Új privát üzeneted érkezett!

Húúúúúú jó sokat irtattok.

A tápszer nem tápszer kérdésben bizony mások a vélemények. Szerintem nekünk táposoknak azért esett rosszul mert mi akárhogy is akartunk szoptatni sajna nem sikerült elég ideig így rá voltunk kényszerülve. Nekem speciál semmi bajom a tápszerrel, nem hízott el tőle....stb..... Azt nagyon utáltam hogy mikor nem volt elég tejem mindenkitől azt hallottam hogy majd milyen beteges lesz szegény mert nem kap elég anyatejet, na ez még olyan lelkiismeret furdalást okozott, hogy csak na. Pedig minden tőlem telhetőt megtettem hogy minél több tejem legyen volt ahogy a mellszívó úgy szétszedte a cicimet hogy már csak sírni tudtam. A betegségről meg annyit hogy eddig kétszer volt kisebb meghűlése egész eddigi életében, pedig csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Szóval táptól is ugyanolyan egészségesek, ez szerintem genetika és már a pocakban eldől. Remélem kistesónál több lesz a tejem igyekszem nem gondolni erre hát ha nem görcsölök rá az segít.

Betty, nekem Levivel 16 hetesen látszódott a pocakom, és csak 5 hónapos terhesség után kezdem venni terhes rucikat mert addig minden jó volt hasamra. De most még csak 8 hetes vagyok és már látszik ott valami. Ez lehet alkat kérdése is, nekem egész szépen visszament a hasam (szerencsére), lehet ezért is látszik hamarabb, na meg biztos azért is mert kistesó is a mellső falon tapadt meg szóval ismét nem lesz egy kis hasam. És ugye nincs olyan nagy időkülönbség a két terhesség között. De nekem tetszik ez a kis dudor a hasamon. Képzeld az elmúlt egy héten nem is volt hányingerem ráálltam hogy többször de nagyon kicsiket eszem és ez úgy néz ki bevált. A vérképem is nagyon jó lett szóval elég a folsavat szednem. :D Viszont van egy lyukas fogam sajna így azt be kell tömni jövő héten megyek, annyira hülye vagyok hogy így félek a fogorvostól, pedig a barátnőm. Majd írj mi volt a szívhang vadászaton.

Niki megy a drukk, de azért jó lenne megvárni a szombatot akkor már lesz a dokid nem. Nagyon izgulok érted és remélem minden úgy sikerül ahogy eltervezted!!!!

Zsuzsi de jó hogy írtál. Bizony jön a jó idő mi szívesen megyünk talizni!!! Bencusnak jobbulást. Úgy látszik nektek is ez a pihi hétvége betegséggel telt nekünk is így volt, de már jól vagyunk. Sajna itt Mo.-on nem nagyon figyelnek arra az emberek, hogy betegen igenis ne menjen el wellnessezni.

Nyafi nekünk is van ilyen mágneses rajztáblánk és szuper jó. Levi imádja!

Zuzi mi van veletek ezer éve nem írtál. Ugye minden ok???? Írj ha van időd!!!!!

Szép napot Mindenkinek!
Anna, Levi baba, Kistesó

Kép
Kép
boganna07
 
 


Jó reggelt!!!

Még eeeeeggyybeennnn :) Mondtam én! :) Képzeljétek Réka nagyon fosizik úgyhogy most diéta s.répa,krumpli,csirkehusi!És ez már tuti nem a foga.....hívtam dokinénit és azt mondta most sok az ilyen megbetegedés :( Azt mondta diéta, probiotikum és pikk-pakk rendbejön a hétvégén!Remélem így lesz!
De részben ez is a foga miatt van mert ugye a keze állandóan a szájában van és egész nap nem tudom mosni a kezét....főleg ha nem otthon vagyunk...pedig igyekszem....sőtt nedves törlőkendő mindig van nálam....de sajnos ez elkerülhetetlen :evil:

Atyaééééég már csak 2 nap a kiírt időpontig :shock: És szombat reggel 8-ra amnio-ra kell mennem!Valakinek van tapasztalata amnio-val kapcsolatban mert én nagyon rosszakat hallottam és rendesen be vagyok sz.rvaaaa! :)

Na megyek mert lyányom kint a nagyapjával és most előbbre kellett hoznom az ebédet mert alig reggelizett...és...már éhes volt amikor ment kifelé!

Puszi
Niki
Vendég
 


Niki smecta port nem mondta?! Eri a tsai az társai. Nekem se esett le egyből.
Csajok fűszerezés????

Kép
nyafi
 
 

 
 

Nyafi, de mondta a smecta port a dokinéni is...ma hozza haza a férjem! :) Azért köszi! :)

Fűszerezés...én delikát light-ot használok szinte mindenhez...mert nincs benne ízfokozó...valamint....fokhagyma....v.hagyma...pici só, frissen őrölt bors....és....pici cukor ha megkívánja az étel!
Vendég
 


Nyafi ! Én borsikafű, bazsalikom,lestyán és társait használom és fokhagymát vagy pörköltszafttal ízesítem a zöldséget :) ( kicsit beleforgatom pl.a főtt karfiolt. de a grillzöldségeket is imádja: fehérrépát,sárgarépát,kelbimbót, cukkinit, sárgarépát,paradicsomot, ceruzababot.... serpenyőben egy kis kakukkfűvel és bazsalikommal kevés olívaolajon a vékonyra szelt zöldségeket megsütöm, a fokhagyma is jót tesz neki.
Vagy amikor kisütöm grillezve mondjuk a borsikafüves,bazsaliomos,kakukkfüves,fokhagymás pulykamellett beteszem egy tálba ,amit lefedek és ami huslevet enged azzal locsolom meg kicsit a gyerek ételét, vagy teszek bele egy csepp mustárt és akkor van egy kis szósz is a husihoz, ezt is szereti.
Zödborsópürét is szoktam petrezselyemmel adni neki , de ami a favorit az a spenótos csirkemelles tészta vagy a pulykamellbe gönygyölt juhturó és spenótlevelek....

Én mostanában így etetem, megunta a főzelékeket .


Zsuzsi !
Bencusnak jobbulást, remélem gyorsan kilábal a betegségből.
Én se adok napi 500ml tejet a gyereknek. Talán vannak tejes típusok és nem tejesek. Vki gyerekkorában kakaót iszik és talán nem is eszik mellé nagyon úgy eltelíti, van aki felnőtt korában is kakaózik. Én egyáltalán nem iszom tejet, a férjem se.
Te egyáltalán nem adsz tejet a gyerkőcnek, ha jól emlékszem te írtad ... Szerinted is lehet mással is pótolni a benne lévő anyagokat ?

A kálciumtartalma miatt mondják az 1 éves babáknak a napi 500ml-t ?
Vendég
 


Sziasztok,

K már teljsne jól van, eszik rendesen. még túl sokat is, állandóan van vlmi a szájában... :lol: mondjuk 6 dkg-t fogyott, ami azért elég sok hozzájuk képest.

tápszer kontra anyatej: szerintem itt az emberek, anyák, nagyik, védőnök..stb hozzáállását kéne megváltoztatni. nagyon lenézik azt aki tápot ad a gyerekének és ez rossz. mitől különb az aki tudja szoptatni a gyerekét?? nagyon sok nő egyszerűen nem tudja szoptatni addig ameddig szeretné ezért vagy azért... az indok mind1, nem kéne lenézni őket. én elég szerencsés vagyok mert 8 hónapig tudott szopizni, utána tápot evett.
és ami a legrosszabb tök pocsékul érzik magukat azok akiknek nem jön össze, lelkiismeret furdalás és társai... és ez mind a társadalmai elvárás miatt.
én csak 1 éves kora után adtam neki tehéntejet, de nem vagyok meggyőződve, h ez a legjobb neki. végülis ezt egy 50kg-s kisbocihoz rendelte hozzá a természet, nem egy 10 kg-s babához.
amúgy a tápszerek már elég jók, és nagyban tükrözik az anyatejet.
ennyi...

Niki, hajrá kislány!!! :lol: :lol: drukkolok, h meglegyen a hétvégén.
Rékának gyógypuszik!!

Zsuzsi, Bencinek jobbulást!

Anna, jó vérkép :lol: szuper és az is h nincs hányingered.

ha vlkit khagytam, előre bocsi, de K itt téblábol.
snooopy
 
 


Kobuki, hát a nyál összefutott a számban. Niki nekem nem ette meg a smectát ahogy mondták, úgy csináltam, hogy kiskanálba bele az egyharmadát a pornak, azt feltöltöttem normaflore-ral, így egy ragacsos massza lett. Azt a kanalat adtam a mancsába, így már megette.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok! köszönöm a jókívánságokat....javulgatunk szépen fokozatosan, hál istennek csak egy szimpla fogzásból adódó náthás izé, semmi komoly :)

nyafi: bors kivételével ugyanúgy fűszerezek mindent mint nekünk, mondjuk én semmilyen ízfokozót, leveskockát stb nem használok csak zöldfüszereket, pirospaprikát, hagymát, fokhagymát, de ezekből sokfélét és sokat hogy ízletes legyen.

Kobuki: igen ki lehet váltani a tejet, írtam privit...

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Kép Kép Kép lenyúltam a szomszédét Kép szomszéd lenyúlta az enyém

Kép
nyafi
 
 


szokták egy kiskanál lekvárba vagy mézbe is beletörni a gyógyszereket, ha máshogy nem megy...elég vacak íze lehet annak a pornak...

Nyafi !
Gyönyörű a motoros kiscsaj, főleg a 2.képen, ahogy néz :)
A 3.fotón meg szenzációs,ahogy kinéz,nagyon édi !

Zsuzsi !
Köszi a privit, válaszoltam is rá,de mintha nem ment volna el :(
Vendég
 


kobuki: nem kaptam privit :roll:

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Most pár napja csak olvastalak titeket és nem írtam. A feje tetejére fordult picit a világom, nem voltam túl jól lelkileg, de nem lényeg, már szépen lassan próbálok túllendülni a holtponton.

A tápszer és táplálás témaköréhez inkább nem szólnék most hozzá, én is másképp csinálom, mint a többség, sokkal jobban figyelek arra, hogy rostos, egészséges ételeket kapjon a gyerek.
De számomra pl ugyanolyan normális a tápszeres táplálás, mint a cicis egy feltétellel, ha az anya tényleg minden lehető dolgot kipróbált, de tényleg!!! Én sokszor kezdtem előlről a technikákat, amikor kezdett volna elapadozni. Nem ítélem el a tápisokat, nővérem sem tudott, csak 3 hónapig szoptatni. A méhlepény egy részét bent hagyták neki szülés után, és 1 héttel később majdnem meghalt, megállás nélkül ömlött belőle a vér. Ezek után egy családi balhé is volt, így az 1-2 hetes Brigivel kellett végül hozzánk költözniük (a másfél szobás lakásban laktunk 4 évig 6an). Szóval az ilyen okokat megértem.
De hallottam egy lányról, aki állítólag azért nem szoptat, mert a kórházban egyik éjjel tápszerrel itatták meg a gyerekét, és nem fogadja el emiatt a cicit. Ki az a 2-3 napos csecsemő, aki ne fogadná el ennek ellenére az anya cicijét????! Sztem ilyen nincs, vagy csak nem volt elég kitartó. Na mindegy, az ilyenre azt mondom, hogy ha már most feladja, akkor inkább ne szült volna.

Betti
Az almán és banánon kívül lehet nekik adni körtét még (alexander elálós körte), én facsarok sűrűn narancsot vagy grapefruitot és eszünk mandarint. (bár mostanában nem, mert már szottyattak). Illetve Csabi már kapott a konzerv őszibarackból. Jól lecsöpögtettem, letöröltem és felkockáztam. Na úgy nem ette, de pépesítve, meg a túrótortámban bezzeg megette. :lol:
Tény, hogy ilyenkor nem nagy a lehetőség, ezért egy héten 1x-2x kap ilyenkor üveges gyümölcsöt, pl szilvát vagy gyümölcstálat vagy sárgabarackosat. Olyat, amit amúgy nem kapna.
Mit is mondtál, már van pocid?

Más.
Tegnap este voltunk 4D-s UH-on.
KISÖCSI lesz. :lol: :oops: :lol: 8)
Sajnos nem volt felhőtlen az UH, mert Peti kérésére most először otthagytuk Csabit anyósoméknál. Meghagytam, hogy ha 10 percnél többet üvölt a gyerek, akkor ne várjanak nekem, telefonáljanak és Peti megy. Sajnos, még éppen oda sem értünk a Kárpát utcához (ami kb. 20 percre van anyóséktól), már jött a telefon és Peti mehetett haza. így egyedül voltam végig.
Tündéri ez a baba odabent.
82mm, 89 g, egészséges (nek tűnik),
és hát jó nehezen, de sikerült megállapítani. Nem az a gond, hogy nem látszott, hanem az, hogy a köldökzsinór is a két lába között ment el. De kukis, jól láttam egy hete is. :D
Én örülök. Nyílván a család többsége egy fiú után kislánynak örült volna és én is azt mondtam, de a szívem mélyén jobban örülök egy öcskösnek. :oops: Csak hát majd etethetem őket. :? :lol:

Fura egy megérzés volt, mert ugye arról volt szó, hogy Emese lesz. De még írtam is, hogy egyszer csak nem tetszett már a név, és nagyon úgy éreztem, hogy ez a baba nem Emese. Akkor kerestünk lány neveket még, de egyik sem volt az igazi nekem. Na ezért! :lol:

Amúgy 7 kiló minuszban vagyok, mint ahogy kezdtem, és már van egy nagyon enyhe pici pocak. De még csak mi látjuk, mert mi tudjuk, hogy milyen volt. Avatatlan szem még nem látná.
Amúgy mellső fal ide vagy oda, a kisfiúk sokkal hamarabb meglátszanak.
Tényleg hiszem, hogy másképp helyezkednek el, mint a lányok.

Nos, most ennyi, mert apa alszik, baba már türelmetlen (mostanában már 7 előtt felkel reggelente, tök mindegy, hogy hánykor fekszünk - persze aztán 9-kor elálmosodik), úgyhogy cselekednem kell. :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Ja, és UH szerint 14 hetes és 2 napos vagyok már. Egyelőre hagyom a vonalzót.

Kép


Kép
fcicus
 
 


Annak ellenére, hogy most arról folytattunk eszmecserét, hogy a több mint 1 éves gyermekeinknek ki ad husit és zöldségeket,gyümölcsöt és egészséges ételekkel tápláljuk-e babáinkat vagy még tápszert adunk neki naponta többször is a normális étkezések helyett én is nosztalgiázom ez kicsit,pontosabban cicus történetéhez szólok hozzá. Én majdnem egyszerre szültem egy kolleganőmmel, aki amikor félidős terhes volt kijelentette,hogy ő nem fog szoptatni, mert utána ,hogy meg fog ereszkedni a melle és fontos,hogy a férje jó nőnek tartsa és nem akar szilikonmelleket...és képzeljétek a kórházban amikor megszülte azt az édes aranyos kisbabát beadatott magának 1 injekciót ,hogy ne legyen teje. Én el se akartam hinni,hogy ilyen van, az orvos részéről se, hogy pénzért ilyet megtesz és hát egy 1 napos anyuka, aki a kezében tartja azt a picike kis kiszolgáltatott tündibündi kisbabát ilyenre vetemedik...és megtette.
Az igaz,hogy terhesen és az első hónapokban nekem is problémát okozott a gondolat, hogy a mellemet majszolja vki, de mindent megtettem azért,hogy Lorint 1 éves koráig szoptathassam. Még most sem tudom felfogni ezt az injekciós történetet,nagyon durva...

Más! Én fagyasztott meggyet is szoktam 2 naponta rakni az alma,körte,banánpürébe. A fagyasztott szilva is feldobja a turmixot, de ami a legeslegfinomabb az őszibarack, amit én szintén fagyasztva veszek. Most olyan mandarint kaptam, ami írtó savanyú volt, 1 felet belefacsartam a gyümölcsteába, barnacukorral, olyan különlegesen finom lett,isteni !!
Vendég
 


Annak ellenére, hogy most arról folytattunk eszmecserét, hogy a több mint 1 éves gyermekeinknek ki ad husit és zöldségeket,gyümölcsöt és egészséges ételekkel tápláljuk-e babáinkat vagy még tápszert adunk neki naponta többször is a normális étkezések helyett én is nosztalgiázom ez kicsit,pontosabban cicus történetéhez szólok hozzá. Én majdnem egyszerre szültem egy kolleganőmmel, aki amikor félidős terhes volt kijelentette,hogy ő nem fog szoptatni, mert utána ,hogy meg fog ereszkedni a melle és fontos,hogy a férje jó nőnek tartsa és nem akar szilikonmelleket...és képzeljétek a kórházban amikor megszülte azt az édes aranyos kisbabát beadatott magának 1 injekciót ,hogy ne legyen teje. Én el se akartam hinni,hogy ilyen van, az orvos részéről se, hogy pénzért ilyet megtesz és hát egy 1 napos anyuka, aki a kezében tartja azt a picike kis kiszolgáltatott tündibündi kisbabát ilyenre vetemedik...és megtette.
Az igaz,hogy terhesen és az első hónapokban nekem is problémát okozott a gondolat, hogy a mellemet majszolja vki, de mindent megtettem azért,hogy Lorint 1 éves koráig szoptathassam. Még most sem tudom felfogni ezt az injekciós történetet,nagyon durva...

Más! Én fagyasztott meggyet is szoktam 2 naponta rakni az alma,körte,banánpürébe. A fagyasztott szilva is feldobja a turmixot, de ami a legeslegfinomabb az őszibarack, amit én szintén fagyasztva veszek. Most olyan mandarint kaptam, ami írtó savanyú volt, 1 felet belefacsartam a gyümölcsteába, barnacukorral, olyan különlegesen finom lett,isteni !!
Vendég
 


Sziasztok!!!

Csak gyors bekukk kiscsaj mindjárt kel :)

Először is Cicc, gratula az újabb kistökihez!!!! :lol: Amúgy fura de mivel lányunk van ezért én is úgy éreztem jobban örülnék 1 kishugnak.....pont ma beszéltük apucival hogy milyen furi lesz Réka után egy kistöki....és...mennyivel másabb lesz a természete stb.

Cicc és Kobuki ezeket a szoptatásos story-kat ne is meséljétek....őrület hogy ilyen anyák vannak :twisted: Mit meg nem adtam volna ha csak anyatejes Rékuci :( De nem így lett....bár mai napig hibáztatom magam érte hogy nem voltam elég kitartó....de ez egy hosszú történet sok negatív dolog jött közbe nekem is....hasmenéses vírus az uccsó 3 hónapban, császármetszés, egy kisebb tüdőgyuszi a gyermekágyas időszakban....de így is 5 hónapos koráig szopizott igaz csak 20- 30 ml de én ennek is örültem mint majom a farkának....és...imádtam szoptatni az én kicsi tündérkémet! Remélem most minden sokkal de sokkal jobban alakul szopi ügyben!!!! :)

Jaaa amúgy megvolt az első amnio....és nem is fájt :D Minden okééé odabennt!Holnap NST....hétfőn amnio....felváltva mostmár mindennap menni kell :twisted:

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Puszi
Niki
Vendég
 


Niki
Nem számolhatták el neked véletlen a kiírt időpontot?
Amúgy mekkora szerencse, (legalább is én így gondolnám) hogy ma gyönyörű napos idő van, lehettek még friss levegőn Rékával meg miegyéb, aztán holnap jön az esős mocsok idő és lám, megjönne Kornél! :lol: Egyrészt nem lenne lelkifurdalás, hiszen rossz idő lesz, másrészt beragyogja majd Kornél a napotokat! :lol:
Majd ha eljön az IDŐ, és ne adja Isten, hogy úgy adódik tanács kell szoptatáshoz, sztem szívesen segítünk priviben! Kapásból ketten még szoptatnak, és én is azt tenném, ha nem estem volna teherbe.

Amúgy nem is meséltem, amióta nincs cici, azóta Csabi úgy tud elaludni (kívétel persze a babakocsi vagy autó), hogy fogja az arcunkat. Főleg az enyémet, mert hát apáén szúrós tud lenni.

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicus !

Annyira belejöttem a szopizós témába,hogy el is felejtettem neked gratulálni a kissráchoz ! pedig olyan jó volt olvasni a soraidat. kár,hogy a férjed nem lehetett ott melletted az UH-n, úgy látszik Csabi már most féltékenykedik :) tök jó lesz nekik,ha nagyobbak lesznek...én legutóbb kétpetéjű ikrekrekre vigyáztam egy kisfiúra és egy kislányra. Lilinek nem volt kedve végigülni mindennap a fociedzéseket, hétvégenként a meccseket, Maxi meg a balettórákat :) és iskoláskorúakban a lányok csak lányos játékokkal a fiúk meg csak fiús játékokkal játszottak. Úgyhogy mindig kétfelé kellett programozni.

Én mikor abbahagytam a szoptatást ( 3 napig lefejtem,hogy lássam mennyi tejem van még, - mert Lorint már 1 perc után nem érdekelte és 5x tuszkoltam a cicit a szájába egy kicsit cumizott, aztán megint elment- 5 ml tejem volt!! el se hittem. Aztán ébredés után nem kínáltam meg, ő meg sose kérte és délelőtt 10kor magam mellé tettem az ágyba,hogyha kér ,akkor kap és annyira édes volt odabújt hozzám és a mellkasomon aludt el...hetekig így összebújva aludtunk délelőttönként...

Niki !
nagyon szurkolok neked,kár,hogy nincs ilyenkor valami távvizsgálat,hogy ne kellene mindennap bemenned. biztos minden rendben lesz és Halak lesz mint én :)
Vendég
 


Sziasztok!

Cicus
Nagy GRATULA a kisöcsihez!! :lol:
Az összefüggő fájások...
Igen voltak... 15:40-től 15-30 mp-esek... és össze vissza 2-6 percenként jöttek...
..úgy látszik kb 2 óra elég volt a táguláshoz :D
..előző időszakban semmi fájás... reggel 9 körül, vizsgálaton a doki szerint már 2 újjnyi volt...

Orsi
Szép az új kép :D

A szoptatás
Én nem ítélem el azokat az anyákat, akik azért nem tudnak szoptatni, mert pl. betegek.
Mi szerencsére még most is napi 3x... :P
Áprilistól szeretném a délit elhagyni... aztán szép lassan - nyárra mindet.

Aki szoptat - meddig akartok még?

Niki
Jobbulást Rékának.
Nagyon ügyes lánykád van! Szépen beszél már.
Reggel Manó is mondott egy új szót (kakaó) :lol:

Eljött a 40. hét.
DRUKK a szüléshez!!! :wink:

Zsuzsi
Bencének is Jobbulást!

Mi sem vagyunk túl jól.
Levi lassan 2 hete beteg, de 2 napja köhög is...
Kicsit elhúzódik ez a betegség... ha nem javul hétfőig, akkor ismét doki.

Nyafi
Abigél nagyon édes a motoron :wink:

Rohanok anyához
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Betegeknek jobbulást!

Cicc:Gratula a kisöcsinek!

Abigél nagyon édes a motoron :D ,ma Vivi is kint motorozott+taxizott,nagyon jó idő volt ma!

Levi ahogy fut anyához! :D

Orsi nagyon jo az kép!

Niki drukkolunk nagyon!Halak az nagyon jó! :D Kobuki én is halak vagyok! :D Hányadikán születtél?

Kép
aniko...
 
 


[quote="fcicus"]S írta:fcicusziasztok!

Ki az a 2-3 napos csecsemő, aki ne fogadná el ennek ellenére az anya cicijét????! Sztem ilyen nincs, vagy csak nem volt elég kitartó. Na mindegy, az ilyenre azt mondom, hogy ha már most feladja, akkor inkább ne szült volna.


Hú ez azért kemény volt :cry: Cicus tudod mennyire szeretlek, de ez most szíven ütött :cry: az én gyerekem nem fogadta el a cicit, egyáltalán, és nem tudott szopni sem, és még a cumiból sem tudott szopni, úgy kellett nagyobb lyukat "vágni" "csinálni" hogy egyáltalán egyen valamit, és igen, én feladtam, mert nem bírtam nézni ahogy szenved és nem eszik semmit sem.És igen, feladtam.BE sem lövelt a mellem, többet 1 hónapnál nem erőltettem minden kaja előtt mellre raktam, bekapta de nem bírt szopni, és hagytam a nemlétező tejem elapadni.Ami igazán nem is volt.Napi 1 ml belövelés nélkül.2 hónap után tudtunk a cumin is szűkíteni.

Amúgy grat a tökinek! :lol: majd írok sömit holnap!
Vendég
 


Kia !

Naponta még 3x szoptatsz, ez igen !!
Ki meddig szoptat ? Egyik legelképesztőbb élményem a játszótéren, a kisrác odaszalad az anyukájához éz erőszakosan kiabálja,hogy "cici, cici" és belemarkol az anyja mellébe az felhúzza a polóját és megszoptatja ott mindenki előtt. Én teljesen rosszul voltam. A kisfiú 4és fél éves volt!!

Anikó !
Én március 10-én születtem, a bátyám március 12-én,tök vicces,hogy anyukánk mindkettőnknél ugyanakkor esett teherbe. Most megyünk szülinapozni. Neked mikor van?
Vendég
 


Hunci!
Ne haragudj! :oops: :( Kérlek ne haragudj!
Ezt nem tudtam, sőt még elképzelni sem tudtam, hogy van ilyen, a csecsemősnővérek sem tudtak segíteni?
Jó, nálatok amúgy is más volt a helyzet, sosem ítéltelek el, inkább sajnálom, hogy nem eszel majd nyáron zsíros kenyeret sok paradicsommal. De, helyette eheted paprikával, retekkel és kígyóubival is! :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Hunci
Milyen mellszívót használtál? Elektromosat, vagy kézit?
Próbálok minél több tapasztalatot magamba gyűjteni, mert hiába tudtam Csabit szoptatni, azért közel sem biztos, hogy az öcsköst is fogom tudni.

Emlékszem (most egy kicsit nosztalgiázom neked-nektek :D ), Csabi 3750-nel született 25-én, és 28-án 3360g-ot mértek nála. Közölték is velem, hogy ha nem csinálok valamit, akkor még néhány napot bent kell majd töltenünk, egyébként másnap délben engedtek volna haza. Mai napig sem tudom, hogy minek köszönhetem, mert én nem éreztem a belövellés szokásos tüneteit, mert sem nem feszült a cicim, semmi sem volt, DE! éjjel 3x szoptattam a Csabit és úgy tűnik, hogy beindult a molekula, mert másnapra már 3650 grammal engedtek minket haza, és elég hihetetlenül néztek rám. Hozzáteszem amúgy nekem sem ment könnyen, mert nekem meg nem állt sosem annyira ki a bimbóm, így Csabika sosem tudta bekapni. Sőt, 26-án őkegyelme pl egész nap csak egyszer kelt fel, végig aludt!
Mások már a kórházba vittek mellszívót, én még a használatát sem tudtam pontosan. :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cic, a koraszülött osztályon rengeteget segítettek, tényleg, az kicsit más mint az osztály, mert korán ugye néhány baba van, de két babára jut egy nővér és jobban tudtunk segítséget kérni.Kézi szívót meg magam masszíroztam meg ittam minden szart, meg sört is.Ennyi.Nekem nem volt tej.VAn ez így.
Vendég
 


Kobuki!Március 8-án van,Jó bulizást! :D

Kép
aniko...
 
 


Sziasztok,

Kia, nagyon édesen fut feléd Levi! :)
jobban vagytok már??

Hunci, ez tök durva...gondolom tökre kilehettél,h nem akar szopizni. én tuti beleörültem volna, és egész állok nap bőgök.

Köszi a dicséreteket a képhez! :)

Cic, nálam is ez volt, előző nap "megfenyegettek" h nem engednek haza ha nem történik vlmi, aznap éjjel szinte folyamatosan szoptattam, alig aludtam pár órát, kivoltam (páromat éjfélkor hívtam, h hozzon vlmi kaját, mert éhen halok :roll: ), de legalább beindult a tej és K evett, és reggel mehettünk haza. :lol:

Niki, örülök, h minden ok. az az amnio ilyen? hogy zajlik?

Anna, te hogy vagy? és Betty?
snooopy
 
 


Sztem Nikiék háza táján történések vannak... csak egy megérzés, plusz egész nap nem írt.
:wink: :D De ha tud valaki valamit, ossza meg velünk!


[/img]

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicc pont erre gondoltam én is tuti történt valami. :lol: :lol: Remélem minden ok és úgy történt minden ahogy azt Niki megbeszélte a kis Kornéllal.

Orsi köszi jól vagyunk. Épp minap olvastam hogy van már olyan pisilős teszt ami a 10. héttől kimutatja 90%-os pontossággal hogy milyen nemű az kis pocaklakó. Lehet kipróbálom, már majd kifúrja az oldalamat a kíváncsiság. Remélem mire beköltözünk tudni fogjuk hogy a kis szobáját úgy rendezhessem be. Olyan szép kislányos lámpákat néztem ki, nagyon cukik. Ja és az új képetek tényleg nagyon aranyos!!!!! :D :D :D A hányinger mióta sokszor picit eszem nincsen, majd most pénteken megyünk UH-ra, remélem minden ok lesz.

Kia, nálunk is majd 2 hétig tartott ez az orrfolyás , meg köhögés, remélem Levid is minél hamarabb meggyógyul. Nagyon cukin fut anyához!!!!!

Zuzi merre vagytok??? Miért nem írsz???

Zsuzsi ez a jó idő csak nem akar jönni, mi lenne ha rendeznénk egy bababulit? Ott az állatkert mellett van egy tök jó játszóház, kinek lenne kedve hozzá??? És mikor?

Hunci tényleg nem lehetett könnyű ez a szoptatás neked sem, de a lényeg hogy ugyan olyan egészséges kisfiad van mintha csak anyatejen nőt volna fel!!! :D

Kobuki, annyit de annyit gondolkoztam azon hogy vajon te voltál-e bababulin velünk a Lurdy játszóházába, tudom tiszta hülye vagyok ne hari de valahogy nem tudlak hova tenni. Volt ott egy lány egy nagyon szép kislánnyal de valahogy nem ugrik be a neve, és lehet te voltál az. Sajna velük nem tudtam beszélgetni mert annyian voltunk. A többiek tudnak segítsenek.

Betty mi volt a szívhang vadászaton? Hogy vagy? Hányinger, pocak??? Na és persze kis Panka hogy van???

Szép napot mindenkinek!
Anna, Levi baba, Kistesó
Kép
Kép
boganna07
 
 


Anna
A Kingiék voltak egyszer velünk, kicsit hátrébb is ültek a körben. :lol:
Egyébként mit érzel? A fiúnevek hallatán és mit a lánynevek hallatán? Belülről milyen érzésed van? Nem mit szeretnél, hanem mit érzel?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Anna, na kíváncsi vagyok erre a tesztre, én még nem hallottam róla. pisiből meg lehetne állapítani?? amjd írd meg mi volt.

és tök jó ötlet a játszóházas tali, én mindenképpen benne lennék.

Niki, csak nem a szülőszobán?? Kornéllal a kezedben? :lol:
snooopy
 
 


tali jó lenne!!!!!!!!!!!!!!!nekünk kedd, csüt nem jó de egyébként bármelyik nap.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


nekünk tali jó most péntek, mert csüt vizsga, és a jövő héttől bármelyik nap.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Niki?????Csak nem???Jó azt irta h hétfőn amniora megy....De tegnap se jelentkezett...(.azthiszem tegnap+Nst-ére ment!Nem?)
Remélem ha megvan Kornél, apuka megirja nekünk! :D

Kép
aniko...
 
 


Cic írtam smst még tegnap!!!!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!!

Aranyosak vagytok hogy így aggódtok....de még semmi....bár a nyákdugóm darabokban távozik...ami azt jelenti hogy nyilik a belső méhszáj is....ma voltam amnion most értem haza....tegnap nst....és ez megy minden nap....Rékuci borzasztó anyás lett...pl.tegnap csak velem volt hajlandó elaludni....rendesen elkezdett sírni amikor mondtam hogy majd apával csucsukál.....lehet érez valamit :)
Szombaton nem is a dokim csinálta az amniot.....és....nem fájt...na de ma megint ő vizsgált és ő is csinálta és fájt......de már nem bánom csak jöjjön már ez kis lustaság.....már nagyon dagad a bokám...és....szombat éjszaka a bal vesém is begörcsölt...elnyomta Kornél valamint a vérnyomim sem a legjobb magasabb mint amilyen szokott lenni nekem ált.100/60 na most 135/80 ami még nem gááázzzz....de ha 140 felé megy akkor az már nem is jó!Szóval egyre nehezebben viselem!

Bocsi hogy csak magamról írok de nincs sok időm....cica alszik én meg megyek megcsinálom az ebédjét!

És mindenképpen írok ha indulunk szülni! :) Ja és ma olyan mensis görcseim voltak reggel de hamar elmúltak :(

Puszi
Niki
Vendég
 


Niki, na alakul vlmi. szerintem Réka érzi, h mindjárt itt lesz a kistesó és akkor nem ő lesz az egyetlen... de ezzel nincs baj.
néha K is annyira anyás tud lenni. altatni csak én tudom, csak velem hajlandó, ha én fekszem mellettem. bezzeg reggel meg az apja az isten (még, jó legalább tudok aludni) ha Szabi kimegy a szobából már sír, és még a wc-re is vinnie kell. szerintem ő meg tudja, h apa megy dolgozni és nem lesz csak délután ezért ragaszkodik hozzá.
snooopy
 
 


Sziasztok!

A tej és tápszer témához ez lesz az utolsó hozzászólásom, bocsi mindenkitől.
Snoopy! Ne haragudj, de erre muszáj reagálnom.
Először is, a borjú nem 50 kg, hanem 15 kg amikor megszületik. Az 50 kg borjú már nem szopik, választási borjúnak hívják. A másik. A borjú egy nap nem 500 ml tejet iszik meg, hanem 35 000 ml tejet, ha jó tejelő az anyatehén, akkor még a 40 000 ml is lecsúszik. Nem 50 kilósan, hanem 18-20 kilósan. Úgyhogy ehhez képest semmi az, amit a 10 kilós gyereknek adunk 500 ml.
A másik meg az, hogy régen nem voltak tápok. Az apukámnak 5, a nagynénémnek 7, a páromnak 2, a sógornőmnek (aki nálam 2 évvel fiatalabb) 1 tejtestvére volt. Ma meg nem lehet csak venni, vagy vényre kapni anyatejet. De annak is meg kell felelnie mindenféle ÁNTSZ előírásnak. Ha a sajátodnak adod, akkor miért nem kérnek ilyen teszteket? Akkor már olcsóbb a táp. De jobb is??? :oops: Az anyósom pedig koraszülött volt és kecsketejen nőtt fel.
Amúgy abban teljesen egyetértek veled, hogy túl nagy a nyomás a szoptatni próbáló szülőkön. De szerintme nem kell tragédiának felfogni ha a gyereknek nincs belőle baja.
Ennyi.

Képek:
Kép Pár órás

Kép Felugrálnak párom hátára
Kép Etetés

Most van 8 gida,5 anyakecske.

Most ennyit, még majd jelentkezem.

Erika
erisunny
 
 


Cicc a neveken mi nem gondolkoztunk mert már a Levinél, ha lány lett volna Panna lett volna. Szóval a lány név megvan, ha meg fiú akkor Balázs, ez mind kettőnknek tetszett. Igaz írtam hogy ez a terhességem nagyon más mint Levivel, de te is ezt írtad, meg szinte majdnem ugyanzok a tüneteim. Mi kislányt szeretnénk, de ha fiú lesz az meg Levinek szuper mert tök jól el tudnak majd játszani. Nálunk csak két baba lesz szóval ha kisfiú lesz akkor is ketten lesznek. Ugyan mi hárman vagyunk tesók, és jó is, de manapság már nagyon más viszonyok vannak. Az egyetemért is majd vagyonokat kell fizetnünk. Szóval nálunk csak kettő lesz. De Cicc mintha te írtad volna hogy sok babát szeretnétek szóval még lehet lányotok. :D :D Meg Csabinak igazi kis játszótársa lesz akivel együtt rosszcsontoskodhatnak!! :D :D

Akkor lányok mi lenne a pénteken elmennénk oda??? Ha jól olvastam az mindenkinek ok?!! Mikorra tegyük??

Ja és a bölcsi ugrott mivel gyed mellett nem lehet csak gyes mellett, azért meg nem érné meg gyesre mennem. Még jó hogy egy héttel kiderül mielőtt beadnám. Na mindegy keresek egy magán bölcsit és oda legalább nem kötelező minden nap vinnem, mert végül is én csak a társaság miatt adnám be nem azért mert nem érek rá az én kis tündér bögyörömre. Szóval akkor heti kétszer vagy háromszor menne, és csak délelőtt. Remélem sikerül találni egy jót.

Akkor jó a péntek és ki jönne???

Niki kitartás nálam ugyanez volt én mondtam hogy a pasik túl kényelmesek, még a vérnyomásom is ugyanaz volt mint most neked. Annyira izgulok már!!!

Kép
Kép
boganna07
 
 


na ez jó cikk, akkor beismerem, verem a gyerekem :lol:
http://velvet.hu/poronty/2009/03/16/a_s ... abb_anyak/

Boganna, Hunor magánbölibe jár heti 1x ez nem böli inkább hanem magáncsaládnak hívom :lol: össz 4 gyerek de a gyerekem fejlődik sokat, pl egyedük eszik széken, és asztalnál villával.

péntek mikor?
Vendég
 


Erika, amúgy nekem is volt tejtesóm, mert anyának nem volt elég... szóval én nem ítélkezem azok miatt akinek nincs. és én is adtam tejet több mint fél évig egy anyukának, akivel azóta tök jóban vagyunk, többször találkoztunk. és nem kértem érte semmit, ő meg nem kérte, h vizsgáltassam be. a kisfiú makk egészséges, semmi baja. (lesz erről egy cikk a kismámában, majd megírom melyikben)

Anna, nekem jó a péntek? de vlmikor délután lenne jó, olyan 2-3körül mivel mi ebéd után alszunk. többiek??
snooopy
 
 


Anna nekünk is jó a péntek, kb 2-3 között tök jó!!!!!

Kép
nyafi
 
 


hunci és hova járatod a pockod?
anna miért kell? Kell a gyeses papír????Csak úgy veszik be?

Kép
nyafi
 
 


Hellóka mindenkinek!

Látom talit szerveztek.Ha péntekig meggyógyulok talán mi is megyünk.
Ugyanott Lurdy ház?
kingiii
 
 


Sziasztok!!!

Ma egész nap jósolgattam és most elég rendes 10 perceseim lettek....kb. vagy 5 db...aztán 20 perc szünet és újra....Kornél iszonyatosan mocorog helyezkedik :roll: Szóval úgy döntöttem biztos ami biztos alapon priviben elküldöm Anna neked a számom...ha egyszercsak megszaporodnának a fájások nem bizti hogy lesz erőm és energiám netezni...és..asszem most fájással indulok majd a kórházba nem pedig ráérősen magzatvízelfolyással :roll:

Amúgy szegény cicámnak csak nem múlik ez a hasmenés...ma este 2-szer is hányt :( Borzasztó belegondolni hogy így kell itthagynom hogy beteg :( Szóval ha holnap még egyben leszek akkor konzultálok dokinénivel mi legyen!

Na puszi nektek!!!

Niki
Vendég
 


NIKI DRUKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!! :wink:

Majd írok... most csak beqqcskáltam.... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kingii állatkert melletti játszóházban lesz a tali. Ez a Széchenyi fürdővel van pont szemben ugye?

Kép
nyafi
 
 


Kép Kép Kép mutatja, hogy hol a poci Kép Kép márpedig a vödörnek és zacskónak így kell lenni

Kép
nyafi
 
 


Niki , rendben akkor várom a fejleményeket és rögtön megírom mindenkinek! Nagyon drukkolok, és akár hogy is lesz minden rendben lesz!! Na ezt most jól megírtam! :D :D Nagyon drukkolunk!!!! Rékucinak jobbulást!

Cicc, Kingiire emlékszem mert vele tudtam kicsit beszélgetni meg a liftben is összefutottunk, és a kis Flóra csöppségről is annyi cukor képet láttam már, hogy őt be tudom azonosítani. Volt ott egy anyuka nagyon aranyos kislánnyal azt hiszem Nyafi jobban ismeri, és arra gondolok hogy ő lehet Kobuki, vagy nem? Nyafi segíts! :oops:
Abigél tündéri kiscsaj.

Mi lenne ha pénteken fél 4-re tennénk a talit 4-re biztos mindenki odaér, az alvás után. Az mindenkinek jó? Nyafi jól írta ez a játszóház a Cirkusz, és az állatkert között, van ott kell bemenni egy szűk átjárón, és a végén lesz, nekem nagyon tetszik, ez a játszóház, volt ott már valaki? Ez sokatoknak szerintem közelebb is van, ugye? Akkor ki tud jönni? Orsi, Zsuzsi, Nyafi, Hunci, Kingii, Cicc? Többiek?

Tud valaki valamit Zuzmaráról? Nem értem miért nem ír, remélem csak túl el vannak foglalva a kistesó projekttel!? :D :D :D :D

Ha van hír Nikiékről írok!!!

Szép napot Mindenkinek!
Anna, Levi baba, Kistesó
Kép
Kép
boganna07
 
 


Niki Drukkolunk!:)

JajjRékucinak jobbulást! :cry:

Tali:mi sajnos nem tudunk menni,de gondoltam azért +is irom! :oops:

Zuzmarát már én is akartam kérdezni,h mi van velük??

Kép
aniko...
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?