 a babó most :P
Fájás egy icurka picruka se, még keményedések se nagyon, pedig már nem szedek Magne B6- ot se.
Szóval mindezek tükrében azt mondta a doki, hogy egy hetet még nyugodtan várjunk, de lehet, hogy hétvégére már jó lenne, ha befeküdnék. Ha egy hét múlva se indul be, akkor jön a zselé.
Erről nem tudom, mennyit hallottatok, én a kóházban a többi csajtól hallottam róla először. Ezt a zselét felnyomják a méhszájhoz, állítólag teljesen természetes cucc, ami arra ösztönzi a szervezeted, hogy magától termeljen oxitocint. A hatása elég jó, durva fájások indulnak tőle és hamar kitágulsz, szóval gyors szülés eredményez.
No persze remélem, magától elindul ez a kis manócska.

Amúgy mentem ebéd utánra már a fiamért az oviba (no nem mondom meg, milyen fogadtatás ér bennt minden nap már, hogy hogy hogy egyben vagyok még), délután meg játék, kis takarítás, abszolút semmi pihenés. Heni, még van egy dolog, amit bevethetünk, de ahhoz a párunk is kell :twisted:

Heni! Túl sok mindent nem csinálnak Veled ott bennt, ha túlhordós vagy, bár ez doki függő. Ha totál mindened rendben, akkor napi 1-2 NST és ennyi. Ha beindul valami fájás, akkor is csak akkor vizsgálnak meg, ha már rendszeresek.
Ha valamivel baj van, akkor kicsit több a vizsgálat (vérvétel, UH stb)
Szóval összefoglalva elég uncsi ott bennt ilyen szempontból. Nekem szerencsém volt, mert arra a majdnem egy hétre nagyon jó kis szobaatársakat kaptam, rengeteget röhögtünk, trécseltünk.

Szülésznők:
Én is azt hittem, de jó, találkoztam egy csomó szülésznővel, akiket megismerve nem fogok majd aggódni, de az a rossz hírem, hogy akikkel találkozunk, nem azok lesznek bennt a szülőszobában, ugyanis háromhavi turnusban váltják egymást a szülőszobán, illetve azon kívül.

Úgy döntöttem, mégis kiveszem majd a fizetős szobát, ha lesz szabad, mert elég durván fűtenek odabennt és a sok kismama nem engedi meg a kórtermekben, hogy kinyissák az ablakot a babákra hivatkozva (a mi szobánkban éjjel- nappal nyitva volt, jó volt, hogy jött be a friss levegő, anélkül, hogy fáztunk volna). Viszont szerintem se a babáknak, se nekünk nem használ, ha egész nap az 50 fokban főlünk, semmi levegő nélkül. Nem hiszem, hogy több baci jön be az ablakon, mint a túlzsúfolt folyosóról, ahova kitólják a babákat.

Az összeget én első hallásra nem sokalltam, merthogy Csapótól jöttem át, aki alapvetően drágább. Anno a fiamnál már 5 éve 50 ezret adtak a volt dokimnak, ennyi infláció belefér.
Tény, hogy jó lett volna utólag nekem eldönteni, mennyit akarok adni, de nem szólok egy szót se, mert tényleg van egy orvosom, aki odafigyel a gyerekemre és rám is, nem csak úgy beesik majd a szülőszobába. Merthogy az előző kb ennyi volt.
Találkoztam olyan kismamával bennt, akit le se szart a saját orvosa, meg olyannal is, aki nem fogadott orvost és ezért nem történtek napokig dolgok, mert nem vállalta fel senki.
Szóval úgy gondolom, ennél többet is megér, hogy tudom, biztonságban vagyunk.

No, megyek aludni.

Kellemes estét mindenkinek!

Ors

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Sziasztok!

A zseléről annyit, hogy én is azt kaptam az első lányomnál. Du. fél 5-kor elfolyt a víz, fájás semmi, tök jól voltam, besétáltunk a szülőszobára este 8-kor ( nagyon nem akartam szülni), és felrakták ezt a zselét, ez kicsit kellemetlen volt, de 2 másodperc. Ami fárasztó volt, hogy 2 órát feküdni kellett vele, és az első órát hanyatt, ezalatt majd leszakadt a derekam, aztán oldalra fordulhattam. Az már jobb volt, akkor már voltak fájások, de a kettő között bealudtam mindig. És aztán sétáltam le-föl. 4 óra alatt lett meg a lányom.
Kiváncsi vagyok most így a másodikkal mennyi lesz. Azt mondják gyorsabban jön.


Szóval lányok kitartást, és drukk ezerrel! Jönni fognak most már!

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:30-kor.
maumau
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:30-kor.
maumau
 
 


szia maumau!
nekünk a faktum családból van a kiságyunk, meg a pelenkázónk. (mókus típusú)
azért választottuk ezt, mert tök jól átalakítható, és sokáig tudjuk használni. az ágy 3 magasságban állítható, leszerelhető a rács, így gyerekágynak is jó, nemcsak amíg ilyen pici. A pelenkázó lapja is leszerelhető, így majd komód lesz később. Még majd a polcos elemet fogjuk megvenni, de majd később.
A faktum bútor a maxcityben van törökbálinton, de vhogy ahova szállítanak ott, sokkal olcsóbbak. mi az rs bútornál néztük, de végülis tatabányán vették meg a szüleim, de az áruk majdnem ugyanannyi volt. és sok helyre szállítanak, tehát ahol ti laktok, biztos ott is árulja vmelyik bútoros.
a kiságyat mondjuk még nem használjuk, mert még egy kölcsön bölcsőnk van, hogy velünk legyen a pici, de pár hónap, és költözik a kiságyba. remélem tetszeni fog neki.
a bútor minőségre amúgy igen jó, masszív, és könnyen összeszerelhető. nekünk nagyon bejött.
czzsofia
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:29-kor.
maumau
 
 


sziasztok!

tegnap még akartam írni magunkról is, csak hát aztán nem úgy alakult :)

gyorsan reagálok 1-2 dologra:
bútor: mi a Kati Bababoltban vásároltunk (http://www.katibababolt.hu/), elég olcsó, jó minőségű kiságyat. a bolt vecsésen van, de kocsival könnyen megközelíthető, és az eladó hölgy és a férje szuper kedves és segítőkész!
a kórházról: igen, valóban megesik, hogy teltház van (amikor én szültem, akkor is az volt), de ez itt kb. 30 babát jelent, míg máshol ez az alap szám nagyjából...
a mindenórásoknak: ha nagyon nem akartok befeküdni és a zselére várni, akkor esetleg kipróbálhatjátok a bába-koktélt. általában csak azoknál hat, akiknek már kinyílt valamennyire a méhszájuk, de náluk be szokott jönni! a januári babások közül elég sokan próbálkoztak anno ezzel :lol:

rólunk: ma megyünk a csípőszűrésre... kíváncsi leszek. nagyon sok rosszat hallottam mostanában róla, egyes orvosok minden különösebb ok nélkül írnak fel kengyelt a babáknak :( remélem velünk minden ok lesz! :)
a tejem teljesen elapadt... :( ennél fogva már egy hete kb nagyon meg kellett emelni a táp mennyiségét, amitől persze iszonyúan fájt szegénynek a hasa. éjszakákat virrasztottam át vele... :( de szerdán voltunk megint dokinéninél (aki most sokkal-sokkal kedvesebb volt, de nekem még mindig antipatikus...), írt fel egy papaverines (?) görcsoldót, ami szerencsére használ!! *kopp-kopp-kopp* így végre sikerült kialudnunk magunkat (tegnap a gyerek szó szerint majdnem az egész napot átaludta - csak enni kelt fel). szóval egyik szemem sír, a másik nevet...

nagyjából ennyit akartam... rohanok, mert mindjárt hozzák az ebédet! :)
puszi mindenkinek! :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok

Én elköszönök tőletek, úgy néz ki átmegyek ÁEK fórumra és ott fogok szülni.

További jó baba vásár nektek.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:29-kor.
maumau
 
 


Sziasztok,
mai ctg: teljesen jó az eredmény, de semmi fájás.
Jó, hogy mondtátok, hogy háromhavi váltásban vannak a szülésznők, vagy a szülőszoban, vagy nst-n. Feltűnt ugyanis, hogy az egyik szülésznőnek hosszú műkörme van, nem értettem, hogy hogy lehet azzal dolgozni? Nem örülnék, ha ilyen műkörömmel vizsgálna meg, de akkor ezek szerint csak az nst hónapokban hordja :)
Én erről a zseléről még nem is hallottam, ezt gondolom, a doki dönti el, nekem még nem említettek ilyet. De ha hamar meg lehet tőle szülni, felőlem jöhet :)
Aki Magne B6-ot szed, annak tudom ajánlani, hogy inkább irasson fel a dokijával Magnesium Citrucumot, az is teljesen jó, csak fele annyiba kerül.
Orsi, az általad ajánlott módszert már bevetettük, de nem reagált rá a bébi :)
Stocsi, mi az a bába- koktél? Még az életben nem hallottam.
Babaexpo: én a bababörzén voltam még ősszel. Ha arra gondolsz, ami a Hungexponál van, akkor érdemes gyalog menni, drága a parkolás, és még belépőt is kell venni. Bár ha sokmindent veszel akkor meg ugye cipelni kell. Amin én voltam, ott rengeteg használt cucc, turkáló volt, lehetett olcsón venni sokmindent, de voltak gyáriak is, szóval új dolgok is. Akkoriban kismamacuccokat akartam venni, na ebből alig volt valami, inkább gyerekcuccok voltak, de az rengeteg. Szóval, attól függ, mit akarsz leginkább.
Na megyek ebédet készíteni,
Üdv
Heni
hermione71
 
 


Heni: a bábakoktél "receptje": 1 egység ricinus olaj, 2 egység rostos sárgabaracklé, fél egység alkohol. jó kis bélmozgást csinál, ami megindíthatja a szülést.
egyébként az én szülésznőmnek is volt műkörme, és a legkevésbé sem zavarta a munkája elvégzésében :) ja, és engem sem :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Rólunk: megvolt a csípőszűrés, csak annyit mondtak, hogy a jobb csípője minimálisan kötöttebb, és elküldtek uh-ra, ami két hét múlva esedékes. majd meglátjuk, mi lesz... azok után, amit meséltek, felkészültem mindenre... :)
aki az örsre megy majd csípőszűrésre, és valami gáz van, szóljon, ismerek pár csajt, akik utána jártak az ottani dolgoknak, tudnék mesélni...

a maradék 3 csepp tejcsit próbálom elapasztani, mert fáj tőle a mellem... van valakinek tapasztalata ebben? én most vettem homeopátiás bogyót rá, de ugye ezek először ellentétes hatást váltanak ki, úgyhogy most úgy érzem, mintha ki akarna durranni a mellem. de ha kifejem, akkor csak még több lesz, nem? mondjuk eddig hiába csináltam vele bármit, nem akart több lenni... izgi lenne, ha pont az apasztástól indulna be újra... :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!

Mindenórások kitartás:)))

Zslére várók... én klinikai eset voltam:) 2x kaptam és a világon semmit sem használt, na jó nálam mondjuk az oxitocin sem vált be:)))

Sztocsi: mitől apadt el a tejed? Szerintem ne bánkódj, hogy így alakult. Lényeg, hogy Dani jól van és gondolj bele minket a szüleinknek, ilyen idősen már el kezdett kelleni hozzátáplálni!!
Figy én úgy hallottam, hogy a fejés alapvetően ürít, a szopizás az amitől újratermelődik a tej.

úúú, csípőszűrés, nem fájt Daninak?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


szia Orsi!

én nem tudtam közvetlenül mellből szoptatni, csak bimbóvédővel sajnos. ezért szerintem nem volt meg a szükséges kontakt. de ez csak egy elmélet, igazából nem tudom... :(
köszi a biztatást, próbálom én is pozitívan felfogni. tulajdonképpen a technika csodája már az is, hogy eddig tudtam szoptatni :)
a csípőszűrés nem fájt, a kis brekuszom épp hogy felébredt közben :D pedig eléggé meghajlítgatta a dokinéni, én alig bírtam odanézni. de ezek a picik többet bírnak, mint amit az ember gondol :)

veletek mizújs? hogy van Petrababa?

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok,
Eszter: ez a bába- koktél elég ütős lehet. Nem lehet, hogy akkor kell inni, ha a bábának nincs kedve beadni a beöntést :lol:
A csípőszűrés rutinszerű, vagy akkor kell, ha valamit észlel az ember? Utóbbi esetben: honnan vetted észre, hogy van valami?
Apadás: hát tényleg kár, hogy így alakult a dolog, de én is pont arra gondoltam, hogy minket ilyen idősen már szándékosan elválasztottak, mert háromhónapos szopizás volt előírva. Gondolom, ez téged nem vigasztal, csak azt akarom ezzel mondani, hogy talán Daninak nem lehet így baja.
10 re megyünk Mecskóhoz, talán kiderül valami. Azt én is hallottam, hogy az oxitocin nem válik be mindekinek, van valami egyéni érzékenység.
Kellemes napot mindenkinek,
Heni
hermione71
 
 


Heni:
:lol: :lol: :lol: igen, lehet, hogy ez az alapja az elnevezésnek!
a csípőszűrés rutin, mindenkit elküldenek. ott derül ki, ha valakinek valami baja van.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon szorítok a mindenórás kismamáknak!!!

Maumau: nekünk is Faktum bútorunk van, mi az RS-nél vettük. Azt tudom, hogy lehet kapni a Minimanóban is, ott pont annyiba kerül, mint az RS-nél. Egyébként én nagyon meg vagyok vele elégedve. Rendes összeszerelési útmutatót küldtek, fel voltak számozva a lapok (tapasztalatból tudom, hogy ez milyen fontos is, mi majdnem az összes bútorunkat lapraszerelt kivitelelben vettük), úgyhogy viszonylag könnyen és gyorsan össze tudtuk szerelni még anno a párommal.

Orsi0509: megkérdezhetem, hogy miért jöttél el a Csapótól?? És a mostani mennyivel vált be jobban?

Sztocsi: én úgy tudom, hogy a fejés is serkenti. Sokan úgy hozzák vissza a tejüket, hogy állandóan fejnek. Én valamiért nem bírom a fejést. Már kétszer is volt mellgyulladásom (39,6 fokos lázzal), azóta nincs,hogy nem fejek. Sajnos estére "lelfogy" a tejem, az esti etetés tápszerrel megy, de én hagyom már ezt a fejést, mert igencsak megviselt a mellgyulladás. (egyébként érdekes, mert a fejést ajánlják a mellgyulladás elkerülésére, én úgy látszik fordítva működök).

Szülésznők: én úgy tudom, hogy nem is mindegyik szülésznő megy szülőszobára. Bár ebben nem vagyok biztos.

Csípőszűrés: rutin. Nekünk szerencsére együtt volt a szűrés és az UH. Én úgy tudom, mindkettőt meg kell csináltatni, nem csak akkor, ha baj van. Egyébként nem fáj a babáknak, egy kicsit megtornáztatják őket. Van olyan baba, aki végigalussza. Bianka fent volt, majdnem sikerült is lepisilnie a doktornőt. :-)

Kép
jandrea
 
 


Andi:
hát nem irigyellek a mellgyulladás miatt. én eddig megúsztam, de azt hiszem, most így a végére nekem is kinéz egy. éjszaka már fájdalomcsillapítót kellett bevennem, pedig sose szoktam... és igen, én is úgy tudom, hogy a fejéssel is termelődik. mondjuk ezt magamon még sose vettem észre, hiába fejtem napokon, heteken keresztül, nem lett több sajnos. csak kisebesedett tőle a mellem. szal a mi mellszívónk megy szépen a szekrény legmélyére...

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


jajj, tényleg csajok! még valamit akarok gyorsan írni (nagyi elkobozta a gyereket, hogy tudjunk pihenni kicsit, azért vagyok ilyen aktív! :D)

szal van kb egy fél doboz more milk plus kapszulám, amire már nem tartok igényt. ha valakit érdekel esetleg, akkor írjon egy privit!
illetve van egy bontatlan csomag 2-es newborn libero pelusunk, amit már kinőttünk. szintén megválnék tőle, ha kell valakinek!

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:28-kor.
maumau
 
 


Maumau:
tudom, hogy ez nem megy varázsütésre, de próbálj meg nem tartani a szoptatástól! én úgy vettem észre, hogy nagyon befolyásolja a tejtermelést az ember idegi állapota! szal inkább gondolj rá úgy, hogy biztosan menni fog! :)
én a mellszívóról már sokszor nyilatkoztam itt. szerintem alkati kérdés is, hogy kinek jön be, kinek nem. beszerezni semmiképp nem árt, mert ha bírja a melled, akkor nagyon hasznos. ezt meg úgyse tudni előre.
nekem előtejem már a terhesség vége felé volt, aztán asszem a szülés utáni 4. napon lett rendes tejem.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:25-kor.
maumau
 
 


Maumau: én a philips avent kézire esküszöm. Én a császár és a vérszegénység miatt 2 hétig küzdöttem, hogy legyen tejem és nagyon bevált!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:24-kor.
maumau
 
 


Sziasztok,
a fent említett kérdésekhez remélem, néhány hét múlva én is hozzá tudok majd szólni :)
Mai fejlemény: holnap kórház, és hétfőn, ha addig nincs semmi, kapok én is olyan zselét. A doki szerint attól kb 6-8 óra alatt meglesz a gyerek- ez jó is lenne így. Most megnézem pontosabban a neten, de ha valakinek még van tapasztalata, szívesen veszem.
Addig is üdv mindenkinek,
Heni
hermione71
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:22-kor.
maumau
 
 


sziasztok
jól beindult megint a fórum.

Eszter, én is mellbimbóvédővel szoptatok, mert a kórházban kisebesedett a cicim. Nincs szerintem összefüggés az elapadás meg a védő között, nekem elég sok tejem van. A legjobb szaporítás ha minél többször mellre teszed, én is így csináltam, amikor kevesebbnek éreztem. De akkor Szonja is gyakrabban kérte. Volt hogy óránként etettem, mert neki az kellett. Emellett sok folyadék, kaja, és a nyugalom sem árt, ahogy ti is mondjátok. Igazából biztos nem könnyű annak, aki úgy érzi, hogy kevesebb a teje, és tápszerhez nyúl, de mielőtt ezt megteszi vki, érdemes még egy szoptatási tanácsadót hívni. Van, hogy ez sem segít, de egy próbát megér.
És én még mindig ajánlom a szoptatásról szóló dvd-t, nekem rengeteget segített a hozzáállásban, mert azt hittem, hogy nem tudok majd szoptatni (nincs túl nagy cicim, meg anyukámnak sem volt teje), és nagyon jó tanácsok vannak benne.

Előtejem nekem is volt, de nem mindenkinek van. A rendes tej kb a szülés utáni 2. napon indult be nálam, de ehhez kellett nekem is a mellszívó. Én elektromosat használtam, ami ugyan egy kicsit hangos, de alapos is egyben. Emlékszem amikor először a cicimre tettem annyira beszívta, hogy megijedtem. Felhívtam a sógornőmet, akitől kaptam, és kérdeztem, hogy ez normális-e. Nem gondoltam, hogy az... Néha ugyan fájt a fejés, de annyira nem volt vészes.

Milyen sokan mondják ezt a zselét. Nekem is azzal akarták indítani a szülést, de végülis nem került sor rá. Valószínű annyira megijedtem tőle, hogy magától beindult. Aztán lehet nem volt összefüggés, de pont a zselé előtti napon indult meg a szülés. Bent kellett volna feküdni a szülőszobán zselével 3 órát, aztán ha elindult volna, akkor burokrepesztés stb. Ha nem, akkor másnap próba újra. Lehet ez is alkatfüggő, hogy kinél működik.

Mi is voltunk időközben Szonjával koponya meg hasi uh-n, és csípőszűrésen is. Mindent rendben találtak. Aztán aznap este derült ki, hogy sérve van a kislányunknak. Érdekes, hogy ezt a pár órával azelőtti uh-n nem látták...
Van vkinek sérvvel kapcsolatos tapasztalata, vagy hallomása, vagy bármi? Engem nagyon nyugtatnak, hogy ez nem nagy dolog, de mégis meg kell majd műteni, meg mégis fáj Szonjának, mégis rossz ez mindenkinek.

Nagy drukk azoknak akik már a végén járnak, a többieknek meg nagyon jó babavárást!
czzsofia
 
 


maumau
ez prosztaglandin zselé, a méhszáj érlelésére használják
ennyit tudok róla, de keress rá a neten, van egy csomó infó biztos
czzsofia
 
 


Zsófi:

a köldöksérvről is hallani ezt is, azt is. egyes dokik szerint nem kell vele semmit csinálni (még leragasztani se, mert heggel gyógyul a bőr utána), mások meg leragasztatják. szerintem kérdezz meg minimum 2 orvost, hogy mit ajánl.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára sztocsi 2009.03.20 13:18-kor.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:23-kor.
maumau
 
 


nem jó dolog ez a sérv. megkérdeztünk több orvost is, de egyenlőre nem akarnak csinálni semmit, ki kellene várni az oltásokat, utána lehet műteni, de ez még 3 hónap. De sajnos kijön a sérv ha nem is minden nap, de nem marad tünetmentes. még hétfőn megyünk egy másik kórházba egy dokihoz, kíváncsi leszek mit mond, mert aztán kedden megyünk az első oltásra.

maumau nekem a parentis szülőképző dvd-je van meg. www.szulokepzo.hu
elég neves orvosok szerepelnek rajta.
több dvd is van, nekünk még az újszülöttkor van meg. a szülésről szólót nem akartam megnézni előtte, mostmár megnézném, lehet majd megvesszük. könyvesboltokban lehet amúgy kapni ezeket[/img]
czzsofia
 
 


Hello!

Na most kicsi szabad időm van, de nem tudom meddig. A papa kapott kimenőt valami koncertre ment el és HAna ordítáaok után végre elaludt. Szerintem ma nem lesz fürdés.
Valamelyikőtöknek van tapasztalata a kevés alvással? Mármint a gyerkőcnél. Esetleg abban, hogy mit csináltok ha nyűgös? A Hanna általában úgy alszik el, hogy kiordítja magát és amikor elfárad akkor elalszik. Normális módon nem tudom, hogy ő nem tud e vagy nem hajlandó. Nálatok hogy megy az elalvás? A védőnőnk ugye azt mondja, hogy az alvás tanítható folyamat, de hogy lehet egy majdnem 2 hónapos csecsemőnek mondani kérlek szépen aludj el a kiságyadban... Ölben elalszik, aztám mire letennénk felébred...

Napirend vagy beosztás még nme nagyon van. Iletve amikor azt hinném 3-4 nap után szuper akor ez lesz a menetrend akkor valamitől mindig megváltozik....:shock:

Na megyek aludni amíg alszik.

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Sziasztok,
na még benéztem, aztán holnap kórház. Onnan nem jövök már ki egybe :lol:
Nektek minden jót kívánok, kitartást, sok tejet, meg mindent, és majd jelentkezem, ha itthon vagyunk.
Orsi, nem irok már pü-t, ma nagyon nehéz a gép előtt ülnöm, szerintem összefutunk az Uzsokiban.
Üdv
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!

Hú, de rémisztően hangzik ez a zselé-dolog...
Heni, Orsi - továbbra is hajrá! Nagyon stramm csajok vagytok! :wink:

Képzeljétek, tegnap voltunk uh-on, és minden rendben, zárt a gerinc, jó erős szíve van, és - puncija!!! :lol:

Szóval szerencsére nem kell fiúneveken agyalni... Dorka lesz. :D

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sanghai, Heni a zselé nem borzasztó!! tapasztalatból mondom 2x is volt hozzá szerencsém. Nekem csak az számított, hogy miért csinálják, csinálom :wink:

Heni megy a drukk!!!

Sztocsi: Petra baba teljesen egészséges. (lekopogom). Egyenlőre ismerkedünk egymással... ez sok sikerélménnyel jár neki is, meg nekem is. Napról napra könnyebbé teszi az életünket. (bár a barátnőm szerint ezek a napok azért vannak, hogy utána a rosszakat könnyebb legyen elviselni :D )
Nekünk eddig 2x volt nagyon szar esténk és éjszakánk. Mikor vagy a hasa fájt, vagy csak túlpörgette magát, de annyira ordít ilyenkor (nem sír), meg marja magát és semmi nem nyugtatja meg.
De amúgy tündér kislány, aki sok örömet okoz (pl. mikor a tej csorog a szájából és bealszik)

Emese: mi is keveset alszunk. Normál napokon éjszaka nagyon kis ügyes (8-10, 11-2, 3-6, 7-9 között alszik), de nappal kipattan a szeme és szokszor csak hordozókendőben vagy séta közben tud aludni. Én most azon dolgozok, hogy ez ne így legyen. Egy hozzáértő kedves ismerősöm azt mondta, hogy a mai csecsemők már nem alszanak 14 óránál többet és az már jónak számít!
Én most altatásra azt a trükköt vetem be napközben, hogy mellkason elpilled és utána berakom a kiságyba és gyorsan lekapom a pólómat és azt terítem a takarója alá a kis testére. Úgy tűnik működik! (sokak szerint a mellkason pillesztés is rossz nevelés, de leszarom... neki is jó, nekem is és tud aludni)

Napirend állítólag hosszas folyamat eredménye, mert ők folyamatosan változnak (ezért változik szerintem nálatok is folyamatosan) de kb. 3 hónapos kor körül reális. De én nem értek hozzá, csak bíztatlak :wink:
Sétálni merre szoktatok?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!
Igaz ritkán irok, de szeretném veletek tudatni, hogy 2009. március 15-én megszületett kisfiunk Péter Gergő 3 kg és 50 cm.
Képet mellékelem.
Maumau! Szerintem nem fogod megbánni hogy Halász dokit választottad. Én most szültem nála a második babámat és nagyon meg vagyok vele elégedve. Rendes, kedves és bejött szülés után is megkérdezni, hogy hogy vagyok. Kép Kép

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


bgyöngyi

Gratulálok a pindurhoz :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?