Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok!

Milyen moslék idő van már megint, pedig végre kimozdulhatnánk Dorkával, erre esik az eső. :roll: :roll: Hogy én mennyire úúúúúúúútálom ezt.
Na mérgemben sütöttem főztem szinte egész délelőtt a konyhában. :lol: :lol: :lol: Szerencsére jól tűrte Dorka is, de délután már csak az övé vagyok. :wink:

Zsebi!
Megnéztem a képeidet, mit ne mondjak, jól megcsináltátok a Bogi és a kis Szabi birodalmát is. Nagyon tetszik Bogi szobájában a függöny és klassz lett az ő szekrénye is. Tényleg ez már kész nagylányos szoba.
A kis Szabi baba szobája is nagyon szép, ha meg tényleg egységesen áthuzatod fejvédőt + fonott szék huzatát biztos nagyon tuti lesz.
Tényleg megérte a fáradságot, rumlit az egész átalakítás, a végeredmény magáért beszél. Gondolom a gyerekeid is elégedettek. :wink:

Kriszti!
Semmi probléma ha nem tudsz jönni, intézd csak a dolgaidat.
Szegény kicsi Nellynek jobbulást kívánunk.
Mi is igazán azért nem mentünk még bölcsibe, mert a hörgőit nem hallotta tisztának a doki. Nekünk köptetőt ajánlott, hagy köhögje fel a váladékot. Nelly babának is gondolom hasonló lehet a problémája , nem?
Gázszámla.... brrrr..... szép kis összeg. Tényleg mehetsz balhézni.
Hidd el a ruhák itt megvárnak, nem fogom kidobni. Majd egyszer csak összejön és elviszed.

Edina!
Semmi gond ha nem tudsz Te sem jönni, nem haragszom én meg.
Anyósodnak jobbulást!!!
Nekem is voltak szemölcseim, a terhesség alatt lepték el a nyakamat, én a bőrgyógyászaton szedettem (égettettem ) le.
Míg égették picit csipett, de nem volt elviselhetetlen. Szépségért amúgy is meg kell szenvedni. :lol: :lol: :lol:

Anita!
Várunk Benneteket! Gyertek nyugodtan!!!

Zita!
Ti jöttök? :shock: :shock: Még nem nyilatkoztál. :wink:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 13:37-kor.
pankaa

Andi, Kriszti!
Szemölcsszedés....na ez egy kellemetlen téma....anno vagy 3 éve mikor Bp-en éltem, elmentem a 2. kerületi SZTK-ba ahol már akkor nagyon fejlett volt minden részleg, már akkor lent a portán bejelentkeztél és számgépen küldték fel az adataidat, és nem is kellett olyan sokat várni, mert reggel 8-tól este 7-ig volt rendelés!
Egyszer a nőgyógyászaton ott várt Moniqe Quvet :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: (nem biztos h jol irom)
Szóval a börgyógyászaton az akkori futószemölcseimet a bokámon egyből ingyen égetve lekaparták!!! Na nem mondom, épp nyár elején voltam, és egész nyáron hosszu nadrágban jártam, mert a bokámtol felfele vagy 15 centis részen fekete foltok voltak :roll:
Nagyon csúnya volt, de legalább lejött de a helye (heges rész) még mindig megmaradt. Egyébként ez borotválás utján terjedt!!!
És megkérdeztem a Lézerben db-ját (vagy egy kis helyet ahol esetleg több db is van) 12.000Ft-ért távolitanak el, és egy magánsebész-börgyógyász sebészeti uton, tehát nem lézerrel 30.000Ft-ért távolit el, azért ennyi mert állitólag elküldi szövettanra is. Na nem tudom ez hogy van a lézerben. kiváncsi vagyok, van rajtam egy jópár szemölcs, azért 30-at nem fizetnék db-jáért!!! Borzasztó milyen árak vannak!!!

Kép
dinaedo

Sziasztok!

Andi! örülök, hogy meggyógyultatok! Mi jót sütöttél-főztél? :wink:

Panka! De jó, hogy Emikének bejön a bölcsi! De még jó, hogy sír egy picit utánad. Ez szerintem természetes.

Zsebi! Nagyon jók lettek a gyerekszobák! Bogié tényleg nagylányos, Szabié pedig igazi babás!

Kriszti! Nellinek jobbulást, egyem meg szegényke.... :( Gázszámlátok nem semmi, ne hagyd magad!

Tényleg rémes idő van, és a hétmásodik felére jó hideget és havat ígértek.... :twisted:

Kép
zsuzska81

Edina!
Ezek tényleg borzalmas árak.
Én nem tudom nekem milyen jellegű volt a szemölcs, nem érdeklődtem annyira utána. De csak kis hajszálérek tartották, nem kellett kikaparni, így szövettanra sem kellett küldeni. De a bőrgyógyászaton ingyen leégettek vagy 30-at rólam. A helye egynek sem látszik, igaz 1-2 hétig elvileg nem érhette víz, be ne gyulladjon és hintőporoznom is kellett.Persze érte víz, hisz volt vagy 40 fok mikor ezt leszedettem, fürdenem meg csak kellett. :wink:

Zsuzsi!
Hó??????????? :shock: :shock: Na ne mááááááááááááár...... :roll:
Csináltam tejfölös, virslis krumplilevest és tarhonyát lecsós csirkemellfilével. Meg sütöttem egy mákos sütit.
Ennyi. Most megyünk kicsit sétálni, remélem nem fog esni az eső.

Kép
Kép
bendor

Andi!
Mondjuk nekem is voltak /vannak néhol 1-2 db ilyen kis szemölcsök, mely tényleg csak egy kis hajszálnival csatlakozik a bőrömhöz, na én azt el szoktam kötni egy hajszálammal és majd leszárad :wink: :P mondjuk mintha olyat is olvastam volna, h azt nem szabad :roll:
Húúúú...mákos süti, nagyon jól hangzik!!!! Nagyon szeretem!!! Úgy megkivántam :oops: Én is azon gondolkodtam milyen édességet kellene csinálni? -ja igen, ez a fogyókura kezdete :P :lol:
Esetleg megosztanád velünk a receptet? :wink: hogy sikerült? tudsz róla felrakni egy fotot? :wink: :oops:
Mi is voltunk kint sétálni Kamival, na én majd megfagytam, de a gyereknek meg ugye jót tesz a friss levegő! :wink:

Panka!
Örülök h jól érzitek magatokat Pesten, és Emike is jol be tudott illeszkedni! Szuper h lassan már te is dolgozol, és h minden olyan közel van! :wink:

Kép
dinaedo

Edina!
Nem állt szándékomban megkívántatni Veled a sütit.
De szívesen leírom a receptet, még egy ovis is meg tudja csinálni olyan egyszerű. Sima kavart süti. Dorka mellett csak a gyorsan elkészíthető sütik jöhetnek számításba.

Bögrés süti dióval vagy mákkal
Hozzávalók:
1 bögre darált dió vagy mák
1 bögre liszt
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1 cs. sütőpor
1 tojás

Én ma csináltam először, jól meg is szívtam, mert a kerek tortaformába akartam, de nagyon magas lett. A szélei már jól megsültek míg a közepe nyers maradt.
Kiöntöttem a kukába, és bekevertem egy másik adagot, de azt már egy nagyobb, téglalap alakú tepsiben sütöttem.
Képet picasára tudok feltenni, mert valami miatt nem tudok kicsinyiteni, ide meg csak úgy lehetne feltenni a képet.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Túl vagyok egy vizsgán, kíváncsian várom az eredményt. Gyakszi még tart, de hamarosan vége, csak a gyaknaplót kellene begépelni....

Panka! Emikének nagyon sok boldog születésnapot! Ügyesen halad a bölcsivel:).

Minden ünnepeltnek, aki a közelmúltban ünnepelt, nagyon sok boldogat!!

Betegeknek jobbulást!

Kitartás! Nemsokára itt a tavasz:D!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Ma volt az első munkásnapom mióta megtörtént a műtétem!
Nem volt kellemes két és fél hét után, főleg úgy, hogy azzal ijesztgetnek, hogy levesznek négy órába, mert gyereket akarok szülni és nem lehet hosszú távon rám számítani!Ez felháborító!
Ez diszkrimináció!
A múlt héten beteg volt a lányom, megfázott, belázasodott, köhögött stb. Én is elkaptam.Szerencsére mára nagyjából helyre jöttünk, mindenki eltudta kezdeni a napját!
Már nagyon várom, hogy újból lehessen próbálkozni a babával!A férjem éjszaka azt álmodta, hogy egy kislányt tartott a kezében!Lehet megálmodta a második gyerekünket!

Reginát a Klinikán szültem, Dr. Székely Péter volt az orvosom. Van egy kis problémám a szememmel, ezért szemészorvosok javaslatára EDA-val szültem.
Csak sajnos nem akkor szültem, amikor jönni akart, hanem akkor, amikor az orvos ügyeletes volt. Ezt el is felejtette velem közölni!
E miatt megrendült benne a bizalmam, úgyhogy a helyi nőgyógyászhoz járok mióta megszültem!
Most a műtétet a Póka tanárúr végezte, egy ismerősöm által.
Ismeri valaki?Mi a véleményetek róla?Az ismerősöm szerint nagyon-nagyon jó orvos?
Szerintetek fordulhatok hozzá kérdéseimmel és választhatom őt orvosomnak vagy tudtok mást ajánlani nekem?

Nagyon jó olvasni titeket!
Mindent megteszek annak érdekében, hogy többször tudjak hozzátok jönni!

Üdv.mindenkinek:Marcsi
balmarcsi

Marcsi!

Én Póka doktorhoz járok, mindkét gyerekemmel ő császározott. Csak ajánlani tudom.
Mit szeretnél róla tudni?
Irhatsz priviben is.

Kép
Kép
bendor

Zsebi
Én a kocsiban szoptattam, akár egy parkolóban - persze távolabb a többi kocsitól - vagy akár az út szélén is. Bár nekünk már nyilván könnyebb hisz Anna már sok mindent eszik, de azért egyszer-kétszer már szoptattam is egy -egy ilyen úton. Sőt, én egyszer a kika parkolójában is megszoptattam, hogy ne kelljen ezért hazamenni. Mondjuk Anna sosem szopizott sokáig, igazából 5 perc és végez vele, igy könnyű dolgom van:-))
Nyugi biztosan ügyes fiú lesz Szabi.

Kép

Kép
lolita_78

Cilamila!
Patriknak nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!!!!!

Kép
Kép
bendor

bendor!

Köszönjük szépen a névnavpi üdvözletet.Nagyon aranyos vagy. :P

Sajnos ritkán jutok fel közzétek mostanában.Öröm számomra hogy Patrikom már a wc-be pisil a bölcsibe és itthon is.A kaki még a pellusba de nagyon élvezi hogy nincs alatta pellus.Ha érzi hogy pisis mondja hogy"aja! isi". :P Ti jol vagytok?mi kicsit köhögünk.3 hete a bölcsiböl telefonáltak hogy belázasodott,reggel még semmi.itthon voltunk 2 hétig és még mindig köhög.

Mindenkinek csodás hetet kivánok.Sziasztok!Mennem kell! :) :)
cilamila
Debrecen

Anita! Zita!
Feltöltöttem a mai képeket a lányokról a közös picasára Lányok albumba.

Kép
Kép
bendor

Zita!
Sanyinak boldog névnapot kívánunk !!!!

Cilamila!
Nagyon ügyes Patrik ha szól pisilés előtt, akkor már egy jó nagy lépéssel közelebb került a szobatisztasághoz. Ügyes kisfiú. Meglátod és egyik napról a másikra szólni fog kakilás előtt is.
Jobbulást neki. Köhögés egyébként is nehezebben múlik el,kitartás!!!
Mi meggyógyultunk, de a doki bácsink volt olyan rendes és tp-re vett egész hétre, mondván addig van biztonságban a gyerek míg itthon van, közösségben ugyis összeszed valamit. AZt mondta ha tehetne egész márciusban és áprilisban itthon tartana, akkor biztos nem lenne beteg Dorka. Hát... ebben van valami. Pár köhögés naponta és orrfolyás van nálunk is , de nem fertőzünk ez már jó. Most pihenünk még a héten, jövő héttől pedig mindenki megy a kis megszokott helyére.

Zita! Anita!
Tök jó volt, hogy tegnap eljöttetek.
Bencém mikor hazajött az edzésről azt mondta, legközelebb olyan időpontban gyertek mikor ő is többet van itthon, mert nagyon aranyos a két kislány és ő is játszana velük. :lol: :lol: :lol:
Mindkét gyerekem nagyon szeret babázni. :P :lol:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok,

Voltunk az OTI-ban vérvételen. SZÖRNYŰ VOLT!!!!!Méghogy nem olyan vészes????
Mindkét karját megszúrták, és hozzáteszem nem a nővér volt béna, egy nagyon ügyes, gyakorlott - babákat szokott szúrni - nővér próbálta levenni a vért.De semmit nem tudtak levenni:-((((((
Jövő héten ha rendbejön a karja akkor mehetünk újra.
Valószinűleg a kevés folyadék miatt nem sikerült. Persze ezt senki nem mondta előtte, hogy az amúgy is kevés folyadékot fogyasztó lányommal itassak sok vizet vagy teát mielőtt elmegyünk. Akkor megspórolhattuk volna ezt a tortúrát. Engem nagyon megviselt, de látom, hogy Annát is. Olyan kis bizalmatlan lett most minden idegennel szemben, ami nem csoda.
Még az kérdés számomra hogy hogy tudom majd hétfőn reggel leitatni, de muszáj lesz.

Most csak ennyi, még magamhoz kell térjek!!

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Anita! Nagyon sajnálom, amin kerezstülmentetek.... :( Átérzem, azt hiszem, írtam amúltkor, pannika még kisebb, 2.5 hónapos volt, mikor vért vettek. Neki is gyömöszölték a két kis karját, de legalább sikerült levenni egy fél csővel. Drukkolok hétfőre, és tényleg adj Neki sokat inni!

Zita! Sanyinak boldog névnapot!!!!

nagyon édes a 3 lány együtt! :D

Andi! Ha a gyerkőceid ennyire szeretnek babázni, kéne Nekik egy kistesó.... :P Az eladó ruháid közül a sárga bemelegítőt és a pizsirugit lestopiznám. :) És ha lenne még 80-as bemelegítőtök (nadrág) és 86-os pizsirugi (pamut, mert vastagabb nem szükséges nálunk), akkor azok is érdekelnének. Persze csak ha van időd megnézni. :) Köszönöm előre is! :D

Kép
zsuzska81

sziasztok,

kicsit nyűgik vagyunk mostanában..emmának is jönnek a fogai..ezért türelmetlenebb kicsit...

Bölcsi kérdés foglalkozat!! Segítségeteket szeretném kérni...Melyik bölcsiről tudtok jókat mondani..melyiket ajánljátok????

előre is köszi a segítséget!

szép napot mindenkinek!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Patrikom ma reggel kivette maga alol a pellust hogy "isis".Elöször a bilikébe kakilt és nagyon élvezte,majd kakaozás után a wc be kakilt ,melette kb,3x pisilt is.Azthiszem nem sok kell hogy nappalra szobatiszta legyen.Mert éjszaka még szokott teázni kicsit,(nem sokat)Nagy öröm ugyhogy itthon nem teszek alá pellust.A bölcsibe szol ha van valami.

lolita!Sajnálom amin átestetek.Mikor manó megszületet 1 napos korában a fején találtak vénát,onnan vettek vért .Azt hittem a szivem szakad meg.De mikor voltunk allergia vizsgálaton elöször párhonaposan akkor is a fejéböl vettek vért mert a karján nem találtak neki vénát.

A SÁNDOROKNAK KIVÁNOK ÉN IS BOLDOG NÉVNAPOT.

Mennem kell,mert sütnöm kell pizzát a páromnak meg lepcsánkát.Nekem meg csorog a nyálam mert fogyozok.Hiztam 10 kg-t 1 honap és lekell adnom.Valaki tud valami jó gyors fogyókurát.Nekem van csak sokat kell hozzá koplalni.

Sziasztok !!
cilamila
Debrecen

kaqk!Szia.

Az én kismanóm a fényesudvariba jár bölcsibe.Végtelen aranyosak a gondozónénik.A Faraktár utcai is jó ,az uj bölcsi.ezt hirböl hallottam.Vagy a Tocoskerti ami az istván ut környékén van.Az nagyon jó,ott ismerösöm is dolgozik.
cilamila
Debrecen

kaqk!Szia.

Az én kismanóm a fényesudvariba jár bölcsibe.Végtelen aranyosak a gondozónénik.A Faraktár utcai is jó ,az uj bölcsi.ezt hirböl hallottam.Vagy a Tocoskerti ami az istván ut környékén van.Az nagyon jó,ott ismerösöm is dolgozik.
cilamila
Debrecen

Anita!
Jajj, szegény Anna baba, jó kis tortúrán esett át, és még nincs vége. Így ahogy olvasom a lányokat , ezen sajnos előbb-utóbb minden baba átesik, mi sem maradtunk ki ebből. Bencével is 1x , és Dorkával is 1x kellett mennünk vérvételre. (Dorkával éppen a nem evése miatt). Nekünk is éppen hogy le tudtak annyi vért venni tőle (Dorkától) amiből meg tudták nézni az ionokat, vérképét, de a vérsüllyedéshez már nem tudtak újabb csővel venni. Nekem is majd megszakadt a szívem, mert üvöltött mindkét gyerek kegyetlenül, és vigasztalás helyett nekem még jól le is kellett fognom.
Ettől horrorisztikusabb a Bence egyszeri fülfelszúrása volt. Na ... azt sem kívánom senkinek.
Sikerült vizeletet leadni Annának?
Tényleg próbáld valahogy itatni a kis drágát , ne kelljen ismét szenvednie, főleg feleslegesen. Tudom nehéz ezt is megoldani, mert ugyis csak annyit iszik amennyit ő akar, többet ugysem lehet "beleönteni". De próbáld többször kínálni, azzal a folyadékkal amit leginkább szeret, hátha inna annyit amennyit nagyon kellene a vérvételhez.

Zsuzsi!
Ne is mondd.... szívem szerint szeretnék még gyereket, de az eszemmel már nem. Szeretnénk mindent megadni nekik, és ami kettőnek még menne háromnak már nem biztos. Na meg 2 császár után sem lenne tanácsos. Ugyhogy marad az ismerős gyerekek pesztrálása nekem is a gyerekeimnek is. :lol: :lol: :lol:
Holnap várunk Benneteket!!!

Cilamila!
Tényleg ügyes Patrik, mondtam én hogy nem kell már sok és menni fog a szobatisztaság nála. Tényleg nagy lépés ez a gyereknek is , a szülőnek pedig nagy öröm.
A legtutibb fogyókúra:
Kevés kaja + sok mozgás. Sajna ez máshogy nem megy. Na persze én is csak elméletben vagyok "okos", a gyakorlat már nem ilyen könnyű. :lol: :lol: :lol:

Kaqk!
Én gyerekeim az Ősz utcai bölcsibe jártak /járnak (Újkertben van, Interspar és a Jerikó utca között) mi nagyon elégedettek vagyunk. Bence után azért is ment oda Dorka is. Városilag is jó a híre a bölcsinek, a vezető és a gondozónénik is mind szimpik, kedvesek, gyerekbarátok.
De tudd, azért mindenképp érdemes már a beiratás előtt kb. egy évvel elindulni keresgélni, a kinézett bölcsiben feliratni, hogy tutira bekerüljön a gyereked. Nagy igény van a bölcsikre és nagyon telitve vannak, és nem is tudnak minden gyereket felvenni. Majd meglátod ovinál szintén ez lesz a helyzet ha éppen nem a körzetesbe akarod járatni a lányod , sulinál szintén. Tapasztalatból írom.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Na hazaértem, ugyanis ma voltam a Lézerben sebészeten levetetni a szemölcseimet :? :roll:
Nos komolyan mondom rosszabbra számítottam, ehhez képest pozitiv volt.
Bejelentkeztem ugye időre, akkor ki kellett tölteni egy papirt ami végülis ugye őket biztositja, h ezt a "műtétet" vállalom, milyen mellékhatásai jelentkezhetnek,mennyi idő mulva gyógyul a seb stb... na de ez természetes is mondjuk.
Aztán a doki felmérte a szemölcseimet amiket megmutogattam (mondjuk magátol nem nézte át a többit , csak amiket én mutattam és kérdeztem -ugyh ezt hiányoltam) volt a melleim között felül egy nagyobb barna szemölcs aminek már fekete volt a közepe azt vették le és a belső combomon ilyen kisebb apro virusos szemölcsöket amik fertőzik egymást.
Az eljárás lézeres volt, ami ugy néz ki h a lefertőtlenités után beadják szuriban a lidokaint, majd ha hatott akkor lézerrel leválasztja (amit nem lehetett néznem, de érzésben ilyen apró tűszúrást lehet érezni) és pár perc alatt kész is volt az a nagy, majd a kisebbek pillanatok alatt készen voltak, de azt mind nem érzéstelenitették külön, csak a területet, igy az még egy kicsit kellemetlenebb volt de olyan kis akkupunktúrás tűszűrásokat lehetett érezni a lézersugárral.
Majd beragasztották, viz nem érheti egy napig és pár hétig még varas lesz a teteje, mert tul képpen ez égetés, azt pedig nap nem érheti pár hétig, éppen ezért akartam levetetni minél hamarabb.
Van még rajtam jópár szemölcs, de azok nem zavarnak annyira, igy még gondolkodom rajta. A szám felettire meg azt mondja a párom, h ne vetessem le mert az a szexepilem :oops: :roll: :lol:
Egyébként területileg ugye 12.000Ft volt és a szövettani vizsgálat amire a nagyobbakat elküldik db-ja plussz 5000 Ft.
Tul képpen türhető az ára, főleg akkor ha nem lesz szövödménye!

majd még jövök, csak ezt elküldöm...

Kép
dinaedo

Andi!

Nagyon jol néz ki a sütemény, és biztosan finom is volt!
De azért lenne pár kérdésem :oops: :oops:
1. az "egy bögre" adagbol mennyi kész süti lesz, mert lehet nekünk sok lenne, igy kevesebb is elég lesz.
2. a mákot is darálva vagy egészben teszed bele, mert az szerintem rengeteg darálva!?
3. csak igy simán összekeverjük a hozzávalókat, be a tepsibe, és meddig kell sütni, kb hány fokon?
4. ja és kb milyen vastagon tetted bele a masszát h jó legyen, mert te is mondtad h először vastag lett?!
Bocsi, h még ennyi hülyeséget kérdezek! :oops:

Anita!
Sajnálom, h ilyen rossz "élményetek" volt a vérvételen!
Nos én nem tudtam, h előtte itatni kell a gyereket akkor könnyebb tőle venni, ugyanis nekem Kami amugy is iszik teát, vizet a tápszer mellett igy valszeg azért volt könnyebb.
Azért irtam h nem gáz, mert Kami nem szokott hisztizni, csak akkor sir egy kicsit mikor megszurják, utána abba is hagyja. A kéz vagy a lábujjából szoktak vért venni, sajnos a kórházban vettek a fejéből is, akkor sokat sirtam miatta :cry:
Egyébként sajnos nekünk havonta járni kell a vérszegénysége miatt :twisted: :twisted: :twisted:

Andi, Pintyus, Anita!
Nagyon édesek együtt a csajaitok!!!! látszik milyen jól érezték magukat!! :wink:

Sanyiknak Boldog Névnapot!!!

Húúú hallottátok, h azt hiszem 2010 májustól tényleg bevezetik h csak 2 év munkaviszony után jár a GYED és csak addig amig dolgozott az illető, ha fél év akkor csak annyi, de max 2 év.....valami ilyesmi :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon durva!!!! Ezekután hogy vállaljon az ember több gyermeket???? Ja és hogy legyen ennyi idő munkaviszony??? Mert több száz embert küldenek el munkahelyéről!!!??? És miért nem csak a "kisebbséget" szabályozzák h ne szüljenek annyi gyereket???? Nem merik őket, ezért az egész magyarságot kell!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
dinaedo

Edina!
Remélem msn-en kielégítő válaszokat adtam mákos sütiből.

A meggyes receptje:

Kavart meggyes

Hozzávalók:
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 tojás
2 pohár tejföl (én egy 450 g-ost tettem bele)
1 sütőpor
Összekeverni, tepsibe önteni, ,majd rá az egy üvegnyi magozott meggyet.
180 fokon sütöttem, 18 x 31 cm-es tepsiben, kb 25 percig. (De a 25 percre nem vennék mérget) Meggy fele kb . a közepéig belesüllyed, de marad a tetején is, jól eloszlik benne.

Kép
Kép
bendor

Hello,

Vettem tápszert, most este sikerült kb 80 ml-t belediktálnom fürdés előtt, és utána még rendesen szopizott is. De ha látnátok hogy issza a tápszert (vagy bármi mást) a cumisüvegből!! Kész kabaré. Nem teljesen rendeltetésszerűen használja az tuti :-))) Rágja a cumiját és ahogy összeszoritja az innyével úgy jön belőle a benne levő tápszer vagy folyadék. Aztán már csak az a kérdés, hogy nyel-e utána vagy nem. Ha igen akkor nyert ügyem van és örülök, ha nem akkor kifolyik a szája szélén. Persze igy elég lassan haladunk, de muszáj erőltetnem. Ma ezzel a módszerrel megitattam vele kb 90 ml rostost is, egész nap folyamán. Edzünk jövő hétfőre, na meg amúgy is, mert a folyadék kellene neki mindig. Csak baromi fárasztó igy a nap, hogy az etetést meg az itatást is igy erőltetni kell. Bár ma nem panaszkodhatom evésügyileg. Sóskát evett, és úgy tűnik az nagyon izlik neki, mert evett belőle sokat.
Úgy veszem észre hogy Anna már ki is heverte a vérvételt, nem érzékeny a kis karja sem és a jó hangulata is visszatért, szerencsére.

Edina ebből is látszik, hogy minden gyerek más és más. Anna már akkor elkezdett nyűgösködni amikor lefogtam. Hiába, nem egy olyan gyerek akinek a személyes szabadságát korlátozni lehetne :-)))))

Én is mérgelődve hallgatom mit terveznek a leendő kismamák ellen. Felháboritó!!!!! A végén tényleg csak a "kisebbség" fog gyereket szülni, más, normális ember nem tudja majd bevállalni. Mert ugye itt vagy pl Te is Andi. Ahelyett hogy bevállalnátok a 3. gyereket is, ilyeneken aggódsz, hogy hogyan fogod majd felnevelni őket. Komolyan nem értelek !!!! :wink:

Aliz mi van veletek?Hogy vagytok?Annyira várom minden nap az újabb és újabb fotókat a kis Vikiről, na meg azt is hogy irsz!!!!

Kriszti
Sajnálom, hogy nem jött be a fodrász. Én a tűzoltósággal szemben járok egy Zsuzsa nevű lányhoz már évek óta és én nagyon meg vagyok elégedve vele. Lehet hogy nem a legolcsóbb, de legalább azt kapom a pénzemért amit akarok. Most félhosszú hajnak számitok, és ennek a melirja, vágás, mosás, száritása szokott 5000 Ft lenni. Ő most terhes lett és a tesója vette át a vendégeit. Nála még nem voltam, de már láttam, szimpatikus lány, az árai maradnak. Most szombaton megyek, majd kiderül ő is olyan ügyes e mint a tesója. De Zsuzsa minden vendégéről ott hagyta a "használati útmutatót", sztem nem lesz gond. Meg az utolsó 1,5 hónapot együtt dolgoztak, hogy megismerje a vendégek hajait. Nem tudom milyen árban keresel amúgy fodrászt. Nelly jobban van már?

Sanyinak boldog névnapot!!!
És Patriknak is utólag!!!!

Zita csak sikerült itthagyni megint egy játékot, amit felakasztottál a tornáztatóra :-))))De úgyis talizunk és visszakapjátok. Sikerült megcsinálni az adatlapokat ma?

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Anita!
Örülök, hogy ha szép lassan is de haladtok Anna baba itatásával.
Ha a sóska bejött ma neki az is nagyon jó, legalább elmondhatod és legfőképp tudhatod hogy van olyan étel amit szívesen eszik.
Legalább máskor a nem evős korszakában be tudod a sóskát vetni (talán).
Kicsik még hamar felejtenek, szerencsére ez a mai vérvétel sem fog megmaradni Annában, inkább a Te szived van fájdítva az ilyesmikkel.
Vizeletet sikerült gondolom leadnod, mert nem irtad azt hogy nem.
Mit nem értel Anita? Hogy 2 gyerek után nem vállalunk 3.-at?
Hát tényleg örülünk ha a két gyereknek megadjuk azt amit szeretnénk. Egyelőre nagyobb lakásba sem tudunk menni hitel nélkül, azt meg most öngyilkosság felvenni, főleg két közalkalmazotti fizetésre. Ezt a lakást már így is kinőttük, a kocsit szintén, nyaralni ritkán jutunk el.... szóval egyáltalán nem gondolkodunk 3. gyerekben. Látod a ruhácskákat is adom el. :lol:
Ti egyébként hány babát terveztek, ha már itt tartunk?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor

Andi remélem érezted az iróniát a "hangomban" a 3. gyerekkel kapcsolatban!!!!
:) :) :)
csak azt akartam érzékeltetni ezzel, hogy csak mi, "normálisan gondolkodó emberek" foglalkozunk azzal, hogy a gyerekeinknek jövőt is tudjunk biztositani, másokat ez nem érdekel, csak a családi pótlék amit a plussz egy gyerek után kap

mi hasonlóan állunk a gyerektémához mint ti
ha a jó isten is úgy akarja akkor 2 gyerekünk lesz és remélem sikerül nekik mindent megadnunk

Kép

Kép
lolita_78

ja és igen, sikerült Annának reggel belepisilni a bilibe, igy vittük a vizeletet is, de ott azt mondták hogy a vizeletből vajmi kevés dolgot tudnak kimutatni, igy mindenképp kéne tőle vért venni

Zsuzska
igen, Annától is 3 kémcső vért kéne levenni, nagyon jó lenne, ha sikerülne, mert én nem szivesen mennék vele többször
ti voltatok végül Pannikával még egyszer a tenyésztés miatt?

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok anyukák!

Bocs, hogy betolakodom, de egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni mozgásfejlődéssel kapcsolatban.

A kisfiam most 10 hónapos. 3 hónapos korában már- a bal oldalára - hasra fordult, és 6 hónapos korában kezdett el mindkét irányban forogni. Azóta azonban szerintem egy kicsit lassult a mozgásfejlődése.A babakocsiban, vagy a fürdőkarikában ugyan szépen ül, de inkább kapaszkodva, a szőnyegen azonban hiába próbálok vele ülve játszani, pár percig ül, de aztán mindig feküdne - hasalna - lefele, inkább hason feküdve szeret játszani. Felülni sem tud még egyedül.9 hónapos kora óta kúszik és úgy szerez meg mindent, és ahogy a kúszást elkezdte, aztán egy pár nap múlva négykézlábra is kiemelte magát és azóta néha hintázik, de még a mászást nem kezdte el. Felállni és állni sem tud még egyedül - és még nem is akar-ugyanakkor már 7 hónapos kora óta, ha a kezét fogjuk szépen lépeget./Illetve a kompban néha szépen áll egyedül , de például ha az ágy mellé állítjuk, akkor még kapaszkodva sem akar egyedül állni/

Igazából az az elsődleges gondom, hogy nem tudom, hogy a kisfiam le van-e maradva valamiben, - leginkább úgy gondolom az ülésben -esetleg, ha le van maradva, milyen gyakorlatokkal lehet fejleszteni és hova fordulhatok Debrecenbe vagy környékén, ahol emberségesek is./ A védőnőhöz még nem fordultam, mert tudom, hogy ő első körben elküldene gyógytornára, ugyanis 4 hónaposan még nem tudott mindkét irányba forogni és már akkor küldött volna gyógytornászhoz, ugyanakkor a gyerekorvos meg leintette, hogy nem szükséges és 6 hónaposan már - gyógytorna nélkül- forgott mindkét irányba, ezért vagyok bizonytalan vele szemben./

Bocs, hogy hosszú voltam!

Aki tud légy szíves segítsen!

Előre is köszi!

Üdv.Gritike
gritike

Sziasztok!

Andi, holnap délelőtt elsétálnánk hozzátok, ha nektek is jó az időpont.
De hívlak még ezügyben és megbeszéljük.
3 gyerek??? Köszi, de elég a kettő is, el kell indítani, ott a suli stb.
Bár a kétgyerekesek mindig szívnak, mert mi támogatást nem kapunk (mint a 3 gyerekesek), az egykéknek meg ugye több jut.
Na mindegy, nekünk kell megoldani.
Egy dolog nagyon zavar, az adókedvezmény megvonása. Az szemét húzás volt. Tudjátok én a GYES-t törölném el, arra megy ki a rengeteg pénz és azok kapják, akik semmit sem tettek a kalapba..
Erről nem írnék többet.

Anita, végül hogy készítetted a sóskát? Nem volt veszett savanyú?
Kicsi Anna kicsi karja, borzalom a vérvétel minden életkorban... Amikor le kell fogni a kis kezét gyerek már tudja:oops: :oops: :oops:
(Én sosem néztem oda, így kibírtam..)
Fodrászilag az ár nem lényeges (nyilván nem 15-20e Ft, mint a Tesco mellett), a végeredmény annál inkább. Most uú. össze van fogva a hajam, mint fodrász előtt.. Igazából mindig az időt sajnálom, bár ezzel most nem volt gond, mert 15 éve találkoztunk, szétpletykáltuk magunkat. Árban olcsó, mert hosszú a hajam és cakkpakk 5 e Ft volt (csak hát ugye az első mosásig tartott, így végül is drága).
Akihez eddig jártam ő jól vágott (10e a mosás,vágás, festés), de úgy utáltam menni, mert nem volt mit mondani (pasi volt), fecsegni meg utálok.

Gritike, te régebben is jártál már nálunk, ugye?
Nekem is 10 hónapos a babám, de fele ennyit nem csinál, mint a tiéd.
Nem is írtam nektek, hogy végre KÚSZIK 2 hete!!!! Én kivagyok tőle, a doki nem aggódik. :shock: :shock: :shock: :shock:
A háziorvostól bármikor kérhetsz beutalót és megnézi szakember.

Zita, Anita kár, hogy nem talákoztunk...
Zsuzsi, ti ma mentek Andiékhoz? Hány óra körül? Csak amiatt kérdem, hogy szegény Andinak ne kelljen már külön várnia ránk. :oops: :oops: :oops:

Kedden visszamentünk a dokihoz, mert Nelly annyira szaporán vette a levegőt, így leállította a theophylles kúpot és másik gyógyit írt ki, na meg antibogyót. Ez utóbbi úgy elnyomja Nellyt, hogy nappal 2x1-1, 5 órát, éjjel 10-12 órát alszik nyikkanás nélkül. :shock:
Szerencsére megszűnt a hörgés, amúgy nem folyik a nózija stb. Szerintem ahogy hasal, kúszik a földön, attól fázik meg. Pedig 20 fokon van a padlófűtés, plusz harci felszerelésben van egész nap.

Tegnap itt volt anyós, kivételesen csak idegesítő volt, de nem készített ki.

Ébred a drága, mennem kell! Utána lakásdíszítés húsvétra!
Valaki valamit nem rendel BEától??????????????????

Szép napot mindenkinek!!!

Sziasztok!

Anita! Anna cumisüvegezését olvasva, mintha magunkat látnám.... :) Pannika 9 hónaposan találkozott először cumisüveggel, és nem tudott inni belőle. Nem gondoltam, hogy van ilyen. Ő is rágcsálta a cumit és tolta ki a nyelvével... :roll: Első este fél óra alatt 40 ml-t sikerült meginnia. :lol: De néhány nap alatt belejött! :wink:

Kriszti! Mi 1 óra körül megyünk Andiékhoz, és Edináék is jönnek! :wink:

Andi! Én ezt tartom szomorúnak, hogy olyan családok, ahol szívük szerint vállalnának még babát, és értékes embert is nevelnének a gyerkőcből, lemondanak róla a bizonytalanság, kisgyerekesek ellehetetlenítése miatt. :( Bezzeg ahol a már meglévő gyerekek sem nevelkednek rendesen, ott nem tétováznak, hogy szülnek-e még néhányat.... :twisted: Én a yges-t, de még a csp-t is munkaviszonyhoz kötném, akkor talán nem szülnének annyit, akik a gyerekekből élnek... :?

Tudjátok, mondtam már sokszor, mi 3 gyereket tervezünk. Persze harmadikat csak akkor, ha nagyobb lakásba tudunk menni, mert itt nem férnénk el. Én egyelőre bizakodom, és hiszek még abban az idilli állapotban, hogy tisztességgel fel tudunk nevelni 3 gyereket. :) Lehet, naív vagyok? :oops: Ha ez így is lesz, a 3. baba előtt mindenképp dolgoznom kell jópár évet. Én ezt láttam otthon. Mi hárman vagyunk testvérek. Soha nem telt luxusra, nem mentünk külföldre nyaralni soha, de tisztességesen felneveltek minket a szüleim. És annak ellenére, hogy kisebb koromban azért irígyeltem néhány osztálytársamat, hogy mi mindene van, ami nekem nincs, semmi pénzért nem cserélnék ma már velük. És én ezt szeretném megadni a saját gyerekeimnek, amit otthonról hoztam, és ha sikerül legalább olyan szinten, mint azt a szüleim tették/teszik, akkor nagyon boldog leszek! :)

Kép
zsuzska81

Zsuzska
Nagyon igaz és szép dolgokat irtál a gyerekvállalásról és én szivből szoritok hogy sikerüljön amit elterveztetek!!

Kriszti
Sajnálom, hogy Nelly még mindig beteg:-((((( Jobbulást neki és küldöm a gyógypuszikat!!!

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!
Nagyon jól telt ismét a napunk, babázhattunk Pannikával és Kamillával.
Teszem is fel a képeket. :)

Kriszti!
Reméljük Veletek is mihamarabb találkozhatunk, úgy, hogy senki nem lesz beteg sem nálatok, sem nálunk.
Gyógyuljon a kiscsillagod mihamarabb.

Zsuzsi!
Amit elképzeltél (3 gyerek) az nem naiv dolog, hanem szép terv, és drukkolok, hogy meg is valósuljon.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!!!

Idejutok már végre,próbálok jönni,de nem igazán sikerül,olvasni is csak nagyjából tudlak benneteket. :( Olyan hamar eltelik egy nap hogy csak na.
Látom azért hiányoltok,ennek örülök. :D
Anita:Aranyos vagy hogy várod hogy jelenkezek. :D

Jól vagyunk,Vikike is jó kislány,bár napközben van hogy nyügösködik és nem alszik ,meg szopi közben elalszik és utánna fél óra múlva még éhes.
De az éjszakák elég jók kb. 4 óránként kel ,de eszik és vissza is alszik egyből.
Most már kezd nézegetni ,nagyon édes. :D
Többen kérdeztétek Balázskát.Amikor hazajöttünk a kórházból akkor ő anyósomnál volt majd apa érte ment és amikor engem meglátott itthon szinte nem is köszönt hanem azt kérdezte:Anya a baba?:D
Nagyon szereti,nem bántja csak mindig simogatná meg játszani akar vele. :) Meg puszilgatná,de csak a karját engedjük neki még.
Szerencsére féltékenységnek nincs jele.
így aztán megvagyunk,köszönjük a kép dícséreteket.
Majd teszek még fel képeket.

Andi:
Örülök hogy helyre jöttetek,akkor még pihengessetek a héten.
Nagyon jók a képek a lányokról,én is úgy elmentem volnaegy kicsit pletyizni,de erre még várnom kell egy kicsit.

Kriszti:
Kipróbáltam a kecskerutafű teát,úgy néz ki hogy bevált,Te mennyit szoktál inni belőle és milyen arányban,úgy ahogy rá van írva?
Nellynek jobbulást kívánok.Szegénykém remélem most már meggyógyul hamar.

Zsu:
Olyan szépeket írtál,még könny szökött a szemembe. :D
Szorítok hogy teljesüljön a vágyad.

Anita:
Jaj szegény Annát jól megkínozták,de szerencsére ők hamar elfelejtik még ezeket a dolgokat.Balázstól is vettek vért kb. 4 hónaposan,de tényleg szörnyű főleg nekünk szülőknek.

Utólag kívánok minden ünnepeltnek:Sok Boldogságot!

Kép

Kép
aliza

Sziasztokl!!

Megint én,úgy látom délután óta senki nem járt itt.

Andi,Edina és Zsuzsi:
Megnéztem a képeket.
Nagyon édesek ezek a kék szemű csajok.
Persze Bence is aranyos ahogy fogja Kamit.

Andi :
Ha már benne vagy a ruha nézegetésben,tavaszi -nyári ruha Balázsra való esetleg akad még? :lol:
ráér megnézni ,majd ha lesz időd.

Na csak ennyit akartam,megyek aludni a családom már alszik 6 méter mélyen.
Puszi.
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!!!

Már régebben feltettem ezeket, de ha valakinek elkerülte a figyelmét akkor mégegyszer ugyanis nem jelentkezett senki sem ezért a kuponokért, pedig ha jol belegondoltok megéri. :wink:
Azért ha vki nem tud adni cserébe ilyesmit, akkor is oda tudom adni a kupont ha nagyon szükséges! :wink:

Elcserélném a következő DM -es kuponjaimat, Rossmann-os pontokra, DM-es pontokra vagy Libero vonalkodra, nyuszi emblémára., esetleg más dolgokra megbeszélés szerint.

2009.junius 30-ig beváltható:

- babylove melltartóbetét ( 100 Ft-os kedvezmény)
- Laktoherb tejelválasztást serkentő filteres teakeverék (teljesen ingyenes kupon 379 Ft-ot ér)
- Johnson's baby fürdető -300ml (150 Ft-os kedvezmény)

2009. április 30-ig beváltható:

- Johnson's baby nyugtató aromafürdető -500ml (225 Ft-os kedvezmény)
- B-MAX 1000mg-os multivitamin tabletta (365 Ft kedvezmény)
- Naturella tisztasági betét (115 Ft kedv.)
- Fantazia tengeri fürdőkristály 100ml (400 Ft kedv.)
- Nivea Soft intenziv bőrápoló krém 75 ml ( 190 Ft kedv.)
- Garnier Skin Naurals UltraLift Pro-X bőrújjáépítő arckrém 50 ml ( 825 Ft kedvezmény)
- DIM harisnyanadrág ( 650 Ft kedvezmény)
- Helia-D Fruit Selection testápoló 250 ml (225Ft kedv.)
- Intersett olvasószemüveg (300 Ft kedv.)

Akit valamelyik kupon érdekel, irjon ide vagy priviben.

Kép
dinaedo

Andi!
Mint már mondtam, nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük a vendéglátást! :wink: Nagyon jók lettek a képek azzal a csodamasinával :wink: és lassan nagy informatikus leszel :wink:

Zsuzska!
Jó volt h megvártatok minket, igy legalább tudtunk talizni!
Pannika már rengeteget nőtt, de sajnáltam h azért ennyire nem barátkozott a felnőttekkel, pedig olyan jó lett volna őt is megölelgetni :wink:
Nem is tudtam, h 3 gyerkőcöt szeretnétek, de teljesen igazad van ezen szemléletben, hiszen gyönyörű gyermekkorod lehetett neked is ha azt szeretnéd átadni a gyermekeidnek is! :wink:
Tudod mi is hárman (már csak) voltunk, és gyönyörű gyermekkorom volt nekem is,imádtam a két öcsémet!
Eleinte talán pont emiatt én is azt mondtam, h 3 gyereket szeretnék, de most talán elég lesz majd a kettő is csak egészségesek legyenek!!! de nem lehet tudni mit hoz még a jövő gyermekáldásban! :wink:

Aliz!
Szuper h te is tudtál jönni!!! nagyon édesek a képeken a gyerkőceid, milyen jó h Balázska ilyen nagy szeretettel tekint hugicájára! Biztosan nagyon jó érzés neked!

Egyébként érik bennem is a tali a gondolata, ugy gondoltam h majd májusban én is szertnék tartani egyet. Áprilisban elég sűrű a programunk igy ezért május és akkor talán már az idő is jobb lenne! :wink:

Kriszti!
Sajnálom h nem tudtatok ma jönni Andiékhoz! Jobbulást Nellynek!!
A hajadnak ennyire nem lett jo a formája h megint csak össze kell fognod? :roll: Esetleg képet nem hozol róla?! mert lehet ami neked nem tetszik magadon, az nekünk tetszene :wink:

Kép
dinaedo

Edina!
Örülök, ha jól éreztétek Magatokat. Mi is örültünk hogy jöttetek, Dorka már nagyon várta Pannikát is és Kamillát is. (Na meg Nelly babát is, ugyanis beharangoztam neki, hogy ő is fog jönni, na de majd legközelebb :wink: )
Jaja, a végén még érteni fogok az informatikai dolgokhoz. Hála Neked. :wink: :P
Köszi, nekem nincs szükségem a kuponokra, és sajnos segíteni sem tudok, mert már pelenkát nem használunk, így Libero-s nyuszink sincs. Rossmannba és DM-be nagyon ritkán járok, így nem tudok pontokat sem adni. :oops:

Alíz!
Én állandóan figyelem raksz-e föl képeket a kicsikéidről.
Nagyon édesek a közös képeken is, és nagy öröm hogy Balázska nem féltékeny a hugicájára. Az meg természetes hogy játszani akar a kicsivel, hisz neki még a játék a mindene ebben a korban és be akarja vonni a kicsi Vikit is. Édesek lehetnek együtt.
Oké, megnézem van-e valami Balázskára való cucc. Milyen méretben kellene? 86? 92? 98? 104?
Dorka most 98-ast hord, nem tudom Balázskának mekkora kellene, de valami hasonló, nem?
És én bamba, elfelejtettem bevinni a kórházba a kis szoknyát Vikikének. Mind a 2x elfelejtettem, utólag volt csak eszembe. Persze tudom nem késtem vele, hisz kb. 2 éves korában lesz jó rá. :lol: :lol: :lol: Na de addig még bőven odaér, vagyis remélem. :lol:
Persze hogy hiányolunk, amikor csak időd engedi gyere és mesélj.
És persze a képeidet is szívesen nézegetjük.

Lilla!
Mizujs? Az a hír, hogy nincs még hír??????
Gondolom egyre türelmetlenebb vagy, de ezzel mindenki igy van az utolsó hetekben , napokban.
Kitartás, lassan babázhatsz!!!!

Évi!
Mizujs nálatok?
Rég írtál Te is.
Kis Szasza baba jól van?

Puszi, jóéjt!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúgy sajnálom, hogy nem találkoztunk.......
De végiggondoltam és nem akartam gyógyszert szedő gyerekkel menni, ki tudja mi lappang benne. Senkinek sem hiányzik egy betegség:shock: :shock:
Azért a képeket megnéztem és csak ámulok Pannika milyen nagy csaj, a mozgásán (már ami a fényképen kiderül :lol:) lehet észrevenni.
Tényleg kék szemű nőciklub!!
Dorka meg tök ügyesen kancsít! Ez viccesen hangzik, de nagyon nehéz feladat ebben az életkorban, hogy így ura a testének!
Kami tiszta János !! Hihetetlen kék a szeme!!! Jó lett volna kicsit meggyomrozni (óvatosan).
No de semmi sincs még veszve,találkozunk majd mi még!
Bár reggel ahogy kinéztem az ablakon igencsak meglepődtem a havas tájon.

Edinám, annyira nem gáz a hajam, csak béna vagyok, nem tudom beszárítani. Azokat a frizurákat szeretem, amiket megmosom és mehetek. Ez nem olyan. :shock:
Szép , ha be van szárítva , de anélkül semmilyen. Ezért összefogom , na meg ugye Nelly i szereti tépni, rágcsálni.

Teszek fel képeket a fülbevós nőcikémről, amíg alszik, mert megint anyaszerelem van. Éber állapotában kizárólag az ölemben létezik.

Alízka, eltettem Vikinek a rucikat, plussz odaraktam a többi kis miniruhát is. Tudom, hogy sok ruhátokvan, de egy nőcinek sosem elég :wink: :wink:
A kecskerutafű teából napi 1-2 litert ittam (már nem, mert Nelly keveset szopizik, inkább nyugicumi, mint folyadékpótlás).
1 liter vízhez egy evőkanál teafű kell. Tehetsz bele édesköményt (ezzel óvatosan, néhány babánál szelet csinál), cirtomfüvet, kamillát.
De ha nem zavar az íze ihatod nyugodtan natur is. Én mindig gyümölcs- vagy zöldteával ittam, nem szeretem a gyógyteákat.
Picur Viki biztos aranypofa, szerintem Apára nagyon hasonlít.
Balázska milyen volt picinek?

Puszi mindenkinek, még jövök!

Sziasztok!

Tegnap én is szívesen elmentem volna Andiékhoz, de éppen tegnep jöttek babalátogatóba a munkatársak. Végre ideértek, nehéz volt egyeztetni, hogy senki se legyen beteg, és mindenki ráérjen. (6-an jöttek). Sütöttem rigójancsit és görög citromos sütit, mindkettőnek nagy sikere volt, de elfelejtettem lefényképezni őket :oops: . Szabi nagyon jól viselkedett, kézről kézre járt, de nem zavarta :) .

Tegnap megérkezett a tesz-veszen lőtt túrababakocsink is, úgyhogy nagy erőkkel készülhetünk a tavaszi kirándulásokra, csak lenne már tavasz!!!!!!!!

Bocsi, hogy most nem reagálok senkire, de Szabi már türelmetlenkedik.

zsebi_baba

Hello,

Megnéztem a fotókat, helyesek a lányok. Hogy Pannika milyen nagylány már!!! És nem szereti a felnőtteket?Vagy mi volt Edina?

Ja én vettem amit irtál, de mivel én is gyűjtöm a pontokat - és sztem nagyon sokan akiknek babájuk van - igy ezek a kuponok nekem is megvannak, a pontokra meg szükségem van.

Aliz
Végre, jó hogy jöttél. De aranyos Balázska:-)))Hogy igy szereti a kis hugicáját!

Andi
Most csinálom a mákos sütidet, nemsoká kész, nagyon fincsi illata van. Hm!! :-))

Kriszti
Fotót kérünk!!!!Mármint rólad is.
Olivér meg Nelly nagyon helyesek a fotón. Olivér nagyo vagány azon a motoron, Nellynek meg jól áll a fülcsi :-))))

Múlt héten a tanácsadás után megmértem Annát az itthoni digitális mérlegen (6200 gr volt) és ma már 6300 gr-ot mutatott. Most reménykedek, hátha segitett a tápszer, a vitamin meg minden együtt és újra hizásnak indul a lányom.

Mit szóltok ehhez a jó kis hóhoz????Borzasztó, el sem akartam hinni mikor reggel mondta István, hogy nézzek ki az ablakon:-((((((( TAVASZT AKAROK!!!!!!!!!

Pussz

Kép

Kép
lolita_78

Andi még annyit akartam hogy részemről lehet törölni az Anna&Patricia&Szasza albumot is. Ha Zita és Évi is úgy gondolják akkor törölhető, mert sokat elfoglal az is.

Kép

Kép
lolita_78

Hello Lányok!

Zsuzsi!
Dorka ma is emlegette Babukát. :lol: :lol: :lol:
(aki nem tudná: Dorka tegnap Babukának hívta Pannikát)

Kriszti!
Nagyon jók a képek, szép fülbevalóval (is) a lánykád.
Nagyon vagány Olivér a motoron is , és a jelmezében is. Ő is egyre nagyobb fiú már.
Igen, igen, hozhatnál a hajadról is képet. Most milyen színű?

Anita!
Remélem jól fog sikerülni a mákos süti, bár szerintem elronthatatlan. És az a jó benne, hogy végig nagyon puha marad. Nálunk legalábbis 3 nap alatt nem volt ideje megszáradni. :lol:
Nagyon jókat írsz, úgy legyen... hízzon csak Anna baba. A tápszerek egyébként is hizlalják (elvileg ) a babákat, kivétel volt ezalól az én lányom. :roll: :roll: :roll: :roll: Milyen tápszert adsz neki? Szilárd étellel hogy halad a kis drága?
Jahhhhh... ez a hó..... de már elolvadt. :lol:
Tegnap Edina ölbe szerette volna venni Pannikát (egy kép erejéig sikerült csak), de nem nagyon akarta Babuka. Hozzám sem jött, inkább anya ölében volt neki jó, vagy sétálgatott, távol tőlünk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Panka!
Olvastam a blogodat, örülök, hogy ilyen ügyes Emili a bölcsiben.
Ha tudsz majd gyere, olvastam, hogy megvan a fényképező kábele, már nincs akadály, hogy képeket hozz nekünk. :P :lol:

Zsebi!
Ó, de sajnálom, hogy nem tudtatok jönni, igaz nem is irtad, hogy készülnétek, így nem is tudtam róla. De azért persze utólag sajnálom, na de majd legközelebb. De már az is valami hogy a munkatársaid eljutottak végre hozzátok.

Alíz!
Szerintem lesznek pólók Balázskára valók, de még meg kell interjúvolnom Dorkát, melyiket tartja fiúsnak, amit nem vesz fel. Még szétnézek majd nadrág ügyben is. :wink:

Zita!
Ezer éve írtál nekünk. Ha nem találkoztunk volna a héten, azt hinném eltűntél. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha van kis időd, gyere!!!

Van pár kinőtt rucija ismét Dorkának, majd teszek fel picasára képeket róluk.
Ma volt itt a védőnő, és képzeljétek azt mondta míg tavaly a körzetünkben 20 kismami volt, addig az idén csak 7. :( :shock: :shock:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok Lányok!!!

Képzeljétek, ma nagyon büszke vagyok a lányomra!!! :wink: :oops: :P
Amig kint voltam a konyhában készitettem neki a kajcsit előtte letettem a kiságyba háton fekve, arra jöttem vissza h hason van és játszik!!! Teljesen egyedül megfordult!!! :wink:
Én ugy elérzékenyültem, annyira örültem h milyen ügyes!
Tudom ti már tulvagytok ezen a nagy eseményen, na meg minden gyerek máskor csinál mindent, na de én akkor is annyira örültem!
Most meg itt ül az ölemben, én közben gépelek, ő meg dobol az asztalon vagy a billentyűzeten, igy lassabban megy az irás :lol: :lol: de olyan ügyesen ül itt, ugyh most teljesen el vagyok tőle ájulva :wink: :P :oops:

Kép
dinaedo

Anita!
Andi leirta a Pannikás dolgot, tényleg pont ugy történt
Megértettem, akkor mindenki gyűjti a pontokat
Anna baba is csak kezd már szépen fejlődni! Milyen tápszert adsz neki? Akkor valszeg nem volt elég táplálo a tejed?
És a szilárd ételekkel hogy álltok?

Jajj tényleg, nekem sem jött be Kaminál az alma, sem a leve sem reszelve, de lehet csak azért mert kiskanállal kapta, arról meg rossz élménye maradt meg, mett minden gyógyszert ugy adtunk neki anno, most meg már 2 napja a natur Szentkirályi őszibarackléből cumisüvegből 20 ml megiszik, érdekes.

Lilla!!
Hol vagy??? csak nem már a szülőszoba felé vetted az irányt?
Hogy érzed magad?? Nagyon szurkolunk!!! :wink:
Reméljük a legközelebbi baba-mama talira már ti is ketten jöttök!!! :wink:

Kriszti!
Nagyon kis szép Nelly baba fülcsije! Hogy viselte a torturát??
Rólad is kérünk képet!!! :wink:

Kép
dinaedo

Sziasztok!

Andi! Még egyszer köszi mindent! nagyon jó volt találkozni Veletek, meg Edináékkal! Anya kérdezte este Pannikától, hogy hol voltunk, és bőszen válaszolgatott, hogy baba-baba. :D Hát, sajna már kinőtt abból a korból, hogy bárkihez odamenjen, idegenek előtt meg van illetődve. Talán majd később. Azért Nálatok egy kis idő után jól elbóklászott, meg Dorka után ment azért! :) És Kami is tetszett Neki, a cumiját mondjuk el akarta venni. :)

Edina! Örülök, hogy láttam Kamit! Édes kis szöszi-kékszemű-hófehér bőrű, igazi kislány. :D

Kriszti! Kár, hogy Ti nem tudtatok jönni. Nelly jobban van? Édes a fülbevalós kép! És én csak most vettem észre, hogy megindult Nelly haja. :wink:

Alíz! A képek olyan édesek! Balázska, hogy ölelgeti Vikikét! De jó, hogy nincs féltékenység! Kislányod egy kis gyönyörűség, és tényleg tiszta Apukája! :D

Anita! reméljük, hízásnak indul Anna! Jobban csúszik már a folyadék?

Lilla???? :shock: Csak tudnánk, ha szülnél, ugye? Tényleg, értesítesz vkit, ha beindulnak az események?

A reggeli hó engem is ledöbbentett, még jó, hogy már elolvadt. vettünk Pannikának tavaszi cipőt, igazi csajos! :D Más nem nagyon van velünk, kisasszony alszik.

Kép
zsuzska81

Edina
Én csak a magam nevében beszéltem ami a pontokat illeti.
Ügyes Kamilla nagyon!!!És mindezt minden átmenet nélkül csinálta?Vagy korábban már láttátok próbálkozni ezzel?Gratula neki :-)))

Majd ha gondolod próbáld meg hogy picit megpárolod az almát és úgy adod oda neki, Anna csak igy szereti, de igy nagyon.

Tápszert csak este kap akkor is csak 90 ml-t tudok beleerőszakolni, fürdés előtt, utána meg szopizik rendesen. Persze mellette rendesen kapja a szilárd kajákat is, hol többet, hol kevesebbet eszik meg azokból is. Tegnapelőtt mondom sóskát kapott, azt nagyon ette, de tegnap pl alig evett. De nem hiszem hogy a kaja az oka, mert ma ugyanazt adtam neki mint tegnap és ma meg jól evett belőle. Egyébként a humana babyfit 2-es tápszert issza, banános.
Igazából a tápszerben levő vitaminok miatt adok neki tápszert, hogyha mégis vmi vitaminhiánya van. Sztem a tejemben nincs meg neki minden, főleg hogy én nem szedek külön vitamint.

Kép

Kép
lolita_78

Zsuzska
Hol szoktatok cipőt venni Pannikának?
Folyadékot erőltetem ezerrel, elmúlt két nap rostost kapott, és lecsúszott egész nap alatt 80-90 ml/nap. Ma vizet adok neki, az kevésbé tetszik a kisasszonynak, eddig még csak 30-40 ml ment le. De nem adom fel :-))))

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Itt vagyok én is, és még egyben vagyunk. Úgy néz ki, hogy jövő héten megcsászároznak. :(
Ma voltam uh-n, és kiderült, hogy nagyon nagy Anna baba, az uh már 40 hetesnek hozott ki. Beszéltük a dokimmal, hogy mi lenne a jó megoldás, mert azért túlhordani se szeretném, nehogy valami baj legyen.
Úgyhogy abban maradtunk, hogy hétfőtől járok naponta nst-re, meg amnioscopiára, és ha semmi nem változik, akkor hét vége fele megcsászároz.
Azt mondta, hogy az a baj, hogy sehol egy fájás, ráadásul a méhszájam is teljesen zárt, és szerinte legalább 24 órás vajúdás lenne a dologból, ami nem biztos, hogy jót tenne nekünk. Főleg, hogy a pici már ilyen nagy. Még reménykedek benn, hogy ebben a pár napban beindul magától is valami, de ha nem, akkor inkább maradjon a császár, nehogy a babának valami baja legyen.
Szóval úgy néz ki, hogy jövő héten anyuka leszek én is... :)
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: