Új privát üzeneted érkezett!

szóval úgy értem, hogy én a helyedben nem oltatnám magam, tényleg, így babára készülve

az oltás is csak a kullancs okozta agyvelőgyuszi ellen véd, annak is gondolom csak 1-2 féle vírusa ellen, ezen kívül van még sok csúnyaság, amit a kullancsok terjesztenek ... :(

kacsa14

Eszter
én is kaptam szurit, kb. a teherbeesésem körül. de nem védőoltás, hanem trombózis elleni szuri a hasamba. :roll: igaz a has bőrébe. a begipszelt lábam miatt. (még jó, hogy az utolsó 5 napot már ellébecoltam.) nem lett semmi gond. sőt úgy tudom, aki trombózisra hajlamos, annak végig a terhesség alatt kapnia kell. De hát ez más szuri, mint a kullancs elleni. én is be voltam oltva, kaptam ismétlőket 2szer 3 évente. de sajnos már az utolsó években ez elmaradt. a védőnő szerint van valami oltásszakértő nem tudom mi a neve, ő tudja ezeket. próbáld meg megtudni, hol lehet ilyen eü. dolgozót elérni. egyébként ha megkapod az első szurit, utána rögtön két hét múlva ismételni kell és utána 3 évente.

Kép

Kép
syrynx

A trombózis elleni szuri az azért más ... Másik topicomon egy anyuka mind2 gyerekkel végig napi szinten szúrta saját magát.

Nézegettem és pl. a tetanusz-ra simán írja, hogy adható terhesen, de a kullancsosnál ez a nem teszteltük még, ezért nem ajánlujk, azért eléggé elrettentő. Főleg,hogy nem is csak 1 szuriról van szó.

A védőoltástanácsadó jó ötlet! Nem is tudom már, hogy hol, de erre a szóra rákeresve vmelyik orvosi lapon már kértem én is infót (kulcsár andrea tán, de nem bizti) és hamar, 1-2 napon belül válaszolt.

kacsa14

meg is találtam:

http://www.hazipatika.com/doctors/hp/Dr ... ?id=165964

itt lehet tőle kérdezni

kacsa14

Angie
Boldog Névnapot kívánok Sziszkónak!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
syrynx

Drága Angie!

Szisszkónak SOK BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!!

Kép

ha majd egyszer végre utolérem magam....(talán mire Zsófi ovis lesz)újra tudok jönni..

de azért egy kép az én gyönyörűségemről, és persze Drága Eszterem leendő keresztlányárólKép

Kép
Vendég

akkor írok egy picit, van még egy kis időm,míg megyek fejni..

Gaboo!
Üdv. itt és drukkolok,h. összejöjjön nektek a baba..

Nekünk 2 év próbálkozás és egy elvesztett baba után jött össze ez a kis Tündér (lásd fent :D )
én is nagyon sok mindent kipróbáltam és egész jól ment a ciklusom követése.. :D
Mielőtt babás lettem, 1 hónapig Bromocriptint szedtem, és a köv. hónapban mentem volna vv-re,de már babás voltam..
Leírom,h. én mit csináltam, aztán persze azt teszel,amit akarsz :D de mindenből lehet tanulni. :D

Én vezettem a hőmet,minden reggel, mert ahogy a csajok is írták a hőgörbéből nagyon sok minden kiderül, sőt vannak olyan "nem földhözragadt" orvosok is,akik esetleg ajánlják is ezt a módszert...PÉ előtt leesik a hő, de nem minden esetben, viszont mindenképp megemelkedik utánna..tehát ha volt peteérés,akkor kapsz egy szép kétfázisu görbét, és ha babás vagy akkor egy trifázisosat..

használtam a PG53-at és nekem bevált, pl. pé előtt 1-2 nappal és aznap totál páfrányos volt, de ez is sok mindentől függ, nem szabad előtte,enni-inni,mikor csinálod stb. én pl.néha ,h. tutira menjek a hüvelyváladékomból néztem,mert azt nem befolyásolja sem a kaja, sem a pia :D

Használtam LH tesztet, összesen 3 hónapig, a 3.-ban lettem babás. Nekem totál jelezte a PÉ-t, tényleg akkor pozi,ha a kontrollcsík erősebb,mint a teszt, viszont nem akkor van PÉ,amikor pozitív az LH,hanem az utolsó pozitív utáni első negatív napon. A pozitív LH után 24-48 órán belül van peteérés. Ezért jó ez a módszer,mert míg az ébredési hő,azt mutatja meg,h. volt-e és mikor PÉ, addig az LH előre jelzi.Tehát ha egyik nap full pozi,másik nap meg már halvány,harmadik nap teljesen eltúnt,akkor a 2. napon volt a PÉ. Tehát szeretkezni a baba érdekében minden pozitív LH-napon és az elsö utána következö negatív napon kell.
Fontos,h. nagyjából mindíg ugyanabban az időben tesztelj,mert az LH szint a nap folyamán ingadozik. A késő délutáni kora esti órákban a legcélszerűbb,mert az LH hormon a nap folyamán termelődik.
Azért érdemes a hőt is mérni + lhzni,mert pl. ha volt pozi lh-d, de nem ment fel a hőd a rákövetkező 5 napban,akkor a szervezeted csak próbálkozott, de nem történt igazi peteérés..
Több napig tartó pozi LH sok mindenre utalhat: vagy rossz a teszt, vagy valami gond lehet pl. PCOS, de eggyes ovuserkentő gyógyszerek is befolyásolhatják ezt (mivel szedek a bromot és a barátcserjét szerintem ez is közrejátszhat, ez csak az én véleményem hagyd el az egyiket a cserjét, hidd el én is kipróbáltam, és nem ezektől a szerektől leszel babás, de én is ittam teát)

Folyamatosan néztem a hüvelyi nyákomat, 1-2 hónap alatt teljesen kiismeri magát az ember.. a mensi után száraz, aztán elkezd kérmesedni,vizesedni és mikor a termékeny időszakod van, általában olyan,mint a tojásfehérje (bár nekem nem mindíg volt ilyen, legtöbbször csak vizes) ebben jól tudnak úszni a fiúk :D , aztán PÉ után megint száraz..és mielőtt megjött megint vizes volt, viszont mikor babás lettem (mindkétszer) száraz maradtam..bár a terhesség során extra mennyiségű nyákom volt..
a nyákon sosem néztem reggel, pl. esti sex után,mert simán össze lehet keverni a spermával

Emelett néztem a méhszájamat is..ez az a dolog,amit vagy néz az ember, vagy nem..nem mindenkinek van hozzá " gusztusa",h. magában nyúlkáljon, én ebből nem csináltam gondot,hisz az én testem..és mindent a babáért 8) a méhszáj a ciklus elején, kemény, zárt és könnyen el lehet érni, és ahogy közeledik a PÉ egyre feljebb mozog a hüvelybenmajd fokozatosan felpuhul és kinyílik (ezt nem úgy kell elképzelni,h. befér az ujjad is, de lehet érezni) ez nem tart sokáig,max 24 óra,aztán bezárul és megkeményedik.. pl. mikor babás lettem olyan fent volt a méhszájam,h. egyáltalán nem értem el.. később is lehet figyelgetni, ha babás lettél a méhszáj zárt, kemény és fent marad, ha nem akkor fokozatosan "lejjebb jön" és kinyílik. Én miután pozit teszteltem már nem nyúlkáltam :D

És ittam teákat is, a ciklus első felében, málnalevélteával próbálkoztam, ez elvileg előrébbhozza a PÉ-t ezáltal lerövidíti a ciklust. Nekem nem jött be, kitolta a PÉ-met.De ez is egyéni,mint minden más. A PÉ után pedig palástfűteát ittam, ez növeli a progeszteron szintet. (Én a vetélés miatt már a 26 ciklusnaptól kaptam utrogestant)

Nem árt,ha a férjedet is megnézik,h ott minden oké-e,mert nekik még mindíg könnyebb egy csészével szembe nézni,mint nekünk teletömni magunkat hormonnal. Én pl. a Bromotól folyton rosszul voltam,hányingerem volt, egyfolytában be volt dugulva az orrom stb..bár megérte.. :D

Remélem nem tűnt úgy,h. okoskodni szeretnék, csak leírtam,h. mi is mindent kipróbáltunk..és ne keseredj el, Nektek is lesz babátok és sajnos vannak akik már tényleg több éve próbálkoznak..a lényeg nem feladni!!!!

Csajszik,nagyon elszaladt az idő itt a kis monológommal :D de mostmár mennem kell fejni..mindenkinek sok puszi és igyekszem írni magunkról ám, meg talán fonalat felvenni, de ezt nem ígérem...viszont a topictalira mindenképp megyünk!! :D
Vendég

Puppy: köszi szépen a segítségt,igazad van,mindenből lehet tanulni.Nem adom fel én sem,csak már olyan hosszú idő eltelt.Mi előbb kezdtünk el próbálkozni,mint a szomszéd és a héten szül.Megvethettek miatta,de nagyon fétékeny vagyok.Nem is féltékeny,nem tudom,de mintha 1 tonna súly lenne a szívemen.Nem tudom megmagyarázni,de nagyon rossz érzés.Teát már nem tudok inni,mert iszonyú hányingerem van már az első korty után is. :cry:
Nem tudom,de most magam alatt vagyok...nagyon...
Vendég

Köszönöm a szuris dolgokat Lányok! :)

Kacsa!

azta...te mindent egy percen belül megtalálsz a neten :)
naggyon köszönöm szépen! azt hiszem, nem akarok majd az első lenni akin kísérleteznek! úgyhogy ha eddig elvoltam oltás nélkül, eztán is menni fog... :)

Gabóó!

Nem ítél el senki...mi Pupyval tudod, hányszor néztünk féltékenyen terhes nőkre, meg kisgyerekesekre? Sokszor átmentünk az utca túloldalára, és utáltuk, hogy mindenkinek sikerül, csak nekünk nem... úgyhogy pontosan tudom miről beszélsz...
mi vettünk egy házat 2 éve, és úgy terveztük, hogy tökéletes gyerekbiztos otthon, és mire kész lesz és beköltözünk, addigra már nagy pocak lesz, meg minden...háááát, nem így lett...viszont a szomszéd, akik szintén fiatalon vették a mellettünk lévő lakást, nem is akartak még gyereket, és nekik már egy éves Vivi :)
Körülöttünk is bebabásodott mindenki, amitől csak jobban "utáltam" ezt a szituációt, és minden hónap csalódás volt, hogy bezzeg másnak sikerül...mikor megjött újra meg újra kiakadtam...
ez idővel csillapodik majd...lesznek hullámvölgyek, de túl lehet jutni rajta...
remélem nektek nem kell annyit várni majd mint nekünk!

puszi: Eszter

eszter82
Budapest

Eszter nagyon sajnálom,hogy ilyen sokat kell várnotok :(
Szerintem nem kell egyikőnknek sem magyarászkodni,csak amikor a volt barátnőm a második babáját várta és folyton azt mondogatta,hogy "nekünk elsőre sikerült" és a fejemhez vágta,hogy "lehet nem érdemeljük meg" akkor azt az érzést nem tudom leírni.Ilyenkor mindig ez jut eszembe :cry:
Ja és azóta nem beszéltünk. :evil: de szerintem ez érthető!
Majd kijövök a gödöből,csak kell egy kis idő!
Azért köszönöm mindenkinek a lelkesíttés! :) :)
Vendég

Gabóó!

Értem amit írsz...mi ennél kicsit önmarcangolósabbak vagyunk Pupyval... :oops: mi magunknak és egymásnak mondogattuk kínunkban, hogy nem érdemeljük meg... :)

nem egyszer volt olyan, hogy valaki ismerősünk próbált teherbe esni, és mikor az első 2 hónapban nem sikerült neki, előadta, hogy neki mennyire szar, és hogy ki van akadva amiért nem jön össze...a 3. hónapban terhes lett... szerinted mit éreztünk??? hááát azóta sem vagyunk egymás kedvencei, mert hasonlóan reagálta le a szitut, mint a te "ex barátnőd"...

Van egy volt osztálytársam, akik védekeztek, eszük ágában nem volt gyereket vállalni, és így jött össze az első...a másodikat tervezték, és egy szex eredménye lett Dóri... vannak ilyen tipusok...és vagyunk mi, akik dokihoz futkosnak, meg várnak...
sajnos ez van...

de ha hiszel a sorsban/gondviselésben/... nevezzük ahogyan szimpatikus, akkor utólag Te is be fogod látni, hogy mi volt az értelme ennek a várakozásnak... biztos nem véletlen...lehet hogy csak nem vagyunk még 100%ig készek rá...nem tudom...DE én is várom már, hogy utólag visszagondolhassak és levonjam a következtetést... :) mert az azt jelentené, hogy már a karjaimban szuszizik a Pöttömkénk... :)

eszter82
Budapest

Kívánom,hogy beteljesüljön a vágyad! :D
Én is különben néha úgy vagyok vele,hogy ha ezt vagy ezt nem teszem meg akkor azért nem jön össze.De megpróbálok pozitívan gondolkodni. :D
Vendég

Eszter!

Ti vizsgálatokkal hogy álltok? Találtak vmi. "bajt" vagy minden rendben és "csak" próbálkozni kell?

kacsa14

Gabó!
Egyáltalán nem vetünk meg, mint ahogy Eszter is írta,mi is átmentünk ezen és még nagyon-nagyon sokan. Bár én tulajdonképpen nem is konkrétan arra az illetőre haragudtam,hanem az egész szitura,h. neki miért? nekem meg miért nem??
De hidd el Neked is lesz babád, és tényleg tudom,h. mit élsz át, Eszter meg főleg!!!

Eszter!KépKépmár nagyon várom,h. holnap babázhass! :D :D

Évi!
Tündériek a gyerekeid, szerintem a MInik tiszta papájuk! :D

Angie!
Lassan mi is talizhatnánk, bár a topictalin legkésőbb fogunk!

Tényleg Fleur,mikor lesz a topictali??
Lilla igazán tündéri!! :D
Vendég

Sziasztok Lányok!
Nahát, hogy felpördült a topik. Ennek nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon...... örülök!!!
Kicsit offon voltam, meg néha irogatok egy másik topikba is, aztán kettőbe egyszerre nem nagyon megy. De ti vagytok az én elsődleges topiktársaim, igy ha itt van élet, akkor ide jövök, mégiscsak itt érzem otthon magamat!!!

Szilárd köszöntéseit köszönjük szépen! Átadom neki!

Pupy!!!! Eszter!!!!
Hát ti is előkerültetek? Ennek kifejezetten örülök. Zsófi ovis kora még odébb van, igy tessék csak jönni azért még előtte is. Úgyis nemsokára biztos jön a tesója, és akkor annak is meg akarod várni az oviskorát? A végén még majd nyugdijas topikká fogunk alakulni, és az lesz a nevünk, hogy "unokákra várók ide!" :lol: :lol:
Taliban benne vagyok. Ott laktok még a 3. kerben? A nőgyógyászom is arra van, a ref templom mellett a panel aljában. Kinézek egy napot, és ha nektek is jó, mehetünk. Jó lenne, ha Eszter is ott lenne. Eszter, te leszel a keresztmami? Az igen! Szép barátság lett ebből a topikos taliból. Tetszik

Gabó!
Üdv közöttünk! Ne aggódj, lesz babád. Csak légy türelmes. Itt mi majd biztatunk, jó helyre jöttél!!!

Évi!
Csakhogy te is előkerültél. Jaj, nagyon tündériek a gyerkőceid! Én is akarok ikreket!!! Küldjél légyszi a gólyáddal.

Maci!
Syry!
Kacsa!
Márti!
És mindenki más! Örülök, hogy itt vagytok! Próbálok én is jönni egy kicsit gyakrabban.

Nálam most az van, hogy várom a mensit. Kellene ciklus eleji hormonvizsgálatot csináljanak, és nem akar megjönni. Lehet, hogy nem is volt pé-m, mert a 14. napon a doki nem látott érett tüszőt, és a nyákom is azt jelezte, hogy ebben a hónapban elmaradt. A sp. vetélés rendesen bekavarhatott. Most meg már egy hete fáj a hasam, és nem akar megjönni. Csinálnom kellett már egy tesztet, mert ideges voltam, de csont nega, igy fogalmam sincs, hogy most mi van. Jövő héten az asszisztensnő szabin lesz, igy nem biztos, hogy egyáltalán meg tudják most csinálni. De úgyis tudom, hogy minden rendben a hormonaimmal. Nekünk egyszerűen ennyi időre van szükség egy gyerekhez, és pont.
Nagyon élvezem az anyaságot, tök jó Szilárddal itthon lenni. Annyira jó gyerek, és én néha mégis ideges leszek (szégyellem is magam érte).

Most sajna mennem kell, mert még meg akarom főzni a holnapi kaját. Pedig még akartam kérdezni Pupytól, hogy a barátcserjét te hogy szedted? Hány hónap szedés után jött Zsófi? Megirod priviben a pontos részleteket, hogy mire is jó ez a cucc és hogyan kell alkalmazni. Köszi, és puszi mindenkinek.
Vendég

Virág, téged kifelejtettelek! Bocsi, és sok puszi Lillácskának!

Ki is szervezi a talit? Syry? Kellene dátumokat kitűzni. Nekünk április két utolsó hétvégéje sajnos nem jó. Szerintem érdemes lenne egy március végi és a két első áprilisi szombatokat megnézni. Már nagyon jó lenne a tali!!

Biztos Panka is jönne, ha már pesti lett :wink:
Vendég

Angie!

ez a nem semmi, mi? hírtelen előkerültünk mindketten :)
...már ezt is együtt csináljuk :D

hááát, igen...nemrég még egymás vállán sírtunk, hogy csak nekünk nem sikerül, aztán az első találkozás után egyszercsak azon kaptuk magunkat, hogy minden nap beszélünk, sokat találkozunk és egymás életeinek a része lettünk Pupyval :)
ez az egyik legjobb dolog ami velem történt :oops: :D

éééés igen, én leszek ennek a csöpp kis gyönyörű Tündérnek a nagyon lüke keresztmamija :D ...szegény...nem normális az anyja, és a keresztanyja is egy kisebb csapás lesz :lol: aztán ketten együt... :shock: :shock: :shock:

Remélem rendeződik a ciklusod mielőbb és újra lehet próbálkozni...tali szuper lenne! nekem a március nem lesz jó, de április 1-től bármikor :)

Lányok!

tali időpontok?
kinek mi lenne jó?
semmi pénzért nem hagynám ki a talit :)
nagyon kíváncsi vagyok mindenkire, minden pletyire,... :)

nekem a márc sajna nem jó, mert németországba megyünk laci apukájához, de utána bármi megoldható :)

puszi: eszter

eszter82
Budapest

Kacsa!

1 évet kihagytunk különböző okokból, és most álltunk vissza a csatasorba...töretlen lelkesedéssel, de egyelőre úgy tünik, hogy hiába...ha az április sem lesz a mi hónapunk, akkor a tesóm elintézi a kaálit...van egy nagyon nagyon jó ismerőse ott (...és talán sikerül hosszú sorbanállás és várakozás nélkül bekerülni... :oops: ) de remélem nem kell májusig várni, mert last minutebe becsúszik valaki... :)

(voltam jósnőnél kíváncsiságból és azt mondta, 2 fiam lesz... )

Eszter

eszter82
Budapest

Eszterkem! En is ugy babasodtam be hogy bejelentkeztem a kaaliba, es a konzin mar Szilarddal a hasamban mentem es uh-t csinalt a doki. Erdemes bejelentkezni :) Szovodnek itt jo baratsagok. Brillel mi is tartjuk a kapcsolatot, de a tavolsag es nekik a kutyi gyakran az utunkba all. LANYOK! Akkor randizzunk aprilisban. Marcius ugyis gyorsan elroppen.
Vendég

Hú, lányok! Nem győzöm a visszaolvasást.

Most sajna nincs rá időm. (majd talán este) ma itthon vagyok szabin, és 12 körül jön a tesóm a 2 kisebb gyerkőccel, meg hozza Anyut is. Máté aranyos volt, mondtam neki, hogy ma kik jönnek, meg mondtam hogy Tesóm kocsival hozza a "társaságot", erre mondja, hogy Suzukival. azt hittem elájulok, talán 1-2szer mondtam neki ezt, hogy tesóm kocsija milyen márkájú, de megjegyezte a kis ügyes. :roll: :lol:

Pupy
gyönyörű a kislányod! :lol:

tényleg nem tudtam még visszaolvasni, de hamarosan behozom a lemaradást!

ÁPRILISI TALI JÓ ÖTLET!

Kép

Kép
syrynx

Angie
igen, én dobtam fel talán 1 hónapja a taliszervezést-illetve ötletet, de megtennéd esetleg, hogy te átveszed? a munkahelyről sajna most nincs időm írni! :( Neked beleférne az idődbe egy táblázatkészítés, meg kitöltés? :?: :lol:

Kép

Kép
syrynx

Syry! Megprobalom, bar tablat nem igerek mert mostansag telefonrol potyogok es igy nem tudok tablat mellekelni. Majd papiron vezetem.
Vendég

Tehat Lanyok! TALI IDOPONTOK: aprilis 4 vagy 11. Lszi irjatok meg hogy kinek melyik lenne jobb. REGI ES OLVASO-UZEMMODOS TOPIKLAKOKAT IS NAGY SZERETETTEL VARUNK! Helyszint nem beszeltunk de szerintem ezuttal is lehet a jol bevallt Brendon jatekhaz, 10 oratol. Akkor varom az idopontokat!
Vendég

Hali!

Angie!

Én nem akarok beleszólni, mert úgysem tudunk menni, de ápr. 11. az húsvét hétvége ...

---

Voltunk de. a gasztroenterológián, volt egy vénás vérvétele (rettenetesen sírt Timi és a végén alig tudta az aszisztens leragasztani, mert lökte el a kezét), 3 hét múlva lesz eredmény, ha vérből negatív a tej, akkor megterhelik, az még onnan 2-3 hét lesz, előtte kakit is néznek majd, aztán a terhelésen először a száját és a kezét kenik be tejjel és ha arra nincs reakció, akkor 20 perc múlva iszik picike tejet, aztán megint 20 perc, megint vizslatás, ha nincs rekació, megint tej és így tovább 1-1,5 dl tejig, aztán ha az OK, akkor itthon lehet tovább tejezgetni ...

Innen látszik egyébként, hogy mennyire is komoly dolog ez a (tej)allergiásdi, mert kórházi körülmények közt is először CSAK a száját és a bőrét kenik be és már arra, tehát csak a tejjel való érintkezésre is lehet reakció ... Engem meg az egész család hülyének és hisztisnek néz, mert követelem, hogy evés, tejesdoboz fogdosás, joghurtozás után mossanak kezet ...

Hát majd kiderül ... Mindenesetre szeretnék már túlleni rajta, hogy tisztán láthassunk, hogy mégis mennyire erős még az allergia, hogy reagál rá ...

kacsa14

Angie
nekünk jó az ápr. 4-e. 11-nem, valóban húsvét. :lol: ha április 18-lenne esetleg a többségnek jó, akkor pl lehetne szabadtéri, esetleg :?: Margit sziget 8) pl?

Kacsa
fő, hogy túl vagytok a vérvételen. (elhiszem hogy Timi tiltakozott. :( ) bízzunk a jó eredménybe. :D

elmentek tesómék, Máté még alszik, Apa motoros kiállításon. 8)

Kép

Kép
syrynx

Gabó
Bátor vagy, hogy be mernél vállalni két babókát. De legyen úgy, ahogy szeretnéd, drukkolok!

Évi
De jó, hogy jöttél! :) Tüneményesek a gyerkőcök!

Eszter
Jé, egy elveszett barika! :D
Hogy vagytok?
Kullancsoltással kapcsolatban nem vagyok túl okos, nekem az ismétlők vannak. Mikor tavaly rákérdeztem, akkor azt mondta a háziörvösöm, hogy várjam meg, míg nem szoptatok, utána kérjem a szurit.
Gratulálok a keresztanyucisághoz! Remélem, hamarosan fordítva lesz majd. ;) :)

Syry
Mi is nagyon gondolkodunk, hogy bevállaljuk-e a tesót. Jó lenne, de ilyen fizu és még ilyenebb törlesztés mellett, meggondolandó. :(

Pupy
Jé, egy másik barika! :D
Gyönyörű lányod van, micsoda kék szemek!

Angie
Sziszkónak boldog névnapot!
Sajnálom, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. :( Drukkolok a tesóhoz!

Kacsa
Hú, te jó ég! Ennyi macerával jár ez a vizslatás. :( Szegény Timi! Drukk, hogy jók legyenek az eredmények!

Nem tudom, hogy be merek-e vállalni egy talit. Jó lenne, de pesten eltévedek, de nagyon. Meg aztán az anyagiak is eléggé gyászosak, áprilisban tervezünk szülőlátogatást.
Apa, a változatosság kedvéért, ismét melóhelyet keres. :?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.26 00:38-kor.
Vendég

Hahó mindenki!

Tényleg nagyon jól fellendült a topik, írok én is pár sort (ha hagynak).

Eszter!
Azt hiszem, én sem oltatnám magamat a helyedben, bár Kende már megkapta, és Saci is meg fogja. Igazából nem tudom, mennyire jársz kullancs-veszélyes helyeken, nálunk eléggé problémás a hely, a kutyusokban is volt sokszor a lenyírt fű ellenére is kullancs...

Maci!
Jók a képek a kis családról! :)

Gabó!
Üdv a csapatban! :) És tudom, könnyű mondani, megtenni sokkal nehezebb a "nem rágörcsölést", amikor az embernek más sem tölti ki a gondolatait... Pupy nagyon jól leírta a módszereket, érdemes kipróbálni, nekem a hőmérőzés segített.

Bea!
Hajrá kistesó! :)

Angie!
Sajnálom, hogy nem maradt meg a babóka... :( Szilárdnak nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Kacsa!
Azok szerint, amit leírtál, Saci is tutira tejallergiás... Nem tudom, ide írtam-e, még anno decemberben volt egy olyan eset, hogy Sacira ráborult egy adag tejszín, és mire felértem vele a szobába, hogy átöltöztessem, totál pöttyös lett a csajszi... Ahol egy kicsi tejszín érte a bőrét, ott piros hólyagok lettek rajta... Szerinted érdemes lenne vérvizsgálatot vagy allergiavizsgálatot kérni? Viszont tojást pl. simán eszik, nincs semmi baja tőle.

Márti!
Nagyon szép a kicsi lánykád! :) A fiúk, gondolom, kényeztetik, igaz? :)

Fleur!
Lilla tényleg nagyon huncut, amikor így vigyorog. :lol:

Évi!
Gyönyörűségesek a kicsi csöppök! Istenem, mekkorák már Ők is! :)

Syry!
Részvétem! :(

És köszi a kérdést, megvagyunk. Kende nappalra teljesen szobatiszta lett, csodák csodájára... :lol: Kb. két nap alatt, egyetlen balesettel ma már minden a wc-be megy, nagyon ügyesen szól. Reméltem, hogy ez fog majd történni, és nagyon örülök, hogy nem engedtem a nyomásnak mások részéről, és kivártam az idejét. Sacika már "nagylány" :lol: , harcos, igazi amazon-természet, hja, egy bátyó mellett kénytelen... :| Néha vannak nehezebb napok is, akkor sokat civakodnak, akarom mondani, Kende kiszedi a játékokat Saci kezéből, nem engedi semmivel játszani, másnap meg agyonpuszilgatja, mindenre mondja, "tessék, Sacika, ezt most odaadom neked". Mikor honnan fúj a szél... :lol: Szerencsére nagyon szeretik egymást, minden rosszaság ellenére is. :)

No mennem is kell...

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Norwell!

Írtam privit!

kacsa14

Sziasztok! Szia Norwell! De jo hogy te is jottel! Sosem mondtad hogy hany gyereket szeretnel. Esetleg hamarosan egy ujabb kistesoka? -- Kacsa! Szegeny Timcsa! Kitartas neki! Panjá mit mondott, fog jelentkezni Pestrol. Jo lenne a taliba beszervezni. Ha tudsz neki elerhetoseget, lszi szolj neki majd ha meglesz a datum.[/quote][/i][/b]
Vendég

Juca! Veletek mizujs? Olyan regen jartal erre! -- Apr. 11 tenyleg husvet. Akkor feldobom 18at, de en arra nem tudok menni mert akkor lesz Sziszkonak a szukinapi zsurja. Es hat nagyon szeretnek en is ott lenni, ha ertitek hogy mire celzok :wink: :) -- Maci! Nagyon jok a kepek. Ki a keresztmami?
Vendég

Hat nekem meg mindig nem jott meg! Nem gondoltam volna hogy egy ilyen korai sp.vetelestol igy felborul a ciklusom. Regen kesett mar ennyit. Johetne mar!! Puszi mindenkinek!
Vendég

Maci
jól értem,hogy a párod melóhelyet keres? felmondtak neki, vagy ő ment el? vagy megunta a külföldre mászkálást és itthon akar dolgozni, hogy többet lásson titeket? :D hát sajna az anyagi tényező is megfontolandó a kistesó vállalásánál. DE én úgy vagyok vele hogy bízok. Talán javul a helyzet, hónapok, esetleg pár év múlva. :? :D jók a keresztelős képek!

megyek, mert Máté rosszalkodik. majd este folytatom....

Kép

Kép
syrynx

lányok!

nekem bármikor jó a tali áprilisban...

eszter

eszter82
Budapest

Norwell
Köszi. :)
Sajnálom, hogy Sacika valszeg tejallergiás. :( Mentek kivizsgálásra?
Gratula Kendének, nagyon ügyi!

Angie
A húgom lett Levi keresztanyja.

Syry
Apa akar eljönni, mert már másodjára veszik vissza a fizetést. :? Pár cégnél már érdeklődött, egyelőre ugyanígy szeretne melózni. :( Már külföldi cég is megfordult a fejében...
Nagyon bízok benne, hogy a szekér kijön ebből a gödörből. Jó lenne játszópajti Manókámnak.
Vendég

csajok annyira jó, h így felpörögtetek :)
délután teszek talis táblát :) meg írok is..puszi nektek. Áprilisi tali szuper!!!!

KépKép
KépKép
fleur

Virág!
Köszi a táblit!
Nekem csak április 1. hétvégéje jó. Lehet, hogy Brillt is érdekelné a tali, de szerintem ő sem tudna jönni a 18-i hétvégére, hasonló okok miatt. Gondolom, náluk is akkor lesz Erik szülinapja megtartva.
Vendég

Kacsa
No mi ezen a 7végén megyünk haza :)
Hát nem lehetett jó ez a vérvétel, remélem jó sül ki a végén a dologból...

Eszter
Mindig öröm téged itt látni :) Tali szuper!! Persze, h benne vagyok! És lesz mit megbeszélnünk :) Én tökre megértem, hogy időről időre eltűnsz...én is átéltem anno ugyanezt.
Oltást én most nem adatnám be.....
Őszintén kívánom neked azt a két kispasit :lol: nem mondta mikor???

Syry
Igen a munka, h úgy érzem nem én ülök a lovon, hanem futok a ló után és ők meg nem nagyon kapkodnak utánam. Ugye alacsonyabb fizetéssel járó munkát nem igazán szeretnék elfogadni. Főleg mivel úgy néz ki bölcsibe sem veszik fel a Lillát és így elképzelhető, h
magánba kell iratni, ami a lelkemnek jobb lenne, csak hát anyagilag nagyon húzós. Ugye a béralkunál ezt is figyelembe kell venni.
És akkor még az is, h van most egy lehetőség amire rácsaptam, de sokkal rugalmatlanabbnak tűnik mint az előző munkaköröm. Itthonról sem tudnék dolgozni vagy csak ha nagyon muszáj és néha lehet túlórázni is kellene és emellett nagyon "aggódtak", hogy a gyerek elhelyezését meg tudom e oldani, így ezt tuti nem fogják tolerálni.
És mint tudjuk előfordlhat, h az első időben sokat lesz beteg...szóval....nagy dilema.

Sziszkónak Boldog névanpot!

Gabóó
Senki nem vet meg ezekért az érzésekért..hidd el itt mindenki átélt ilyet, aki évekig küzdött a babáért.
Ami abrátnődet illeti, szerintem az ilyen barátokra nincs is szükség. Ha igazán szeret, h mondhatott ilyet....:( Persze utólag rá fogsz jönni miért kellett várnotok és végül minden értelmet nyer és ez nem büntetés hidd el.
A te babád is vár már téged valahol, csak tarts ki!!!
Na és Eszter is ezt írta :)

Angie
:( sajnálom ezt a fájós mensi csúszós dolgot.....
Azért az sem lenne rossz topik :lol:

Syry
Hát Máté tényleg nagyon ügyes!!
Szabadtéri tali jó ötlet, csak annyiban nem, h ha aznap rossz idő van, akkor nehéz már átvariálni a dolgot. Talűn ezért lenne jobb a Brendonban.

Pupy
Nagyon szép a lánykád.

Maci
Jók a keresztelős képek
:( remélem párod hamar talál munkát.

Többiek? Szabadtéri v. Brendon?

Norwell
Édesek lehetnek a néha civakodó, de egymást imádó tesók

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Mi meg jövő 7 közepén megyünk ... :(

Van vmi. kisgyerekeknek is jó, kulturált, elkerített, kutyagumitlan játszótér vmerre?

kacsa14

Tali tábla
Kép

szóljatok, ha valakit véletlenül kifelejtettem.

KépKép
KépKép
fleur

Kacsa
A Népkertben van egy nagyon szuper játszótér. Nem kerített, de oda nem visznek kutyát kakiltatni.
És tisztán is van tartva.

KépKép
KépKép
fleur

és hol a népkert??? :)

engem kihúzhatsz minden napról, tuti nem járunk Bp felé

kacsa14

Fleur!

Ti milyen gyakran jártok haza vagy milyen gyakran jönnek esetleg a szüleid?

kacsa14

Kacsa
A szüleim a szinte soha kategória, mi kb 2 havonta.
Fúú hát majd igyekszem valami leírást kitalálni neked, de eléggé a város szívében van egy hatalmas fás park, nehéz nem rátalálni, de segítene, ha tudnám, hol lesz a szállásotok és ahhoz képest le tudnám írni merre van.

Ok taliról kihúzlak :(

Tábla
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Syry, Bea
Ciklusnapot mondotok?

Elmaradt februári köszöntések:
Kacsa, CsHeni, SzHeni
Utólag is Boldog névnapot!!
Kép

Dóra Boldog születésnapot!
Sarolta Boldog első szülinapot!
Kép

Márciusi köszöntések:

Kristóf Boldog szülinapot!
Emilia Boldog születésnapot!
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Köszi! :)

Szépasszony-völgyben leszünk. De elég, ha azt mondod, hogy pl. a vártól merre menjünk, azt azért megleljük. :) :lol:

mondj vmi. utcát, mert a gugli maps-je nem ismer olyat, hogy népkert

kacsa14

Fleur
Sajnálom a munkakeresési őrületet. A húgom is melót keres, neki se egyszerű. :?
Jó lenne valami normális céget találna, vagy itt kirúgnák a főbunkót. A 270 emberből 65 maradt, még most... Aki csak teheti, lelép.

Kacsa
Szép helyre mentek!

Utálom ezt a szelet! Manó alig alszik, nyűglődik, meg én is. Előbújtak a felső két fogak is.
Talira szinte biztos, hogy én se tudok menni. :(
Vendég

Sziasztok Lanyok! Maci! Pedig olyan jo lett volna megismerni titeket is! - Virag! Remelem, megoldodik a munkahelyi ugy. En is izgulok. Ahogy telik az ido, ugy tavolodok en is a m.helytol. Igaz, a kolleganom mindig mondogatja h ne parazzak mert visszavesz a fonokom, de en azt latom h nagyon bevalt a helyettesitesem. Meglatjuk. Valami ugyis lesz!
Vendég

Sziasztok Lanyok! Maci! Pedig olyan jo lett volna megismerni titeket is! - Virag! Remelem, megoldodik a munkahelyi ugy. En is izgulok. Ahogy telik az ido, ugy tavolodok en is a m.helytol. Igaz, a kolleganom mindig mondogatja h ne parazzak mert visszavesz a fonokom, de en azt latom h nagyon bevalt a helyettesitesem. Meglatjuk. Valami ugyis lesz!
Vendég

Evi! Dorikanak utolag is nagyom boldog szulinapot kivanunk Sziszkoval! - - Timi! Te is nagyon regen jartal erre! Hogy vagytok? Kristofnak is boldog szulinapot! - - Adri! Ti hogy vagytok?
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?