Új privát üzeneted érkezett!

Na, közben elaltattam, jól megszívtuk tegnap, mivel fogászatra mentem este fél 9-re, így előre hoztuk a fürit 7-re, ucsó szopit fél 8-ra,na láttuk kárát hajnali 3-tól, amikor is evett és utána nem aludt vissza, ahogy szokott, 6-kor aludtunk el, addig sírt, szenvedett, nem tudott aludni (mi se), majd negyed 6-kor újabb szopi, nagyon gáz volt és most egész nap tiszta hiszti és alig bírom elaltatni :roll: Soha többé nem borítjuk fel a megszokott menetet!!!

Dalma - szia, már hogyne emlékeznénk rád, de tünemény a babád, de jó hogy jöttél! És mi van veletek??? Te is nagyon csini vagy, látom, levágattad a hajad, én is tervezem, hogy rövidre vágatom, mert nagyon hullik :?

Adri - jó, hogy pároddal nem történt semmi, amúgy ilyenek ezek a férfiak, én akkor vagyok tiszta ideg, amikor kocsival megyünk és ugye kint van a matrica, hogy vigyázzanak ránk, mert baba van az autóban, erre párom száguldozik :evil: Persze ő azt mondja, hogy nem, csak megy rendesen, de szerintem ugyanúgy megy, mint anno, amikor nem ült mellette egy pici baba és emiatt rohadt ideges tudok lenni és mindig össze is veszünk :roll:

Móni - nálunk még mindig van a bukás sajna, bár amióta eszi ezt a gélt a szopik előtt, kevesebb. A védőnő ma azt mondta, hogy nem gond, akkor lenne az, ha nem hízna, nem fejlődne Lotti, úgyhogy szerintem ne aggódj, de azért legközelebb említsd meg a dokinak, hátha tud valami okosat mondtani. Nagyon zavaró, tudom, én már a kezdetektől küzdök vele, állandó pólócsere (nekem is, gyereknek is), textilpelusok mosása, iszonyat fárasztó...

Minden baba csodálatos, most nem emelnék ki senkit, mert tündériek egytől egyig!!!

Sensi - mi pont a lila J&J-t használjuk habfürdőnek, nálunk semmi baj nincs hála, jó illata van, persze mosni a gyógyszertári fürdetővel mossuk.
Nem dagi szemüveges nő van benne, hanem 3 dadus, egy szőke kövérebb, egy vékony barna (Deb dadus - csak az ő nevét jegyeztem meg) és egy szőke vékony. Nagyon bírom azt a műsort, bár gáz, hogy valakinek tényleg ilyen iszonyat neveletlen gyerekei vannak, én nem is tudom, mit tennék, ha Lotti ütne és lek.rvázna :roll:

Zsuzsu - Brendon katalógust, a 2009-es évi vastagat én személyesen vettem át, amikor vásárolni voltunk januárban.
Borsófőzelék :cry:

Bettyna - nem semmi, hogy hogyan bírtad cipelni azt az édes terhet :lol: De látszik, hogy Szabika remekül érezte magát :wink:

Szemszín - "A legtöbb újszülött szeme szürkéskék. Ha a kisbaba szeme színe megváltozik, akkor az új szín fokozatosan, hetek, illetve hónapok alatt alakul ki. A teljes változás 6 hónapig is eltarthat."

Na nem tudom folytatni, felébredt...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Na, most van időm olvasni is, délelőtt csak beugrottam újságolni. :wink:

Marek - De lehet kívülre tenni a hurcimat, csak még nem mertem, mert eléggé fújt a szél odafent. Ha viszont vastagabban öltöztetem, még jobban összeizzadunk. :roll: Szóval várom a még jobb időt. :wink: Gratula az új altatlűsi módszerhez és a éjszakához. Remélem nem kiabáltam el. :wink:

Bangham - Én is szeretném majd Szabit a hátamon vinni inkább, illetve kocsiba, ahol lehet tolni. A bukáshoz nem sokat tusok hozzátenni. Szabiból is jön vissza jócskán, ha bentlaradnak a böfik és úgy hasal. Apropó hasalás:A repkedés egy reflex. Meg tudod akadályozni, ha egy összecsavart pléddel a hóna alatt feltámasztod. Így nem tudja maga mellé húzni a kezét és ha elég magasan van, akkor kénytelen lesz támaszkodni. Először biztos nem fog neki tetszeni, de amint észreveszi, hogy így többet lát a világból, rájön, milyen jó dolog hasalni. Mi is ezt csináltuk és Peváék is.
Jobbulást Zsoltinak!

Dalma - De jó, hogy újra hallunk felőletek! Már hogyne emlékeznénk! Ne viccelj! Nagyo nédes Ádámka! Gyere máskor is, ha tudsz!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Van, aki még kivárja rajtam kívül a 6 hónapot a kóstoltatással? Úgy látom Szabi egyre jobban érdeklődik az evés iránt. Hál'isten még szopizni is szeret, csak így bennem is nagyobb a kísértés, hogy megkínáljam. Szerintetek?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

 
 

Mi megvárjuk, ezért kezdjük a hétvégén, jövő héten lesz 6 hónapos Lottika :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Bettyna
Bori is nagyon érdeklődik a kaja iránt. Leginkább az almám érdekli, főleg amióta megkóstolhatta. :lol: Nálam is nagy a kísértés, de azért megvárom a hat hónapot. Az már csak két hét.

marek
 
 


Helló!

Dalma...pont ma hiányoltalak! Jó hogy jöttél! :lol: Írtam is hogy hol vagy?
Nagyon csini így a hajad, és jó pasi a férjed(már ha nem tartod tolakodónak) :wink: :lol:
Ádám nagyon szép, igazi kis pasi már! Jól vagytok? Eszik már gyümit, zöldséget? Mesélj magatokról!
Hány kg? Miket csinál már? :D

Bettyna...nagyon gratulálok! :lol: Ügyi a fiúcska!

Bangham...a tejpépet uzsira esszük, délelött gyümi, vagy zöldséget,vacsira tápszert vagy anyatejet kap(már ha van annyi).
Jól alszik! Nem ébred fel enni! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Megjártuk a dokit. Most elég kíméletes volt a neurológus, nem csinált olyan durva dolgokat mint
multkor, most nem is sírt Norbi. :D Olyan ügyi volt!
Támaszkodott, játék után nyúlt, megfogta a lábaujját.... :lol:
Nem is tudott belekötni ezekbe a doki, de azt megjegyezte hogy ha ültetve van és oldalra dől
nem támaszt le :shock: (Mért le kéne támasztania???) Előrefelé támaszt.
Meg ha lépteti sokszor felhúzza a lábát, nehezen lép és szűken és keresztez! :roll: Ennyi volt a kivetnivalója.
Elég feszes még az izomzata, nagyoin javasolja a torna mellé az úszást is! :?
Én vinném úszni, de most olyan szűkös az anyagi keret :( , meg az autó sincs mindíg itthon.
Nem tudom mit tegyek?
Említette hogy engedjük tele a kádat úgy fürdessük, rakhatunk bele zsáját az izomlazító.
Sokat kell mondókázni, énekelni, a ritmus fontos a feszes babáknál. :wink:
Bár eddig is nagyon sokat énekeltem neki, majd most megtanulok egy-két mondókát is. :D
Most alszik nagyon elfáradt, meg ez a fránya nátha is bágyattá teszi! :(
Ennyi magunkról, most mennem kell! Sütőtököt sütök neki! :D
Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Van egy kis időm....
...elkezdek visszaolvasni :D

Van mit! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Oké:

Először is kérek mindenkit, hogy a hiányzó havi státuszát PÜ-ben küldje el nekem, és mindet beviszem, ami megérkezik, jó?

Légyszi segítsetek ebben!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hétvégén voltunk a Balcsin és a Velencei tónál is,szuper volt. :) Tomi végigaludta az ölemben ezt a két napot,ugyanis kaptam egy Mei Tai-t :D

Rakok is fel fotót:
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
borkaby
 
 


Képzeljétek!
Bori még mindig nem fordul, de ha valamit el akar érni, akkor elkezd felé kúszni. Általában nem éri el, de azért halad. Olyan, mint egy kis kommandós. Nagyon vicces. Ja, és nagyon jól tolat, és ha beletolat valamibe, és nem tud tovább menni, akkor megfordul a tengelye küröl... Hogy mikor fog újra fordulni, azt nemtom... :roll:

Nyugtonmalac
Ment a pü.
Mi van veletek?

LKata
Tök jó, hogy nem talált semmit a neurológus. Én is sokat énekelek és mondókázok, de fel szeretném frissíteni a mondókakészletemet (azt a kettőt.. :lol: ). Ha valakinek van ötlete, akkor segítsen!!!

Tudom már volt róla szó, de ti miket énekeltek a babáknak? (hátha van valami, amit ismerek, mert Bori már nagyon unja a Bóbita, Micimackó, Sehallselátdömötör körforgást.... :roll: :lol:) Egyébként mi csináltunk egy tök jó válogatást a kedvenc gyerekdalainkból. Leginkább Halász Judit, Kaláka és 100 folk celsius van rajta. Ha valakit érdekel, szívesen bedobom a közösbe (már ha a zuram segít benne... :lol: )

marek
 
 


Borkaby
Én már két napja Mei tai-ban altatom Borit... :lol: Annyira gyorsan elalszik benne. És Bori észre se veszi amikor kiveszem és befektetem az ágyába. Imádom! És főzéshez is nagyon jó!!! Nagyon fogod szeretni!
Mondjuk rakhattál volna olyan képet is, amin te is rajta vagy Tomival.... :lol:

marek
 
 


Bettyna,nekem tali ügyileg 90%,hogy csak a hétköznap jó,de azért próbálunk alkalmazkodni Főleg,ha jó idő lenne,simán megoldható nekünk is,hogy párom addig horgászik,mi meg Tomival találkozunk veletek. ;)

Jó lehetett a libegőzés,jól néztek ki a fotókon! :)

Nyugtonmalac!
Jobbulást Borinak! Remélem azóta már elmúlt a vírusos torokgyuszi. Mikor teszel fel képeket rólatok? Már úúúgy hiányolom,rég láttuk a lányaidat (meg persze téged is) ;)

Marek!
Mi is úgy mennénk úszni,csak a száraz bő miatt kérte a doki,h ne menjünk :(. Azért nyáron majd megpróbálkozom vele,addigra már talán ellenállóbb lesz a kis bőre is. :)

Szöszke!
a felemás szem szerintem is nagyon vonzó lesz majd a csajoknak :D
Olyan jól néznek ki a dédivel :)
Tominak is van három dédije szerencsére, a nagyim a legidősebb, 83 éves és én úgy szeretem őket együtt látni. Mamám arca ráadásul olyan igazi ráncos nagyanyós arc,Tomi áhítattal,kikerekedett szemekkel,tágra nyitott szájjal nézi,mikor mamám a kezébe veszi. Aztán persze oldódik a hangulat és elkezdenek beszélgetni egymással. :)

Amúgy ht ügyileg a nagymamim vágja legjobban a témát. 1 éves koráig csak szoptatta apumat,1 évesen kezdték el a hozzátáplálást,addig semmit nem kapott,csak teát és anyatejet. Mamám arra már nem emlékszik kellett-e vitamint adnia apunak,de mindig elmondja milyen büszke,hogy ennyi ideig csak szoptatott,és engem is erre buzdít. Én meg mondom neki,hogy mi 6 hónaposan elkezdjük a hozzátáplálást. Aranyos,ilyenkor mondja,hogy jó,de akkor nagyon lassan csináljuk,mert amíg hízik a gyerek,ha keveset is,baj nem lehet ;)

Ildi!
El sem hiszem,milyen nagy már Lottika! Nagyon szép!
Jövőhéten már 6 hónapos?!
A töpörtyű szerintem is durva,pláne turmixolva... :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek!
Annyira félek mindig,hogy valaki rám ismer,akinek nem kéne. :oops: :lol:
Szégyenlős vagyok. :lol:
De azt elmondom,az orrom egy az egyben olyan turcsi,mint Tomié :D

na,egy pirinyó fotó :)

Ny.malac!
Nehogy feltedd a honlapra ;) :)

Kép

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ma én is Mei Tai -ban altattam el Tomit :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby
Végrevégrevégre!!!

Mentem aludni, mert Bori keveset evett, úgyhogy nemsokára jelentkezik a pótvacsorájáért.... :lol:

Jóccaka!

marek
 
 


Képzeljétek, rendeltem egy gyógyszert a PirulaPatikából (nálunk egy ezressel drágább lenne a gyógyszertárban... :roll: ), erre kaptam egy e-mailt, hogy a kiszállítás napján tartózkodjak otthon 8-16 óráig. CSak azt felejtették el odaírni, hogy mikor szállítanak. Hát kösz! Majd egész héten itthon ülök! Jó fejek!

Ja, és abban bízok, hogy ez a cucc majd megoldja a kakigondot! :roll:

Most már tényleg léptem. Úgysincs itt senki más... :roll:

marek
 
 


Sziasztok... jol esik hogy meg emlekeztek..ugy nallatok is elmult mar a terhesseg idejen levo nagy nagy feledekenyseg...:)

Lkata: irtam neked szombaton pü-t a HT-vel kapcs, de en ugy latom nem ment ki, es te pont ma kerdeztel ra, h vajon hol vagyok, es igy irtam a forumra.

Ildi: hogy meg van nove Lotti, es nem is hiszem el hogy mar 6 honapos. szerintem nyugodtan adjal neki mas kajat is!hajra. en is szoktam nezni a dadusos adast, nekem is tettszik, lopok el trukkoket...de hatha nem kell alkalmazzuk majd, mert az nagyon durva amik ott vannak. Igen levagtam a hajam, mert nekem is nagyon elhullt, es a göndörség is kiment valahogy belölle, igy mehmergelodtem es nyissz, de nem bantam meg , igy nezek ki valahogy. Es gratulalko Lotti 2 fogacskájának, en ettol picit tartok, kivancsi vagyok hogy fogjuk viselni...

Marek: te nagyon jol nezel ki, mit csinaltal...hogy igy visszaalakultal?? en is kinlodok, 20 kg már lement, de meg van 10...kepzeljetek a vegere milyen nagy lettem...igaz borzaszto sok viz volt bennem, szet is repedtem becsuletesen, azt mondta egy borgyogyasz, nem is olyan reg...hat maga nem tudta h kell kenje magat...mondtam: tenyleg? kepzelje kentem...es ez az eredmeny

roviden rollunk, Adam is hasrol hatra atfordul, fog, gagyog, nyalazik, mindent a szajaba gyur...hat mint minden kisbaba, mar nagyon reg ota este 10,30 tol - reggel 6ig 7ig alszik. gorcseink is vannak neha, de mi mar bevezettuk a HT-t, egy gyerekorvos tanacsaival egyutt, es meg szopizik is, a reggeli 10 orai kajat mar felvaltottuk almareszelekre, azt rizsliszttel, gyumilevel kiskanallal. felvaltva.kb ahogy Zsuzsu irta, olyansmi...ket het mulva kezdem el a deli kaja bevezetest is...zoldsegek...majd husi, maj, fokozatosan. nekem sok ismerosom van aki a doki szerint igy csinalta, es mara a gyerekeik mindent megesznek. Adam amiota mast is kap nem hizott meg jobban, ugyanugy gyarapodott mint maskor azelott.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


még csak a 228. oldalon járok, töltöm fel a képeket, adatokat...

de már fáradt vagyok, holnap innen folytatom...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek, megkaptam a PÜ-t, felvittem az adatokat :) Köszi!

Lányok jobban vannak, ma volt Lili bölcsiben, én meg elmentem az új kendőmért :)

Majd teszek fel képet, hogy hogy sikerült Lilit a hátamra kötni a csudaszép kendőmmel...

Vannak képek is, most próbálom utol érni magamat... de még csak a 228. oldalon járok :(

És a blogomat is írom, ott meg elveszett minden amit tegnap felvittem, erre beduzzogtam magam...
... majd pótolom az 5. hónap összefoglalását, ha kiduzzogtam magam :D

És 2 hét múlva már dolgozok! Te jó ég! Ezt is intézem... nagyon félelmetes... Majd meglátjátok :D

Most nem jut eszembe más...

Ja de, még annyit hogy Bori torka mostanában kezd jobb lenni (gondolom), mert elkezdett megint nagyobb mennyiségeket kajcsizni :)

Na most megyek aludni, mert nem tudhatom, mikor vernek ki az ágyból...

Pusz mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Adri!
Örülök, h a fiúknál a józanság döntött.
Ügyeletesek: :shock: :shock:

Bettyna!
A borsóra gyanakszunk, de most sokminden összejött kincsemnek. HT. fogzás, nátha.......nem csodálom, h nyügi.
Tegnap egész nap alig aludt, ölbebaba volt. Ennek az lett az eredménye, h Ábel tombolt, így mire apa hazaért minden a feje tetején állt. :cry: :cry: :cry:

A háti hordozók jól néznek ki, de egyedül én sem vinném benne. Esetleg egy tükör a kezedben?? :lol: :lol: :lol:

Én is érzem, h rohan az idő, hamarosan félévesek leszünk....

Szabinak gratula!!!!!!!!!!!
(nálunk "pofára esés " van. :lol: Próbál kúszni és ha nagy a lendület előreesik az arcára...IMÁDOM!!! :lol:

Marek!
Semmi baja nem volt a tejcsidtől.
Lehet, h kipróbálom én is a nemalvós napokon a kengurumat, hátha....
dalok: zeneovi cd. Bújj bújj zöldág, csip csip csóka stb....

http://www.sonybmgmusic.hu/gyerekeknek/alap.php?id=6

Móni!
Lehet, h a bukásra megoldás lesz a HT. Nálunk így volt.
A betegség mondjon le!!!!!!!!!!

Dalma!
ÉLJEN, ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!
ÍGY ÖRÜLÖK NEKTEK! :lol: :lol: :lol:
Ádám csodaszép, irgum burgum, h eddig elzártad Tőlünk!!!

L.Kata!
Miért kell Nektek neorologus????????

Borkaby!
Szépek vagytok!!

Ny.malac!
Örülök, h jobban vagytok!!!!!!

Kép MR. Merengő

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kérdésem: Akik már Ht-znek adtok vizet,teát?? Mikor, mit?????

Nálunk nagyon döcögős az ügy, nem igazán tetszik Konstinak. Óvatos vagyok, mert több lett a kaki. Sütőtök után ma az őszibarit prónálom ki. Holnap tanácsadás, lesz mit megbeszéljek a doktornénivel és a védőnővel. :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu - én pont tegnap kérdeztem a védőnőt, hogy ha elkezdődik a hozzátápi, adjak-e külön inni neki és azt mondta, hogy igen, egyelőre forralt visszahűtött vizet vagy készen kapható babavizet, teát nem javasolta.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


http://www.lll.hu/anyafoztje

Én most ezt olvasom!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Zsuzsu
Te még beszélsz a védőnőddel? :lol: :lol: :lol:
Akkor lehet, hogy nem is a borsó volt a ludas Konsti sírásában? :lol:

Én ezzel a kajálással nagyon nem vagyok óvatos. Persze az elején figyeltem, hogy ne egyek semmi puffasztót, de aztán fokozatosan kipróbáltam, és mivel Bori jól bírta, nekem meg baromi kevés dolgot lehet enni, ezért most már mindent eszek. Rekordom a napi 8 (!!!) darab töltött káposzta (nem röhög!). Bori észre se vette, én annál inkább... :lol: :lol: :lol: Szóval ne tessék engem sajnálni a diétám miatt.... :lol: Valahogy azért túlélem.... :lol:

Dalma
Jaj de jó, hogy írtál magatokról!!! Most már gyakrabban jössz majd?
Hogy mit csináltam, hogy így lefogytam? Töltött káposzta diéta... :lol: Komolyra fordítva a szót: mivel cukros vagyok, ezért eléggé vissza kell fognom a szénhidrátot. Mellette szoptatok, nálam az is égeti a kalóriákat rendesen. Ennyi. Egyébként a hasam még mindig akkora, mintha terhes lennék. De nem izgat.

Képzeljétek, Bori ismét nem ébredt éjjel. Cserébe 5-kor kért enni, és esze ágában nem volt visszaaludni. Fél hétre viszont kidőlt, én meg ilyenkor már nem tudok aludni, úgyhogy kitakarítottam a lakást. :lol: Még a fürdőszoba nincs kész, úgyhogy megyek is....

Én ma délelőtt csavarogni leszek. De ti írjatok sokat!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Tegnap el is felejtettem a lényeget!

Norbi 5 hónapos adatai: HOSSZ: 67 cm
SÚLY : 7,35kg


És íme a nagyfiú! :lol:
Kép

Most rohannom kell, Norbika sír, de utánna ha időm engedi visszaolvasok!Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Dorka megint visszaaludt (4 napja ez a figura)...de délelőtt már nem alszik, csak ha sétálunk.
Éjszakáink még szuperek továbbra is. Kopp-kopp.

Emmalena! Nagyon sajnálom ami Anyuddal történt! Örülök, hogy jobban vagy és hallunk felőletek!

Szöszke! Dédis vigyor eszméletlen! Nagyon Édes!

Úszni a Rubin hotelba járunk. Szombaton voltunk másodszor. Már kacagott is Dorka a vízben! És volt merülés is. Az oktató csajszi nevetett, hogy mennyire le kellett nyomni az én kezem - és hogy nehezen ment, annyira ellenálltam. :lol: Viszont sírás nem volt! Meg is ismételtük. :lol:
Orr teljesen kitisztult! Mi mindenre jó....
Az uszi előtt 15 perccel etettem meg az öltözőben,és így sokkal jobban élvezte, a végén nem akart éhen halni.

Marek! Látom Bori is élvezi. Én is elfáradok 40 perc a vízben...de Dorkának is pont elég a végére már inkább a kezeit rágja.
Dorka 1 hónaposan sokszor aludt el hordozókendőben a hasamon, főleg nappal. Jó meleg, hallani anya szívverését...
Kúszás jó dolog, mivel mi fordulunk, nem is akar Dorka kúszni.

Borkaby! Szuper, hogy minden rendben Tomival!
Köny-dolog: kapsz tőlem egy levelet, ami alaján 1 embernek küldesz egy gyerekkönyvet, és 6 embernek levelet (én itt lettem bajban). Ha minden jól megy, kapsz 36 könyvet mire Te leszel soron.

Zsu! Konsti hatalmas baba! :)
Jó, hogy kaptatok támogatást és tudsz menni Ábival fejlesztőbe. Nem szégyen az! Inkább vigyük korán a babákat, mint hogy iskolás korra derüljön ki valami!

Lányok! Szemészetre megy valaki? Mi április 2-án babaszemész szűrésre (mindketten szemüvegesek vagyunk). Vagy túlzás részünkről?

Bettyna! Nagyon jó lehetett a kirándulás! Irigy-irigy...imádom a libegőt. Azt hiszem lassan belepróbálom a csajt a kendőbe felöltöztetve (Kornélnak nem mondom el, hogy hurciban volt Szabi órákon át :lol: )
Szépek vagytok! Forgáshoz is gratula!

Ildi! Lotti sapija nagyon édi! És a vigyori lányka is!

Sensie! Jó, hogy kint is van társaságod! A ürdetés marad hab nélkül, én nem merek próbálgatni így pöttyösen. :shock:

LKata! Éjjel nálunk is elmászik Dorka az ágya végébe, és néha keresztben is van. Félek, hogy nehogy hanyatt forduljon és kitakarózzon - éjjelre nála csak 19-20 fok van, így nem szomjazik meg.
A születési súlyunkat mi sem dupláztuk még meg. 7010-nél járunk, 3650-nel születtünk.

HT: én előtte kóstoltatom majd (megvárom a 6 hót, már csak 2 hét), mert néha bealszik cicin Dorka, szóval elég esélytelen egy kómás lányzót tömni.

Na ébredés van, szép napot mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva: sztem a babaszemészet nem túlzás. Egy egyszerű vizsgálatról van szó, ami nem fáj a babának, de már korán megtudhatjátok, hogy van e félni valótok, vagy nincs :) Én is elvittem Lilit :D Semmi baja nem volt a szemének, most sem tűnik úgy, hogy lenne :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva - mi megyünk babaszemészetre (ide: http://babaszemesz.hu/index.php), mert nekem sosem volt jó a szemem, gyerekkoromban szemüveget hordtam és van egy kis szemtengelyferdülésem is, itt megnéznek mindent, még a Felicitas csomagban volt róla egy prosi. 6 hónapos kortól lehet menni és 10 e forint. Ti hová mentek/mennétek?
Szerintem sem túlzás egyáltalán!

LKata - ú, de nagy Norbika, egyem meg, ahogy mosolyog, látszik rajta, hogy nagyon boldog baba!!

Marek - nálunk is így van, bár ma 6-kor kelt, de amúgy 5 körül szokott, viszont ma 6-kor evett és aztán nem akart visszaaludni, csak most sikerült bealtatnom és most mosok :roll:

Zsuzsu - Mr. Merengő tünemény, nagyon szép kék szemei vannak, valószínű, hogy már ilyen marad neki, ugye?

Dalma - ne tarts a fogaktól, nálunk sem volt gáz, igazából nem volt semmi extra, talán néha többször kelt éjjel, de cumival visszaaludt, nem volt sírás-rívás, de ha lesz nálatok, vannak rá homeós bogyók vagy olyan szer, amivel lehet kenegetni az ínyét és az is jó, ha te masszírozod neki finoman az ujjaddal.

Na mennem kell tovább, de jövök még!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Na, ez van az lll.hu oldalán...


" A hazai gyakorlat évtizedekig az volt, és sajnos részben még ma is az, hogy a csecsemők már hat hónapos koruk előtt kapnak szilárd ételeket, sőt, mindezt a szoptatás rovására, egy-egy szoptatás elhagyásával. Ez manapság már nem tekinthető korszerűnek, és ellentétes a csecsemő érdekeivel. A hozzátáplálás első hónapjaiban a csecsemőnek az anyatej kiegészítésére van szüksége, vagyis szoptatás után lehet megkínálni az új falatokkal. Így annyit fogad majd el belőle, amennyire az anyatejen kívül szüksége van. Ahogy egyre többet és egyre szívesebben eszik, úgy a hónapok múltával magától is elmarad vagy lerövidül egy-egy szoptatás, így az anyatejmennyiség magától csökkenni kezd. Azokon a napokon, amikor a baba megint többet akar szopni, a gyakoribb szoptatás hatására megint több tej termelődik. Idővel minden gyerek magától is lemond a szopásról, ha ennek eljött az ideje. "

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!
Tomi itt alszik rajtam a mei tai-ban :). Szuper! :)

Zsuzsu!
Én még nem kezdtem el a ht-t,de én is úgy tudom,hogy akkor már kell adni folyadékot is,főleg vizet vagy amit te facsartál gyümölcslevet,édesítés nélkül. Eleinte nem kell sokat adni,de ugyanúgy szoktatni kell ahhoz is. Nyáron meg gondolom jelentősen megnő majd a folyadékigényük.

Ildi!
Elolvastam a cikket,nagyon hasznos! Most már csak azt nem tudom,hogy honnan fogom tudni,hogy elég tejcsit evett-e Tomika?

Sensie!
Nem semmi a lakótársad,h nagy pocakkal cigizik :evil:
Annyira bosszantó az ilyen!
De legalább titeket akkor igyekszik tiszteletben tartani.

Marek, Kata!
Tegnap már fáradt voltam,de van egy csomó mondókám :)
Le is írom:
1. ziki zaki zakatol,megy a vonat valahol, én leszek a vasutas,te meg legyél az utas; (nagy kedvenc :) )
2. itt a szemem,itt a szám,ez meg itt az arcocskám
3. brekekex,brekekex,brekekex,gyere a víz alá,ha szeretsz. Ide lenn soha nincs rossz idő,ide lenn sosem esik az eső
4. pss,eh,bz,pfff meg se mozdul,friss szenet ha bekapok,messze messze szaladok,szaladok (egyre gyorsabban kell mondani)
5. csipp csepp egy csepp,5 csepp,meg 10,olvad a jégcsap,csepereg a víz
6. harap utca 3 alatt megnyílott a kutyatár,síppal,dobbal megnyitotta kutyafülű Aladár. Kutyatár,kutyatár,Kutyafülű Aladár. 20 Forintért tarka kutya,tízért fehér kutya jár,törzs vevőknek 5 Ft-ért kapható a kutya már. Kutya-tár,kutya-tár! Kutyafülű Aladár
7. Szunnyadj kisbaba,őriz halk szoba,zsongó éjszaka,csillagfény. Hold jár egymaga,rád hull fátyola,álmodj kisbaba,tündérkém.
8. Fut robog a kicsi kocsi,benne ül a Haragosi,din don diridongó. Ha kiborul az a kocsi,kiesik a Haragosi, din don diridongó

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby - de jók ezek a mondókák, de hallod, mire ezt megtanulom :shock: Főleg a kutyafülű aladárt :lol:
Én ált. énekelek, van saját költésű, nem is egy, van kakicsalogató nótám is és az egy kis malac röf röf röföt nagyon szereti.

Szerintem Tomi tudni fogja, mennyi tej kell neki, úgyhogy majd ő jelez, az biztos.

Én úgy fogom csinálni (most már eldöntöttem), hogy szopi után lesz kóstoltatás!

Na megyek, ébredés van.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

HT témában tegnap beszéltem pont a gyerekorvossal:
ő azt javasolta, hogy ne étkezés előtt vagy után kínálgassam, hanem két étkezés között. Aztán majd, amikor egy szopit ki szeretnénk hagyni (én igen, szeretném, mert Dóri csak ciciből eszik, a cumisüveget egyátalán nem fogadja el azóta sem, pedig kitartóan és mindenféle módon próbálkozom) hogy néha a saját dolgaimat is intézhessem vagy urambocsá elmehessünk apával valahova kettesben és rá lehessen bízni vmelyik családtagra, na akkor lehet bevezetni komplett étkezésként. Addig csak uzsi.
Ezt úgy oldottam meg, hogy a reggeli szopi után kb. 2 órával megkínálom gyümölccsel, aztán 2 óra múlva újra szopi. Amúgy imádja a sütőtök-alma kombót.
Próbaképpen este is megcsináltam (nem egy napon persze), az is működött. Szopi 5-6 körül, 7-8kor egy kis gyümi, aztán fürdi után rendes nagy esti szopi és alvás.

Kép
anhel
 
 


Bettyna: hoztam neked ajcsit :) És kérdezem, hogy mikor és hogyan adjam oda a kiscipőt?

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: csak ennyit mondok: :)

http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_mondoka.html

És még annyit, hogy a fut robog a kicsi kocsit, és a harap utca 3 alatt-ot Lili minden este kéri, hogy meséljem el :)

És a kicsi kocsit el is tudja mondani, bár csak a tartalmát :) De nagyon mókás :D

Kicsit bele javítottam, ha nem baj.... ha baj, akkro visszajavítom ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: nem kell gyógyszertárival fürdetni, ha nem szeretnéd! A seba med-et nagyon ajánlják az újszülöttes baba orvosok is. Mi ezt használjuk! Még az ekcémás kiütéses időben is szabad volt ezzel fürdenie Lilinek!
Patikában kapható, minden féle babaápolási izé van belőle. Mi a testápolót, sampont, tusfürdőt, és habfürdőt is kipróbáltuk. Finom illata van, olyan mint bármely más hasonló termék, csak antiallergén, és újszülöttkortól ajánlott :D

Remélem örülsz!

Ja és az egészség pénztár kifizeti ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


szemvizsgálat:
ez olyan érdekes kérdés, mert pl. nekem 9-10 éves koromig tökéletes látásom volt...utána kezdett romlani a sok tanulás, közeli olvasás miatt. :(

Kép
szöszke
 
 


Ügye, hogy ártalmas az olvasás, és a tanulás :) :oops: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Most csak egy kerdes:
Van valaki, akit erdekel ez a konyvcsere dolog? Egyet kuldesz, 36-ot kapsz! Kerlek kuldjetek privit, ha valaki szeretne. sosincs tul koran elkezdeni feltolteni a babakonyvtarat! :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Zsuzsu: ajcsi neked is :D

Kép

Jó látni, hogy vannak babák, akik szeretnek enni :P

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata, vártad te is? Itt van:

Kép

Norbinak van a legszebb és legnagyobb mosolya a csapatban, nem? :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: kóstoltatni Spock doki szerint 2 féle képen lehet:

1. elválasztás (akarod, hogy átáljatok) először HT, utána szopi
2. elválasztódás (akkor áljon le a szopival ha a baba szeretné) először szopi, és utána kóstolgatás.


Lilivel a 2. szerint csináltam, és 9 hónapig szopizott, utána egyik napról a másikra nem kérte a cicit többé :(

Borival az első szerint csinálom, mert nincs elég tejcsim a sok gonosz betegség miatt, meg mert Bori nem szeret szopizni, és fejnem kell... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mei Tai: tudjátok, hogy mi nagyon MT fun-ok vagyunk Borival... Rengeteget van benne a kis lurkó lányom. Nekem csatos verzió van, de nagyon szeretem!

Borkaby, nagyon szép csíkos MT-tek van! Örülök, hogy ti is csatlakoztatok az MT táborba :P

MT-ben aludni nagyon jó! Bori órákig mesélne róla, de ugysemértenétek, ő meg bealudna közben :P

Mellesleg vettem egy kendőt a hétvégén :oops: Na, nem volt olcsó, mert a szép kendőknek (főleg ha márkás) megkérik az árát, de azért nem kellett ott maradjak mosogatni ;)

Mindjárt teszek is fel képeket, mert Lilivel le lettünk fotózva :)

Borit még nem tettem bele... Most száradt meg a mosás után, lehet, délután kipróbálom!

Nagyon nagy izgalommal vártam, hogy milyen lesz.

Nos a kendős első tapasztalatom, azon túl, hogy gyönyörű: nem is nehéz megkötni, de vastagabb, nehezebb anyag, mint gondoltam :shock:
És nagy helyet foglal a táskában pl...
Ha csak úgy elmennék kirándulni, és félő lenne, h Lili elfárad, nem biztos, hogy ezt kéne vigyem magammal...

És még az is meglepet (de miért???? :shock: ) hogy az 5m az marha hosszú! :D :lol:

Na majd hozom a képeket, csak le kell szedjem a gépről...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: én adok inni, és kér is Bori. Van teánk (instant almás, és málnás hipp) és különféle baba italok (almalé, barack lé) mostanában nem kéri Bori :(

Vizet nem adok, mert én ilyen szülő vagyok :shock: állítólag kéne, de én jobban szeretem, ha valami belemegy a gyerekbe, annak van tartalma is, nem csak víz. Meggyőződésem, hogy víz van az almalében is :D

Lilivel is ezt csináltam, és esténként mégis iszik vizet, és van hogy kifejezetten azt kéri, tehát nem romlik el a gyerek ettől, szerintem :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nem hiszitek el! Minden képet feltettem, és azt hiszem megtaláltam a hónap adatokat is :D

Nagyon ügyi vagyok! Ráment vagy 24 órám... :shock:

Jó lesz csajok ha besegítetek!

2 Hét és megyek igát húzni :shock: és jajj is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva!

jajj, neharagudj, most olvastam vissza, es latom, h te is a konyvlancrol beszeltel :oops:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Gergő kis szünetekkel fél 12 óta ordít. :( Semmi nem jó neki. Kezd fogyni a türelmem. Teljesen kiizzadt most. Sajnálom is, meg nem is. :(

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
nálatok ilyenkor nem használ, ha beteszed a kocsiba és kicsit kiviszed? Az nálam mindig beválik...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sz.veronika, biztosan elaludna, de nem szeretném eszközökhöz szoktatni az elalváshoz, mert később annál nehezebb lesz leszoktatni róla. Előfordulhat, hogy egy gyerek magától áttér bizonyos más szokásokra, de úgy néz ki, hogy Gergő nem ez a típus. Tehát amihez hozzászokott, az a szabály. :) Most szerencsére egy utolsó próbálkozás popsipaskolásra elaludt fél órája a saját ágyában. :)

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
ja, én sem úgy gondoltam hogy mindig, hanem ha extra nyűgös :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?