Sziasztok!
Mi még mindig betegen.
Dórival lassan két hete taknyosak vagyunk, én már kifelé megyek, remélem, hogy ő is. 4-5 napig „csak” taknyos volt, aztán elkezdett köhögni, napról napra csúnyábban, hurutosabban, és még mindig rondán köhög.
Marcsi szeme meg megint gyulladt (majdnem 2 hétig kutya baja se volt)
, másik szemcseppet kap.
Zituska: tuti, hogy a mi orrváladékunkban is lenne baci, ha kitenyésztenék, ez már nem vírus… Dórinak is adok neomicines szemcseppet az orrába, volt tartalék receptem hozzá, hétvégén kiváltottuk. Dóri is oké úgy egyébként. A tejet semmiképpen ne tedd szerintem a kulacsba, mert:
Kulacs-fertőtlenítés: áztatással egészen biztosan nem lehet kipucolni. Amikor taknyos, köhögős a gyerek, nem javasolják a tejtermékek fogyasztását, mert a tejben remekül szaporodnak azok a bacik, amik ilyenkor csúnya felülfertőzéseket tudnak csinálni. Na, ezek a jószágok remekül szaporodnak a kulacs csövecskéiben, itatópohár szelepében is. Még a tiszta vizet se hagyjátok benne szerintem, én minden este kiöntöm, kirázogatom a csövekből is. A bacik imádják a kicsi vizes alap +sok levegős helyeket, jó kis biofilmet csinálnak a cső belsejében, ami fittyet hány az áztatásnak. Ha ezt még meg is támogatjuk azzal, hogy nem csak vizes közeg, hanem mindenféle kiváló táplálék is ott van nekik (tejfehérje, gyümölcscukor stb), akkor végképp boldogok lesznek.
Na ennyit mára a tudományból, mindenki döntsön saját belátása szerint.
Karmen: sajnálom a fül-dolgot, nem is tudtam.
Hát igen, biztos van létjogosultsága a felszúrásnak ilyen esetben, csak nem kéne automatikusan, ehhez kellenek, kellenének jó szakemberek, hogy el tudják dönteni.
Enikő: mi az a barázdazárás?
Tényleg, ki mit tud a
kicsi résről a fogsorban középen? Jegylyukasztó fogak, ahogy barátnőm emlegette
, Dórinak ilyen van felül, nem tudom, kell -e ezzel valamit kezdeni.
Nyilván csak esztétikai jelentősége van, de vajon magától záródik -e? Dokinénink azt mondta, ki kell onnan csippantani egy darabot az ínyéből, de én nem tenném ki ennek, ha nem muszáj.
APEH: nekem egyszer kellett fizetniük késedelmi kamatot, ki is fizették, ugyanannyi nekik is, mint az állampolgárnak, ahogy Exi írta. Vitatkozni velük miatta csak jelentősebb összegért éri meg, 10-20 Ft-ért nyilván nem, többe kerül az ajánlott levél.
Rajzolás: ti hogy csináltátok, csak odaadtátok a ceruzát, tollat, vagy rajzoltatok rendszeresen együtt a gyerkőccel? Ha utóbbi, akkor hogyan? Csak rajzoltatok neki, vagy fogtátok a kezét, vagy a ceruzát vele együtt? Már ha hagyta, ugye.