akkor írok egy picit, van még egy kis időm,míg megyek fejni..
Gaboo!
Üdv. itt és drukkolok,h. összejöjjön nektek a baba..
Nekünk 2 év próbálkozás és egy elvesztett baba után jött össze ez a kis Tündér (lásd fent
)
én is nagyon sok mindent kipróbáltam és egész jól ment a ciklusom követése..
Mielőtt babás lettem, 1 hónapig Bromocriptint szedtem, és a köv. hónapban mentem volna vv-re,de már babás voltam..
Leírom,h. én mit csináltam, aztán persze azt teszel,amit akarsz
de mindenből lehet tanulni.
Én
vezettem a hőmet,minden reggel, mert ahogy a csajok is írták a hőgörbéből nagyon sok minden kiderül, sőt vannak olyan "nem földhözragadt" orvosok is,akik esetleg ajánlják is ezt a módszert...PÉ előtt leesik a hő, de nem minden esetben, viszont mindenképp megemelkedik utánna..tehát ha volt peteérés,akkor kapsz egy szép kétfázisu görbét, és ha babás vagy akkor egy trifázisosat..
használtam a
PG53-at és nekem bevált, pl. pé előtt 1-2 nappal és aznap totál páfrányos volt, de ez is sok mindentől függ, nem szabad előtte,enni-inni,mikor csinálod stb. én pl.néha ,h. tutira menjek a hüvelyváladékomból néztem,mert azt nem befolyásolja sem a kaja, sem a pia
Használtam
LH tesztet, összesen 3 hónapig, a 3.-ban lettem babás. Nekem totál jelezte a PÉ-t, tényleg akkor pozi,ha a kontrollcsík erősebb,mint a teszt, viszont nem akkor van PÉ,amikor pozitív az LH,hanem az utolsó pozitív utáni első negatív napon. A pozitív LH után 24-48 órán belül van peteérés. Ezért jó ez a módszer,mert míg az ébredési hő,azt mutatja meg,h. volt-e és mikor PÉ, addig az LH előre jelzi.Tehát ha egyik nap full pozi,másik nap meg már halvány,harmadik nap teljesen eltúnt,akkor a 2. napon volt a PÉ. Tehát szeretkezni a baba érdekében minden pozitív LH-napon és az elsö utána következö negatív napon kell.
Fontos,h. nagyjából mindíg ugyanabban az időben tesztelj,mert az LH szint a nap folyamán ingadozik. A késő délutáni kora esti órákban a legcélszerűbb,mert az LH hormon a nap folyamán termelődik.
Azért érdemes a hőt is mérni + lhzni,mert pl. ha volt pozi lh-d, de nem ment fel a hőd a rákövetkező 5 napban,akkor a szervezeted csak próbálkozott, de nem történt igazi peteérés..
Több napig tartó pozi LH sok mindenre utalhat: vagy rossz a teszt, vagy valami gond lehet pl. PCOS, de eggyes ovuserkentő gyógyszerek is befolyásolhatják ezt (mivel szedek a bromot és a barátcserjét szerintem ez is közrejátszhat, ez csak az én véleményem hagyd el az egyiket a cserjét, hidd el én is kipróbáltam, és nem ezektől a szerektől leszel babás, de én is ittam teát)
Folyamatosan néztem a
hüvelyi nyákomat, 1-2 hónap alatt teljesen kiismeri magát az ember.. a mensi után száraz, aztán elkezd kérmesedni,vizesedni és mikor a termékeny időszakod van, általában olyan,mint a tojásfehérje (bár nekem nem mindíg volt ilyen, legtöbbször csak vizes) ebben jól tudnak úszni a fiúk
, aztán PÉ után megint száraz..és mielőtt megjött megint vizes volt, viszont mikor babás lettem (mindkétszer) száraz maradtam..bár a terhesség során extra mennyiségű nyákom volt..
a nyákon sosem néztem reggel, pl. esti sex után,mert simán össze lehet keverni a spermával
Emelett néztem a
méhszájamat is..ez az a dolog,amit vagy néz az ember, vagy nem..nem mindenkinek van hozzá " gusztusa",h. magában nyúlkáljon, én ebből nem csináltam gondot,hisz az én testem..és mindent a babáért
a méhszáj a ciklus elején, kemény, zárt és könnyen el lehet érni, és ahogy közeledik a PÉ egyre feljebb mozog a hüvelybenmajd fokozatosan felpuhul és kinyílik (ezt nem úgy kell elképzelni,h. befér az ujjad is, de lehet érezni) ez nem tart sokáig,max 24 óra,aztán bezárul és megkeményedik.. pl. mikor babás lettem olyan fent volt a méhszájam,h. egyáltalán nem értem el.. később is lehet figyelgetni, ha babás lettél a méhszáj zárt, kemény és fent marad, ha nem akkor fokozatosan "lejjebb jön" és kinyílik. Én miután pozit teszteltem már nem nyúlkáltam
És ittam
teákat is, a ciklus első felében, málnalevélteával próbálkoztam, ez elvileg előrébbhozza a PÉ-t ezáltal lerövidíti a ciklust. Nekem nem jött be, kitolta a PÉ-met.De ez is egyéni,mint minden más. A PÉ után pedig palástfűteát ittam, ez növeli a progeszteron szintet. (Én a vetélés miatt már a 26 ciklusnaptól kaptam utrogestant)
Nem árt,ha a férjedet is megnézik,h ott minden oké-e,mert nekik még mindíg könnyebb egy csészével szembe nézni,mint nekünk teletömni magunkat hormonnal. Én pl. a Bromotól folyton rosszul voltam,hányingerem volt, egyfolytában be volt dugulva az orrom stb..bár megérte..
Remélem nem tűnt úgy,h. okoskodni szeretnék, csak leírtam,h. mi is mindent kipróbáltunk..és ne keseredj el, Nektek is lesz babátok és sajnos vannak akik már tényleg több éve próbálkoznak..a lényeg nem feladni!!!!
Csajszik,nagyon elszaladt az idő itt a kis monológommal
de mostmár mennem kell fejni..mindenkinek sok puszi és igyekszem írni magunkról ám, meg talán fonalat felvenni, de ezt nem ígérem...viszont a topictalira mindenképp megyünk!!