Sziasztok!
Most pár napja csak olvastalak titeket és nem írtam. A feje tetejére fordult picit a világom, nem voltam túl jól lelkileg, de nem lényeg, már szépen lassan próbálok túllendülni a holtponton.
A tápszer és táplálás témaköréhez inkább nem szólnék most hozzá, én is másképp csinálom, mint a többség, sokkal jobban figyelek arra, hogy rostos, egészséges ételeket kapjon a gyerek.
De számomra pl ugyanolyan normális a tápszeres táplálás, mint a cicis egy feltétellel, ha az anya tényleg minden lehető dolgot kipróbált, de tényleg!!! Én sokszor kezdtem előlről a technikákat, amikor kezdett volna elapadozni. Nem ítélem el a tápisokat, nővérem sem tudott, csak 3 hónapig szoptatni. A méhlepény egy részét bent hagyták neki szülés után, és 1 héttel később majdnem meghalt, megállás nélkül ömlött belőle a vér. Ezek után egy családi balhé is volt, így az 1-2 hetes Brigivel kellett végül hozzánk költözniük (a másfél szobás lakásban laktunk 4 évig 6an). Szóval az ilyen okokat megértem.
De hallottam egy lányról, aki állítólag azért nem szoptat, mert a kórházban egyik éjjel tápszerrel itatták meg a gyerekét, és nem fogadja el emiatt a cicit. Ki az a 2-3 napos csecsemő, aki ne fogadná el ennek ellenére az anya cicijét????! Sztem ilyen nincs, vagy csak nem volt elég kitartó. Na mindegy, az ilyenre azt mondom, hogy ha már most feladja, akkor inkább ne szült volna.
Betti
Az almán és banánon kívül lehet nekik adni körtét még (alexander elálós körte), én facsarok sűrűn narancsot vagy grapefruitot és eszünk mandarint. (bár mostanában nem, mert már szottyattak). Illetve Csabi már kapott a konzerv őszibarackból. Jól lecsöpögtettem, letöröltem és felkockáztam. Na úgy nem ette, de pépesítve, meg a túrótortámban bezzeg megette.
Tény, hogy ilyenkor nem nagy a lehetőség, ezért egy héten 1x-2x kap ilyenkor üveges gyümölcsöt, pl szilvát vagy gyümölcstálat vagy sárgabarackosat. Olyat, amit amúgy nem kapna.
Mit is mondtál, már van pocid?
Más.
Tegnap este voltunk 4D-s UH-on.
KISÖCSI lesz.
Sajnos nem volt felhőtlen az UH, mert Peti kérésére most először otthagytuk Csabit anyósoméknál. Meghagytam, hogy ha 10 percnél többet üvölt a gyerek, akkor ne várjanak nekem, telefonáljanak és Peti megy. Sajnos, még éppen oda sem értünk a Kárpát utcához (ami kb. 20 percre van anyóséktól), már jött a telefon és Peti mehetett haza. így egyedül voltam végig.
Tündéri ez a baba odabent.
82mm, 89 g, egészséges (nek tűnik),
és hát jó nehezen, de sikerült megállapítani. Nem az a gond, hogy nem látszott, hanem az, hogy a köldökzsinór is a két lába között ment el. De kukis, jól láttam egy hete is.
Én örülök. Nyílván a család többsége egy fiú után kislánynak örült volna és én is azt mondtam, de a szívem mélyén jobban örülök egy öcskösnek.
Csak hát majd etethetem őket.
Fura egy megérzés volt, mert ugye arról volt szó, hogy Emese lesz. De még írtam is, hogy egyszer csak nem tetszett már a név, és nagyon úgy éreztem, hogy ez a baba nem Emese. Akkor kerestünk lány neveket még, de egyik sem volt az igazi nekem. Na ezért!
Amúgy 7 kiló minuszban vagyok, mint ahogy kezdtem, és már van egy nagyon enyhe pici pocak. De még csak mi látjuk, mert mi tudjuk, hogy milyen volt. Avatatlan szem még nem látná.
Amúgy mellső fal ide vagy oda, a kisfiúk sokkal hamarabb meglátszanak.
Tényleg hiszem, hogy másképp helyezkednek el, mint a lányok.
Nos, most ennyi, mert apa alszik, baba már türelmetlen (mostanában már 7 előtt felkel reggelente, tök mindegy, hogy hánykor fekszünk - persze aztán 9-kor elálmosodik), úgyhogy cselekednem kell.